هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨(رانت، فساد، قاچاق)+(بیماری!)= گرانسازی
یک مقام اجرایی گفته است: «ایرانیها ۱.۵ برابر مردم جهان روغن و شکر مصرف میکنند که ضررهای جبرانناپذیر به سلامتی جامعه و اقتصاد کشور وارد میکند».
در اینکه عمده روغن و شکری که ملت ما مصرف می کنند، مضر است، تردیدی نیست. درباره اینکه چرا مضر هستند و میتوان روغن و شکری مصرف کرد که مضر نباشد هم «فعلا» عرضی نیست. لکن سوال اینجاست که هدف از طرح این ادعا که ایرانیها زیاد روغن و شکر مصرف میکنند چیست و راهکاری که پیرو این ادعا مطرح می شود، چیست؟
به تجربه دریافتهایم که آقایان راهکار «کاهش مصرف» را «افزایش قیمت» میدانند. لذا سخنانی نظیر مصرف زیاد است و مضر است را باید مقدمه گران سازی دانست.
همین امسال، ارز 28500 برای شکر حذف شد و قیمت آن 50 درصد افزایش یافت. اما از آنجائیکه ارز نیما از ابتدای فروردین 1403 تاکنون از 40 هزار تومان به 48 هزار تومان افزایش یافته است، قیمت شکر نیز علی القاعده باید متناسب با آن افزایش یابد. این است که به نظر میرسد مصرف زیاد شکر توسط ایرانیان و مضر بودن آن برای بدن، مقدمه گرانسازی است.
روغن نیز فعلا با ارز 28500 وارد میشود و چون مضر است و ایرانیان زیاد مصرف میکنند، یک راهکار عملی می تواند حذف ارز 28500 واردات روغن باشد تا سلامت مردم تامین شود و «بیمار» نشوند.
نتیجه اینکه به عبارات «رانت» و «فساد» و «قاچاق» برای گرانسازی، میتوانید «بیماری» را هم اضافه کنید.
اما آیا واقعا ایرانی ها 1.5 برابر مردم دنیا شکر و روغن مصرف می کنند؟ فرصت بررسی هر دو مورد را نداشتم. شکر را بررسی کردم. مصرف سرانه شکر توسط مردم ما، روزانه حدود 33.5 گرم است. آقای برادر گفته است «ایرانیها 1.5 برابر مردم جهان شکر مصرف می کنند». 1.5 برابر مردم جهان، یعنی در همه جای دنیا مصرف شکر باید حدود 22 گرم در روز باشد. با نیم نگاهی به رنگ بندی نقشه مصرف شکر در جهان می توان دریافت که این ادعا صحیح نیست.
آمار صحیح این است: ایرانیها حدود 1.5 برابر «میانگین جهانی» شکر مصرف میکنند. میانگین جهانی حدود 24 گرم در روز است که این میانگین، شامل کشورهای فقیر جهان نیز هست. سرانه مصرف شکر کشورهای پیشرفته، 35.5 گرم است که می توانید جدول مربوطه را در این گزارش OECD ببینید.
سوال آخر: ذینفع گرانی شکر که نتیجه گرانی ارز است، کیست؟ پاسخ: دلارداران و دلاری فروشان! همانها که پولشان زیادی میآید و هوس خوانندگی به سرشان میزند...
@syjebraily
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
📚 برخی عزیزان پیام ارسال می کنند کتابی معرفی کنیم برای آشنایی با #علم_اقتصاد. ما؛ کتابِ "مبانی و اصولِ علم اقتصاد" اثر جناب دکتر یدالله دادگر رو برای شروع پیشنهاد می کنیم.
پ.ن: در تصویر نام مولفان و ناشر هم مشخصه
#کلیاتی_از_اقتصاد_برای_همه
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از یادداشت های اقتصادی
دوباره دیدم رییس جمهور #حفظه-الله گفته عامل ناترازی بانک ها وام های ازدواج و فرزند اوریه ولی وقتی به داده های بانک مرکزی نگاه میکنی میبنی سال ۱۴۰۲, سهم وام های قرض الحسنه و فرزند اوری مجموعا حدود ۷ درصد همه وام هاست
اقای رییس جمهور علت ناترازی جای دیگه اییه.
https://eitaa.com/omidizanlo
پ.ن:
اگه اجازه هست میشه از شما بپرسیم دلار چند؟ سکه چند؟ طلا چند؟ ماشین چند؟ لبنیات چند؟ نان چند؟ و...
اقتصاد شده تنگه احد که به امان خدا در شرایط جنگی ولش کردن
🔰 استوانههای شریعت | از آقازادگی تا طلبگی؛ زندگی به سبک یادگار امام
🔻به مناسبت سالروز شهادت آیتالله شهید سیدمصطفی خمینی در اول آبان ۱۳۵۶
◻️ رهبر معظم انقلاب، آیتالله خامنهای با اشاره به منش ساده و رفتار به دور از تجمل حاجآقا مصطفی خمینی میفرمایند: «از لحاظ سادگی وضع زندگی، بهمعنای واقعی کلمه مرحوم حاجآقا مصطفی، زاهد بود؛ از لحاظ لباس، از لحاظ رفتار، از لحاظ خوراک، از لحاظ رسیدگی به خانواده؛ واقعا آدمِ مُعرِض از دنیا و زاهدی بود.»
◻️ خانم ثقفی، همسر گرامی امام درباره سادهزیستی سیدمصطفی میگوید: «دو ماه [بعد از ازدواج] مصطفی در منزل ما بود تا آنکه خانه پیدا کردند. آنها هیچ اثاث نداشتند.
از همان وسایل خودمان آنان را هم صاحب اثاث کردیم. یک قطعه قالی و یک گلیم و دو دست رختخواب، یک دست ظرف چینی، یک کتری، یک دست استکان و نعلبکی، یک چراغ فتیلهای و دو قابلمه به آنها دادیم، رفتند و به زندگیشان پرداختند. او یخچال نداشت و وقتی به او میگفتند در این زمینهها فکری کن، بچههایت چه گناهی کردهاند؟ میگفت: خدا را خوش نمیآید که پدر پیرم اینگونه زندگی کنند و من یخچال داشته باشم.»
◻️ به فرموده رهبر معظم انقلاب: «مرحوم حاج آقا مصطفی، مطلقا آقازادگی نداشت. نه لباسش، نه عبایش، نه کفشش، نه زندگی خصوصیاش، نه خانهاش، مطلقا، هیچ بوی تفاخر آقازادگی از آن نمیآمد...»
📎 بیشتر بخوانید
@taammolatenazari
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
9.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مگر وعده نمیدادید که اگر ارز ۴۲۰۰ حذف شود، ارز تک نرخی میشود و تمام مشکلات عالم حل میشود؟ چرا پس از حذف ارز ۴۲۰۰ ارز به ۵۰ هزار تومان جهش یافت و اینک میگویید ارز ۲۸۵۰۰ حذف شود؟ چه تضمینی وجود دارد که پس از حذف ۲۸۵۰۰ ارز در بازار ۱۰۰ هزار تومان نشود؟ چرا دست از سر مردم برنمیدارید؟
@syjebraily
🔴 چرا حقوق ها متناسب با نرخِ تورّم افزایش پیدا نمی کند؟!
✍️ سابقا عرض کردیم که دیدگاه های کارشناسیِ کارشناسان خنثی نیست. بلکه جهان بینی ها و جهت گیری های اخلاقی و سیاسیِ کارشناسان و حتی منافع شان، در اتخاذ و بیانِ دیدگاه های کارشناسی موثر هستند. اینکه غالبا بینِ رفتار و گفتار رئیس جمهور در مسائلِ اقتصادی، تناقض و تضاد وجود دارد، ناشی از توجه کردن و اعتماد نمودنِ جناب رئیس جمهور به نسخه های تجویزیِ کارشناسانِ #نئولیبرال است.
🔸️ سوال جدّی از جناب پزشکیان این است: وقتی #کارشناسان_نئولیبرالی که اطراف شما حلقه زده اند، علّتِ اصلیِ تورّم در اقتصاد ایران را #نقدینگی معرفی نموده و در رسانه هاشان مغرضانه آن را به اذهانِ جامعه پمپاژ و القاء می کنند، آیا توقع دارید متناسب با نرخِ تورّم حقوق ها افزایش پیدا کند؟!
🔸️ ساده بگویم: می دانید چرا حقوق ها متناسب با نرخِ تورّم افزایش پیدا نمی کند؟ چون اقتصاددانانِ نئولیبرال می گویند: افزایشِ حقوق ها منجر به افزایشِ نقدینگی و سپس منجر به تورّم و گرانی خواهد شد. از اینرو؛ مُدام آدرسِ غلط می دهند که #نقدینگی عامل تورّم است. حال آن که می دانیم: تورّم و گرانی های موجود در اقتصاد ایران، بیش از آنکه از جانبِ نقدینگی باشد، از جانبِ #ارز و #دلاری_فروشیِ مواد اولیه به تولید کنندگانِ داخلی می باشد. وقتی "ارز" گران شد، طبعا این گرانی به سائر حوزه ها هم تسرّی پیدا می کند. چرا که اقتصاد ایران؛ #دلاریزه شده است و تا #دلارزدایی از اقتصاد انجام نشود، شرائط بهبود نخواهد یافت.
@taammolatenazari
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀 تغییرات اساسی در لایحه بودجه ۱۴۰۴
🔹 دولت منابع/مصارف هدفمندی و واگذاری نفت به نیروهای مسلح را وارد جداول اصلی بودجه کرده است و از قابلیت مقایسه با بودجه سنوات قبل کاسته است(مگر در مورد برخی ارقام بودجه ۱۴۰۳ که در لایحه آمده است).
🔹تامین بودجه با انتشار اوراق و واگذاری سهام دولت بیش از سه برابر شده است، تامین با انتشار اوراق ۱۷۵درصد رشد کرده است و تامین از محل واگذاری شرکتهای دولتی ۱۲۵درصد افزایش پیدا کرده است. افزایش انتشار اوراق اگر به اضافه برداشت بانکها برای خریداری اوراق منجر شود، تورم زا خواهد بود.
🔹 درآمدهای گمرکی ۸۵درصد افزایش یافته، یکی از محل واردات خودرو و دیگری از محل افزایش نرخ ارز محاسباتی واردات است که این دومی موجب تورم (افزایش قیمت کالاها و نهادههای وارداتی) خواهد شد.
🔹 درآمدهای مالیاتی ۳۹درصد افزایش یافته است که بخشی به خاطر افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده به ۱۰درصد است.
🔹 سهم صندوق توسعه از درآمد نفت از ۴۸ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته است و ۲۸درصد را دولت از منابع صندوق به عنوان استقراض برداشت میکند.
🔹 یارانه واردات کالاهای اساسی به ۱۱ میلیارد یورو کاهش یافته است(سال قبل ۱۳.۶۵ میلیارد یورو بود یعنی ۲.۶۵میلیارد یورو کاهش).
🔹 نرخ تسعیر یورو حدود ۵۰هزارتومان درنظر گرفته شده که معادل ۴۸هزارتومان برای دلار است(سال قبل نرخ یورو در بودجه ۳۱هزا تومان بود، یعنی ۱۹هزا تومان افزایش)
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
✍️ در ادامه ی سلسله مباحثِ "تاریخ اندیشه های اقتصادی" بزودی فایلِ مربوط به اندیشه های اقتصادیِ #نهاد_گرایان و #اقتصاد_توسعه در کانال بارگذاری خواهد شد.
@taammolatenazari
🍃إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ🍃
🔸️ حزب الله شهادتِ حجة الاسلام و المسلمین سید هاشم صفی الدین را تأیید کرد.
🔸️ رحمة و رضوان الهی بر روحِ بلند و ملکوتیِ این شهید سرافرازِ جبهه مقاومت🖤
🔸️ جنابِ رئیس جمهور محترم در جلسۀ ارائۀ بودجه فرمودند: هزینه تولید بنزین بدون احتسابِ نفت خام ۸۰۰۰ تومان است! اما صورتهای مالی پالایشگاه ها و شرکتِ پالایشِ پخش ملی خلاف این ادعا را ثابت میکند. ظاهراً اطلاعاتِ ناصحیح به ایشان میرسانند.
@taammolatenazari
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
24.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 برای تبیین گوشهای از «خسارت جبرانناپذیر» 7 اکتبر برای رژیم صهیونیستی، در گفتگویی کوتاه با ارائه حدود 15 شاخص اقتصادی، از اثر «حماسه حماس» بر شکستهشدن «رویای از نیل تا فرات و بهشت سرمایهگذاری و ...» که صهیونیستها برای دنیا ترسیم کرده بودند، گفتیم. 🇵🇸🇵🇸🇵🇸
@Economics_Finance