⭕️ ترس از تربیت صحیح فرزندان، نباید مانع #فرزند_آوری شود.
🔷برخی از اینکه فرزندشان ممکن است به انحراف کشیده و در محیطهای آلوده بزرگ شود، از #فرزند_آوری میترسند، در حالی که پاسخ بزرگان به ما این است که تو باید وظیفهات را انجام بدهی.
🔷پس اگر کسی میخواهد این بهانه را بیاورد که من نمیدانم این فرزند من شقی میشود یا سعید، پس بچه نمیآورم، پاسخش این است که خدا از شما میخواهد که وظیفهات را انجام بدهی.
🔷کسی که بچه میآورد، ثواب فرزند آوری را میبرد. اگر هم شما زحمت کشیدی و او راه را بد رفت، خدا که زحمات ما را بیپاسخ نمیگذارد. اگر خوب تربیت کردی و بچه هم خوب تربیت شد، ارزش مضاعف دارد، اما اگر هم نشد، شما کار خودت را انجام دادی و به اندازه وسع خودت، زحمت کشیدی.
|حجت الاسلام زیبایی نژاد
#فرزندآوری
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
✨🔶✨🔶✨🔶✨🔶✨
✨
⭕️ #درباره_حرف_مفت
💠هری فرانکفورت فیلسوف، در سال 1985 سخنرانیای در دانشگاه ییل ارائه داد به نام #دربارۀ_حرف_مفت (on bullshit). این سخنرانی در سال 1986 در قالب یک مقاله منتشر شد و در سال 2005 در قالب یک کتاب 75 صفحهای نشر یافت و به قدری مورد اقبال قرار گرفت که در مدت کوتاهی، بیش از 175 هزار نسخه از آن در آمریکا فروش رفت.
🔷حرف مفت از نظر فرانکفورت، حرفی است که نه دروغ است و نه راست. #حرف_مفت، حرفی است که نه به واسطۀ تحریف عمدی حقیقت، بلکه به واسطۀ نادیده انگاشتن حقیقت و ندیدن آن بروز میکند. گویی انگار نه انگار که حقایق اثبات شدهای درباره یک موضوع وجود دارد که برای صحبت کردن راجع به آن موضوع، میتوان به آن مراجعه کرد، مطالعه نمود و موثق سخن گفت.
🔷حرف مفت، از نظر فرانکفورت، یک موضوع فلسفی برای جهان امروز است. حرف مفت، پدیدهای است که از #نادیده_انگاشتن_حقیقت بروز میکند و از نظر او، مهمترین دلیلش، #دنیای_جدید_ارتباطات و فضاهای گستردهای است که برای سخن گفتن و نشر مطلب به خصوص به واسطه فناوری اطلاعات بروز یافته است.
💢با این تعریف در طول روز چه میزان #حرف_مفت میشنویم؟ ما باید #حقیقت را ببینیم، حتی اگر در محاصره حرف های مفت باشیم.
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ #امام_علی علیه السلام:
🔷با مردم آنگونه معاشرت کنید که اگر مُردید، بر شما اشك بریزند و اگر زنده ماندید، با اشتیاق بسوی شما آیند.
📕نهج البلاغه، حکمت ۱۰
#امام_علی
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️💥⚡️💥⚡️💥⚡️💥⚡️
💥
⭕️ویژگی های #خانواده_متعالی
🔶یکی از مهم ترین دغدغه های فرهنگ های خانواده گرا این است که گام هایی برای داشتن #خانواده_متعالی بردارند. سئوال مهم در این میان این است که خانواده مطلوب دارای چه ویژگی هایی است؟
خانواده متعالی خانواده ایست که #مهارتهای_ارتباطی در میان اعضای آن به خوبی شکل گرفته است.
👈 #با_ما_همراه_باشید تا با ویژگی های خانواده متعالی آشنا شوید.
👇👇👇👇👇
💠خانواده
🔷خانواده از زن، شوهر و تعدادی فرزند تشکیل میشود. اهمیت این نهاد در آن است که کودک را در شبکه ای از #روابط_عاطفی، اجتماعی، تاریخی و #تربیتی_خاص قرار میدهد و برای کودک #میراث_فرهنگی به ارمغان می آورد. به او می آموزد که گذشته ای دارد و باید طبق رسوم و سنن خود زندگی کند. #آداب_معاشرت و #قوانین_روابط_اجتماعی را یاد بگیرد، ایدئولوژی خاصی داشته باشد و در صورت لزوم احساسات خود را بروز دهد و یا پنهان نگه دارد.
💠ارتباط کلامی مناسب
🔷 #گفتگو بهترین و مهم ترین راه برقراری ارتباط است. والدین با گفت و گو میتوانند خواسته ها، توقعات، احساسات و تمایلات خود را بازگو کنند و با #گوش_کردن_موثر به صحبت های فرزندان، میتوانند از احساسات، نقطه نظرات، رازهای نهفته درونی آنان آگاه شوند.
🔷پس بهتر است در مواردی دور هم جمع شدن های خانوادگی را بیشتر کرد و با هم حرف زد، از کارهای روزانه، مدرسه، درس و مشق و روابط با دوستان صحبت کرد و #راه_ارتباطی_صمیمانه را باز نگه داشت.
👇👇👇👇👇
💠امنیت در خانه
🔷 #خانه باید حریم امنی سرشار از #آرامش باشد تا #پیوندهای_عاطفی و وابستگی های احساسی بین والدین و بچه ها شکل بگیرد. کاستن از دامنه بحث و مشاجرات و فراهم کردن آرامش روحی و جسمی برای فرزندان، #امنیت_خاطر در اعضا پدید می آورد و موجب علاقمندی به کانون خانواده می شود.
💠علایق و نیازهای همدیگر را بشناسید
🔷لازم است که والدین حرف های همدیگر را بشنوند به یکدیگر اعتماد کنند، به گرایشات و سلیقه های همدیگر احترام بگذارند تا ساختار تربیتی و اخلاقی فرزندان، مقتدرانه و با قاطعیت منطقی پی ریزی شود.
💠الگوهای رفتاری مناسبی باشید
🔷کودکان از پدر و مادر، احساس مسئولیت، صداقت، سازگاری و قوانین زندگی را می آموزند. اگر در فضای خانه دروغگویی، بی علاقگی به انجام مسئولیت های فردی، معاشرت با دوستان و خانواده های نامناسب رواج داشته باشد، #امکان_رشد_صحیح برای آنها فراهم نخواهد شد و آنان در برابر #شرایط_آسیب_زا، صدمه خواهند خورد. با پیش گرفتن روش مناسب زندگی الگوی خوبی برای بچه ها باشیم و با #تقویت_اعتماد_به_نفس و #ارتقای_سطح_آگاهی، آنان را در برابر آسیب های فردی و اجتماعی مقاوم سازیم.
👇👇👇👇👇
💠بین کار و زندگی تعادل ایجاد کنید
🔷کار کردن زیاد و فاصله گرفتن از کانون خانواده باعث تقویت #احساس_غریبگی شده و روابط عاطفی را به سردی می کشاند. بلند پروازی ها و جاه طلبی های شغلی را فدای آرامش خانواده نکنید. تامین خواسته های مالی بچه ها، بخشی از وظایف شماست. به نیازهای روحی و #بهداشت_روانی آنان نیز توجه کنید.
💠چند توصیه کلیدی:
🔺عدالت و انصاف را در رفتار و اعمال خود رعایت کنید.
🔺به حقوق دیگران در خانه احترام بگذارید.
🔺با انعطاف پذیری و از خود گذشتگی زندگی کنید و میزان ظرفیت انتقاد پذیری و تغییر پذیری را در خانواده ارتقاء دهید.
🔺با توجه و حرف شنوی از پیشنهادات و خواسته های افراد خانواده استقبال کنید.
🔺به شخصیت رفتاری و گفتاری، میزان منطق و درک قضایای فرزندانتان توجهی خاص داشته باشید.
🔺صبر و تحمل و بردباری را در خانه آموزش دهید.
🔺به سلامت و رفاه همسر و فرزندانتان توجه داشته باشید و با آنان در مسائل فردی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی به همدلی برسید.
|منبع: راسخون به نقل باشگاه خبرنگاران جوان
#خانواده
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ بایدها و نبایدهای حمایت از #حقوق_زنان
🔶نقطه اصلی سخنم به شما #بانوان عزیز، مخصوصاً خانمهای جوان است که هم سالهای طولانی در این دنیا زندگی خواهید کرد:
🔷همچنان [در آینده] برای شما مسأله مبارزه جهت رفع ستم از زنان مطرح خواهد شد؛ لذا باید بدانید که آنچه مطرح میشود چیست؟ اگر ما با این قصد، وارد میدان دفاع از زن شویم که از غربیها عقب نیفتیم، اشتباه خواهیم کرد. اگر با این تصوّر و توهّم وارد این میدان شویم که خیال کنیم آنها در این زمینه راه صواب پیمودهاند و راه درست را پیدا کردهاند، بهشدّت اشتباه خواهیم کرد.
🔷اگر ما امروز بخواهیم برای زنان کشورمان، یک حرکت حقیقی و اساسی بکنیم، تا زنان بتوانند به وضع مطلوب خودشان برسند، باید به #احکام_اسلامی نظر داشته باشیم و از آن #الهام بگیریم. برای ما، روش را احکام اسلام معیّن میکند. هر روش خردمندانه عقلایی را هم اسلام میپسندد و قبول دارد. اگر تجربهای در جایی باشد، مورد قبول است؛ اما تقلید نه.
|مقام معظم رهبری - ۱۳۷۶/۰۷/۳۰
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #نقش_خانواده در ایجاد امنیت روانی
🔶 #نبود_آرامش و #امنیت_عاطفی و روانی بین اعضای خانواده به خصوص بین والدین با فرزندان #از_عمدهترین_مشکلات خانوادههاست. خانواده محور اساسی در تربیت فرزندان است. خانواده در ایجاد بنای قدرت در فرد نقش پررنگی دارد.
👈جهت بررسی این موضوع، در این نوشتار #با_ما_همراه_باشید.
👇👇👇👇👇
💢معرفی راه های موثر بر افزایش امنیت روانی خانواده
🔷اگر فردی دارای بهداشت روانی باشد، او می تواند بین احساساتش تعادل برقرار کرده، واقعیت را بپذیرد و نسبت به آن ها واکنش های مناسبی را بروز دهد. بهداشت روانی می تواند در سطوح مختلفی مانند سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی نمایان شود و همچنین جنبه های مختلفی از زندگی را تحت تاثیر خود قرار می دهد. اهمیت #امنیت_روانی_خانواده به اندازه ایست که بسیاری از مشاوران به بررسی راه های موثر بر غلبه آن در زندگی خانوادگی پرداخته اند که در ادامه با مهم ترین آن ها آشنا خواهید شد:
💠برقراری روابط سالم میان تمامی اعضای خانواده
🔷وجود هرگونه #روابط_نامناسب و غلط در هر سطح خانواده می تواند #تاثیرات_بسیار_مهلکی را بر تمامی اعضا داشته باشد که به سرعت به کاهش امنیت روانی خانواده می انجامد. به همین دلیل لازم است تا تمامی افراد دارای روابط گرم و صمیمی با یکدگیر بوده و به شیوه ای به دور از خصومت با مشکلات احتمالی پیش رو، مقابله کنند. #روابط_محترمانه میان اعضا یکی از #پایه_های_اصلی داشتن خانواده ای سالم می باشد.
💠برقراری شرایطی برای تبادل نظر و گفت و گو در خانواده
🔷خانواده محیطی است که تمامی افراد باید در آن #آرامش داشته باشند. خانواده باید محیطی برای #تبادل_نظر و همچنین گفت و گو باشد و این قانون می بایست در مورد تمامی اعضا پیاده سازی شود، از کودک گرفته تا بزرگترین فرد خانواده! به این ترتیب می توان از فشار روانی بر تمامی اعضا کاست و در محیطی کاملا دوستانه، از مشکلات سخن گفت.
💠برداشتن گام های موثر برای رسیدن به اهداف در خانواده
🔷یکی از موارد تاثیرگذار در امنیت روانی خانواده، تلاش برای رسیدن به اهداف است. هنگامی که در این جامعه کوچک اهدافی تعریف می شود، می بایست #تامین_مصالح_خانوادگی حتما در نظر گرفته شده و با استفاده از #روشهای_عقلانی، برای رسیدن به آن ها تلاش نمود. همچنین لازم است تا تصمیماتی که در خانواده گرفته می شود، همگی در جهت رسیدن به این اهداف باشد تا منافع تمامی اعضا تامین شود. به این صورت می توان به #امنیت_روانی_خانواده کمک شایانی نمود.
👇👇👇👇👇
💠تاثیر وجود قوانین بر افزایش امنیت روانی خانواده
🔷قوانین در خانواده به روشن شدن نیازها و ارزش ها کمک می کند و تمامی اعضا می توانند اهمیت اهداف خانوادگی را دریابند. ضمنا #وجود_قوانین در خانواده از بروز آشفتگی جلوگیری می کند و می تواند تمامی اعضا را با یکدیگر هماهنگ سازد. تمامی این موارد دست به دست هم میدهند تا امنیت روانی خانواده تامین شود.
💠جلوگیری از توهین و هرگونه سرزنش از عوامل موثر در افزایش امنیت روانی خانواده
🔷یکی از بهترین روش های افزایش امنیت روانی خانواده، حمایت اعضا از یکدیگر است. به همین دلیل توصیه می شود به جای سرزنش و توهین، اعضای خانواده از یکدیگر #حمایت کرده تا با کمک یکدیگر بر مشکلات فائق آیند.
💠شناخت یکدیگر و تلاش برای افزایش اعتماد به نفس
🔷یکی از مهمترین وظایف خانواده، #افزایش_اعتماد_به_نفس افراد است. نحوه رفتار پدر و مادر با یکدیگر از یک سو همچنین توجه به کودکان و پذیرش و ابراز آن هم بدون قید و شرط، می تواند به افزایش اعتماد به نفس کودکان منجر شود.
💠بازی کردن و انجام تفریحات
🔷خانواده باید بتواند #نشاط را در افراد حفظ کند. با تفریح و بازی کردن با یکدیگر، می توان هورمون های شادی بخش را در بدن آزاد کرد و در نتیجه تغییرات سازنده در ساختار مغز را شاهد بود. بازی کردن به افراد کمک می کند تا در مقابله با مشکلات کمتر آسیب دیده و بهتر با آن ها مقابله کنند که این کار برای افزایش امنیت روانی خانواده بسیار حائز اهمیت می باشد.
🔺البته باید بگوییم که موارد دیگری برای ایجاد امنیت روانی در خانواده وجود دارند، اما لیستی که در بالا به شما ارائه کرده ایم، از جمله مهمترین موارد می باشد که می توانید با عمل کرده به آن ها، سلامت خانواده و اعضای این جامعه کوچک را تضمین نمایید و به رشد شخصیت کودکان کمک کنید.
|منبع: وبسایت راسخون به نقل از سایت نظارت بر خانواده
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد