🔰چه کسانی اسطوخودوس نخورند؟!
✔️اسطوخودوس موجب تقویت بدن و قلب و مغز میشود، قوه فکر را تقویت میکند و موجب تیز شدن حواس و مغز میشود.
✔️دم کرده اسطوخودوس بر سیستم عصبی و گوارش،برای مغز و سیستم عصبی اثر آرام بخشی دارد و به رفع وحشت و برخی از ترسهای ناگهانی و بی دلیل به ویژه در کودکان کمک میکند.
✔️دم کرده این گیاه به همراه عسل و نبات علاوه بر شیرینی شدن، اثرات آن را افزایش میدهد.
✔️دم کرده اسطوخودوس به تنظیم خواب کمک میکند. افرادی که خواب خوبی ندارند با مصرف این گیاه خوابی عمیق را تجربه میکنند، زیرا خواب عمیق در طب سنتی خیلی مهم است و موجب ترمیم بدن میشود، اما اگر خواب سطحی باشد، سلامتی بدن دچار مشکل میشود.
❌اسطوخودوس برای افرادی که دارای مزاج گرم و خشک هستند حالت تهوع ایجاد میکند، چنین افرادی با مصرف دم کرده این گیاه غم و دلهره پیدا میکنند و باید از مصرف افراطی آن پرهیز کنند.
🖋 دکتر محمد رضا مسرورچهر (متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمن_علمي_طب_سنتی_ایران
👉 @persianmedicine
🔰تاثیر زردآلو بر رفع بوی بد دهان
🔹زردآلو را به عنوان یکی از میوههای شیرین و آبدار فصل بهار که دارای مزاج گرم و تر است میتوان نام برد.
🔸این میوه حاوی مقدار زیادی آهن و فیبر بوده و بهترین زمان مصرف آن وقتی است که رسیده، شیرین، ترد و دارای هسته شیرین باشد.
🔹زردآلود ملین طبع و خوش بو کننده دهان بوده و برای گرم مراجان مناسبتر است.
🔸مصرف خشک کرده آن به صورت خیسانده در آب برای رفع عطش، ورم معده و یبوست مفید خواهد بود.
❌همچنین مصرف زیاد آن برای افرادی که ضعف معده دارند توصیه نمیشود و ممکن است باعث ایجاد نفخ و آروغ ترش شود.
🖊دکتر محمدرضا حاجی حیدری (متخصص طب سنتی ايران)
#انجمن_علمي_طب_سنتي_ايران
👉 @persianmedicine 👈
🔰گرم مزاجان از خوردن #فلفل در تابستان خودداري كنند
🔴افرادي كه مزاجشان با تابستان همراهي ميكند نظير افراد «گرم و تر» و «گرم و خشك» بيش از ساير افراد در روزهاي گرم متضرر ميشوند،خوردني و نوشيدني در اين افراد بايد متناسب با مزاج و مخالف با فصل باشد مخصوصا از غذاهايي چون #فلفل و #زنجبيل استفاده نكنند.
⚪️حجم و تعداد دفعات خوردن غذا در اين افراد و همچنین ميزان فعاليت بايد كاهش يابد، چون حركات اضافه باعث افزايش توليد گرما ميشود.
🔵 #خواب رطوبت بدن را افزايش و كم خوابي خشكي بدن را افزايش ميدهند. از اين رو افرادي با مزاج گرم بايد در فصل گرم سال خواب كافي داشته و ميزان فعاليت خود را كاهش دهند.
🖊دکتر مهرداد كريمي (متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمن_علمي_طب_سنتي_ايران
👉 @persianmedicine 👈
🌐 www.itma.ir
🔰 اگر عرق زیاد و بدبو دارید ، این آش را حتما بخورید!
🍵آش گوجه سبز
یک پیمانه نخود آبگوشتی
نصف پیمانه لوبیا چیتی
نصف پیمانه عدس
یک پیمانه بلغور گندم
یک کیلوگرم سبزی ( تره، گشنیز، جعفری، اسفناج، برگ چغندر)
یک کیلو گوجه سبز
۴ عدد پیاز
۳ ق. غ. آرد
نمک و زردچوبه و فلفل به دلخواه
پیاز داغ ریز و نعنا داغ به دلخواه
پیازها را نگینی خرد کنید با چهار ق. غ. سر پر روغن زیتون و کمی نمک با شعله ملایم تفت دهید.
از قبل حبوبات خیسانده از روز پیش و بلغور گندم را بپزید تا خوب خوب نرم شود.
آب جوش به قابلمه اضافه کنید، به همراه حبوبات و بلغور گندم از قبل پخته شده و گوجه سبز، اجازه دهید گوجهها کمی نرم شوند بعد سبزی را اضافه کنید.
دم دست آب جوش آماده داشته باشید لازم بود، اضافه کنید.
آرد را کمی با شعله ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، بعد با کمی آب سرد آرام آرام حل کنید تا گلوله نشود و به آش اضافه کنید.
صبر کنید تا جا بیفتد، آخر پخت کمی زعفران، نمک، فلفل، نعنا داغ و پیاز داغ به دلخواه خود اضافه کنید.
✔️میتوانید رشته استفاده کنید ولی لطافت آن از دست میرود.
✔️این آش ملین خوبی است، در افراد مبتلا به آکنه به جای بلغور گندم از برنج قهوهای استفاده کنید.
✔️در افراد با عرق زیاد و بدبو عالی است.
🖋 دکتر الهام اختری (متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمن_علمي_طب_سنتی_ایران
👉 @persianmedicine
🔰تابستان را به سلامت سر کنیم!
❇️در فصل تابستان، مزاج آب و هوا به گرمی و خشکی تغییر مییابد. افرادی که در سنین جوانی هستند و یا مزاج گرم و خشک یا سوءمزاج صفراوی دارند در این فصل بیشتر مراقب خود باشند.
🌞به علّت دمای بالا و گرمی هوا، از قدرت هاضمه معده کاسته میشود؛ بنابراین باید غذاهایی را انتخاب نمود که هضم راحتی داشته باشند، و نیز در ساعتی از روز که هوا معتدل و خنک باشد مصرف شود. از پرخوری هم باید پرهیز نمود.
⚜️نوع مواد خوراکی باید کاهنده حرارت و صفرا باشد؛ هر چند باید به شرایط فردی هر شخص نیز توجه داشت. پس اگر فردی با خوردن سردیها دچار علایم آزاردهنده میشود نباید در خوردن این مواد افراط کند، حتی اگر تابستان باشد!
🍲غذاهایی که میتوان برای این فصل پیشنهاد داد، عبارتند از: انواع آشهای سبک (آش آلو، انار، غوره، آبغوره، تمرهندی، زرشک، سماق و ...)، سوپ جو و ... .
☕️نوشیدنیهایی مانند: شربت ریواس، تمرهندی، انار و سکنجبین، و نیز شربت بنفشه، گل سرخ، و فلوس (خیارشنبر) مناسب این فصل هستند.
🍉میوههایی همچون هندوانه اثر حرارت فصل را در بدن کاهش میدهند. به عنوان یک قانون همیشگی این را به یاد بسپارید که از مصرف چند نوع میوه مختلف در یک وعده پرهیز نمایید. میوههای مختلف را در چند وعده جداگانه میل نمایید. بعد از صرف میوه نیز آب یا نوشیدنیهای دیگر را ننوشید.
🖊دکتر فاطمه هادیان (متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمن_علمي_طب_سنتي_ايران
🌐 www.itma.ir
👉 @persianmedicine 👈
🔰 سردردِ گرمازدگی: روشی ساده و ارزان برای پیشگیری و کاهش آن
🌞در هوای گرم و تابش آفتاب داغ این روزها، سردردِ آفتابی شایعتر از هر وقت دیگر است. به این راه ساده و ارزان برای پیشگیری و کاهش این سردرد توجه کنید:
✅ بوییدن و افشاندن (اسپری کردن) گلاب خنک بر سر و صورت و جلوی گردن، یا گذاشتن پارچۀ آغشته به گلاب سرد بر سر و صورت، برای پیشگیری و کاهش شدت سردردهای ناشی از گرما و آفتاب زدگی و خشم بسیار موثر است.
@hikmatbasedmeficine
🌀 دو نکته:
🌸 گلاب دارای طبیعتی مرکب است و در مجموع مايل به سردی شمرده می شود.
🌸 گلاب خوب و مرغوب طعم گس دارد و در هنگام چشیدن، حالت قبض و جمع کنندگی ملایم در مخاط دهان ایجاد می کند.
🖊 دکتر مجید انوشیروانی (متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمن_علمي_طب_سنتی_ایران
👉 @persianmedicine 👈
🔰چقدر گلقند را می شناسید؟
❇️خواص
⭐️ مقوی مغز و قلب
⭐️ آرامبخش، مسکن سردرد
⭐️ مقوی معده و رحم
⭐️ کمک به هضم غذا، ملین
🌀روش تهیه:
گل محمدی و قند یا عسل به نسبت مساوی به صورت لایه لایه در ظرف می ریزیم و به مدت 40 روز در محل آفتاب گیر قرار میدهیم. هر چند روز یکبار محتویات ظرف را هم میزنیم تا به خوبی مواد با هم مخلوط شوند.
✍️دکتر رقیه زارع (متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمن_علمي_طب_سنتي_ايران
👉 @persianmedicine 👈
🔰 بایدها و نبایدهای مصرف #کرفس
✔️کرفس طبیعتی گرم و خشک دارد و ضد نفخ، بازکننده گرفتگی ها، عرق آور و ضد درد است.
⚠️ مصرف کرفس در مبتلایان به بیماری #صرع و #تشنج ضرر دارد. کرفس حاوی مقادیر بالای ماده اگزالات است که این توانایی را دارد که از سد خونی مغزی عبور نموده و در بعضی قسمتهای مغز آثار نامطلوبی را ظاهر نماید، ضمنا در مبتلایان به #سنگ_کلیه از جنس ترکیبات اگزالات، نیز باعث کمک به سنگ سازی می شود.
❌ متاسفانه امروزه شاهد تبلیغات وسیعی برای مصرف دائمی و در مقادیر دارویی کرفس، آب کرفس و آب میوه هایی ترکیبی با کرفس، هستیم.
✴️کرفس در مقادیری مثل یک لیوان آب کرفس، جنبه #دارویی دارد و از دیدگاه دارویی باید در مدت زمان محدود و مشخص مصرف شود.
❌در مکتب طب ایرانی، مصرف کرفس، در #دوران_بارداری در میزان دارویی و مکرر مثل مصرف لیوانی آب کرفس، به دلیل #سقط_آور بودن توصیه نمی شود.
✅ بدن خود را در معرض آزمون و خطای خودسرانه قرار ندهیم. هدف پزشکان مکتب فضیلت گرای طب سنتی ایرانی در درجه اول حفظ و ارتقاء سلامتی افراد است.
💠دکتر مجید سلطانپور (متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمن_علمي_طب_سنتي_ايران
👉 @persianmedicine 👈
🔴 ترامپ: کمتر تست کرونا بگیرید تا بیماران کمتری شناسایی شوند!
🚩 @sepah_news1
#ثبت_نام
#ترم_تابستان۹۹
#ظرفیت_محدود
🔸دوره آموزشی #کمکهای_اولیه_و_فوریتهای_پزشکی
💥 همراه با آموزش تزریقات و رگ گیری
🔻فرصت را از دست ندهید...
🔹ارائه مدرک معتبر و بینالمللی
⏱مهلت ثبتنام :فقط تا اول تیرماه
🔴🔴 ظرفیت باقیمانده:۵نفر
🔻 مشاوره رایگان آموزشی و ثبتناماز طریق:
www.31654.ir
☎️ 025-32918108-9
🌐لینک ثبتنام آنلاین:
http://www.jdrouyesh.ir/reg?rgn=11&cls=262934
🏫بلوارامین کوچه ۱۳ پلاک ۱۵
#جهاددانشگاهی
#مهارتی_برای_آینده
🔸جهاد دانشگاهی استان قم
🆔 @jahadms2
♨️ افزایش مرگ در اثر کرونا با مصرف ایبوپروفن و ناپروکسن
🔸به گزارش دیلیمیل، نتایج یک بررسی جدید حاکی از آن است که مصرف ایبوپروفن و ناپروکسن ممکن است حال مبتلایان به کووید ۱۹ را بدتر کند و خطر مرگ را برای بیماران بستری افزایش دهد.
🔹پژوهشگران اثرات داروهای ضد التهابی را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند، ایبوپروفن و سایر مسکنهای ضد التهاب میتوانند بیماران مبتلا به ویروس کرونا را که در بیمارستان بستری هستند در معرض مرگ قرار دهند.
🔸تحقیقات کره جنوبی با بررسی مرگ و میر مبتلایان به ویروس کرونا نشان داد، داروهای مسکن ضد درد خطر مرگ را ۶۵ درصد افزایش داده است!
🔹نتایج همچنین نشان داد که داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) ممکن است ۸۵٪ خطر ابتلا به عوارض جدی قلب یا کلیه را افزایش دهد.
🔸محققان تأکید میکنند، داروهای این چنینی در صورت لزوم باید با دقت و حساسیت بیشتری برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا تجویز شود.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
🔴 اهمیت شستن دستها
♻️ امام صادق علیهالسلام در حدیثی ارزشمند #سه_فایده و تاثیر مهم #شستن_دستها قبل و بعد از غذا از جمله تاثیر این کار بر سلامتی انسان را بیان فرمودهاند.
: مَنْ غَسَلَ یَدَهُ قَبْلَ الطَّعَامِ وَبَعْدَهُ بُورِکَ لَهُ فِی أوَّلِهِ وَآخِرِهِ، وَعَاشَ مَاعَاشَ فِی سَعَةٍ، وَعُوفِیَ مِنْ بَلْوًی فِی جَسَدِهِ.
هر که قبل و بعد از غذا دستهایش را بشوید، در اول و آخر آن غذا به او #برکت داده شود و تا زنده است در #رفاه به سر برد و از #بیماری جسمی در امان بماند.
"محجة البیضاء، جلد ۳، صفحه ۶"
عضویت در کانال👇
📡 @www_irismed_ir
🔴 اندر خواص #خربزه
♻ طبیعت آن: در حرارت #معتدل و در دوم تر
طبیعت شیرین آن: در اواسط درجۀ دوم #گرم
طبیعت گرمک یا #طالبی: در گرمی و تری معتدل و طبیعت بیمزهی آن: در اول سرد و در دوم تر
🔹 افعال و خواص آن:
۱. #رطوبتبخش به بدن و مغز
۲. #چاق_کنندهی بدن
۳. بازکنندهی گرفتگی و انسدادها
۴. در بیماری استسقا(آسیت) و یرقان مفید است، خصوصا گرمک آن.
۵. #شیرافزا، #تعریقآور و #ادرارآور است.
۶. خارج کننده #سنگهاست.
۷. سریع الاستحاله بخلط غالب است. و در دموی و صفراوی موجب بروز #درد_چشم میشود خصوصا در مناطق گرمسیر.
۸. مصلح حال #کلیه و #زخمهای_داخلی
عضویت در کانال👇
📡 @www_irismed_ir
💊درمان #عدم_حس_بویایی :
آب گرم و عسل درست کنن غلیظ باشه،شبی تو یکی از سوراخ های بینی بچکانن،تا چهارده شب
غلیظ باشه که بکشن بالا تو سینوس هاشون بره
°Join: @Mezajshenasi12
3 عامل پیری زودرس
☑️عدم تحرک و یکجا نشستن, ضرب المثلی نیز داریم که میگوید; آب نیز یکجا بماند میگندد پس تحرک داشته باشید ولو روزانه در حد نیم ساعت.
☑️عدم مصرف میوه و سبزیجات بطور روزانه, اگر فیبر نخورید دچار یبوست میشوید و گاز ناشی از وجود یبوست بسیار برای بدن ضرر دارد و اولین نشانه های آن سردرد است.
☑️ روابط اجتماعی ضعیف, نداشتن ارتباط با دیگران یعنی استفاده نکردن از قسمتهایی از مغز که در واقع پیش درآمدی برای زوال عقل و آلزایمر است.
°Join: @Mezajshenasi12
t.me/Mezajshenasi12
🌀مادران باردار نباید #شکم خود را پر کنند
چون به #روده ها فشاری علاوه بر فشار #رحم وارد می شود و باعث یبوست بیشتر خواهد شد
#یبوست در بارداری شایع می باشد
°Join: @youbosatt
♈️ #بی_نظمی_قاعدگی
✍زنانی که به طور مرتب از #صبحانه صرف نظر میکنند بیشتر درمعرض بی نظمی های قاعدگی قرار میگیرند.
💯علاوه بر سندرم پیش از قاعدگی از مشکل یبوست نیز رنج میبرند.
👇
°Join: @youbosatt
»
✍طبع اغلب سبزی ها گرم است و به هضم غذا بسیار کمک می کند به علت دارا بودن فیبر، مانع یبوست میشود
🔻اما سالاد طبع سرد دارد و جایگزین کردن سالاد به جای سبزی اشتباه بزرگی است. سالاد یا قبل و یا بعد از غذا مصرف شود. از سبزی های ریحون ، خرفه و نعنا و تره بهترین سبزی ها می باشد.
✅سبزی تره برای بانوان بهترین سبزی می باشد ، زیرا سبزی خونساز هست(فقط سعی شود در سحری ها اسفاده نشود زیر نفاخ هست و باعث عطش میشود.
°Join: @youbosatt
t.me/youbosatt
📌 #جایگاه_بلند_سبزی_خوردن
🔷🔸 در یک بشقاب سبزی خوردن، گیاه های مختلف با ویژگی های متفاوت حضور دارند ولی تقریبا همه آنها #اشتهاآور و مقوی #گوارش هستند.
⬅️ در این میان، بیشترین توصیه به مصرف #ریحان و #نعناع است که به 👈هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک شایانی می کنند. البته افرادی که ترش می کنند باید از زیاد خوردن نعناع پرهیز کنند چون می تواند موجب تشدیدریفلاکس شود.
❗️در رده دوم سبزی ها #جعفری و #گشنیز قرار دارند که موجب ایجاد 👈تعادل در گرمی وسردی سبزی خوردن و تقویت گوارش می شوند.
#مرزه و #ترخون نیز به خاطر مزه تند و تیز و مزاج خیلی گرم و خشک شان دررده سوم قرار می گیرند.
🤔 برخی سبزی ها مانند تره و تربچه، #نفاخ اند که باید کمتر استفاده شوند. ترخون و تره نیز در مصرف زیاد مشکل زا هستند.
✅ حجم سبزی خوردن در هر وعده غذا باید معقول باشد وگرنه به عکس گوارش را دچار اختلال می کند.
°Join: @youbosatt
t.me/youbosatt
#یبوست
#پیشگیری_از_یبوست
JOin 🔜 @youbosatt 👈
غذاهایی که مصرف آنها در رفع مشکل یبوست مفید است:
۱. اسفیدباج
۲. شوربای تهیه شده از گوشت مرغ محلی چاق، زیرا چربی مرغ روده ها را نرم میکند و مدفوع را لغزانده به دفع کمک میکند.
۳. آبگوشت خروسی که گوشت آن خوب پخته و با روغن بادام تهیه شده باشد. رطوبت گوشت خروس آن را سریع الهضم می کند. #روغن_بادام بسیار رطوبت دهنده، ملین روده ها و برطرف کننده قولنج است.
۴. کسانیکه یبوست آنها ناشی از #ضعف_روده است از #نخودآب که با گوشت مرغ چاق و تخم کرفس وکمی دارچین و روغن بادام یا زیتون تهیه شده باشد استفاده کنند.
#نخود ملین مزاج بوده و حرارت_غریزی را تقویت میکند و غذائیت زیادی دارد و #خون_صالح در بدن تولید می کند.
نخوداب #خلطهای_لزج را از بدن پاکسازی می نماید. تخم کرفس هضم کننده غذا و فضولات را از معده جذب و دفع می کند. روغن زیتون مسهل است و قولنج و دل درد را برطرف می نماید.
۵. آشی که در طبخ آن از ماش و نخود و مغز بادام استفاده شده باشد. #ماش صالح ترین حبوبات و نفخ آن از همه حبوبات کمتر است، غذائیت زیادی دارد و خلط صالح در بدن تولید می کند بخصوص اگر با بادام یا روغن بادام پخته شده باشد.
۶. #زرده_تخم_مرغ نیم پز که خلط صالح در بدن تولید نموده و فضولات کمی از خود به جا می گذارد و قلب و مغز را تقویت می کند و بسیار سریع الهضم است.
۷. کسانی که علت یبوست در آنها حرارت بالای روده ها و معده است، آشی که از ماش و مغز بادام و کدو تهیه شده باشد استفاده نمایند.
۸. #بوعلی_سینا برای کسانی که در اثر یبوست دچار بواسیر شده اند، خاگینه با #تره و اندکی پیاز را توصیه می نماید. زیرا تره ملین طبع و برطرف کننده #قولنج است و اگر آنرا با گوشت پخته و میل نمایند از #خونریزی_بواسیر جلوگیری می کند.
°Join: @youbosatt
t.me/youbosatt
اگرسرمعده سرد شود اشتها زیاد میشود
اگر صفرا کم شود رطوبت روده ها بیشتر میشود و ابجاد یبوست میشود این صفراست که محتویات روده را بیرون میبرد.
صفرا سبب تغذیه بعضی ازاندامها مثل ریه میشود .
°Join: @Balgami
t.me/Balgami
یبوست مکرر باعث نازایی میشود!
یبوست در نازایی نقش بسیار مهمی بازی میکند بهطوری که به آن اُمالامراض میگویند.
چون وقتی به وجود میآید که مدفوع در رودهها باقی میماند و به بافتها و اندامهای اطرافش سَم میرساند که تخمدان یکی از این اندامها است و یبوست باعث کیستهای مکرر میشود.
°Join: @youbosatt
t.me/youbosatt
💠 آیا می دانید ⁉️
نگه داشتن مدفوع بمدت طولانی منجر به بازگشت مدفوع به داخل روده، و جذب دوباره شده و حالت سفتی به خودش میگیرد.
انسداد و سفت شدن ، یابهم چسبیدن روده ها ، سرطان کولون ، یبوست ، ازکار افتادن روده
و حتی مرگ⚰
°Join: @youbosatt
t.me/youbosatt
#علائم_آپاندیس
تهوع یا استفراغ پس از شروع درد شکم
درد دور ناف و قسمت راست شکم
ناتوانی دفع گاز
کاهش اشتها
تورم شکم
تب
Join: @youbosatt
t.me/youbosatt