📚 قرارداد مضاربه
💠 سؤال: شرکتی هست که با توجه به #قرارداد_مضاربه ای که می بندد مبلغی مشخص به صورت ماهیانه در قبال پولی که #سرمایه_گذاری می شود، #سود پرداخت می کند و در سود و ضرر #شریک است، آیا این نوع سرمایه گذاری مشکل شرعی دارد یا خیر؟
☑️ جواب: در قرارداد #مضاربه باید #سهم طرفین از سودهای به دست آمده از خرید و فروش، به صورت درصد تعیین شود ـ مثل پنجاه درصد یا هفتاد به سی درصد ـ بنا بر این تعیین مقدار معین از سود به صورت ماهیانه برای سرمایه گذار، صحیح نیست.
اما برای پرداخت مبلغ معین در هر ماه، به یکی از دو روش می توان عمل کرد:
اول: پس از تعیین درصد سهم هر طرف از سود، ماهانه مبلغی به عنوان #علی_الحساب به سرمایه گذار پرداخت شود و در پایان قرارداد بر اساس درصد تعیین شده در متن قرارداد، سهم هر یک از عامل و مالک، محاسبه یا مصالحه شود.
دوم: ضمن قرارداد مضاربه شرط شود که #عامل مقدار معینی پول به صورت ماهیانه به سرمایه گذار - به عنوان شرط نه به عنوان سود مضاربه - بپردازد که این شرط با توافق برای تقسیم سود مضاربه، ارتباطی ندارد و سودها باید بر اساس توافق اولیه محاسبه یا #مصالحه شود.
#احكاممعاملات
#احكاممضاربه
#تهذیبوتربیتحقانی
#استاد_در_نگاه_بزرگان
🔰مرحوم آیت الله مطهری (رضوان الله علیه) به عنوان یکی از چهره هایی که در احیاء تفکر اسلامی بیشترین نقش را داشتند
و جزو یکی از پرچمداران این بینش نوین اسلامی و طرح دوباره اسلام در فضای فرهنگ امروزی جهان باید به شمار بیاید.
💬#امام_خامنه ای
📚گفتوشنوددکتر غلامعلیحدادعادل باحضرتآیت الله خامنه ای مصادفپنجمینسالگردشهادتاستاد ۱۳۶۳/۲/۱۰
🔰 ملاک، زياد #استاد_ديدن نيست
🔸 مغز انسان، درست حالت معده انسان را دارد. معده انسان بايد غذا را از بيرون به اندازه بگيرد و با ترشحاتى كه خودش روى غذا میكند آن را بسازد. و بايد معده اين قدر آزادى و جاى خالى داشته باشد كه به آسانى بتواند غذا را زير و رو كند، اسيدها و شيرههايى را كه بايد، ترشح نمايد و بسازد. ولى معدهاى كه مرتب بر آن غذا تحميل میکنند و تا آنجا كه جا دارد به آن غذا میدهند، ديگر فراغت، فرصت و امكان برايش پيدا نمیشود كه اين غذا را درست حركت بدهد و بسازد. آن وقت میبينيد اعمال گوارشى اختلال پيدا میكند و عمل جذب هم در رودهها درست انجام نمیگيرد.
🔹 مغز انسان هم قطعاً همين جور است. در #تعليم و #تربيت بايد مجال #فكر كردن به دانش آموز داده بشود و او به فكر كردن ترغيب گردد.
🔸 در #آموزش_و_پرورش، هدف بايد #رشد_فكرى دادن به متعلّم و به جامعه باشد. تعليم دهنده و مربى هر كه هست (معلم است، استاد است، خطيب است، واعظ است) بايد كوشش كند كه [به متعلّم و متربّى] رشد فكرى يعنى #قوّه_تجزيه_و_تحليل بدهد، نه اينكه تمام همّش اين باشد كه دائم بياموزيد، فرا گيريد و حفظ كنيد. در اين صورت چيزى نخواهد شد. #تعقّل همان فكر كردن است، نيروى فكر كردن خود شخص است كه استنباط بكند، #اجتهاد بكند، ردّ فرع بر اصل بكند.
📖 تعلیم و تربیت در اسلام، بخش پرورش عقل
#عالم_مطهر
#شهید_مطهری
#یادداشت_ها
#سهشنبههایتربیتی
#تهذیبوتربیتحقانی
🔹فرق تربیت دینی با غیر دین
(قسمت اول)
دین بیدار کننده اعماق درونی انسان است. دین چیزی را روی دوش انسان سوار نمی کند.
دین حرکت زندگی انسان را سامان می دهد. حرکات و سکنات انسان را با ریتم خودش سامان میدهد و این ریتم آنقدر زیباست که انسان از قرار دادن خودش در اختیار دین لذت می برد.
تربیت دینی یعنی انسان بگونه ای روی خودش و یا دیگران تاثیر بگذارد که دین برنامه ای برای خود شکوفایی داده است.
بهار با درخت یک تربیت دینی می کند. کاری میکند سیب ها و شکوفه ها از دل درخت بیرون بیاید.
ولی تربیت در غرب مثل برخوردی است که با درخت کریسمس می کنند. تو بیجا کردی که الان موقع جشن من است گل ندادی، من این گل را به تو آویزان می کنم و جبری در آن هست.
دین یعنی خود شکوفایی و تربیت یعنی کمک به رشد انسانها و تربیت دینی یعنی کمک به خود شکوفایی انسان. اگر کسی غیر دینی عمل کرد، خودش را نشناخته و دارد دیگری می شود، دیگران میشود. تحمیل ها را می پذیرد و دیگر خودش نیست.
ادامه دارد...
#سهشنبههایتربیتی
#تهذیبوتربیتحقانی
#سهشنبههایتربیتی
#تربیتفرزند
🌸پشتمون گرمه🌸
#استادپناهیان
پدر و مادری که میآیند تو خانه و میروند تو گرفتاریهایشان غرق میشوند و ناراحت هستند و چه بکنیم و آرامششان بههم ریخته، تو خانه میخواهند راحت باشند دیگر، راحت ناراحتیها را ابراز میکنند و درب داغون هستند، دارند بیانیه تو خانه صادر میکنند ایمان خبری نیست ها! اینها دارند بچۀشان را بیایمان میکنند.
اگر شما واقعاً خدا داری، امام زمان داری، خب این مشکل جزو مشکلات حسابشدهای است که شاید به شما رسیده یک طرحی پشت سرش هست، حکمتی هست، برکت دیگری از جایی گشوده میشود. آرام باش. مگر شما بابا خودت صاحب نداری؟ چرا من صاحب دارم. پس چرا اینقدر بههم ریخته هستی؟ ما باید آرامش خودمان را همیشه حفظ بکنیم، بچههای ما باور نکنند اصلاً ماها بههم میریزیم. برای چی بههم میریزیم؟ ما که صاحب داریم، ما که اینقدر آقای مهربانی داریم.
مجری: پشتمان گرم است.
بله، همیشه این آرامش را داشته باشیم. خداوند متعال با ما هست، اصلاً ما را ول نمیکند. ما مال او هستیم؛ مگر میتواند ما را رها کند؟ رها نمیکند ما را. آنوقت ببینید یک انسانی که با خداست دیگر تنها نیست، دیگر وحشتزده نیست، دیگر نگران نیست، دیگر غمگین نیست. بعد بچه بالاخره سر در میآورد این آرامش ما برای چیه. به این شیوه ایمان را به بچههایمان آموزش دادیم. با نشان دادن ثمرۀ ایمان، ایمان را آموزش دادیم.
#سهشنبههایتربیتی
#تهذیبوتربیتحقانی
#راهورسمطلبگی
موضوع:نقش تکرار آموخته ها در فرایند تحصیل
قسمت دوم
فوائد مرور
تکرار و دوره مطالب چند اثر مهم دارد:
ب)یادسپاری مطالب: پس از درک کامل پیام، برای به خاطر نگهداشتن آن نیز باید آن را تکرار نمود و بدون تکرار، ثبت آموختهها در ذهن امکانپذیر نیست.
ج)ایجاد باور راسخ و تصدیق: تکرار و مرورِ یک گزاره، به تدریج آن را در ذهن، استوار نموده و اعتقاد راسخ به آن تولید مینماید. حتی مطالب غیرواقعی و بدون برهان را هم با مرور و تکرار میتوان القا نمود. برای گسترش یک شایعه یا دروغ بزرگ کافی است آن را به بیانهای مختلف تکرار نمود تا به صورت خبر متواتر تلقی شود. راز تأثیر تبلیغات بر اذهان نیز همین است. به جهت همین ویژگی توصیه میشود که در انتخاب مجاری سالم علمی و مباحث مطمئن نظری از ابتدا دقت کافی به عمل آوریم. هر کتابی را نخوانیم و به هر سخنی گوش نسپاریم.
قال الباقرعلیه السلام: مَن أصغی إلی ناطقٍ فَقَد عَبَدَه فَإن کانَ الناطِقُ عَنِ اللَّهِ فَقَد عَبَد اللَّهَ وَ إن کانَ النّاطِقُ ینطِقُ عَن لِسانِ إبلیسِ فَقَد عَبَدَ إبلیسَ ( الکافي , جلد۶ , صفحه۴۳۴ ، الجزء السادس بَابُ اَلْغِنَاءِ )
هر کس به گویندهای گوش فرا دهد و تمایل یابد او را پرستیده است پس اگر او از خدا سخن گوید خدا را پرستیده و اگر از زبان شیطان سخن گوید شیطان را پرستیده است.
هر بار مطالعه، به تشکیل یک بنای علمی در صفحه ذهن ما یک قدم یاری میرساند و هیچگاه اثر آن از بین نمیرود ـ هر چند به کلی فراموش شود ـ این مطالعه اگر به چند مشابه خود ضمیمه گردد، یک ساختار کامل علمی را تشکیل میدهد که به زودی فرو نمیریزد و محو نمیشود. لذا نه میتوان توقع داشت که با یک بار مطالعه به نتیجه کامل دست یابیم و نه شایسته است به بهانه اینکه مطالعه ما اثری ندارد، از آن چشمپوشی کنیم. هر بار مطالعه، فقط به اندازه یک بار مطالعه اثر دارد و نه بیشتر؛ اما اثر آن حتمی و مسلم است.
#راهورسمطلبگی
#تهذیبوتربیتحقانی