eitaa logo
کانال تجارب طب اسلامی و سنتی حسین معارفی
24هزار دنبال‌کننده
5.4هزار عکس
3.1هزار ویدیو
51 فایل
درج تجارب خودم و همه اساتید طب ایرانی
مشاهده در ایتا
دانلود
💊💊آش مخصوص کبدچرب جو پوست کنده 1 پیمانه گندم پوست کنده ¼ پیمانه ماش ¼ پیمانه ارزن ¼ پیمانه پیاز بزرگ 1 عدد عدس ½ پیمانه نخود ½ پیمانه لوبیا ½ پیمانه گل ختمی پودر شده 3 قاشق غذاخوری پنیرک خرد شده 3 قاشق غذاخوری زولنگ یا چوچاق خرد شده 8 قاشق غذاخوری زیره ( ترجیحا" سیاه ) 1 پیمانه شوید 500 گرم آب قلم به مقدار نیاز سبزی آش 500 گرم آلو بخارا 1 پیمانه 1⃣ حبوبات را پس از شستشو،از 24 ساعت قبل خیس کرده و آب آن را عوض نکنید. جو را هم به همراه گندم خیس نمائید. 2⃣ پیاز را خرد کرده و سپس تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بعد نمک، مقدار خیلی کم فلفل ( برای معطر نمودن ) و زردچوبه را اضافه نموده و سپس آب قلم را به مخلوط بیافزائید. 3⃣ اجازه دهید تا آب به جوش آید و بعد جو و گندم پوست کنده را به همراه آلو و شوید و زیره اضافه کنید. 4⃣ بعد از یک ساعت که از پخت جو گذشت، سایر حبوبات را اضافه کنید، باید بعد از پخت کامل جو، آن را به قابلمه اضافه نمایید. در قابلمه را به صورتی که کاملاً کیپ نباشد قرار دهید تا جو همراه با عدس بپزد. 5⃣ عدس و ماش و ارزن و نخود و لوبیا را بدون آبکش کردن ابتدا جداگانه پخته و بعد به آش اضافه کنید. 6⃣ سپس سبزی آش و شوید و پنیرک و گل ختمی و چوچاق یا زولنگ را اضافه کرده، و چند بار آش را به هم بزنید تا همه مواد درون آش به صورت یکنواخت پخته شوند و در ضمن آش ته نگیرد. ♦️ این دستور برای مصرف ۳ تا ۴ نفر تدوین شده است. ♦️ روشهای پخت آش جو در مناطق ایران گوناگون است. پس میتوان روش پخت را تغییر داد. ♦️ ملاک تاثیر این آش وجود مواد اشاره شده در ترکیب است. ♦️ درمانگران به تناسب شرایط بیمار میتوانند این ترکیب را تغییر دهند. ♦️ حذف آب قلم مانعی ندارد. ♦️ افزودن روغن زیتون در حین طبخ به کاهش عوارض باد ایجاد شده حبوبات کمک میکند @shamsesharif اجتهاد شده از آموزههای مرحومه رقیه بیگم 👉 @tebesonatii 🍃🍃🍃🍃🍃🍃
‍ 🟣 قابل توجه علاقمندان به کلاس های مجازی؛ دوره عنبیه شناسی مجازی ؛ مقدماتی و متوسط ♻️ سرفصل ها؛ ۱_آشنایی با عنبیه شناسی و تاریخه پیدایش علم ایریدولوژی. ۲_ساختار( آناتومی) عنبیه ۲_انواع تقسیم بندی ها؛ 💎( شعاعی_حلقوی) ۳_انواع رنگ های عنبیه و مشکلات آنها؛ 💎(خاکستری_عسلی_قهوه ای_آبی_سبز_مخلوط) ۴_انواع حلقه ها؛ 💎(عصبی_اسکارف ریم_سدیمی،کلسیمی_کهولت) ۵_انواع لاکوناها؛ 🔮انواع لاکونا از نظر سطح؛ 💎( حاد_تحت حاد_مزمن_تخریب شده_نرمال) 🔮انواع لاکونا از نظرلبه؛ 💎(باز_ نیمه باز_بسته) 🔮انواع لاکونا از نظرشکل؛ 💎(کریپ_چوب طبلی_تخت کفشی_ کندو عسل_نردبانی_قلوه سنگی_تیغه ای_منقاری و خمیده_برگی_میلکورت_لوزی_لوزی رنگی_اژدری_اژدری فرو رفته در طوقک_غول آسا_دایورتیکولا_) ۶_انواع سور( لکه های رنگی)؛ 💎(سفید_زرد_قرمز_قهوه ای_سیاه) ۷_انواع ساختارها ؛ 💎(۱-ساختار چشم آبی ۲-ساختار چشم قهوه ای ۳-ساختار رنگ مخلوط(Billary) ۴-ساختار نگرانی انقباضی ۵-ساختار متابولیسم آهن ۶-ساختار قلبی عروقی ۷-ساختار پانکراسی ۸-ساختار نوروژنیک ۹-ساختار نورو لنفاتیک ۱۰-ساختار پلی توریک ۱۱-ساختار غده ای ۱۲-ساختار بافت پیوندی ۱۳-ساختار اسیدی ۱۴-ساختار فیبریل ۱۵-ساختار کلیوی ۱۶-ساختار هیدروژنیک ۱۷-ساختار لمفاتیک هیپوپلاستیک ۱۸-ساختار دیسکراتیک ۱۹-ساختار میاسمیک ۲۰-ساختار لیپمیک) ۸_انواع هتروکرومیاها؛ 💎(۱_هتروکرمیای مرکزی ۲_هتروکرمیای مردمکی ۳_هتروکرمیای آبشاری ۴_هتروکرمیای قطاعی ۵_هتروکرمیای طوقکی ۶_هتروکرمیای ایریدیوم ۷_هتروکرمیای ایریدیس ۸_هتروکرمیای نیمه قطاعی) ۹_انواع طوقک؛ 💎(ضخیم_نازک _محو_طوقک چرخ دندانه_طوقک چهار گوش_پل در طوقک_طوقک دو لایه_طوقک شکسته) ۱۰_مشکلات دستگاه گوارش؛ 💎(۱_کاهش اسید ۲_افزایش اسید معده ۳_معده تخمیری ۴_التهاب و زخم ۵_یبوست ۶_سندروم روده مهله ۷_روده بالونی) 🔰زمان آموزش ؛ هفته ای دو جلسه شنبه و سه شنبه ها _ ساعت 8 شب 🌐 مدت دوره ؛ 20 جلسه 🟡 شهریه ؛200,000 تومان 🟢 شروع کلاس ؛ هفته اول مرداد 🆔 برای ثبت نام به آیدی زیر مراجعه کنی @shoniya 💠 کانال اطلاع رسانی @kelasehozori
💊💊✳️ نکاتی درباره تهوع و اسهال کرونایی در بیماران خانگی 🖌 دکتر مجید انوشیروانی، PhD طب ایرانی ۱. از داروهای قابض شیمیایی مانند دیفنوکسیلات یا استامینوفن کدئین برای درمان اسهال کرونایی استفاده نکنید. ۲. اگر بی‌اشتهایی و تهوع، مانع دریافت مایعات کافی می‌گردد سرم‌تراپی بویژه برای سالمندان ممکن است بسیار حیاتی باشد؛ بنابراین مشاوره با پزشک را به تاخیر نیاندازید. ۳.‌ برای کاهش اسهال و تهوع، مصرف دمنوشی شامل به بوداده و تخم‌ گشنیز سودمند است. ۴. چشیدن رب انار که مزه گس داشته باشد نیز برای کاهش تهوع و اسهال، و بهبود اشتها مفید است. ۵. یک لیوان آب سیب تازه که در آن یک قاشق چای‌خوری تخم بارهنگ ریخته و هم زده باشد، هم برای تامین مایعات و هم برای کاهش اسهال و تقویت روده سودمند است. مقدار و دفعات مصرف، بسته به شرایط بالینی هر بیمار متفاوت است. 🔸علایم گوارشی کوروناویروس: - تهوع و استفراغ - درد شکم - نفخ - سوزش معده - بی‌اشتهایی - اسهال 🔹از همان آغاز همه‌گیری، به علایم گوارشی می‌اندیشیدیم و مترصد آنها بودیم... و حالا این علایم‌، زبانزد شده است.‌ ✳️ البته این علایم در گرمازدگی، و مسمومیت غذایی، یا مشکلات کارکردی دستگاه گوارش نیز ظاهر می‌شوند. با این حال چاره‌ای نداریم جز آنکه هشیار باشیم و امکان ابتلا را در نظر بگیریم. Hikmatbasedmedicine 👉 @tebesonatii 🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🔴 درمان ناراحتی اعصاب و ♻ ناراحتی اعصاب و یا افسردگی و همچنین وسواس، جزء بیماری‌های سرد هستند؛ و با افزایش در تن و به ویژه در سر به وجود می‌آیند. پس هر چه میزان سردی بلغم در تن افزایش یابد، انسان بی تحرک‌تر و می‌شود. به کار گیری روش اصلاح طبع برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها در مطب دکتر احمدرضاظهور دراصفهان 09135605321 @drzohoor_matab
✴️ ✍یکی از بهترین راه‌ها برای درمان پاشنه پا و درمان درد کف پا، ماساژ اطراف تاندون آشیل با یک روغن گرم (زیتون، ، کنجد، و...) است. •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈• 🌱 @drzohoor_matab 09135605321 03132333008
🔰سلامتکده تخصصی طب سنتی حکیم با همکاری انجمن علمی طب سنتی ایران برگزار می کند: ❇️دوره آموزشی کلیات و اصول حفظ سلامتی از منظر طب سنتی ایران 📌 آدرس: تهران، امیرآباد شمالی، انتهای خیابان پنجم، پلاک ۲، طبقه سوم، واحد آموزش تلفن: ۸۶۰۹۴۱۳۹ و ۰۹۳۳۰۵۴۴۰۲۸ 👉 @itma_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دستور العمل خود مراقبتی برای پیشگیری از کرونا (قسمت اول) ❇️کار مشترکی از انجمن علمی طب سنتی ایران و بنیاد طب ایرانی 🌀 قسمتهای بعدی را هم حتما ببینید. 🌐 www.itma.ir 👉 @persianmedicine 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دستور العمل خود مراقبتی برای پیشگیری از کرونا (قسمت دوم) 🔰غذاهای مفید و توصیه شده ❇️کار مشترکی از انجمن علمی طب سنتی ایران ، بنیاد طب ایرانی و دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت 🌀 قسمتهای بعدی را هم حتما ببینید. 🌐 www.itma.ir 👉 @persianmedicine 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دستور العمل خود مراقبتی برای پیشگیری از کرونا (قسمت سوم) 🔰چند غذای مقوی برای دوران کرونایی ❇️کار مشترکی از انجمن علمی طب سنتی ایران ، بنیاد طب ایرانی و دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت 🌀 قسمتهای بعدی را هم حتما ببینید. 🌐 www.itma.ir 👉 @persianmedicine 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دستور العمل خود مراقبتی برای پیشگیری از کرونا (قسمت چهارم) 🔰این آش را حتما بپزید. ❇️کار مشترکی از انجمن علمی طب سنتی ایران ، بنیاد طب ایرانی و دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت 🌀 قسمتهای بعدی را هم حتما ببینید. 🌐 www.itma.ir 👉 @persianmedicine 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دستور العمل خود مراقبتی برای پیشگیری از کرونا (قسمت پنجم) 🔰چندین خوراکی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن ❇️کار مشترکی از انجمن علمی طب سنتی ایران ، بنیاد طب ایرانی و دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت 🌀 قسمتهای بعدی را هم حتما ببینید. 🌐 www.itma.ir 👉 @persianmedicine 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دستور العمل خود مراقبتی برای پیشگیری از کرونا (قسمت ششم) 🔰آموزش تهیه یک نوشیدنی بسیار مفید ❇️کار مشترکی از انجمن علمی طب سنتی ایران ، بنیاد طب ایرانی و دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت 🌀 قسمتهای بعدی را هم حتما ببینید. 🌐 www.itma.ir 👉 @persianmedicine 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دستور العمل خود مراقبتی برای پیشگیری از کرونا (قسمت هفتم) 🔰آموزش تهیه یک دمنوش بسیار پر خاصیت ❇️کار مشترکی از انجمن علمی طب سنتی ایران ، بنیاد طب ایرانی و دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت 🌀 قسمتهای بعدی را هم حتما ببینید. 🌐 www.itma.ir 👉 @persianmedicine 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دستور العمل خود مراقبتی برای پیشگیری از کرونا (قسمت هشتم) 🔰توصیه های موضعی دارویی ❇️کار مشترکی از انجمن علمی طب سنتی ایران ، بنیاد طب ایرانی و دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت 🌀 قسمتهای بعدی را هم حتما ببینید. 🌐 www.itma.ir 👉 @persianmedicine 👈
✍️در ماده ای به نام وجود دارد كه اگر در مغز جمع شود باعث كندی ذهن می شود ، برای مقابله با تیرامین بايد ميزان را در بدن زيادكرد واين كاربا خوردن انجام می شود @sinohehsamdaliri
📚منیزیم موجود در گل‌گاوزبان ضدسرطان بوده و به دلیل دارا بودن «آلکوالویید» می‌تواند ضد حساسیت، ضد‌روماتیسم و ضد التهاب باشد. 🌺🍃مزاج آن گرم وخشک است . @sinohehsamdaliri
🔴جهت درمان کسانی که دفع پروتئین از کلیه با مزاج سوداوی هستند, زنيان و گردو میل شود🔵 @sinohehsamdaliri
📚📚📚‍ 🔴چهره دوگانه بعضی از گیاهان در طب مقدس ایرانی 🔵استاد حمزه سام دلیری عضوانجمن علمی طب سنتی ایران 🔰در حوزه طب سنتی ایران ، گیاهانی داریم که خواصی دوگانه دارند ؛یعنی در شرایطی خاص ، میتوانند به عناوین مختلف ،خواص درمانی متفاوتی را از خود نشان دهند از جمله این گیاهان دارویی میتوان ،گیاه مریم گلی - گیاه باباآدم ، تخم گیاه خاکشیر ، پوست درخت توت ، هوفاریقون و خیلی از گیاهان دارویی دیگر را نام برد. 🔰بعنوان مثال ؛برگ گیاه مریم گلی ، در ترکیب با گیاهانی از جمله : نعناع و فلفل و زعفران، ترکیبی لاغر کننده است .اما در ترکیب با کتیرای گون و فلوس و حتی عسل ، ترکیبی چاق کننده می باشد. 🔰چنانچه یک قاشق غذاخوری تخم گیاه خاکشیر را در یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و با عسل شیرین کنید و مصرف نمایید خاصیت ملین داشته ، اما مصرف آن با آب سرد و یا مصرف آن بصورت بوداده ؛از اسهال پیشگیری میکند. نکته جالب در این است که خاکشیر، میتواند در دو شرایط عکس یکدیگر (یبوست و اسهال) مفید باشد. 🔰در کتب سنگی از حکمای قدیم طب سنتی ایران آمده است که اگر پوست درخت توت سفید را برش دهید و آن را به طرف بالا بکشید و از درخت جدا کنید،جوشانده اش خاصیت قی آور دارد. اما اگر به طرف پایین بکشید و از درخت جدا کنید،جوشانده اش خاصیت مسهلی دارد. @sinohehsamdaliri 🔰برگ گیاه کاسنی در ترکیب با سرکه و دارچین درمان کننده بسیار خوب اسهال است. اما اگرهمین گیاه را با گلسرخ +گل نیلوفر+برگ سنا+عناب+گل گاوزبان مخلوط کنیم و بصورت دمنوش ، تجویز کنیم ترکیبی ملین و مسهل به شمار می آید. 🔰نوشیدن دمنوش ریشه و برگ گیاه باباآدم ، کاهنده هورمون رشد است اما عرق گیاه باباآدم افزاینده هورمون رشد میباشد بنابراین کسانی که در سنین رشد قرار دارند و مایل به افزایش قد هستند ، بهتر است از شکل تقطیر شده آن استفاده کنند. 🔰گیاه رازیانه یک فیتواستروژن است ، یعنی ذاتا حاوی استروژن است .تخم این گیاه اثرچندانی در تنظیم قاعدگی ندارد اما عرق رازیانه یکی از موثرترین داروها در درمان بیماریهای زنان محسوب میشود. 🔰لذا توصیه و تاکید میکنم از مصرف خودسرانه داروها و گیاهان دارویی چه بصورت تکی یا مفرده و چه بصورت ترکیبی و مرکب ، خودداری کرده و در هر حال برای مقاصد درمانی خاص، با پزشک حاذق طب ایرانی هماهنگ باشید. @sinohehsamdaliri
19.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شش نقطه مهم در فشـــــار درمانی که کمک میکنند بدون هیچ زحمتی وزن کم کنید❗️ با فشار دادن این نقاط شگفت انگیز، سوخت و ساز بدن افزایش یافته و اشتهای شما کنترل میشود (☝️) @sinohehsamdaliri
💊💊آویشن سرماخوردگی رو درمان میکنه👈 آویشن حاوی خواص ضد عفونی کنندگی و آنتی بیوتیکی است و یه درمان عالی برای وقتیه که سرماخورده هستین، گلودرد دارین و سرفه میکنین. 2تا3قاشق اویشن خشک را با ۳لیوان آب جوشانده و میل نمایید بهتر است با عسل و یا نبات ان را شیرین کنید. ‌‏🔊elearning.hejamat.ir ‏ 🔊https://t.me/iitmd_kheyrandish ‏🔊instagram.com/iit.md
📚📚💊💊✅ 🍥سیب و به رو برگ برگ کنید و توی آفتاب خشک کنید بعد 3 روز در ماهیتابه بریزید و با ۱ق غ گلاب تف دهید تا رنگش قهوه ای شود،مثل چای دم کنید و میل کنید ‌‏🔊elearning.hejamat.ir ‏ 🔊https://t.me/iitmd_kheyrandish ‏🔊instagram.com/iit.md
🔺مایع ضدعفونی کننده الکلی در خودرو نگذارید 🔹نتیجه گذاشتن مایع ضد عفونی در گرمای تابستان باعث ایجاد احتراق و در مواقعی انفجار می شود ✅ @Masaf
💊اگر مزاج تان خشک است شیربرنج بخورید اگر مزاج تان خشک است شیربرنج بخورید! شیر برنج رطوبت رسان ملایم بدن در افراد خشک مزاج است  ۰0 خواندن این مطلب 2 دقیقه زمان میبرد  شیربرنج غذایی مناسب برای افراد خشک مزاج مصرف شیر به صورت شیربرنج و فرنی بسیار مورد توصیه طب سنتی برای اکثر افراد خصوصاً افراد خشک مزاج است، از طرفی برنج به تنهایی غذاییت زیادی ندارد! (یعنی ماده زیادی از آن برای بدن تولید نمی‌شود) ولی اگر با شکر سرخ یا شیر (شیربرنج) مصرف شود، غذاییت زیادی داشته و چاق کننده است. شیر برنج ، غذایی زود هضم شیر برنج یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی است که در عین سادگی غذایی کامل محسوب می شود که به آن «آش شیر» هم می گویند و در شاهنامه فردوسی از آن با نام «شیربا» یاد شده است. در طب سنتی عقیده بر این است که مصرف غذاهایی چون شیر برنج و فرنی در شرایط مناسب، باعث تقویت بدن، طولانی شدن عمر، خوش رنگ شدن پوست و چهره و تقویت قوای جنسی می‌شود. در واقع شیر به همراه برنج و مقداری شکر سرخ یا عسل حرارت داده می‌ شود و ماده یکدستی حاصل می ‌شود که غذایی بسیار مفید، مقوی با هضم راحت (به خاطر حرارتی که دیده) می باشد و برای اکثر افراد خصوصاً افراد خشک مزاج، قابل استفاده و مفید است. 💊چرا شیربرنج غذای مناسبی برای افراد خشک مزاج است؟ شیر برنج دارای مزاج معتدل است.  افراد دارای مزاج خشک، می‌توانند از شیربرنج استفاده کنند، چون این غذا رطوبت‌رسان ملایم بدن است و عمر را طولانی می‌کند و می‌تواند کمک به چاق شدن در افراد خیلی لاغر نماید. خصوصا اگر این غذا همراه با شیره انگور مصرف شود، یک غذای کامل است. از طرفی برنج به تنهایی غذاییت زیادی ندارد! ولی اگر با شکر سرخ یا شیر (شیربرنج) مصرف شود، غذاییت زیادی داشته و چاق کننده است. 💊توجه!!! سالمندانی که آروغ ترش و ریفلاکس معده ندارند شیربرنج را به عنوان یک غذای کامل استفاده کنند.البته می‌توانند مقداری گل سرخ هم به آن اضافه کنند. نشانه های بارز افراد با مزاج خشک چیست؟ این افراد معمولاً به راحتی چاق نمی‌شوند. پوست خشک و رنگ چهره کدری دارند. تیرگی و فرورفتگی زیر چشم داشته و آدم‌های بسیار دقیق و سخت گیری هستند. معمولا در فصل پاییز دچار تشدید بیماری هایی مثل بواسیر، ترک لب و تشدید خشکی پوست می‌شوند. 💊طرز تهیه شیربرنج مزاج: معتدل مواد لازم: برنج نیم کوب: (یک پیمانه) شیر محلی: (سه پیمانه) گلاب: (دو قاشق غذاخوری) شکر سرخ یا عسل: (در صورت تمایل) طرز تهیه: برنج را از شب قبل خیس کرده و با ۴ برابر آب می پزیم (به ازای یک پیمانه برنج، ۴ پیمانه آب می‌ریزیم). برنج آنقدر باید پخته شود تا نرم شود. در این مرحله برنج را مرتب هم می زنیم. سپس شیر را اضافه کرده و ۳۰ دقیقه می پزیم. ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت گلاب را اضافه می کنیم (قابل حذف است). اگر از شکر استفاده می کنید، می توان آن را به همراه شیر به برنج اضافه کرد؛ در غیر این صورت هنگام میل کردن از عسل یا شیره خرما یا شیره انگور استفاده گردد. 💊نکات مصرف شیربرنج در سردمزاج ها با عسل و در گرم مزاج‌ها با شکر کم مصرف شود. در افراد با طبع معتدل، اگر به جای افزودن شکر از عسل یا شیره‌‌های گیاهی استفاده شود، مصرف‌شان مفیدتر خواهد بود. در کنار شیر برنج از غذاهای ترش مزه، تخم مرغ، میوه ها، غذاهای نفاخ بویژه برخی حبوبات و … مصرف نشود و حداقل یک وعده میان آن‌ها فاصله باشد. تا حداقل سه ساعت بعد از شیربرنج  آب نوشیده نشود. مصرف آن‌ بعد از وعده غذایی اصلی توصیه نمی‌شود. در افراد مستعد نفخ زیاد از زعفران، زیره یا کرویا (شاه زیره، زیره رومی) در پخت استفاده شود یا بعد از آن کمی گلپر مصرف شود. مصرف گلاب در تهیه شیربرنج مضرات آن را کاهش داده و طعم و عطر دلنشینی به آن می‌بخشد. در مصرف شیربرنج نکات ذکر شده رعایت شود و در صورت جواز مصرف، در هفته بیش از سه مرتبه مصرف نشود. منبع: با سپاس از همکار محترم دکتر مینا محبی https://tabaye.ir/if-your-temperament-is-dry-eat-rice-milk/
♦️کرونایی‌های بدون علامت چطور درمان می‌شوند؟ @sobhekish
✅ طب سنتی را علمی و تخصصی آموزش ببینید! 1️⃣ تعریف وزن طبیعی 2️⃣ تعریف وزن زیبایی اندام 3️⃣ اضافه وزن و بیماری های مربوط به آن 4️⃣ تاثیر نوع و انتخاب و چینش غذا در وزن 5️⃣ تاثیر خواب بر وزن 6️⃣ تاثیر دفع روزانه بر وزن 7️⃣ تاثیر فعالیت بدنی بر وزن 8️⃣ تاثیر حالات روانی بر وزن 9️⃣ قوانین حفظ وزن در محدوده طبیعی ✅ همگی در کلاس آموزشی جمعه همین هفته بصورت مجازی با حضور استاد گرامی خانم دکتر الهام اختری ♨️ به همراه اعطای گواهینامه از طرف انجمن علمی طب سنتی ایران و تخفیف 60 درصدی 🌐 لینک ثبت نام در کلاس https://eseminar.tv/wb12035 ✅ جهت کسب اطلاعات بیشتر از این کلاس و سایر دوره های آموزشی عضو کانال آکادمی طبایع شوید! 👉 @tabaye_academy
💊💊💊‼️آیا ژله ها و پاستیل ها واقعاً غضروف سازند؟ آیا ژله ها و پاستیل ها واقعاً غضروف سازند؟ غضروف ساز بودن پاستیل ها و ژله ها یک باور غلط در میان مردم است  آیا واقعاً پاستیل و ژله غضروف سازند؟ امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی یکی از شایع ترین دردها «زانو درد و صدا دادن مفاصل» است. به گونه‌ای که پیر و جوان نمی‌شناسد و تمام گروه های سنی را ممکن است تهدید کند، از طرفی اخیراً نیز به وفور شاهد اخباری مبنی بر غضروف سازی، ترمیم مفاصل، رفع التهاب استخوان‌ها با پاستیل ها و ژله ها هستیم، حالا در این پست می‌خواهیم ببینیم این موضوع صحت دارد یا خیر! پس با ما همراه باشید. آیا پاستیل و ژله ها غضروف سازند؟ از دیگر باورهای غلط طبی که در جامعه رواج دارد این است که پاستیل ها و ژله ها استخوان ساز و غضروف ساز هستند!!! در صورتی که این گونه نیست، پاستیل ها و ژله ها پر از موادقندی و افزودنی هستند که بر حسب میزان غلظت آن‌ها، موجب آسیب به کبد می‌گردند. علاوه بر این، وجود این مواد در ژله و پاستیل ها، می‌تواند چاقی و اضافه وزن ایجاد کند. ‼️ماده اولیه پاستیل و ژله ها ماده اولیه و اصلی پاستیل ها و ژله ها، ژلاتین است؛ ژلاتین یک ترکیب پروتئینی متشکل از سه اسیدآمینه است. که این ژلاتین از جوشاندن استخوان گاو و گوسفند فراهم می شود؛ افرادی که خوراک کله پاچه می خورند هنگام خنک شدن آن مشاهده می کنند که از آن ژله حاصل شده که این همان ژلاتین است. سپس برای تهیه پاستیل، استخوان را از گوشت جدا کرده و آن را می جوشانند که نتیجه آن ژله ای بی رنگ است که با افزودن رنگ و مواد قندی، تبدیل به پاستیل می شود؛ پس پاستیل در حقیقت ژله کم آب همراه با طعم دهنده، رنگ دهنده و دیگر افزودنی ها است تا قوام بهتری پیدا کند. ‼️‼️تبلیغات استخوان سازی پاستیل و ژله گمراه کننده است ژلاتین، ارزش غذایی بالایی ندارد و از این رو برای کودکان در حال رشد سودمند نیست. کودکان در حال رشد به همه نوع مواد غذایی برای رشد نیاز دازند و ژلاتین کمک چندانی به استخوان سازی و ساخت مفاصل آنان نمی کند. گاهی با تبلیغات به این اشتباه عامه دامن می زنند که اگر غذای کافی نمی خوری، پاستیل می تواند آن را جبران کند در حالیکه این امر اشتباه است. بنابراین تغذیه سالم در بهبود مفاصل نقش بسیار موثرتری دارد. و باید گفته شود تغذیه سالم تغذیه ای است که از تمام دسته بندی های غذایی در آن موجود باشد. میوه ها و سبزیجات، شیر و لبنیات، مواد پروتئینی (گوشت سفید و گوشت گوسفند، ماهی، تخم مرغ)، حبوبات و غلات، اگر به صورت متعادل مصرف شوند، به ترتیب از اهمیت بالایی در پیشگیری از بیماری مفاصل برخوردارند. ‼️‼️‼️توجه به حلیت پاستیل های خارجی برای تهیه پاستیل که استخوان ها جوشانده می شوند باید به ذبح شرعی دام ها نیز توجه داشت؛ گاهی برخی سوء استفاده کنندگان (در کشورهای خارجی) بجای آنکه برای کشتن گاو، رگ های آن را ببرند، دام ها را خفه می کنند تا خون در بدن دام ها باقی مانده و رنگ استخوان ها تیره تر شود. همچنین این سوء استفاده کنندگان گاهی به آلودگی های میکروبی در محل کشتن دام توجهی نمی کنند. گاهی مسافران و فروشندگان ایرانی در بازگشت از کشورهای خارجی اقدام به خرید پاستیل و ژلاتین می‌کنند، بدون اینکه بدانند این پاستیل ها حرام هستند یا حلال. عوارض مصرف ژله و پاستیل ها موادقندی و افزودنی موجود در پاستیل ها و ژله ها بسته به میزان غلظت، می توانند موجب آسیب به کبد گردند. علاوه بر این، وجود این مواد در ژله و پاستیل ها، می‌تواند چاقی و اضافه وزن ایجاد کند. مصرف بی رویه پاستیل و ژله به خاطر وجود رنگ و شکر و دیگر مواد افزودنی می تواند اشتها را کور کرده و موجب سوء تغذیه شود. احتمال خفگی در بین مواد غذایی نرم با خاصیت انعطاف پذیری، بیشتر از دیگر مواد غذایی است بنابراین مصرف پاستیل و ژله در کودکان به ویژه کودکان کمتر از سه سال به هبچ وجه توصیه نمی شود 📚📚📚سخن پایانی… با توجه به مباحث ذکر شده، اخبار مبنی بر غضروف سازی پاستیل ها و ژله ها، چه از نظر طب سنتی و چه از منظر طب مدرن، صحت و پشتوانه ای ندارد و خواهشاً افراد با تکیه بر این شایعات در فضای مجازی سلامتی خود و کودکان خود را به خطر نیندازند. منبع: محمدعسکر فراشاه و دکتر احمدرضا درستی https://tabaye.ir/do-jellies-and-pastilles-really-make-cartilage/
💊آشنایی با علل صدای مفصلی و راهکارهای پیشگیری و درمان آن در طب سنتی آیا صدا دادن مفاصل نگران کننده است؟ اگر صدای مفصلی، با درد و تورم همراه نباشد و طولانی و اصطلاحاُ مزمن نشده است، جای نگرانی نیست. در اغلب اوقات، علت صدا دادن و تق‌تق مفاصل بخصوص مفصل زانو، خارج شدن هوایی است که در فضای مفصلی به‌ دام‌ افتاده است. البته فشار زیاد بر مفصل و نیز اصطکاکی که در مفصل و در فرآیند تغییر موقعیت و زاویه مفصلی ایجاد می‌شود، نیز می‌توانند باعث ایجاد صدای مفصلی نرمال باشند. این دقیقاً همان حس و صدایی است که که در شکستن قولنج انگشتان دست و پا یا مفاصل دیگر تجربه می گردد. صدا دادن مفاصل چه دلایلی می‌تواند داشته باشد؟ ۱) آزاد شدن گاز ممکن است در مایع سینوویوم که در درون‌مفصل وجود دارد و مانند نرم کننده ای حرکات مفصل را تسهیل می کند، گاز تولید و آزاد شدن حباب های هوا صدا در مفصل ایجاد می کند. ۲) حرکت تاندون حرکات مفصل مدیون کنش واکنش تاندون ها و لیگامان هایی است که در اطراف مفصل وجود دارند و به استخوان های تشکیل دهنده مفصل یا استخوان های اطراف چسبیده اند. تغییر وضعیت این تاندونها در جریان حرکات مفصل، و عبور آنها از روی زواید و برجستگی های استخوانی، ممکن است باعث ایجاد صدای مفصلی شود. جالب است که ممکن است خود فرد این صدا را نشنود و اطرافیان متوجه آن شوند. علاوه بر این کشیدگی لیگامان ها نیز می تواند باعث ایجاد صدا شوند. این حالت در کشیدگی های ناگهانی و بیش از حد تاندون ها و نیز در مورد تاندون هایی که قبلا آسیب دیده اند و نیز در افرادی که دچار تغییرات آرتروز شده اند بیشتر دیده می شود. ۳) سطح ناصاف مفصل در آرتروز یا ساییدگی مفصلی، غضروف آسیب می بیند و ناهموار می شود. لذا مفصلی که دچار آرتروز است در حین حرکت و با تماس و ساییده شدن سطوح ناهموار بر روی یکدیگر، صدا ایجاد می شود. معمولا شایع ترین علت صدای مفصلی، تغییرات آرتروز است. ۴) تغییرات مایع مفصلی برخی متخصصین معتقدند تغییرات مایع مفصلی مانند کم و زیادشدن حجم آن نیز می‌تواند باعث تولید صدای مفصلی شوند. 💊💊چه وقت باید به پزشک مراجعه کنیم؟ در این موارد باید صدای مفصلی را جدی گرفت و به پزشک مراجعه نمود: زمانی که صدای مفصلی در سنین قبل از میانسالی شروع شود. وقتی مفصلی که آسیب دیده و صدا می دهد. وقتی صدای مفصلی همراه با محدودیت حرکتی و درد همراه است. وقتی فرد دچار ورم مفصل است. وقتی صدای مفصلی دائمی و مزمن شده است. زمانی صدای مفصلی متعاقب یا همراه یک رخداد حاد مانند ضرب دیدگی و تروما، کاهش دامنه حرکات مفصل و ورم حاد مفصل باشد. تذکر: نرمی استخوان کشکک و اصطلاحا کندرومالاسی از علل شایع صدای مفصلی بخصوص در خانم ها، افراد چاق، افراد کم‌تحرک، آپارتمان نشینی و مشکلات مربوط به پله و … است. در این بیماری، غضروف استخوان کشکک زانو، در اثر حرکات مکرر و نامناسب و یا فشار بیش از حد ناشی از وزن بالا و یا … آسیب می بیند. این افراد از درد زانو بخصوص بعد از نشستن به مدت طولانی شکایت دارند. حرکات زانو در کندرومالاسی ممکن است با صدا همراه باشد. علاوه بر اصلاح سبک زندگی، کاهش وزن، ورزش و … تقویت عضلات چهارسر زانو با ورزش ها و حرکات مناسبی که پزشک تجویز می کند، درمان اصلی این بیماری است. 💊💊اصول کلی درمان صدای مفصلی اصول کلی درمان صدای مفصلی عبارتند از:  کنترل و کم کردن وزن  خودداری از دو زانو و چهار زانو نشستن  پیاده روی در زمین های صاف، بدون مانع، مستقیم  نرم دویدن  دارو درمانی طب سنتی برای رفع صدا دادن مفاصل، چه راهکارهایی پیشنهاد می کند؟  کنترل و کاهش وزن ماساژ ملایم مفصل و اندام های اطراف با روغن های مناسب مانند روغن سیاهدانه، بابونه، کنجد، بادام شیرین، زنجبیل یا زیره تذکر: پزشک طب ایرانی، بنا به نوع بیماری و اتیولوژی و علت صدای مفصلی ممکن است روغن های متفاوتی را پیشنهاد و تجویز نماید. مثلا در خشکی مفاصل و آرتروز روغن های مرطب و رطوبت بخش مانند بادام شیرین و کنجد و … ترجیح دارند.  ورزش روزانه و منظم اصلاح رژیم غذایی (پرهیز از برخی غذاها مانند فست فودها و تنقلات ناسالم، اجتناب از نوشابه، مصرف کمتر غذاهای نفاخ و …) تقویت غضروف با تدابیر غذایی و نیز حرکات ورزشی تذکر: تدابیر غذایی باید توسط پزشک طب ایرانی و با لحاظ مزاج عمومی فرد و معاینات انجام شده طرح ریزی و اجراء شود. بهتر است از نظرات ارزشمند کارشناسان حرکات اصلاحی برای طراحی برنامه ورزشی مناسب در بهبود شرایط فرد بهره گرفت. بین بهبود صدای مفاصل و مصرف مکمل های حاوی ویتامین ها و کلسیم ها ارتباط همیشگی دیده نمی شود، لیکن در صورت مشاهده هرگونه کمبودی در آزمایشات فرد مراجعه کننده، باید به جبران این کمبودها از طریق غذا و دارو همت گماشت. تجویز غضروف سازهای طبیعی مانند سوپ پای مرغ، پاچه گوسفند، روغن ماهی و … صدای