#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا #عراق
✅ زمانشناسی مرجع بصیر
🔶 در نگاه سطحی به نظر می رسد، بیانیه حضرت آیت الله حائری شیرازی از هنر زمانشناسی بیبهره بوده و ناخواسته منجر به تنش و بحران شده است. همچنین این برداشت غیردقیق را در افکار عمومی ایجاد میکند که این بیانیه، اربعین حسینی امسال را تحت تأثیر خود قرار داده و موجب کمرنگ شدن آن میشود.
🔷 برای پاسخ به چنین شبههای باید چند نکته مهم را اظهار داشت:
1⃣ جریان اصیل شیعی و مرجعیت شیعی در عراق همواره در طول تاریخ خصوصا پس از جنگ دوم خلیج فارس هوشمندانه عمل کرده و همیشه با تصمیمات و مواضع صحیح، بحران زدا بوده نه بحران زا.
2⃣ جریان صدریها و رهبرشان مقتدا صدر در مقاطع مختلف، با عبور از خط قرمزها و با نگاه حزبی و سیاستزدگی، با بازی در زمین دشمنان مردم و منافع ملی عراق (خواسته یا ناخواسته) قرار گرفته و متأسفانه آبستن حوادث گوناگون در این سالها بودهاند.
3⃣ خط عبری-عربی-غربی با زمینهسازی توسط صدریها، همواره برای مردم عراق هزینهساز و تنشساز بوده و موجب تفرقهافکنی میان اقوام و مذاهب شده و وحدت ملی عراق را نشانه گرفته است.
4⃣ اربعین حسینی، همایش و نمایش قدرت عظیم میلیونی تشیع را در این سالها رقم زده است؛ لذا با هدف قرار دادن آن و تضعیف حضور مردم جهان خصوصا زائرین ایرانی در این حماسه معنوی سیاسی، از خاستگاه مهم دشمنان اسلام میباشد.
🔸 باتوجه به نکات فوق، باید گفت صدور بیانیه دراین مقطع حساس، به دنبال جلوگیری و مانعزایی در برابر حادثهای بزرگتر و خطرناکتر بوده است، حادثهای که میخواست شاید اربعین امسال را به فاجعه انسانی تبدیل کند.
🔹 موضعگیری تماما بحق و بجا و کاملا هوشمندانه آیت الله حائری که حقیقتا باید از آن به ایثار و فداکاری یاد کرد موجب برآب شدن تمام نقشههای شوم جریان عبری-عربی-غربی شده است.
🔸 این از خودگذشتگی مرجع بصیر شیعه و کنارهگیری از مرجعیت ، ابتکار عمل را از جریان بحرانزای عراق سلب نمود و توانست هر نوع سوءاستفاده از مقتدی توسط دشمنان نظام سیاسی عراق را خنثی کند.
🔹 اگرچه اکنون شاهد تنش و بحران در عراق هستیم، اما پرواضح است اگر چنین اقدامی هوشمندانه و پیشدستانه صورت نمیگرفت، اتفاقات سختتری متوجه کشور و مردم عراق بوده است، اتفاقاتی که شاید با حذف مقتدی صدر توسط نفوذیهای همان خط عبری-عربی-غربی، موجب متزلزل کردن پایههای قدرت سیاسی عراق شده و با ایجاد تفرقه و تشدید جنگ داخلی، بهانهای برای حضور دوباره آمریکا و حتی ناتو در این کشور گردد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام #تحریم
✅ خنثیسازی تحریم راحتتر از رفع تحریم است
🔶 قسمت اول
🔸 غرب با هدف مهار جمهوری اسلامی ایران و ایجاد چالش در توسعه و پیشرفت کشور تحریم را به عنوان مهمترین ابزار انتخاب کرد؛ گزینهای که به تصور نخبگان سیاسی، امنیتی و اقتصادی، آخرین سلاح آمریکا در مدیریت قدرت جمهوری اسلامی ایران است. تا به امروز غرب در هیچ شرایطی نتوانسته است با سلاح تحریم به موفقیت دست یابد و جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه موقعیت ژئوپلیتیک خود، همواره غرب را به چالش کشیده است. البته نباید غافل شد از اینکه تحریم در بدبینانهترین حالت ممکن ۳۰ درصد مشکلات را در حوزههای مختلف اقتصادی و تجاری برای کشورمان ایجاد کرده است.
🔷 بنابراین برای عبور و رفع مشکلات حاصل از تحریم، ایران دو مسیر پیش رو دارد:
1⃣ مذاکره با آمریکا برای لغو تحریم
این راهبرد در دهه ۹۰ شمسی شبانهروزی پیش گرفته شد و کل عمر دولت یازدهم و دوازدهم در این موضوع صرف شد که راه به جایی نبرد. در واقع بعد از انتخاب تاکتیک مذاکره برای رفع اثر تحریم، آمریکا سلاح خود را به طور کامل از غلاف بیرون کشید و با اتخاد سیاست فشار حداکثری، تمام توان خود را برای تحریم ایران در پیش گرفت.
آمریکا با انتخاب رویکرد «تحریم- معیشت» رفتار دوگانهای را در مذاکره به نمایش گذاشت که تصور میشود، آنها به این وسیله به دنبال شرطی نگه داشتن جامعه ایرانی باشند؛ هدفی که در درازمدت خطر زیر سؤال بردن مدیریت کشور را نزد افکار عمومی گوشزد میکند.
گرچه جامعه صلح جوی ایرانی مذاکره و دیپلماسی با غرب را بهترین گزینه برای رفع تحریمها میداند، اما واقعیت آن است تصور افکار عمومی کشورمان از مذاکره با غرب بسیار متفاوت از نگاه غربیها به مذاکره باشد. مذاکره در نزد نخبگان سیاسی و امنیتی غرب به معنای «عادی کردن وضعیت ایران»، «بازطراحی تحریمها» و «فرسایشی کردن» مدیریت کشور است که با آن بتوانند با کمترین هزینه آنچه در نبرد سخت به دست میآید، در مذاکره به دست بیاورند. بنابراین برخلاف تصور طرف جامعه ایرانی، رفع تحریمها نقطه مماس راهبرد مدنظر واشنگتن و تهران از اجرای توافق هستهای نبود.
2⃣ خنثیسازی تحریمها
با ارزیابی رفتار آمریکا در روند مذاکرات و بررسی پیشینه آمریکا در مذاکره و تعهداتی که در ۱۰۰ سال اخیر به جامعه بینالملل داشته است، هیچگاه آمریکا به سمت رفع تحریم بر اثر مذاکره نخواهد رفت. بنابراین باید شرایط را در میدان عمل به سمتی برد که این کشور به اعتراف به ناکارآمد بودن تحریمها مجبور شود. از این رو خنثیسازی تحریمها در مقایسه با رفع تحریمها از جمله محورهایی است که همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار داشته است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ۲۶ آذرماه سال ۱۳۹۹ درباره چرایی اولویت داشتن خنثیسازی به رفع تحریمها فرمودند: رفع تحریم دست دشمن و خنثی کردن تحریم دست ماست؛ دشمن باید رفع تحریم کند، اما خودمان میتوانیم تحریم دشمن را خنثی کنیم. پس این مقدّم است، این درست است؛ بیشتر دنبال این باشیم. نمیگویم دنبال رفع تحریم نباشیم؛ اگر بتوانیم تحریم را رفع کنیم، یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم. البته چهار سال است تأخیر شده. اگر بتوانیم با روش درست تحریم را برطرف کنیم، باید برطرف کنیم. اما به این نیندیشید؛ عمده به خنثی کردن تحریم بیندیشید که دست شماست.
🔸 #به_قلم_اساتید: اکبر معصومی، کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #تحلیل_کننده #مذاکره #برجام #تحریم ✅ خنثیسازی تحریم راحت
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام #تحریم
✅ خنثیسازی تحریم راحتتر از رفع تحریم است
🔶 قسمت دوم
🔸 ارزیابیها از رویکرد دولت سیزدهم نشان میدهد برخلاف دولت قبل، خنثیسازی تحریمها راهبرد اساسی است که در مجموعه وزارتخانههای مختلف پیگیری و دنبال میشود. حتی واکاوی نوع مذاکره دولت نشان میدهد سیاست خنثیسازی اولویت دولت نسبت به رفع تحریمهاست. اهم اقداماتی که در دولت انجام شده است، نشان میدهد خنثیسازی تحریم برخلاف تلاش برای رفع تحریم، امکانپذیر است.
🔹 در شرایطی که قدرت آمریکا رو به افول است، جهان به سمت چندقطبی حرکت میکند، کشورهای مقابل با سیاست استکباری آمریکا رو به فزونی و امکان ایجاد مسیر تجارتی متفاوت از نظارت آمریکا و ساختارهای ترسیم شده این کشور فراهم است، میتوان به این نتیجه دست یافت خنثیسازی تحریم را میتوان راحتتر از رفع تحریم با مذاکره با آمریکا به دست آورد.
🔸 در وضعیت کنونی بینالملل میتوان گفت:
1⃣ در وهله نخست امکان بازارسازی برای صادرات پایدار نفت ایران حتی در شرایط تحریم وجود دارد. فروش بالای یک میلیون بشکه نفت در شرایط کنونی، تأکیدی برای امکان پایدارسازی فروش نفت وجود دارد.
2⃣ دوم، اینکه با برنامه ریزی دقیق دولت سیزدهم دیپلماسی انرژی برای توسعه همکاری با کشورهای منطقه و سراسر دنیا با وجود تحریم احیا شده است. قرارداد سوآپ سهجانبه و احیای روابط با ترکمنستان، امضای تفاهمنامه ۴۰ میلیارد دلاری با شرکت گازپروم روسیه برای توسعه میدانهای گازی کیش و پارس شمالی- فشارافزایی میدان پارس جنوبی- احداث خطوط لوله صادرات گاز به عمان و پاکستان و... ازجمله موفقیتها با رویکرد خنثیسازی تحریمهاست.
🔸 #به_قلم_اساتید: اکبر معصومی، کارشناس مسائل بین الملل
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ تجاریسازی لزوم اقتصاد دانشبنیان
🔶 قسمت اول
🔸 محصول دانش بینان، هنوز خروجی بالقوهی ثروت است، تا وقتی کسی آن را نَخَرد، ثروت نیست.
🔹 جنسی را تولید کردیم، بهترین عسل ایران در دنیا حتی در لرستان و آذربایجان تولید میشود، ولی این عسل در خانه طرف است و فوقش به اطرافیان میفروشد. فوقش از آنجا می فرستد به تهران و میفروشد. ولی این عسل نمی تواند برود در بازارهای اروپایی فروخته شود، چه بسا اگر آنجا برود، به ده برابر قیمت میخرند.
🔸 اگر نتوانی تجاری سازی کنی، دانش بنیان و علم و فناوری بیفایده است. تجاریسازی فقط مساوی پخش کردن کالا نیست که از اینجا بردارم بروم آنجا، بلکه مساوی بازاریابی هم هست. مساوی گرفتن مزهی دهان خریدار هم هست. خیلی وقتها باید شناسایی آنچه نوع محصولی دوست دارد؛ عسل را چطور بستهاند کنم او خوشش میآید؟ بعضی وقتها بستهاش مهمتر از داخلش است. باید مزه دهان طرف مقابلت را کشف بکنی.
🔹 معروف است میگویند ژاپنیها مطالعه کردند که ایرانیها تهدیگ دوست دارند. رفتند پلوپزی درست ساختند که تهدیگ درست میکند، والا پلوپزهای خود ژاپنیها تهدیگ درست نمیکند. تجاریسازی توجه به سلیقهی مشتری و ذائقهی اوست.
🔸 #منبع: درس گفتارهای اقتصاد مقاومتی، دکتر عادل پیغامی، ص ۴۰۲
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ دو ویژگی مدیر و دولت تراز انقلاب
🔶 رهبر معظم انقلاب به سبک و سیاق هر ساله در هفته دولت، ضمن دیدار با رئیسجمهور و هئیت وزیران، به تحلیل عملکرد یک ساله دولت سیزدهم و بیان توصیههایی راهبردی پرداختند.
🔸 ایشان در ابتدا با گرامی داشت یاد شهیدان رجایی و باهنر، این دو نفر را مدیرانی در تراز انقلاب اسلامی خواندند و سپس اقدامات و عملکردهای یک ساله دولت سیزدهم را با کلید واژه «توفیق» تشریح کردند.
🔸 در فرهنگ دینی، آن جایی که خداوند به کسی توفیق میدهد، به این معناست که گرایش قلبی او به سمت امور خداپسند، آسانتر میشود و اسباب و علل حرکت در این مسیرها، برایش فراهمتر میشود. توفیق ریشه در اخلاص و کار خدایی دارد و هر آنچه اخلاص و نیت انسان خداییتر باشد، اسباب و لوازم انجام امورات نیز بیشتر فراهم میگردد.
🔸 از همین منظر نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر این تعلق گرفته که چون در رویکرد کلی، دولت سیزدهم خالصانه بنا و نیت زنده کردن شعارها و ارزشهای انقلاب و امام راحل را دارد، لذا خداوند به اقداماتش برکت داده و خواهد داد و نتیجه آن در تغییر رویکردهایی است که معظمله به آن اشاره کردند.
🔸 در همین زمینه، رهبر انقلاب بزرگترین توفیق دولت را زنده کردن امید و اعتماد در جامعه نام بردند که نشان از اهمیت و ریشهای بودن این موضوع برای عبور از مشکلات و معضلات فعلی کشور دارد.
🔸 امید، یکی از مؤلفههای حائز اهمیت در جامعه به شمار میآید که فقدان آن موجب یأس، دلمردگی و افسردگی میشود و بالا بودن آن پویایی و سرزندگی را به یک ملت هدیه میدهد و زمینهساز تغییرات و تحولاتی مثبت و رفع معضلات و مشکلات در جامعه خواهد بود.
🔹 بخش دوم سخنان رهبری اگر چه شامل توصیههای اقتصادی و اجتماعی مختلف بود ولیکن یک توصیهای که به عنوان مهمترین سرفصل بیانات ایشان قرار گرفت و قطعا سهم مهمتر و بیشتری را در رفع مشکلات کشور دارد، لزوم شکر نعمت توفیق خدمت به مردم میباشد.
🔹 شکر توفیق خداوند که خود زمینهساز توفیقات بعدی است، در درجه اول با تقویت ارتباط با خدا و دعا و توسل و تضرع و انس با قرآن است و در درجه بعد با ادامه تلاش جهادی برای خدمت به مردم و البته داشتن نیت الهی و مخلصانه و پرهیز از کارهای نمایشی است که البته رهبری فرمودند که با اطلاعرسانی منافاتی ندارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی، تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا #عراق
✅ نیاز راهبردی جامعه عراق
🔶 مقتدی صدر، رهبر جریان صدر دیروز سهشنبه با برگزاری نشست خبری در حنانه نجف از حامیان خود و جنبش صدر خواست تا ظرف یک ساعت ساختمان پارلمان را خالی کنند و به اعتصاب خود پایان دهند.
🔸 وی تهدید کرد، اگر ظرف یک ساعت حامیان وی از خیابانها عقبنشینی نکنند از آنها اعلام برائت میکند.
🔸 صدر ادامه داد: جریان صدر یک جریان منضبط و مطیع است و در صورتی که نخواهند پارلمان را تا یک ساعت خالی کنند، از این جنبش تبری میجویم.
🔸 وی با تأکید بر اینکه ریختن خون شهروندان عراقی حرام است، به شدت از عناصر جنبش صدر انتقاد کرده و گفت حشد الشعبی هیچ ارتباطی با آنچه رخ داده، ندارد.
🔸 صدر افزود: صرف نظر از اینکه چه کسی این فتنه را آغاز کرده، من از مردم عراق بابت اتفاقاتی که افتاده است، عذرخواهی میکنم.
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 امروز هیچ چیز به اندازه حفظ انسجام ملی، اتحاد راهبردی شیعیان و در کنار این دو تبعیت از دیدگاهها و نکته نظرات مرجعیت شیعی، نیاز راهبردی عراق را تشکیل نمیدهد؛ سه اقدام مهمی که با عمل به آن میتوان ضمن برونرفت عراق از بحرانهای هفتههای اخیر، روند تشکیل دولت را نیز تسهیل و تسریع نمود.
🔹 عراق در مرحله «بسیار حساس» قرار دارد. «هوشیاری» لازمه عبور از این مرحله خطیر است. مقتدیصدر باید دقت نظر کافی داشته باشد که مورد «سوءاستفاده» دشمنان داخلی و خارجی ملت عراق قرار نگیرد. برخی بازیگران مخرب منطقهای و بینالمللی و عناصر داخلی در حال برنامهریزی هستند تا از نام مقتدیصدر و با پوشش او، عراق را در باتلاقی از «بحرانهای پیچیده و درازمدت» فرو ببرند. تنش و بحران در عراق که نتیجه آن گسترش درگیریها، عدم تشکیل دولت و در نتیجه «بلاتکلیفی سیاسی» است، فضایی است که بیش از همه آمریکاییها و صهیونیستها از آن سود میبرند.
🔹 فضای نامساعد سیاسی و میدانی که در هفتههای اخیر در عراق به وجود آمده است، اگر در نقطهای متوقف و یا کنترل نشود، روند پیشبرد «طرحها و برنامههای آمریکا» در عراق را تسهیل و تسریع خواهد نمود. اگر تا چند سال پیش آمریکاییها به دنبال شکل دادن به منازعات شیعیـ سنی در عراق بودند، امروز دامن زدن به «منازعات شیعیـ شیعی» در رأس برنامههای آمریکا در عراق قرار دارد.
🔶 نکته پایانی
🔸 فضای سیاسی عراق به گونهای است که بدون مشارکت، همراهی و تعامل با دیگر جریانهای سیاسی موفق، نمیتوان کاری را از پیش برد و دولت تشکیل داد. در پیش گرفتن رادیکالیسم سیاسی، تمامیتخواهی، یکجانبهگرایی و بیتوجهی به مطالبات احزاب و جریانهای دیگر سیاسی در عراق، همیشه نتیجه معکوس در پی داشته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند، کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ پس از احیای برجام از چه کارهایی باید پرهیز کنیم؟
🔸 در مورد احیای برجام، همه میدانیم دولت به صورت جدی در این زمینه در حال کار کردن است و بعد از یک مدتی توقف، دوباره کار فشرده آغاز شد و در حال جلو رفتن است.
🔹 مسلما از لحاظ روانی احیای برجام بسیار موثر است.
گشایش در فروش نفت بیشتر، گشایش در کارهای بانکی تأثیرات خودش را دارد. اما باید ببنیم به چه صورتی اجرایی میشود. این خیلی مهم است. کسی منکر اهمیت احیای برجام نیست.
🔹 در صورت احیای برجام برخی کشورهایی که الان با ما رابطه دارند، راحتتر با ما کار خواهند کرد. احیای برجام مثبت است اما اینگونه نیست که اگر برجام نباشد ما کنار دیوار صبر کنیم تا برجام بیاید. در یک سال اخیر، روندی در حوزه دیپلماسی اقتصادی کشور ایجاد و وارد ریل شده است که در صورت احیای برجام، سرعت این ریل بیشتر میشود.
🔸 ما باید تلاش کنیم در این زمان در آنجاهایی که نقاط ضعفمان است، خودکفا شویم.
🔹 در زمانی که برجام برگشت باید خیلی حواسمان باشد که دوباره دست به واردات نزنیم و در جهت خودکفایی و استقلال حرکت کنیم. مثلا آنقدر باید پالایشگاه بسازیم که یک بشکه نفت کشور صادر نشود و محصولات آن را صادر کنیم؛ چراکه بشکه نفت را میتوانند تعقیب کنند ولی محصولات آن را نه.
ما الان نفت میفروشیم چون پالایشگاه نداریم اگر پالایشگاه به اندازه کافی داشته باشیم و محصولات پتروشیمی و بنزین تولید کنیم دیگر نیازی به فروش نفت نداریم... .
🔸 به نظرم یک دلیلی که آمریکاییها تلاش میکنند که موضوع برجام حل شود این است که میبینند که با نیامدنشان مشکلاتمان در حال حل شدن است و تا حدودی حل شده است و اگر ما این تحرک را نداشتیم، آنها فشار بیشتری به ما وارد میکردند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ تجاریسازی لزوم اقتصاد دانشبنیا
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ تجاریسازی لزوم اقتصاد دانشبنیان
🔶 قسمت دوم
🔸 همراه قضیهی تجاری سازی، مسائل حقوقی است. خیلی وقتها جنس را آن طرف کپی میکنند.
🔹 یکی از شرکتهای تایرسازی میگفت: مدتی دیدیم تایر قبلا در آفریقا خوب فروخته میشد و صادرات خوبی داشتیم، اما دارد کم و کمتر میشود و بعد دیگر نمیخرند. سفیر چند کشور آفریقایی را صدا زدم به کارخانهام و باهم صحبت کردیم. دیدم حرفهایی میزند، میگوید که حق کمیسیونی بدهم او هم کمک میکند در بازارهای آفریقایی فروش داشته باشیم. ولی دیدم که مشکل آنجا نیست. پول را به اینها قبلا میدادیم، باز هم حاضریم بدهیم، ولی بازاری خلق نمیشود. باید از نزدیک ببینیم. رفتم آنجا و دیدم که اوضاع از این قرار است که تایر ایرانی چون تایر خوبی بوده، در آنجا برنده معروفی شده بوده است. عدهای از جمله نماینده فروش خود در آفریقا با شرکتهای چینی قرارداد بسته است که چین با کیفیت پایین و با مواد اولیه ضعیف تایر بزند و روی آن آرم را حک بکنند و آن بیاید در بازار و نماینده توزیع در آفریقا به جای اینکه محصول را از ایران ببرد و آنجا توزیع کند، از چین میگیرد و توزیع میکند و خودش هم عامل چینیها شده و با چینیها باهم میخورند. مردم هم به اسم تایر ایرانی میخرند، ولی کیفیت آن خراب است و برند تایر ایرانی تخریب میشود.
🔸 خیلی وقتها مسئله نیازمند یک حضور ژئوپولتیک است. شاید سفارت ایران در چین ظاهرا بیست نفر هم نیستند که خیلیهای کاری با فضای تجارت ندارند، سفارت آمریکا در چین سه هزار نفر هستند که اکثرشان تجاریسازی؛ یعنی به بازرگانانشان مشاورههای تجاری میدهند.
🔹 تجاریسازی بُعد ژئوپولتیک و بُعد تجاری دارد و در هر سفارتخانه، حداقل باید یک فرد داشته باشیم که کار رصد تجاری را انجام دهد.
🔸 #منبع: درس گفتارهای اقتصاد مقاومتی، دکتر عادل پیغامی، ص ۴۰۳
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#نقدینگی
✅ کاهش نقدیندگی در کشور
🔶 یکی از مهمترین عامل تورم در کشور وجود نقدینگی در کشور است. بر اساس محاسبات کارشناسانه بهترین حد رشد سالانه نقدینگی در کشور ما حدود ۱۰ درصد است و افزایش آن تا حداکثر ۲۰ درصد در شرایط ضروری نیز قابل قبول است و البته تورمزا است ولی در حد بحرانی نخواهد بود که متأسفانه در سالهای اخیر این رقم بیشتر از این میزان بوده است.
🔸 گفته میشود برای کاهش آثار تورمی، باید واردات را کاهش داد و کالاهای وارداتی را در داخل انجام داد.
🔸 از طرفی دادن پیامهای مثبت ضدتورمی با اقدامات عملی به منظور کاهش انتظارات تورمی شبیه کاری که مجلس هفتم با قانون تثبیت قیمت ۹ قلم کالاهای دولتی در سال ۱۳۸۳ انجام داد و آثار روانی ناشی از آن موجب کاهش نرخ تورم در سال ۱۳۸۴ شد و ۱/۳ نرخ تورم را یک ساله پایین آورد.
🔸 البته اقدامات دولت بدون شک در وضعیت کنونی به همین منوال است. ولی چون در دولت قبلی اخبار و اقدامات منفی و شرطیساز بخصوص در بحث برجام اتفاق افتاد، تورم جامعه را بشدت افزایش داد.
🔹 حالا بانک مرکزی در خبر امید آفرین از کاهش نقدینگی در کشور خبر داد.
🔹 رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی در سهماهه اول سال جاری گفت: خوشبختانه رشد نقدینگی و پایه پولی نسبت به سهماهه مشابه سال گذشته کاهشی بوده که انضباط مالی دولت متأثر از عدم استفاده از تنخواه گردان در این خصوص بسیار موثر بوده است.
🔹 صالح آبادی با بیان اینکه اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی، خط قرمز بانک مرکزی است و با سختگیری شدید دنبال میشود، ادامه داد: ساماندهی اضافه برداشت بانکها از طریق ایجاد محدودیت برای بانکهای ناتراز و لزوم توثیق وثایق نقدشونده در ازای اضافه برداشت توسط بانک مرکزی انجام میشود.
🔹 صالحآبادی بر ضرورت تسریع در پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن تاکید کرد و افزود: علیرغم وجود محدودیت در منابع بانکها، پرداخت این تسهیلات جزو اولویتهای بانک مرکزی و شبکه بانکی است.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#آب #کشاورزی
✅ آبخیزداری بهترین و سریعترین راه نجات کشور از کمآبی
🔶 در سالهای اخیر بسیاری از صاحبنظران و دلسوزان بخش کشاورزی و کارشناسان امور آب بر ضرورت سرمایهگذاری در زمینه آبخیزداری سخن گفتهاند.
🔹 تجارب کشورهایی مانند هند نیز بیانگر این واقعیت است که توسعه آبخیزداری در این کشور نه تنها مانع از نابودی بخش کشاورزی شده، بلکه با تقویت منابع آبهای زیرزمینی، زمینه توسعه آن را نیز فراهم نموده است.
🔸 بدیهی است در کشوری مانند ایران که در منطقه خشک و نیمهخشک واقع شده و شدیداً با مشکل کمآبی مواجه است، توجه به این موضوع که اتفاقا نسبت به سایر روشها مثل سدسازی به مراتب کمهزینهتر است، از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
🔹 کارشناسان ذیربط معتقدند که در شرایط فعلی، آبخیزداری سریعترین، بهترین و در حال حاضر شاید تنها راه مقرون بهصرفه برای نجات کشور از کم آبی است.
🔸 روشهای مختلفی برای آبخیزداری و استفاده بهینه از نزولات آسمانی وجود دارد که سدسازی (اعم از سدسازی روی زمین و یا سدسازی زیرزمین) یکی از مشهورترین آنهاست، اما طبیعی است که سدسازی نباید باعث غفلت از سایر روشها شود که میتواند باعث تقویت منابع آبهای زیرزمینی یا ذخیرسازی آب در روی زمین یا زیر زمین شود.
🔹 در این رابطه میتوان به روشهایی مانند درختکاری و مرتعکاری، احداث بندهای خاکی، ایجاد حوضچههای سطحی یا بهسازی حوضچهها (فرورفتگیها و چالههای طبیعی سطح زمین) و حفر چاه برای جذب و تزریق آبهای سطحی به زیر زمین، احداث مخازن یا آبانبارهای بسیار بزرگ زیرزمینی (در کشورهای مختلف از جمله هلند در مقیاس یک زمین فوتبال و حتی بزرگتر از آن ساخته شده است) یا حتی آبانبارهای کوچک و شخصی اشاره کرد.
🔸 البته زهکشی و هدایت و انتقال آبهای سطحی به چاهها و مخازن ذخیره آب معمولاً طی یک فرآیند خاص و با استفاده از روشها و تکنیکهای خاصی صورت میگیرد تا ضمن حفظ کیفیت آب، هم باعث تخریب این مخازن نشود و هم در حد امکان از رسوب گل و لای به داخل آنها جلوگیری شود.
🔹 بدیهی است که هرگونه هزینه در این زمینه، نوعی سرمایهگذاری است که نهتنها میتواند آثار مخرب حوادثی مانند سیلابهای فصلی و موسمی را دفع و یا کاهش دهد، بلکه ضمن پیشگیری از بروز خسارت، میتواند بهبود شرایط اقلیمی و رشد کشاورزی کشور را نیز در پی داشته باشد.
🔸 علاوه براین؛ از آنجا که پیشگیری در بسیاری از امور از جمله موضوع حوادث غیرمترقبه همواره در اولویت قرار دارد، لذا قطعاً هزینه سرمایهگذاری در این عرصه، به مراتب کمتر از هزینه جبران خسارات ناشی از سیلهای ویرانگری است که هرازگاهی به نظام اقتصادی کشور تحمیل میشود.
🔹 با این حساب شایسته است که به جای این که طبق روال سنوات گذشته مجبور به جبران خسارت سنگین ناشی از حوادث طبیعی شویم، بخشی از این هزینهها را قبلاً برای مهار حوادث هزینه نماییم، تا از بروز بحرانهای ناخواسته و تخریب زیرساختهای کشور و اموال عمومی و دارائیهای مردم جلوگیری نماییم.
درست به همین دلیل است که اکنون باید تلاش دستگاههای ذیربط بر گسترش فعالیتهای مربوط به آبخیزداری در قالب یک نقشه راه یا طرح جامع، متمرکز گردد.
🔸 لازم به یادآوری است که احیاء و توسعه قنوات نیز میتواند در زمینه استفاده بهینه از منابع آبی کشور بسیار مفید واقع شود و لذا توصیه میشود در اسرع وقت ایجاد «سازمان احیاء و توسعه قنوات» نیز توسط وزارت نیرو یا وزارت جهاد کشاورزی در دستور کار دولت محترم قرار گیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمدرضا هدایتی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#نشریه #خط_حزب_الله
#دولت_سیزدهم
#استکبارستیزی
✅ کلید پیشرفت و امید
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله ۳۵۶.pdf
3.19M
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#نشریه #خط_حزب_الله
#دولت_سیزدهم
#استکبارستیزی
✅ کلید پیشرفت و امید
🔶 یادداشت هفته خط حزبالله، نقش مسائل اقتصادی در اولویتبندی مسیر دولت سیزدهم را بررسی کرده است.
🔹 گزارش هفته این شماره خط حزبالله، به مناسبت ۱۲ شهریورماه، سالروز شهادت رییسعلی دلواری، مروری بر ماجرای نفوذ استعماری دولت انگلستان در ایران و غلبه ایرانیان بر آن، داشته است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله، به روح مطهر شهید دفاع مقدس، محمد جعفر استجلو تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله، شماره ۳۵۶
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه
✅ از پسر دلفینی تا رئیسعلی دلواری
🔸 حنا دختری در مزرعه، آنشرلی، پینوکیو، پسر شجاع، زنان کوچک و... بخش مهمیاز خاطرات مشترک دهه شصتیهای ایران است. خاطرات مشترکی که با کارتونهای ژاپنی گره خورده است. برای برآورد درآمدزایی خیرهکننده چشمبادامیها از صنعت انیمیشن کافی است که بدانیم تنها یک انیمیشن ژاپنی به نام «pokemon» ٢ هزار میلیارد ین درآمد داشته است. این درحالی است که درآمد سالانه بزرگترین کمپانی خودروساز جهان یعنی همان تویوتای ژاپن ٢٣ هزار میلیارد ین است.
🔹 از سوی دیگر دیپلماسی رسانهای به عنوان یکی از شاخههای دیپلماسی عمومی ابزار مؤثر اعمال سیاست خارجی به حساب میآید؛ به زبان ساده یعنی چگونه کار رسانهای کنیم تا دیگران تابع و مطیع سیاستهای ما شوند.
🔸 در این میان ایالات متحده در طول دهههای گذشته با در اختیار داشتن انحصار تولیدات فرهنگی و رسانهای توسط هالیوود و بنگاههای خبرپراکنی به طور گستردهای به بسط نفوذ قدرت نرم خود در سراسر جهان مبادرت نموده است. امروزه نمادهای هالیوودی از دختر کفشدوزکی و پسر گربهای تا باب اسفنجی و پاتریک و... بخشی از برنامههایی است که توانسته است در جامعه نسل جدید ما رسوخ کند. علاوه بر منفعت اقتصادی و استفاده کشورها از دیپلماسی رسانهای، یکی از وجوه مهم صنعت انیمیشن ساخت و تعمیق هویت ملی، مذهبی و... در مخاطبین آن است.
🔹 چند مدتی است که انیمیشنی با نام پسر دلفینی با توانمندی کاملا ایرانی به عرصه کودک پا گذاشته است. موفقیت انیمیشن پسر دلفینی در روسیه و آسیای میانه و اکران آن در سینماهای ایران نشان داد که امروز توانمندیهای ساخت انیمیشن با تکنیکهای روز در کشور وجود دارد فقط باید موانع تولید در این حوزه رفع گردد. البته ما در خلق سوژه به واسطه غنای فرهنگی و تاریخی توانمندیهای بسیاری داریم؛ از نخبههای علمی گرفته تا دلاوران و مبارزان استقلال ملی.
🔸 از جمله سوژههایی که میتواند مورد بررسی و استفاده قرار گیرد استفاده از ظرفیت داستانی مبارزانی همچون دلیران تنگستان و شهید رئیسعلی دلواری، تقابل شهید نادر مهدوی با نفتکش عظیمالجثه بریجتون، مبارزه میرزا کوچک خان و... است که علاوه بر جذابیت سوژه، میتواند در نسل جدید و جوان ما تعمیق هویت نماید.
🔹 نکته مهم اینکه، این امر نیازمند یک برنامهریزی کارشناسی و راهبردی جهت تولید محتوا برای نسل جوان متناسب با ذائقه آنان است؛ فراموش نکنیم امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: «العِلْمُ في الصِّغَرِ كالنَّقْشِ في الحَجَرِ؛ آموختن دانش در خُردسالى، همچون نقشى است كه بر روى سنگ كنده شود.»
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا #ترکیه #سوریه
✅ باتلاق شرق فرات برای ترکیه
🔶 همانگونه که طرفداران واقعگرایی نوکلاسیک میگویند ساختار دولت، ادراکات، برداشتها و برآوردی که تصمیمگیران و تصمیمسازان ترکیه از جمله شخص اردوغان از شرایط ترکیه دارند، تأثیر بهسزایی بر سیاست خارجی و رفتار و راهبردی این کشور در محیط منطقه دارد.
🔸 مؤسسه استراتفور در گزارشی نسبت به وقوع یک درگیری تمام عیار در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه و تحمیل این جنگ از سوی ترکیه بر کردها هشدار داده است.
این مؤسسه تأکید میکند: «تقابلات نظامی میان نیروهای کرد و ارتش ترکیه در شمال شرق سوریه، به طور مخاطرهآمیزی افزایش یافته است. حملات تلافیجویانه طرفین میتواند به یک عملیات نظامی گسترده ترکیه علیه کردها و وقوع یک جنگ تمامعیار در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه منجر شود».
🔸 هفته گذشته اردوغان که برای شرکت در نهصدوپنجاهویکمین سالگرد جنگ ملازگرد به محلات شهر رفته بود، در سخنانی صراحتاً بیان کرد: «ما تا زمانی که از یک گوشه تا گوشهای دیگر در طول خط مرز جنوبیمان، عمق ۳۰ کیلومتری را پاکسازی کرده و به منطقه امن تبدیل کنیم، به عملیات خود ادامه خواهیم داد. همانگونه که بارها گفتهایم، باز تکرار میکنیم که هم یک شب یکباره بر سر آنها (سوریه) آوار میشویم. هم هرجا که دلمان خواست به هر جای سوریه حمله میکنیم».
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 مداخلات نظامی ترکیه در شرق فرات، با پیامدهای مهمی برای ترکیه همراه خواهد بود. هدف قرار دادن مراکز و مناطقی در شرق فرات به بهانههای مختلفی که دولتمردان ترک ابراز میکنند و در واقع از ادراکات شخصی و نوعثمانیگرایانه رهبران ترکیه نشئت میگیرد، «نقض شدید» خطوط قرمز حاکمیتی، امنیتی و ارضی سوریه به شمار میرود.
🔹 در صورتی که این اقدامات در نقطهای متوقف نشود، میتواند با عکسالعمل دولت و ارتش سوریه مواجه شود که پس از سالها جنگ داخلی با گروههای تروریستی، از بحران عبور نموده و با بازیابی توان و ظرفیتهای سختافزاری داخلی، در یک وضعیت مطلوب قرار دارند. در سطح منطقه نیز تهاجم نظامی ترکیه به کردها در شمال سوریه، به عنوان یک پیامد میتواند به پیچیدهترشدن روابط میان ترکیه و روسیه از یکسو و ترکیه و ایران از سوی دیگر بینجامد.
🔸 مداخلات نظامی ترکیه در شمال سوریه از یکسو و ابراز تمایل بیشتر آنها به گسترش رابطه با دولت مرکزی سوریه یک رویکرد متناقض و غیرقابل جمع است، امری که دیر یا زود باید تغییر کند یا تشت رسوایی این رفتار دوگانه به زودی از پشت بام خواهد افتاد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند، کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#تحلیل_کننده
#دنیای_اسلام
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار شرکتکنندگان در هفتمین اجلاس مجمع جهانی اهل بیت(ع) ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
💠 درباره مجمع جهانی اهلبیت:
❇️ مجمع جهانی اهلبیت مرکز مهم و باعظمتی است.
💎 اهل بیت در دنیای اسلام از یک عظمت و محبوبیّت بینظیری برخوردارند.
👈این مرکز باید محلّ توجّه و الهامگیری از سوی همهی مسلمین باشد.
💠 چند نکته مورد توجه برای مجمع جهانی اهلبیت:
1️⃣ اعضای مجمع جهانی اهلبیت بار سنگینی بر دوش دارند.
🌟مجمع را یک پایگاهی قرار بدهیم برای نشر معارف اهلبیت.
✅ با شیوههای معقول، معارف اهلبیت را منتقل کنید به جوامع مختلف.
2️⃣ شیعه مفتخر است به اینکه در مقابل نظام سلطه ایستاد.
🐲این اژدهای هفت سری را که در همهی شئون زندگی کشورها به نحو ظالمانه شرکت میکرد متوقّف کرد.
🙌 بسیاری از خواستههای نظام استکبار به وسیلهی جمهوری اسلامی متوقّف مانده و تخریب شده.
🏳️ پرچم جمهوری اسلامی همان پرچمی است که انبیا و ائمّه برداشتند یعنی پرچم عدالت و معنویت.
🏷 نکته تکمیلی:
✅ امام راحل (رضوان اللّه تعالی علیه) به همه یاد داد که خطوط فاصل موجود میان آحاد جوامع اسلامی را کنار بگذارند.
⚠️ فقط یک خطّ فاصل وجود دارد و آن خطّ فاصل میان ایمان و اسلام از یک طرف و کفر و استکبار از طرف دیگر است.
3️⃣ وقتی خطکشی را پُررنگ میکنیم بین مجموعهی عظیم دنیای اسلام و بین دنیای سلطه، قهراً عکسالعمل دارد.
🔎منشأ همهی تبلیغات ایرانهراسی و شیعههراسی، خشم آمریکا از خنثی شدن نقشههایش است.
🚨همه باید حواسشان باشد با این سیاستِ استکباریِ آمریکا همراهی نکنند.
🤝 ما اَتباع اهلبیت باید پرچمدار همبستگی و همافزایی باشیم.
❇️ در دنیای اسلام چه کسی به مردم غزّه و فلسطین به قدر جمهوری اسلامی کمک کرده؟
4️⃣ ظرفیتهای دنیای اسلام برای متوقّف کردن و عقب راندن دنیای استکبار ظرفیتهای بسیار خوبی است.
📍ظرفیتهای نرمافزاری:
معارف و عقاید ما
نگاه امیدوارانه ما به جهان، مهدویت و آینده قطعی اسلام
روشن بودن نقش انسان و توکل به خدا برای ما
🔴 بنبست فکری و تئوریک دنیای غرب
🔴 غیرقابل توجیه بودن خیلی از مسائل دنیا برای غرب با نگاه لیبرال ـ دموکراسی
📍ظرفیتهای سختافزاری:
ظرفیّت زیاد برای پیشرفت
سرزمینهای وسیع
منابع فوقالعاده ارزشمند مانند نفت و گاز
💠 درباره نظام جمهوری اسلامی:
👈 نظام جمهوری اسلامی یک واقعیّتی است که وجود دارد روی زمین؛ وعده نیست که «حالا خواهیم کرد»
📌مهمتر از پدید آمدن نظام اسلامی تابآوری نظام اسلامی در مقابل دشمنیها است.
👇اینکه میگوییم «جمهوری اسلامی یک الگو است»:
♦️معنایش این نیست که در همهی کشورهای اسلامی بایستی ساختار سیاسی مثل نظام جمهوری اسلامی باشد.
🔻عمده اصول و مبانی است:
👈عمده مسئلهی «اَشِدّاءُ عَلَى الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» است.
👈عمده «وَ عَلَى اللَّهِ فَلیَتَوَکَّلِ المُؤمِنون» است.
💠 نکته پایانی:
☘️ ما آیندهی دنیای اسلام را آیندهی خوبی میدانیم.
✨مجموعهی شیعهی دنیا میتوانند نقشآفرینی بزرگی بکنند.
✨شما به عنوان مجمع جهانی تشیّع میتوانید نقشآفرینی زیادی بکنید.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا
✅ موجسواری با اخبار جعلی
🔹 رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی درخواست روسیه از ایران برای ترک مراکز نظامی در سوریه را تکذیب کرد.
🔹 نورنیوز نوشت: حضور مستشاری ایران در سوریه با هماهنگی دولت این کشور و با هدف مبارزه با تروریسم صورت گرفته و همکاری راهبردی ایران، سوریه و روسیه در مبارزه با تروریسم در منطقه بهویژه در شامات همچنان با قدرت ادامه دارد.
🔸 روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن به نقل از منابع ناشناس مدعی شده بود که روسیه از ایران خواسته مراکز نظامی در غرب استان حماه سوریه و همچنین پایگاههای خود در مرکز و غرب سوریه را ترک کنند.
🔸 رسانههای غربی نیز سوار بر موج این خبر، مدعی شدند که این درخواست روسیه در پی افزایش حملات هوایی منتسب به رژیم صهیونیستی در هفتههای اخیر و با هدف جلوگیری از هدف قرار گرفتن نیروهای ایرانی صورت گرفته است.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ چرا محاسبات برجامی غرب برهم ریخته است؟
🔶 قسمت اول
🔸 تناقض در میان رفتار و گفتار مقامات غربی در قبال مذاکرات وین و فرآیند احیای توافق هستهای موج میزند! آمریکا و تروئیکای اروپایی هنوز پاسخ صریحی به مطالبات منطقی و حقوقی جمهوری اسلامی ایران در قبال موضوعات اختلافی (که حل آنها برای احیای برجام ضروری است) ندادهاند.
🔸 از سوی دیگر، میان بازی غرب در حوزه «دیپلماسی پنهان» و «دیپلماسی آشکار» تفاوتی معنادار وجود دارد؛ به گونهای که در اولی «دیپلماسی التماسی» و در دومی «بازی مقصرسازی علیه ایران» خودنمایی میکند!
به راستی این تناقضات نشاندهنده چیست؟
آیا غرب در حال هدایت یک بازی هدفمند و منطبق با منافع راهبردی و تاکتیکی خود در مذاکرات وین است یا اتفاق دیگری رخ داده است؟
🔷 در این خصوص نکاتی وجود دارد که نمیتوان به سادگی از کنار آنها گذشت:
1⃣ نخست اینکه، «ماتریس برجامی غرب» که متشکل از راهبردها و تاکتیکهای آن در فرآیند احیای توافق هستهای بوده تا حد زیادی در هم ریخته و مضمحل شده است. دلیل این مسئله، اصرار جمهوری اسلامی ایران بر خطوط قرمزی، مانند «لزوم تضمینمحوری و راستیآزمایی» و «رفع عملیاتی تحریمها» است. اگر کشور ما بر روی این موضوعات اصراری نمیکرد، توافقی به همان سبک و سیاق توافق اولیه برجام منعقد میشد که ثمره آن، «تعهدپذیری مطلق ایران» در مقابل «تعلیق قطرهچکانی تحریمها» بود.
🔹 بنابراین، تأکید مکرر جمهوری اسلامی ایران بر «عدم احیای صوری برجام»، بسیاری از محاسبات غرب را در قبال کشورمان بر هم ریخته است.
🔹 در ابتدا، اعضای دولت بایدن مانند جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه وی در صدد بودند بازگشت ظاهری آمریکا به توافق هستهای را منوط به «کسب امتیازات فرابرجامی»، مانند «دائمی کردن محدودیتهای هستهای ایران پس از سال ۲۰۲۵ میلادی» کنند! اما امروز آنها در نقطه کاملاً متفاوتی قرار دارند.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #تحلیل_کننده #مذاکره #برجام ✅ چرا محاسبات برجامی غرب برهم
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ چرا محاسبات برجامی غرب برهم ریخته است؟
🔶 قسمت دوم
2⃣ نکته دوم اینکه برخی سیگنالها و نشانهها، مانند خروج «ریچارد نفیو» و «شاپیرو» از تیم مذاکرهکننده هستهای دولت بایدن به وضوح نشاندهنده ناکامی آنها در «تثبیت منظومه تحریمهای ضدایرانی» بود.
🔹 در چنین وضعیتی، جمهوری اسلامی ایران به این نتیجه رسید که قرار گرفتن آمریکا میان دو گزینه «بازگشت عملیاتی به برجام» و «ادامه مسیر قبل و پذیرش تبعات آن»، بهترین راهکار ممکن در مواجهه با کاخ سفید و اروپای بدعهد است.
🔹 اکنون مطالبات جمهوری اسلامی ایران جمعبندی و به صورت شفاف به طرف مقابل ارائه شده است. توپ اکنون در زمین آمریکا و تروئیکای اروپایی است. در این میان سیاستمدارانی مانند امانوئل، مکرون رئیسجمهور فرانسه تعهداتی در خصوص تسهیل اختلافات پادمانی و حل پروندههای ادعایی آژانس و همچنین مکتوب کردن تضمینهای آمریکا از سوی نهادهای مربوطه این کشور (وزارت خزانهداری و وزارت خارجه آمریکا) مطرح کردهاند که تا زمان عملیاتی نشدن آنها، نمیتوان از کارآمدی این پیشنهادها سخن گفت.
3⃣ نکته سوم، به قواعد بازی در وقتهای باقیمانده مذاکرات وین باز میگردد. بدون شک جنگ روانی غرب طی روزهای آتی در قبال موارد اختلافی به نقطه اوج خود خواهد رسید. این قاعده در خصوص آژانس بینالمللی انرژی اتمی و مدیر کل وابسته و غیر مستقل آن نیز صادق است.
🔹 این روزها کسی از رافائل گروسی به عنوان مدیر کلی موفق در مسند مدیریت آژانس یاد نمیکند!
مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی کماکان ترجیح میدهد کمترین سخنی در خصوص مذاکرات احیای برجام و نحوه عملکرد آژانس در این معادله (معطوف به گذشته، حال و آینده) بر زبان نیاورد. بر همگان مسجل است که گروسی در انتظار پاسخ نهایی آمریکا و تروئیکای اروپایی در قبال احیای توافق هستهای و سازوکار پیشنهادی آنهاست تا بر مبنای آن، نظر (به اصطلاح) فنی خود را در قبال موارد ادعایی و اختلافات پادمانی با ایران بیان کند.
اکنون بیشتر رسانههای دنیا مشغول رصد پاسخ آمریکا و سنجش نقاط اختلافی موجود بر سر احیای توافق هستهای هستند. همین مسئله سبب شده است تا کمتر کسی بر روی رفتار رافائل گروسی متمرکز شود. آنچه امروز رسماً رخ میدهد، ذبح آژانس در پای اهداف سیاسی مطلق غرب است. در چنین شرایطی باید مراقب نحوه استفاده آمریکا و اروپا از مهرهای به نام «رافائل گروسی» بود!
🔸 در نهایت اینکه بازی هنوز تمام نشده و حتی اگر توافق هستهای (پس از حل اختلافات موجود و تأمین مطالبات بر حق جمهوری اسلامی ایران) منعقد شود، ما باید گارد بسته خود را تا اجرایی شدن مجدد برجام و حتی پس از آن در برابر بازیگران غربی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی حفظ کنیم. در این صورت، میتوانیم از دستاوردهای مثبت خود در مذاکرات اخیر به خوبی صیانت کنیم. انشاءالله
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین الملل
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
✅ نظمی که در حال شکلگیری است
🔶 تحولات اخیر در روابط بینالملل که با شیوع کرونا آغاز و با جنگ اوکراین شدت گرفت سیاست خارجی آمریکا را با چالشهای جدی مواجه نموده است، چالشی برخاسته از بیمعنایی سیاست تفکیک جهان به دو بخش «ما» و «دیگران»، مایی درستکار و متحد در مقابل دیگرانی شرور و متفرق؛ همان که جرج بوش بعد از حملات ۱۱ سپتامبر آن را این طور تعبیر میکرد: «یا با ما هستید یا علیه ما».
🔹 «مای» غربی امروز دیگر معنا و محکمی گذشته را ندارد، این را همان روزی که در اوج کرونا دولتهای غربی محمولههای ماسک را از یکدیگر کش میرفتند میشد فهمید و البته امروز آمریکا بیتوجه وضعیت اروپای وحشتزده که در آستانه زمستان سرد با بحران انرژی روبهرو است تنها سیاستهای خود را دنبال میکند، این گزاره معنای جدیتری به خود میگیرد.
🔸 در حالی مقامات آلمانی هشدار دادند در صورت تداوم قطع جریان انتقال گاز روسیه به این کشور، برلین با بحران جدی انرژی روبهرو خواهد شد، با این حال در چشمان بایدن که در جمع هوادارانش علیه ترامپ سخن میگفت هیچ نگرانی از بابت این موضوع دیده نمیشد. نگرانی که او را وادار کند تا در رفتارش برای کاهش تنش با دو کشور قدرتمند گازی یعنی روسیه و ایران انعطافی از خود نشان دهد.
🔹 اما در مقابل و در حالی که غرب رفتهرفته پیوندهای پیشین خود را از دست میدهد «دیگران» به بهانههای مختلف در حال شکل دادن یک هویت جدید هستند، کانونی از بازیگران ریز و درشت که حداقل در این موضوع که باید قواعد و زمین بازی تحمیلی گذشته را عوض کرد متفقالقولند. طیفی از پیوندهای استراتژیک اقتصادی و نظامی که نظم پیشساخته شده و حاکمیت بلامنازع غرب را به روز پایان دعوت میکنند.
🔸 اما کار به همین سادگی هم نیست. با اینکه جهان دچار تحولات گوناگون شده اما آن چیزی که تغییر نکرده آن است که پیروزی تصادفی نیست و در نهایت تیمی برنده است که بهترین بازیکنان و بهترین استراتژی را در اختیار دارد. بنابراین اکنون که توپ نظم جهانی در هوا معلق است این فرصت طلایی را داریم تا سهم خود را در دنیای فردا تعریف کنیم. بیتردید آنچه که اتفاق میافتد این است که آنهایی که سرعت و هوشیاری بیشتری به خرج دادهاند نتیجه بازی را به نفع خود رقم میزنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین حسینینژاد
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ ۱۰ اقدام شاخص دولت سیزدهم در حوزه دانشبنیان کشور
0⃣ از تحریمهای فضایی تا تلاشها برای توسعه همکاریهای بینالمللی
🔸 معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری در دولت سیزدهم در طول یکسال گذشته به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان و شعار سال، مجموعهای از فعالیتها را برای توسعه هرچه بیشتر زیست بوم نوآوری و فناوری در کشور اجراییسازی کرده است.
🔹 این معاونت به عنوان یک مجموعه نوپا با شعار کوچ از اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش بنیان و با اهدافی همچون افزایش توانمندیهای فناورانه و نوآورانه به منظور تولید ثروت از دانش و ارتقاء کیفیت زندگی مردم در سال ۱۳۸۵ پایهگذاری شد.
🔸 مجموعهای فعال و پیشرو در حمایت از شکلگیری زیستبوم شرکتهای دانشبنیان و خلاق که اخیرا شاهد افزایش چشمگیر تعداد شرکتهای فناور و دانشبنیان بوده است. به طوری که هم اکنون و بر اساس اعلام این معاونت بیش از ۷ هزار مجموعه دانشبنیان و ۱۶۰۰ شرکت خلاق به ثبت رسیده است.
🔹 مجموعههای نوآوری که به صورت ویژه در حوزههای فناورانه مختلف همچون «فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی»، «دارو و فرآوردههای پیشرفته تشخیص و درمان»، «مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی»، «ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته»، «وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی»، «برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات»، «فناوری اطلاعات و نرمافزارهای رایانهای»، «خدمات تجاریسازی» و «صنایع فرهنگی، خلاق، علوم انسانی» فعالیت میکنند و محصولات و خدمات متفاوتی را به جامعه و صنایع ارائه کردهاند.
🔸 اما معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری در دولت سیزدهم در طول یکسال گذشته به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی و دانشبنیان، مجموعهای از فعالیتها را برای توسعه هرچه بیشتر زیست بوم نوآوری و فناوری در کشور شامل جلب مشارکت وزارتخانههای مرتبط در اجراییسازی شعار سال، تصویب و اجرای سریع قانون جهش تولید دانشبنیان، گسترش فعالیتهای مرتبط با قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان را در دستور کار خود قرار داد.
🔹 تدوین ۱۰ آییننامه اجراییسازی شعار سال به تفکیک دستگاههای اصلی مرتبط و ۱۳ آییننامه اجراییسازی قانون جهش تولید انجام شد.
🔸 همچنین به منظور توسعه علم و فناوری در راستای ارائه راهکارهای فناورانه برای چالشهای ملی، ایجاد ستادهای توسعه فناوری راهبردی و حمایت از ۳۶۲ طرح فناورانه و ۱۵۴ طرح تجاری سازی و رونمایی از ۲۳ طرح کلان ملی انجام شده است.
🔹 به علاوه در حوزه توسعه زیست بوم نوآوری و کارآفرینی، راهاندازی ۶۵ خانه خلاق و مرکز نوآوری و ایجاد ۳۰ شتابدهنده تخصصی، توانمندسازی و تقویت توان صادراتی شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور انجام شده است.
🔸 در حوزه چرخش نخبگان نیز تعداد متخصص و کارآفرینان بازگشتی به ایران به ۲ هزار و ۷۰۰ نفر میرسد که بیشتر این افراد با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان همکاری دارند.
🔹 در حوزه همکاری بینالمللی نیز حمایت از بخش خصوصی جهت ایجاد و راهاندازی خانههای نوآوری و فناوری صادراتی برون مرزی، حمایت از ۲۷ پروژه مشترک علمی- فناوری توسط این معاونت و بنیاد ملی علوم چین، اجرایی شدن ۲۲ پروژه همکاری فناورانه شرکتهای دانشبنیان ایرانی و روسی نیز از اهم اقدامات بینالمللی این معاونت بوده است.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ مذاکره به وقت اروپا
🔶 ساعاتی پس از ارائه پاسخ ایران به متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها و ارسال آن برای اتحادیه اروپا، واشنگتن که عموماً تلاش دارد توپ را در موضوع مذاکرات وین در زمین ایران بیاندازد، مدعی شد که پاسخ ایران سازنده نبوده است.
🔳 گزارههای خبری
▪️ علی واعظ مدیر پروژه ایران در گروه بینالمللی بحران که به دموکراتها گرایش دارد، با انتشار توئیتی نوشت: «متأسفانه با این پاسخ ایران، فرصت صادرات نفت ایران به اروپا در زمستان امسال هم از دست رفت.»
▪️ یوسف عزیزی پژوهشگر دانشگاه ویرجینیاتک آمریکا نیز نوشت: «برای کی از دست رفت، اروپاییها؟ حقشان هست یاد بگیرند بعد از گذشت ۸ دهه از پایان جنگ جهانی دوم، نباید همچنان چشم و گوش بسته پیرو سیاستهای جهانی آمریکا باشند! اگر کمی استقلال سیاسی داشتند و بر مبنای منافع ملی مردم خودشان تصمیم میگرفتند، حتما زمستان بهتری پیشروی اروپاییها میبود.»
▪️ فرشته صادقی خبرنگار سابق پرستیوی و الجزیره، نظر نسبتا همسویی با واکنش فوق از خود نشان داده و نوشته است: «چون برای ایران امکان صادرات نفت به اروپا خیلی آپشن مهمی نیست، کارکرد رفع تحریم نفت برای ایرانیان، امکان صادرات رسمی و بیشتر به کشورهای دوست و شرکای سیاسی است.»
▪️ کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت دولت دوازدهم در پاسخ به توئیت واعظ نوشت: «نگران نفت زمستان جایی که حتی دارو و تجهیزات پزشکی و پانسمان کودکان ایرانی مبتلا به بیماری پروانهای را دریغ میکنند، نباشید.»
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 تابستان اروپا با خشکسالی گذشت، اما زمستان بدون گاز و برق، مهیبتر و مرگبارتر به نظر میرسد. مقامات اروپایی به خوبی متوجه میشوند که فرا رسیدن فصل سرما اهرم فشار مضاعفی روی آنان خواهد بود.
🔹 علاوه بر این وضعیت بیکاری و تورم در انگلستان، هلند، آلمان و فرانسه و بسیاری از کشورهای اروپایی در حال تصاعد است.
🔹 در این میان اروپا به جای آنکه به فکر خود باشد به تابعی از رفتار آمریکاییها بدل شده و همین باعث شده است که به جای آنکه به تعدیل و کنترل آمریکا بیندیشد گاه هیزم آتش آمریکاییها میشود.
🔶 نکته پایانی
🔸 اکنون زمان به نفع آمریکا و اروپا نیست که سخن از فرصت ایران برای صادرات نفتش به اروپا به میان آید، بلکه صحبت از دست برتر ایران در مذاکرات و پیگیری پذیرش شروط به حقش برای احیای برجام است؛ در شرایط کنونی مذاکره به وقت اروپاست نه ایران. بنابراین آنچه ایران به عنوان درخواست مطرح کرده مبتنی بر یک عقلانیت و واقعبینی است. برای هیچ بازیگر بینالمللی قابل پذیرش نیست توافقی را به امضا برساند که قرار است اهرم فشار طرف مقابل در دستانش باقی بماند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین عباسیان
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ ۱۰ اقدام شاخص دولت سیزدهم در حوز
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ ۱۰ اقدام شاخص دولت سیزدهم در حوزه دانش بنیان کشور
1⃣ اجرای قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان
🔸 معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف ارزیابی و حمایت از شرکتهای دانش بنیان اجرای قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان را در دستور کار خود قرار داد.
🔹 نتایج این طرح تأیید ۷ هزار و ۶۴ شرکت از میان ارزیابی ۳۲ هزار و ۳۶۹ شرکت، فروش ۳۰۰ هزار میلیارد تومان و اشتغال ۳۵۰ هزار نفر بود.
🔸 همچنین از معافیت مالیاتی هزار و ۵۷۸ شرکت دانشبنیان، ۸۵۷ مورد اعطای تسهیلات نظام وظیفه، ۱۳۹ مورد معافیت گمرکی، هزار و ۳۲۰ مورد حمایت تأمین اجتماعی، ۹۲ مورد استقرار در اماکن مسکونی، صدور ۲۵۴ جواز تأسیس و بهرهبرداری، هزار و ۷۷۸ مورد مشاوره کسب و کار و ۹۳۹ خدمت توانمندسازی به عنوان دیگر اقدامات معاونت علمی و فناوری در اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان میتوان نام برد.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا #عراق
✅ راهحلهای خروج عراق از بحران
🔶 بعد از اتفاقات اخیر در عراق و بیانیه مقتدیصدر، جو حاکم در عرصه امنیتی این کشور به حالتی از ثبات رسیده است. حال تلاشها برای انجام گفتوگوهای ملی در جریان است که برخی احزاب همچنان در این نشستها مشارکت نمیکنند.
🔷 در رابطه با تحولات اخیر و اتفاقات آینده ذکر چند نکته قابل تأمل است:
1⃣ تنها راه برونرفت عراق از وضعیت فعلی همین گفتوگوهای ملی و اجماع احزاب برای خروج از بنبست سیاسی با انتخاب رئیسجمهور و نخستوزیر است. انتخاب این افراد نیز بر اساس تشکیل جلسات پارلمان و حضور نمایندگان برای انتخاب آنها است.
2⃣ ذکر برخی گزارهها همچون انتخابات زودهنگام یا انحلال پارلمان برای عراق مفید نیست و شرایط این کشور را در صورت وقوع این اتفاقات در حالتی از هرج و مرج قرار میدهد. البته با توجه به گذشته این اتفاقات، چنانچه عراق به سمت این روندها حرکت کند یک بازه زمانی حداقل یک ساله برای آن باید متصور بود. این امر شرایط را برای تشکیل دولت سخت خواهد کرد.
3⃣ سناریوی جنگ فرقهای و مذهبی که توسط برخی کشورها در عراق دنبال میشود، تهدیدی است که همچنان وجود دارد. طراحی تبدیل کردن اختلافات سیاسی و تبدیل آن به بحران سیاسی، امنیتی و اجتماعی امری است که همچنان برای عراق تهدیدزا است.
4⃣ تشکیل کمیتههای سیاسی برای انجام گفتوگوهای ملی زمینهساز کاهش اختلافات بین احزاب در سطوح عالی است و تنشهای بین جریانی را نیز کاهش خواهد داد. وجود این نوع شرایط و استفاده از طرحهای ابتکاری منجر به کاهش زمینههای اختلاف بین جریانهای سیاسی خواهد شد.
🔸 در مجموع میتوان گفت که شرایط عراق اکنون در مرحلهای قرار گرفته که موید عبور از بحران موجود و رسیدن به یک نقطه مشترک برای خروج از بنبست فعلی است. وحدت، اجماع حزبی، پرهیز از اقدامات تفرقهافکنانه و رسیدن به یک فهم مشترک در عرصه سیاسی بدون دخالت بازیگران خارجی همچون آمریکا از مهمترین موارد مورد تأکید در شرایط فعلی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
🆔 @tahlil_shjr
دیدارنگار ۱۰۳.pdf
2.31M
#ولایت_فقیه
#دیدارنگار
#دولت_سیزدهم
#دولت_مردمی
✅ مردمی بمانید
🔶 ویژه بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت. ۱۴۰۱/۰۶/۰۸
🔹 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «یادآوری»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»، «شخصیت»، «آیات و روایات» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
🔸 در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «مردمی بمانید» یکی از توصیههای کلیدی رهبر انقلاب خطاب به دولت سیزدهم مورد بررسی قرار گرفته است.
🔸 دیدارنگار؛ شماره ۱۰۳
🆔 @tahlil_shjr