اندیشکده راهبردی تبیین
◀️کلیدواژه «خرابکاری اقتصادی» علیه ایران 🔳نیویورک تایمز در گزارشی جنجالی از دیدار فرستاده عربستان و
⚠️واکنش ترامپ به گزارش جنجالی نیویورک تایمز
✂️نیویورکتایمز روز گذشته در یک گزارش جنجالی حول تحقیقات درباره مداخله «بیگانگان» در انتخابات 2016 آمریکا نوشت ترامپ علاوه بر روسیه از ریاض، ابوظبی و یک سرمایهدار صهیونیست متخصص موجسازی در شبکههای اجتماعی برای پیروزی در انتخابات کمک گرفته است! این گزارش بر فشار داخلی بر کاخ سفید می افزاید و عرصه را بر ترامپ تنگ تر می کند. بازرس ویژه پرونده دخالت روسیه هم اعلام کرده است تا ماه سپتامبر نتیجه نهایی بررسیها را اعلام خواهد کرد. ترامپ در توئیتی به این گزارش جدید واکنش نشان داد
☑️ترامپ در توئیتی نوشت: «اوضاع واقعا دارد مضحک میشود. نیویورکتایمز ورشکسته و متقلب (البته نه به متقلبی هیلاری کلینتون [نامزد دموکراتها در انتخابات]) گزارشی طولانی و کسلکننده منتشر کرده که نشان میدهد پرهزینهترین تحقیق انگزنی تاریخ هیچچیز درباره [ارتباط] روسیه و من پیدا نکرده، بنابراین حالا دارند بقیه دنیا را میگردند.»
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
Eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6
غیبت مشکوک ولیعهد سعودی
در مراسم فارغالتحصیلی دانشکده افسری ملک عبدالعزیز حاکم ریاض به جای محمد بنسلمان حاضر شد. چند روز بعد از حادثه تیراندازی در محوطه کاخ سلطنتی محله «الخزامی» محمد بن سلمان در انظار عمومی دیده نشده است
@Tabyincenter
♦️ارائه بسته پیشنهادی به ایران؛ فاز جدید تلاش اروپاییها برای حفظ برجام
✍#تحلیل_کوتاه
✍✍#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین
📝 شاید هیچ پیشامدی مانند خروج یکجانبه آمریکا از برجام نمیتوانست اروپاییها را بر سر دوراهی انتخاب یکی از دو گزینه «پیروی از آمریکا» یا «استقلال از آمریکا» قرار دهد. عدم توان اروپا برای حفظ مستقلانه برجام در کنار عدم تمایل برای پیرو آمریکا شناخته شدن در سیاست جهانی باعث شده است تا اخیراً به تلاش برای ارائه یک بسته پیشنهادی به ایران و همراه کردن روسیه و چین متوسل شوند.
💡تحلیل و ارزیابی
❓محتوای بسته موردنظر اروپاییها چیست؟
1⃣ بسته موردنظر اروپاییها به ایران پیشنهاد میکند تا در مقابل محدودسازی توان دفاعی موشکی و عقبنشینی از سیاستهای منطقهای خود، به حجمی در حد چند میلیارد دلار در قالب کمکهای اقتصادی دسترسی پیدا کند.
❓بسته اروپایی یا اروپایی – آمریکایی؟
2⃣ در ظاهر اروپاییها بسته پیشنهادی را از طرف خودشان معرفی میکنند و در تلاشاند تا روسیه و چین را هم با خود همراه کنند. اما تجزیهوتحلیل محتوای احتمالی بسته پیشنهادی نشان میدهد، تقریباً تمام خواستههای آمریکا برای شکل دادن به یک #توافق_مکمل با ایران در بسته گنجانده شده است.
3⃣ بسته پیشنهادی اروپاییها قبل از هر چیز نشاندهنده این است که بازیگران کلیدی این اتحادیه (انگلستان، فرانسه و آلمان) نمیتوانند – یا نمیخواهند – مستقل از سیاستهای ایالاتمتحده آمریکا عمل کنند و در تلاش هستند تا ماهرانه به توافق مکمل موردنظر آمریکاییها شکل دهند.
✍#تحلیل_کوتاه
✍✍#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
Eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6
اندیشکده راهبردی تبیین
✴️برجام با کرسی اضافه! ⏮چند روز قبل وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرده بود پامپئو در سخنران
⛓رونمایی از راهبرد جدید آمریکا علیه ایران
✴️امروز عصر مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی خود در اندیشکده هریتیج، راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران بعد از خروج از برجام را اعلام خواهد کرد
پیوند پخش زنده : Goo.gl/3aVGxJ
@Tabyincenter
🔰تحلیلگر سیا: اشتباهات خود ما ایران را به قدرت برتر منطقه تبدیل کرد
◀️بروس ریدل تحلیلگر اسبق سازمان سیا در نشستی در اندیشکده بروگینگز گفت: «امروز شاهد طوفان قدرتمندی در خاورمیانه هستیم و دولت آمریکا بر روی این آتش بنزین می ریزد. تنها خروج از برجام نیست؛ بلکه انتقال سفارت و موارد گوناگون دیگری را هم شامل می شود. اولویت اول دولت ترامپ، انجام دادن عکس اقداماتی است که اوباما انجام داده است. اولویت بعدی وی پیروزی در انتخابات 2020 است. تا اینجای کار عادی است، اما موضوع مهم این است که این اولویت ها از مسیری متفاوت از دولت های قبلی دنبال می شود. دولت های قبلی در تلاش بودند پایگاه اجتماعی خود را گسترده کنند و این دولت تلاش می کند پایگاه خود را عمیق تر کند»
⛓این کارشناس اندیشکده بروکینگز افزود: «تفاوت دیگر این دولت چند صدایی درون آن است. افرادی چون جان بولتون در مخالفت با ایران خیلی سخت گیر هستند اما فردی چون جیمز متیس [وزیر دفاع آمریکا] در مخالفت با ایران باهوش و آگاه تر است. چیزی که از این به بعد خواهیم دید ادامه سقوط بهمنی است که جاده را مسدود می کند. ایران پاسخ می دهد. آمریکا واکنش نشان می دهد و این روند ادامه می یابد و بعد از مدتی خود را میان یک جنگ نظامی می بینیم. شرایط برای آمریکا در بخش های مختلف خاور میانه سخت تر می شود. حمله اسرائیل به لبنان و حمله آمریکا به عراق پای ایران را به منطقه باز کرد و این ها اشتباه خودمان بوده و همین امر ایران را به قدرتی برتر در منطقه تبدیل کرده است. در ادامه مسیر قرار است سیاستی بسیار سخت گیرانه علیه ایران اتخاذ شود»
🔹پیوند اظهارات:
Goo.gl/j2tjQ3
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
Eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6
⏮دیدار عامری و صدر؛ تزلزل تحلیلها
📝#تحلیل_کوتاه
📝📝#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین
✅دیدار هادی عامری رهبر ائتلاف «فتح» و مقتدی صدر رهبر ائتلاف «سائرون» در بغداد با وجود رویکرد مقتدی صدر در مورد ائتلاف فتح، موجب شگفتی شد. بنا بر آنچه سایت رسمی مقتدی صدر درباره این دیدار منتشر کرده است، رهبر ائتلاف سائرون بر ضرورت تسریع تشکیل دولت و اهمیت مشارکت همهی طرفهای پیروز در دولت آینده تاکید کردهاست.
⭐️تحلیل
◀️ تا کنون رویکرد مقتدی صدر نسبت ائتلاف فتح و توییت معنادار او که همهی ائتلافهای انتخاباتی را به جز فتح و دولت قانون ذکر کرده بود، تحلیلها را به این سو سوق داد که جریان صدر به هیچ عنوان با فتح ائتلاف نخواهد کرد اما این دیدار و تاکید مقتدی بر مشارکت همهی طرفهای پیروز در دولت آینده، این تحلیلها را متزلزل کرد.
◀️با این دیدار که قطعیت عدم ائتلاف فتح و سائرون را منتفی کرد، اگر قراری بر ائتلاف صورت گرفته باشد احتمالا صدر و عامری به همراه ائتلاف نصر و حکمت به دنبال تشکیل بزرگترین فراکسیون در پارلمان و به تبعِ آن تعیین نخست وزیر هستند و در مقابل به نظر میآید صدر با امتیازگیری از ائتلاف فتح و نصر به دنبال گزینههایی برای معرفی وزرای کابینه است.
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
Eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6
✴️هدف: تغییر رفتار ایران
⚫️«حسین أیبش» تحلیلگر اندیشکده «بنیاد کشورهای عربی خلیج (فارس)»در بلومبرگ نوشت: در حالی که کشورهای خلیج (فارس) خواهان یک جنگ تمام عیار با ایران نیستند (اما) نشانههایی از تشویق (کشورهای) عربی و آمریکا اقلیتهای قومی ایران از قبیل بلوچها، عربها و کُردها به شورش و قیام وجود دارد. هدف، تغییر رژیم نیست چرا که چنین چیزی در حال حاضر، یک احتمال جدی نیست. آنچه آنها میخواهند آن است که برای فشار بر ایران به منظور تغییر رفتار، جاهطلبیها و مهار توانایی آن برای بی ثبات کردن همسایگانش و همچنین گسترش نفوذش، یک کارزار (کمپین) مهار و کنترل پایدار وجود داشته باشد
🔹پیوند یادداشت:
Goo.gl/L8Vbca
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
Eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6
📡هزاران اکانت جعلی فیس بوک
گزارش جنجالی نیویورک تایمز در مورد حمایت برخی کشورهای عربی از ترامپ در ایام انتخابات نکته قابل توجهی داشت: یک کارشناس عملیات روانی در شبکه های اجتماعی، جهت کمک به پیروزی ترامپ در انتخابات از هزاران اکانت جعلی فیس بوک استفاده کرده است
@Tabyincenter
🔴12 شرط پومپئو
⚠️وزیر خارجه آمریکا با حضور در اندیشکده «هریتیج» از استراتژی جدید این کشور در قبال ایران سخن گفت و چندین خواسته را مطرح کرد
🎌فهرست خواسته ها:
۱. ایران باید به آژانس گزارش کاملی از ابعاد نظامی برنامه هستهای ارائه کند و از این اقدامات دست بکشد و به شکلی که قابل راستی آزمایی باشد برای همیشه برنامه نظامی هستهای خود را کنار بگذارد.
۲. ایران باید غنی سازی اورانیوم را متوقف کند و هرگز به دنبال بازفرآوری پلوتونیوم نرود و تاسیسات آب سنگین خود را ببندد.
۳. ایران باید به بازرسان آژانس اجازه بازدید از همه سایتهای خود در سراسر کشور بدهد.
۴. ایران باید به برنامه موشکهای بالستیک خود پایان دهد و پرتاب یا توسعه موشکهای با قابلیت حمل کلاهک هستهای را متوقف کند.
۵. ایران باید همه شهروندان آمریکایی و همچنین شهروندان متحدان و شرکای ما که در ایران زندانی، مفقود یا در بازداشت هستند را آزاد کند.
۶. ایران باید به حمایت از آنچه وی گروههای تروریستی در خاورمیانه خواند، از جمله حزب الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی فلسطین پایان دهد.
۷. ایران به حاکمیت عراق احترام بگذارد و به دولت این کشور اجازه خلع سلاح و غیرنظامی شدن شبه نظامیان شیعه و ادغام شدن آنها در نیروهای امنیتی عراق را بدهد.
۸. ایران همچنین باید به حمایت نظامی خود از شبه نظامیان حوثی پایان دهد و در راستای یک راه حل صلح آمیز در یمن گام بردارد.
۹. ایران باید همه نیروهای تحت فرماندهی خود را از سوریه خارج کند.
۱۰. ایران باید به حمایت از طالبان و دیگر گروههای تروریستی در افغانستان و منطقه پایان دهد و به میزبانی از اعضای ارشد القاعده پایان دهد.
۱۱. ایران باید به حمایت سپاه قدس از گروههای به زعم او تروریستی و شرکای شبه نظامی خود پایان بدهد.
۱۲. ایران باید رفتارهای تهدید کننده علیه همسایگان خود را کاهش بدهد، که بسیاری از آنها متحدان آمریکا هستند. این مساله شامل تهدیدات ایران برای نابودی اسرائیل و شلیک موشک به عربستان و امارات متحده عربی نیز میشود. این موضوع همچنین شامل تهدیدات علیه کشتیرانی بینالمللی و حملات سایبری هم میشود
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
Eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6
⬅️ خواستههای «عبری – عربی - آمریکایی» وزیر خارجه آمریکا از ایران
✍#تحلیل_کوتاه
✍✍#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین
📝 روز گذشته مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالاتمتحده آمریکا طی سخنرانی خود در اندیشکده افراطی و ضد ایرانی هریتج، ضمن اعلام راهبرد سیاست خارجی آمریکا، بهصورت ویژه مطالب و خواستههایی را در مورد ایران مطرح کرد.
مطالعه خواستههای مطرحشده نشان میدهد، غالب مطالبی که وزیر خارجه به زبان آورده است بیش از آمریکا دغدغه رژیم صهیونیستی و برخی حکام عرب منطقه است.
📝 تحلیل و ارزیابی
📌 خواستههای #عبری:
1⃣ عدم تحمل اینکه موشکهای ایران در جولان اشغالی فرود آیند؛
2⃣توقف تهدید علنی و آشکار رژیم صهیونیستی توسط ایران؛
3⃣ توقف حمایت از حزبالله و حماس؛
4⃣ خروج ایران از سوریه
📌 خواستههای #عربی:
1⃣توقف حمایت ایران از نیروهای مقاومت مردمی در عراق و انصارالله در یمن؛
2⃣توقف فعالیتهای هستهای ازجمله آبسنگین (بیش از میزانی که کشورهای عرب همپیمان آمریکا دارند!)؛
3⃣ توقف تولید، توسعه و تهدید موشکی کشورهای عربستان و امارات!
📌خواستههای #آمریکایی:
1⃣ آزادی زندانیان (غالباً جاسوس) آمریکایی در ایران؛
2⃣ اعلام جنبههای نظامی فعالیتهای هستهای سابق به آژانس بینالمللی انرژی اتمی
3⃣ اجازه دسترسی بیقیدوشرط برای بازرسی از همه پایگاهها در همه نقاط کشور
📌 تحلیل و تبارشناسی خواستههای وزیر خارجه آمریکا از ایران نشان میدهد نزدیک به 70 درصد از آنها (7 مورد از 10 مورد) درواقع بیشتر دغدغه رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی است تا خود آمریکا. اکثر خواستهها نیز آغشته به دروغ و اتهاماتی است که هیچ دلیل محکمی برای اثبات آنها وجود ندارد.
✍#تحلیل_کوتاه
✍✍#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
Eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6
⚔ریچارد هاس رئیس شورای روابط خارجی آمریکا:
گاهی اوقات دیپلماسی «همه یا هیچ» که در آن خواسته ها روی هم انباشته می شوند، به سیاست تغییر رژیم تبدیل می شود. این مسیری است که دولت ترامپ با ایران و کره شمالی در پیش گرفته است. این روش نه پایانی صلح آمیز دارد و نه منجر به تغییر رژیم می شود
@Tabyincenter
💠خبرنگار شبکه CNN: امروز پنتاگون درب های اقدام نظامی علیه ایران را باز کرد
سخنگوی پنتاگون: «آمریکا تمام اقدامات ضروری برای رویارویی و پرداختن به نفوذ بدخیم ایران در منطقه را انجام خواهد داد»
@Tabyincenter
⛓جنگ جهانی اول
استفن والت استاد دانشگاه هاروراد: در ابتدا که طرح پومپئو در اندیشکده هریتج را درباره ایران خواندم به یاد اولتیماتوم اتریش به صربستان در 1914 افتادم و میدانیم که به چه نتیجه ای منجر شد
#جنگ_جهانی_اول
@Tabyincenter
◀️یک پیشنهاد برای مواجهه با سخنرانی وزیر خارجه آمریکا
📝#تحلیل_کوتاه
📝📝#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین
🔸پس از اینکه رسانهها چند روزی به اطلاعرسانی زمان سخنرانی مایک پامپئو پرداختند، سرانجام روز دوشنبه (دیروز) فرارسید و او طی سخنانی، آنچه را که راهبرد جدید ایالات متحده علیه ایران نامیده میشد، بیان کرد. واقعیت اما این است که این راهبرد جدید در حوزه منطقهای و حتی فراتر از آن، چیزی نبود جز تکرار شرط و شروطهایی که چهل سال است علیه ایران تکرار میشود. شرطهای جدیدتر همچون ضرورت خروج نیروهای ایرانی از سوریه هم منطقی مشابه با شرطهای چهلساله دارد.
🔸پاسخ ایران به این راهبرد در حوزه اِعمالی مشخص است؛ حفظ حضور و نفوذ منطقهای و تقویت آن، اصرار بر مبارزه با رژیم صهیونیستی و حمایت از بازیگران محور مقاومت.
✔️اما به نظر میرسد پاسخ اعلانی ایران به راهبرد آمریکا میتواند همراه با ابتکاراتی باشد. سالها قبل در ادبیات سیاسی کشور، شرطی معنادار برای ارتباط با آمریکا طرح شد؛ هرگونه ارتباط با آمریکا منوط به عدم حمایت این کشور از رژیم صهیونیستی است. مشخص است که چنین منطقی جدلی است، چرا که از یک سو آمریکا هیچگاه زیر بار چنین شرطی نمیرود و از سوی دیگر ارتباط با آمریکا منوط به موارد دیگری نیز هست اما این شرط بهعنوان مهمترین آنها طرح شده است. به نظر میرسد این منطق میتواند دوباره و این بار در قبال راهبرد طرحشده توسط پامپئو تکرار شود. لذا پاسخ اعلانی ایران به این راهبرد برای بیشتر دیدهشدن در رسانهها میتواند به همراه شرطهای مشخصی باشد که عملا ماهیت سیاستهای آمریکا را در منطقه آشکار میسازد.
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
Eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6
#مردم
⏮فراوانی برخی کلید واژه ها در سخنرانی وزیر خارجه آمریکا در اندیشکده هریتج با موضوع راهبرد آمریکا علیه ایران
متن کامل سخنرانی:
Goo.gl/gsXjni
@Tabyincenter
🔴هیس؛ سعودی ها حرف نمیزنند!
📡واکنش ها به سخنرانی وزیر خارجه آمریکا علیه ایران:
⚠️قبل از خواندن متن زیر باید توجه کرد که هنوز عربستان هیچ موضعی در قبال سخنرانی شب گذشته پومپئو اعلام نکرده و همچنان از محمد بن سلمان خبری نیست!
⬅️بنیامین نتانیاهو سخنرانی مایک پامپئو علیه ایران را ستود و خواستار پیروی بقیه کشورها از سیاستهای واشنگتن شد.
🔳وزیر خارجه انگلیس در واکنش به طرح آمریکا برای توافق جدید با ایران [و شروط دوازدهگانه آن] ضمن توصیف آن به یک توافق «عظیم» تصریح کرد چنین مذاکراتی «بسیار بسیار دشوار» خواهد بود
❇️وزارت خارجه رژیم آلخلیفه در بیانیهای از اظهارات ضدایرانی "مایک پامپئو" وزیر خارجه آمریکا حمایت کرد
⚪️انور قرقاش وزیر مشاور در وزارت امور خارجه امارات: اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره سیاستهای ایران دقیق است و استراتژی اعلامشده توسط پامپئو نتیجه رفتارهای ایران در منطقه است
☣شبکه CNN: هنوز مشخص نیست که پامپئو چگونه انتظار دارد که استراتژی جدیدش با موفقیت همراه باشد. تحریمهای آمریکا تنها در صورتی خردکننده خواهد بود که بقیه کشورهای جهان نیز از آمریکا تبعیت کنند و در حالی که آمریکا ممکن است روابط خود با کشورهای اروپایی برای مجبور کردن آنها به تبعیت را بهخطر بیندازد اما کارآمد بودن این تاکتیک در مجبور کردن روسیه و چین سخت خواهد بود
⏺واشنگتون پست: تصور میشد سخنرانی پامپئو حاوی سیاست های مهمی باشد و از وی انتظار میرفت که به تبیین راهکارهای آمریکا برای ادامه گفتگوها با متحدان اروپایی برای دستیابی به توافقی تکمیلی به منظور تقویت برجام بپردازد، همانگونه که ماه گذشته در جلسه استماع برای پذیرش پست وزارت خارجه اعلام کرده بود. ولی او بیان کرد که تمایل اروپا برای ادامه برجام با ایران، مواضع دولت ترامپ را تغییر نخواهد داد
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
Eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6
💰وزیر اقتصاد آلمان: شرکتهای آلمانی از عواقب خروج ترامپ از برجام در امان نیستند
@Tabyincenter
♦️خطوط جدید سیاست خارجی آمریکا
✍#تحلیل_کوتاه
✍✍#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین
📝هرچند سخنرانی «مایک پمپئو» در اندیشکده هریتج نشانی از تغییر در راهبرد و رویکرد آمریکا نسبت به مسائل متعدد بینالمللی ندارد، اما تحلیل صحبتهای وزیر خارجه ایالاتمتحده خطوط جدیدی در سیاست خارجی این کشور را بازنمایی میکند.
💡تحلیل و ارزیابی
📌مهمترین خطوط جدید سیاست خارجی آمریکا عبارتاند از:
1⃣🔴 رادیکالتر شدن سیاست خارجی
◀️با روی کار آمدن ترامپ و اقدامات او مانند خروج از پیمان «ترانس – پاسفیک» و موافقتنامه زیستمحیطی پاریس، رگههایی از رادیکالیزه شدن سیاست خارجی آمریکا را میتوان مشاهده کرد. فرایند رادیکال شدن سیاست خارجی با خروج جمهوری خواهان سنتی مانند مک مستر و رکس تیلرسون از کابینه و جایگزین شدن راستگرایانی مانند جان بولتون و مایک پمپئو شدیدتر شده است.
◀️ اصلیترین نتیجه رادیکال شدن سیاست خارجی آمریکا عدم توجه به چارچوبهای معمول و مرسوم بینالمللی و تشدید یکجانبهگرایی در کنشهای خارجی این کشور است.
2⃣🔴عدول از اصل همگرایی با اروپا
◀️ همگرایی با اروپا و بازیگران کلیدی آن (فرانسه، انگلستان و آلمان) از اصول ثابت سیاست خارجی ایالاتمتحده بعد از جنگ جهانی دوم به شمار میآید. اگر بحران پیشآمده بر سر کانال سوئز را یک استثنا تلقی کنیم، تقریباً در تمامی مسائل سیاست بینالملل میان اروپا و آمریکا همگرایی وجود داشته است.
◀️ با آغاز ریاست جمهوری ترامپ و حضور مایک پمپئو در وزارت خارجه آمریکا سیاست خارجی این کشور، در موضوعاتی مانند «مسئله انتقال پایتخت» و «برجام» از اصل همگرایی با اروپا عدول کرده است.
3⃣🔴تثبیت جایگاه اعراب در اتحاد «عبری – آمریکایی – عربی» بهعنوان ضلع سوم
◀️ رویکرد سیاست خارجی دولت ترامپ نسبت به اعراب متحد آمریکا، موجب تثبیت جایگاه برخی کشورهای عربی در اتحاد میان آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی حکام عرب منطقه شده است. البته فرایند قرارگیری و تقویت اعراب بهعنوان ضلع سوم اتحاد «عبری – آمریکایی – عربی» مختص دولت فعلی آمریکا نیست و از مدتها قبل آغاز شده است.
✍#تحلیل_کوتاه
✍✍#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
Eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6
⚔کنگره رویاروی اروپا؟!
«ریچارد گلدبرگ» از اعضای «بنیاد دفاع از دموکراسی» یک یادداشت سیاستگذاری در مورد نقشه راهی برای تحریم احتمالی «بانک سرمایهگذاری اروپا» و قطع دسترسی آن به نظام مالی آمریکا، در صورت تخطی اروپایی ها از تحریمهای ایران تدوین کرده و نمایندگان کنگره در حال بررسی آن هستند
@Tabyincenter
💰در نبرد با ریال هر کاری جایز است
⚔مارک دوبوویتز مدیر اجرایی اندیشکده ضد ایرانی بنیاد دفاع از دموکراسی ها، در مطلبی در وال استریت ژورنال به مسئله جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران پرداخت و راهکارهایی برای افزایش اثرگذاری جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران اعلام کرد:
💠وزارت خزانه داری می تواند سپاه پاسداران و صنعت دفاعی کشور را تحریم کند. خزانه داری می تواند تحریم هایی بر معادن ایران، صنایع ساخت و مهندسی و هر بخش دیگری که اهمیت استراتژیک دارد، اِعمال کند
⏺حذف شرکت ها و بانک های حزب الله در لبنان از نظام مالی بین المللی و جلوگیری از فعالیت های درامدزای حزب الله لبنان گزینه دیگر است
⛓این کارشناس ضد ایرانی پیشنهادات دیگری هم دارد: اروپایی ها نقش مهمی در راهبرد فشار حداکثری علیه ایران دارند. خدمات پیام مالی سوئیفت به مرکزیت بروکسل می تواند ارتباط بانک مرکزی و دیگر بانک های ایران را قطع کند. بانک های اروپایی می توانند مراودات مالی یورو-پایه ایران را متوقف کنند. بانک های مرکزی اروپایی می توانند تلاش برای دور زدن تحریم های آمریکا و پرداخت مستقیم نفت به ایران را متوقف کنند. اروپا می تواند سپاه و حزب االله را به عنوان گروه تروریستی معرفی کند
🌐دوبوویتز می افزاید: رهبران اروپایی انتخاب کنند: یا در قبال امتیاز اقتصادی و دیپلماتیک آمریکا با رفتارهای بدخیم ایران مقابله کنند یا با ایرانی که متهم به عملیات تروریستی است، همراه شوند
🔱این کارشناس در انتها نوشت: بانکها و شرکتهای اروپایی باید یک چیز را به خاطر داشته باشند: در نبرد ریال، هر کاری جایز است.»
🔹پیوند خبر:
Goo.gl/ursfqS
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
Eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6
درخواست سنای آمریکا برای پایان دادن به جنگ یمن
مصوبه جدید کمیته روابط خارجی سنای آمریکا از عربستان سعودی میخواهد تا با آغاز مذاکرات دیپلماتیک به جنگ یمن پایان دهد
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
Eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6
⚠️بر مبنای اعتماد بود؛ بر مبنای اعتماد نبود!
⚫️وندی شرمن قائم مقام وزارت خارجه آمریکا در دوران ریاستجمهوری «باراک اوباما» و رئیس تیم مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات هستهای: ما میدانستیم که احتمال لغو برجام وجود دارد. همتایان ایرانی ما به طور مداوم به ما میگفتند که ما چطور بدانیم که شما این توافق را لغو نمیکنید و ما نیز به آنها پاسخ دادیم، که راهی برای پی بردن به این قضیه وجود ندارد
پیوند اظهارات:
https://goo.gl/6qZHy2
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
Eitaa.com/joinchat/1881014274Cd314e9fec6