هدایت شده از احمد 110
اولین جلسه شورای دارالقرآن کریم استان کرمان با حضور مدیر محترم حوزه استان و جناب حجتالاسلام صافی واساتید محترم در تاریخ ۱۴۰۰/۱/۲۳ برگزار گردید
دراین جلسه پیرامون طرح جامع قرآن حوزه علمیه خواهران تبادل اطلاعات صورت گرفت و طرحهای قرآنی در حال اجرای حوزه علمیه استان مورد بررسی قرار گرفت
در ضمن مقررشد سلسله جلساتی برای بررسی و ارائه طرح جامع قرآنی استان در ماه مبارک رمضان برگزار گردد
☀️ #شمسی
➕ آغاز دومین دوره مشروطه یا تجدید حیات مشروطیت (1288 ش)
➕ درگذشت آیت اللَّه "شیخ مجتبی حاتمی لنکرانی" (1365 ش)
➕ رحلت محقق و پژوهشگر اسلامی آیت اللَّه مجتبی محمدی عراقی (1380 ش)
➕ تأسیس مدرسه عالی تلویزیون و سینما در ایران (1349 ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "شيخ الرئيس ابوعلی سينا" فيلسوف و دانشمند بزرگ مسلمان (428ق)
❄️ #میلادی
➕ کشتار وحشیانه مردم هند توسط استعمارگران انگلیسی (1919م)
➕ آغاز جنگ داخلی لبنان توسط فالانژها (1975م)
➕ برپایی نخستین تظاهرات مردم عراق علیه اشغالگران پس از سه دهه اختناق (2003م)
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا آغاز ماه مبارک رمضان
▪️10 روز تا رحلت ام المومنین حضرت خدیجه علیها السلام
▪️15 روز تا ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
▪️18 روز تا اولین شب قدر
▪️19 روز تا ضربت خوردن امام علی علیه السلام
.
◾️درگذشت "شيخ الرئيس ابوعلی سينا" فيلسوف و دانشمند بزرگ مسلمان (428ق)
✍️ ابوعلی حسین بن عبدالله بن حسن بن علی بن سینا، مشهور به ابوعلی سینا و ابن سینا، (۳۷۰ ه.ش، بخارا – ۴۲۸ه.ش، همدان) از مشهورترین و تأثیرگذارترینِ فیلسوفان و دانشمندان بزرگ ایران و جهان می باشد که در علوم مختلف از جمله طب، فلسفه، ریاضی، نجوم، فیزیک، شیمی، جغرافیا و زمینشناسی تبحر داشته است.
✅ وی بیش از ۴۵۰ کتاب در علوم مختلف نوشته است که شمار زیادی از آنها در مورد پزشکی و فلسفه است. کتاب شفا، القانون فی الطب، دانشنامه علائی از معروف ترین آثار وی می باشد.
✅ دانشنامهٔ فلسفهٔ دانشگاه تنسی، ابن سینا را تأثیرگذارترین فیلسوف جهان پیش از دوران مدرن معرفی میکند.
کتاب قانون ابن سینا در پزشکی به سال ۱۹۷۳ در آمریکا تجدید چاپ گردید.
✅ او سرانجام در سال۴۲۸ه.ش در ۵۸ سالگی در همدان چشم از جهان فرو بست. آرامگاه وی به عنوان یکی از آثار تاریخی شهیر و یکی از جاذبه های گردشگری ایران به شمار می آید.
💠 فرازی از دعای وداع با ماه شعبان در کلام امام صادق علیهالسلام
🌷 اللَّهُمَّ أَبْقِنِی خَیْرَ الْبَقَاءِ وَ أَفْنِنِی خَیْرَ الْفَنَاءِ عَلَی مُوَالاَةِ أَوْلِیَائِکَ وَ مُعَادَاةِ أَعْدَائِکَ وَ الرَّغْبَةِ إِلَیْکَ وَ الرَّهْبَةِ مِنْکَ وَ الْخُشُوعِ وَ الْوَفَاءِ وَ التَّسْلِیمِ لَکَ وَ التَّصْدِیقِ بِکِتَابِکَ وَ اتِّبَاعِ سُنَّةِ رَسُولِکَ.
🌹 خدایا، مرا باقی بدار به بهترین بقاء، و بمیران به بهترین مرگ، بر پایه دوستی دوستانت، و دشمنی با دشمنانت، و میل بهسویت، و ترس از حضرتت، و خشوع و وفا و تسلیم در آستانت، و تصدیق به کتابت، و پیروی از روش پیامبرت.
📗 اقبال الاعمال، دعای شب آخر ماه شعبان
•❈❈❈❈┅┅┄
هر روز یک درس از #رهبر_قرآنی
#درس_هفتم🔻
ایمان به غیب
▪️بشر، وقتی از معنویّت غافل شد، همهی درهای اصلاح و صلاح به روی او بسته میشود. امروز به دنیای مادّی نگاه کنید! امروز آنچه که در دنیای مادّی، میتواند کلید همهی اصلاحات و سعادتها محسوب شود، همین است که انسانها به خود آیند، متذکّر شوند، هدف خلقت را از ورای این ظواهر مادّی جستجو کنند دنبال حقیقتی بگردند.
ریشهی فساد، عدمِ توجه به این باطنِ حقیقیِ عالم است. سرّ، معنا و باطن زندگی و حیات انسان، این است: متوجه وگوش به فرمان یک مبدأ حاکم و قادر و صاحب اختیارِ از غیب بودن. این اصل قضیه است که به تعبیر دیگر قرآنی همان «ایمان به غیب» است: «الّذین یؤمنون بالغیب.» [ سوره بقره، آیه ۳]
[نتیجه آن میشود که] در این ظواهرِ مادّیِ زندگی غرق نمیشوند. زندگی را در همین خور و خواب، شهوات، تمایلات انسانی، قدرت، ریاست و امثال اینها، خلاصه نمیکنند.
▪️این، اوّلین هدیهی بعثتها به انسانها و اوّلین هدف پیغمبر است؛ که آنها را متذکّر کند و به آنها ایمان بدهد؛ آن هم ایمان به غیب.
.۱۳۷۴/۰۹/۲۹
1-9.lite.mp3
2.02M
تفسیر گویای سوره همزة
استاد محسن قرائتی
#تفسیر_گویا