⭕️حجاب اسلامی وسیلهی مصونیّت زن است، نه محدودیت او
🔹...تا آنجایی که ما خبر داریم، و اطّلاع داریم، تا ۱۵۰ سال قبل یا ۱۲۰ سال قبل، البتّه #حجاب به معنای اسلامی در آنجا (غرب) نبود، امّا #ولنگاری، برهنگی و #بیبندوباری، مثل امروز در #زن_غربی وجود نداشت. اینکه این چه #سیاستی است که #جامعه_غربی را به این سمت کشانده و هدفش چیست، جای بحث های طولانی و مفصّل دارد؛ امّا الان واقعیّت این است: #زن_غربی مظهر مصرف، #آرایش، #جلوهگری در مقابل مردان و وسیلهی هیجان جنسیِ نوع مرد و جنس مرد است.
🔹بقیّهی حرف هایی که می زنند، مثل قضیّهی #عدالت_جنسیّتی و این حرفها، همه حرف است و ظاهر قضیّه است، باطن قضیّه آن است... #اسلام به وسیلهی #حجاب در را بر روی آن مسیری که جنس #زن را به این نقطهی انحراف برساند بسته؛ اجازه نداده. #حجاب_اسلامی وسیلهی #مصونیّت_زن است؛ #حجاب وسیلهی محدودیّت زن نیست.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۶/۱۲/۱۷
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثارمعظمله
#امام_خامنه_ای #حجاب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️اهمیت «بسم الله الرحمن الرحیم» در روایات اسلامی چگونه بیان شده است؟
🔹در روايات اسلامى به قدرى به #بسماللهالرحمنالرحیم اهميّت داده شده است كه آن را چيزى هم رديف #اسماعظمالهى معرفى مى كند. چنانكه در حديثى از #امام_صادق(ع) نقل شده است كه فرمود: «#بسماللهالرحمنالرحيم به اسم اعظم خدا نزديكتر است از مردمك چشم به سفيدى آن». [۱] در حديث ديگرى از #امام_رضا(ع) آمده است: «از سياهى چشم به سفيدى آن نزديكتر است». [۲] اهميّت شروع به #بسم_الله تا آن حد است كه از بعضى روايات استفاده مى شود كه در صورت ترك آن ممكن است انسان مشمول مجازات هاى الهى گردد؛
🔹چنانكه در حديثى میخوانيم: عبدالله بن يحيى وارد مجلس #امام_على(ع) شد و در برابر او تختى بود؛ حضرت دستور فرمود: روى آن بنشيند. ناگهان تخت واژگون شد و او به زمين افتاد و سرش شكست و خون جارى شد. حضرت دستور داد آب آوردند و خون را شستند، سپس فرمود: «نزديك بيا»، بعد دست مبارك را بر آن گذاشت نخست احساس درد شديدى كرد، و بعد شفا يافت! سپس فرمود: «شكر خدايى را كه گناهان شيعيان ما را در دنيا با حوادث ناگوارى كه براى آنها پيش مى آيد مى شويد و پاك مى كند!»؛
🔹عبدالله عرض كرد: اى اميرمؤمنان! مرا آگاه كرديد؛ اگر بفرماييد من چه گناهى مرتكب شده ام كه اين حادثه ناگوار برايم پيش آمد تا ديگر تكرار نكنم خوشوقت مى شوم. فرمود: «هنگامى كه نشستى #بسماللهالرحمنالرحيم نگفتى، مگر نمیدانى #رسول_خدا(ص) از ذات پاك پروردگار براى من چنين نقل فرموده: هركار بااهميّتى كه #بسم_الله در آن گفته نشود #نافرجام و بى عاقبت است». عبدالله گفت: «فدايت شوم من بعد از اين هرگز آن را ترك نمیکنم». #امام (ع) فرمود: «در اين صورت بهره مند و #سعادتمند خواهى شد». [۳]
🔹ولى مى دانيم #اسم_اعظم يا «بسم الله» كه فوق العاده به آن نزديك است تنها الفاظى نيست كه بر زبان جارى شود؛ و چنين نيست كه فقط با تلفظ به آنها مشكلات حل گردد، درهاى خيرات و بركات گشوده شود و نابسامانى ها سامان يابد؛ بلكه #تخلّق به آنها شرط است. يعنى بايد #مفهوم_بسمالله در #روح و #جان انسان پياده شود، به هنگامى كه اين جمله را بر زبان جارى مى كند تمام وجود خويش را در پناه خدا ببيند و از ذات پاك اش با تمام هستى خويش مدد طلبد. اين نكته نيز قابل توجّه است كه نه تنها در #گفتن، كه در #نوشتن نيز تأكيد شده است با #نام_خدا شروع كنند؛ همانگونه كه در نامه #سليمان_نبی(ع) به بلقيس آمده.
🔹در حديثى از #امام_صادق (ع) میخوانيم كه فرمود: «#بسم_الله را ترك مكن ولو يك شعر بنويسى»؛ [۴] سپس افزود: «قبل از اسلام نامه هاى خود را با جمله «بِسمِكَ اللّهُمَّ» آغاز مى كردند، هنگامى كه آيه «إنَّهُ مِن سُلَيمان و إنَّه بسمِ الله الرّحمنِ الرّحيم» نال شد، نامه هاى خود را با «بسم الله» آغاز كردند». در حديث ديگرى میخوانيم كه #امام_هادى(ع) به يكى از كارگزاران خود مسائل متعدّدى را خاطر نشان ساخت. بعد به او فرمود: «حال بگو ببينم چه میگويى؟» او نتوانست آنچه را شنيده بود تكرار كند،
🔹امام دوات را پيش كشيد و نوشت «بسم الله الرحمن الرحيم ان شاء الله به خاطر داشته باش كه همه كارها به دست خدا است...». او میگوید: من اين ماجرا را كه ديدم تبسّم كردم. حضرت فرمود: «چرا تبسّم كردى؟» عرض كردم: خير است. فرمود: «توضيح بده» گفتم: فدايت شوم اين كار شما مرا به ياد حديثى كه يكى از اصحاب از جدّت #علىبنموسىالرضا (ع) نقل كرد، انداخت. او هنگامى كه دستور براى انجام كارى میداد؛ مى نوشت: «بسم الله الرحمن الرحيم به خاطر داشته باش ان شاء الله...» سپس مطالب مورد نياز را مى نوشت، لذا تبسّم كردم. امام (ع) به من فرمود: «اگر بگويم ترك كننده #بسم_الله مانند ترك كننده نماز است راست گفته ام». [۵]
🔹اهميّت #بسم_الله تا آن اندازه است كه در حديثى از #پيغمبر_اكرم(ص) میخوانیم: «هنگامى كه #معلم به كودك بگويد: بسم الله الرحمن الرحيم ـ و او تكرار كند ـ خداوند فرمان آزادى از دوزخ براى كودك و پدر و مادرش و معلّم مى نويسد». [۶] اين سخن را با گفتارى كه در ميان جمعى از مفسّران مشهور است پايان ميدهيم. معانى تمام كتب آسمانى در #قرآن جمع است، و معانى تمام قرآن در #سوره_حمد و معانى تمام سوره حمد در #بسم_الله و معناى بسم الله در همان #باء جمع است! [۷]
🔹تمركز مفاهيم قرآن و كتب آسمانى در «باء» «بسم الله» ممكن است از اين جهت باشد كه #تمام_مخلوقات در عالم آفرينش و #تمام_تعليمات در عالم تشريع، همه با استمداد از ذات پاك خدا تحقّق مى يابد، چرا كه علة العلل در تمام عوالم او است، و مى دانيم «باء» «بسم الله» براى استعانت و يارى جستن از خدا است و اين مطلبى است شايان دقت و تأمل.
• پی نوشتها در منبع موجود است
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔹با همۀ بیداری و توطئههای #دشمنان در خوابیم، پس کی بیدار میشویم تا ببینیم #دشمن علیه ما چه میکند؟!
📕در محضر بهجت، ج١، ص٣٠
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«تولی» و «تبری» از منظر روایات چه اهمیّتی دارند؟ (بخش چهارم و پایانی)
🔸احاديث بسيار فراوانى در كتب اسلامى اعم از شيعه و اهل سنّت در زمينه «حبّ فى الله» و «بغض فى الله» و #تولّى و #تبرّى آمده است، و به قدرى در اين باره #اهمّيّت داده شده كه در كمتر چيزى نظير آن ديده مى شود. بى شك اين اهمّيّت به خاطر آثار مثبتى است كه پيوند «دوستى با اولياء الله و دوستان خدا»، و «بيزارى از دشمنان حق» دارد؛ اين آثار مثبت هم در #قدرت_ايمان ظاهر مى شود و هم در #تهذيب_اخلاق و هم در #پاكى_اعمال و #تقوا.
💠اين احاديث نشان مى دهد كه بايد در طريق «تهذيب نفس» و «سير و سلوك الى الله»، هر كس #پيشوا و مقتدايى را برگزيند. در اينجا به بخشى از اين احاديث كه از كتب مختلف گلچين شده است اشاره مى شود:
9⃣در حديث قدسى مى خوانيم: #خداوند به #حضرت_موسى (عليه السلام) فرمود: «هرگز #عملى براى من انجام داده اى؟ موسى عرض كرد: آرى! براى تو نماز خوانده ام، روزه گرفته ام، انفاق كرده ام و به ياد تو بوده ام؛ فرمود: امّا نماز براى تو نشانه [ايمان] است و روزه سپر آتش و انفاق سايه اى در محشر و ذكر خدا نور است؛ كدام #عمل را براى من به جا آورده اى اى موسى؟! عرض كرد خداوندا! خودت مرا در اين مورد راهنمايى فرما! فرمود: آيا هرگز به خاطر من كسى را #دوست داشته اى و به خاطر من كسى را #دشمن داشته اى؟ [در اينجا بود كه] #موسى (عليه السلام) دانست برترين اعمال #حبّفىالله و #بغضفىالله [دوستى براى خدا و دشمنى براى خدا] است». [۱]
🔟اين بحث را با حديث ديگرى از #امام_صادق (عليه السلام) پايان مى دهيم (هر چند احاديث در اين زمينه، بسيار فراوان است)، فرمود: «مَنْ اَحَبَّ لِله وَ اَبْغَضَ لِله وَ اَعْطى لِلّهِ وَ مَنَعَ لِلّهِ فَهُوَ مِمَّنْ كَمُلَ إِيمانُهُ» [۲] (كسى كه «به خاطر #خدا» #دوست بدارد و به خاطر خدا #دشمن بدارد و به خاطر خدا ببخشد و به خاطر خدا ترك بخشش كند، او از كسانى است كه #ايمانش كامل شده است!».
💠از احاديث دهگانه بالا استفاده مى شود كه در #اسلام حساب مهمّى براى #حبّفىالله و #بغضفىالله باز شده است؛ تا آنجا كه به عنوان #افضل_اعمال و نشانه #كمال_ايمان و برتر از نماز و روزه و حجّ و جهاد و انفاق فى سبيل الله معرّفى شده و صاحبان اين صفت، پيشگامان در بهشتند و #مقاماتى دارند كه انبياء و شهداء به حال آنها غبطه مى خورند. اين تعبيرات، پرده از نقش مهمّ مسأله #ولايت و #تولّى و #تبرّى در تمام برنامه هاى دينى و الهى بر مى دارد.
🔹دليل آن هم روشن است، زيرا انسان پيشوايان بزرگ را به خاطر #ايمان و #تقوا و #فضائل_اخلاقى و اعمال صالحه ديگر، دوست مى دارد، با اين حال چگونه ممكن است به آنان تأسّى نكند و همگام و همدل و همرنگ نشود! اين همان است كه علماى اخلاق از آن به عنوان يك اصل اساسى در #تهذيب_نفوس ياد كرده اند، و پيروى و #اقتدا كردن به #انسان_كاملى را شرط موفّقيّت در سير و #سلوكالىالله مى دانند. يكى از دلايل مهمّى كه #قرآن_مجيد در هر مورد و در هر مناسبت از انبياى الهى سخن مى گويد و پيغمبر اكرم و #مسلمانان را دستور مى دهد كه به ياد آنها و تاريخ و زندگانى شان باشند، همين است كه از آنان #الگو بگيرند و راه #موفّقيّت و #نجات را در تاريخ زندگى آنها بجويند.
🔹اين نكته شايان توجّه است كه #انسانها معمولاً داراى روح قهرمان پرورى هستند؛ يعنى هركس مى خواهد به شخص بزرگى عشق بورزد و او را در زندگى خود #الگو قرار دهد و در ابعاد مختلف زندگى به او اقتدا كند. انتخاب چنين قهرمانى در #سرنوشت_انسان و شكل دادن به زندگى او تأثير فراوانى دارد و با تغيير شناخت اين قهرمانها، زندگى ممكن است دگرگون شود. بسيارى از افراد يا ملّت ها كه دستشان به دامان #قهرمانان_واقعى نرسيده، قهرمانان خيالى و افسانه اى براى خود ساخته اند و در ادبيّات و فرهنگ خود جايگاه مهمّى براى آنها قائل شده اند.
🔹محيط زندگى اجتماعى و تبليغات مطلوب و نامطلوب در گزينش قهرمانها مؤثّر است. اين قهرمانها ممكن است مردان الهى، رجال سياسى، چهره هاى ورزشى و يا حتّى بازيگران فيلمها بوده باشند. هدايت اين تمايل فطرى بشر به سوى #قهرمانان_واقعى و «الگوهاى والاى انسانى» مى تواند كمك مؤثّرى به پرورش #فضائل_اخلاقى در فرد و جامعه بنمايد. مسأله #ولايتاولياءالله در حقيقت، در همين راستا است؛ و به همين دليل آيات و روايات اسلامى اهمّيّت فوق العاده اى براى آن قائل شده است و بدون آن بقيّه برنامه ها را ناقص و حتّى در خطر مى شمرد.
پی نوشتها؛
[۱] بحارالانوار، دار احیاء التراث العربی، چ۲، ج۶۶، ص۲۵۲، باب۳۶
[۲] همان، ص۲۳۸
📕اخلاق در قرآن، آيت الله العظمى ناصر مكارم شيرازى، مدرسه الامام على بن ابى طالب(ع)، قم، چ۱، ۱۳۷۷ش، ج۱، ص۳۷۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#تولی #تبری
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️جهاد اکبر؛ قوت اراده در جوانی
🔹اگر در #جوانی انسان #مهذب شد، شد؛ اگر در جوانی خدای نخواسته مهذب نشد، بسیار مشکل است که در زمان #کهولت و پیری که #اراده #ضعیف است و #دشمن #قوی، اراده انسان ضعیف میشود و جنود ابلیس در باطن انسان قوی، ممکن نیست دیگر آن وقت. اگر هم ممکن باشد بسیار مشکل است؛ از حالا به فکر باشید.
📕صحیفه امام خمینی (ره)، ج ۲، ص ۴۰
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️در عصر ظهور کدام گروه از مردمان از حوادث آخرالزمان در امانند؟ آیا تر و خشک با هم می سوزند؟ یا شیعیان و پیروان واقعی تحت حمایت خدا و نایب برحقش هستند؟ (بخش اول)
🔸ائمه معصومین علیهم السلام برای نجات از فتنه #دجال راهکارها و برنامه های ویژه ای ارائه فرموده اند: «قرائت یا حفظ نمودن سوره کهف، تسبیح و تقدیس خداوند، توکل بر خداوند، قرائت سوره فاتحه الکتاب در هنگام رویت وی و...»؛ لازم به ذکر است مواردی مانند قرائت یا حفظ نمودن سوره کهف می بایست قبل از خروج #دجال انجام شود تا در هنگام خروج دجال از شر فِتَنِ وی در امان بود. در احادیث دارد: دجال در همه شهرها و مکان ها گردش می نماید، مگر مکه و مدینه که در اکثر احادیث مذکور است، و در برخی احادیث و روایات نیز شهرهایی مانند: بیت المقدس، طرطوس، آبادان، قم و نواحیش، کوفه و حوالیش و یا مساجدی چون: مسجد الحرام و مسجد مدینه و مسجد طور سینا و مسجد الأقصی که دجال به آنها راه نیافته و به عنوان مکان هایی امن برای مسلمین معرفی شده اند.
💠راهکارهای عملی «دجّال ستیزی»:
🔹قرآن محوری: «فَأقْرَؤُوا ما تَیَسَّرَ مِنَ القُرآنِ: آن مقدار که میتوانید از قرآن تلاوت کنید». #دجّال، اصلی ترین دشمن #قرآن و دشمن #امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در فرجام زمان است. قرآن و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، هر دو یک حقیقت واحدند، دارای رسالت و آرمان های مشترکند و دجّال، دشمن این دو حقیقت واحد و با تمام آرمان های قرآنی و مهدوی سر ستیز و جنگ دارد. از این رو یکی از مهمترین راهکارهای عملی دجّال ستیزی، رویکرد حقیقی و عملی به قرآن، و در یک کلام «قرآن محوری» است. بذر فطرت، با آب ادب و حکمت جوانه میزند و بادوام جرعه نوشی از چشمه سار معرفت و معنویت به بار مینشیند، و این در حالی است که سرچشمه معرفت و معنویت و منبع ادب و حکمت، #قرآن است؛ «بدانید که این #قرآن اندرز دهندهای است که در اندرز آن رنگ فریب نیست، و راه نمایندهای است که گمراه نمیکند، سخن گویی است که دورغ نمیگوید.
🔹هرکس با #قرآن همنشینی کند، چون برخیزد چیزی بر او افزوده شده و چیزی از او کاسته شده است. به هدایتش افزوده شده و از کور دلیاش کاسته گشته است». این در حالی است که #دجّال، اصلی ترین دشمن اینها دشمنی هزار رنگ و هزار چهره و فریبکار است. راه نمایندهای گمراه کننده، سخن گویی کذاب و دروغزن است. ظلمت و گمراهی و کور دلی پیروان و همنشینانش افزوده و از هدایت و فضیلت و نورانیت آنها کاسته می گردد. احساس زیبای رها شدن از فتنهی زمینیان و پر گشودن به سوی آسمان و همپروازی با فرشتگان، از آرزوهای فرادنیایی هر انسانی برای داشتن یک زندگی نورانی و خدایی است. فرار از جلوه فروشی های هزار رنگ دجّالی و گشودن راهی به سوی هدایت های ویژهی #مهدوی، هنر رادمردان برگزیده الهی است. در پرتو انس با معارف قرآن و عملی ساختن دستور العمل های الهی آن، تحقق مییابد.
🔹سعادتمندان، استفاده چند منظوره از محیط خانه و خانواده دارند. بهترین بهره برداریها از یک مسکن خاکی، تبدیل آن به خانهای افلاکی، فرودگاهی نورانی و عروج گاهی ربانی است که تنها از انس خانه و خانواده با #قرآن رقم می خورد: «خانهای که در آن #قرآن خوانده میشود و از خداوند بلندپایه در آن یاد میگردد، برکتش بسیار میگردد، فرشتگان در آن حضور مییابند، شیاطین آنجا را ترک می کنند و آن خانه برای آسمان نشینان چنان میدرخشد که ستاره برای زمینیان. و خانهای که در آن قرآن خوانده نمی شود و نامی از خداوند والا به میان نمیآید، کم برکت میشود، فرشتگان از آنجا میروند و شیاطین حضور مییابند». بر این اساس تلاوت قرآن در هر خانهای باعث فراری شدن شیاطین از حریم آن خانه میگردد. این است رمز فاصله گرفتن خانه و اهل آن از دجّال و شیاطین او. چرا که مهمترین نشانهی خانه های پیروان دجّال، لبریزی و سرشاری آن خانهها از حضور شیاطین است: «بُیوتُهُم مَملُوَّةً من شَیاطینَ: خانه های پیروان دجّال از شیاطین لبریز میگردد». #ادامه_دارد
منبع؛ پرسمان
#قرآن #امام_زمان #آخرالزمان #دجال
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️پیامبر اکرم صلی الله عليه و آله:
🔸«طُوبى لِمَنْ طابَ خُلْقُهُ وَ طَهُرَتْ سَجِيَّتُهُ وَ صَلُحَـتْ سَريرَتُهُ وَ حَسُنَتْ عـَلانِيَتُهُ وَ اَنْفَقَ الْفَضْلَ مِنْ مالِهِ وَ اَمْسَكَ الْفَضْلَ مِنْ قَوْلِهِ وَ اَنْصَفَ النّاسِ مِـنْ نَفْسِهِ».
🔹خوشا براىكسىكه «اخلاقش نيكو»، «خصلتهايش پاكيزه»، «درونش صالح و بيرونش نيكو» باشد، مال اضافى خود را «انفاق» كند، سخنان اضافه را نگه دارد (و نگويد) و با مردم نسبت به خودش باانصاف رفتار كند.
📕اصول كافى، ج ۲، ص ۱۴۴
#پیامبر_اکرم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از منظر عقل، آیا «دوستان» بر رفتار و اخلاق انسان تاثیر می گذارند؟
🔸مى گويند: بهترين دليل بر امكان چيزى وقوع آن است؛ در موضوع مورد بحث، مشاهده نمونه هاى عينى كه #معاشرت با #بدان سرچشمه انواع #انحرافات_اخلاقى مى شود و معاشرت با #نيكان در #پاكسازی_روح و جان انسان اثر مى گذارد، بهترين دليل است. اين تشبيه قديمى كه #اخلاق_زشت و بد، همانند بيماری هاى #واگيردار است، كه به سرعت به نزديكان و همنشينان سرايت مى كند، تشبيه صحيح گويايى است؛ مخصوصاً در مواردى كه بر اثر كمى سنّ و سال يا كمى معلومات و يا سستى ايمان و اعتقاد مذهبى، زمينه هاى روحى براى پذيرش #اخلاق_ديگران آماده است. معاشرت اين گونه افراد با #افراد_آلوده سمّ مهلك و كشنده اى است. بسيار ديده شده است كه #سرنوشت_افراد خوب و بد بر اثر #معاشرت ها بكلّى دگرگون شده و #مسير_زندگانى آنها تغيير يافته است؛ و اين امر دلائل مختلفى از نظر روانى دارد:
1⃣از جمله مسائلى كه روانكاوان در مطالعات خود به آن رسيده اند، وجود #روح_محاكات در انسانها است؛ يعنى افراد آگاهانه يا ناآگاه آنچه را در #دوستان و #نزديكان خود مى بينند حكايت مى كنند؛ #افراد_شاد بطور ناآگاه شادى در اطرافيان خود مى پاشند، و «#افسرده_دل افسرده كند انجمنى را». #افراد_مأيوس، دوستان خود را مأيوس و #افراد_بدبين، همنشينان خود را بدبين بار مى آورند، و همين امر سبب مى شود كه دوستان با سرعت در يكديگر تأثير بگذارند.
2⃣مشاهده #بدى و زشتى و #تكرار آن، از #قبح آن مى كاهد و كم كم به صورت يك امر عادى در مى آيد؛ و مى دانيم يكى از عوامل مؤثّر در #ترك_گناه و زشتی ها، احساس قبح آن است.
3⃣تأثير #تلقين در انسانها غير قابل انكار است؛ و #دوستان_بد همنشينان خود را معمولا زير بمباران #تلقينات مى گيرند، و همين امر سبب مى شود كه گاه #بدترين_اعمال در نظر آنان تزيين يابد و #حسّ_تشخيص را بكلّى دگرگون سازد.
4⃣معاشرت با #بدان، #حسّ_بدبينى را در انسان تشديد مى كند و سبب مى شود كه نسبت به همه كس بدبين باشد، و اين #بدبينى يكى از عوامل #سقوط در پرتگاه گناه و #فساد_اخلاق است. روشنى اين موضوع، يعنى سرايت حسن و قبح اخلاقى از دوستان به يكديگر سبب شده كه شعرا و ادبا نيز در اشعار خود هر كدام به نوعى درباره اين مطلب دادِ سخن بدهند.
🔹در يك جا مى خوانيم: «كم نشين با #بدان كه صحبت بد - گر چه پاكى، تو را #پليد كند ؛ آفتاب ار چه روشن است آن را - پاره اى ابر ناپديد كند». در جاى ديگر آمده است: «با #بدان كم نشين كه بد مانى - خو پذير است #نفس_انسانى». اشعار در اين زمينه بسيار فراوان است و اين بحث را با شعر معروفى از سعدى كه با تكرار هرگز كهنه نشده است پايان مى دهيم: «گِلى خوشبوى در حمام روزى - رسيد از دست محبوبى به دستم ؛ بدو گفتم كه مشكى يا عبيرى - كه از بوى دل آويز تو مستم ؛ بگفتا من گِلى ناچيز بودم - و ليكن مدّتى با گُل نشستم ؛ كمال همنشين در من اثر كرد - وگرنه من همان خاكم كه هستم».
📕اخلاق در قرآن، آيت الله العظمى ناصر مكارم شيرازى، مدرسه الامام على بن ابى طالب(ع)، قم، چ۱ اول، ۱۳۷۷ش، ج ۱،ص ۱۶۲
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#دوست #دوستی #دوستان #معاشرت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️پرچمِ استقلالِ هویّتی و فرهنگیِ زنان در دست زنان ایرانی
🔹امروز #بانوان_ایرانی با حفظ حجاب، استقلال هویّتی خودشان و #استقلال_فرهنگی خودشان را دارند اعلام میکنند و به دنیا صادر میکنند؛ یعنی دنیا سخن جدیدی دارد میشنود. زن میتواند در #میدانهای_اجتماعی حضور فعّال داشته باشد، تأثیرگذاری اجتماعی عمیق داشته باشد.
🔹امروز #زنان کشور ما در بخشهای مختلف چنین تأثیرگذاریای دارند؛ در عین حال #حجاب و #عفاف و وجه تمایز میان زن و مرد، فاصلهی میان زن و مرد، در معرض سوء استفادهی مردان قرار نگرفتن، خود را در حدّ وسیلهی التذاذ مردان بیگانه و زیاده طلب پایین نیاوردن و تحقیر نکردن، جزو خصوصیّات زن ایرانی و #زنمسلمانِامروز است.
🔹ما البتّه این #الگو را داریم، این چهارچوب را داریم، در میان #بانوان ما کسانی هستند در حدّ بسیار خوب، بعضی در حدّ اعلای این الگو دارند زندگی میکنند، بعضی هم در حدود متوسّطند؛ به هرحال، این الگو وجود دارد و مبنای کار زن ایرانی این است. آن کسانی که #کانون_خانواده را تحقیر میکنند، خیانت میکنند؛ هم به #ملّت، هم به #زن [یعنی] به جامعه زنان.
🔹آن کسانی که وانمود میکنند #عدالت_جنسیّتی به این است که در همهی میدان هایی که مردها وارد میشوند، زنها هم باید وارد بشوند، اینها خیانت میکنند به اعتماد زن و به #حرمت و #شخصیّت و #هویّت #زن. زن محترم است، هیچکس هم نگفته که زن در میدان های اجتماعی وارد نشود یا مسئولیّت نگیرد یا علم پیدا نکند...
بیاناتمقاممعظمرهبری ۹۶/۱۲/۱۷
منبع:وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ولایت و ولایت مدار و ولی به چه معناست؟
🔹#ولایت معانى مختلفى دارد. ریشه لغوى آن #ولى به معناى قرب، اتصال و پیوند دو یا چند شىء است. یکی از معانی رایج اصطلاحى #ولایت عبارت است از: «تصدى امر و اداره حکومت». #ولی_فقیه مجتهد جامع الشرایطی است که با توجه به «واجدیت صلاحیت های علمی، اخلاقی و مدیریتی»، در #عصر_غیبت به نیابت از #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به #رهبریجامعهاسلامی منصوب گردیده و «متولی مدیریت جامعه اسلامی» می باشد، و اطاعت از دستورات حکومتی #ولی_فقیه برای همگان واجب است.
🔹انبوهی از معانی و معارف در #ولایت_مداری نهفته است. ابتدا به «آیه ولایت» اشاره و سپس #ولایت_مداری را معنا میکنیم: «إِنَّما وَلِیُّکُمُ اللهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُونَ»؛ (سرپرست و #ولىّ شما، تنها خداست و پیامبر او و آنها که #ایمان آورده اند، همانها که #نماز را برپا مىدارند، و در حال #رکوع، #زکات مىدهند). براساس این آیه شریفه، #ولی و سرپرست و صاحب اختیار مومنین، خداوند و رسول خدا و امام علی (علیهم السلام) است. (که این آیه شریفه پس از خاتم بخشی امیرالمومنین #امام_علی علیه السلام در حالت رکوع نازل شد)
🔹در واقع #ولایت_مداری مفهومی است که #ریشه_قرآنی دارد و خدای متعال همه مومنین را به آن دستور میدهد. ما تنها به یک دسته از این آیات اشاره میکنیم. در #قرآن_کریم سه بار دستور #ولایت_مداری در قالب تعبیر «یُسَلِّمُوا تَسْلیما» (نساء ۶۵ و احزاب ۲۲ و ۵۶) بیان شده است. #اطاعت محض همراه با رضایت، یا به تعبیر لطیف دیگر «رام» بودن در برابر #ولایت، معنای «تسلیم» است که همه به آن امر شدهاند. این #تعبیر_قرآنی بسیار دقیق است و تمامی ابعاد زندگی و رفتارها و حتی افکار انسان را شامل میشود.
🔹مصداق کامل این تسلیم محض و رام ولایت بودن، خودِ وجود نازنین امیرالمومنین #امام_علی (علیه السلام) است که با تمام وجود، #تسلیمِ مولای خود #رسول_اکرم (صلی الله علیه و آله) است و در همه حال در خدمت ایشان بودند، و انگار از خود ارادهای به جز آنچه مدّ نظر و مورد رضای ایشان بود نداشتند. ما هم اگر می خواهیم #ولایت_مدار باشیم، باید تمامی #حرکات و #سکنات خود را بر محور رضایت ولیّ الله الاعظم #حضرت_ولیعصر ارواحنا فداه قرار دهیم. خواست ایشان خواست ما و رضای ایشان رضای ما باشد.
🔹#ولی_فقیه نیز به عنوان نایب امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) صاحب این ولایت در امر حکومت است، و هر گونه تخطی از فرمان ایشان، انسان را از مدار #ولایت خارج میکند. این تعبیر که ولایت فقیه همان ولایت رسول الله (صلی الله علیه و آله) از فرمایشات رهبر کبیر و معمار جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی (ره) است که وظیفه ما را در قبال #ولیّ_فقیه به خوبی روشن میسازد. با تأمل در آنچه بیان شد معارف بسیاری برای انسان حاصل میشود.
منبع: وبسایت پرسمان
#ولایت #ولی #ولی_فقیه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️دل و جان خود را وارسی کن و ببین چه ای و که ای...
🔹ای برادر جان و ای خواهر! دل و جان خود را وارسی کن و ببین چه ای و که ای؛ اگر #شهوت بر تو مسلط است، بدان که یکی از چهارپایان و بهائمی؛ اگر #غضب بر تو مستولی است، بدان که سگ و گرگ و درنده ای؛ و اگر #شیطنت بر تو غالب است، بدان که شیطان مجسمی، و اگر #صلاحدید و اشارات #عقل را به کار می بندی و پیرو آن هستی، خدا را بر این #نعمت سپاس گوی و در افزایش آن بکوش.
📕 #نردبان_سعادت (تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)، ص ۵۹
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️خداوند چگونه در قرآن «صدق» و «راستی» را يکی از موارد «آزمايش» خود دانسته است؟
🔹خداوند در «آيه ۳ سوره عنکبوت» اعلام مى كند كه #آزمايش_الهى قطعى است و شامل همگان مى شود، سپس مى افزايد: «وَ لَقَدْ فَتَنَّا الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهُمْ فَلَيَعَلَمَّنَ اللّهُ الَّذِينَ صَدَقُوا وَ لَيَعْلَمَنَّ الْكاذِبينَ» ([آزمايش در اين آيه مخصوص اصحاب پيامبر (صلى الله عليه و آله) نيست] ما انسان های پیشین را نيز #آزموديم، بايد علم خداوند در مورد كسانى كه #راست مى گويند و آنها كه #دروغ مى گويند، تحقق يابد [و واقعيت عينى به خود بگيرد]).
🔹بی شک #اصحاب_پيامبر (صلى الله عليه و آله) در برابر #آزمونهای_سختى قرار گرفتند كه يكى از مهم ترين آنها، #آزمون_هجرت بود. «هجرت» يعنى چشم پوشى از اموال و دارایی ها در وطن و تمام تعلّقاتى كه انسان در وطن دارد، و انتقال يافتن به نقطه اى كه بايد همه چيز را از صفر شروع كند، و در ميان انواع محروميت ها زندگى نمايد. در صورتى كه زن و فرزند نیز با او هماهنگ نباشند مشكل به مراتب بيشتر مى شود.
🔹قرآن به ياران پيامبر (صلى الله عليه و آله) هشدار مى دهد كه اين يك #امتحانبزرگالهى است [زیرا اگر در مكه بمانيد تحت شكنجه هاى دشمنان هستيد و اگر به مدينه برويد گرفتار محروميت و سختی مى شويد] تصوّر نكنيد اين آزمون بزرگ و آزمون هاى ديگرى همچون #جهاد، شنيدن و ديدن #ناملايمات از دشمن، منحصر به شما است، ما همه #پيشينيان را #امتحان كرديم، اساساً #زندگى_دنيا بر پايه #آزمون قرار دارد، و اين جهان ميدان آزمايش بزرگ است.
🔹خداوند مى خواهد #صادقان و راستگويان در ادّعاى ايمان، از #دروغگويان شناخته شوند. در حقیقت #صدق و راستى به عنوان نشانه #ايمان، و #دروغ به عنوان نشانه #نفاق و كفر معرفى شده است. البته مفهوم صدق و كذب در اينجا، صدق و كذب در #عمل است نه در سخن، عملى كه هماهنگ با ادعاهاى قبلى انسان و خط مشى اجتماعى او باشد صدق است، و عمل ناهماهنگ كذب است. و البته #صدق و #كذب در عمل و گفتار، ريشه هاى مشتركى دارند، زيرا #صدق بيان حقيقت است و #كذب بيان عكس آن است، اين تبيين گاه در سخن و گاه به وسيله عمل ظاهر مى شود.
📕اخلاق در قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، مدرسه الامام على بن ابى طالب (ع)، قم، ۱۳۷۷ش، چ۱، ج ۳، ص ۲۰۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#آزمايش #امتحان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️فداکاری امام حسین علیه السلام
🔹[امام حسین (علیه السلام)] پاسداری که هر چه داشت در راه #هدف اهدا کرد؛ و #اسلام_عزیز را از پرتگاه #انحراف رژیم طاغوتی #بنیامیه نجات داد.
🔹رژیم منحط #بنیامیه می رفت تا #اسلام را رژیم طاغوتی، و بنیانگذار اسلام را بر خلاف آنچه بوده معرفی کند. #معاویه و #فرزند_ستمکارش (یزید) به اسم خلیفه رسول الله با #اسلام آن کرد که چنگیز با ایران، و #اساسمکتبوحی را تبدیل به #رژیم_شیطانی نمود.
🔹اگر #فداکاری پاسدار عظیم الشان اسلام و شهادت جوانمردانه پاسداران بزرگ و اصحاب فداکار او نبود، #اسلام در خفقان بنی امیه و رژیم ظالمانه آنان وارونه معرفی میشد، و زحمات نبی اکرم - صلی الله علیه و آله - و اصحاب فداکارش هدر میرفت.
بیانات حضرت امام ۵۸/۰۴/۰۶
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️در عصر ظهور کدام گروه از مردمان از حوادث آخرالزمان در امانند؟ آیا تر و خشک با هم می سوزند؟ یا شیعیان و پیروان واقعی تحت حمایت خدا و نایب برحقش هستند؟ (بخش دوم و پایانی)
🔸ائمه معصومین علیهم السلام برای نجات از فتنه #دجال راهکارها و برنامه های ویژه ای ارائه فرموده اند. نیز تلاوت سوره های کهف و قارعه و عمل به پیام های تربیتی آن برای «دجّال ستیزی» و «دجّال گریزی» فراوان مورد تاکید واقع شده است:
1⃣انس با سوره کهف
🔹پیامبر اکرم (ص) برای ایمن ماندن از فتنه و فساد #دجّال و جلوه گری های آن، بر تلاوت مداوم سوره کهف بویژه در شب و روز جمعه و در اندیشیدن در مضامین عالی آن و بر عمل کردن به معارف نورانی آن تاکید ویژهای میفرماید: «هر کس سوره کهف را در شب و روز جمعه تلاوت کند، از فتنه و فساد دجّال در امان میماند». حضرت همچنین میفرماید: «هر کس سوره کهف را بر طبق آن حقیقتی که نازل شده است، قرائت نماید، دجّال هرگز بر او مسلط نخواهد شد و برای نفوذ در او راهی نخواهد یافت». حقیقت هر تلاوت و قرائتی، اندیشه ورزی و عمل گرایی است.
🔹به دیگر سخن، قرائتی ما را به حقیقت آیات رهنمون میکند که همراه با تأمل و تدبر باشد و آثار عملی آن در رفتار و گفتار ما جلوهگر شود. رسیدن به فضلیت و آثار حقیقی آیات به طور کامل، در گرو تلاوت همراه با اندیشه و عمل است. از این رو برای ایمن ماندن از فتنه دجّال و رسیدن به مقام دجّال ستیزی، تلاوت همراه با تدبر در سوره کهف و عمل کردن به پیام های تربیتی و هدایتی آن لازم و ضروری است. در این سوره سخن از جوانمردانی است که با نور فطرت خویش، به تمام جلوههای رنگارنگ و مظاهر فریبندهی دنیایی پشت کردند و از فتنه و فساد طاغوت زمانه به سوی پروردگار خویش گریختند و اقامت در دل غاری تنگ و تاریک را بر ظلمت های شیطانی و لذت های زودگذر حیوانی ترجیح دادند و سرانجام به سعادت دنیا و آخرت رسیدند.
2⃣انس با سوره قارعه
🔹امام باقر (ع) میفرماید: «هر کس سوره قارعه را بسیار تلاوت کند، خداوند او را از فتنه دجّال و ایمان آوردن به او در امان میدارد». پروردگار هستی در سوره قارعه بیش از هر چیز به «معادباوری» و «عملگرایی» به عنوان رمز رسیدن به زندگانی سعادتمندانه در دنیا و آخرت تاکید میفرماید: «پس هرگاه عمل هرکس در میزان حق با ارزش و گرانسنگ باشد، او در بهشت به زندگانی آسوده، خشنود خواهد بود و عمل هرکس بی قدر و سبک وزن باشد، جایگاهش در قعر هاویه (همان آتش بسیار سوزنده و گدازنده) است». بر این اساس، با «معاد باوری اندیشمندانه» و «عملگرایی خالصانه» میتوان از فتنهها و فساد انگیزی های دجّال و دجّال صفتان جهان رهید و به سوی خداوند و جانشین او در روی زمین ره پویید.
3⃣ولایت مداری
🔹یکی دیگر از راهکارهای عملی دجال ستیزی، «ولایت مداری» و «امام سالاری» است. در این همین راستا، پیامبر اکرم (ص) میفرماید: «فرزندان تان را براساس محبت من و محبت اهل بیتم و بر محور قرآن تربیت نمایید». همچنین میفرماید: «هر که دوست دارد خداوند را در حالی ملاقات نماید که ایمانش کامل و اسلامش نیکو شده باشد، باید ولایت حجت صاحب الزمان را بپذیرد». آنان (یاران امام زمان عج) با تمام توان امامشان را در میان گیرند و جان خویش را در نبردها سپر بلای او سازند و هرچه را اراده کند با جان و دل انجام دهند... ایشان در مقابل او از کنیز نسبت به اربابش مطیعتر و فرمان بردارترند.
🔹شناخت و اعتقاد یاوران #امام_مهدی (عج)، نسبت به امام خویش در رژفای وجودشان ریشه دوانیده و سراسر وجودشان را فرا گرفته است. میدانند سخن امام، سخن خدا و اطاعت از او اطاعت از خداست. پیامبر خدا (ص) در وصف اینان فرموده است: «مجاهدانی تلاشگر در فرمانبرداری خداوند و فرمانبرداری امام خویشاند». بدین سان یکی از محورهای اصلی، در فرآیند «مهدی گرایی» و «دجّال ستیزی»، ولایت مداری و امام سالاری است. در طول تمام دوره های تربیتی، برانگیختن محبت، معرفت و ولایت پذیری نسبت به #امام_زمان (عج) از مهمترین محورها و بنیانهای تربیتی است. روح و حقیقت خانواده باید به احرام درآید و همواره دور کعبه ولایت و امامت طواف نماید، چرا که وجود امام، چون کعبه است که مردم باید به گردش طواف نمایند.
4⃣موارد دیگری از راهکارهای عملی دجّال ستیزی
🔹عفتگرایی - پرهیز از ثروتجویی - سلوک مهدوی - پرهیز از شکگرایی - غیرت ورزی - تقوا و گناه گریزی - پرهیز از حرام خواری - خردگرایی - پرهیز از پرخوری و پرخوابی - انس با مناجات - پرهیز از سخنان شیطانی - پرهیز از موسیقی حرام - پرهیز از حب دنیا و مظاهر آن - پرهیز از ریاست طلبی و رباخواری - توکل، انابه، استعاذه و...
منبع؛ پرسمان
#قرآن #امام_زمان #آخرالزمان #دجال
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام جعفر صادق عليه السلام:
🔸«ذِكرُ المَوتِ يُميتُ الشَّهَواتِ فی النَّفسِ، و يَقلَعُ مَنابِتَ الغَفلَةِ، و يُقَوّی القلبَ بمَواعِدِ الله، و يُرِقُّ الطَّبعَ، و يَكسِرُ أعلامَ الهَوى و يُطفِئُ نارَ الحِرصِ، و يُحَقِّرُ الدُّنيا».
🔹ياد #مرگ، خواهش هاى #نفس را مى ميراند، و رويشگاه هاى #غفلت را ريشه كن مى كند، و #دل را با وعده هاى خدا نيرو مى بخشد، و #طبع را نازك مى سازد، و پرچم هاى #هوس را در هم مى شكند، و آتش #حرص را خاموش مى سازد، و #دنيا را در نظر كوچك مى كند.
📕بحار الأنوار، ج ۶، ص ۱۳۳، ح ۳۲
#امام_صادق
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️اگر اولین آیات نازل شده بر پيامبر (صلی الله علیه و آله) آیات اولیه «سوره علق» است، پس چرا به «سوره حمد»، «فاتحة الکتاب» می گویند؟
🔹ممکن است کسی سؤال کند: كدام #آيات يا #سوره براى نخستين بار بر #پيامبر_اكرم (صلی الله عليه و آله) نازل شده است؟ اگر اولين آيات يا اولين سوره، #سوره_علق و پنج آيه از ابتداى آن است، چرا به #سوره_حمد، «فاتحة الكتاب» می گويند؟
🔹در جواب این سؤال که چرا به «سوره حمد»، «فاتحة الكتاب» میگويند، اگر اين نام را در زمان حيات پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) بر آن سوره اطلاق كرده باشند [۱]، بدين دليل است كه #حمد اولين سوره كاملى است كه بر #پيامبر_اكرم (صلی الله علیه و آله) نازل شده است.
🔹در برخى از روايات آمده است كه همان روز اول بعثت، #جبرئيل (عليه السلام) #نماز و #وضو را طبق آيين اسلام به پيامبر (صلی الله علیه و آله) تعليم نمود؛ زيرا «لَا صَلَاةَ إِلَّا بِفَاتِحَةِ الْكِتَابِ»، بنابراين سوره مذكور به طور كامل نازل شد. [۲]
پی نوشتها؛
[۱] ممكن است اين نام پس از رحلت پيامبر (ص) و موقعى كه جمع قرآن صورت گرفت بر آن سوره اطلاق شده باشد به اعتبار آنكه در ابتداى مصحف قرار گرفته است.
[۲] التمهيد في علوم القرآن، معرفت، محمد هادى، مؤسسة النشر الاسلامى، چاپ دوم، ج ۱، ص ۱۰۹
📕علوم قرآنی، معرفت، محمد هادی، موسسه فرهنگی انتشاراتی التمهید، ص ۵۵
منبع: وبسایت آیت الله مکارم (بخش آئین رحمت)
#قرآن #قرآن_کریم #پيامبر_اکرم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️زن مسلمان ایرانی
🔹...امروز جزو بهترین دانشمندان ما، جزو بهترین نویسندگان ما، جزو بهترین شخصیّتهای فرهنگی ما، #زنان بیشماری هستند که امروز در #جامعه ما حضور دارند؛ این هم هنر #انقلاب است؛ این را بدانید، قبل از انقلاب چنین چیزی وجود نداشت! بسیار بسیار معدود بودند کسانی از #زنان که توانسته باشند به رتبههای عالی علمی و فرهنگی و ادبی و مانند اینها برسند؛ امروز بسیار زیادند؛ این هنر انقلاب بود که این کار را کرد؛
🔹این بهخاطر همین است که #الگویزنمسلمان اصلاً این است؛ امّا درعینحال مدیر خانواده #زن است، محورِ کانونِ خانواده زن است، مهمتر از همه مشاغل زن، #مادری، #همسری و ایجاد #آرامش و سکینه است. وَ جَعَلَ مِنها زَوجَها لِیَسکُـنَ اِلَیها؛ مایه سکونت و آرامش است؛ این خصوصیّت #زن در #اسلام است... البتّه به #بانوان محترم ایرانی و #مسلمان و مؤمنِ به این مفاهیم اسلامی و قرآنی، توصیه میکنیم که اینها را حفظ کنند، روزبهروز افزایش بدهند؛
🔹از آفتهایی مثل اسراف، مثل چشم و همچشمی های منفی - مثل رقابتهای منفی، مثل الگوگرفتن از #زنمنحرفغربی - پرهیزکنند؛ مراقب خودشان باشند. #زن_مسلمان، امروز درکشور ما سرافراز است. #زن_ایرانی این امتیاز را دارد که هویّت مستقلّ فرهنگی دارد و تحت تأثیر دیگران قرار نمیگیرد؛ این را بایددر خودتان حفظ کنید. خب این حالت، دشمن دارد. من به شما عرض بکنم، یک بخش بسیار عمده #جنگ_نرم و جنگ روانی #دشمن در کشور ما ناظر به همین مسئله است.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۹۶/۱۲/۱۷
منبع:وبسایتدفترحفظونشر آثارمعظمله
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چرا خطرات «زبان» بیشتر از سایر اعضاست؟ (بخش اول)
🔸مسلم است كه خطرات #زبان بیشتر از سایر اعضاست؛ چرا كه سایر اعضای بدن معمولاً #خطرات_جمعى ندارند، بلكه خطر فردى دارند؛ ولى #زبان چنان است كه آتش جنگى را روشن يا آتش جنگى را خاموش مى كند، يعنى خطرش هم مى تواند مثل نفعش جامعه اى را در برگيرد. #خطرات_زبان دارای ريشه ها و علل مختلفی است که به ۷ علت و ريشه آن اشاره مى كنيم:
1⃣#زبان ابزارى است كه در هر زمان و مكانى در #اختيار انسان است؛ #گناهان_ديگر معمولاً وسايل ارتكابش چنين راحت در دسترس انسان نيست، مواد مخدر يا آلات لهو و لعب، مثل آلات قمار و موسيقى و يا مشروب و يا وسائل و مقدمات عمل نامشروع زنا هميشه در هر زمان و مكانى در اختيار انسان نيست، #گناهى كه #ابزارش در همه جا و همه زمان در اختيار انسان است، خطرات ناشى از آن هم زيادتر است.
2⃣#زبان براى كار خودش مؤونه و #خرجى لازم ندارد؛ معمولاً هر #گناهى خرج و مؤونه اى لازم دارد، مثل شراب خوردن، قمار كردن و...، بايد ترسيد از #گناهى كه ابزارش هيچ سرمايه و خرجى لازم ندارد.
3⃣#زبان وسيله اى است كه در اختيار همه است؛ اما برای رباخوارى، سرمايه لازم است، بعضى از ظلم ها قدرت متناسب با خود را مى طلبد، اين سرمايه [برای رباخوار] و اين مرحله از قدرت [برای ظالم] در اختيار همه نيست، لذا ضررش كمتر است، ولى #زبان ابزار و وسيله اى است كه براى همه هست و لذا ضررش بيشتر است؛ زيرا هر مقدار #وسایل_گناهى بيشتر باشد، احتمال به كارگيرى آن و توليد #ضرر و #خطر ناشى از آن #گناه زيادتر است. #تعدد_وسایل با #تعدد_خطرات، و گسترش دايره وسایل با گسترش دايره خطرات ارتباط مستقيم دارد. #ادامه_دارد...
📕اخلاق اسلامى در نهج البلاغه، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: اكبر خادم الذاكرين، نسل جوان، ۱۳۸۵ش، چ ۱، ج ۱، ص ۹۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#گناه #معصیت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️دنبال عیبهای خود باشیم!
🔸حضرت آیت الله العظمی بهجت (قدس سره):
🔹عیبهای کار و منشأ نگرانی ها را باید در خود پیدا کرد نه در دیگران...
📕در محضر بهجت، ج٣، ص٢١۵
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) در تبیین مواضع لزوم سكوت كردن و موارد سخن گفتن چه می فرمایند؟
🔹#امام_على (عليه السلام) در حکمت ۱۸۲ #نهج_البلاغه اشاره به موارد لزوم #سكوت و موارد #سخن_گفتن كرده ميفرمايد: «لَا خَيْرَ فِی الصَّمْتِ عَنِ الْحُكْمِ؛ كَمَا أَنَّهُ لَا خَيْرَ فِی الْقَوْلِ بِالْجَهْلِ» (خاموش ماندن از #گفتارحكمتآميز فايده اى ندارد، همانگونه كه #سخنگفتننابخردانه). #سكوت بهتر است يا #سخن گفتن؟ دانشمندان در اين باره بحثهاى مختلفى كرده اند؛ گروهى #خطراتسخنگفتن و گناهان كبيره و عظيمه ناشى از آن را در نظر گرفته و دستور به #سكوت داده اند؛ عده اى #فوايد_عظيمى را كه در سخن گفتن است در نظرگرفته و سخن گفتن را توصيه ميكنند؛
🔹ولى حق مطلب همان است كه #امام_علی (عليه السلام) فرمود. آنجاكه انسان، #حكيمانه و #عاقلانه سخن بگويد #فضيلت است و ترك آن رذيلت؛ و آنجاكه انسان #جاهلانه و نابخردانه سخن بگويد #رذيلت است و ترك آن فضيلت. به همين دليل هم روايات زيادى در #مدح_سكوت و #فضيلت_كلام وارد شده است؛ «از #امام_سجاد (عليه السلام) سؤال شد كه سخن گفتن افضل است يا سكوت؟ فرمود: «لِكُلِّ واحِدٍ مِنْهُما آفاتٌ فَإذَا سَلِما مِنَ الآفاتِ فَالْكَلامُ أفْضَلُ مِنَ السُّكُوتِ» (هر كدام از اين دو آفاتى دارد؛ هرگاه از آفات سالم باشند، سخن گفتن از سكوت افضل است)؛
🔹عرض كردند: اى پسر رسول خدا چگونه است [كه سخن گفتن افضل باشد]؟ امام (عليه السلام) فرمود: «لاَِنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ ما بَعَثَ الاَنْبِياءُ وَ الاَوْلِياءُ بِالسُّكُوتِ إنَّما بَعَثَهُمْ بِالْكَلامِ» (خداوند #پيامبران و #اوصيای_آنها را به سكوت مبعوث نكرد؛ بلكه مبعوث كرد تا با مردم سخن بگويند [و پيام خدا را به آنها برسانند]). حضرت در پايانِ اين حديث به نكته جالبى اشاره كرده فرمود: «إنّكَ تَصِفُ فَضْلَ السُّكُوتِ بِالْكَلامِ وَ لَسْتَ تَصِفُ فَضْلَ الْكَلامِ بِالسُّكُوتِ» [۱] (حتى هنگامى كه مى خواهى #فضيلت_سكوت را بيان كنى با #كلام بيان میكنى، و هرگز فضيلت كلام را با سكوت بيان نخواهى كرد).
🔹درحديث ديگرى از #امام_صادق (عليه السلام) از پدرانش از #امام_على (عليه السلام) چنين آمده است: «جُمِعَ الْخَيْرُ كُلُّهُ فی ثَلاثِ خِصالٍ اَلنَّظَرِ وَ السُّكُوتِ وَ الْكَلامِ فَكُلُّ نَظَرٍ لَيْسَ فيهِ اِعْتِبارٌ فَهُوَ سَهْوٌ وَ كُلُّ سُكُوتٍ لَيْسَ فيهِ فِكْرٌ فَهُوَ غَفْلَةٌ وَ كُلُّ كَلامٍ لَيْسَ فيهِ ذِكْرٌ فَهُوَ لَغْوٌ» (#تمام_نيكیها در سه خصلت جمع شده است: #نگاه كردن و #سكوت و #سخن گفتن؛ هر #نگاهى كه در آن #عبرت نباشد سهو وبيهوده است، و هر #سكوتى كه درآن #فكر نباشد غفلت و بى خبرى است، و هر #كلامى كه درآن #ياد_خدا نباشد لغو است). و درپايان اضافه فرمود: «فَطُوبَى لِمَنْ كانَ نَظَرُهُ عَبَراً وَ سُكُوتُهُ فِكْراً وَ كَلامُهُ ذِكْراً» [۲] (خوشا به حال كسانى كه #نگاهشان عبرت، #سكوتشان فكر و #كلامشان ذكر باشد).
🔹نتيجه اينكه، #سكوت و #كلام نيز مانند ساير اعمال انسان اگر در حد #اعتدال و شرايط لازم باشند #فضيلت، و درغیر اینصورت #رذیله میباشد، و اين باتفاوت اشخاص، مجالس، مطالب و موضوعات متفاوت میشود، و هركس میتواند با دقت، فضيلت را از رذيلت تشخیص دهد. بهيقين، #سكوتاز «امربه معروف» و «نهى ازمنكر» و از «حكم به حق» و از «شهادت عادلانه» و از «اندرز ونصيحتهاى مخلصانه» و از «مشورت خردمندانه» جزء #رذايل و يا از #گناهان_كبيره است؛ ولى #سخن_گفتن به «دروغ»، «غيبت»، «تهمت»، «اهانت»، «امربه منكر» و «نهى ازمعروف»، «شهادت به باطل» و «فضول كلام» (سخنان بیجا و بى معنا) جزء #رذايل_اخلاقى و از #گناهان_كبيره میباشد.
🔹تعبير به «حكم» در كلام حضرت تنها به معناى قضاوت كردن در محاكم قضايى يا فتواى به حلال و حرام آنگونه كه بعضى از شارحان پنداشته اند، نيست، بلكه هرسخن حكيمانه و خردمندانه اى را فرا میگيرد؛ زيرا نقطه مقابل آن درهمين كلام «جهل» ذكر شده است. #قرآن_مجيد نيز كراراً به مسئله «تكلم به حق» اشاره كرده و اهل كتاب را نسبت به كتمان حق و سكوت سرزنش ميكند: ازجمله میفرمايد: «وَ إِذْ أَخَذَ اللهُ مِيثَاقَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ لَتُبَيِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَ لَا تَكْتُمُونَهُ» [آل عمران، ۱۸۷] ([بخاطر بياوريد] هنگامى راكه خدا، از كسانى كه كتاب آسمانى به آنها داده شده، پيمانى گرفت كه حتماً آن را براى مردم آشكار سازيد و كتمان نكنيد!).
پی نوشتها؛
[۱]وسائل الشيعة، مؤسسة آل البيت(ع)، چ۱ ج۱۲ ص۱۸۸
[۱]من لا يحضره الفقيه، ابن بابويه، دفتر انتشارات اسلامى جامعه مدرسين حوزه علميه، چ۲ ج۴ ص۴۰۵
📕پيام امام امير المؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، چ۱، ج۱۳ ص۴۳۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#سکوت #کلام
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد