◀️ژاپن: هیچ شهروند ژاپنی در نفت کش نبود
🚧وزیر دفاع ژاپن گفت کشورش به دنبال حمله هفته گذشته به دو نفتکش در دریای عمان، به این منطقه نیروی نظامی نمی فرستد
🗨تاکشی ایوانا وزیر دفاع ژاپن گفت: "مشخص نیست چه کسی پشت این حمله است و هیچ شهروند ژاپنی در این نفتکش ها نبود. حملات ادامه نیافت و لزومی ندارد نیروهای دفاعی ژاپن به آنجا اعزام شوند."
💢همچنین «یاسوتوشی نیشیمورا» معاون دبیر کابینه ژاپن درباره اعزام ۱۰۰۰ نظامی آمریکایی جدید به منطقه گفت: «این موضوع، مایه نگرانی شدیدی است و تنشها در منطقه خاورمیانه را تشدید خواهد کرد»
خبرگزاری صدا و سیما
☘️ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
@Tabyincenter
🔹پایان مرسی، ادامهی اخوان؟!
📝#تحلیل_کوتاه
📝📝#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین
🔻محمد المرسی، رئیس جمهور سابق مصر روز گذشته در حالی که مشغول به دفاع از خود در قبال اتهام جاسوسی برای قطر و حماس بود، درگذشت. ریاست جمهوری او، نتیجهی دموکراتیک یک انتخابات مشروع بود و سقوطش، ناشی از سوار شدن ارتش بر موج اعتراضات مردمی به عملکرد یکسالهاش. مرسی اگرچه اکنون زنده نیست اما اخوان المسلمین به حیات متفرق و امنیتی خود ادامه میدهد. در این خصوص، نکاتی در ادامه میآید؛
🔸حسن البناء، اخوان را در سال 1928 میلادی تاسیس کرد و این جمعیت پس از 84 سال، در سال 2012 میلادی به کرسی ریاست جمهوری رسید و البته یک سال بعد، این کرسی را از دست داد. با هر عینکی که به عملکرد اخوانِ در قدرت بنگریم، آنچه به دست آورده بودند را ارزان از دست دادند.
🔸حیات کنونی اخوان، متفرق و امنیتی است. آنها در مصر یا نیستند و یا اگر هستند، حیاتی پنهان دارند. بخشی قابل توجهی از آنها پس از کودتای 2013 و آغاز بازداشتهای وسیع، در ترکیه مستقر شدهاند و تحت حمایت دولت اردوغان و البته با بهره از داشتههای فکری، مالی و ارتباطی خود، به فعالیتهای رسانهای، سیاسی و آموزشی میپردازند.
🔸آنچه این روزها گریبان اخوان را گرفته است، برای آنها چندان تازگی ندارد. اگر مرسی در دادگاه فوت شد، حسن البناء در خیابان، ترور و سید قطب توسط جمال عبدالناصر اعدام شد. علاوه بر این، چهرههای برجستهی اخوان هم در گذشته، زیر بار استبداد داخلی، به مهاجرتهای گسترده دست زده و تفکر اخوان را در منطقه توسعه دادند.
🔸اما واقعیت این است که آنچه در سال 2013 رخ داد، فرق دارد؛ هم سطح نزول آنها ریاست جمهوری بوده و هم طرف مقابل آنها آبدیدهتر شده است. السیسی، انباشت تجربههای ملک فاروق، ملک فؤاد، محمد نجیب، جمال عبدالناصر، انور سادات و حسنی مبارک را در مقابله و مهار اخوان دارد و این کار اخوانیها را سخت میکند. علاوه بر این، مخالفتهای عربستان با اخوان هم هیچگاه در این سطح نبوده است. با این وجود، شکاف اجتماعی در مصر، قابل انکار نیست و درب سیاست هم بنا نیست همیشه بر یک پاشنه بچرخد؛ به شرط عقلانیت، تواضع و عبرتآموزی از گذشته.
☘️ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
@Tabyincenter
هدایت شده از اندیشکده راهبردی تبیین
☑️«اندیشکده راهبردی تبیین» را در دیگر پیام رسان ها و شبکههای اجتماعی نیز دنبال کنید
📶سروش: Sapp.ir/Tabyincenter
📶توئیتر: https://twitter.com/tabyincenter
📶اینستا: instagram.com/tabyincenter
📶تلگرام: T.me/Tabyincenter
📶بله: Ble.im/tabyincenter
9.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥صفحات سفید؛ مروری بر چگونگی به وجود آوردن قحطی توسط انگلیسیها در ایران
@Tabyincenter
🔹شرق فرات، ورود عربستان و پروندهای که پیچیدهتر میشود...
📝#تحلیل_کوتاه
📝📝#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین
🔻«ثامر السبهان» وزیر مشاور سعودی در امور خلیج فارس با حضور میان قبایل عرب استان دیرالزور سوریه با معاون وزیر خارجه آمریکا، سفیر سابق آمریکا در بحرین، سه تن از رهبران عشایر منطقه و تعداد زیادی از فرماندهان کُرد دیدار و گفتوگو کرد. در ماههای اخیر همچنین اخباری مبنی بر تلاش عربستان برای نفوذ در این منطقه از خاک سوریه منتشر شده است. این تحرکات سعودیها میتواند حاوی برخی پیامها و پیامدهای مهم باشد:
🔸تحولات سوریه در ماههای اخیر بیشتر بر محور مبارزه ارتش با تروریستها در ادلب متمرکز بوده و پس از پیروزی کردها بر داعش در شرق فرات، این منطقه تا حدودی از توجه دمشق دور بوده است. براین اساس عربستان تلاش میکند از خلأ موجود بهره حداکثری ببرد.
🔸شرق فرات و بازیگران کردی حاضر در آن را شاید بتوان یکی از مهمترین دغدغههای امنیتی ترکیه در سوریه دانست. بدون تردید یکی از انگیزههای جدی سعودیها برای نقشآفرینی در این منطقه نیز آزار ترکهاست؛ چه اینکه ریاض مدتهاست از اقدامات آنکارا چه در سطح گفتمانی و چه در پروندههایی نظیر بحران شورای همکاری و قتل خاشقچی، خشمگین است.
🔸عربستان در شرایطی در حال نفوذ و سرمایهگذاری در شرق فرات است که آمریکا بارها مانع هرگونه تهدید ترکیه علیه کردها شده است. تداوم این روند میتواند این منطقه را به جولانگاه رقابت ریاض-آنکارا تبدیل کند و کارت ارزشمند بازی با این رقابت را در اختیار واشنگتن قرار دهد.
🔸بافت جمعیتی عرب اهل سنت شرق فرات و نارضایتی آنها از عملکرد کردها، فضای مناسبی را برای نقشآفرینی عربستان باز کرده است. نفوذ ریاض به این منطقه بازیگری مسکو را نیز دشوار میکند؛ چهاینکه پوتین همزمان با اردوغان و بنسلمان روابط گرمی دارد.
🔸در مجموع به نظر میرسد ورود عربستان به تحولات شرق فرات باعث افزایش تعداد بازیگران، تنوع مطلوبیتها و تضاد منافع بیشتر میشود و بحران این منطقه را پیچیدهتر از گذشته خواهد کرد.
☘️ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
@Tabyincenter
✴️اشتباه محاسباتی تیم ترامپ، ایران را به واکنش واداشت
🔆آتلانتیک: «اگر پیش فرض دولت ترامپ این بود که «کمپین فشار حداکثری» ایرانیها را به تسلیم وامیدارد و هیچ هزینهای هم برای ایالات متحده و متحدانش به همراه ندارد، حالا ثابت شده که آن مفروض اشتباه بوده»؛ «ایران سرانجام پس از یکسال از خروج آمریکا از برجام، تصمیم گرفته از گزینههایی که در اختیار دارد، برای پاسخ به واشنگتون استفاده کند»
☘️ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
@Tabyincenter
هدایت شده از اندیشکده راهبردی تبیین
☑️«اندیشکده راهبردی تبیین» را در دیگر پیام رسان ها و شبکههای اجتماعی نیز دنبال کنید
📶سروش: Sapp.ir/Tabyincenter
📶توئیتر: https://twitter.com/tabyincenter
📶اینستا: instagram.com/tabyincenter
📶تلگرام: T.me/Tabyincenter
📶بله: Ble.im/tabyincenter
🔥روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد: پهپاد جاسوسی «گلوبالهاوک» آمریکا، بامداد امروز در سواحل هرمزگان، توسط پدافند نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سرنگون شد
✖️خبرنگار حوزه نظامی فاکس نیوز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت: پهپاد MQ-4C در «حریم هوایی بین المللی تنگه هرمز» توسط موشک زمین به هوای ایران منهدم شده است
🔹راهبرد تهاجمی انصارالله؛ تغییر مشهود موازنه جنگ
📝#تحلیل_کوتاه
📝📝#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین
🔻تحرکات ارتش و نیروهای مردمی یمن از اواخر سال 1397 نشان از ابتکار عمل و برنامه جدی آنها برای تمرکز و تجمیع توان خود در راستای تقویت جبهههای مرکزی یمن و مرزهای جنوبی عربستان داشت. همزمانی این رویکرد با استراتژی حملات گسترده پهپادی و موشکی به تأسیسات نفتی و فرودگاهی عربستان، به شکل بی سابقهای سعودیها را در برابر فاز تهاجمی انصارالله غافلگیر کرد:
🔸پیروزیهای مداوم انصارالله در جبهه «جیزان» ، «نجران» و «عسیر» ضمن قطع مسیرهای تدارکاتی و پشتیبانی ائتلاف سعودی-اماراتی در عمق خاک یمن، در آینده نزدیک میتواند به سیطره مجدد انصارالله بر بندر «میدی» و تقویت مواضع آن در صعده و محیط پیرامون آن منجر شود.
🔸هدف انصارالله از حملات موشکی و پهپادی به تأسیسات نفتی و فرودگاهی عربستان، رفع محاصره یمن، موافقت با فعالیت مجدد فرودگاه صنعا تحت کنترل و نظارت انصارالله و به تعطیلی کشاندن فرودگاههای مؤثر در حملات هوایی ائتلاف به یمن است.
- اثبات ناتوانی سیستم راداری و پدافندی عربستان در رهگیری و هدف قرار دادن پهپادها و موشکهای یمنی، مقامات سعودی را زیر منگنه دو انتخاب سخت فرو برده است: 1- موافقت با خواستههای انصارالله و رفع محاصره(پذیرش شکست) و 2- ادامه جنگ و تحمل خسارتهای سنگین مالی - روانی در اثر تهاجم روزافزون موشکی و پهپادی انصارالله.
🔸جبهههای زمینی جنگ یمن که مدتها در حالت رکود یا ثبات مواضع قرار داشت، با رویکرد جدید و تهاجمی انصارالله رونقی دوباره یافته و غالبا با ابتکار عمل انصارالله همراه است.
🔸 همکاری انصارالله با سازمان ملل در مدیریت بنادر سهگانه ساحل غربی، ضمن تسهیل ورود کالاهای اساسی به یمن، نیروی نظامی زیادی را برای کمک به دیگر جبههها آزاد کرد که نتایج مثبت آن در پیشرویهای اخیر انصارالله به ویژه در جبهه «ضالع» و «نجران» کاملا مشهود است.
☘️ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
@Tabyincenter
ترامپ: می دانم 11 سپتامبر کار کیست!
نیویورک تایمز خبر داده پومپئو وزیر خارجه آمریکا در جلسات محرمانه دو ماه اخیر در کنگره تلاش میکرده تا نمایندگان را قانع کند که ایران با القاعده در ارتباط بوده و در حادثه تروریستی 11 سپتامبر 2001 دست داشته است. روز گذشته ترامپ در مصاحبه با ABC News گفت 11 سپتامبر کار عراق نبود و من می دانم کار چه کسی است!
@Tabyincenter
🔅حال ناخوش آقای نخستوزیر!
🔴نخستین چالش ماههای اخیر دولت عراق، تصمیم آمریکا برای مواجهه جدی با ایران است
⁉️آیا پایان دهه هشتم زندگی آقای نخستوزیر عراق مقارن است با پایان دوره کوتاه نخستوزیری اش؟
http://tabyincenter.ir/32621/%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82%D8%9B-%D8%AD%D8%A7%D9%84-%D9%86%D8%A7%D8%AE%D9%88%D8%B4-%D8%A2%D9%82%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%AE%D8%B3%D8%AA%E2%80%8C%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1/
☘️ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
T.me/joinchat/AAAAADvAH-enX3cx_SOOlw