تبیین
⭕️راهپیمایی اربعین
🔹یکی از مصادیق قوّت را امروز دنیای اسلام دارد مشاهده میکند و آن، #راهپیمایی_اربعین است؛ «وَ اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّة». راهپیمایی اربعین قوّت اسلام است، قوّت حقیقت است، قوّت جبههی مقاومت اسلامی است که این جور اجتماع عظیم میلیونی راه میافتند به سمت کربلا، به سمت حسین (ع)، به سمت قلّه و اوج افتخار فداکاری و شهادت که همهی آزادگان عالم باید از او درس بگیرند. از روز اوّل هم که اربعینی به وجود آمد، اهمّیّت اوّلین اربعین به همین اندازه بود. اهمّیّت اربعینِ اوّل این بود که رسانه پُرقدرت عاشورا است. از روز عاشورا تا روز اربعین - بنا بر یک روایت روزی است که اهلبیت برگشتند به کربلا - این چهل روز، چهل روزِ فرمانروایی منطقِ حق در میان دنیای ظلمانی حاکمیّت بنیامیّه و سفیانیها بود.
🔹رسانهی حقیقی [یعنی] فریاد زینب کبریٰ، فریاد حضرت سجّاد؛ در کجا؟ در کوفه، در شام، در آنجایی که ظلمات محض بود؛ اینها بزرگترین رسانه بود. همینها بود که #عاشورا را نگه داشت، همینها بود که عاشورا را به امروز رساند. تاریخ و ریشهی این روز #اربعین و ماجرای اربعین این است. آن روز اهلبیت (علیهم السّلام) طوفانی به پا کردند با این حرکت چهلروزه؛ یک طوفان به پا شد در آن اختناق عجیب. در آن روزگار، اختناق این قدر است که دور و بر امام حسین (ع)، فرزند پیغمبر، نوهی پیغمبر، جگرگوشهی زهرای اطهر، ۷۲ نفر بیشتر باقی نمیمانند. در یک چنین روزگاری، ماجرای توّابین را در کوفه به وجود آورد، مدینه را منقلب کرد، شام را منقلب کرد، به طوری که رژیم سفیانی برافتاد؛ این حرکت عظیم اربعینیِ زینب کبریٰ و اهلبیت (علیهم السّلام) بود.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۸/۰۷/۲۱
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#اربعین #امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️عفت در گفتار (بخش اول)
🔸نحوهی سخن گفتن افراد نشان دهنده ی شخصیت آنان بوده، مردم براساس آن دربارهی آنها قضاوت خواهند کرد. از این رو امام علی (ع) فرمود: «قولوا الخیر فتعرفوا به؛ #خوب_بگویید تا به خوبی معروف شوید.» در ادامه، زیرمجموعه و مصادیق محتوا را میشناسید.
💠سخنان زشت (۱)
🔹پرهیز از سخنان زشت، مهمترین اثر #عفت در گفتار است. کسی که دارای صفت #عفت_در_گفتار است، هیچ گاه حرف زشت و ناپسند به زبان نمیآورد. سخن زشت مصادیق زیادی داشته، به صورتهای مختلف میتواند بروز و ظهور داشته باشد؛ فحش و دشنام، دروغ، غیبت، سخن چینی، اهانت به مردم، زخم زبان به دیگران، سخنان لغو و بیهوده، تملق و چاپلوسی و... از مصادیق سخن زشت به حساب میآیند. افرادی که از عفت در گفتار برخوردار هستند از همهی مصادیق سخن زشت پرهیز نموده، هیچ یک از آنها را به زبان نمیآورند. #امام_سجاد (ع) در مقام بیان حقوق اعضا و جوارح انسان در بارهی #حق_زبان میفرماید: «حَقُّ اللِّسانِ إكرامُهُ عَنِ الخَنا، و تَعويدُهُ الخَيرَ، و تَركُ الفُضولِ التي لا فائدَةَ لَها، و البِرُّ بالنّاسِ، و حُسنُ القَولِ فيهِم؛ #حقّ_زبان، منزّه داشتن آن از #زشتگويى است و عادت دادنش به خوبى و فرو گذاشتن زياده گويى هاى بيهوده و نيكى به مردم و خوب گفتن درباره آنان». [۱]
🔹براساس این بیان نورانی، بازداشتن زبان از سخنان زشت، و عادت دادن آن به گفتن سخنان نیک و گفتار همراه با ادب از حقوق زبان بوده و به عهدهی انسان است. نحوهی سخن گفتن افراد نشان دهندهی شخصیت آنان بوده، و مردم براساس آن دربارهی آنها قضاوت خواهند کرد. از این رو امام علی (ع) میفرمایند: «قولوا الخیر فتعرفوا به... ؛ خوب بگوید تا به خوبی معروف شوید... ». [۲] همانطور که سخنان نیک به انسان شخصیت میدهد، #سخنان_زشت، گوینده را در نظر دیگران کوچک میسازد. ابهت و موقعیت او را متزلزل و آبرومندان باشخصیت را از او میرنجاند. چنان که امام علی (ع) فرمود: «سوء المنطق یزری بالقدر و یفسد الاخوه؛ #بدزبانی و گفتار زشت از مقام انسان میکاهد و برادری را تباه میسازد». [۳]
🔹سخنان زشت انسان را از جمع خوبان جدا ساخته، به بدان ملحق میسازد. امام علی (ع) در بيان گهربار دیگری فرمود: «ایاک و ما یستهجن من الکلام فانه یجس علیک اللئام و ینفر عنک الکرام؛ بپرهیز از #سخن_زشت و زننده فرومایگان را گرد تو جمع میکند، و نیکان را از تو رنجانده و پراکنده میسازد». [۴] بر اساس این روایات سخنان زشت شخصیت انسان را در جامعه کوچک ساخته، او را در نزد افراد نیک به بدی معروف میسازد. علاوه بر آن، سخنان زشت باعث ایجاد کینه در دلها میشود و باعث اختلاف در جامعه میگردد. اميرالمؤمنين (ع) همچنین ميفرمايد: «ایاک و مستهجن الکلام فانه یوغرالقلوب؛ بپرهیز از #سخن_زشت که آن دلها را به کینه میآورد». [۵] #ادامه_دارد...
پینوشتها:
[۱] بحار الأنوار، ۷۱/۲۸۶/۴۱
[۲] همان، ۷۱/۳۱۱/۹
[۳] تصنیف غرر الحکم، ص ۱۴۴/۴
[۴] غررالحکم، ۲۷۲۲
[۵] غررالحکم، ج ۱، ص ۲۷۲
برگرفته از ماهنامه پیام زن، ش ۲۳۵
منبع؛ وبسایت راسخون
#عفت #عفت_گفتار
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️موسیقی مبتذل چه آثار زیانباری بر سلامت روان فرد و جامعه دارد؟ (بخش اول)
🔸گرچه رواج فوق العاده انواع #موسیقى مانع از آن است که بسیارى از افراد در این باره درست فکر کنند و منطقى بیندیشند، و مطابق طرز تفکّر نادرستى که عدّه اى به آن سخت پایبندند (متداول شدن هر چیز را دلیل بر بى عیب بودن آن مى گیرند) حاضر به مطالعه در اطراف اثرات شوم و زیانبار #موسیقى نیستند، اما افراد واقعبین هیچ گاه به این مقدار قناعت نخواهند کرد و براى پى بردن به واقعیّت ها، عليرغم شیوع آنها همواره مى کوشند و مطالعه مى کنند.
🔹 #موسیقى از چند نظر قابل مطالعه است؛ از نظر زیان هاى جسمى و اثرات شومى که روى دستگاه اعصاب انسان مى گذارد: آقاى «دکتر ولف ادلر» پروفسور دانشگاه کلمبیا مى گوید: «بهترین و دلنوازترین نواهاى موسیقى، شوم ترین آثار را روى سلسله اعصاب انسان مى گذارد؛ مخصوصاً وقتى که هوا گرم باشد اثرات نامطلوب آن شدیدتر مى گردد»! «دکتر آلکسیس کارل» فیزیولوژیست و زیست شناس معروف فرانسه مى نویسد: «ارضاى وحشیانه شهوات ممکن است جلب نوعى اهمّیّت کند؛ ولى هیچ چیز غیرمنطقىتر از یک زندگى که به تفریح بگذرد نیست. کاهش عمومى هوش و نیروى عقل از تأثیر الکل، و بالاخره از بى نظمى در عادت، ناشى مى گردد؛ بدون تردید سینما و رادیو در این بحران فکرى سهیماند».
🔹بطور کلّى باید #موسیقى را در ردیف موادّ مخدّر شناخت؛ زیرا «آثار تخدیرى» آن به هیچ وجه قابل انکار نیست؛ و «تخدیر» انواع و اقسامى دارد و بشر مى تواند از طرق مختلف اعصاب خود را تخدیر کند. گاهى تخدیر به وسیله خوردن است؛ مانند نوشابه هاى الکلى که تخدیر شدیدى در اعصاب به وجود مى آورد و نیروى درک و عقل انسان را از کار مى اندازد. گاهى تخدیر به وسیله استنشاق از بینى در بدن ایجاد مى شود، مانند گرد هرویین که از طریق بینى وارد بدن شده، اعصاب را براى مدّتى تخدیر مى کند، و براى برخی افراد دارای اعتیاد به مواد مخدر نیز، تخدیر از طریق تزریق این مواد در رگ انجام مى گیرد.
🔹گاهى همین #تخدیر از مجراى گوش صورت مى پذیرد و #استماع_موسیقى و «کنسرت» در اعصاب شنونده اثر تخدیرى ایجاد کرده و زمانى آنچنان شدید مى شود که انسان را مانند افراد بهت زده، از حالت طبیعى بیرون آورده، و توجّه او را از همه چیز سلب مى کند. با توجّه به این نکته، تصدیق خواهید نمود که #موسیقى، مخدّرى بیش نیست و تمام و یا بسیارى از عیوب و #مضرّات_تخدیر را داراست. اصولا لذّت فوق العاده اى که افراد از آن مى برند به خاطر همین اثر تخدیرى است. گاهى این اثر تخدیرى به قدرى قوى است که انسان عقل و هوش خود را آنچنان از دست مى دهد که دست به حرکات غیر عادى مى زند. #ادامه_دارد...
📕پاسخ به پرسش های مذهبی، آیات عظام مکارم شیرازی و جعفر سبحانی، مدرسة الإمام علی بن أبیطالب(ع)، چ دوم، ص ۳۵۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#موسیقی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️خداوند به همه چيز آگاه است
🔹مقصود، همین که انسان بداند که خدا [به همه اعمال و نیات انسانها آگاه است و همه چیز را] میداند، کار تمام شد؛ دیگر معطل نباشد؛ همه چیز را تا به آخر میفهمد [که] چه باید بکند و چه باید نکند؛ از چه منتفع میشود و از چه متضرر میشود، [خداوند] ما را میبیند. [آیا] میتوانیم [با اینکه] سر سفره او نشستهایم، با همدیگر نزاع بکنیم؟ [مثلاً] آن غذا را من جلوتر دیدم، من باید بخورم؛ او میگوید من اول این را برداشتم، من باید این غذا را بخورم؛ سر این دعوا بکنیم و مقاتله بکنیم؟!
🔹تمام این جنگهایی که حکومتها دارند، از همین قبیل است؛ سر سفره کریم نشستهاند، او هم میبیند. دستور هم معلوم است که چیست؛ [خداوند] از چه خوشش میآید، از چه بدش میآید. از آزار به غیر حق، بدش میآید؛ از احسان به حق در جایش، خوشش میآید؛ همه اینها را میداند و ما هم میدانیم که او این دستور را داده و اینها را میداند و میبیند، آیا این کار[ها] را میکنیم؟
📕ر.ک به سوی محبوب، ص ۱۲۷-۱۳۶
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آفت های دینداری در آخر الزمان (بخش دوم)
🔸یکی موضوعات مهم در زندگی امروز، #آفت_های_دینداری در #آخرالزمان است. انسان دیندار و عاقل در هنگام احساس خطر باید برای رفع آن اقدامات لازم را به عمل آورد. آفت هایی که در آخر الزمان، دین انسان را تهدید می کنند، متفاوت است.
2⃣لهو و لعب قرار دادن دین
🔹در قرآن کریم چندین بار در مورد #لهو و #لعب سخن به میان آمده است. در برخی از موارد از همنشینی با کسانی که #دین را لهو و لعب قرار می دهند، مذمت شده است. افرادی که دین را لهو و لعب قرار می دهند، در حقیقت از دین، بعنوان پیشبرد اهداف خویش استفاده می کنند؛ در حالی که دین میدان رقابت نیست، بلکه میدان اخلاص در عمل است؛ و لذا قرآن کریم کسانی را که دین را لهو و لعب خویش قرار می دهند، وعده ی عذاب داده است و فرموده که: «الَّذِینَ اتَّخَذُوا دِینَهُمْ لَهْوًا وَ لَعِبًا وَ غَرَّتْهُمُ الْحَیَاةُ الدُّنْیَا فَالْیَوْمَ نَنسَاهُمْ کَمَا نَسُوا لِقَاءَ یَوْمِهِمْ هَـذَا وَ مَا کَانُوا بِآیَاتِنَا یَجْحَدُونَ؛ [۱] همانها که دین و آیین خود را سرگرمی و بازیچه گرفتند؛ و زندگی دنیا آنان را مغرور ساخت؛ امروز ما آنها را فراموش میکنیم، همان گونه که لقای چنین روزی را فراموش کردند و آیات ما را انکار نمودند».
💠نکات مهم آیه
🔹در آیه مذکور، چند نکته مهم وجود دارد؛ نکته اول: #لهو، انصراف توجه و همت به امری است که سزاوار طلب و انجام نیست؛ و #لعب، طلب شادمانی از چیزی است که صلاحیت آن را ندارد. [۱] نکته دوم: سرگرمی قرار دادن دین، و مغرور شدن نسبت به زندگی دنیوی، اثر اخروی فراموش کردن خدا را بدنبال دارد. نکته سوم: سرگرمی قرار دادن دین و مغرور شدن به زندگی دنیوی، نتیجه انکار آیات خداست. #ادامه_دارد...
پی نوشت؛
[۱] طبرسی، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ج ۴، ص ۶۵۵
پدید آوردنده: محمد طاهری
منبع: وبسایت راسخون
#دین #دینداری #تربیت #تربیت_دینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️اربعین حسینی
🔹پدیدهی #اربعین یک پدیدهی غیر قابل توصیفی است، اصلاً بینظیر است؛ یک رزمایش عظیم و شگفتیساز است این حرکت فوقالعاده، و همینطور که مکرّر در این روزها گفته شد، در دنیا دیگر نظیری ندارد. غربیها هم نمیتوانند درک کنند این حرکت را که یعنی چه، چطور میشود؟ لذا شما میبینید دستگاههای تبلیغاتیشان اوّلاً چند سال که سکوت میکنند، «توطئهی سکوت»؛ [در حالی که] کمترین حرکتی را در هر جای دنیا اینها منعکس میکنند، چند سال اینها اصلاً اسم این حرکت عظیم مردمی را نیاوردند، اشارهای به آن نکردند، تصویری از آن منتشر نکردند... یک مقداری [به آن] پرداختند، تحلیلهای خصمانه، تحلیلهای غلط کردند که از نظر مؤمنان به این راه، تحلیلهای بلاهتآمیزی است. امثال این رادیوی انگلیس و امثال اینها تحلیل خصمانه کردند. این نشاندهندهی این است که فورانِ این سرچشمهی فیّاض، بشدّت آنها را دستپاچه کرده، نمیتوانند تحلیلش کنند.
🔹گاهی گفتند این را دستهای دولتی به راه انداختند! کدام دولتی میتواند ده میلیون، پانزده میلیون انسان را - مرد، زن، پیر، جوان، قشرهای مختلف - راه بیندازد، حدّاقل هشتاد کیلومتر پیاده اینها را از یک شهر به یک شهر دیگر بکِشاند؟ کدام دولتی میتواند این کار را بکند؟ حالا اگر فرض کنیم به فرض محال، دولت جمهوری اسلامی و دولت عراق هم توانستهاند این کار را بکنند، خودش یک معجزهی دولتی است؛ خب شما هم بکنید اگر میتوانید! اگر بلدید، شما هم این کار را راه بیندازید؛ نه، جز عشق، جز ایمان، جز جوشندگیِ خونِ شهیدانِ والامقام، هیچ عاملی قادر نیست این حرکت را انجام بدهد. کار بزرگی انجام گرفته است؛ روزبهروز هم بهتر، قویتر، پختهتر و جاافتادهتر میشود، هر سالی از سال قبل بهتر میشود؛ انشاءالله بعد از این هم ادامه خواهد داشت. و غربیها هم مجبورند تماشا کنند و نتوانند تحلیل کنند، نتوانند بفهمند و ضربهی این حرکت را هم خواهند خورد.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۷/۰۸/۹۷
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد