eitaa logo
کانال تجارب طب اسلامی و سنتی حسین معارفی
24هزار دنبال‌کننده
5.4هزار عکس
3.1هزار ویدیو
51 فایل
درج تجارب خودم و همه اساتید طب ایرانی
مشاهده در ایتا
دانلود
⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️💐 قال رسول الله صل الله علیه و اله وسلم : لا ضرر و لا ضرار فی الاسلام. ضرر دیدن و ضرر رساندن در قوانین اسلامی نیست. ⭕️ بررسی اشیاء و افعال ضرر دار در طب اسلامی ⛔️ پر خوری . امام علی علیه السلام:از پر خوری بپرهیزید؛زیرا کسی که همراه آن شود،بیماری هایش زیاد شده و خواب هایش آشفته می شود. ⛔️ استحمام و مباشرت با شکم پر . امام صادق علیه السلام:حمام رفتن و مباشرت با شکم پر،بدن را پیر نموده و چه بسا موجب مرگ انسان گردد. ⛔️ عادت روزانه به حمام. امام رضا علیه السلام:ازعادت روزانه به حمام به پرهیز،زیرا موجب لاغری افراطی می گردد. ⛔️ عادت به خوردن قلوه و سیرابی گوسفند . امام رضا علیه السلام:این عادت موجب دگر گونی مثانه می گردد. ⛔️ عادت به گوشت خوردن . پیامبر صل الله علیه و آله:کسی چهل روز گوشت بخورد،سنگ دل می گردد ⛔️ مباشرت در حال خودداری از ادرار و قضای حاجت . پیامبر صل الله علیه و آله:مبادا کسی در حالی که از قضای حاجت خودداری می کندمباشرت نماید؛زیرا این کار،بواسیر می آورد؛ومبادا کسی در حالی که ادرار خود را نگه می دارد؛مباشرت کند؛زیرا ناسور می آورد. ⛔️ پله بالا رفتن . امام صادق علیه السلام:بالا رفتن از پلکان انسان را قبل از پیری،پیر می کند. ⛔️ بلندی موی سر . امام صادق علیه السلام:اگر موی سر بلند شود،چشم ضعیف می شود و فروغ نورش از بین می رود اما کوتاه کردن مو،به چشم جلا می دهد و فروغ نورش را زیاد می کند. ⛔️ پوشیدن کفش مشکی . امام صادق علیه السلام:چرا کفش مشکی پوشیدی؟!ایا نمی دانی که این کفش به چشم ضرر می رساند، مردانگی را سست می کند. ⛔️ خوردن تخم مرغ با ماهی . امام رضا علیه السلام:باید از این بپرهیزی که تخم مرغ و ماهی را هم زمان در معده جمع کنی؛زیرا،وقتی این دو با یکدیگر جمع شوند،قولنج،باد بواسیر،دندان درد ایجاد می کنند. ⛔️ترک شام . پیامبر صل الله علیه واله:شام را ترک نکنید،هرچند به خوردن دانه خرمای خشکیده ای باشد. من بر امت خود از این ترس دارم که از ترک کردن شام پیری و درهم شکستگی به سراغشان اید،زیرا شام،باعث نیرومندی پیر و جوان است. ⛔️ حجامت گودی پس سر . پیامبرصل الله علیه واله:یکی از ده چیزی که فراموشی می اورد حجامت در گودی پس سر است. ⛔️ خوابیدن زیاد . عیسی علیه السلام:زیاد مخورید؛زیرا کسی که زیاد بخورد،بسیار می خوابد و کسی که زیاد بخوابد،نماز،کم می گزارد و کسی که نماز کم بگزارد،از غافلان شمرده می شود. ⛔️ خوردن آلوی زیاد . امام صادق علیه السلام:زیاد الو مخورید، زیرا در مفصل هایت بادهایی را ایجاد می کند. ⛔️ خوردن خربزه در حالت ناشتا . امام رضاعلیه السلام:خوردن خربزه،ناشتا سستی بدن می اورد. ⛔️ خوردن سر استخوان های نرم . پیامبرصل الله علیه واله:خوردن سر استخوان پرندگان،لاغری می آورد. ⛔️ خوردن سرکه بعد فصد پا . امام کاظم علیه السلام:گرمی از بخار کبد است. پای راستت را رگ بزن و براستفاده کردن اندازه دو درهم بادام شیرین،همراه آب کشک،همراهی کن و از خوردن ماهی و سرکه پرهیز کن. ⛔️ خوردن شبانه ترنج . امام رضاعلیه السلام:خوردن ترنج در شب،چشم را انحراف می دهد و لوچی به همراه می آورد. ⛔️ خوردن شاهی در شب . امام صادق علیه السلام:کسی که شب شاهی بخورد،رگ جذام به بینی او حمله کند و چون شب بخوابد،خون دماغ می شود. ⛔️ مداومت بر تخم مرغ خوردن . امام رضا علیه السلام:مداومت بر خوردن تخم مرغ،موجب تولید باد در سر معده،بیماری طحال،ایجاد کک و مک صورت می شود. ⛔️ تخم مرغ آب پز . امام رضاعلیه السلام:پرخوری از تخم مرغ اب پز،نفس تنگی به بار می آورد. ⛔️ زیاد نوشی آب . امام صادق علیه السلام:زیاد اب منوش؛زیرا منشا هر دردی است. ⛔️ ساییدن بدن با سفال در حمام . امام رضا علیه السلام:کسی که در حمام،با سفال بدن خود رابسابد و به جذام مبتلا شود،ملامت نکند مگر خودش را . ⛔️ غسل با آب سرد پس از ماهی خوردن . امام رضا علیه السلام:غسل با اب سرد پس از خوردن ماهی،فلجی و سستی بدن را به همراه دارد. ⛔️ فرو بردن نوک خلال یا غذای بدست به وسیله خلال . امام صادق علیه السلام:مبادا کسی از شما چیزی را که با ان خلال میکند یا انچه به وسیله خلال بدست می اورد را فرو ببرد که اپاندیس یا جوش و دمل های بزرگ در درون به وجود می آورد. ⛔️ خوردن گردو در فصل گرما . امام علی علیه السلام:خوردن گردو در فصل گرما، حرارت درونی را در بدن بر می انگیزد،ومحرک زخم های بدن است. ⛔️ مسواک زدن در حمام . امام صادق علیه السلام:از مسواک زدن در حمام ،دوری کن،زیرا وبای دندان ها را به دنبال دارد. @soroshesalamati
💊💊💊💚 برگه زردآلو خشڪ یڪے از بهترین خشڪبارها براے رفع ڪم خونے و یبوست است 🔸 بهترین زمان مصرف صبح ها میباشد، زیرا آهن و فیبر آن سریع جذب بدن میشود و چربیهاے اضافه را میسوزاند . @soroshesalamati
💊💊💊⛔️⛔️⛔️🖊 بعد از غذا میوه نخورید ❌ اگر پس از غذا خورده شود، با غذا مخلوط شده و زمان توقف آن در معده طولانی می‌شود. در نتیجه میوه فاسد می‌شود و باعث فساد غذا نیز می‌شود @soroshesalamati
⛔⛔⛔⛔⛔⛔🍔 🍡🍢 عمده های بیرون، از گوشت گاو و ساخته میشود و ‌مصرف زیاد آن ها باعث ، و دردهای استخوانی می شود. @soroshesalamati
⛔️⛔️⛔️💊💊💊‍ 🌀مادران باردار نباید خود را پر کنند چون به ها فشاری علاوه بر فشار وارد می شود و باعث یبوست بیشتر خواهد شد در بارداری شایع می باشد @soroshesalamati
💊💊💊💊🌸 ضرر فرش های ماشینی و موکت ها از نگاه دکتر خیراندیش : 🍃 با پای بدون پوشش بر روی زمین راه رفتن، باعث تخلیه انرژی زائد بدن می شود، شخص سبک می شود اما پلاستیک مانع می شود مثل فرش های ماشینی (پلاستیکی) و موکت که باعث تولید انواع بیماری های سرد مثل انواع پا دردها و دردهای استخوانی می شود. 🍃 خصوصا هنگام شستن ظروف که باید خانم ها به زیر پا خیلی توجه کنند و از گرمی ها استفاده کنند مانند پوست گوسفند، نمد، پشم و غیره؛ پس از ایستادن در روی کاشی ها بایدخود داری شود @soroshesalamati
🔺🔺🔺🔺🔺‌‌‌✅ درمان ‌‌‌ ‌✌خواص حجامت منظم برای گرفتگی عروق بی‌نظیر است ☘ کانال رسمی 📲 @mosalase_salamat
🔺🔺🔺🔺🔺👈 درمان جالب تنگی کانال نخاع با طب سنتی «حکیم حسین خیراندیش - پدرطب سنتی ایران» کانال طب سنتی ایرانی اسلامی 👇 🌐 @SorenaNews 💠 www.sorenaNews.com ✅خرید روغن بادام تلخ و سیاه دانه خالص از فروشگاه سورنا 👇👇👇 🌐 @SorenaNews_bot
(1) ✅ ماسک طبیعی و سحرآمیز برای طراوت و جوانسازی پوست 👈 «برگرفته از بیانات پروفسور خیراندیش پدر طب سنتی ایران» 💠 کانال طب سنتی سورِنا 👇👇👇👇 🌐 @SorenaNews 💠 www.sorenaNews.com
🔺🔺🔺🔺درمان خشکی صورت همراه با خارش و قرمزی پوست (بزرگسالان و نوزادان) «پروفسور خیراندیش پدر طب سنتی ایران» 💠 کانال طب سنتی سورِنا 👇👇👇👇 🌐 @SorenaNews 💠 www.sorenaNews.com
⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️🔰استرس سبب پرخوری و اضافه‌وزن می‌شود✨ 🔻بسیاری افراد نمی‌دانند که استرس، نه‌تنها پیامدهای روحی دارد، بلکه سبب پرخوری و اضافه‌وزن می‌شود. 🔻آندره کلاین‌ردیس، کارشناس موسسه پژوهشی امور تغذیه در آلمان، دراین‌باره می‌گوید: «حدود ۴۰درصد افراد در زمان استرس غذای بیشتری می‌خورند.» ❓ اما چرا تن و روان آدمی در زمان استرس چنین واکنشی از خود نشان‌می‌دهد؟ 🔹استرس بدن را در وضعیت آماده‌باش قرارمی‌دهد. اما آدرنالین، که هورمون استرسی است، در لحظه خطر سبب می‌شود که ما اشتها و گرسنگی خود را فراموش‌کنیم و متناسب با خطر پیش‌آمده، دست به فرار یا مقابله بزنیم. ✨لارس زلیگ، رئیس بخش تغذیه کلینیک دانشگاه لایپزیگ نیز درباره جبران انرژی ازدست‌رفته در زمان استرس می‌گوید: «به‌همین‌علت انسان مدرن می‌کوشد با مواد غذایی نشاسته‌دار همچون چیپس این خلاء را پُرکند.» 🔸زمانی که استرس به مدت طولانی ادامه‌دارد، ما شاهد افزایش ترشح هورمون‌هایی هستیم که به گروه گلوکوکورتیکوئیدها تعلق‌دارند. این هورمون‌ها سبب افزایش اشتها می‌شوند بی‌آنکه بدن به‌طور واقعی نیاز به غذا داشته‌باشد. 🔹در دوران کنونی، انسان در زمان استرس، به مراتب کم‌تر از گذشته‌های دور انرژی از‌دست‌می‌دهد. به‌همین‌دلیل مبتلایان به استرس مزمن، دچار مشکلی به نام "اضافه‌وزن" می‌شوند. 🔸افراد بزرگسال می‌توانند از خرید شیرینی و تنقلات چربی‌دار و انبارکردن آنها در کشوی میز کارشان خودداری‌کنند، اما به گفته متخصصان "استرس سبب افزایش فعالیت‌ها و واکنش‌های ناگهانی می‌شود و درست در این زمان، تصمیم‌گیری عقلانی کاهش‌می‌یابد. در این زمان به‌سختی می‌‌توان با خواهش‌های درونی بدن مقابله‌کرد.» 🔹بدن انسان بر اساس سيستمی کارمی‌کند که آن را می‌توان با الگوی "تشويق و مجازات" مقايسه‌کرد. مصرف شکلات و شرينی‌ها، نه‌تنها تشويقی برای مقابله با استرس است، بلکه به‌طور کوتاه‌مدت سبب برانگيختن "احساس مثبت و خوب" در آدمی می‌شود. به گفته کارشناسان تغذيه در آلمان، "زمانی که کودک برای هر کار خوبی با شيرينی يا شکلات تشويق‌می‌شود، در زمان بزرگسالی نيز اين مکانيزم ادامه‌می‌يابد." 🍃🌸🍃 ✅ جالب اینکه در طب ایرانی نیز دیدگاه مشابهی وجوددارد. پس لازم است در برنامه‌های غذایی و دوایی کنترل وزن و ایجاد تناسب اندام، به سلامت روحی و روانی افراد نیز توجه‌شود. 🔻پزشک، بدون توجه به جنبه‌های روحی- روانی مراجعه‌کنندگان، نمی‌تواند به درمان موثر و تندرستی پایدار دست‌یابد. 🌸سلامت و تندرست باشید🌸 💠دکتر ناصر رضایی پور (متخصص طب سنتی ایرانی) 👉 @persianmedicine 👈 🆔@drmmohebbi
📚📚📚📚 خاصیت پیاده روی سریع برای دفع بادهای ناشناخته و مهاجم و خارپاشنه اما حرکت درسنگلاخ و پستی و بلندیها و پیاده رو و کوه و حتی فضای حیاط و بالاخص ریگهای دربوستان و راه رفتن روی این ناهمواری ها موثرند این حرکت دردفع اخلاط کثیف درکف پاها که قبلا به هرعلتی که منجر به خارپاشنه و درد ناشناخته کف پاها شده ،، بی تردید موثراست شیوه مردم عراق را درحرکت پای برهنه دراربعین را با یک نگاه دیگه یعنی طب سنتی تامل کنید
💊💊💊💊🌷🌷🌷 درد کف پاها و یا خارپاشنه نتیجه غلبه خلط سودا یعنی تجمع خون سرد درپایین تنه است 🌷خارپاشنه را با نگاهی به طب سنتی چگونه درمانش کنیم خار پاشنه نتیجه افزایش خلط کثیف ( صفراوی و سوداوی و بلغمی )روده و بالاخص مصرف بیش از حد کاهو خوری بدون مصلح است و خانم ها بیشتر گرفتارند چون برای لاغری خودشان پی در پی تغذیه سوداسازی را در بدن مضاعف می کنند پس بایستی منضج و مسهل و بالاخص سکنجبین مصرف کرد. خارپاشنه در پای راست و چپ از نظر خلطی دارویش و عللش با نگاه طب سنتی فرق دارد @ خوردن سردیجات مثل کاهو بسیار در تولید خارپاشنه مضرند @ روده سرد و خشک و روده سرد و تر در تولید خارپاشنه فعال است @ مالیدن روغنجات گرم مثل بادام تلخ + سورنجان + روغن کوسه ماهی و… بصورت مخلوطی موثرند @خوردن شربت سکنجبین و شربت خاکشیر و حجامت بسیار موثر است در حقیقت خون غلیظ عامل خارپاشنه است @اگر کلیه ها از سموم و ذرات میکروسکپی عفونت تخلیه اساسی شوند بسیار موثرند و زدن آمپول ها برای رفع خارپاشنه تاثیر چندانی ندارد http://tajarobteb.ir/?p=3857 🌺🌺🌺خارپاشنه را با نگاهی به طب سنتی درمان کنیم : الف : علل ایجاد خار پاشنه چیست : خارپاشنه در پای راست و چپ شکل میگیرد که نتیجه افزایش اخلاط بلغمی ( نزله سرد و تر ) و اخلاط سوداوی ( نزله سرد و خشک ) در روده انسان و تجمع نزله سرد در نیمه تنه پایین بدن است که بر اثر مصرف غیر متعارف کاهوی ( بدون مصلح مثل سکنجبین عسل ) ، ترشیجات ، برنج ، مرغ ماشینی ، گوشت گاو ، چای زیاد ، مصرف پرتقال زیاد ، عدسی زیاد ، وسواسی زیاد با آب سرد ، دوری از تغذیه های مزاج گرم ، تجویزهای غیر کارشناسی عطاری ها برای لاغر شدن خانمها ، مصرف غیر متعارف لبنیات بدون مصلحات ( مثل آویشن ، نعنا ، زنیان ) خارپاشنه تشدید میشود . ب : راهکارهای درمانی ساده خارپاشنه : ۱= مالیدن روغن جات گرم مثل دارچین ، سیاهدانه ، بادام تلخ ،  سورنجان ،  کوسه ماهی ، زیتون ، شتر مرغ ، قسط ، شوید ، زیره سیاه ، کنجد ، اسفند و… بصورت انفرادی و بالاخص مخلوطی به کف پا روزی سه بار ضماد شده و سپس روغن را تا زانو بر خلاف جاذبه زمین ضماد نمائید . تذکرمهم : ( اگر فردی دارای حساسیت پوستی است بایستی از ضماد روغنهای سیاهدانه و اسفند پرهیز نماید ) ۲= مصرف شربت سکنجبین عسلی ناشتا شش قاشق را در یک لیوان آب ولرم به مدت ۴۰ روز . ۳= مصرف شربت خاکشیر با گلاب و اندکی عسل ناشتا به مدت ۴۰ روز . ۴= در حین مصرف مسهل های فوق حداقل بیست روز گذشته باشد ، انجام حجامت عام و اگر کهنسال باشد حجامت سطحی فقط از پشت کتف باشد . ۵= اگر کلیه ها از سموم و ذرات میکروسکپی عفونت تخلیه اساسی شوند بسیار موثرند و بنابراین توصیه میشود عرق خارشتر و عرق خارخاسک بصورت مخلوطی روزی یک لیوان تا ۱۴ روز مصرف شود . و خوردن شیره انگور و انجیر بسیار مناسب است . ۶= گرم نگه داشتن پاها با جوراب پشمی و حتی موقع خواب و دوری از آب سرد و استخر سرد . ۷= تغذیه جات بیشتر به سمت تغذیه مزاج گرم و خشک ، تغذیه مزاج گرم و تر باشد و از تغذیه های مزاج سرد و خشک و یا سرد و تر بشدت پرهیز شود . ( در وبلاگ مثال برای تغذیه های گرم و سرد مفصل اشاره شده است ) http://tajarobteb.ir/?p=3826 🍀🍀🍀خارپاشنه با نگاهی به طب سنتی چیست ?سوال : برای خار پاشنه چی تجویز می کنید جواب ترکیب پودرسیاه دانه و سرکه هر ۱۲ ساعت یکبار و ماساژ با روغن سیاهدانه ?استاد مهربانی http://tajarobteb.ir/?p=2124
💊💊💊💊🌹🌹درمان خارپاشنه پا 📚🌺 سیاهدانه و عاقرقرها پودر شود با سرکه سیب خانگی مخلوط شود، یک هفته زیر پا ببندید فقط شب تا صبح در طول روز هم با روغن سیاهدانه ماساژ بدهد. ⛔️ از غذاهای غلیظ و سودازا مانند بادمجان ، عدس و گوشت گوساله و گاو و دوغ و ماست زیاد و تنقلات مصنوعی و ... پرهیز کنید. استاد علی مهربانی
📚📚📚📚📚🐙خار پاشنه پا نتیجه حضور اخلاط بلغمی و سوداوی در کف پا و بالاخص پاشنه پا است که در بخشی از بانوان در اثر مصرف سرکه جات و کاهو به بهانه لاغری بوجود می آید.لذا توصیه و تاکید میکنم از خوردن ترشیجات چه طبیعی و چه صنعتی خودداری شود. بیمار در زمان بیماری باید از ورزش و ایستادن‌های طولانی اجتناب کند، ورزش می‌تواند باعث تشدید درد شود و بیمار در دوره درمان از ایستادن‌های طولانی و ورزش‌های سنگین باید دوری و با کم کردن اضافه وزن به بهبود بیماری کمک کند. @sinohehsamdaliri 🐙اگر خار به قسمت خلفی پا چسبیده باشد بهتر است با قطعه سنگی به آن قسمت ضربه ای وارد کنید تا خار بشکند بلافاصله پس از اینکار 12عدد زالو در ناحیه موردنظر قرار دهید تا درد ناشی از آن تقلیل یابد چون زالو یک سوداخور قهار است.هرچند توصیه و تاکید میکنم جهت انجام زالودرمانی بایستی وضعیت لینت مزاج بیمار را بررسی کنید چون زالودرمانی در بیماری که از مشکل یبوست در روده ها برخوردار است کار بیفایده ای خواهد بود. @sinohehsamdaliri 🐙ماساژ با روغن سیاهدانه به ناحیه پاشنه پاها به مدت 40روز پیشنهاد خوبیست. توصیه میشود بیمار روزانه30دقیقه بصورت پابرهنه روی سنگریزه ها پیاده روی کند.ضماد خمیری مخلوط از عاقرقرحا +سرکه درد ناشی از خار پاشنه پا را کاهش خواهد داد. 🐙درپایان به پزشکان توصیه میکنم علت بیماری را که ضعف در عملکرد کلیه ها ،تخمدانها و بیضه هاست فراموش نکنند که بحث در این خصوص در این مقال نمیگنجد. 🐙مولف :دکترحمزه سام دلیری عضوانجمن علمی طب سنتی ایران 🔴كارگروه تخصصى سینوهه @sinohehsamdaliri https://telegram.me/joinchat/BKhPMj4Og8U5gXdl7IcyQw
‌ 🐙درمان خار پاشنه پا در طب شریف و مقدس ایرانی ومقایسه آن با طب جدید : @sinohehsamdaliri 🐙همانطور که در پست قبلی به استحضارتان رساندم خارپاشنه پا ناشی از رسوب شدید سودا در قسمت پاشنه پاها میباشد و مهمتر آنکه خارپاشنه پا، خود، بیماری نیست بلکه نشانه بیماریست .در واقع شیوع و بروز آن در زنان بیشتر از مردان است. طبق تجربه، زنانی که مشکل یا ضعف در تخمدانها و مردانی که ضعف در عملکرد بیضه ها و نیز کلیه ها دارند دچار خارپاشنه پا میشوند. @sinohehsamdaliri 🐙در طب جدید هیچ روش درمانی قطعی جهت درمان خارپاشنه پا وجود ندارد وبیشتر روشها درمان علامتیست .بهتر بگویم تاکنون در هیچ کتاب پزشکی ارتباط خارپاشنه پا با ضعف و نقص در عملکرد تخمدانها یا کلیه ها و یا بیضه ها بعنوان یک رابطه اعلام نشده است اما در بسیاری از بیمارانم این رابطه را بعینه مشاهده کردم. @sinohehsamdaliri 🐙نگرش طب سنتی با نگرش و دیدگاه طب آکادمیک کاملا متفاوت است ، در طب جدید ،پزشکان اندک توجهی به علت بیماری نمیکنند و حتی روشهای درمانی در طب جدید رفع علامتی بیماریهاست نه رفع علت آن .بعنوان مثال شاید به جرات اعلام کرد که اگربیماری بامشکل خارپاشنه پا به پزشکی مراجعه کند،آن پزشک ،کمتر توجهی به علتهای بیماری نخواهد کرد. 🐙در طب جدید چندین تدبیر درمانی درخصوص خارپاشنه پا وجود دارد که هیچکدام درمان کننده نیست در واقع با این تدابیر نه تنها معلول و نشانه بیماری تغییری نمیکند بلکه علت بیماری به قوت خود باقی خواهد ماند ازجمله این تدابیر میتوان تزریق ژل به پیرامون خار در ناحیه پاشنه پا -استفاده از کفشهای طبی مخصوص-شوک ویوتراپی-جراحی پاشنه پا که آنهم با خطر عفونت پا و عدم بهبودی زخم ناحیه جراحی همراه است میباشد. @sinohehsamdaliri 🐙اما در طب شریف ومقدس ایرانی به راحتی میتوان طی دو تا سه ماه خارپاشنه پا را درمان کرد .یکی از بهترین راه ها برای درمان خار پاشنه پا ماساژ با یک روغن گرم مانند (زیتون، سیاهدانه،کنجد،هسته قیسی،نارگیل،شترمرغ،کوهان شتر) میباشد. پیشنهاد می شود برای درمان و رفع خار پاشنه تکه ای پشم در کفش خود و زیر پاشنه قرار دهید .پوشیدن جوراب پشمی و استفاده از کرسی در هوای سرد نیز در درمان درد خار پاشنه پا موثر است. 🐙انجام دادن حجامت با کاهش التهاب در پاشنه، تاثیر بسیاری در از بین رفتن بیماری خار پاشنه دارد در اکثر اوقات انجام دادن یک بار حجامت کافی است اما در صورت نیاز ممکن است تکرار شود محل انجام دادن حجامت می تواند در دو طرف تاندون آشیل (مخصوصا سمت داخل پا) باشد. @sinohehsamdaliri 🐙خار پاشنه یک بیماری باطبع سرد است به همین علت اگر بیمار تا جایی که ممکن است از غذاها گرم استفاده کند خار پاشنه سریعتر بهبود می یابد.برای مثال تداوم در مصرف سیر درد خار پاشنه را رفع خواهد کرد .همچنین مصرف غذاهای سرد مانند لبنیات برای بیماری خار پاشنه مضر است.این جای بسی تاسف است که بسیاری از پزشکان اورتوپد به بیمار توصیه به مصرف لبنیات میکنند اما غافل از اینکه اینگونه بیماران بامصرف لبنیات نه تنها دردشان روزبروز افزوده میشود بلکه رسوب سودا در پاشنه پا افزایش می یابد.چون از نظر طب ایرانی ،کلسیم خود سوداست مصرف غذاهای کلسیم داری چون لبنیات بر وخامت بیماری می افزاید. @sinohehsamdaliri 🐙خار پاشنه پا حاصل رسوب غیر طبیعی کلسیم در استخوان پاشنه است انتظار می رود که مصرف غذاهای حاوی کلسیم باعث تشدید بیماری شود.اما جالب این است که مصرف خوراکی های با طبع گرم حاوی کلسیم های طبیعی مانند کنجد-انجیرخشک -بادام درختی و ....شدت بیماری را کاهش داده و آن را به آرامی درمان خواهد کرد.
‌ 🔮فیزیوپاتولوژی خارپاشنه پا و درمانش در طب شریف و مقدس ایرانی : 🔮خار پاشنه پا ؛ زایده استخوانی در پاشنه پا که باعث درد و مشکل در راه رفتن می شود. علت خار پاشنه  می تواند وارد آمدن فشار یا آسیب به بافت پاشنه پا باشد، که منجر به التهاب و استخوانی شدن رباط های کف پا شود. التهاب غلاف کف پا  باعث درد در پایین پاشنه می شود .رباط نازکی پاشنه پا را به پای شما متصل می کند. این رباط از قوس پای شما پشتیبانی می کند و در راه رفتن به شما کمک زیادی می کند.التهاب غلاف  کف پا  یکی از شایع ترین شکایات ارتوپدی است. @sinohehsamdaliri 🔮به طور معمول، این رباط به عنوان کمک فنر عمل می کند، و از قوس پا حمایت می کند . فشار بیش از حد روی پا می تواند به صدمه یا پارگی منجر شود وباعث التهاب رباط میشود، و التهاب باعث درد، سفتی وخارپاشنه پا می شود.ایجاد فشار می توانند باعث ایجاد ترک های ریز در رباط شوند که می تواند منجر به درد و تورم شود اگر شما اضافه وزن دارید  یا چاق  هستید در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به التهاب غلاف رباط مورد نظر قرار دارید. 🔮زنانی که باردار هستند اغلب به خصوص در اواخر بارداری حملات التهاب غلاف کف پا را تجربه کنند.اگر شما یک دونده هستید، احتمال ابتلا به مشکلات خارپاشنه در شما بیشتر است. همچنین اگر شما یک کار بسیار فعال دارید  که  اغلب روی پای خود هستید، مانند یک کارگر کارخانه و یا یک سرور رستوران، بیشتر در معرض خطر هستید.این مشکل  در زنان نسبت به مردان کمی بیشتر رایج است. @sinohehsamdaliri 🔮شکایت عمده کسانی که با التهاب پاشنه پامواجه هستند درد و سفتی در پایین پاشنه است که می تواند از علائم خارپاشنه باشد.  این درد  در طول زمان به تدریج توسعه می یابد . معمولا فقط یک پا تحت تاثیر قرار می دهد ، اما می تواند هر دو پا را درگیر کند .برخی از افراد درد کمی  دارند، در حالی که دیگران ممکن است درد شدیدی را تجربه  کنند، و برخی از احساس سوزش یا درد در پایین پا که به بیرون از پاشنه پا گسترش می یابد شکایت میکنند. @sinohehsamdaliri 🔮اینجانب معتقدم که خارپاشنه پا ،بیماری نیست بلکه نشانه و علامتی از بیماری است.در واقع علت خارپاشنه پا بیشتر میتواند مربوط به نوعی اختلال در تخمدانها و یا بیضه ها باشد.طی دوران طبابتم که در خدمت بیمارانم بودم تجربه کردم که تمامی زنانی که خار پاشنه پا دارند نوعی نقص در عملکرد رحم وتخمدان داشته اند.و تمامی مردانی که مبتلا به خارپاشنه پا بوده اند نوعی نقص در عملکرد بیضه ها و کلیه ها داشته اند. @sinohehsamdaliri 🔮خارپاشنه پا در واقع بعلت رسوب سودا در قسمت پاشنه پاهاست.این سودا به اشکال مختلف میتواند در نقاط مختلف پا رسوب کند.چنانچه ماده سودا در شصت پاها رسوب کند و یا ایجاد کریستال در این ناحیه کند به چنین حالتی "نقرس"گفته میشود که در واقع نشان دهنده وجود نوعی نقص در عملکرد کلیه هاست. اما رسوب سودا در پاشنه پاها خارپاشنه پا را بوجود می آورد. 🔮جهت آشنایی با درمان خارپاشنه پا شماعزیزان را به مطالعه پست بعدی دعوت میکنم. @sinohehsamdaliri 🔮تدوین :دکترحمزه سام دلیری عضوانجمن علمی طب سنتی ایران 🔴كارگروه تخصصى سینوهه @sinohehsamdaliri https://telegram.me/joinchat/BKhPMj4Og8U5gXdl7IcyQw
✅زالو اندازی (خار پاشنه) انجام این کار، با کاهش سریع التهاب در پاشنه، اثر بسیار عالی در از بین رفتن بیماری دارد. اکثر مواقع، یک‌بار زالو اندازی کافی است؛ اما در صورت ضرورت، تکرار می‌شود. محل انجام زالو اندازی می‌تواند دو طرف تاندون آشیل (به‌ویژه سمت داخل پا) باشد. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 @Mezajshenasi12 🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
💊💊💊💊رژیم غذایی دیابت (بخش اول) صبحانه: ماء الجبن: پودر آماده ماء الجبن 2 قاشق غذاخوری در 1 لیوان از مخلوط عرقیات خارشتر، بید، کاسنی ، شنبلیله و گزنه داغ کرده ، حل کنید و در همان حالت گرم جرعه جرعه بنوشید. پس از نوشیدن آن، کمی ورزش کنید به نحوی که عرق کنید. هر نیم ساعت تا 3 بار این کار را تکرار کنید. سپس تا 3 ساعت چیزی نخورید. اگر پس از مدت ذکر شده میل به خوردن صبحانه داشتید، می توانید از یک کف دست نان ( از مصرف نان باگت یا نانهای فانتزی حجم دار بپرهیزید. بهترین نان برای شما نان سنگک برشته است.) به همراه کمی عسل و یا سیب پخته شده یا رب سیب[1] استفاده نمایید. همراه با صبحانه یک قاشق چایخوری سیاه دانه نیم کوب را به صورت خشک مصرف نمایید. ناهار و شام : سوپ گشنیز : که در تهیه آن از جو ، گشنیز ،شلغم، خرفه،شوید، اسفناج یا برگ چغندر ، عدس ، ماهیچه گوسفند یا گوشت جوجه خروس یا مرغ ، کبک یا بوقلمون ، آلو بخارا و یا آلوچه استفاده شود و در انتهای طبخ به آن به آن آبغوره و روغن زیتون اضافه شود.سوپ سبزیجات : که سبزیجات آن شامل والک ، کرفس ، تره کوهی ، کنگر،گزنه، شنگ ، مرزه کوهی ، گشنیز ، برگ پنیرک ، مرزنجوش ،گل کلم، آلوچه، نخودفرنگی، ریواس کوهی ، نعنا ، جعفری و سیر کوهی (هر تعداد از سبزیجات که با توجه به فصل در دسترس بود) باشد و گوشت آن از گوشتهای ذکر شده در سوپ فوق باشد. چاشنی آن را آبغوره ، سرکه ، سماق ، لیموترش ، قره قروت و یا انار تشکیل دهد.ماهی کیلکای دارچین زده 15-12 عدد به صورت کباب در فر یا روی زغال تهیه شود. برای تهیه این غذا ابتدا ماهی کباب شده و سپس دارچین به آن اضافه شود. اگر طعم ماهی را به این صورت دوست ندارید، می توانید گوشت ماهی را چرخ کنید و در هر سوپ یا خورشتی که تهیه می کنید 3-2 قاشق غذاخوری از این گوشت چرخ شده بریزید.قلیه ماهی با ماهی کیلکا: ماهی کیلکا را فیله کنید (سر آن را با کارد تیز بزنید و به آرامی شکم آن را باز کرده واستخوان را خارج کرده و در آب سرد بشویید و در آبکش بریزید ) مقدار خیلی کمی نمک به آن بپاشید و 30 دقیقه در ظرفی بماند. یک عدد پیاز کوچک و 3-2 حبه کوچک سیر را با زردچوبه کمی تفت دهید و سپس شنبلیله و گشنیز خرد شده را به نسبت 1 به 4 اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید. سپس مقداری تمرهندی هسته گرفته را که قبلا با آب مالش داده و مخلوط کرده اید ، به همراه یک قاشق چای خوری گرد لیمو اضافه کنید و بگذارید مواد کمی پخته شده و جابیفتد، سپس ماهی را اضافه کرده و 10 دقیقه بعد غذا حاضر است.ماهی کیلکا تنوری: ماهی را فیله کنید و یک سیخ چوبی باریک نوک تیز (مثل سیخ کباب حسینی) از یک طرف وارد و از طرف دیگر به نحوی خارج کنید که ماهی پهن بماند. سپس خمیری تهیه شده از مخلوط شیره تمرهندی (تمرهندی که در آب مالش داده شده و هسته هایش جدا شده) ، زردچوبه ، گشنیز خرد شده، کمی زیره ، آب لیمو(به جای آبلیمو می توانید از آب نارنج یا آب انار ترش استفاده کنید) و مقدار کمی نمک را روی ماهی بمالید. سینی فر را کمی چرب کرده و ماهی را داخل فر تنوری کنید.آبگوشت میوه : گوشت را با آب ، پیاز و نمک و زردچوبه بگذارید بپزد. پس از یک ساعت لپه و پس از ساعت دوم میوه شامل سیب ، به، گوجه سبز، آلو، آلبالو (بسته به فصل) را اضافه کنید. (البته آلبالو باید 10 دقیقه قبل از برداشتن از روی حرارت اضافه شود.) در موقع سرو روی غذا کمی دارچین بپاشید.اشکنه رب انار: یک عدد پیاز کوچک خرد شده را در کمی روغن روی حرارت ملایم تفت بدهید ، سپس نصف قاشق آرد جو را اضافه کرده با قاشق کمی هم بزنید. آنگاه 1 قاشق شنبلیله خشک را با کمی زردچوبه اضافه کنید. 3 پیمانه آب با یک سوم پیمانه رب انار و اندکی نمک را اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید. سپس1 زرده تخم مرغ به مایه اضافه کنید و10 دقیقه روی شعله ملایم بجوشانید. رژیم غذایی دیابت. (بخش دوم) اشکنه گشنیز و شنبلیله : یک عدد پیازکوچک خرد شده را در کمی روغن روی حرارت ملایم تفت بدهید ، سپس نصف قاشق آرد جو را اضافه کرده با قاشق کمی هم بزنید. سپس یک حبه سیر کوبیده را با کمی زردچوبه اضافه کنید. بعد گشنیز و شنبلیله خرد شده به نسبت 4 به 1 اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید. 3 پیمانه آب با شیره تمرهندی و اندکی نمک را اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید. سپس 1 زرده تخم مرغ به مایه اضافه کنید و 10 دقیقه روی شعله ملایم بجوشانید.آش با چاشنی های مختلف: مقداری لپه را با نمک و زردچوبه و آب در دیگ جاداری بریزید و روی آتش ملایم بگذارید و نیم ساعت بجوشانید تا لپه نرم شود. سپس سبزی شامل گشنیز ، جعفری و تره را اضافه کنید و نیم ساعت دیگر بپزید. سپس مقداری برنج را که از قبل مثل کته پخته اید را اضافه کنید و بگذارید آش جا بیفتد. نیم ساعت قبل از برداشتن به عنوان چاشنی مقداری رب انار یا شیره تمرهندی یا شیره زرشک[2] یا آب آلو[3] اضاف
💊💊💊💊موقع سرو کمی پودر سماق روی آش بپاشید. 10.قرمه آلو: گوشت گوسفند خرد کرده را با پیاز کمی تفت دهید. سپس یک پیمانه لپه و 150 گرم آلو و 2 قاشق شنبلیله را اضافه کرده و کمی تفت دهید. نمک ، زردچوبه و آب اضافه کنید و بگذارید غذا جابیفتد. 11.قرمه آب غوره: گوشت گوسفند خرد کرده را با پیاز کمی تفت دهید. سپس نیم کیلو سبزی خرد شده شامل اسفناج، برگ چغندر ، تره و کمی شنبلیله به علاوه زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت بدهید. سپس نیم پیمانه لپه، 3 پیمانه آب، کمی نمک اضافه کنید و بگذارید جا بیفتد. سپس 5/1-1 پیمانه آبغوره بی نمک را اضافه کنید و پس از چند دقیقه از روی حرارت بردارید. 12.قیمه آلو: گوشت گوسفند خرد کرده را با پیاز کمی تفت دهید. آب اضافه کنید و بگذارید بپزد. وقتی گوشت نیم پز شد، لپه، آلو ، نمک و زردچوبه را اضافه کنید و بگذارید خورشت جا بیفتد. 13.خورشت آلو اسفناج: گوشت گوسفند خرد کرده را با پیاز کمی تفت دهید. آب اضافه کنید و بگذارید بپزد. وقتی گوشت نیم پز شد، اسفناج را که قبلا کمی تفت داده اید به همراه آلو اضافه کنید، زرد چوبه و نمک هم اضافه کرده و بگذارید خورشت جا بیفتد. در انتها کمی آّبغوره به غذا اضافه نمایید. 14.خورشت کدو مسما: که از گوشت ، پیاز ، نمک ، زردچوبه، کدو سبز و غوره تازه یا آبغوره یا آبلیمو(به عنوان چاشنی) تهیه می شود. 15.قلیه کدو: پیاز را تفت داده و کدو سبز پوست کنده و خرد نموده را در آن ریخته ، نمک و زردچوبه اضافه کنید و بگذارید بپزد، وقتی آبش تمام شد و کدو پخته شد، با نان قابل مصرف است. 16.کوفته با چاشنی های مختلف: با ترکیب گوشت چرخ کرده ، کمی برنج، سبزیجات تره ، جعفری، گشنیز ، کمی شنبلیله و پیاز کوفته هایی به اندازه پرتقال درست کرده و با آب بپزید. در آب آن به عنوان چاشنی از آبغوره، آب زرشک ، یا آب سماق[4] استفاده کنید و داخل کوفته آلو و زرشک بگذارید. 17.خوراک ماهیچه و آلوبخارا (یک غذای افغانی) : پیاز را 4 قاچ کنید و با گوشت وآب و کمی نمک روی حرارت بگذارید. در قابلمه را باز بگذارید تا گوشت بپزد و بیشتر آب آن تبخیر شده و کمی بماند. در ظرف دیگری آلوبخارا و زرد چوبه و پیاز رنده شده را کمی تفت دهید. سپس آن را به قابلمه گوشت اضافه کرده و نیم ساعت دیگر بپزید. 18.خورشت نخودفرنگی و شوید (یک غذای ترکیه ای) : گوشت گوسفند خرد شده را در پیاز کمی تفت دهید و بگذارید با آب 3 ساعت بپزد. در پایان ساعت دوم نخودفرنگی و شوید را اضافه کنید و بگذارید آب خورشت کمی بخار شده و خورشت جا بیفتد. 19.خورشت کنگر : که در آن از نخود فرنگی ، لوبیا سبز ، عدس ، جو ، نعنا ، ترخون ، بامیه و کنگر استفاده شده باشد. 20.خورشت لوبیا رشتی : به این ترتیب که لوبیای رشتی در آب گرم مدتی خیسانده شده و پوست آن گرفته شود. سپس آن را با شوید خشک یا تازه و کمی زردچوبه و نمک و پیاز رنده شده ، روی شعله ملایم طبخ نمایید. 21.آش جو به یکی از دو صورت زیر : الف) لوبیای سفید ، جو و دال عدس را در ظرف مناسب طبخ ریخته و کمی نمک و پیاز و زردچوبه به آن اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار دهید تا کاملا پخته و نرم شود. سپس مواد پخته شده را کوبیده و با پودر آویشن و روغن زیتون و آبغوره میل نمایید. ب) گوشت گوسفندی را با نخود و جو یا گندم و غوره تازه یا آبغوره و کمی نمک و پیاز و زردچوبه در ظرف مناسب ریخته روی حرارت قرار داده و پس از نرم شدن مانند دستور بالا ، مواد را کوبیده و با چاشنی های ذکر شده مصرف نمایید. 22.خورشت سیب درختی : که مواد آن را سیب درختی ، غوره تازه یا آبغوره ، گوشت گوسفند یا کبک یا بوقلمون ، آلوبخارا یا آلوچه به اضافه کمی نمک و پیاز و زردچوبه تشکیل دهند. 23.نخوداب : نخود به میزان لازم با آب و کمی نمک و مقداری شوید و گشنیز روی شعله ملایم حرارت پخته شود و در هنگام مصرف به عنوان چاشنی از روغن زیتون و آبلیمو استفاده شود. 24.بورانی گزنه : گزنه با پیاز و نمک و زردچوبه کاملا پخته و کوبیده شود و همراه با ماست مصرف شود. 25.خورشت گزنه : که از گزنه همراه با نعنا ، جعفری ، گوشت طیور یا گوسفند به اضافه مقداری نمک و زردچوبه و پیاز تهیه شود. 26.خورشت جو : که مواد آن را جو ، مرزنجوش ، گندم بعلاوه گوشت های ذکر شده در غذاهای قبلی تشکیل دهند. 27.گوشت چرخ کرده با پیاز و شوید پودر شده و زیره سیاه مخلوط شده ، به صورت کوفته ریز در آمده و در آب با کمی آب لیموترش پخته شود. 28.خورشت چاغاله بادام : که از چاغاله بادام ، نعنا ، جعفری و گوشت گوسفند ، مرغ ،خروس یا کبک تهیه شود. 29.خورشت ریواس : که مواد تشکیل دهنده آن عبارتند از : ریواس ، نعنا ، جعفری ، گوشت خروس یا مرغ یا ماهیچه گوسفند به اضافه آبلیمو یا آبغوره به عنوان چاشنی. 30.کته گشنیز : برنج با مقدار زیادی گشنیز به صورت کته پخته شود (مثل سبزی پلویی که سبزی آن فقط گشنیز باشد). 31.کته شوید : روش تهیه آن مثل کته گشنیز
💊💊💊💊ین تفاوت که سبزی آن شوید می باشد. ü نکته 1: مخلوط قره قات و گلاب : 75 گرم قره قات را در 450-300 سی سی گلابی که روی حرارت به حد جوش رسیده ، ریخته و به مدت 48-24 ساعت در ظرف دربسته (به نحوی که تبادل هوا صورت نگیرد) در هوای معمولی نگه دارید و سپس با پارچه نخی یا کتانی تمیز عصاره کشی نمایید. از عصاره به دست آمده روزانه یک استکان در سوپ یا خورشتی که به عنوان غذای خود تهیه کرده اید ، بریزید. نکته 2: می توانید موقع مصرف روی غذاها سماق پاشیده و میل کنید. نکته 3: در صورت گرسنگی و احساس ضعف می توانید از یک قاشق مرباخوری عسل زیر زبانی استفاده کنید. رژیم دیابت (بخش چهارم) نوشیدنی های مفید برای بیماران دیابتی : شربت آبغوره و رب انار: آبغوره و رب انار را به نسبت 3 به 2 مخلوط کرده و روزی 3-1 بار به صورت رقیق شده میل کنید.شربت آبغوره خانگی : الف) تخم خرفه 75 گرم ، اسفرزه 25 گرم ، خاکشیر 50-25 گرم ، و زنیان 25 گرم ، همه را در 5/1 لیتر آبغوره بدون نمک خیسانده و 48 ساعت در هوای معمولی نگهداری کنید. سپس با پارچه ای تمیز عصاره کشی نموده و از مایع حاصله روزی 3-1 بار هربار نصف استکان به صورت رقیق شده میل نمایید. ب) تخم خرفه 75 گرم ، اسفرزه 25 گرم ، زرشک 25 گرم ، همه را در 5/1 لیتر آبغوره خانگی بدون نمک خیس کرده و پس از 48 ساعت نگهداری در هوای معمولی عصاره کشی کرده و روزی 3 بار (ساعت 10 صبح ، 4 عصر و هنگام خواب) میل کنید. شربت سرکه و رب انار : سرکه و رب انار را به نسبت 3 به 2 مخلوط کرده و روزی 3-1 بار رقیق کرده و میل کنید.دوغ ترش به همراه کمی نعنا خشک و یا گل سرخدم کرده گزنه : یک قاشق غذاخوری گزنه را در آب جوش ریخته و در ظرف در بسته ای (به طوری که بخار آن خارج نشود) به مدت 20-15 دقیقه دم کرده ، سپس صاف کرده و میل نمایید. توجه کنید که این دم کرده باید مانند چای ، گرم میل شود و به قول معروف از دهان نیفتد ! میوه های مفید: سیب رسیده شیرین ، گلابی، انار، تمرهندی، آلو ، زردآلو، شاهتوت از آب میوه های فوق نیز می توانید به عنوان نوشیدنی استفاده کنید. نکته: فاصله مصرف میوه، آبمیوه و سایر نوشیدنی ها با غذا حداقل 5/1-1 ساعت باشد. رژیم دیابت(بخش پنجم) پایین آوردن قند خون از طریق پوست : سدر ، برگ مورد و حنا را به مقدار مساوی از هرکدام با مقداری سرکه خانگی یا آبلیمو و روغن زیتون مخلوط کنید و سپس خمیر حاصل را در حمام روی تمام قسمت های پوست بدن (از سر تا پا) بمالید و نیم ساعت بعد پوست را شسته و آبکشی نمایید. این ترکیب شستشو برای پایین آوردن قند خون ، برگرداندن شادابی و طراوت به پوست ، تقویت موها و جلوگیری از ریزش آن ها موثر می باشد.50-40 عدد هندوانه ابوجهل را آسیاب کنید، هر روز به مدت 5/1-1 ساعت پاهای خود را از ساق پا به پایین در پودر حاصله (به صورت خشک) قرار دهید. ) آب سیب رسیده شیرین را بگیرید و در ظرفی بریزید و روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری(مثلا روی کتری در حال جوش) قرار دهید، آنقدر بماند تا غلیظ شود و به قوام رب برسد. ) برای تهیه شیره زرشک مقداری زرشک خشک را در 4 برابر آن آب نیم ساعت بجوشانید. سپس صاف کرده مایع حاصل را بجوشانید تا حجم آن به یک سوم برسد. ) آلو که در آب پخته و صاف کرده اید. ) یک پیمانه سماق آشی را در 6 پیمانه آب بجوشانید؛ صاف کرده و به جای آب کوفته به کار ببرید. http://t.me/Dr_Saeed_Mirzaee