💊💊کپسول ایارج فیفرا ساخت شرکت دارویی بوعلی درقم مربوط به مرحوم ال اسحاق است
برای تهیه این دارو تلفنی از مطب انها خرید کنید شماره تلفن دربالا ذکر شده است
025 3723 4040
025 3723 8383
کانال تجارب طب اسلامی و سنتی حسین معارفی
https://www.instagram.com/p/CGm4OSDBnAY/?igshid=1ps5rwvbl5az4
اسفناج یکی لز بزرگترین سم زدایی دربدن است خانم دکترمژده پورحسینی متخصص طب سنتی
6.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وزیر بهداشت: ایهاالناس بدانید که من به تنهایی نمیتوانم اپیدمی جمع بکنم. اگر روزی شکستی را به پای ما بنویسند دهانم را باز میکنم و مقصران را خواهم گفت تا خون شهید سلامت پایمال نشود
چند ماه است التماس میکنیم اما نمیدانم چه کسی باید مشکلهای رعایت پروتکلها را حل کند.
کجای دنیا وزیر بهداشتش التماس میکند؟! آنجا وزیر نامه میزند و همه مکلف به اجرا هستند. اینجا وزیر بهداشت زانو میزند و تمنا میکند اما کسی گوش نمیکند. اینطور که نمیشود اپیدمی جمع کرد.
#دفاع_همچنان_باقیست
@defa_baghist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم بخور ات کندر برای میکروب کرونایی در طب سنتی
حسین معارفی:
💊💊💊سوء مزاج گرم و خشک معده
یکی دیگر از سوءمزاج های معده که باعث ایجاد اختلال در عملکرد معده و هضم غذا میگردد و کمتر شایع است سوءمزاج گرم و خشک معده است.
ممکن است معده دارای سوء مزاج گرم و خشک در برخی مواقع در بدن شخص ایجاد تب، قی یا استفراغ نماید.
در سوء مزاج صفراوی یا گرم و خشک معده، رنگ لایه روی زبان بیمار به رنگ زرد مایل به سبز میشود.
به تدریج گرمی آتشین مزاج باعث لاغری شخص میشود چراکه اندام های بدن شیرههای سوخته غذای معده را نمیپسندند و آن را جذب نمیکنند.
خون این افراد کم و بد رنگ و بدبوی و اگر چشیده شود تند مزه است.
غذاها سرد مزاج سبب تسکین حالات💊بیماری و غذاهای گرم مزاج سبب تشدید حالات مذکور میشوند.
💊تدابیر خاص غیر خوراکی جهت رفع سوءمزاج گرم و خشک معده
پرهیز از به تعویق انداختن وعده های غذایی خصوصاً صبحانه
ورزش معتدل (مانند شنا _ پیاده روی_ دوچرخه سواری سبک)
خودداری از انجام ورزش در هوای گرم یا در حالت گرسنگی
خواب نیمروز با فاصله از صرف غذا در حد نیم ساعت (خصوصا در هوای گرم)
استراحت کافی در مناطق خنک و کوهستانی (خصوصا در مناطق و فصول گرم سال)
پرهیز از شرایط استرس زا و ایجاد عصبانیت
💊توصیه های غذایی
مصرف شربت انار، شربت لیمو یا شربت غوره، شربت عناب یا شربت ریواس صبح ناشتا
شربت (به و لیمو) صبح ناشتا (آب به و آبلیموی تازه به نسبت دو به یک با شکر به قوام برسد)
آلو بخارا یا تمرهندی خیسانده در آب
انار_ سیب_ به _ گلابی_ کاهو _ خرفه
فالوده سیب با عرق بیدمشک یا شاهتره
بادام
حریره بادام و سایر حریره ها
سوپ سبزیجات با آلو و روغن زیتون و چاشنی ترش
آش هایی که با سرکه و سماق و غوره درست می شوند
مصرف رب های کاهنده حرارت مانند رب سیب _ رب به _ رب انار _ رب عناب
💊💊پرهیزات غذایی
ادویه جات گرم مانند فلفل _ زنجبیل _ خردل
مواد غذایی گرم ( مانند خرما _ ارده _ شیره خرما _ و شیره انگور)
غذاهای سرخ کردنی
افراط در پسته _ نارگیل _ کنجد و گردو
خربزه _ موز _ انبه
سیر _ موسیر _ پیاز
منبع: با تشکر از همکار محترم دکتر ویدا نظری
https://tabaye.ir/hot-and-dry-stomach-maltemperment/
حسین معارفی:
💊💊💊مهم ترین علل خواب آلودگی بعد غذا از منظر طب سنتی
مشکلات معده و صعود بخارات معده به مغز
خواب آلودگی بعد از غذا عموماً مربوط به مشکلاتی از معده است.
از منظر طب سنتی اگر دهانه معده محکم نباشد و نتواند هضم غذا را مدیریت کند و هنگام هضم، دهانه معده جمع نشود، مقداری از بخارات حاصل از هضم غذا، غذایی که تحت تاثیر حرارت معده قرار گرفته است، متصاعد میشود و این بخارها بر مسیرهای عصبی نشسته و نوع و حالتی از خواب آلودگی را در فرد ایجاد میکنند.
بسیاری از افراد این احساس خواب آلودگی را با کمبود انرژی اشتباه میگیرند درحالی که مشکلات معده و بسته نشدن کامل دهانه معده باعث صعود بخارات معده به سمت مغز شده و سیستم عصبی احساس نیاز به استراحت را در فرد ایجاد میکند.
پرخوری بزرگترین دلیل این حالت است یعنی معده اگر بیش از ظرفیت خود پر شود و دهانه معده نتواند خودش را جمع کند، عارضه پیدا کرده، بخارات متصاعد شده و به مغز میرسد و باعث خواب آلودگی میگردد
💊هدایت جریان خون به سمت روده
ممکن است دلیل این احساس خستگی و خواب آلودگی این باشد که بعد از خوردن غذا انرژی و جریان خون به سمت روده هدایت میشوند نه به سمت مغز.
بعد از خوردن یک وعده ی غذایی حجیم، جریان خون از مغز به معده و روده هدایت میشود تا از منابع مورد نیاز برای هضم غذا استفاده شود. این بدان معناست که در جاهای دیگر همچون مغز جریان خون کاهش مییابد و ممکن است باعث ایجاد خواب آلودگی در فرد شود.
کم خونی، ضعف هضم و کبد چرب
از منظر برخی از اطبای طب سنتی، ضعف هضم یا کبد چرب میتواند باعث خواب آلودگی بعد از غذاخوردن شوند که که هر دو با کم خونی ارتباط دارند. در واقع ۷۰ درصد کسانی که بعد از وعده غذایی ناهار احساس خواب آلودگی دارند دچار کبد چرب هستند.
💊تند غذا خوردن یا خوردن غذاهای بخاردار
خواب آلودگی بعد از غذا میتواند به دلیل تند غذا خوردن باشد. میتواند به دلیل خوردن غذاهای نفاخ و غذاهایی که در بدن بخار تولید میکنند باشد که بخار در بدن میپیچد و باعث بدهضمی میشود،
سردی مزاج
سردی مزاج هم میتواند موجب خواب آلودگی بعد از غذا شود، چون مغز دارای مزاج سرد و تر است, بنابراین مصرف غذاهای سرد و تر مثل ماست و دوغ, آب سرد, آب یخ و … موجب افزایش رطوبت مغز شده و خوابآلودگی و کسلی را به دنبال دارد.
دلایل فرعی و غیر رایج خواب آلودگی بعد از غذا
عدم تعادل قند خون
حساسیت غذایی
مصرف دارو با وعده غذایی
حال چاره چیست؟
در چنین شرایطی، از فرد خواسته می شود در درجه اول به تمامی تدابیر حفظ الصحه خوردن و آشامیدن دقت کند:
دور مواردی که موجب سستی معده شده و به آن آسیب می رسانند خط بکشد:
گرسنگی مفرط
نوشیدن زیاد آب گرم
نوشیدن آب سرد
غذاهای غلیظ و سنگین
غذاهای لزج مانند حلیم و کلهپاچه و ماهیچه و حلوای مغزی
غذاهای پرروغن
همه اقسام شیرینیها
مشروبات الکلی
مصرف زیاد میوههای مرطوب که رطوب در معده را زیاد میکند مانند هندوانه، آلو، شفتالوی شیرین، زردآلو، آلبالو، به ویژه اگر این میوه ها سرد باشند، ضرر آن ها بیشتر است.
مصرف غذاهای سرد و خام
شنبلیله و کنجد که آن هر دو ضعیف کننده معدهاند.
عسل و خربزه و همچنین مغز استخوانها و مغز حیوانات
نگهداشتن مدفوع و ریح (باد شکم)
💊از پرخوری و خوردن غذاهای سنگین و دیر هضم خودداری شود،
بیشتر غذا های گرم و پخته شده به جای غذاهای سرد و خام مصرف شود.
بهتر است که مصرف شام حداقل یک تا ۲ ساعت قبل از خواب باشد: تا غذا از سر معده عبور کند و مراحل هضم آغاز شود.
ترتیب غذاها را رعایت کند: یعنی این که اگر فردی خواست دو نوع غذا را با هم استفاده کند، ابتدا بهتر است غذای لطیف مانند سوپ و سپس غذای غلیظ (مثل پلو و خورشت) مصرف کند.
غذا به خوبی جویده شود:این امر باعث می شود که دستگاه گوراش راحت تر غذا را هضم کند و انرژی کمتری صرف هضم غذا شود.
اگر دچار سوء هاضمه یا کبد چرب و سوء مزاج های معده است سریعتر به درمان آن اقدام کند.
ورزش کند: ورزش راهی مناسب برای مقابله با هضم ضعیف است و پیاده روی در هوای تازه بعد از خوردن غذا راه حل مناسبی برای افرادی است که دچار هضم ضعیف هستند.
افرادی که دچار مشکل عدم تعادل قندخون هستند، از خوردن موادغذایی که منبع کربوهیدرات ساده هستند پرهیز کنند. مانند( برنج سفید، نان سفید، آرد سفید و سی زمینی سفید خودداری شود) و در عوض مواد غذایی سبوس دار و کربوهیدرات های پیچیده که قند را به آرامی آزاد می کنند جایگزین شوند.
گنجاندن دارچین در وعده های غذایی مصرفی شخص، به تعادل سطح قندخون کمک می کند.
💊نحوه خوابیدن به هضم غذا کمک میکند…
ابتدا چند دقیقه به پهلو راست بخوابید و بعد چند دقیقه به پهلو چپ بخوابید.
این فرم خوابیدن کمک میکند تا فرد مشکلات کمتری داشته باشند.
وقتی به پهلوی راست میخوابید معده گنجایش بیشتری پیدا میکند و غذ
ا کاملاً درون
معده جایگزین میشود چون انحنای معده به سمت راست است و غذا به سمت دهانه معده که وسط قفسه سینه و مایل به پهلوی چپ است, بر نمیگردد.
اگر به پهلوی چپ بخوابند غذا به سمت دهانه معده میل پیدا میکند و ممکن است که سوزش سر معده بروز پیدا کند.
یک مقدار به پهلو راست خوابیدن موجب میشود که غذا کاملاً درون معده قرار گیرد و بعد که به پهلو چپ خوابیدن موجب میشود که کبد روی معده قرار گیرد و حرارت کبد معده را گرم کرده و موجب میشود که غذا بهتر هضم شود.
منبع: با سپاس از همکاران محترم دکتر مژده پورحسینی، دکتر غلامرضا کردافشاری و دکتر سید سعید اسماعیلی
https://tabaye.ir/causes-of-post-meal-drowsiness/
💊💊💊💊کبد چرب از دیدگاه طب سنتی
یکی از بیماری هایی که امروزه بسیار فراگیر و پرشمار شده است، کبد چرب است. کبد بزرگترین پالایشگاه بدن است و به طور طبیعی دارای مزاج گرم و تر است، سرد شدن کبد در اثر عوامل مختلف می تواند توانایی کبد برای تحلیل و متابولیزه کردن چربی ها را کم کند و موجب انباشتگی چربی در بافت کبد و پیدایش کبد چرب شود.
مصرف ترشی ها (سرکه، آبغوره، ترشی های خانگی) و خوراکی های سرد (ماست، دوغ ترش، خیار، کدو…) از سبب های سرد شدن کبد است. نوشیدن مایعات سرد نیز به تدریج موجب سرد شدن کبد می شود. کسانی که به طور مادرزادی دارای مراج سرد باشند باید در مصرف این خوراکی ها احتیاط بیشتری داشته باشند.
علائم بیماری کبد چرب
علائم زیر می توانند از کبد چرب یا تجمع مواد سمی در بدن یا کاهش ویتامینها ایجاد شوند که به راحتی قابل درمان هستند فقط باید تشخیص درستی داده شود:
خستگی صبحگاهی
خواب آلودگی و احساس کسالت در طول روز
ریزش مو و خشکی پوست
کاهش انگیزه
چاقی شکمی
اشتهای کاذب
کاهش شفافیت و سرزندگی پوست
کبد چرب باعث چه اختلالاتی در بدن می شود؟
افزایش کبد چرب به ویژه درجات دو و سه آن سبب مختل شدن کارکردهای کبد و بالارفتن چربی و غلظت خون می شود. همچنین باعث
کسالت بدن و خستگی
انواع ناراحتی های پوست و مو
سنگ کیسه صفرا
سیروز کبدی و سرطان های کبدی خواهد شد
💊عواملی که باعث چرب شدن کبد می شود
مصرف زیاد ترشی، ماست و دوغ همراه غذا
مصرف زیاد خیار در فصول سرد سال
مصرف زیاد میوه و نوشیدن آب روی میوه
مصرف زیاد غذاهای سرخ شده مانند فست فود و غذاهای چرب
مصرف زیاد انواع سس، تنقلات شور و چرب، انواع خوراکیهای دارای مواد نگهدارنده
کاهش مصرف سبزی و آرد سبوسدار
استفاده زیاد از غذاهای غلیظ مانند کله پاچه، سالاد الویه، کنسروها، غذاهای مانده
پرخوری و در هم خوری
عدم فعالیت روزانه به حد کافی و ورزش نکردن
دیر خوابیدن و شب بیداری
خوابیدن تا ظهر یا خواب طولانی بعد از ناهار
نوشیدن آب یخ بعد ورزش، در استخر، ناشتا، میانه شب و…
مشکلاتی مانند استرس و اضطراب
مصرف غذای پر حجم در ساعات انتهایی شب
مصرف بالای روغن های مایع نباتی
مصرف زیاد شیرینی های مصنوعی قنادی ها
مصرف سیگار و الکل
مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها
کاهش وزن شدید
مصرف گوشت های غلیظ از جمله گوشت گاو، گوساله و شتر
خوراکی های مفید برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب
لیمو ترش
سبزیجات بخصوص خرفه و اسفناج
زرشک
شاتوت
غلات سبوس دار
انگور
کرفس
دارچین
شنبلیله
بالنگ
زغفران
زنجبیل
زردچوبه
جایگزینی سویا به جای گوشت
عرق کاسنی
دمنوشهای خنک کننده کبد مثل چای ترش و میوه گل نسترن
افزودن رب انار و آلو بخارا به تمامی غذاها
💊نکات مهم طب سنتی در مورد کبد چرب
بجای استفاده از گوشت های غلیظ از گوشت گوسفند، مرغ محلی و بلدرچین استفاده کنید!
به جای عدس از نخود و غذاهای حاوی آن استفاده نمائید.
متاسفانه کبد چرب در مراحل اول بدون علامت و بی سرو صداست و بسیار از مردم ابتلا به کبد چرب در درجه یک را متوجه نمی شوند!
از میان تنقلات، مصرف پسته و بادام در حد معمول مفید است ولی مصرف گردو به تنهایی نامناسب است و می تواند عارضه را تشدید کند.
کسانی که از زردچوبه به عنوان چاشنی استفاده می کنند، کبد مقاوم تری در برابر ابتلا به بیماری کبدچرب دارند و احتمال ذخیره شدن ذرات چربی در کبد آنها کمتر است.
نسخه های سنتی درمانی اطبا برای درمان کبد چرب
اگر کبدتان چرب است کافی است هر روز صبح ناشتا نصف لیوان آب سیب، نصف لیوان آب کرفس و نصف لیمو ترش تازه را با هم مخلوط کنید و نوش جان کنید
برای درمان کبد چرب گرید یک، برگ های سبز کاهو، سبزی جعفری، سبزی شاهتره و سبزی کاسنی را با همراه غذا بخورید و برای درمان سنگ صفرا جوشانده سبوس (یک قاشق در یک لیوان آب به مدت ۵ دقیقه بجوشد)، ترشی سبزی تره (مخصوصا تره فرنگی) یک قاشق با غذا، خوردن عناب مخلوط با عسل روزی ۱۴ عدد. همچنین رعایت پرهیزها بسیار مهم است و ۵۰ درصد درمان به آنها بستگی دارد.
خوردن نخود آب که به همراه ادویه جات گرم مثل دارچین و زعفران درست شود و در آن شوید وجود داشته باشد، می تواند غلظت مواد داخل کبد را کم کند. برای درست کردن نخودآب می توان از آب گوشت (گوسفندی)، نخود و برنج استفاده کرد.
چه افرادی استعداد ابتلا به کبد چرب دارند؟
به گفته درمانگران، افراد چاق و دچار اضافه وزن که کمترین میزان تحرک را دارند اصلی ترین گروه ها برای ابتلا به بیماری کبد چرب هستند. از طرفی افراد بی تحرک و علاقه مند به غذاهای آماده و فست فودها نیز در گروه افراد مستعد ابتلا به کبد چرب هستند، بنابراین باید هوشیار باشند و با مشورت پزشک خود آزمایش های لازم در این زمینه را انجام دهند. به گفته برخی از متخصصان، مصرف بی رویه و بی قاعده ویتامین آ نیز می تواند یک عامل محرک برای ابتلا به بیما
ری کبد چرب باشد که در نهایت فرد را با خطر رسوب چربی در بافت های کبد و اختلال در عملکرد این عضو رو به رو کند.
ورزش کنید کبدتان چرب نشود!
حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد مردم از کبد چرب رنج میبرند و این مشکل شاید در ظاهر علامتی نداشته باشد اما یکی از مشکلات شایع امروزی به حساب میآید. مهمترین علت پدید آمدن سردی کبد و چربی آن به کم تحرکی باز میگردد بنابراین حکمای طب ایرانی نیز بر فعالیتهای فیزیکی و ورزش تاکید ویژهای داشتهاند. مهمترین نکته برای پایین آوردن چربی کبد و کنترل آن، ورزش است و یکی از بهترین ورزش ها نیز پیادهروی محسوب میشود که در دفع مواد زاید کبدی و گرم شدن آن اثرگذار است.
منبع: اطبای همکار دکتر الهام اختری، دکتر مهدی فهیمی، دکتر فاطمه نجات بخش، دکتر امیر محمد گلبخش، دکتر سید کاظم کاظمینی، دکتر علیرضا عباسیان، دکتر محمود خدادوست، دکتر مجید انوشیروانی
https://tabaye.ir/fatty-liver/