🍀🍀🌹🌹🍀🍀
♦️#نامهها_برنامهها♦️
✍️ ... اگرچه گفته اند « گنج در ویرانه است » ، هر ویرانه را گنج نیست . و در آنجا که گنج است ، یافتنش بی رنج نیست .
🔸 الحمدلله نعمت بیداری یافتی که ندانم روی از چه تافتی که در بهار عمر به منای دوست شتافتی ؟ آری :
➖در جوانی کن ﻧﺜﺎﺭ دوست جان
رو « عَوانٌ بَینَ ذلک » را بخوان
➖پیر چون گشتی گران جانی مکن
گوسفند پیر قربانی مکن
🔹قربان حقیقتت که تا بیدار شدی در راه دیدار شدی ، با تضرّع و ادب در پیشگاه دوست معروض دار که :
➖تیری زدی و زخم ِدل آسوده شد از آن
هان ای طبیب ِ خسته دلان ، مرهم دِگر
🔸 و با التماس بخواه که : « رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ » آل عمران / ۹
✅ علامه حسن زاده آملی (رضوان الله تعالی علیه)
✅ کتاب « نامه ها برنامه ها » - #نامه_اول ، صفحه ۹
💢کانال ( طهورا و صفورا و صبورا )
https://eitaa.com/tahoorasafoorasaboora ایتا
🌹🌹🍀🍀🌹🌹
🌷حضرت استاد صمدی آملی (حفظه الله تعالی)
▪️ادامهی باب معاصی جوارح
هدایت هفدهم،
➖ بقیهی خوف و امید به خداوند
➖ مقدّماتِ خوف
🌸 ۱- اولی از آنها یادآوریِ گناهان گذشته و دشمنیهای زیادی که قبلاً بوده، در حالیکه تو در مظالم به صورت رهن گرفته شده بودی که هنوز راه خلاصی برایت آشکار نگردید.
🍀 ۲- یادآوریِ شدّتِ عقوبتِ خدا که طاقت آن را نداری.
🌸 ۳- یادآوریِ ضعفِ نَفْسِ تو، از تحمّل آن عقوبت.
🍀 ۴- یادآوریِ قدرتِ خداوند، بر تو به هر نحوی که بخواهد.
➖ و امّا مقدّماتِ رجاء
🌸 ۱- یادآوریِ سابق بودنِ فضلِ خدا بر تو بدونِ هیچ اقدام و شفیع.
🍀 ۲- یادآوریِ وعدههای خداوند برای پاداشِ فراوان و بزرگی کرامتِ او به حَسَب فضل و کرَم خودش، نه اینکه تو استحقاقِ آن را به وسیلهی عمل داشته باشی؛
🌸 وگرنه اگر آن پاداش فراوان، و کرامت بزرگ به جهتِ عمل تو میبود، باید آن پاداش خیلی کم میبود.
🍀 ۳- یادآوریِ نعمتهای زیاد خداوند بر تو در امر دین و دنیای تو در همین الان از انواع کمک دادنها و الطاف، از استحقاق و خواستن.
🌸 ۴- یادآوریِ وُسعتِ رحمتِ خداوند، و سبقت گرفتنِ رحمتِ او غضبش را. که او رحمان، رحیم، غنی و کریم است و نسبت به بندگان مؤمنش رئوف است.
🍀 اگر بر این دو نوع از مقدّمات و یادآوریها مواظبت کنی، تو را این مقدّمات به ادراکِ خوف و رجاء در هر حال میکشاند. و خداوند به فضلِ خود، ولیّ توفیق است.
📗 منبع: #راه_نجات ، صفحه ۲۹۹ و ۳۰۰ ، راه نجات ، ترجمه متن کتاب شریف « منهاج النّجاة » ملامحسن فیض کاشانی
💢 کانال (طهورا و صفورا و صبورا)
http://splus.ir/tahoorasafoorasaboora سروش
https://eitaa.com/tahoorasafoorasaboora ایتا
🍃🌺🌸🍃🌸🌺🍃)
⭐️ قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی (حفظه الله تعالی) ⭐️
♦️ #نهجالولایة - بررسی مستند در شناخت امام زمان علیه السّلام ♦️
♦️ جلسه بیست و ششم - شبِ بیست و نهمِ ماه مبارک رمضان ۱۴۴۴ (ه.ق)
♦️ ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ (ه.ش)
✳️ قسمت اوّل ⬇️⬇️ از ابتدا تا دقیقه ۱۳
🔸 در جلسات قبل بیان شد که طلوع آفتاب از مغرب، یکی از علائم قیام و ظهور حضرت بقيةالله (عج) است.
🔹 حضرت علّامه حسنزاده آملی (ره) راجع به عبارت "طُلوعُ الشَّمس مِن مَغرِبِها" تفسیری را ارائه فرمودند به این صورت که شاید مراد از شمس، حضرت بقيةالله (عج) و مراد از طلوع، قیام ایشان و "مِن مَغرِبِها" نیز جهت مغرب نسبت به سائل باشد.
🔸 چه اینکه در حال حاضر نیز در بعضی از مکانها و نسبت به برخی از افقها و اشخاص، ستارههایی هستند که به جای اینکه در حرکت اُولی، از مشرق به طرف مغرب حرکت کنند، از سمت مغرب به طرف مشرق میآیند.
🔹 منتها طلوعشان از مغرب، چون تأثیرِ تکوینیِ خاصّی روی زمین و به خصوص سطح خشکی آن ندارد و همچنین مشهود ما نیست و اکثر مردم عالم نیز از چنین حادثهای بیاطلاع هستند، لذا این حادثه، برای ما مهم و به تعبیری عزیزُ الوجود نیست.
🔸 امّا اگر روزی فرا برسد که آفتاب به جای مشرق، از سمت مغرب طلوع کند، به دلیل حجم عظیم و نور شدید و وسیعی که نسبت به زمین دارد و همچنین تأثیرات فراوانی که بر زمین میگذارد، این حادثه به طور طبیعی، حادثهای مهم و عزیز الوجود تلقّی خواهد شد.
🔹 به همین دلیل است که طلوع از مغرب، در خصوصِ آفتاب بسیار مهم است.
🔸 یا مثلاً در بحثهای مربوط به رتق و فتق آمده است که اگر روزی فرا برسد که دایرهی مِنطقةالبُروج که منطقهی ستارههای ثوابت یا به تعبیری، منطقهی حرکت ثانیه است، با معدّلالنّهار، یکی و متّحد شوند، آنگاه آفتاب که در سطح دایرهی مِنطقةالبُروج، حرکت خاصّه داشت، به طور کلّی فقط در سطح دایرهی معدّلالنّهار، دور خواهد زد و دیگر نه به طرف شمال و نه به طرف جنوب خواهد رفت و صرفاً در همین یک مدار، طلوع و غروب میکند که این هم یک حادثهی بسیار با اهمیّت خواهد بود.
💢 کانال (طهورا و صفورا و صبورا)
⭐️ قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی (حفظه الله تعالی) ⭐️
♦️ #نهجالولایة - بررسی مستند در شناخت امام زمان علیه السّلام ♦️
♦️ جلسه بیست و ششم - شبِ بیست و نهمِ ماه مبارک رمضان ۱۴۴۴ (ه.ق)
♦️ ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ (ه.ش)
✳️ قسمت دوم ⬇️⬇️ از دقیقه ۱۳ تا دقیقه ۲۵
🔸 بر اساس معادلاتی که در علم هیئت مطرح شده است، حدود صد و هشتاد و شش هزار سال دیگر طول میکشد تا مِنطقةالبُروج با معدّلالنّهار متّحد شوند که در این صورت، آفتاب و ماه، هر دو در سطح همان دایرهی مِنطقةالبُروج و معدّلالنّهار، طلوع و غروب خواهند داشت.
🔹 یعنی ماه، از همان نقطهی مشرق حقیقی که آفتاب شبانهروز طلوع میکند، طلوع خواهد کرد و در همان نقطهی مغرب حقیقی نیز که آفتاب غروب میکند، غروب خواهد کرد.
🔸 لازمهی این امر آن است که مسیر حرکت ماه و آفتاب، بر اساس حرکت وضعی زمین، یکی شود و هر دو در یک مدار قرار بگیرند و باهم جمع شوند که "وَ جُمِعَ الشّمسُ وَ القَمَر"
🔹 در حال حاضر آفتاب و ماه در یک مسیر قرار ندارند و یکجا جمع نمیشوند. از اوّل فروردین آفتاب به طرف شمال میرود و ماه به سمت جنوب. که همین امر موجب تعادل در تابش نور آنها میگردد.
🔸 در نتیجه، سطح خشکی زمین برقرار میمانَد و زمین، سرسبز میشود. انواع درختان و سبزیجات روییده میشوند و حیوانات بر سطح خشکی، زندگی خواهند کرد.
🔹 امّا اگر آفتاب و ماه در یک مدار قرار بگیرند، بسیاری از مناطق، ذوب و خشک خواهند شد و از بین خواهند رفت و در طرف مقابل نیز تمامی مناطق، یخ میزنند و از بین میروند.
🔸 حضرت علّامه حسن زاده آملی (ره) این بحثها را در کتب هَیَوی، نجومی و ریاضیشان مطرح فرمودند. در طول تاریخ نیز دانشمندان و علما به این مباحث پرداختند.
🔹 غرض، طلوع آفتاب از مغرب، همچون برخی حوادث دیگر، حادثهی عزیز الوجود و مهمی است.
🔸 بخش دیگری از حدیث امام صادق (ع) نیز که بسیار حائز اهمیّت است، آن است که اگر روزی فرا برسد که آفتاب به جای مشرق، از مغرب طلوع کند، مردم در امنیّت قرار خواهند گرفت. این بخش از حدیث، انسان را تهییج میکند که به دنبال بحثهای طبیعیّات برود.
💢 کانال (طهورا و صفورا و صبورا)