⭕️ابتکارات جمهوری اسلامی
🔹آنچه #جمهوری_اسلامی دارد، آنچه تاکنون تحصیل کرده است - که با #ابتکار خود و با #همّت خود تحصیل کرده است و رهین منّت هیچ دولت و هیچ قدرت دیگری نیست - برای بازدارندگی و برای داشتن #اقتدار_بازدارنده به دست آورده است و تحصیل کرده است، بعد از این هم در این راه پیش خواهد رفت.
🔹ما، بعد از این هم، تا آنجایی که بتوانیم و با همهی همّتمان، با همهی تلاشمان، با همهی استعداد نیروی انسانیمان که کم هم نیست، در راه افزایش #قدرت_بازدارندگی پیش خواهیم رفت و آن را به کار خواهیم گرفت؛ برای اینکه #دشمن به فکر تعرّض نیفتد، و بداند که اگر چنانچه تعرّض کرد، #ضربه_محکمی خواهد خورد، واکنش سختی خواهد دید.
🔹من مدّت ها قبل گفتم «دوران بزن و دررو» به جمهوری اسلامی دیگر گذشته است؛ اینکه بیا بزن و دررو، [دیگر] این جوری نیست؛ اگر زدند پایشان گیر می افتد؛ شروع ممکن است با آنها باشد، امّا تمام کردن دیگر با آنها نیست و در اختیار آنها نیست. این همان قدرتی است که #دشمن از آن بیمناک است؛ این همان #اقتداری است که دشمن مایل نیست که #جمهوری_اسلامی آن را داشته باشد.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۶/۰۲/۲۰
منبع: وبسایت دفتر حفظ ونشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️رابطه تقوا و بصیرت (بخش پنجم و پایانی)
💠رابطه تقوا و بصیرت
🔹یكی از #اصول_مسلم_قرآن این است كه #تقوا #موجب_بصیرت میشود. حال ممكن است این سؤال پیش آید كه چگونه ممكن است #تقوا كه یك فضیلت اخلاقی است و به عمل انسان مربوط میشود، در دستگاه عقل و قوه قضاوت انسان تأثیر داشته باشد و این امر سبب شود كه انسان به دریافت حكمت هایی نائل گردد كه بدون داشتن تقوا موفق به دریافت آن حكمت ها نمیشد. در پاسخ به این سؤال ابتدا باید بگوییم كه ارتباط میان تقوا و بصیرت یكی از اصول مسلم قرآن است. اصول قرآن نیز همگی عین حقیقت هستند. علاوه بر این، با سه روش دیگر نیز میتوان این اصل مسلم را ثابت كرد. این سه روش عبارتند از: روایات، علم - فلسفه و تجربه.
2⃣علم - فلسفه
🔹حكما معتقدند كه #قوه_عاقله_انسان، دو نوع محصول اندیشه دارد، كه از اساس با هم اختلاف دارند. این دو نوع محصول شامل #اندیشه_نظری و #اندیشه_عملی میشود. اندیشه نظری، مبانی علوم طبیعی، ریاضی و فلسفه الهی است. كار عقل در این علوم قضاوت درباره واقعیت هاست؛ مثلا در این باره عقل قضاوت میكند كه فلان شیء اینطور است یا آن طور؟ فلان اثر را دارد یا نه؟ آیا فلان معنا حقیقت دارد یا نه؟ ولی #اندیشه_عملی مبنای علوم زندگی و اصول اخلاقی است. مفهوم خوبی و بدی، حسن و قبح، باید و نباید، امر و نهی و امثال این ها مخلوق اندیشه عملی است.
🔹این اندیشه است كه حكم می كند، آیا باید این كار را انجام دهم یا آن را؟ این طور عمل كنم یا آن طور؟ اینكه در آثار دینی وارد شده #تقوا موجب #بصیرت است، همه مربوط به #اندیشه_عملی است. یعنی در #اثر_تقوا انسان بهتر درد خود و دوای خود و راهی كه در زندگی باید پیش گیرد می شناسد. اینكه در نظر بعضی، قبول این اصل مسلم، دشوار آمده شاید بخاطر این است كه آنها #بصیرت را به حدود اندیشه نظری محدود دانسته اند. حال آن #تقوا در اندیشه نظری تاثیری ندارد [مرتضی مطهری، ده گفتار، صص ۳۲-۳۰]
🔹بر این اساس، منطقه اندیشه عملی انسان به دلیل این كه مربوط به عمل انسان است، همان منطقه احساسات، تمایلات و شهوات است. اگر این امور، از مرزهایی كه دین برای آنها مشخص كرده خارج شوند، در برابر #نور_عقل، گرد و غبار و دود و مه ایجاد میكنند. در نتیجه عقل، دیگر نمیتواند پرتوافكنی كند و #حق و #باطل را به انسان نشان دهد؛ ولی زمانی كه #تقوا وجود داشته باشد، احساسات، تمایلات و شهوات از مرزهایی كه دین برای آنها مشخص كرده خارج نمیشوند، در نتیجه دیگر عامل مزاحمی برای نور عقل وجود ندارد. #عقل، پرتوافكنی می كند و در اثر آن پرتو، انسان به راحتی حق و باطل را تشخیص میدهد. پس از نظر علمی- فلسفی نیز معلوم شد كه #تقوا در دستگاه تفكر و قضاوت انسان تاثیر دارد، ولی تاثیر تقوا در این دستگاه به گونه ای غیرمستقیم است. در حقیقت #تقوا با برطرف كردن مانع، به #اندیشه_عملی انسان یاری می كند كه اثر خود را تولیدكرده و موجب #بصیرت شود.
3⃣تجربه
🔹با توجه به مباحث مذكور میتوان نتیجه گرفت كه به دلیل گستره وسیع حق و باطل و ظاهرشدن باطل در لباس حق، #بصیرت در زندگی انسان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. #بصیرت، میوه ای است كه از درخت تقوا حاصل می شود. ارتباط میان #تقوا و بصیرت علاوه بر این كه یك اصل مسلم قرآن است، مورد تایید روایات، علم - فلسفه و تجربه نیز واقع شده است.
تنظیم: جهرمی زاده، گروه دین و اندیشه تبیان
منبع: تبیان به نقل از رادیو قرآن
#تقوا #بصیرت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ ایستادگی در برابر آمریکا
🔹شما مردم در این مدتی که انقلاب کردید و قیام کردید، خودتان باورتان آمد و به دولتهای مستضعف هم باوراندید که می شود در مقابل #آمریکای_جهانخوار ایستادگی کرد.
📕صحیفه امام، جلد ۱۴، صفحه ۳۰۷
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️نهضت انقلاب شناسی
🔹در دوره حکومت پهلوی به دلیل کم کاریها و عدم توسعه مطلوب، شاخصهای اجتماعی، تعداد افرادی که بیسواد بودند به شدت زیاد بود اما با وقوع #انقلاب_اسلامی یک نهضت مبارکی به نام #سوادآموزی شکل گرفت که همه آن کم کاریهای رژیم سابق در عرض چند سال جبران شد. در فتنه سال گذشته، شاهد یک نوع «عدم شناخت و معرفت»، نسبت به «مبانی جمهوری اسلامی» در بخشی از جامعه بودیم که هیچ درک درستی از اهداف، علل و چیستی انقلاب اسلامی نداشتند، و در فضای بی کران مجازی و حقیقی تحت تاثیر آماج شبهات، روایتهای_دروغ و... «دشمنان داخلی و خارجی» قرار گرفته بودند؛ آنها با الگوریتم انقلاب بیگانه بودند.
🔹اگر به این باور برسیم که #جمهوری_اسلامی مهمترین وظیفه و هدفش، تربیت متعهدانه یک انسان است، در راستای این وظیفه هم باید به مانند نهضت سواد آموزی، یک نهضت سراسری #انقلاب_شناسی بین نسلهای پس از انقلاب راه انداخت، تا جهان بینی توحیدی این انقلاب و راهبران آن به همگان منتقل شود. همگان باید بدانند این نظام در یک درگیری همه جانبه با #جبهه_استکبار بوده و بخش عمده راه را نیز رفته است. #فتنهها فقط برای کند کردن سرعت پیمودن مسیر عزت و اقتدار ایرانیان است.
🔹باید نسلهای جوان بدانند #انقلاب_اسلامی یک اتفاق نبوده که تاریخ انقضای آن هم گذشته باشد؛ بلکه یک پدیده صیرورت [۱] دار است. این انقلاب با اندیشه اسلام ناب به دنبال دولت سازی اسلامی، جامعه اسلامی و در نهایت #تمدن_نوین_اسلامی است که بستر ظهور حضرت حجت (عج) را فراهم می کند. مهمترین کار برای همه #خواص_انقلابی و دلسوزان نظام، #تبیین ارزشها و مفاهیم ناب انقلاب اسلامی است. این یک نهضت فراگیر ملی را می خواهد تا همه بدانند تحت حاکمیت کدام انقلاب زندگی و چه وظایف متقابلی را نسبت به هم دارند. هر چه ابعاد این مکتب بیشتر آشکار شود، به همان میزان تبلیغات سوء دشمنان هم اثرگذاری خود را از دست خواهد داد.
پی نوشت؛
[۱] به معنای از حالتی به حالت دیگر درآمدن
نویسنده: حسین پورمحمد
منبع؛ وبسایت اندیشه برتر
#انقلاب #انقلاب_اسلامی #جمهوری_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امیرالمومنین امام على عليه السلام:
🔸وَ قَدْ سُئِلَ عَنْ تَفسيرِ السُّنَّةِ وَ الْبِدْعَةِ وَ الْجَماعَةِ وَ الْفُرْقَهِ: اَلسُّنَّةُ ـ و اللهِ ـ سُنَّةُ مُحمِّدٍ صلى الله عليه و آله وَ الْبِدْعَةُ ما فارَقَها وَ الْجَماعَةُ ـ وَ اللهِ ـ مُجامَعَةُ اَهْلِ الْحَقِّ وَ اِنْ قَلّوا وَ الْفُرقَةُ مُجامَعَةُ اَهْلِ الْباطِلِ وَ اِنْ كَثُروا؛
🔹در پاسخ به پرسش از معناى #سنّت، #بدعت، #جماعت و #تفرقه فرمودند: به خدا سوگند، سنّت، همان سنّت محمّد صلى الله عليه و آله است، و بدعت آنچه خلاف آن باشد، و به خدا قسم، جماعت، همدست شدن با اهل حق است هر چند اندک باشند، و تفرقه، همدستى با اهل باطل است هر چند بسيار باشند.
📕كتاب سليم بن قيس الهلالی، ج ۲، ص ۹۶۴
#امام_علی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️احساس سرافرازی کنید به خاطر انقلاب
🔹مجموع دستاوردها و موفّقیّتهایی که بعضیشان واقعاً بینظیرند، همیشه در مدّنظرتان باشد؛ یعنی احساس سرافرازی کنید به خاطر #انقلاب. ببینید عزیزان من! امروز سیاستهای بزرگترین قدرتهای دنیا، در منطقهی غرب آسیا به گِل نشسته، پیش نرفته؛ خود آنها میگویند به خاطر اعمال نفوذ و #اقتدار_جمهوری_اسلامی است؛ این خیلی مهم است. بنا بود هر بلایی که میخواهند سر عراق یا سر سوریه یا فلان [کشور] دربیاورند و نتوانستند.
🔹خب این خیلی مهم است؛ این همان چیزی است که شما میخواستید؛ این همان چیزی است که انقلاب میخواست. خواسته انقلاب تحقّق پیدا کرد، خواستهی آمریکا و همراهان آمریکا - نه فقط آمریکا - تحقّق پیدا نکرد. این یک نمونه است و از این قبیل پیروزیهای زیاد، تواناییهای زیاد، پیشرفتهای زیاد هست؛ اینها را هیچوقت از یاد نبرید. یکی از #شگردهای_دشمن این است که بگوید شما نمیتوانید، شما شکست خوردید، از شما کار برنمیآید، تمام شدید، رفتید؛
🔹این یکی از شگردهای دشمن است. این شگرد را به هیچوجه نپذیرید. البتّه در داخل هم کسانی هستند که همان خواستهی دشمن را با صدای بلند در اینجا بیان میکنند، به زبان میآورند؛ هستند کسانی از این قبیل که همان چیزی را که #دشمن میخواهد در #ذهنیّت_جامعه به وجود بیاید، همان را اینجا با صدای بلند در روزنامه، در غیر روزنامه و در فضای مجازی بیان میکنند.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۶/۰۳/۱۷
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️نباید مغرور شویم
🔹نباید مغرور شویم. تا نزدیکیهای وفات و تا [آن] زمانی که شیطان زنده است، انسان در مخاطره است! به خدا پناه میبریم. «إلهی لا تَکلْنِی إِلی نَفْسِی طَرْفَةَ عَینٍ أَبَداً؛ معبودا! هیچگاه، به اندازهی چشم بر هم زدنی، مرا به خود وا مگذار». اگر انسان طرفة العینی به خود واگذار شود، از خدا جدا خواهد شد، و شیطان کار خود را کرده و انسان را فریب خواهد داد.
📕در محضر بهجت، ج٢، ص۱۹۵
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد