🔴 انتقاد، جراحی شخصیت است
همانطور که جراح موقع درآوردن تومور از بدن بیمار مراقب است که به بافتهای سالم آسیبی نرسد، والدین هم باید موقع انتقاد کردن از فرزندشان مراقب باشند که به بخشهای سالم شخصیت او آسیب نزنند.
مثلاً وقتی میخواهند نوجوان را به خاطر مسئولیتپذیر نبودن نقد کنند، نباید کل شخصیتش را زیر سؤال ببرند. جملاتی مثل «کلاً از تو ناامید شدم» یا «تو به هیچکاری نمیخوری» خیلی مخرب و آسیبزننده هستند.
بهتر است قبل از انتقاد، نکات مثبت او را یادآوری کنید و بعد فقط درباره همان موضوع خاص مثل مسئولیتپذیری حرف بزنید. این کار هم اثر بیشتری دارد و هم عزتنفس فرزندتان را حفظ میکند.
#مدرسه_والدین 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2702376999C863e8a3b7b
بچه آزاد #تربیت کردن واقعاً سخته اما اگر کاری پیش میره، سدّی شکسته میشه، انقلابی به وجود میاد و ... عمدتاً محصول این #انسانهای_آزاد هست وگرنه فکرهای در حصار همیشه در همون چارچوبی که هستند، فکر میکنند ...
✍🏻 حمید کثیری
#مدرسه_والدین 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2702376999C863e8a3b7b
🔴 فایلهای دومین جلسه از ترم دوم مدرسه والدین بارگذاری شد!
📥 فایلهای صوتی و تصویری این جلسه، همراه با پیشخوراک و پرسشنامه ارزشهای شوارتز و چکیده جلسه در پنل کاربری شما
در سایت تربیپ به نشانی
Tarbiapp.com
قرار گرفته و برای همیشه در دسترس است.
هر زمان که بخواهید، میتوانید به آنها مراجعه و استفاده کنید.
#مدرسه_والدین | #تربیت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یه سکانس از اینکه استعداد هر بچهای چقدر میتونه متفاوت باشه...
#مدرسه_والدین 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2702376999C863e8a3b7b
مدرسهی والدین | TarbiApp
#خشونت (قسمت سیزدهم)👇🏻 زبان تند و نیشدار روح کودک رو بیمار میکنه. توهین، تحقیر و نفرین، مقایسه و
#خشونت (قسمت چهاردهم)👇🏻
چطور میتوانیم خشونت کلامی را کنترل کنیم؟
اقتدار را تمرین کنید.
آدمهای مقتدر همیشه زیبا و سنجیده حرف میزنند. آنها اختیار کلامشان را به دست احساسات نمیسپارند که هر چیزی به ذهنشان رسید، بگویند.
چقدر پیش آمده که شکایت کنیم: "فرزندم حرفهای بد میزند!" اولین سؤالی که از این والدین میپرسم این است: "مگر خودتان حرفهای بد بلد نیستید؟" همه ما بلدیم، اما آیا این یعنی بیتربیتیم؟ نه، ما یاد گرفتهایم کجا نباید این حرفها را بزنیم. البته گاهی هم بلد نیستیم! مثلاً پدری که پشت فرمان نشسته و کسی جلویش میپیچد، عصبانی میشود، سرش را بیرون میآورد و هرچه از دهانش درمیآید نثار راننده مقابل میکند. بعد هم به بچهاش میگوید: "حرف بد نزن!" خب معلوم است که تأثیری ندارد.
همه ما لغات زشتی بلدیم، اما نکته اینجاست که چطور از آنها استفاده میکنیم. آیا هر وقت اتفاقی میافتد، بیفکر هرچه به ذهنمان میآید میگوییم و بعد عذرخواهی میکنیم که: "ببخشید، عصبانی بودم"؟ اتفاقاً هنر این است که وقتی عصبانی هستیم، خودمان را کنترل کنیم. در شرایط خوشحالی که ناسزا نگفتن کار خاصی نیست!
ادامه دارد...
#مدرسه_والدین 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2702376999C863e8a3b7b
16.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 نگران دعوای بین بچهها نباشین!
از استاد عزیزی بشنویم...
#مدرسه_والدین 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2702376999C863e8a3b7b
🔴 اقتدار، قدرت و تربیت جنسی! (۱)
▪بچهها دو چیز در پدر و مادرشان میبینند:
1⃣ تواناییهای مادی والدین. مثلاً بچههای بزرگتر میتوانند من را بزنند اما بابا را نمیتوانند بزنند. گربه به من میتواند حمله کند ولی به بابا نمیتواند. دست من به طاقچه نمیرسد ولی دست مامان میرسد.
در واقع تجربهی زندگی از همان روزهای اول به کودک القاء میکند که والدین تو یکسری تواناییهای مادی و بیرونی دارند که تو نداری و به آنها نیاز داری. به این میگوییم «قدرت»
2⃣ نفوذ معنویِ والدین. یعنی کسی بدون اینکه از قدرتش استفاده کند، دیگران را تابع خودش میکند. حتماً دیدهاید کودکهایی که مادرشان را خیلی ویژه دوست دارند و از او حرفشنوی دارند یا مثلاً پدربزرگی که هیچ توانایی مالی و بدنی ندارد اما تا یک لیوان آب میخواهد، ۲۰ تا از نوهها میدوند تا برایش آب بیاورند. به این میگوییم «اقتدار»
▪بچهها ابتدا #قدرت را و بعد #اقتدار را در پدر و مادرشان فهم میکنند. کودک از ابتدا میفهمد که قدرتهای فراوانی در والدینش هست که او ندارد. بعد از سه سالگی هم کمکم میفهمد والدینش اقتدارهایی نیز در بیرون دارند، مثلا دیگران جلوی پایشان بلند میشوند و به آنها که میرسند خیلی گرم و با صدای بلند احوالپرسی میکنند یا مثلاً بچهای که میبیند پدرش در جمعی سخنرانی میکند و همه نشستهاند و صحبت او را گوش میکنند، میفهمد پدرش دارای اقتداری است که او نیست.
▪در تربیتِ درست، والدین باید این دو را با هم جلو ببرند و در تعادل نگه دارند چون همیشه یک بازی الاکلنگی بین قدرت و اقتدار وجود دارد. مادری که میگوید اگر درس نخوانی از بستنی و خوارکی خبری نیست، در حال استفاده از قدرتش است و اقتدارش را تضعیف کرده. درست است که قدرت کار را جلو میبرد اما وقتی اقتدار والدین کم شود، کودک کمکم احساس #بیپناهی میکند! پناه یک بچه #اقتدار_والدین است نه قدرت و ثروت آنها. احساس بیپناهی هم برای وقتی است که آنهایی که من برایشان احترام و آبرو قائلم یا آنهایی که دوستشان دارم را از دست بدهم! اینها خصوصاً در نوجوانی خودشان را نشان میدهند. متأسفانه امروز اقتدار والدین بسیار کم شده است.
🔴 حالا چند سوال؛
❓مرز بین اقتدار و قدرت چیست و چگونه باید اعمال شوند؟!
❓چقدر والدین مقتدری هستیم؟!
❓به نظر شما در تربیت جنسی به اقتدار نیاز داریم یا قدرت؟!
❓کودکیِ کودکِ من چطور باید طی شود که در نوجوانی برای نیازهاش به من مراجعه کند؟!
#مدرسه_والدین 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2702376999C863e8a3b7b
🔹روش منظم کردن کودک🔹
ممکن است شما بگویید: من چطور بچه را منظم کنم؟ اگر شما خودتان را منظم بکنید، بچه خود به خود منظم میشود. اگر شما جلوی بچه بیموقع بیسکویت بخورید، بچه هم هوس میکند. اگر شما یک روز که داشتید، زیادتر خوردید و یک روز که نداشتید، کمتر خوردید، او هم یاد میگیرد و پول توجیبی را که به او میدهید، یک دفعه خرج میکند. نظم، نظم میآورد و بینظمی، بینظمی میآورد. انسان باید مدتی روی خودش کار کند و روی کاغذ بنویسد که من چه ساعتی از خواب برمیخیزم و چه ساعتی فلان کار را شروع میکنم و چه ساعتی تمامش میکنم. البته طوری هم نباشد که کارهایی را بنویسد که از عهدهاش بر نمیآید؛ نه، ماه اول کمی به خودش نظم بدهد و تا آخر ماه بر آن مداومت کند. ماه دوم کمی به آن اضافه کند و همینطور به آرامی ادامه دهد.
✍🏻آیت الله حائری شیرازی
#مدرسه_والدین 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2702376999C863e8a3b7b
سال ۹۹ با حدود ۲ تا ۳ هزار نفر از مادران، یک کتاب فوقالعاده در حوزه #تربیت_فرزند رو به صورت جمعیخوانی مطالعه کردیم. به نظرم این کتاب در زمینه تربیت فرزند، یکی از بهترین و مؤثرترین منابع هست.
در این جمعخوانی، کتاب رو با رویکرد انتقادی بررسی کردیم و جلسات پرنکتهای درباره تربیت فرزند برگزار شد که امیدوارم در این شرایط کمککننده باشه.
انشاءالله از فردا فایلهای این جمعخوانی رو در کانال منتشر میکنیم.
چهارشنبهها صبح منتظر باشید!
این فایل مربوط به جلسه صفر و توضیحات مختصری درباره کتابه 👇👇
کودک، خانواده، انسان (0).mp3
2.21M
▪️جلسه صفر #جمعیخوانی
▪️کتابِ کودک، خانواده، انسان
جلسات رو چهارشنبهها صبح بارگذاری میکنیم. فردا جلسه اول ... منتظر باشید
#مدرسه_والدین 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2702376999C863e8a3b7b
مدرسهی والدین | TarbiApp
#خشونت (قسمت چهاردهم)👇🏻 چطور میتوانیم خشونت کلامی را کنترل کنیم؟ اقتدار را تمرین کنید. آدمهای م
#خشونت ( قسمت پانزدهم) 👇🏻
ادب حرف زدن و خوشگویی را یاد بگیریم
خوشگویی مثل خوشنویسی است. وقتی خطمان بد است، چه کار میکنیم؟ میرویم کلاس و سرمشق میگیریم تا خوشنویس شویم. در مورد خوشگویی هم همینطور است؛ باید کتابهای ادبی و رمان بخوانیم و سعی کنیم از کلمات زیبای آنها استفاده کنیم. بعضی کلمات را انتخاب کرده و جملهسازی کنیم تا در زندگی روزمره به کار ببریم.
بررسی کنیم ببینیم با چه کلمات زیبا و جدیدی میتوانیم برای دیگران ابراز محبت کنیم یا با همسر خود چگونه میتوانیم بهگونهای جدید صحبت کنیم. در ادبیات سنتی کلمات نفیس بسیاری داریم که باید از این گنجینهها بهره ببریم.
قرار نیست که عصبانی نشویم یا اعتراض نکنیم، بلکه هدف این است که در اوج ناراحتی و عصبانیت هم بدانیم از چه کلماتی استفاده کنیم و چقدر ادب حرف زدن را یاد گرفتهایم. مَثَل معروفی هست که میگوید: "بفرما"، "بشین" و "بتمرگ" هر سه معنی مشابهی دارند، ولی ما از کدام یک برای برقراری ارتباط استفاده میکنیم؟
منظور ما صحبت کردن تَصَنُّعی نیست، بلکه هدف، زیبا کردن زبان محاورهایمان است. من همیشه به مادرها توصیه میکنم که وقتی تلویزیون میبینند یا رادیو گوش میدهند، فن بیان را یاد بگیرند و دائم با یک لحن و صدا صحبت نکنند.
در برخی مواقع، لازم است که لحنمان لطیف یا درشت باشد و در جاهایی دیگر باید محکم صحبت کنیم. اوایل این کار سخت خواهد بود زیرا به محاورههای امروزی عادت کردهایم. ما میگوییم "سلام" و در جواب "چاکرم" میشنویم. بنابراین باید ادبیات را مطالعه کرده و تمرین کنیم تا بچهها هم یاد بگیرند.
ادامه دارد ...
#مدرسه_والدین 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2702376999C863e8a3b7b