💊💊💊سکنجبین ساده (از استاد کمالی نژاد)
با توجه به گرم شدن هوا که موجب غلبه حرارت و تشنگی میگردد، این نوع سکنجبین انتخاب خوبی میباشد.
مواد لازم
شکر ۴۰۰ گرم
آب: یک لیتر
نعنا تازه تمیز شده: ۱۵۰ گرم
سرکه طبیعی: نصف تا یک لیوان (هر نوع سرکه چه سرکه سیب یا انگور فرقی نمیکند، فقط طبیعی باشد)
طرز تهیه
ابتدا همه مواد را در یک قابلمه ریخته و روی اجاق گذاشته شود تا با شعله ملایم آرام آرام بجوشد و به نصف برسد و قوامی مانند عسل پیدا کند.
سپس اجاق گاز را خاموش نموده و نعنا خارج شود.
محلول حاصله در کتب قدیم، «شیره منعنع» نام دارد.
حال بعد از حدود یک ربع که دمای محلول به ۷۰ تا ۸۰ درجه رسید، حسب نیاز و مشکل شخص یا بیمار، نصف تا یک لیوان سرکه طبیعی به این شیره اضافه میشود و خوب به هم زده تا قوام یکدست پیدا کند.
حال این محلول، سکنجبین طبی ساده نام دارد
نکات مصرف
برای دفع حرارت و رفع تشنگی در ایام تابستان یا ماه مبارک رمضان، یک قاشق غذاخوری سکنجبین در ۱ فنجان آب و یا همراه ۲-۳ برگ کاهو قابل استفاده است.
گرم مزاجان به ویژه صاحبان مزاج صفراوی و کسانی که احساس گرگرفتگی دارند؛ میتوانند از نعنا صرفنظر کنند یا فقط دو سه برگ کوچک به آن اضافه نمایند.
طبق نظر ابن سینا در قانون، با توجه به اقلیم کشور ما و نیز با هدف رفع تشنگی و دفع حرارت، سکنجبین عسلی چندان مناسب نیست و همین دستور سکنجبین شکری کارسازتر است.
عدهای نیز جهت طعم و مزه بهتر؛ همان ابتدا سرکه را اضافه نموده تا همراه مواد بجوشد، اما با جوشیدن سرکه، احتمال شکستن ترکیبات مولکولی آن و بروز خواص نامناسب وجود داره، پس جهت اطمینان، در این مورد احتیاط نمایید.
در ضمن مصرف مداوم و روزانه این سکنجبین؛ در ماه رمضان یا تابستان نیز با توجه به این که در حکم داروست توصیه نمیشود؛ چنانچه احساس حرارت یا تشنگی آزاردهنده در این دو مقطع زمانی وجود دارد میتوان در چند وعده یا برای سه تا پنج روز استفاده نمود. در این حد با توجه وجود سرکه، حتی چندان موجب افزایش قند نمیشود.
افرادی که مشکلات رودهای دارند در مصرف انواع سکنجبین احتیاط کرده و زیاده روی نکنند
https://tabaye.ir/three-types-of-medical-sekanjabin/
💊سکنجبین سیب
سکنجبین سیب یک نوشیدنی داروئی فوق العاده و به عنوان یک پاکسازی کننده بدن از سموم به شمار میرود.
طبق مثل قدیمی «خوردن یک سیب در روز، پزشک را از شما دور میکند». نوشیدن سکنجبین سیب هم اثرات بینظیری در سلامت شما خواهد داشت.
مواد لازم
آب سیب تازه: دو لیوان
شکر سفید: نصف لیوان (شکر سرخ هم بلامانع است)
سرکه سیب طبیعی: نصف لیوان
طرز تهیه
آب سیب و شکر و سرکه سیب را در قابلمه ریخته و ترکیب کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم به آرامی بجوشد و به قوام برسد.
در هنگام استفاده، یک تا دو قاشق غذاخوری از ترکیب را در یک لیوان آب ولرم ریخته و میل نمایید.
خواص سکنجبین سیب
پاکسازی کننده بدن از سموم
کمک به سلامت قلب، مغز و کبد
رفع عطش
نوشیدنی مناسب برای روزه داران (در فاصله افطار تا قبل از وعده سحری)
نکات مصرف
حتماً از سرکه طبیعی استفاده شود.
علی رغم خواص خوب، مصرف شما روزانه و مکرر و در مقدار زیاد نباشد.
میتوانید هنگام استفاده از این سکنجبین، یک قاشق غذاخوری گلاب به آن اضافه نمایید.
استفاده از زعفران در صورت عدم منع مصرف برای فرد؛ به اثرات دارویی این ترکیب میافزاید.
با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری خاکشیر، در هنگام استفاده، تبدیل به ترکیب ضدیبوست خواهد شد.
https://tabaye.ir/three-types-of-medical-sekanjabin/
💊سکنجبین سیب و عناب
شما میتوانید با اضافه کردن جوشانده عناب در هنگام درست کردن سکنجبین سیب؛ «سکنجبین سیب و عناب» درست کنید و بر خواص آن بیفزایید.
طرز تهیه
هفت عدد عناب را چنگال زده و با یک لیوان آب جوشانده و در هنگام جوشیدن مطمئن شوید که عناب کاملاً نرم و له شده است.
بعد با پشت قاشق عنابها را کاملاً له و شیره کشی کنید تا شیره آن وارد جوشانده شود.
سپس محلول را با صافی ریز، صاف کرده و به ترکیب سکنجبین سیب در هنگام آماده سازی، اضافه نمایید.
خواص سکنجبین سیب و عناب
عناب در کتاب مخزن الادویه منضج اخلاط (تبدیل اخلاط غلیظ به رقیق) و مسهل اخلاط رقیقه برشمرده شده که به خاصیت پاک کنندگی سکنجبین سیب و دفع سموم میافزاید.
عناب به علت احداث برودت در بدن، خاصیت ضدصفرا و سنگ صفرا بودن را به این ترکیب میافزاید.
خاصیت تصفیه و کاهش غلظت خون و پاکسازی کبد و تقویت سیستم ایمنی را دارد.
مسکن التهاب، تشنگی، حدت خون و گرمی است.
آیا میشود در طرز تهیه این سکنجبینها از عسل یا شکر قهوهای استفاده کنیم؟
عدهای با این توجیه که شکر سفید، سم سفید بوده و کالری و قند بالایی دارد، اقدام به تهیه سکنجبین با عسل یا شکر قهوهای مینمایند که در پاسخ به این دوستان باید خاطر نشان کرد که:
اولاً در منابع و کتب طب سنتی از شکر سفید در استفاده از ترکیبات استفاده شده است.
دوماً مهم تعادل در مصرف شکر است وگرنه انواع شکر از نظر کالری تفاوت چندانی با هم ندارند و حتی عسل و شکر قهوهای نیز میتوانند در بعضی افراد عارضه ایجاد کرده و باعث بروز مشکل شوند.
سوماً هدف ما رفع حرارت، گرمی و پاکسازی بدن است که عسل بر شدت گرمی ترکیب میافزاید، اما شکر سفید طبع معتدلی نسیبت به شکر قهوهای و عسل دارد و دلیل استفاده از آن در سکنجبینهای ذکر شده، به همین علت است.
https://tabaye.ir/three-types-of-medical-sekanjabin/
تقویت همزمان اعضاء رئیسه بدن (قلب و مغز و کبد)
یکی از پایههای اصلی درمان، تقویت عضو است. در طب ایرانی این کار با روشهای مختلف (به صورت خوراکی و موضعی) انجام میگیرد که در کتب طب و داروسازی سنتی، مقوی نامیده میشوند. حال در ادامه پست با ما همراه باشید تا شما را با مقویات خوراکی و غیرخوراکی که همزمان برای قلب و کبد و مغز مفیدند آشنا شویم.نه اول کمی صبر کنید تا شما را با لفظ « اعضاء رئیسه بدن» آشنا کنم…
اعضاء رئیسه بدن
چرا مغز، کبد و قلب را اعضاء رئیسه بدن مینامند؟
همانطور که میدونید قلب، مغز و کبد سه عضو اصلی بدن انسانند که آنها را اعضاء رئیسه بدن مینامند به این دلیل که:
اگه هر کدوم از اونا دچار مشکل و اختلال بشن تمام بدن رو تحت شعاع قرار میدن.
و چون آسیب به اونا باعث صدمه به بقای فرد میشه، تحت عنوان «اعضای رئیسه» نام برده میشن.
اگه بخوایم گذشته از بقای شخص، بقای نوع رو هم درنظر بگیریم، رحم رو هم باید به سه عضو بالا اضافه کرد.
میزان اهمیت اعضاء رئیسه بدن به ترتیب اولویت
اگه هر کدوم از این سه عضو رو به صورت جدا مورد بررسی قرار بدیم به ترتیب اهمیت عبارتند از:
قلب مهمترین عضو بدن بوده و پایداری بدن وابسته به سلامتی قلب است.
بعد از آن مغز فرمانروای بدن است که تمام اعضا به فرمان آن کار میکنند.
سومین عضو حیاتی هم کبد است که در صورت بروز اختلال در نوع کارکردش بیشترین تاثیر ظاهری را در جسم انسان ایجاد میکند.
مقویات خوراکی اعضای رئیسه بدن
شما با گنجاندن خوراکیهای زیر در رژیم غذاییتون، قوای بدن مرتبط با سیستم عصبی ــ مغزی، خونی ــ قلبی ــ عروقی، گوارشی ــ غذایی رو همزمان با هم تقویت میکنید، این موارد در همه افراد و مزاجها قابل مصرف است:
سیب: آب سیب، کمپوت سیب، فالوده سیب، خورش به و سیب، تاس کباب سیب، رب سیب، دمنوش سیب، سیب خشک، مربای سیب، حلوای سیب، سکنجبین سیب، معجون سیب و مویز
به: مربا به، رب به، خورش به، دمنوش به
هویج: آب هویج، هویج پخته، خورش هویج و به، هویج پلو، فرنی هویج و بادام، حلوای هویج یا حلوای سیب و هویج
گل سرخ (گل محمدی): نوشیدن و بوییدن گلاب، گلقند، شربت گل سرخ، دمنوش گل سرخ
بادام درختی: حریره بادام، شیر بادام، مغز بادام، خورش فسنجان بادام
انار شیرین: شربت انار، رب انار شیرین یا ملس
زرده تخم مرغ عسلی (نیم برشت):تخم مرغی که زرده آن در هنگام طبخ، بسیار سفت شده باشد، سخت هضم بوده و مضر کبد است.
ادویه مقوی و مفرح: دارچین، زعفران
تنقلات مفید: عسل، مویز، انجیر، فندق و پسته (صفراوی مزاجان در مصرف عسل و پسته زیاده روی نکنند)
گوشت تازه و جوان: گوشت بره یا گوسفند جوان، کباب جوجه، گوشت بلدرچین و پرندگان کوچک
مقویات غیرخوراکی اعضاء رئیسه
مقویات غیرخوراکی اعضاء رئیسه همون پایبندی به اصول شش گانه سلامتیه که مهمتریناش عبارتند از:
خواب به موقع و کافی
پرهیز از پرخوری و درهم خوری
تغذیه مناسب مزاج
استشمام هوای پاک
استشمام بوهای خوش و متناسب با مزاج (مانند بنفشه، گلاب، نیلوفر برای گرم مزاجان و مشک، عود، نرگس و شب بو برای سرد مزاجان)
طبخ غذاهای لذیذ و معطر
دوری از استرس، هیجان و عصبانیت
تحرک وفعالیت مناسب
محدودیت مصرف غذاهای غلیظ، دیرهضم و فرآوری شده
طرز تهیه معجون سیب و مویز
این معجون یک غذای داروئی بی نظیر است که دستور تهیه آن از دکتر علیرضا اصغری، دانشجوی دکتری تخصصی طب تلفیقی و نتروتراپیست رجیستر شده در کانادا
مواد لازم
سیب گلاب یا سیب مکینتاش (در صورت عدم دسترسی از سیب زرد استفاده کنید): ۳ عدد
مویز: بیست عدد
سرکه سیب طبیعی: یک قاشق چایخوری
آب: یک چهارم یک استکان
طرز تهیه
مویز را داخل یک استکان ریخته و آب و سرکه را به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا چند ساعت خیس بخورد.
بعد از سه الی چهار ساعت محتویات داخل استکان را به همراه سیب خردشده داخل دستگاه غذاساز یا مخلوط کن ریخته و به صورت پوره در میآوریم
محتویات ظرف را به یک قابلمه منتقل کرده و به مدت پنج دقیقه حرارت میدهیم.
معجون شما آمادست، نوش جان
میتوانید در هنگام سرو این معجون، یک قاشق غذاخوری گلاب به آن اضافه کنید.
خواص معجون
تقویت کننده حافظه و قلب
خون ساز
ترکیبی مناسب در دوران بارداری
افزایش شیر مادر
ضد یبوست
میان وعده عالی برای کودکان و سالمندان
https://tabaye.ir/strengthens-the-heart-brain-and-liver/
💊از مزاج تا خواص روغن زنجبیل
روغن زنجبیل نیز همانند خود گیاه دارای طبع گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص درمانی این روغن گیاهی پرخاصیت عبارتند از:
قابلیت ضدانعقاد خون و ضـد هیستامین
مفید جهت سرگیجه و تقویت نیـروی جنسی
سرشار از مواد با خاصیت ضد التهابی که در تسکین و کاهش دردهای ماهیچهای_ مفصلی با منشاء سردی موثر است.
ماسـاژ آن ضـد شوره و قارچ موی سر میباشد.
نوع معتبر آن در مصارف خانگی و شیرینی بسیار مطبوع است.
ماساژ آن روی معده و رودهها، هم هضم را بهبود بخشیده و هم بادهای بدن را تحلیل برده و دفع میکند.
مالش بدن بویژه مفاصل با این روغن از درد و خستگی و ورم آن میکاهد
موجب کاهش دردهای قاعدگی میشود.
استفاده از این روغن و مالیدن آن روزی ۱ تا ۲ مرتبه در ناحیه پایینی شکم،کشاله ران و در ایام غیرقاعدگی میتواند موجب کاهش درد قاعدگی و رفع گرفتگیهای عضلات ناشی از قاعدگی شود. البته افراد با رحم گرم مزاج اگر از این روغن استفاده کنند ممکن است باعث تاول و جوش رحمی گردد.
طرز تهیه روغن زنجبیل خانگی
روغن زنجبیل از ریشه گیاه زنجبیل به دست میآید و طعم تند و سوزان آن مربوط به وجود ترکیبی به نام Gingerol است.
روش اول
مقداری از ریشه زنجبیل تازه و پوست گرفته را بسایید.
آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید.
سپس آب آن را صاف نموده و با نصف وزن آب، روغن کنجد مجددا بجوشانید تا آب تبخیر شود و تنها روغن باقی بماند.
روش دوم
یک فنجان ریشه زنجبیل تازه را بشویید و رنده کنید.
سپس به آن ۲ فنجان روغن زیتون اضافه نمایید.
ظرف را داخل فر روی کمترین میزان درجه حرات به مدت دو ساعت قرار دهید.
سپس ترکیب را از توری رد کنید و داخل بطری بریزید و درجای خشک، خنک و تاریک نگه دارید.
روش سوم
زنجبیل قطعه قطعه شده را مدتی در روغن پایهای (مثل روغن کنجد) اصطلاحاً میخوابانند (به صورت معلق).
و چند بار زنجبیل را تعویض میکنند تا مواد آن وارد روغن پایه شود.
و در نهایت به صورت موضعی از آن بهره میبرند.
عوارض و مضرات
آلرژی و حساسیت: اگر در مصرف این روغن زیاده روی شود ممکن است باعث بروز علایم حساسیت شود، البته کلاً یکی از شایعترین عوارض روغن زنجبیل ایجاد حساسیت پوستی همراه با خارش و قرمزی پوست در برخی افراد خصوصاً گرم مزاجان است، بنابراین توصیه میشود قبل از استفاده، روی پوست به میزان کم آزمایش کنید.
در موارد حساسیت شدید به زنجبیل، مصرف خوراکی روغن آن نیز منجر به اختلالات خونریزی، فشار خون بالا، سطوح قند خون پایین، ناراحتی گوارشی و التهاب موضعی خواهد شد.
مسمومیت در نوزادان و کودکان: استفاده از این روغن برای نوزادان و کودکان موجب مسمومیت با علائمی مانند حالت تهوع، گرفتگی معده و سردرد میشود.
تداخل دارویی: با داروهای کاهنده قند خون و فشارخون بالا تداخل داشته و نباید استفاده شود
موارد منع مصرف
افراد زیر باید در مصرف روغن زنجبیل چه به صورت خوراکی و چه به صورت موضعی خودداری نمایند:
افراد دارای آلرژی و حساسیت
افراد با مزاج گرم و خشک یا غلبه مزاج صفرا
زنان باردار، شیرده
نوزادان و کودکان زیر ۲ تا ۵ سال
حرف پایانی
در مصرف هیچ یک از روغنهای مفید، زیاده روی نکرده مگر آن که پزشک برای یک مدت مشخص مصرف آن را برای شما تجویز کرده باشد.
در ضمن با توجه به مزاج خود و منشاء بیماریتان اقدام به مصرف روغن زنجبیل نمایید یه عنوان مثال، دردهای مفاصلی همیشه از سردی نیست و ممکن است از گرمی نیز ایجاد گردد، در این حالت، روغن زنجبیل به جای تسکین، علائم را تشدید میکند.
https://tabaye.ir/ginger-oil/
💊چرا دچار گرمازدگی می شویم؟
کارشناسان طب سنتی معتقدند که دلایل زیر، باعث ایجاد گرمازدگی در اکثر مردم میشوند:
گرم شدن و بالا رفتن دمای محیط
عواملی نظیر داروهایی که باعث ایجاد گرما و حرارت میشوند.
ورزش کردن و تحرک بیش از اندازه
بسته شدن مجاری که به تخلیه مواد زائد از بدن ارتباط پیدا میکنند.
وجود اخلاط گرمازا در بدن
استفاده از مواد غذایی با طبع گرم
دسته بندی علائم گرمازدگی
گرمازدگی با افزایش دمای بدن، بیحالی و خستگی، احساس ناخوشی، و چندین علامت دیگر در سیستمهای گوناگون بدن پدیدار میشود:
علایم قلبیعروقی (کاهش فشارخون، افزایش ضربان قلب)
علایم مغزیعصبی (گیجی و منگی، سرگیجه، سردرد)
علایم گوارشی (تشنگی شدید، تهوع، استفراغ، اسهال، بی اشتهایی)
سردرد گرمازدگی
یکی از رایجترین مشکلات ناشی از گرمازدگی سردرد است. بروز این مشکل با گرم شدن هوا در میان مردم افزایش مییابد.
این نوع سردردها گاهی با تشنگی زیاد، خشکی دهان و چشم و در مواقعی با بی خوابی و سنگین شدن سر و تهوع همراه میباشد.
نشانه های سردرد گرمازدگی
دردگرفتن کل سر یا جلوی پیشانی
زرد شدن سفیدی چشم و چهره
زرد شدن رنگ بار روی زبان و پوست بدن
منشأ سردردهای ناشی از گرمازدگی از نگاه طب سنتی
به گفته متخصصین طب سنتی، گذشته از کاهش مایعات بدن و از دست رفتن رطوبت موردنیاز، عمده علت سردردهای فصل گرما، افزایش گرما و حرارت بدن، به هر علتی است و از افزایش صفرا که خلط گرم و خشکی است، در بدن بروز پیدا میکند.
گرمی مزاج زیاد و خارج از تعادل, بیش از حد در معرض آفتاب بودن، در معرض گرمای زیاد بودن، شنیدن صداهای بلند، خشم، بو کردن گرمیها مانند عطرهای گرم و خوردن زیاد مواد غذایی از طبع گرم و عامل ایجاد سردرد گرم است.
در تابستان که گرما و حرارت کبد بالا میرود، سردردهایی از این قبیل زیاد میشود، علت آن هم این است که بر اثر گرمای کبد، صفرای اضافی در معده ترشح میشود و بخارات آن ایجاد سردرد میکند.
فراموش نکنید که یک نشانه سردردهای صفراوی این است که از بعدازظهر شروع شده و خورشید هر چه به وسط آسمان نزدیک میشود، سردردهای فرد صفراوی هم افزایش مییابد
تا حد امکان برای پیشگیری از سردرد های گرمازدگی توصیه های زیر را جدی بگیرید
در هوای گرم از خانه خارج نشوید و در سایه یا محیط خنک استراحت کنید.
تا حدامکان بدن تان را خنک نگه دارید و در محیط های خنک بیشترین ساعات روز را سپری کنید.
سعی کنید خیلی با تحرک و به شدت کار نکنید.
در فضاهای سرپوشیده و به دور از تابش مستقیم آفتاب بمانید.
آلاسکا و بستنی یخی کمتر بخورید.
تا حدامکان آب بنوشید اما نه آب یخ.
تا حدامکان به استخر بروید و شنا کردن را در برنامه خود قرار دهید.
از کلاه لبه دار استفاده کنید.
طب سنتی برای درمان سردرد گرمازدگی چه پیشنهاداتی دارد؟
روشی ساده و ارزان برای پیشگیری و کاهش سردرد گرمازدگی
از منظر مجید انوشیروانی در هوای گرم و تابش آفتاب داغ این روزها، سردردِ آفتابی شایعتر از هر وقت دیگر است. بنابراین برای پیشگیری و کاهش شدت سردردهای ناشی از گرما و آفتاب زدگی و خشم راهکار ساده زیر بسیار موثر است.
بوییدن و افشاندن (اسپری کردن) گلاب خنک بر سر و صورت و جلوی گردن
یا گذاشتن پارچه آغشته به گلاب سرد بر سر و صورت
نکات
گلاب دارای طبیعتی مرکب است و در مجموع مایل به سردی شمرده میشود.
گلاب خوب و مرغوب طعم گس دارد و در هنگام چشیدن، حالت قبض و جمع کنندگی ملایم در مخاط دهان ایجاد می کند.
مالش پیشانی و شقیقه ها با مخلوط گلاب و سرکه
از منظر دکتر زهره غلامی، برای درمان سردردهای ناشی از گرما یا نور خورشید در افراد گرم مزاج که روزهای گرم تابستان شایع تر میشود:
نصف استکان گلاب سرد شده را با یک قاسق چایخوری سرکه مخلوط کرده و به آرامی روی پیشانی و شقیقه ها استفاده کنید.
مصرف خنکی جات برای کاهش حرارت بدن و کاهش ترشح صفرا
سردردهای تابستانی که ناشی از افزایش گرما و زیادی ترشح صفراست، با خوردن تمر هندی و آب انار و شاهتوت رفع میشود.
برای مصرف شاهتوت این میوه را در ظرفی ریخته و مقداری شکر به آن اضافه کنید، در آن را بگذارید و تا صبح در یخچال نگهداری کنید.
پس از این کار مشاهده میکنید که شاهتوتها مقداری آب انداخته اند و شنا باید آب آن را ناشتا میل کنید. به خاطر داشته باشید که آب این میوه کبد را پاکسازی میکند و حرارت خون را نیز پایین میآورد.
همچنین مصرف رب انار و زرشک همچنین آب زرشک در طول روز نیز به رفع سردرد صفرایی کمک میکند.
برای مصرف رب انار یک قاشق رب را با یک قاشق چایخوری شکر و مقداری آب خنک مخلوط و میل کنید. توجه داشته باشید که شربت رب انار بهتریت دارو برای صفرا است.
میوه هایی مانند آلبالو، خیار و هندوانه نقش بسزایی در تنظیم درجه حرارت بدن دارند.
نوشیدن شربت گلاب یا شربت لیموترش
برای خلاصی از سردرد ناشی از گرم
ازدگی و همچنین برای کم کردن حرارت بدن به خصوص اشخاص صفراوی مزاج توصیه میشود از شربت گلاب در روز های گرم تابستان استفاده شود،
این شربت با ترکیب آب، گلاب و نبات بدست میآید.
همچنین کارشناسان طب سنتی علاوه بر شربت گلاب، نوشیدن شربت لیمو ترش که از لیمو تازه تهیه شده باشد را در بهبود سردرد گرمازدگی موثر میدانند.
پاشویه با گیاهان دارویی
ابتدا ۲۰ گرم گل گیاه نیلوفر را با همراه ۲۰ گرم گل ختمی و همچنین یک عدد کدوی سبزی که رنده شده است و مقداری سبوس گندم را درون یک پارچ آب بریزید و روی حرارت قرار دهید،
بعد از گذشت نیم ساعت جوشانده جهت پاشویه کردن آماده می شود.
جوشانده مورد نظر را درون تشت بریزد و کمی به آن زمان دهید تا کاملا سرد شود و آنگاه پاهای خود را درون آن قرار دهید.

فروشگاه محصولات سالم کنجد
مقابله خانگی با سردرد ناشی از گرمازدگی
خانه
درمان سنتی
مقابله خانگی با سردرد ناشی از گرمازدگی

درمان سنتی
۱۸ خرداد ۱۴۰۰
فصل گرما در پیش است و همه چه کسانی که حرارت بنیادی اندکی دارند مانند خردسالان و سالخوردگان، و چه جوانان گرممزاج و یا خشک مزاج باید برای رویارویی با چالش گرمازدگی و اثرات ناشی از آن از جمله سردرد، سرگیجه، تهوع و … آماده باشند. در نتیجه ما در این مطلب قصد داریم، نحوه درمان سردرد گرمازدگی را مورد بررسی قرار دهیم، زیرا اغلب افرادی که دچار گرمازدگی میشوند از سردردهای ناشی از آن مصون نمیمانند.
چرا دچار گرمازدگی می شویم؟
کارشناسان طب سنتی معتقدند که دلایل زیر، باعث ایجاد گرمازدگی در اکثر مردم میشوند:
گرم شدن و بالا رفتن دمای محیط
عواملی نظیر داروهایی که باعث ایجاد گرما و حرارت میشوند.
ورزش کردن و تحرک بیش از اندازه
بسته شدن مجاری که به تخلیه مواد زائد از بدن ارتباط پیدا میکنند.
وجود اخلاط گرمازا در بدن
استفاده از مواد غذایی با طبع گرم
بیشتر بخوانید
پیشگیری و درمان گرمازدگی در طب سنتی
دسته بندی علائم گرمازدگی
گرمازدگی با افزایش دمای بدن، بیحالی و خستگی، احساس ناخوشی، و چندین علامت دیگر در سیستمهای گوناگون بدن پدیدار میشود:
علایم قلبیعروقی (کاهش فشارخون، افزایش ضربان قلب)
علایم مغزیعصبی (گیجی و منگی، سرگیجه، سردرد)
علایم گوارشی (تشنگی شدید، تهوع، استفراغ، اسهال، بی اشتهایی)
سردرد گرمازدگی
یکی از رایجترین مشکلات ناشی از گرمازدگی سردرد است. بروز این مشکل با گرم شدن هوا در میان مردم افزایش مییابد.
این نوع سردردها گاهی با تشنگی زیاد، خشکی دهان و چشم و در مواقعی با بی خوابی و سنگین شدن سر و تهوع همراه میباشد.
پیشگیری و کمک به رفع سردرد ناشی از گرمازدگی
نشانه های سردرد گرمازدگی
دردگرفتن کل سر یا جلوی پیشانی
زرد شدن سفیدی چشم و چهره
زرد شدن رنگ بار روی زبان و پوست بدن
منشأ سردردهای ناشی از گرمازدگی از نگاه طب سنتی
به گفته متخصصین طب سنتی، گذشته از کاهش مایعات بدن و از دست رفتن رطوبت موردنیاز، عمده علت سردردهای فصل گرما، افزایش گرما و حرارت بدن، به هر علتی است و از افزایش صفرا که خلط گرم و خشکی است، در بدن بروز پیدا میکند.
گرمی مزاج زیاد و خارج از تعادل, بیش از حد در معرض آفتاب بودن، در معرض گرمای زیاد بودن، شنیدن صداهای بلند، خشم، بو کردن گرمیها مانند عطرهای گرم و خوردن زیاد مواد غذایی از طبع گرم و عامل ایجاد سردرد گرم است.
در تابستان که گرما و حرارت کبد بالا میرود، سردردهایی از این قبیل زیاد میشود، علت آن هم این است که بر اثر گرمای کبد، صفرای اضافی در معده ترشح میشود و بخارات آن ایجاد سردرد میکند.
فراموش نکنید که یک نشانه سردردهای صفراوی این است که از بعدازظهر شروع شده و خورشید هر چه به وسط آسمان نزدیک میشود، سردردهای فرد صفراوی هم افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید
اگر سردرد و میگرن دارید، بخوانید...
تا حد امکان برای پیشگیری از سردرد های گرمازدگی توصیه های زیر را جدی بگیرید
در هوای گرم از خانه خارج نشوید و در سایه یا محیط خنک استراحت کنید.
تا حدامکان بدن تان را خنک نگه دارید و در محیط های خنک بیشترین ساعات روز را سپری کنید.
سعی کنید خیلی با تحرک و به شدت کار نکنید.
در فضاهای سرپوشیده و به دور از تابش مستقیم آفتاب بمانید.
آلاسکا و بستنی یخی کمتر بخورید.
تا حدامکان آب بنوشید اما نه آب یخ.
تا حدامکان به استخر بروید و شنا کردن را در برنامه خود قرار دهید.
از کلاه لبه دار استفاده کنید.
طب سنتی برای درمان سردرد گرمازدگی چه پیشنهاداتی دارد؟
روشی ساده و ارزان برای پیشگیری و کاهش سردرد گرمازدگی
از منظر مجید انوشیروانی در هوای گرم و تابش آفتاب داغ این روزها، سردردِ آفتابی شایعتر از هر وقت دیگر است. بنابراین برای پیشگیری و کاهش شدت سردردهای ناشی از گرما و آفتاب زدگی و خشم راهکار ساده زیر بسیار موثر است.
بوییدن و افشاندن (اسپری کردن) گلاب خنک بر سر و صورت و جلوی
گردن
یا گذاشتن پارچه آغشته به گلاب سرد بر سر و صورت
نکات
گلاب دارای طبیعتی مرکب است و در مجموع مایل به سردی شمرده میشود.
گلاب خوب و مرغوب طعم گس دارد و در هنگام چشیدن، حالت قبض و جمع کنندگی ملایم در مخاط دهان ایجاد می کند.
بیشتر بخوانید
با پیشنهادات طب سنتی ، تابستان خنکی را سپری کنید!
مالش پیشانی و شقیقه ها با مخلوط گلاب و سرکه
از منظر دکتر زهره غلامی، برای درمان سردردهای ناشی از گرما یا نور خورشید در افراد گرم مزاج که روزهای گرم تابستان شایع تر میشود:
نصف استکان گلاب سرد شده را با یک قاسق چایخوری سرکه مخلوط کرده و به آرامی روی پیشانی و شقیقه ها استفاده کنید.
مصرف خنکی جات برای کاهش حرارت بدن و کاهش ترشح صفرا
سردردهای تابستانی که ناشی از افزایش گرما و زیادی ترشح صفراست، با خوردن تمر هندی و آب انار و شاهتوت رفع میشود.
برای مصرف شاهتوت این میوه را در ظرفی ریخته و مقداری شکر به آن اضافه کنید، در آن را بگذارید و تا صبح در یخچال نگهداری کنید.
پس از این کار مشاهده میکنید که شاهتوتها مقداری آب انداخته اند و شنا باید آب آن را ناشتا میل کنید. به خاطر داشته باشید که آب این میوه کبد را پاکسازی میکند و حرارت خون را نیز پایین میآورد.
همچنین مصرف رب انار و زرشک همچنین آب زرشک در طول روز نیز به رفع سردرد صفرایی کمک میکند.
برای مصرف رب انار یک قاشق رب را با یک قاشق چایخوری شکر و مقداری آب خنک مخلوط و میل کنید. توجه داشته باشید که شربت رب انار بهتریت دارو برای صفرا است.
میوه هایی مانند آلبالو، خیار و هندوانه نقش بسزایی در تنظیم درجه حرارت بدن دارند.
نوشیدن شربت گلاب یا شربت لیموترش
برای خلاصی از سردرد ناشی از گرمازدگی و همچنین برای کم کردن حرارت بدن به خصوص اشخاص صفراوی مزاج توصیه میشود از شربت گلاب در روز های گرم تابستان استفاده شود،
این شربت با ترکیب آب، گلاب و نبات بدست میآید.
همچنین کارشناسان طب سنتی علاوه بر شربت گلاب، نوشیدن شربت لیمو ترش که از لیمو تازه تهیه شده باشد را در بهبود سردرد گرمازدگی موثر میدانند.
مقابله با سردرد گرمازدگی
پاشویه با گیاهان دارویی
ابتدا ۲۰ گرم گل گیاه نیلوفر را با همراه ۲۰ گرم گل ختمی و همچنین یک عدد کدوی سبزی که رنده شده است و مقداری سبوس گندم را درون یک پارچ آب بریزید و روی حرارت قرار دهید،
بعد از گذشت نیم ساعت جوشانده جهت پاشویه کردن آماده می شود.
جوشانده مورد نظر را درون تشت بریزد و کمی به آن زمان دهید تا کاملا سرد شود و آنگاه پاهای خود را درون آن قرار دهید.
بیشتر بخوانید
تابستان است، خودتو به یک سردنوش دلچسب دعوت کن!
پرهیزات
اگر دچار گرمازدگی و علائم ناشی از آن شده اید از موارد زیر پرهیز نمایید:
از گرفتن دوش آب سرد به جهت ایجاد شوک اجتناب کنید.
از قرار گرفتن در معرض باد مستقیم کولر به دلیل ایجاد عفونت های تنفسی اجتناب کنید .
از نوشیدن سریع مایعات بسیار سرد به جهت به هم خوردن وضعیت سیستم ایمنی و گوارشی بدن خودداری کنید .
فرد گرمازده باید به تدریج و آهسته مایعات خنک را بنوشد تا معده وی دچار تحریک و درد نشود.
https://tabaye.ir/heat-stroke-headache/
📞📞📞📞📞📞📞📞📞📞📞📞📚📚📚📚📚📚📚📚📚ثبتنام دوره مبانی و مفاهیم طب سنتی
شروع دوره: تیرماه
مدت دوره:30 ساعت
شهریه:750 تومان
علوم پزشکی جهاددانشگاهی درقم: 32918108-09
♨️ رأی دیوان عدالت اداری هم نتوانست انحصار مجوز تاسیس داروخانه را بشکند
🔹 پس از شکایت داروسازان جوان از انحصار در صدور مجوز تاسیس داروخانه، دیوان عدالت اداری رأی خود را مبنی بر رفع انحصار و اصلاح آییننامه سازمان غذا و دارو صادر کرد و آییننامه پیشین اصلاح شد.
🔹 اما لابیهای پزشکسرمایه داران و انحصارگران سنتی که سود تضمین شده خود را در خطر میدیدند باعث شد تا با ورود مستقیم وزیر بهداشت اجرای آییننامه جدید متوقف شود.
🔹 در این میان آنچه که پایمال میشود سلامت مردم و آینده شغلی داروسازان جوان است که هر دو بازیچه دست انحصارگران سنتی و پرنفوذ در وزارت بهداشت شدهاند.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
🔰 🔺🔺🔺اندازه گیری فشار خون در خانه ، چرا و چگونه؟
👉 @persianmedicine 👈
💊💊💊💊📚📚📚بسم الله الرحمن الرحیم
سرطان :
عوامل ایجاد کننده سرطان :
الف ) بیماری های زمینه ای :
۱ . معده سرد :
مهمترین عوامل ایجاد کننده معده سرد :
پرخوری ( یک سوم معده متعلق به غذاست .) ، خوردن قبل از گرسنگی ، خوردن بعد از احساس سیری ، تند غذا خوردن و نجویدن لقمه ها ، خوردن چندین نوع غذا در یک وعده ، ماست و سالاد همراه غذا ، نوشیدن آب ، دوغ و سایر نوشیدنی ها بین غذا ، استفاده بیش از حد از مواد غذایی ناسازگار و عدم تحرک و زندگی ماشینی
عزیزانی که رفلاکس ، زخم معده ، عفونت معده ، باد گلو ، سکسکه ، پلیپ بینی ، بعضی از انواع سردرد ، مشکلات خونی ، ضعف سیستم ایمنی ، آتروز ، و....... دارند به معده سرد مبتلا هستند .
درمان معده سرد داروهای شیمیایی و یا گیاهی نیست بلکه کم کردن حجم غذا ، جویدن لقمه ها ، کار و فعالیت و ورزش تا حد بسیار زیادی به رفع این مشکل کمک می کند .
پس از اصلاح رفتار عزیزان به اصلاح برنامه غذایی خود بپردازید .
در هر وعده غذایی یک نوع غذای ساده انتخاب کنید.
برای مثال سیب و به بخارپز شده، حریره بادام ، جنین گندم ، فرنی ، کمی نان برشته با عسل طبیعی ، کمی نان برشته با انواع مرباها ( به خصوص مربای به ) ، دو عدد خرما و چهار عدد بادام
کمی سینه مرغ به صورت کبابی و کاملاً پخته شده
ادامه دارد....
الحمدلله علی ما هدانا
استاد پزشک خانم کیوانی
🌱 جوانه عدس
۱. حاوی مواد معدنی مثل آهن، کلسیم ، فسفر و غیره
۲. ویتامین های آ ، ب ، ث وغیره
۳. برابری خاصیت آن با گوشت (به آن گوشت گیاهی لقب داده اند. )
۴. غذای کامل برای گیاهخواران
۵. تقویت مغز و حافظه ( همراه با عسل در وعده صبح )
۶. ضد نفخ ( اگر همراه با کمی سرکه خانگی و عسل روی غذا خورده شود.)
۷. نرم کننده پوست و ضد التهابات پوستی ( همراه با کمی روغن زیتون یا بنفشه )
۸. برطرف کننده تب (سه دقیقه جوشیده شود سپس خنک : ۱۰ درجه مصرف شود. )
۹. برطرف کننده سرفه و نرم کننده سینه در عفونت های حاد
(یک دقیقه جوشیده شود و گرم مصرف شود.)
۱۰. برطرف کننده فساد معده و تخمگی ( همراه با کمی سرکه جوشیده و مصرف شود.)
ادامه دارد......
استاد پزشک خانم کیوانی
درمان آرتروز گردن💥
👈موارد زیر را به دقت ۴۰ تا ۱۲۰روز انجام دهید تا به درمان برسید:👇
الف)روغن بادام تلخ روزی ۲ مرتبه روی گردن بمالید.هر بار ۱۵ دقیقه صبر کنیدتا روغن جذب شود سپس لباس بپوشید.
ب)۱۴ روز بعد از روغن مالی بادکش کتف را شروع کنید.یک شب درمیان ۲۱ مرحله انجام دهید.
ج)میل باستانی ۴۰ تا ۷۰ حرکت در روز
💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
🌟يامن اسمه دواء وذكره شفاء🌟
✍️ نسخه درمان وبا در طب سنتی با ترجمه خبرنگار مشهور بین المللی باسل الربیعی از استاد حکیم سید محمد موسوی
✅ تقدیم به مردم مظلوم یمن باتوجه به شیوع فراگیر وبا در آن کشور
💥این نسخه در دوران حمله متفقین به ایران هنگام شیوع وبا با موفقیت اجرا شده است
1️⃣ خاکشیر بوداده هر ۲ ساعت یک بار هر بار یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب جوش مخلوط و کمی شیرین کرده میل کنند
2️⃣ شیرین بیان، زیره سیاه، نعناع، رازیانه، انیسون، آویشن و بارهنگ را مخلوط و شکر اضافه کنند و پودر کنند و هر ۲ساعت یک بار یک قاشق مربا خوری در یک استکان آب جوشیده حل کرده میل کنند. اگر همه داروها در دسترس نبود هر چند تا که بود مصرف کنند
3️⃣ ساعت به ساعت ماست محلی با چای غلیظ بجای غذا بخورند
4️⃣ آب را بجوشانند و بخورند و اگر می توانند با لیمو ترش مخلوط کرده بخورند
5️⃣سبزی ها و میوه را با نمک ضدعفونی کنند
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
📚ترجمه عربی نسخه وبا برای ارسال به مردم مظلوم یمن👇👇
💠 علاج ايراني فاعل بالاعشاب الطبيعية لوباء الكوليرا
1️⃣نقوم بتحميص بذور الخوبه (خٌبّه) على النار من دون اضافة الدهن لها ، الى ان يتغير لونها ويصبح بنيا ، ثم نضع مامقداره ملعقة طعام منها في قدح يحتوي على ماء بدرجة الغليان ، ونضيف اليه القليل من السكر ، ونشربه بعد ان يصبح فاترا ونكرر هذه العملية كل ساعتين
2️⃣نقوم بتحضير اوزان متساوية من بذور السوس ، والكمون الاسود ، واوراق النعناع الجاف ، وبذور الينسون (الشومر) ، وورق الزعتر (صعتر) ، وبذور ذنب الفأر (لسان الحمل) ، ثم نخلطها مع القليل من السكر ونطحنها معا بصورة جيدة ، اي تتحول الى بودرة . ونضع مامقداره ملعقة مربى من هذه البودرة في قدح يحتوي على ماء بدرجة الغليان ونشربه بعد ان يصبح فاترا ومن ثم نكرر العملية كل ساعتين. يرجى عمل هذه الخلطة بالاعشاب المتوفرة
3️⃣نتناول الزبادي الطبيعي بكثرة طوال اليوم مع الشاي الغامق اللون بدلا من الاطعمة
4️⃣نحرص على غلي الماء ومن ثم تبريده وشربه ، والافضل ان نخلط معه القليل من عصير الليمون الحامض الطبيعي الطازج
5️⃣ نعمل على تعقيم الخضروات والفواكه من خلال غسلها بالماء المذاب فيه كمية من ملح الطعام
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
💠تنهاکانال تخصصی طب ایرانی اسلامی کشور زیر نظر موسسه پرتوسبزهستی👇👇
https://telegram.me/joinchat/DXph7kDEs2ciiVGoIhfpeg
🔸این نسخه ارزشمند را منتشر کنید
#سفــید_کــنندههای_دنــــدان
💠دلیل زرد شدن دندانها: وجود اخلاط فاسد در مغز و بدن
✍استفاده از ترکیب شش واحد گلاب و یک واحد سرکه به عنوان دهانشویه و مسواک
✍ترکیب کف دریا و زغال و نمک برای شستشوی دندانها
✍جلوگیری از تجمع خلطهای فاسد در مغز با استفاده از حجامت پشت گوش و زالو انداختن پشت گوش سه یا چهار بار در سال "زیرا خون رسانی به فک بهتر شده و اخلاط فاسد دفع می شوند".
✍استفاده از افتیمون و افسنطین و اسطخودوس که اخلاط فاسد را از مغز دفع کرده و لذا به سلامت و سفیدی دندان کمک می کنند.
💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
❤️❤️❤️❤️ 👈موقع سکته قلبی چه کنیم؟
🔻اگر تنها بودید و از ناحیه قفسه سینه، بازو یا فک احساس درد کردید احتمالادارید سکته میکنید و تنها۱۰ثانیه هوشیار هستید تنهاراه نجات، نفس عمیق وسرفه شدید.
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
⛔️ممنوعیتهای مصرف لبنیات:
👈 افرادی که از بیماریها و ناراحتی های زیر رنج می برند باید تا حد امکان از مصرف لبنیات پرهیز نموده و در صورت مصرف همراه با گردو، خرما، زنیان ،پونه کوهی یا گلسرخ استفاده نمایند:
🔻درد مفاصل
🔻یبوست
🔻 سنگ کلیه، مثانه و مشکل کیسه صفرا
🔻 نفخ معده،باد روده و میکروب معده.
🔻 لک سفید ( برص یا پیسی)
🔻 عفونت و ترشح زنانگی
🔻 کیست تخمدان
🔻 درد قاعدگی و شکم درد
🔻 اختلالات قاعده گی
🔻 سزارین
🔻 شب ادراری کودکان
🔻 صرع و تشنج
🔻 افسردگی و ناراحتی اعصاب
🔻 پر خوابی
🔻 آلزایمر یا فراموشکاری
🔻 پارکینسون یا رعشه و لرزش بدن
( سر، دست، پا، گردن )
🔻نفس تنگی،آسم وسینوزیت
🔻 کم کاری تیروئید
🔹 شیرطبیعی گاو در روایات بسیار مفید معرفی شده و یک درمان ویژه و عمومی محسوب می شود.
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
👈خواص جوانه شبدر
🔹بهترین داروی کم خونی
🔹تصفیه کننده خون
🔹تنظیم فعالیت های کبدی
🔹درمان گرگرفتگی وبدخلقی ناشی از دوره یائسگی
🔹آرامش بخش اعصاب
🔹مفید در درمان افسردگی
🔹آنتی اکسیدان قوی(ضد سرطان)
🔹مفید در درمان چین وچروک پوستی
🔹پیشگیری از پوکی استخوان وبیماریهای قلبی
👈طرز تهیه
🔻مقداری تخم شبدر را تمیز کرده ومانند تهیه جوانه گندم وجو .در ظرفی خیس کرده ودر جای خشک و خنک ودور از نور قرار دهید وروزی یکی دوبار آب آن را عوض کنید ,
بعد از دو روز داخل آبکش ریزی بریزید ودستمال مرطوبی روی آن قرار دهید , وسطح دستمال را تا جوانه زدن نمدار نگه دارید .
🔸جوانه شبدر را میتوان همراه غذا یا همراه سالاد استفاده کنید,و یا به صورت خشک وپودر شده همراه شیر تازه وعسل ,یا داخل غذا و سوپ استفاده کنید.
🔸مصرف ترکیبی(پودر جوانه شبدر,پودر جوانه گندم, پودر سنجد)همراه یک لیوان شیر تازه وعسل در روز .نیاز انسان را به اکثر ویتامینها و املاح معدنی تأمین میکند.
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
🔺🔺🔺معجون شیر با سیر با شکر
برای درمان
قلب و عروق و کلسترول
ریه و سینه
آرتریت و ورم استخوان
سیاتیک و عصب
زردی و یرقان
معده و گوارش و دفع سموم
آسم و ذات الریه
📚📚خشکی چشم بچه های دبستانی چرا ‼️
بعدازشروع کرونا و استفاده کودکان و جوانان مقاطع تحصیلی دبستانی و راهنمایی و دبیرستانی از برنامه شادتحصیلی به روش استفاده از تلفن همراه و استفاده تفننی از گوشی ها بستری شده که ناگهان در تمام مقاطع تحصیلی و حتی معلمین از خشکی چشم و ورم بازو و اختلال اعصاب و روان گزارشهای تلخی ارائه نمایند
📚راهکار
۱- بایستی والدین کاهش بهره وری از تلفن همراه را شخصا برنامه ریزی کنند
۲- از مسئولین ذیربط مضرات اموزشی را مطالبه کنند
۳- برای رفع خشکی چشم پی درپی فاصله چنددقیقه ای دردیدن تصاویررا دنبال کنند
۴- موقع استفاده ازتلفن همراه ازشارژبه هنگام پرهیز شود
۵- روزی چندمرحله از عرق کاسنی برای رطوبت دهی به ماهیچه چشم به روش شستشوی چندثانیه ای استفاده شود
۶- برای رفع خشکی چشم به علل گوناگون 🔻🔻درسایت خودم براساس نظرات سایر عقول طب سنتی
http://tajarobteb.ir/?s=%D8%AE%D8%B4%DA%A9%DB%8C+%DA%86%D8%B4%D9%85
🔰 جگر و ملاحظات مصرف آن
🔹جگر حیوانات طبیعتی گرم و تر دارد و نکته مهم اینکه گوشت جگر پرندگان بهتر و زودهضمتر از جگر گاو و گوسفند است.
🔸این اندام حیوانی، البته به شرطی که حیوان تغذیه سالم و رشد طبیعی داشته باشد، غذائیت زیادی دارد و به خونسازی کمک میکند اما دیرهضم و خون تولید شده از آن، غلیظ است.
❌اکیدا توصیه میشود برای پختن جگر از ادویهجات گرم و هاضم مانند فلفل، زنجبیل، تخم گشنیز و زیره سبز به میزان کافی استفاده و پس از مزهدار شدنِ جگر، کبابی شود.
⛔️ خوردن جگر در مبتلایان به بیماریهای قلبی-عروقی، ضعف معده، چربی خون، کبد چرب، نقرس، غلظت خون و دیابت احتیاط مصرف دارد.
⛔️ موارد منع مصرف جگر؛
❌در زمان شیوع بیماریهای واگیر مانند کرونا (#COVID_19)
❌در ناقهانی که مدت طولانی تحت رژیم NPO (خودداری از خوردن و نوشیدن دهانی) بودهاند
*(ناقهان: بیمارانی که دوره نقاهت را میگذرانند)
🖋 دکتر مریم مصفا (دکترای تخصصی داروسازی سنتی)
#انجمن_علمي_طب_سنتی_ایران
👉 @persianmedicine
💊💊📚📚بسم الله الرحمن الرحیم
سرطان :
عوامل ایجاد کننده سرطان :
الف ) بیماری های زمینه ای :
۱ . معده سرد :
غذاهای ناسازگار :
از غذاهای مرکب و پیچیده مثل انواع خورشت های چرب و غلیظ ( خورشت قورمه سبزی ، قیمه و....)
و غذاهای آبکی مثل انواع سوپ های نشاسته ای و آش های سنگین و چرب ( آش رشته )
از غذاهای خمیری مثل انواع ماکارونی و رشته ، نان های سفید و پلوها
غذاهای چرب و سرخ کرده مثل تخم مرغ برشته ، ماهی سرخ کرده ، آبگوشت چرب و کله پاچه
انواع فست فود و سس ها
صیفی جات ، هلو ، شلیل ، پرتقال و میوه های نارس
ماست و دوغ ، پنیر و آب یخ ( مصرف بیش از حد شیر )
سالاد کاهو
انواع کیک و شیرینی (به خصوص انواع خامه ای)
و سایر غذاهای غیرطبیعی و ثقیل
کمتر استفاده کنید .
از ادویه جات ( مثل زیره ، دارچین نخودی، زنجبیل و .... ) ، سبزیجات خشک ( مثل آویشن ، نعناع خوزستان ، شنبلیله ، شوید و...) و بذرهایی مثل ( تخم گشنیز ، تخم شنبلیله ، رازیانه و ....) برای اصلاح غذاهای ناسازگار استفاده کنید .
دارو : یک قاشق چای خوری سیاهدانه و عسل روی هر وعده غذایی
طرز تهیه : یک قاشق غذاخوری سیاه دانه را آسیاب کنید و بلافاصله با سه قاشق غذاخوری عسل روکش کرده و در یک شیشه در بسته نگهداری کنید .
سیاهدانه آسیاب شده در مجاورت هوا فاسد می شود بنابراین برای جلوگیری از فساد آن بلافاصله باید با عسل روکش شود.
سیاهدانه آسیاب شده پس از مخلوط شدن با عسل هیچگاه خراب نمی شود بلکه با گذشت زمان خاصیت آن بیشتر می شود.
غذاهای مرکب ، چرب ، سنگین و خمیری در معده سرد تخمیر شده و تولید خلط های فاسد می کند و نطفه انواع سرطان ها ( سرطان معده ، لوزالمعده ، ریه ، مغز و ...) شکل می گیرد.
ادامه دارد....
الحمدلله علی ما هدانا
🌱 جوانه عدس
۱۱. بهترین ضماد با عسل و روغن زیتون برای زخم های عمیق
۱۲. بهترین ضماد با روغن بنفشه جهت ورم چشم
۱۳. بهترین ضماد با سفیده تخم مرغ برای جلای پوست
۱۴. بهترین ضماد با روغن دنبه جهت ترک پاشنه پا و سرمازدگی
۱۵. بهترین خوراک برای پیشگیری از خونریزی های دوران قاعدگی
( پودر جوانه عدس تفت داده شده است.)
۱۶. رفع ورم لثه
۱۷. رفع ورم سینه ( که در اثر انعقاد شیر ایجاد شده باشد.)
۱۸.رفع اسهال ( همراه با کمی ماست مصرف شود. )
۱۹. درمان کننده کم خونی های حاد (همراه با شیره انگور در وعده صبح )
۲۰. اسیدی کننده خون و محیط رحم (با مصرف روزی ۳ قاشق غذاخوری پودر جوانه عدس احتمال دختردار شدن افزایش می یابد.)
ادامه دارد.....
💊💊💊علائم عفونت قارچی در بانوان باردار
علائم یک عفونت قارچی میتواند آزاردهنده باشد و در صورت درمان نشدن به مرور بدتر شود، اگرچه ممکن است به مرور زمان این علائم از بین برود. علائم عفونت قارچی عبارتند از:
قرمزی، خارش و التهاب در واژن
درد و سوزش در واژن و ناحیه بیرونی اطراف آن
درد در هنگام رابطه جنسی
ترشحات بیبو و پنیری شکل یا مانند کرِم از واژن و اغلب سفید رنگ
سوزش هنگام ادرار کردن
آیا عفونت واژن و ترشحات زیاد در بارداری خطرناک است؟
اگر عفونتهای ایجاد شده در بارداری به موقع درمان شوند، خطری مادر و جنین را تهدید نخواهد کرد. اما ممکن است در صورت بیتوجهی، سبب سقط جنین، پارگی کیسه آب جنینی و خطر زایمان زودرس شود.
توصیههای عمومی جهت پیشگیری از عفونت واژن در بارداری
توصیههای زیر به اندازه کافی آسان است و ارزش امتحان کردن را دارد:
از لباس زیر نخی یا پنبه ای که امکان تنفس خوبی دارد استفاده کنید.
حتی الامکان لباسزیرهای خود را بعد شستشو، جلو آفتاب، خشک کنید.
پوشیدن جورابشلواری، شلوار تنگ و به ویژه لباسهایی که جنس آنها از الیاف مصنوعی است اصلاً توصیه نمیشود.
لباسهای خیس را بلافاصله تعویض کنید و درصورتیکه لباس زیر شما مرطوب شده است، آن را به سرعت عوض کنید.
خوابیدن بدون لباس زیر در شب، به رسیدن هوا به اندام تناسلی کمک میکند و جلوی رطوبت را میگیرد.
💊توصیههای پیشگیری از عفونت واژن در بارداری
برای نظافت واژن، به آرامی از آب ولرم استفاده کنید و هرگز از دوش واژینال و مواد شوینده استفاده نکنید.
برای خشک کردن ناحیه واژن به جای دستمال کاغذیهای معطر، از دستمال پارچهای و نخی تمیز استفاده کنید.
اگر برای خشک کردن از دستمال کاغذی استفاده میکنید زیاد دستمال را بر ناحیه تناسلی نکشید، باقی مانده پرزهای دستمال، عفونت زاست
برای خشک کردن ناحیه واژن، حتماً دستمال را از جلو به عقب اندام تناسلی خود بکشید.
در مصرف مواد قندی چه طبیعی و چه مصنوعی تعادل را رعایت کنید
4 توصیه برای رفع عفونت و ترشحات زیاد در بارداری
۴ توصیه برای رفع عفونت و ترشحات زیاد در بارداری
بارداری تغییراتی را در خانمها به وجود میآورد و عموماً در این زمان، ترشحات سفید بدون بو و رنگ و سوزش و خارش واژن بیشتر از قبل میشوند چرا که محیط واژن خانم باردار، به شدت مستعد عفونت به ویژه عفونت قارچی است. شاید برخی از مادران باردار از عفونتهای ایجاد شده در بارداری نگران شوند. اما جای نگرانی وجود ندارد؛ چراکه چنین مشکلاتی در بارداری با درمان بهموقع خطری ایجاد نخواهد کرد. برای آشنایی با تدابیر و توصیههای درمانی جهت جلوگیری از بروز مشکلات جدیتر در این زمینه، در ادامه با ما همراه باشید:
علل ابتلاء بانوان باردار به عفونت واژن (عفونت قارچی)
عفونت قارچی نوع متداولی از عفونت واژن است که زنان و به ویژه زنان باردار به آن دچار میشوند. وجود مقدار کمی قارچ و میکروارگانیسم در واژن طبیعی است، اما زمانی مشکلساز خواهد شد که این قارچها سرعت زیادی رشد کند و سایر میکروارگانیسمها را تحت تأثیر قرار دهد.
در واقع تغییرات هورمونی و سطح بالای استروژن در دوران بارداری باعث میشود که واژن، گلیکوژن بیشتری تولید کند و در نتیجه برای رشد سریع قارچها مستعد شود.
همچنین در زمان استفاده از آنتیبیوتیکها، به خصوص استفاده مکرر یا طولانیمدت، احتمال بیشتری برای ابتلا به عفونت قارچی وجود خواهد داشت.
از منظر طب سنتی، رطوبت زیاد در ناحیه رحم، نیز این مشکل را تشدید میکند.
اگر بانویی قبل از دوران بارداری به این عفونت مبتلا شده باشد، ممکن است در طول دوران بارداری هم به آن مبتلا شود.
پیشگیری و درمان عفونت های زنانه با کمک طب سنتی
علائم عفونت قارچی در بانوان باردار
علائم یک عفونت قارچی میتواند آزاردهنده باشد و در صورت درمان نشدن به مرور بدتر شود، اگرچه ممکن است به مرور زمان این علائم از بین برود. علائم عفونت قارچی عبارتند از:
قرمزی، خارش و التهاب در واژن
درد و سوزش در واژن و ناحیه بیرونی اطراف آن
درد در هنگام رابطه جنسی
ترشحات بیبو و پنیری شکل یا مانند کرِم از واژن و اغلب سفید رنگ
سوزش هنگام ادرار کردن
آیا عفونت واژن و ترشحات زیاد در بارداری خطرناک است؟
اگر عفونتهای ایجاد شده در بارداری به موقع درمان شوند، خطری مادر و جنین را تهدید نخواهد کرد. اما ممکن است در صورت بیتوجهی، سبب سقط جنین، پارگی کیسه آب جنینی و خطر زایمان زودرس شود.
توصیههای عمومی جهت پیشگیری از عفونت واژن در بارداری
توصیههای زیر به اندازه کافی آسان است و ارزش امتحان کردن را دارد:
از لباس زیر نخی یا پنبه ای که امکان تنفس خوبی دارد استفاده کنید.
حتی الامکان لباسزیرهای خود را بعد شستشو، جلو
آفتاب، خشک کنید.
پوشیدن جورابشلواری، شلوار تنگ و به ویژه لباسهایی که جنس آنها از الیاف مصنوعی است اصلاً توصیه نمیشود.
لباسهای خیس را بلافاصله تعویض کنید و درصورتیکه لباس زیر شما مرطوب شده است، آن را به سرعت عوض کنید.
خوابیدن بدون لباس زیر در شب، به رسیدن هوا به اندام تناسلی کمک میکند و جلوی رطوبت را میگیرد.
توصیههای پیشگیری از عفونت واژن در بارداری
برای نظافت واژن، به آرامی از آب ولرم استفاده کنید و هرگز از دوش واژینال و مواد شوینده استفاده نکنید.
برای خشک کردن ناحیه واژن به جای دستمال کاغذیهای معطر، از دستمال پارچهای و نخی تمیز استفاده کنید.
اگر برای خشک کردن از دستمال کاغذی استفاده میکنید زیاد دستمال را بر ناحیه تناسلی نکشید، باقی مانده پرزهای دستمال، عفونت زاست
برای خشک کردن ناحیه واژن، حتماً دستمال را از جلو به عقب اندام تناسلی خود بکشید.
در مصرف مواد قندی چه طبیعی و چه مصنوعی تعادل را رعایت فرمایید.
بیشتر بخوانید
مایعات و دمنوش های مفید و مضر در دوران بارداری
توصیههای درمانی جهت رفع ترشحات زیاد واژن در بارداری
به خانم های باردار توصیه میشود:
۱) اگر ترشحات زرد، بدون سوزش و خارش دارند، بعد از طهارت با آب، خودشان را با آب و سرکه بشویند؛ دهانه واژن را هم کاملاً از سرکه خشک ننمایند (آب سه واحد + سرکه سفید ۱ واحد)
۲) اگر فقط خارش بیرون واژن وجود دارد، پماد موضعی کلوتریمازول نیز تجویز میشود.
۳) اگر خارش و سوزش داخل واژن و مخصوصاً ترشحات پنیری شکل واژینال دارند؛ نیاز به مصرف کرم داخل واژنی کلوتریمازول وجود دارد (خانمهای باردار اپلیکاتور را بیشتر از یک بند انگشت داخل ننمایند)
۴) فرآوردههای پروبیوتیک برای کسانی که ترشحات زیاد و عود کننده دارند مناسب هستند (مثلاً کپسول خوراکی لاکتوفم یا شیاف واژینال لاکتووواژ)؛ خوردن ماست پروبیوتیک هم موثر است.
نکات مهم
در دوران بارداری حتی الامکان شیاف و کرمهای واژینال را بدون نظر و تشخیص پزشک، خودسرانه استفاده نکنید، زیرا علائمی که شما دارید ممکن است ناشی از عفونت قارچی نباشد و عفونت دیگری منجر به بروز آنها شده باشد.
کرم یا قرص واژینال را بهتر است شبها استفاده کنید که دراز کشیدهاید و امکان نشت کرم به بیرون از واژن کمتر است یا وجود ندارد.
مدت استفاده از کرم و شیاف توسط پزشک مشخص میشود، اما معمولاً هفت روز پشت سر هم باید از این دارو استفاده کنید.
توصیه ساده برای کاهش خارش واژن در بارداری
خارش واژن در بارداری بسیار آزار دهنده است، در این حالت:
مقداری آب هندوانه، گل سرشور، دوغ یا گلاب در لگن بریزید و داخل آن بنشینید،
حتی میتوانید ناحیه واژن را با این مواد بشویید.
این مواد خطری برای جنین ندارد.
یا مقداری ماست شیرین بدون طعم را روی پد بگذارید و لباس زیر محکی بپوشید.
نکته پایانی
توجه کنید که اگر ترشحات ادامه دار یا آزاردهنده بود، حتماً برای تشخیص و درمان مناسب به پزشکان مراجعه کنید، برخی از عفونتهای زنان ممکن است منجر به مشکلاتی مانند زایمان زودرس شوند.
https://tabaye.ir/vaginal-infection-in-pregnancy/
💊💊💊💊تدابیر ماه نهم بارداری از دیدگاه طب سنتی
مصرف خرما در دو هفته مانده به زایمان: یک عدد صبح و یک عدد شب.
چرب کردن روزانه سینه با روغن زیتون یکماه قبل زایمان.
مصرف آب انار شیرین کاملاً خانگی صبح ناشتا در ماههای آخر، به کاهش احتمال زردی نوزادان کمک میکند.
پیاده روی روزانه و ورزش ملایم
از هفته ۳۹ روزانه ۱۰ دقیقه حمام گرم (افزایش تعداد دفعات استحمام در نزدیکی زمان وضع حمل، موجب تلیین بدن، اعصاب و عضلات است).
از هفته ۳۸ پنج عدد بادام ایرانی خام پوست گرفته نیم ساعت قبل صبحانه مصرف شود.
پرهیز از خوردن و نوشیدن چیزهای ترش و قابض (سماق) و غلیظ (ماکارونی، الویه، غذاهای آماده و …).
نوشیدن روزانه شیر گاو (بسته به مزاج و تحمل شخص) ترجیحا گرم و دارای عسل یا کمی سکنجبین.
استفاده از آبزن (حمام گیاهی) حاوی کلم، شنبلیله، شوید، تخم کلم و تخم کتان جوشانده
مالیدن روغن کنجد، شوید یا بابونه بر شکم و پشت بعد از آبزن (حمام گیاهی)
ماساژ عانه، پشت، مابین فرج و دبر با روغن شوید، بابونه، خیری، کنجد و بنفشه (برای جلوگیری از ضعف و سستی بهتر است ماساژ بیرون از حمام انجام گیرد.
قرار دادن روغن ها و لعاب های نرم کننده بر روی فرج یا مهبل (به خصوص در کسانی که بدن یا فرج خشک دارند)
خوردن ملینات و غذاهای نرم و سبک مانند سوپ و شوربای تهیه شده از جوجه؛
تناول شیرینیهای تهیه شده با شکر و روغن بادام
ملینات مضر برای زنان باردار
گل بنفشه
گل ختمی
خبازی
هر چه ضعیف کننده قلب باشد.
هر چه ضعیف کننده معده باشد.
هر چه باعث سقط شود.
پرهیزات غذایی در بارداری
ادویه غیر از نمک و زردچوبه، بخصوص در سه ماهه اول
سبزیجات: جعفری و نعناع و سبزی قرمه و سبزی کوکو و کرفس در سه ماهه اول
مصرف هرگونه دمنوش و گیاه دارویی حتی زیره سبز و حتی خاکشی و زعفران میتواند موجب سقط شود.
مصرف گرمیهای زیاد مانند عسل،خرما، ارده و شیره انگور زیاد
مواد غذایی نفاخ : لوبیا، باقلا، کنجد، کرفس، ترب، سیر و پیاز خام
زرشک زیاد،سفیده تخم مرغ، آناناس زیاد،سرکه،غذاهای خیلی سرد (آب یخ، بستنی، برف، یخ) و خیلی گرم
غذاهای خیلی شیرین و خیلی چرب،غذاهایی یبوست زا
افزایش احتمال خونریزی مادر با لوبیا،نخود،کنجد،کرفس
درصورت احساس خستگی و خواب آلودگی زیاد: اجتباب از میوه های آبدار، غذا یا سوپ های چرب،حمام زیاد و طولانی مدت
https://tabaye.ir/arrangements-of-the-ninth-month-of-pregnancy/