🍁#انار از دیدگاه طب سنتی ایرانی (یاقوت نهم)
✴خواص انار
🔸️اگرمصرف انار، زیر نظر پزشک، با خروج مقداری خون از بدن (مثل عمل حجامت یا فصد) همراه شود، (همانگونه که در حدیث هم داشتیم)، این اثر پاک و تصفیه کنندگی تقویت میشود.
🔹️مالیدن آب یا دانههای انار به محل گزیدگی (مخصوصا گزیدگی عقرب) توصیه شده است که باعث کاهش ورم مربوطه میشود و علت آن می تواند همان خاصیت خنک کنندگی و جمع کردن و قابض بودن آن باشد.
🔸️با همین استدلال در موارد ورمهای حاد به دنبال ضرب خوردگی که معمولا با درد، تورم، قرمزی و حرارت موضع همراه است نیز كاربرد دارد.
🔹️در این موارد میتوانیم پارچه تمیزی را به آب انار آغشته کرده (آب انار کامل: همراه با پیه) و بر موضع ورم قرار دهیم. امروزه هم که توصیه به کمپرس یخ برای ورمهای حاد میشود با همین استدلال و مکانیسم است که یخ سرد و جمع کننده است اما اثر آن گذراست ولی اثر انار ماندگارتر است، چون خاصیت جمع کنندگی در ذات آن وجود دارد.
@Drmirghazanfari
⭕️درد دندان
👍 ابتدا یک حبه قند را دریک
قاشق🥄 روی اجاق آب کرده سپس مقداری فلفل سیاه یا قرمز درآن ریخته وبه وسیله چوب کبریت یا گوش پاک کن آن راداخل دندان قرار دهید .
درد دندان آرام میشود.
@soroshesalamati
🌺بسم الله الرحمن الرحیم🌺
✅آداب غذا خوردن٣
🌺قال رسول الله صل الله عليه واله:
🔰الْأَکْلُ عَلَی الشِّبَعِ یُورِثُ الْبَرَصَ
🔰خوردن روی سیری مایه پیسی(برص) است
(یعنی خوردن غذا درحالی که گرسنه نباشی)
📚امالی الصدوق ۳۲۴
#آداب
#خوردن
#سبک_زندگی
@soroshrsalamati
🔴 سادهترین روشها جهت پیشگیری یا رفع #ضعف_بدن
۱. ورزش روزانه حداقل ۳۰ دقیقه که با تپش قلب و تعریق همراه باشد.
۲. مصرف غذاهای #چرب و #شیرین مانند #ارده یا #روغن_حیوانی که چرب هستند و #عسل یا #شیرهی_انگور که شیرین هستند.
🔹 بهترین زمان مصرف موارد فوق وعده صبحانه و ناهار میباشد.
۳. اصلاح #ساعت_خواب یعنی نهایتاً ۱۰ شب تا اذان صبح و نخوابیدن هنگام طلوع و غروب آفتاب
۴. دور کردن #افکار_منفی از خود با بازگشت به معنویت و #قرآن
🔸 #نکته: در مورد ورزش و تغذیه باید خیلی به #مزاج توجه داشت.
@soroshesalamati
#خواص_سویق_ها
💐 سویق #نخود : گرم وتر
برطرف کننده ضعف کمر، تقویت قوای جنسی، برطرف کننده ی مشکل ضعف جنسی، موثر درمان انواع دردهای کمر و مفاصل
👈🏼 ۲ تا ۳ ق غ بعد غذا 👌🏼
@soroshesalamati
🌹رنگ کفش چگونه باشد
💠مردم حقیقتاً از رنگ کفش غافلند. و نمی دانند چه اثر در بحث رنگ و سلامتی وجود دارد .
⚫️کفش مشکی غمّ و افسردگی را زیاد
می کند و ضررهای جدّی به همراه دارد.
👈امام صادق(علیه السلام) به بعضی از اصحابش فرمودند:از کفش سیاه پرهیز کنید .چرا کفش سیاه می پوشید .آیا نمی دانید چشم را ضعیف می کند و مردانگی را سُست و غمّ را به وجود می آورد. برای انسان گران است که این معایب را به خود بچسباند .سیاه از لباس جبّارین است.
⚪️پوشیدن کفش رنگ سفید ممدوح است.
👈شخصی نزد امام صادق(علیه السلام)آمد در حالی که کفش سفید پوشیده بود امام از ایشان پرسیدند آیا با علم این کفش را پوشیدی ؟ فرمود: به جانم قسم نه به خدا امام فرمودند: کسی که در بازار بچرخد و کفش سفید بخرد و بپوشد خدا مالی به او می دهد که نمی داند از کجا به او رسیده است.
💛اگر می خواهید کفش بخرید: کفش رنگ زرد متمایل به سفید بخرید ؛ خداوند او را بی فرزند و بی پول نمی گذارد.
✅کفش زرد سه خصوصیت دارد:
🌻چشم را جلا می دهد
🌻مردانگی را قوی می کند.
🌻همّ را از بین می برد.
❌برعکس کفش مشکی
🔅کسی که کفش رنگ زرد بپوشد تا زمانی که کفش کهنه شود مسرور است.
📚الکافی ۶: ۴۶۵ح۲
@soroshesalamati
فواید خمیازه کشیدن که نمیدانستید
◽️محققان دریافتند که خمیازه میتواند مغز را تسکین دهد تا بتواند کارایی و برانگیختگی بهتری داشته باشد
◽️ خمیازه باعث افزایش جریان خون و آرام کردن مغز میشود، خمیازه کشیدن در قالب نوعی محرک سیستم عصبی عمل کرد، خمیازه افزایش جریان خون به مغز، تأثیرات مشابهی مانند کافئین دارد، مشکلات گوش را کاهش میدهد، درد گوش و مشکلات مربوط به گوش و شنوایی، جریان اکسیژن در مغز را افزایش میدهد، خمیازه باعث وارد شدن اکسیژن بیشتر به بدن میشود.
◽️هر وقت که خمیازه میکشید، اکسیژن بیشتری وارد ریههای شما شده که باعث میشود دی اکسید کربن انباشته شده یا چیزی که به آن به عنوان هوای نامطبوع در ریه گفته میشود از آن خارج شود.
تلگرام و ایتا :🌺 @drhasanati☘️
دکتر حسناتی - طب سنتی - زیبایی
چکیده: یک دانشجوی پستدکتری در دانشگاه هاروارد، با بررسی انبوهی از اسناد مربوط به تحقیقات پزشکی در سالهای دهۀ ۷۰، فهمید تبانیِ بزرگی میان مدیران صنعت قند و دانشمندانِ این دانشگاه در جریان بوده است. در واقع، صنعت قند به این پژوهشگران پول میداد تا اثبات کنند دلیلِ اصلی بیماریهای قلبی چربی است و قند نقشی در این میان ندارد. برای دهها سال، این تحقیقاتِ دستکاریشده مبنای برنامههای تغذیهای بوده است. (۱۲۷۰ کلمه، زمان مطالعه ۸ دقیقه)
ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید:
http://tarjomaan.com/vdcf.xdciw6d0jgiaw.html
@tarjomaanweb
💊💊💊💊سیر خام خوردنش خوب است یا بد
بسیار شایع است که افراد سیر خام را به شکل ناشتا و شکم خالی به منظور تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از عفونت و سرماخوردگی یا حتی جلوگیری از ابتلا به کرونا استفاده می کنند. حالا ما در این پست قصد داریم مفید یا مضر بودن این قضیه را از دیدگاه طب سنتی مورد بررسی قرار دهیم.
سیر، بدبو پرخاصیت
سیر یکی از مفرده های درمانی طب سنتی است که خواص فراوانی برای سلامتی دارد اما مصرف آن تحت هر شرایطی به هیچ وجه توصیه نمی شود.
سیر حاوی آلیسین است که برای سلامتی مفید است و به کاهش فشار خون و کلسترول کمک می کند.
با قرار دادن سیر روی دندان می توان درد آن و با قرار دادن سیر روی زگیل، آن را از بین برد و همچنین برای درمان گزیدگی مار و حشرات نیز استفاده می شود.
محلل است، یعنی تحلیل برنده مواد زائد سفت شده و غلیظ شده در بدن که معمولاً از منشاء بلغم و سودا (اخلاط و مواد سرد در بدن) هستند.
سیر ادرارآور، قاعده آور و سبب تعریق است.
در سرد مزاجان سبب تقویت قوای جنسی و ازدیاد منی میشود.
در گرم مزاجان برعکس بدلیل افزایش بیش از حد حرارت بدن باعث خشک شدن و کم شدن مایع جنسی میشود.
💊مصرف سیر خام به صورت ناشتا، آری یا خیر؟
سیر جزء یکی از مفرده هایی است که در کتب طب سنتی از آن به عنوان مفردهای با گرمی شدید نام برده شده و گرمی و خشکی آن در درجه چهار است.
مواد و گیاهانی که در درجه بالای گرمی و خشکی هستند، دارای سمیت بالایی بوده و میتوانند برای بدن مخاطره انگیز باشند.
از این رو به موجب مخاطراتی که سیر در پی دارد، مصرف آن به تنهایی آن هم به شکل ناشتا در هیچ یک از کتب طب سنتی تایید و توصیه نشده است.
هشدارهای مصرف یک حبه سیر به صورت ناشتا
از نظر طب ایرانی درجه گرمی و خشکی سیر بسیار بالا است که منجر به سمیت محصول میشود.
و مصرف بیش از حد معمول سیر آن هم به شکل ناشتا موجب مسمویت کبد می شود.
موادی که در سیر وجود دارد میتواند برای مخاط های گوارشی، بسیار سوزاننده باشد؛
سیر با رفلاکس اسید معده به مری موجب سوزش معده می شود و فرد را دچار تهوع، استفراغ می کند.
همچنین به واسطه مواد و گازهایی که در معده تولید میکند، میتواند موجب بروز سردرد، سرگیجه، ریزش مو، وسواس و اندیشه های بد، بی خوابی و … شود.
آیا راهی وجود دارد که بتوان مزاج سیر را تعدیل نموده و از خواص آن بهره برد؟
با وجود گرمی و خشکی بالای سیر، راه هایی وجود دارد که بتوان گرمی سیر را تا حدودی اصلاح و تعدیل نموده و از خواص آنتی اکسیدان و آنتی ویرال (ضد ویروس) آن بهره برد:
سیر پخته
از سیر به عنوان یک ماده طعم دهنده و به عنوان یک افزودنی در طبخ غذاها استفاده کنیم ولی در حد یک حبه سیر در غذای کل خانواده مجاز است.
در واقع پخته سیر میتواند از عوارض جانبی آن بکاهد.
البته طبع سیر پخته نیز همانند سیر خام گرم و خشک است و با پختن تغییری در طبیعت آن ایجاد نمیشود، بلکه از شدت این طبع (گرمی و خشکی) در هنگام پخت مقداری کم میشود.
سیر ترشی
به جای سیر خام از سیر ترشی استفاده کنیم، سیر که همراه با سرکه به صورت سیرترشی مصرف شود، عوارض آن کم میشود چون سردی سرکه، اوج مزاج گرمی سیر را میشکند و آن را متعادل میکند،
اما مصرف زیاد آن هم توصیه نمی شود و در هفته دو یا سه بار به صورت چند حبه از سیر ترشی قابلیت مصرف دارد.
⛔️⛔️
آیا مصرف سیر خام به صورت ناشتا مفید است؟
بررسی مفید یا مضر بودن مصرف سیر خام به صورت ناشتا از دیدگاه طب سنتی ایران
بسیار شایع است که افراد سیر خام را به شکل ناشتا و شکم خالی به منظور تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از عفونت و سرماخوردگی یا حتی جلوگیری از ابتلا به کرونا استفاده می کنند. حالا ما در این پست قصد داریم مفید یا مضر بودن این قضیه را از دیدگاه طب سنتی مورد بررسی قرار دهیم.
سیر، بدبو پرخاصیت
سیر یکی از مفرده های درمانی طب سنتی است که خواص فراوانی برای سلامتی دارد اما مصرف آن تحت هر شرایطی به هیچ وجه توصیه نمی شود.
سیر حاوی آلیسین است که برای سلامتی مفید است و به کاهش فشار خون و کلسترول کمک می کند.
با قرار دادن سیر روی دندان می توان درد آن و با قرار دادن سیر روی زگیل، آن را از بین برد و همچنین برای درمان گزیدگی مار و حشرات نیز استفاده می شود.
محلل است، یعنی تحلیل برنده مواد زائد سفت شده و غلیظ شده در بدن که معمولاً از منشاء بلغم و سودا (اخلاط و مواد سرد در بدن) هستند.
سیر ادرارآور، قاعده آور و سبب تعریق است.
در سرد مزاجان سبب تقویت قوای جنسی و ازدیاد منی میشود.
در گرم مزاجان برعکس بدلیل افزایش بیش از حد حرارت بدن باعث خشک شدن و کم شدن مایع جنسی میشود.
مصرف سیر خام به صورت
ناشتا، آری یا خیر؟
سیر جزء یکی از مفرده هایی است که در کتب طب سنتی از آن به عنوان مفردهای با گرمی شدید نام برده شده و گرمی و خشکی آن در درجه چهار است.
مواد و گیاهانی که در درجه بالای گرمی و خشکی هستند، دارای سمیت بالایی بوده و میتوانند برای بدن مخاطره انگیز باشند.
از این رو به موجب مخاطراتی که سیر در پی دارد، مصرف آن به تنهایی آن هم به شکل ناشتا در هیچ یک از کتب طب سنتی تایید و توصیه نشده است.
هشدارهای مصرف یک حبه سیر به صورت ناشتا
از نظر طب ایرانی درجه گرمی و خشکی سیر بسیار بالا است که منجر به سمیت محصول میشود.
و مصرف بیش از حد معمول سیر آن هم به شکل ناشتا موجب مسمویت کبد می شود.
موادی که در سیر وجود دارد میتواند برای مخاط های گوارشی، بسیار سوزاننده باشد؛
سیر با رفلاکس اسید معده به مری موجب سوزش معده می شود و فرد را دچار تهوع، استفراغ می کند.
همچنین به واسطه مواد و گازهایی که در معده تولید میکند، میتواند موجب بروز سردرد، سرگیجه، ریزش مو، وسواس و اندیشه های بد، بی خوابی و … شود.
آیا راهی وجود دارد که بتوان مزاج سیر را تعدیل نموده و از خواص آن بهره برد؟
با وجود گرمی و خشکی بالای سیر، راه هایی وجود دارد که بتوان گرمی سیر را تا حدودی اصلاح و تعدیل نموده و از خواص آنتی اکسیدان و آنتی ویرال (ضد ویروس) آن بهره برد:
سیر پخته
از سیر به عنوان یک ماده طعم دهنده و به عنوان یک افزودنی در طبخ غذاها استفاده کنیم ولی در حد یک حبه سیر در غذای کل خانواده مجاز است.
در واقع پخته سیر میتواند از عوارض جانبی آن بکاهد.
البته طبع سیر پخته نیز همانند سیر خام گرم و خشک است و با پختن تغییری در طبیعت آن ایجاد نمیشود، بلکه از شدت این طبع (گرمی و خشکی) در هنگام پخت مقداری کم میشود.
سیر ترشی
به جای سیر خام از سیر ترشی استفاده کنیم، سیر که همراه با سرکه به صورت سیرترشی مصرف شود، عوارض آن کم میشود چون سردی سرکه، اوج مزاج گرمی سیر را میشکند و آن را متعادل میکند،
اما مصرف زیاد آن هم توصیه نمی شود و در هفته دو یا سه بار به صورت چند حبه از سیر ترشی قابلیت مصرف دارد.
بیشتر بخوانید!
تدابیر مصرف سیر در طب سنتی
افرادی که مصرف سیر تحت هر شرایطی برایشان مضر است!
۱) افرادی که داروی ضد انعقاد خون مصرف میکنند
سیر یک ضد انعقاد طبیعی است که بهترین درمان برای گردش خون است به همین دلیل توصیه می شود افرادی که از داروهای ضد انعقاد ( وارفارین، کلوپیدوگرول و آسپیرین) استفاده میکنند از مصرف سیر پرهیز کنند چون موجب خونریزی شدید میشود.
۲) افرادی که دچار نارسایی قلب و تپش قلب هستند
اگر بعد از خوردن سیر دچار تپش قلب می شوید بهتر است در این مورد احتیاط کنید.
۳) افراد باردار
مصرف سیر در دوران بارداری برای درمان به هیچ وجه توصیه نمی شود و حتما باید با مشورت پزشک مصرف شود.
⛔️۴) افراد دارای فشار خون پائین
کاهش و افت شدید فشار خون، اگر چه نوعی مزیت سیر برای افرادی است که فشار خون بالا دارند،
اما افرادی که فشارخون طبیعی یا پایین دارید بهترین پیشنهاد این است که از خوردن سیر پرهیز کنند، چون خوردن سیر باعث افت فشار خون میشود.
و در حالت عادی کاهش بیش از حد فشار باعث سرگیجه و تهوع و لرزش بدن فرد می شود.
۵) افراد دارای مشکلات کبدی
مصرف سیر تاثیر دارو روی بدن را کاهش می دهد. بیشتر داروها مخصوصا داروهای کبد و جلوگیری از بارداری، اگر با سیر مصرف شوند تاثیر بر عکس روی بدن می گذارند.
۶) افراد دارای مشکلات گوارشی
سیر خام برای دستگاه گوارش سنگین است، بنابراین اگر شما دستگاه گوارش حساسی دارید، سیر مصرف نکنید چرا که باعث سوزش معده، بادشکم، تهوع و استفراغ و … میگردد.
منبع: گردآوری شده توسط تیم محتوایی طبایع (برگرفته از صحبت های خانم دکتر محبوبه ابریشم کار)
https://tabaye.ir/is-it-useful-to-eat-raw-garlic-on-an-empty-stomach/
🍁#انار از دیدگاه طب سنتی ایرانی (یاقوت دهم)
✴ خواص انار
🔸️همه قسمتهای انار قابل استفاده بوده و میتوان از پوست انار نیز استفاده کرد.
🔹️پس از مصرف دانههای انار هرچه باقی میماند شامل پوست سفت بیرونی و پردهها و پیه وسط دانه ها را در سایه خشک کرده و در کیسه پارچهای در یخچال نگهداری نمایید. این داروی بسیار خوبی برای استفاده موضعی و رسیدن به اثر قابضیت آن می باشد.
🔸️در مواقع ضروری از جمله ورمهایی که گفته شد میتوان مقداری از آن را جوشاند و صاف کرد، پارچه تمیزی را به آن آغشته کرده و به سطح ورم و التهاب قرار داد.
🔹️همچنین از این محلول استفادههای دیگری هم میتوان برد از جمله اینکه قرار دادن آن بر محل فتق و یا محل کشیدگی تاندونها هم مفید بوده و باعث جمع شدن و برگشت موضع به حالت قبلی و عادی خود میشود؛ مثلا فتق نافی در اطفال و نوزادان که چون این یک عمل موضعی و بدون عارضه است هیچ مشكلی را پیش نمی آورد.
@Drmirghazanfari
💊💊💊💊💊بسم الله الرّحمن الرّحیم
تغذیه تکمیلی شیرخوار در ماه هشتم:
از هفته اول ماه هشتم تا پایان ماه هشتم کم کم سوپ کودک را با جوانه انواع حبوبات به خصوص عدس ، ماهیچه ، آب قلم ، سبزیجات غده ای و ریشه ای و سبزیجات برگ سبز ، جوانه غلات و برنج کامل و همچنین کره یا روغن زیتون ارگانیک کامل کنید .
از هفته دوم ماه هشتم آبمیوه ها را از آب لیمو شیرین و آب هویج و آب سیب به جز توت فرنگی از یک قاشق مرباخوری در روز شروع کنید و به ۱۰ قاشق مرباخوری در طی ۲ وعده در روز برسانید.
بهتر است آب میوه ها را با فنجان به شیرخوار بدهید در این ماه شیر خوار می تواند در طی دو وعده در هر وعده ۵۰ سی سی آب میوه میل کند .
هفته سوم ماه هشتم زرده تخم مرغ را از یک نخود شروع کرده و تا پایان نه ماهگی به یک زرده کامل برسانید .
در هفته چهارم نه ماهگی تکه های کوچک میوه ، نان ،سیب زمینی یا هویج ( یا سایر سبزیجات بسته به علاقه کودک ) پخته شده در کره یا روغن زیتون ارگانیک یا آب قلم را می توان به کودک داد .
در این ماه کودک روزی ۲ وعده سوپ یک یا دو وعده حریره بادام یا فرنی یا پوره سبزیجات ، پوره حبوبات جوانه زده بخصوص عدس همراه با جوانه گندم و دو وعده آب میوه در روز میل می کند.
💊💊💊💊💊
تغذیه تکمیلی شیرخوار در ماه نهم :
در این ماه سوپ کودک شبیه به یک آش شده و جوانه تمام غلات و حبوبات و انواع سبزیجات حتی سبزیجات برگ سبز همراه با ماهیچه و آب قلم در آن است.
شیرخوار هر روز نصف زرده تخم مرغ یا یک روز در میان یک زرده تخم مرغ کاملا پخته شده را می خورد.
شیرخوارانی که علاقه به خوردن تخم مرغ ندارند می توان آن را در سوپ آنها ریخت.
از هفته اول نه ماهگی میتوان کته نرم با گوشت وآب قلم و پیاز رنده شده همراه با کمی پودر جوانه گندم ارگانیک ، جنین گندم و جوانه سایر حبوبات برای کودک تهیه کرد در این مرحله می توان از کره و یا روغن زیتون ارگانیک نیز استفاده کرد.
به کته کودک تکههای کوچک هویج ، سیب زمینی و همچنین سبزیجات برگ سبز را می توان اضافه کرد .
به کودک از غذای خانواده ( مثل آبگوشت یا خورشت ) تا زمانی که رب گوجه فرنگی و چاشنی های دیگر به آن اضافه نشده است می توان داد.
آب آبگوشت یا آب خورشت را همراه با سیب زمینی و گوشت آن با نان برشته یا کته نرم به کودک بدهید .
مصرف جوانه ها ، حبوبات و سبزیجات به سلامت دستگاه گوارش کودک برای دفع راحت کمک می کند.
در سوپ کودک آلو و سایر برگه ها را نیز می توان به کار برد .
💊💊💊💊
ادامه تغذیه تکمیلی شیرخوار در ماه نهم :
در ماه نهم با وجودی که هنوز تغذیه اصلی کودک شیر مادر است ولی کودک یک زرده تخم مرغ کامل یک روز در میان و یا نصف زرده تخم مرغ هر روز استفاده می کند.
همچنین یک تا دو وعده از فرنی و حریره بادام و دو وعده از سوپ شامل ۶۰ گرم گوشت قرمز به صورت کاملاً پخته شده ، آب قلم ، سبزیجات ، جوانه غلات و حبوبات و همچنین کته نرم همراه با آب قلم ، سبزیجات ، جوانه غلات و حبوبات می توان به کودک داد.
آبِ آبگوشت یا خورشت همراه با نان و کمی سیب زمینی و یا برنج نرم برای کودک مفید است.
لازم به ذکر است که در یک کیسه پارچهای تمیز و کوچک مادر میتواند یک قاشق مرباخوری برنج خشک را بریزد و در خورشت و یا آبگوشت بیاندازد تا برنج خوب پخته شود و آن را همراه با گوشت و حبوبات و سبزیجات خورشت به کودک بدهد.
مصرف جوانه غلات و حبوبات برای رشد کودک و تاُمین ویتامین های آن الزامی است.
تکه های نان برشته و همچنین تکههای سیب زمینی و انواع میوه مثل موز ، گلابی و سیب را به کودک بدهید.
الحمدلله علی ما هدانا