💊💊💊💊🇮🇷
موضوع ضرورت چاق کردن بدن
یکی ازسوالات گسترده بانوان دفع لاغری دراندام و چاق شدن است که بایستی عوامل لاغرسازرا درمژاج های چهارگانه بشناسیم
بعضی ازمصادیق درسایت تجارب طب اسلامی و سنتی خودم کلیک کن 🔽🔽🔽
http://tajarobteb.ir/?s=لاغر
💊💊💊💊💊🇮🇷
موضوع ضرورت لاغرسازی بدن
یکی ازسوالات متنوع بانوان ، دفع چاقی بدن دراندام ها و ضرورت شکل نحوه لاغرشدن است
بایستی اول مصادیق چاق شدن را درمزاجهای چهارگانه بخوبی بشناسیم
لذا بعضی ازمصادیق درسایت تجارب طب اسلامی و ایرانی خودم را درادرس زیر کلیک کن 🔽🔽🔽🔽🔽
http://tajarobteb.ir/?s=چاق
د و خشک ) تقسیم میشوند . بنابراین درمان لاغری مشروط به بازگرداندن رطوبات با تغذیه و نوشیدنی به بدن است ، تهیه ماء الشعیر ، عرق کاسنی با عسل است
💊💊💊💊🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷لاغر شدن و چاق شدن را با نگاهی به طب روائی و سنتی درمان کنیم :
لاغر شدن و چاق شدن را با نگاهی به طب روائی و سنتی درمان کنیم :
الف : عواملی که زمینه لاغری را بوجود می آورد :
مصرف نارنگی رسیده ، عسل زرشک ، آب زرشک ، لاغری غیر تکنیکی به بدن ( باعث بیماری مغز و آلزایمر و خرابی اعصاب و آسیب کبد و افسردگی میشود ) ، پنیر خوری زیاد بدون مصلح آن ، کاهو با سکنجبین ، طناب بازی و گهواره بازی با تاب ، آب کوهها ، خوردن ماء الجبن ، پرکاری غده تیروئید ، استشمام بوی فلفل جات قرمز و سیاه به روش پختن در هوای منزل و محل کار ، دارچین با آب عسل کاهنده قوی چاقی ، نمک خوردن زیاد ( باعث لاغری و تولید سودا و عامل بزرگ مشکلات پوستی و گرفتگی عروق است ) ، بیماری انسداد در کبد تشدید کننده لاغری است ، قهوه خوری زیاد ، تغذیه خشک و سرد مصرف کردن ، ورم طحال (که غذا رسانی به کبد مختل شده باشد ) ، طناب بازی ، شام اندک خوری ، خشخاش خوری زیاد ، خوردن عدسی با سرکه ( برای مزاج سردها مضر است ، آبغوره خوری ناشتا ( برای گرم مزاجان ) ، کرم و انگل های رود ه ای ، تشدید خلط صفرا در بدن و اسهالی شدن بدن ، کاهو خوری ( برای سرد مزاجان ا سراف در مصرف باعث فراموشی و ضعف قوه باء و ضعف حافظه و ضعف دید چشم می شود ) ، ورزش غیر متعارف و مضر برای بدن ، هر روز حمام رفتن و مجامعت فراوان ، گوشت خام و خشک شده ، خوردن شکوفه خرما و سایر گیاهان ، کاهش شام خوردن ، مجامعت با پیرزن ها ، مداومت کردن به خوردن تخم مرغ ، حمام ناشتا ، انگور ناشتا خوردن تا ۴۰ روز ، سرکه جات و ترشی جات ناشتا خوردن ( مگر با اندکی شیرینی و یا آبگوشت مصلح آن است ) ، ماساژ کف دریا با سرکه به بدن ، سبزی شنبلیله و ترخون ، زیره سیاه ، رژیم انجیر با زیتون ، خوردن غذاهای مانده و فاسد بر خلاف میل بدن ، سیب درختی با پوست آن ، هویج خام ، لیمو ترش ، جوی دوسر ، عسلاب زیاد ، اسفناج ، آرتیشو ، انجیر با زیتون ، مصرف نمک (خشک کننده بوده و مصرف زیاد آن باعث انسداد روده و تشدید سودا و مشکلات پوستی و لاغری بدن میشود) ، فلفل دلمه ای ، ماساژبدن ، کلم و کرفس ( عامل سوزاندن چربی های بد ) ، دمنوش گیاهان گزنه و باباآدم بصورت هفته ای دوبار ، آب جعفری با آب هویج ، فلفل قرمز به روش هندی ها ، دمنوش رقیق زنجبیل ، رنده زنجبیل تازه در ماست ، دمنوش گیاه جنسینگ هفته ای یکبار ، ماش خوری ، تلقین و تکرار جمله که من لاغر شدم ، گوشت قرمز ممنوع ، فست فود خوری ممنوع ، ورزش فوتبال و والیبال ، مویز خوری ، روزه داری ، مصرف ادویه جات زیاد ، تغذیه پیاز ، مسهل های گیاهی مثل مغز فلوس مثل چای دمنوش شود ، یواش یواش غذا خوردن ( بالعکس تند خوری باعث چاقی میشود ) ، دوری از غذای چرب ، حذف سرخ کردنی و روغن جات نباتی ، هر نوع ماده قندی مصنوعی (مثل آب نبات، قند و شکلات و بیسکویت جات )، مصرف مواد نشاستهای (مثل نان، برنج، سیبزمینی ) ، آب خوردن اندک ، هنگام گرسنگی از میوه و سبزیجات استفاده شود.
تذکر خیلی مهم : رژیم لاغری با مواد فوق بایستی با مزاج ذاتی بدن همخوانی داشته باشد .
ب : من لاغری بدن را دوست ندارم و میخواهم بدنم چاق بشود :
درمان ضعف بدن با خوردن رویال عسل و گرده گل زنبور عسل ناشتا ، خاکشیر با شیر ، فهرست تغذیه گرم و تر در اولویت زندگی قرار گیرد و از غذاهای با مزاج سرد و خشک پرهیز شود ، گوشت مرغابی و کبک ، باقلا با تخم کدو و روغن بادام شیرین ، ایجاد نشاط در بدن ، استنشاق عطر و گل خوشبو ، دوری از غم و غصه ها ، لباس نرم پوشیدن ، استحمام هر روز با آب گرم ، بعد استحمام روغن مالی بدن ، روغن مالی روی شکم با روغن سیاهدانه ( نبایستی حساسیت پوستی باشد ) ، ارده با شیره ، مصرف روغن کنجد ، آب خوری زیاد ( منجر به سنگ کلیه میشود ) ، مصرف عسل بعد از غذا ، آجیل گردو و بادام زمینی ، معجون تفت داده شده گوشتی (با گوشت گوسفندی چرخکرده و تخم مرغ محلی و زردچوبه و روغن حیوانی و پیازچه ) ، نان سنگگ با سبوس ، فندوق ، کباب های خشک ، دوری از کاهو خوری ، مجامعت اندک با زمان کوتاه ، دوری از نارنگی و زرشک ، مصرف زالزالک ، موز خوری ، عسل یونجه ، عرق یونجه ، خرما با بادام ، کره محلی با عسل ، آب انجیر .
ج : یادآوری مهم چاقی بدن نشانه از افزایش رطوبت و تری : در بدن آدمی است که به دو شاخه مزاج بلغمی ( خلط سرد و تر )و مزاج دموی ( خلط گرم و تر ) تقسیم میشوند . بنابراین درمان چاقی مشروط به کاهندگی رطوبت ها با تغذیه و نوشیدنی ها در بدن است . روغن مالی روی شکم با روغن سیاهدانه ( نبایستی حساسیت پوستی باشد ) ، بادکش زیر شکم ، عوارض چاقی (عبارتند از فشارخون، ناراحتیهای قلبی، تنگینفس، چربی خون و بیماری مفصلی – عضلانی ) ، خواب زیاد است .
د : یاد آوری مهم لاغری بدن نشانه از افزایش خشکی : در بدن آدمی است که به دو شاخه مزاج صفراوی ( گرم و خشک ) و مزاج سوداوی ( سر
💊💊💊💊💊🇮🇷راهکارهای درمانی ضربان قلب :
۱- اب سیب رسیده طبیعی با اندکی عسل
۲- دمنوش گیاه بادرنجبویه دو واحد با گیاه گل گاوزبان یک واحد
۳- ضرورت پرهیزازچای سیاه و سبز بالاخص ازنوع خارجی و درصورت عادت شدید به چای خوردن بسیارکمرنگ با چنددانه هل و یا بهارنارنج میل شود
۴- اب طلا تمیزبا گلاب خوردن به روش اجدادی
۵- عسل با دارچین اندک
۶- دمنوش گل زعفران و یا گل گاوزبان اندک و یا ترکیب بهارنج با فرنجمشک و یا سنبل الطیب ( همان علف گربه که این حیوان همانند گوشت برای رفع اختلالات مغزی خودمیخورد ) مثل چای تهیه شوند و هرکدام جداگانه و نوبه ای مصرف شوند
۷- مصرف زالزالک و یا همان عرق کیالک
۸- دمنوش گلسرخ همانند چای داروی ویژه دررفع یبوست و دفع سموم است
💊💊💊🇮🇷ریحان داروی قلب و ضد تپش و ضد گرفتگی عروق بر مبنای طب سنتی
?ریحان دوستدار قلب و مفید جهت بیماریهای قلبی
?جلوگیری از تپش قلب
?جلوگیری از حمله ی قلبی
?جلوگیری از گرفتگی رگ ها
افراط در مصرف بدون توجه به مزاج جایز نیست
💊💊💊💊🇮🇷🇮🇷??درمان تپش قلب??
برای درمان تپش قلب گلبرگ گل محمدی?را آسیاب و روزی یک قاشق چایخوری در یک لیوان آب جوش دم کنید و با عسل میل کنید?
💊💊💊💊💊🇮🇷گل گاوزبان داروی ضد تپش و کاهش غلبه سودا و ضد اضطراب بر مبنای طب اسلامی و سنتی
فوائد گل گاوزبان
ضد اضطراب
ضد تپش قلب
ضد استرس است
موجب کاهش سودای بدن
اما مصرف مداوم و بیش از حد آن ممنوع است
💊💊💊💊🇮🇷🇮🇷🇮🇷
شربت بهارنارنج داروی گیاهی خواب آور و آرامبخش و تقویت مغز و ضد تشنج و تقویت قلب
شربت بهارنارنج بهترین نوشیدنی خواب آور
خواص شربت بهارنارنج:
–بهار نارنج آرامش بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است.
–سردردهای عصبی ومیگرنی را کاهش می دهد.
–بهارنارنج در تقویت معده بسیار مؤثر است وتپش نامنظم قلب ، تشویش و اضطراب رااز بین می برد.
–برای کنترل تشنج ها و حمله قلبی هم بهار نارنج را توصیه می کنند.
–اگر مشکل کمخوابی یا بیخوابی دارید، حتماً پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج بنوشید.
–اشتها آور و ضد سرفه است.
💊💊💊💊🇮🇷
زالزالک و یا کیالک درمانگری برای قلب و فشارخون و استرسها و کلسترول و تناسب اندام
💊💊💊💊💊⛔⛔⛔⛔🇮🇷
قرص امپرازول محاسن و معایب آن بر مبنای طب سنتی برای گوارش و زخم معده
?? خطرات امپرازول ??
??دکتر حسن اکبری??
?امپرازول دارویی است که برای انواع ناراحتی های گوارشی و از جمله زخم معده تجویز می شود، تنها و یا همراه رانیتیدین، فاموتیدین، سایمیتیدین، بیسموت و یا کوآموکسی کلاو.
?پس لازم است اولا بدانیم? امپرازول برای سلول ها چه کاری انجام می دهد و برای چه تجویز می شود و عوارض جانبی آن چیست و آیا می شود به جای آن از روش دیگری برای درمان استفاده کرد یا خیر
?این دارو از مشتقات بنزایمیدازول است و به شکل کپسول ۲۰ mg عرضه می شود، مکانیسم اثر این دارو، مسدود کردن پمپ های پروتون از طریق مهار پمپ های ATPase+K+H در سطح سلول های محیطی معده است که باعث مهار ترشح اسید معده می شود.
?یعنی میزان اسید معده را کم می کند، البته این انسداد پمپ های پروتون را، در تمام سلولهای بدن کم و بیش اعمال می کند و عوارضی که این دارو دارد نیز ناشی از همین مسئله است.
عوارض جانبی دارو
?افسردگی، ?عصبی شدن،? توهم، بی خوابی، لرزش دستها و بدن، بی احساسی، اضطراب، خواب های بی سروته، بی حسی، سرگیجه، ?تپش قلب، درد قفسه سینه، فشار خون، ورم بدن، بثورات جلدی، حساسیت پوستی، اسهال، گاهی یبوست، درد شکم، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، التهاب لوزالمعده، التهاب کلیه، خون ادراری، تکرر ادرار، درد بیضه، ژنیکوماستی یا بزرگ شدن سینهها در آقایان،? از بین رفتن گلبول های سفید خون و پلاکت ها، کم خونی، کم خونی همولیتیک، گرفتگی عضلانی، درد عضلانی و ضعف عضلانی.??
http://cafebazaar.ir/app/?id=ir.skydt.TebeJame&ref=share
🗣🗣🗣🗣💊💊💊🇮🇷
سوال
سلام استاد خسته نباشید صبحها که از خواب بیدار میشم دهنم خیلی بدمزس مثل تلخ وترش باشه اینطوریه
و نیز کف پاهمم خارش شدید میگیره
پاسخ 💊💊
سلام مزه تلخ دهان یعنی کبد چرب و خشکی روده بزرگ و یبوست
مزه ترش دهان یعنی گوارش بلغمی و سرد و تر
خارش کف پاها یعنی غلبه سودا
درکانال باب مزاج چهارگانه را برای درمانشان مرور کنید
💊💊💊💊🇮🇷#تقویت_مغز
تقویت غذایی مغز با غذاهای مغزی است مثل:
مغزبادام،،مغزگردو،،مغزپسته و مغزفندق.
اما گردو را با پنیر بخورید
یا ۴مغز را باهم.
🌸گُل این مغزها #بادام است(روزی ۳عدد)
وبهترین غذای مغز است
⌛هر بادام ۳تا۵ دقیقه جویده شود.
😒بی حوصلهها و کسانی که تمرکزشان ضعیف است ویا ذهنشان زود خسته میشود،باید #بادام بخورند.
✅مغزها و دانهها #چربی را بالا #نـمیبرند و حتی کلسترول خون را #پایینمیآورند.
💥توجـــــه:بهترین جاروگر مغز #مرزنجوش است.
✅نکٺـه:مغزها را خودتان بشکنید،چون اینها باید در #سایه باشند وبهترین سایه،لایه آن است،لذا مغزهای شکسته شده مزه ندارند،درواقع خاصیت ندارند.
🔶مغز از لایههایی تشکیل شده است،اگر لایههای لطیف مغز سرد شوند اطلاعات منفی و تلخ به ذهن میاید. برای گرم کردن این لایههای لطیف باید با چیزهای لطیف، گرم کرد.
مثل:عطر که درهوا هست اما کسی انرا نمیبیند و چون لطیف است لذا با سرعت جذب مغز میشود وبرای تقویت مغز،استشمام عطر در شب توصیه میشود.
🌏کانالنسخاستادخیراندیش
┄═•❁🍃🌸🍃❁•═┄
🌱 @tebiranii 🌱
💊💊💊🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼
⁉️علــت ودرمــان لکه های پوستی 👌
پیســی،بـــرص
⭐پروفسور
#حکیم_حسین_خیراندیش
✅#درمان_پیسی_برص باطب سنتی ایرانی اسلامی🌿
♥عزیزانمان رادرمسیر سلامتی قراردهیم💐
♻منتشر کنید♻
📡 @tebiranii
💊💊💊🇮🇷🇮🇷🇮🇷✅معرفی بیماری #کم.خونی
نام انگلیسی بیماری
#کم-خونی «انیمایس» [Anemia] است. تعداد گلبول های سرخ یا مقدار کل هموگلوبین HG کاهش یابد. حداقل هموگلوبین دوازده است و اگر کمتر از آن باشد، کم خونی است. گلبول قرمز هم باید چهار یا چهار و نیم باشد و اگر از چهار کمتر باشد، کم خونی است.
در روایات از کم خونی به «قلة الدم» تعبیر میشود.
گاهی علت کم خونی، خون ریزی مانند بواسیر یا خونریزی های زنانه یا خونریزی روده است.
گاهی علت کم خونی، سموم میکروبی یا سموم شیمیایی و یا داروهای شیمیایی است زیرا با میکروب گلبول های قرمز را از بین میبرد.
میکروب #یرقان هم موجب کم خونی میشود.
گاهی کم خونی ناشی از کم شدن تولید خون به جهت کمبود ویتامین B و B12 است.
گاهی کم خونی به خاطر انگل است. افرادی که انگل دارند صورت های زردی دارند.
گاهی کمبود اسید فولیک(ماده ای در خون) علت کم خونی است.
گاهی علت کم خونی، کمبود آهن است.
گاهی علت کم خونی عدم تخلیهی گلبول ها از مغز استخوان است. در مغز استخوان گلبول تولید میشود ولی خارج نمیشود و جلوی تولید خون بعدی را هم میگیرند.
گاهی علت کم خونی، نارسایی کلیه است.
گاهی علت کم خونی، سرطان است.
گاهی علت کم خونی، نارسایی مغز و استخوان است.
✅علائم
ضعف، سرگیجه، سردرد، وزوز گوش، نقاط تاریک جلوی چشم یعنی نقاط تاریکی جلوی چشم حرکت میکند، زرد شدن صورت، خسته شدن، گیجی، سرخوشی، رفتار جنون آمیز که از علائم صفراوی ها است، نارسایی قلب، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ که نشانهی غلبهی صفراء است زیرا خون کم شود، صفراء غلبه پیدا میکند، اسهال، یبوست، نفخ، یرقان زردی صورت و چشم ها، بزرگی طحال، قطع قاعدگی، نقص میل جنسی، تب خفیف.
✅علل روایی
یکی از علل کم خونی، خوابیدن بین الطلوعین است.
❇پوشیدن طلا برای مرد، استفاده از غذاهای نامناسب، به خصوص غذاهایی که مواد نگهدارنده دارند و نان هایی که با جوش شیرین پخته شده اند که موجب کم خونیهستند. سبک زندگی غیر اسلامی هم سبب کم خونی میشود مانند استفاده نکردن از برگ چغندر که موجب تقویت مغز استخوان میشود.
✅درمان
بهترین درمان کم خونی، قرص خون امام رضا(علیه السلام) که همان مرکب شش است. داروی خونساز، داروی جامع امام رضا(علیه الیلام) با آب برگ چغندر، داروی جامع با آب تره، مصرف خود برگ چغندر و تره و از همه مهمتر، پختن گوشت باشیر است. داروی پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) هم خون را زیاد میکند و هر کدام درمان سرطان خون هم میباشد.
کم خونی اسم هایی دارد، گاهی به آن سرطان میگویند و گاهی تالاسمی میگویند.
#تالاسمی مینور و ماژور،
تالاسمی مینور همین کم خونی معمولی است و تالاسمی ماژور به معنای بالا بودن مقدار آهن است.
قرص خون باید به مقداری مصرف کند که خون زیاد شود.
#گوشت.کبابی هم موجب زیاد شدن خون میشود.
استاد. تبریزیان
@tebeeslami_tabrizian
این غذاها را مناسب طبع دم نماید، از نمونه این مواد می توان به اضافه نمودن زرشک، سماق، آلبالو، لیمو عمانی، آلو، رب انار، سرکه و مانند آنها اشاره نمود که همگی آنها در ایجاد تعادل در فرد دارای طبع دم کمک کننده است و برعکس اضافه کردن این مواد برای افراد سودایی و بلغمی مضر است.
لذا پخت غذاها با موادی که طبع سرد و خشک دارند، برای طبع دم مفید است.
۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت بره، دنبه و استخوان فراوان، نخود، زردچوبه، بدون رب و گوجه فرنگی
۲٫ انواع آش ها و سوپ های ایرانی
۳٫ انواع خورشت های ایرانی
● میوه های مناسب طبع دم:
انواع مرکبات (ترش و شیرین)، انار، شاه توت، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، هندوانه، زغال اخته، طالبی، خربزه، خرمای خشک، انجیر، انگور، خیار، خیار چنبر.
● سبزیجات مناسب طبع دم:
سبزی خوردن، کاهو، اسفناج، انواع جوانه ها مثل جوانه گندم، ماش، عدس.
● لبنیات مناسب طبع دم:
شیر، ماست، دوغ، پنیر، سرشیر، خامه و کره محلی گاوی، که استفاده همگی با مصلح بلامانع است.
● نوشیدنی های مناسب طبع دم: (شامل عرقیات، دمنوش ها و شربت ها)
خاکشیر، عناب، ترنجبین، شیر خشت، بابونه، زرشک، آلبالو
● غذاهای نامناسب طبع دم:
غذاهای با رطوبت و حرارت بالا، بدون مصلحات برای طبع دم مشکل زا هستند.
???????
پ) غذاهای مناسب طبع بلغم:
غذاهای با طبع گرم و خشک برای افراد بلغمی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.
بطور مثال؛ گردو غذای گرم و خشک است، ولی برای افراد بلغمی مصرف گردو را به نسبت پنجاه درصد با پنیر متعادل می کنیم.
۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، با دنبه کم و استخوان زیاد، نخود، زرد چوبه زیاد و فلفل سیاه، بدون رب و گوجه فرنگی
۲٫ انواع آش ها و سوپ های ایرانی، با زرد چوبه، فلفل زیاد و ادویه گرم و خشک
۳٫ غذاهای کبابی و سرخ شده خشک.
۴٫ انواع خورشت های ایرانی با فلفل، زرد چوبه و نمک طبیعی کافی
۵٫ عسل
● میوه های مناسب طبع بلغم:
خرمای خشک، انبه، سیب، به، توت، انجیر، انگور، کشمش، مویز
● سبزیجات مناسب طبع بلغم:
انواع سبزی خوردن بجز گشنیز، هویج، کرفس، جوانه گندم
● لبنیات مناسب طبع بلغم:
۱٫ ماست کم مصرف شود و با مصلح
۲٫ شیر کم مصرف شود و با مصلح
۳٫ پنیر با گردو مصرف شود برای شام
۴٫ دوغ کم مصرف شود با گل محمدی یا پودر گردو و کشمش
۵٫ کره محلی گاوی به میزان خیلی کم
۶٫ خامه و سرشیر گاوی به میزان کم
۷٫ مصرف لبنیات به میزان کم در شبها و با مصلحات آنها مانند خرما، زعفران و زرد چوبه
● نوشیدنی های مناسب طبع بلغم:
دمنوش های گرم، عرقیات گرم، شربت های با طبع گرم
شیره انگور و خرما، شربت عسل
● غذاهای نامناسب طبع بلغم:
غذاهای با طبع سرد و تر مثل ماست، دوغ، آبدوغ، آبدوغ خیار، گوشت مرغ، گاو، ماهی برای طبع بلغم مشکل زا هستند.
● نوشیدنی های نامناسب طبع بلغم:
آب سرد شامل: آب یخ، آب یخچال و آبسرد کن، آب معدنی و تمام آب های با درجه حرارت کمتر از دمای بدن برای طبع بلغم مضر هستند.
* تذکر: امروزه چون اغلب مردم به نحوی دچار سوء مزاج شده اند، به مدت ۴۰ روز برای همه (تقریباً) رژیم ضد بلغم و سودا را اجرا می کنیم ولی بعد باید هر فرد بر اساس مزاج خود تغییراتی در تغذیه اش ایجاد نماید.
??????
ت) غذاهای مناسب طبع سودا:
غذاهای با طبع گرم و تر برای مزاج سوداوی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.
۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، دنبه و استخوان، نخود، زردچوبه، بدون رب و گوجه فرنگی
۲٫ انواع آش ها و سوپ های ایرانی
۳٫ انواع خورشت های ایرانی
● میوه های مناسب طبع سودا:
خرمای شیره دار، انجیر، انبه، مرکبات شیرین، انار شیرین، سیب شیرین، تمام میوه های فصل اگر شیرین باشند و میوه ها بصورت جدا جدا مصرف شوند.
● سبزیجات مناسب طبع سودا:
انواع سبزی خوردن بجز گشنیز، کاهو با مصلح، هویج، کرفس و جوانه گندم
● لبنیات مناسب طبع سودا:
مصرف شیر گرم شبها و با مصلح (خرما یا عسل) خوب است.
● نوشیدنی های مناسب طبع سودا: (شامل عرقیات، دمنوش ها و شربت ها)
نوشیدنی های با طبع گرم برای افراد سوداوی مناسب است، که از آن جمله می توان به دمنوش بادرنجبویه، زعفران، دارچین، زنجبیل، گل گاو زبان، شربت عسل، شربت شیره انگور، شربت شیره خرما و عرقیات سنتی مثل عرق بیدمشک، بهار نارنج، نسترن، نعناع، پونه، و مانند آنها اشاره نمود.
دکتر حسن اکبری
مزاجهای چهارگانه + تغذیه مزاج چهارگانه با نگاهی به طب سنتی چیست
مزاج صفراوی یعنی گرم و خشک در طب سنتی چیست
مزاج من با نگاهی به طب سنتی چیست
مزاج صفراوی یعنی گرمو خشک
صفرا:
این افراد لاغر اندام هستند اما مفاصل و استخوان بندی درشت و برجسته دارند. پوست گرم و خشکی دارند. رنگ پوست و سفیدی چشم آنها کمی به زردی می زند. موهای پر پشت و سیاه و گاهی مجعد دارند و به علت حرارت و خشکی زیاد بیشتر مستعد تاسی سرند. خشکی دهان و عطش فراوان دارند. خیلی گرمایی هستند و در تابستان اذیت می شوند. استعداد این را دارند که با خوردن خوراکیهای خیلی گرم دچار خارش و کهیر شوند. افراد باهوش و زیرک هستند و هم چنین پر حرف. در کارها چالاک و سریع هستند. افراد دقیق، منظم و تیز بین هستند. میل بالای جنسی و توان جنسی متغیر دارند. روابط اجتماعی آن ها قوی است. عجول و بی قرارند.
علائم غلبه خلط صفرا:
● زردی رنگ چشم و پوست
● خشکی دهان و بینی
● عطش زیاد
● جوش و آکنه در سر وصورت
● خشکی پوست و اگزما
● تلخی دهان
● کاهش اشتها به غذا
● احساس گزگز و سوزن سوزن شدن بدن
● نبض سریع
● احساس تهوع
http://www.drakbary.com/ShowNews.aspx?NewsID=337
سایت دکتر اکبری متخصص طب سنتی
مزاج سوداوی یعنی سرد و خشک در طب سنتی چیست
دوست دارم مزاج خودم را با نگاه طب سنتی بدانم
مزاج سوداوی یعنی سرد و خشک
سودا:
اغلب افرادی هستند لاغر با استخوانهای نازک و کشیده. پوست سوداوی ها خشک و رنگ آن از حالت سفید تا سبزه و تیره متغیر است. موی بدن سوداوئی ها کم است و موی سرشان به علت سردی و خشکی زودتر دچار سفیدی یا حالت گندمگون می شود. نبض آن ها تقریباً کند اما سفت و باریک است. در لمس بدنشان سرد و خشک و پوستشان سفت است. بینی آنان خشک است. خواب کم دارند. تحمل هوای سرد را ندارند و در هوای گرم و فصل بهار راحت ترند. در فصل پاییز خیلی اذیت می شوند. تمایل به خوردن شیرینی و گرمی ها دارد. اینها افراد دقیق و منظم، دور اندیش و محاسبه گر هستند و محتاط می باشند.
علائم غلبه خلط سودا:
● لاغری وخشکی وسفتی پوست
● دو نیم شدن انتهای موهای سر (موخوره)
● سوزش سر دل
● اشتهای کاذب(گرسنگی زودرس)
● سیاه وتیره شدن رنگ پوست بخصوص تیرگی زیر چشم
● فکر وخیال زیاد (وسواس)
● خواب سبک و پریدن مکرر از خواب
● اضطراب و تشویش خاطر (افسردگی)
● سیری زود رس
http://www.drakbary.com/ShowNews.aspx?NewsID=337
سایت جناب دکتر اکبری متخصص طب سنتی
مزاج دموی یعنی گرم و تر در طب سنتی چیست
من مراج خودم را نمیدانم چیست راهنمایی کنید ؟
مزاج دموی یعنی گرم و تر
دم:
این افراد هیکل درشت و بدنی عضلانی دارند و لاغر نیستند. پوستی سرخ و سفید رنگ دارند. موهای پر پشت دارند، نبض پر و قوی دارند. خوب می خوابند و تحمل بی خوابی را نیز دارند. پوست اینها گرم و مرطوب و نرم است. نه گرمایی هستند و نه سرمایی، اما به نسبت تحمل سرما برایشان راحت تر است. میل به شیرینی و ترشی دارند. همه نوع غذا را می توانند بخورند. هوش و حافظه بالایی دارند. سریع و پر انرژی هستند. میل و توان جنسی بالایی دارند استعداد ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون بالا دارند. عروق روی دست ها برجسته است نبض آنان پر و قوی است.
علایم غلبه خلط دم:
● پری رگها و پری نبض
● سر درد و احساس سنگینی سر
● سرخی چشم ها در صورت و بدن
● ایجاد دمل و جوش و بثورات پوستی و خارش (بیشتر در تنه و کتف)
● زیاد شدن خواب
● احساس کسالت و خمیازه
● احساس مزه شیرین در دهان
● خون ریزی لثه و بینی
● خارش محل حجامت و فصد قبلی
● افزایش فشار خون
http://www.drakbary.com/ShowNews.aspx?NewsID=337
سایت دکتر طب سنتی متخصص جناب اکبری
مزاج بلغمی یعنی سرد و تر در طب سنتی یعنی چه
من مزاجم را نمیدانم چیست
مزاج بلغمی یعنی سرد و تر
بلغم:
هیکل بلغمی ها معمولاً درشت است و افرادی چاق هستند و بدن پر چربی دارند. پوست سفید رنگ دارند و در لمس، پوست بدنشان سرد و مرطوب و نرم است. موهای کم پشت دارند. دهانشان مرطوب است. تشنه نمی شوند. خواب آن ها سنگین و زیاد است. احساس کسلی و بیحالی دارند. تمایل به خوردن شیرینی و ادویه جات و گرمی جات دارند. در فصل زمستان خیلی اذیت می شوند. با خوردن سردی ها دچار مشکل می شوند. نبض ضعیف دارند. کم انرژی و کم جنب و جوش هستند و در کارها کند هستند. خیلی دیر عصبانی می شوند. فراموش کار و کند ذهن هستند.
علائم غلبه خلط بلغم:
● سفیدی رنگ پوست
● نرمی و سردی پوست
● کندی حواس
● زیادشدن خواب
● مدفوع بدبو
● فراموشی و کند فهمی
● ترشحات پشت حلق و بلغمی و سرفه زیاد
● ضعف هضم و آروغ ترش زدن
● افزایش آب دهان
● افزایش اشتها
● تجمع چربی شکمی
● عدم تشنگی
● ادرار سفیدرنگ
● احساس کسلی و بی حالی
http://www.drakbary.com/ShowNews.a
spx?NewsID=337
سایت دکتر متخصص طب سنتی جناب اکبری
تغذیه برای چهار مزاج (بلغمی و دموی و صفراوی و دموی )از منطر طب سنتی چیست
بالاخره طب سنتی برای تغذیه سالم هر
مزاج دموی گرم و تر
مزاج صفراوی گرم و خشک
مزاج بلغمی سرد و تر
مزاج سوداوی سرد و خشک
چه دستورالعملی دارد
????????
الف) غذاهای مناسب طبع صفرا:
غذاهای با طبع سرد و تر برای افراد صفراوی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.
بطور مثال؛ اگر ماده غذایی دارای طبع گرم توسط فرد صفراوی میل می شود، لازم است این غذا آب دار باشد تا آب موجود در غذا حرارت صفرای فرد را فرو نشاند.
۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، دنبه فراوان، استخوان، نخود، زرد چوبه کم، بدون رب و گوجه فرنگی
۲٫ انواع سوپ با گوشت گوسفند شامل: سوپ جو، سوپ رشته، سوپ شیر
۳٫ انواع آش های سنتی شامل: آش شیرازی، آش یزدی، آش رشته، آش ماست، شله زرد
۴٫ شیر برنج
۵٫ انواع پلو و خورشت های ایرانی شامل: خورشت قیمه، قورمه سبزی، فسنجان، خورشت بامیه، خورشت کدو، طاس کباب، خورشت کرفس، خورشت هویج، خورشت بادمجان (سودا زدایی بادمجان انجام شده باشد)، همگی با گوشت های مجاز موجود در مثلث سلامت.
۶٫ مصرف تمام غذاهای ایرانی دیگر با رعایت متعادل سازی و استفاده از مواد توصیه شده در مثلث سلامت، مجاز است.
● میوه های مناسب طبع صفرا:
انواع مرکبات (ترش و شیرین)، انار، شاه توت، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، خربزه، هندوانه، گرمک، توت، خرمای شیره دار، انجیر، انگور، انبه، خیار، خیار چنبر
* تبصره: باید بین خوردن میوه های با طبع سرد، دو ساعت فاصله باشد و لذا ترکیب آنها مناسب نیست. ولی خوردن میوه های گرم و یا ترکیب سرد و گرم بلامانع است، در مهمانی ها یک نوع میوه خورده شود.
● سبزیجات مناسب طبع صفرا:
سبزی خوردن، کاهو، اسفناج، انواع جوانه ها مثل جوانه گندم
● لبنیات مناسب طبع صفرا:
شیر، ماست، دوغ، پنیر، سرشیر، خامه و کره محلی گاوی، که استفاده همگی با مصلح بلامانع است.
● نوشیدنی های مناسب طبع صفرا:
(شامل عرقیات، دمنوش ها، شربت ها)
خاکشیر، عناب، بابونه، ترنجبین، شیر خشت، زرشک، آلبالو
● غذاهای نامناسب طبع صفرا:
غذاهای خشک و بسیار گرم نامتعادل، برای مزاج صفرا مشکل زا می شوند:
کباب زیاد و خشک، سرخ کردنی های زیاد، خرمای خیلی خشک، فلفل سیاه زیاد، ادویه گرم فراوان.
الف) غذاهای مناسب طبع صفرا:
غذاهای با طبع سرد و تر برای افراد صفراوی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.
بطور مثال؛ اگر ماده غذایی دارای طبع گرم توسط فرد صفراوی میل می شود، لازم است این غذا آب دار باشد تا آب موجود در غذا حرارت صفرای فرد را فرو نشاند.
۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، دنبه فراوان، استخوان، نخود، زرد چوبه کم، بدون رب و گوجه فرنگی
۲٫ انواع سوپ با گوشت گوسفند شامل: سوپ جو، سوپ رشته، سوپ شیر
۳٫ انواع آش های سنتی شامل: آش شیرازی، آش یزدی، آش رشته، آش ماست، شله زرد
۴٫ شیر برنج
۵٫ انواع پلو و خورشت های ایرانی شامل: خورشت قیمه، قورمه سبزی، فسنجان، خورشت بامیه، خورشت کدو، طاس کباب، خورشت کرفس، خورشت هویج، خورشت بادمجان (سودا زدایی بادمجان انجام شده باشد)، همگی با گوشت های مجاز موجود در مثلث سلامت.
۶٫ مصرف تمام غذاهای ایرانی دیگر با رعایت متعادل سازی و استفاده از مواد توصیه شده در مثلث سلامت، مجاز است.
● میوه های مناسب طبع صفرا:
انواع مرکبات (ترش و شیرین)، انار، شاه توت، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، خربزه، هندوانه، گرمک، توت، خرمای شیره دار، انجیر، انگور، انبه، خیار، خیار چنبر
* تبصره: باید بین خوردن میوه های با طبع سرد، دو ساعت فاصله باشد و لذا ترکیب آنها مناسب نیست. ولی خوردن میوه های گرم و یا ترکیب سرد و گرم بلامانع است، در مهمانی ها یک نوع میوه خورده شود.
● سبزیجات مناسب طبع صفرا:
سبزی خوردن، کاهو، اسفناج، انواع جوانه ها مثل جوانه گندم
● لبنیات مناسب طبع صفرا:
شیر، ماست، دوغ، پنیر، سرشیر، خامه و کره محلی گاوی، که استفاده همگی با مصلح بلامانع است.
● نوشیدنی های مناسب طبع صفرا: (شامل عرقیات، دمنوش ها، شربت ها)
خاکشیر، عناب، بابونه، ترنجبین، شیر خشت، زرشک، آلبالو
● غذاهای نامناسب طبع صفرا:
غذاهای خشک و بسیار گرم نامتعادل، برای مزاج صفرا مشکل زا می شوند:
کباب زیاد و خشک، سرخ کردنی های زیاد، خرمای خیلی خشک، فلفل سیاه زیاد، ادویه گرم فراوان.
???????
ب) غذاهای مناسب طبع دم:
غذاهای با طبع سرد و خشک برای افراد دموی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.
بطور مثال؛ اگر ماده غذایی دارای طبع سرد و خشک است مثل عناب (دارای طبع خنک است) می توان با درست کردن دمنوش آن، که به عناب آب و حرارات اضافه می شود آن را متعادل نمود.
همچنین اضافه کردن مواد گیاهی با طبع سرد و خشک داخل انواع خورشت ها، می تواند
💊💊💊💊🇮🇷🇮🇷
#تقویتذهنبچّهها
۱ـ پنج عدد مویز (کشمش انگور سیاه بدون هسته) بخورد،
۲ـ از مخلوط زنجفیل پرورده در عسل طبیعی، یک قاشق چایخوری بخورد،
۳ـ غذای اصلی تازه و غذا کمکی تازه بخورد.
!! توجّه: غذای مانده، فست فودها و اسانسهای شیمیائی نخورد.
@tebiranii
استاد خیراندیش