امروز قصد داریم به تفسیر آیه ۵۸ سوره ندر بپردازیم. و تفسیر این آیه از منظر آیه الله مجتهدی تهرانی. آیه ای که به والدین می گوید سه زمان کودکان باید هنگام ورود به اتاق خواب پدر و مادر اجازه بگیرند.
📚تربیت کودک مسلمان
اجازه کودکان نابالغ به خلوت گاه پدر و مادر
در باب محیط خانوادگی، در ارتباط با اطفال در سورۀ نور قرآن کریم می فرماید: «یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا لِیسْتَأْذِنْکمُ الَّذینَ مَلَکتْ أَیمانُکمْ وَ الَّذینَ لَمْ یبْلُغُوُا الْحُلُمَ مِنْکمْ ثَلاثَ مَرَّاتٍ مِنْ قَبْلِ صَلاةِ الْفَجْرِ وَ حینَ تَضَعُونَ ثِیابَکمْ مِنَ الظَّهیرَةِ وَ مِنْ بَعْدِ صَلاةِ الْعِشاءِ ثَلاثُ عَوْراتٍ لَکمْ لَیسَ عَلَیکمْ وَ لا عَلَیهِمْ جُناحٌ بَعْدَهُنَّ طَوَّافُونَ عَلَیکمْ بَعْضُکمْ عَلی بَعْضٍ کذلِک یبَینُ اللَّهُ لَکمُ الْآیاتِ وَ اللَّهُ عَلیمٌ حَکیمٌ. وَ إِذَا بَلَغَ الْأَطْفَالُ مِنکمُ الْحُلُمَ فَلْیسْتَذِنُواْ کمَا اسْتَأذَنَ الَّذِینَ مِن قَبْلِهِمْ کذَلِک یبَینُ اللَّهُ لَکمْ ءَایتِهِ وَ اللَّهُ عَلِیمٌ حَکیمٌ»[4] خطاب به مؤمنین است؛ ای کسانی که ایمان آوردهاید باید مملوک های شما(چون مملوکات مَحرَم بودند) و کودکان نابالغ شما در سه وقت اجازه وارد شدن بگیرند. یعنی هنگامی که می خواهند در اتاق های شما وارد شوند شما را آگاه کنند. منظور کودکان نابالغ است!
اول: پیش از نماز صبح.
دوم: هنگام نیم روز که جامه های خویش را می نهید.
سوم: بعد از نماز عشاء، یعنی وقتی که آماده خواب می شوید.
بعد می فرماید: «ثَلاثُ عَوْراتٍ لَکمْ» اینها، سه وقتِ خلوت شماست. «لَیسَ عَلَیکمْ وَ لا عَلَیهِمْ جُناحٌ بَعْدَهُنَّ»؛ در غیر این سه وقت بر شما و آنها باکی نیست که بدون اجازه و آگاه ساختن، سرزده بر شما وارد شوند. چون آنها و شما با یکدیگر زیاد ارتباط دارید؛ این اشاره به رابطه تنگاتنگِ داخل خانه بین فرزند و پدر و مادر است. در ادامه میفرماید: خداوند آیات را چنین بیان می کند، خداوند دانا و حکیم است. آیه بعد: «وَ إِذَا بَلَغَ الْأَطْفَالُ مِنکمُ الْحُلُمَ» چون کودکان شما به حدّ بلوغ رسیدند، باید مانند دیگران اجازه ورود بگیرند. دیگر بین آنها و دیگران فرقی نمیکند. سه مطلب را که مربوط به بحث است، می گویم؛ اول: آیۀ شریفه میگوید: در سه نوبت فرزندان شما اگر بخواهند در اتاقهای شما وارد شوند کسب اجازه کنند.
#مجتهدی_تهرانی
#بخش_اول
📚تربیت کودک مسلمان
اینجا سه نوبت برای وارد شدن فرزندان مطرح می کند: صبح، ظهر، شب. امّا در اینجا این خطاب به فرزندان نیست، خطاب به بزرگ ترهاست، به پدر مادر ها است. می فرماید: «یا أَیُّها الَّذینَ آمَنوا» ندارد یا أَیُّها الأطفال. ای پدر ها و مادرها! فرزندانتان باید در سه نوبت که در اتاقِ شما وارد می شوند از شما اجازه بگیرند و شما را آگاه کنند که می خواهند وارد اتاق شوند. سه نوبت چه وقت است؟ صبح، ظهر، شب. در اینجا شاید کسی بگوید آخر چرا؟ فرزندم است، آن هم فرزند نابالغ (صریح آیه است: «وَ الَّذینَ لَمْ یبْلُغُوا الْحُلُمَ مِنْکمْ»، فرزندان نابالغ شما، یعنی هنوز بالغ نشده است، او باید اجازه بگیرد و تو باید این روش تربیتی را به او بدهی) می گوید چرا باید اجازه بگیرد؟ در آیه راجع به ظهر (یعنی در وسط روز) توضیح می دهد. و بعد از توضیح، صبح و شب آن را هم می فهمید، در وسط روز که راجع به ظهر است («وَ حِینَ تَضَعُونَ ثِیابَکم مِّنَ الظَّهِیرَه» این مربوط به ظهر است) چه می گوید؟ توضیح: این آیات در حجاز نازل شده، و حجاز منطقه حارّه(گرم) است. نیم روز که می شد وقتی اینها از سر کار برمی گشتند به خانه، چون هوا گرم بود چه می کردند؟ لباس رو را در می آوردند و تخفیف می دانند، گرمشان بود. کأنّه نیمه عریان می شدند. می گوید این سه وقت، اوقاتِ خلوت شماست، یعنی صبح قبل از نماز فجر که بلند می شوی، از کجا بلند می شوی؟ از داخل بسترت بیرون می آیی. به تعبیر روز می گویم: هیچ وقت ما نشنیدیم کسی با لباس بیرون از منزل بخوابد. موقعی که از خواب بلند می شوی، از رختخواب می آیی تو نیمه عریانی یعنی لباس خواب تن تو است. بعد از نماز عشاء چه؟ چون آن موقع نماز عشاء را که می خواندند، می رفتند در بستر که بخوابند. موقع خواب در لباس تخفیف می دهند. «ثَلَاثُ عَوْرَاتٍ» فرزندان نابالغ در این سه موقعیّت اگر بخواهند وارد اتاقِ شما و خلوتگاه شوند، باید به آنها یاد بدهی و تربیتش کنی که با اجازه و آگاه ساختن شما وارد بشوند. به در بزند و کسب اجازه کند؛ چون تو نیمه عریانی و در این حالت شما را نبیند.
#مجتهدی_تهرانی
#بخش_دوم
📚تربیت کودک مسلمان
چرا؟ اینها همه برای این بوده است که وقتی تو نیمه عریانی و او با این حال وارد شود پرده حیای او دریده می شود. معمولاً در این حالت نیمه عریانی که آدم هست چه بسا یک سنخ اعمال قبیحه هم از او صادر بشود که قبح عقلی و عرفی و امثال اینها دارد. در جلسه قبل گفتم، نسبت به فرزندانتان شماها پرده داری را بیاموزید نه پرده دری را. نگاه کنید کودکان نابالغ را می گوید. این آیات همه در سوره نور است که مسئلۀ عفّت و عفاف را مطرح می کند.
#مجتهدی_تهرانی
#بخش_سوم
📚تربیت کودک مسلمان
⚡️بچه ها را متدین بار بیاورید. متدین بار آوردن بچه ها همان چیزی است که می تواند آینده کشور را آباد کند. اگر ما می خواهیم این کشور پیشرفت صنعتی کند، پیشرفت مادی کند، پیشرفت فرهنگی کند، این در سایه انگیزشی دینی و ایمان امکان پذیر است. وقتی ایمان بود، انسان دنبال ایمان حرکت می کند، و با همه سختی ها هم می سازد.
⚡️و برای با ایمان کردن بچه ها ( نوجوانان و جوانان) باید از روش های معمول ادیان آسمانی استفاده کرد. و مخاطبان را به ثواب الهی بشارت داد و از عقاب الهی انذار داد.
#امام_خامنه_ای
📚تربیت کودک مسلمان
فرض بفرمایید نوجوان با استعدادی را به یک مجموعه ی عاقل مدبر دلسوزی سپرده اند. که او را برای تبدیل به یک انسان ممتاز برجسته تربیت کنند و پیش ببرند. شکی نیست که #تامین_غذا برای او لازم است چون اگر غذا نداشته باشد، زنده نخواهد ماند تا ممتاز شود. شکی نیست که #ورزش برای او لازم است. چون اگر ورزش نکند، توانایی ادامه کار پیدا نخواهد کرد. شکی نیست که #تعلیم_و_تربیت برای او لازم است. و باید #درس بخواند. چون اگر درس نخواند و عالم نشود، امکان #انجام_کارهای_بزرگ برای او وجود نخواهد داشت. شکی نیست که #سیاحت و مزاحمت و حضور در مراکز #تفریحی برای او لازم است. یعنی اگر ما بخواهیم یک تربیت صحیح بکنیم، امکان ندارد که از جهات دنیایی غافل شویم.
#امام_خامنه_ای
٨ خرداد ٧۵
📚تربیت کودک مسلمان
مواردی که در آینده ای نزدیک توضیح خواهیم داد:
⚡️ احادیث مربوط به تربیت فرزندان
⚡️ تربیت خود اولین قدم در تربیت فرزند
⚡️ تربیت بدون استفاده از ترس
⚡️ تقویت صبر در کودکان
⚡️ مبارزه با راحت طلبی
⚡️ تشویق فوری یا مدت دار
📚تربیت کودک مسلمان
1. برخورد کریمانه با کودک و نوجوان
در هندسه معرفتی قرآن، اصل کرامت وجودی انسان، که ناشی از مقام خلیفهاللهی اوست، زیرساختیترین اصل تربیتی است. و لقد کرمنا بنیآدم...(اسرا/70). بنابراین تمامی هنجارها و رفتارهای تربیتساز کودک و نوجوان، میبایست مبتنی بر این نگاه صورت پذیرد. قرآن، آنجا که از فرزندخواندگی سخن به میان میآورد، سفارش میکند که آنها را به نام و نسبشان، بخوانید تا کرامتشان حفظ شود.
ادْعُوهُمْ لِآبَائِهِمْ هُوَ أَقْسَطُ عِنْدَ اللَّهِ فَإِنْ لَمْ تَعْلَمُوا آبَاءَهُمْ فَإِخْوَانُکمْ فِی الدِّینِ وَمَوَالِیکمْ...(آنها را به نام پدرانشان بخوانید که این کار نزد خدا عادلانهتر است؛ و اگر پدرانشان را نمیشناسید، آنها برادران دینی و موالی شما هستند.) احزاب/7
#تربیت_قرآنی
📚تربیت کودک مسلمان
۲_ آموزش حیا و تربیت جنسی کودک
اگرچه غریزه جنسی در کودک، ضعیف است اما حریم باز و اتاق خواب بدون قانون والدین، زمینه بیداری زودهنگام این قوه حیوانی را در کودک نابالغ و نوجوان در آستانه بلوغ فراهم میسازد. خداوند در آیه 58 سوره نور، بهمنظور پیشگیری از بلوغ زودرس و بروز انحرافات جنسی بر آموزش حریمنگهداری و تقویت حس حیامندی در کودک تأکید دارد.
ای کسانی که ایمان آوردهاید، باید کسانی که برده ملکی شمایند و کسانی از شما که به حد بلوغ نرسیدهاند (هنگام ورود به مسکن شخصی شما) سه بار (در سه وقت) اجازه بگیرند (و سرزده وارد نشوند)، قبل از نماز صبح و هنگام ظهر که لباسهای خود را وامینهید و پس از نماز عشا که (این اوقات) سه وقت خلوت شماست، گذشته از این (سه وقت) بر شما و بر آنها گناهی نیست (که بدون اجازه وارد شوند، زیرا) آنها پیوسته (بر حسب ضرورت معاشرت) به دور شما میچرخند (یا شما با یکدیگر کار و رفت و آمد دارید و طلبیدن اذن مشکل است). این گونه خداوند آیات (احکام) را برای شما بیان میکند و خداوند دانا و مصلحتدان است
#تربیت_قرآنی
📚تربیت کودک مسلمان
3. آشناسازی کودک و نوجوان با اصول دینداری
قرآن در یک خطاب کلی به اهل ایمان میفرماید: یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَکمْ وَأَهْلِیکمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ (تحریم/6) [ای کسانی که ایمان آوردهاید، خود و خانواده خود را از آتشی که هیزم آن مردم و سنگها هستند نگه دارید].
تقوی از مصدر وقایه به معنای خویشتنداری و خودنگهداری است. عرب به سپر میگوید: وقایه. ترجمانی چون پرهیزکاری، برحذرداشتن، خداترسی و...همه از لوازم و فروعات مفهوم تقوا هستند نه اصل مفهوم.
بر مبنای این آیه، پدر ومادر مومن نمیتواند و نباید نسبت به تعلیم معارف دین به فرزندان، کوتاهی بورزند. پیامبران و اولیای الهی در منشها و گویشهای خود با فرزندان، همواره ایشان را به اصول عقاید دینی همچون مبدأ و معاد توجه دادهاند. در این باب، تنها به دو آیه اشاره میکنیم:
آیه اول) وَإِذْ قَالَ لُقْمَانُ لِابْنِهِ وَهُوَ یعِظُهُ یا بُنَی لَا تُشْرِک بِاللَّهِ إِنَّ الشِّرْک لَظُلْمٌ عَظِیمٌ (لقمان/13) [(به خاطر بیاور) هنگامی را که لقمان به فرزندش -در حالی که او را موعظه میکرد- گفت: «پسرم! چیزی را همتای خدا قرار مده که شرک، ظلم بزرگی است.»]
آیه دوم) وَصَّی بِهَا إِبْرَاهِیمُ بَنِیهِ وَیعْقُوبُ یا بَنِی إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَی لَکمُ الدِّینَ فَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ (بقرة/132) [و ابراهیم و یعقوب (در واپسین لحظات عمر،) فرزندان خود را به این آیین، وصیت کردند؛ (و هر کدام به فرزندان خویش گفتند:) «فرزندان من! خداوند این آیین پاک را برای شما برگزیده است؛ و شما، جز به آیین اسلام [= تسلیم در برابر فرمان خدا] از دنیا نروید!»]
#تربیت_قرآنی
📚تربیت کودک مسلمان
4. آموزش احکام و فروعات شریعت به فرزندان
والدین در کنار تعلیم اصول دین، میبایست دستورات و احکام شرایع آسمانی را نیز به فرزندان خود آموزش دهند. صرف آموزش هم به تنهایی کافی نیست بلکه طبق آیه زیر، پافشاری، تأکید، مراقبت و صبر و حوصله بر اجرای تکالیف الهی اعضای خانواده نیز لازم است: وَأْمُرْ أَهْلَک بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَیهَا (طه/132) [خانواده خود را به نماز فرمان ده؛ و بر انجام آن شکیبا باش!]
#تربیت_قرآنی
📚تربیت کودک مسلمان
5. مشورت و احترام به رأی و نظر فرزندان
یکی از پیامهای غیرمستقیم ماجرای ذبح حضرت اسماعیل (ع)، مشورتخواهی و تکریم فرزند است: هنگامی که با او به مقام سعی و کوشش رسید، گفت: «پسرم! من در خواب دیدم که تو را ذبح میکنم، نظر تو چیست؟» گفت: «پدرم! هرچه دستور داری اجراکن، به خواست خدا مرا از صابران خواهی یافت!»(صافات 102/-103)
#تربیت_قرآنی
📚تربیت کودک مسلمان
6. تقویت حس مسئولیتپذیری، شهامت و درایت در فرزندان
ماجرای به آب افکندن حضرت موسی (ع)، توسط مادرش صفورا، از نقطهنظر تربیتی، دربردارنده پیامهای متعدی است از جمله: تقویت حس مسئولیتپذیری فرزند، ایجاد روحیه اعتماد به نفس در فرزند، مهرورزی نسبت به برادر، شجاعت، هوشمندی و درایت در انجام مسئولیت.
مادر به دخترش، «عائده» مأموریت میدهد که وقتی من صندوقچه برادرت را به آب افکندم، آن را تعقیب کن و از دور مراقبش باش!: وَقَالَتْ لِأُخْتِهِ قُصِّیهِ فَبَصُرَتْ بِهِ عَنْ جُنُبٍ وَهُمْ لَا یشْعُرُونَ (القصص/11) و (مادر موسی) به خواهر او گفت: «وضع حال او را پیگیری کن!» او نیز از دور ماجرا را مشاهده کرد در حالی که آنان (فرعونیان) بیخبر بودند.
دختر، از پی صندوقچه رفت و دید فرعون و همسرش، موسی را از آب برگرفتند.
این تفحص و تلاش تا آنجا ادامه یافت که خواهر دریافت فرعونیان در جستجوی دایهای برای کودک شیرخوار هستند. این دختر فکور و شجاع، با هوشمندی ستودنی، جلو میرود و آنها را به دایه ای که همان مادر است، رهنمون میشود.
إِذْ تَمْشِی أُخْتُک فَتَقُولُ هَلْ أَدُلُّکمْ عَلَی مَنْ یکفُلُهُ (طه/40) در آن هنگام که خواهرت (در نزدیکی کاخ فرعون) راه میرفت و میگفت: «آیا کسی را به شما نشان دهم که این نوزاد را کفالت میکند (و دایه خوبی برای او خواهد بود)!»
داستان حضرت یوسف (ع)، به تنهایی حاوی پیامها و رهنمودهای نکته آموز تربیتی است. ما در اینجا در ضمن چند عنوان، به تبیین آنها میپردازیم.
#تربیت_قرآنی
📚تربیت کودک مسلمان
7. توجه به بازی و تفریح کودک
بازی و سرگرمی، حق طبیعی کودک است که دست حکیمانه خلقت، در نهاد وی به ودیعت نهاده است. والدین نباید به بهانه کثرت مشغله، ترس از اتفاقات حین بازی و...کودک را از این حق غزیزی محروم کنند. از طریق همبازی شدن با کودک، میتوان کنترل خشم، مهرورزی، همکاری و تعاون، مهارت آموزی، رعایت حقوق دیگران (همبازی) و... را به کودک آموخت. در این خصوص تنها به دو آیه از قرآن اشاره میکنیم:
در داستان یوسف (ع)، برادر حسود، برای پیادهسازی نقشه شوم خود، می بایت یوسف (ع) را از پدر دور میکردند. و پدر که نسبت به حس حسادت ایشان به یوسف (ع)، واقف بود، مخالف میکرد. اما تنها سلاح منطقی فرزندان که حضرت یعقوب (ع) را تسلیم خواسته آنها کرد، تأکید برادران بر نیاز کودک به تفریح و بازی است از این رو با این استدلال، خطاب به پدر بیان داشتند:
أَرْسِلْهُ مَعَنَا غَدًا یرْتَعْ وَیلْعَبْ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ (یوسف/12) فردا او را با ما (به خارج شهر) بفرست، تا غذای کافی بخورد و تفریح کند؛ و ما نگهبان او هستیم!»
از این آیه نکته دیگری هم مستفاد است و آن اینکه بهتر است تفریح و ورزش ترجیحاً در فضای آزاد و سبز صورت گیرد، که بر جنبههای روانی شادابی و سلامت جسمانی فرزندان بیافزاید.
#تربیت_قرآنی
📚تربیت کودک مسلمان
8. پرهیز از هر گونه تبعیض میان فرزندان
ریشه بسیاری از بزههای اخلاقی فرزندان در بزرگسالی ناشی از تبعیض و عدم رعایت عدالت در محبت ورزی بدانهاست. در آسیب شناسی رفتار حضرت یعقوب نبی (ع) نسبت به یوسف (ع) و سایر فرزندان، باید گفت دوست داشتن افراطی پدر نسبت به فرزند، و اظهار عملی آن در پیش چشم دیگر اعضای خانواده، آتش حسادت، حقد و کینه را در آنها شعله ور ساخت سرانجام کردند آنچه کردند.
#تربیت_قرآنی
📚تربیت کودک مسلمان
9. بدآموزی مطلقاً ممنوع!
در داستان پیش گفته، برادران یوسف (ع) وقتی او را به چاه افکندند، با خود اندیشیدند که در پاسخ پدر، دلیلی باورپذیر بیابند. ناگهان این سخن پدر که گفت: «اگر او را ببرید، غمگین میشوم و میترسم که از او غافل شوید وگرگ او را بخورد»(یوسف/13)، فرایادشان آمد و اتفاقاً همین گفته پدر را توجیهی مناسب برای سرپوش نهادن بر توطئه شومشان، انگاشتند.
#تربیت_قرآنی
📚تربیت کودک مسلمان
10. گذشت و چشم پوشی یک راهبرد تربیتی
قالُوا یا أَبانَا اسْتَغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا إِنَّا کُنَّا خاطِئِینَ قالَ سَوْفَ أَسْتَغْفِرُ لَکُمْ رَبِّی إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ (یوسف/ 98 و 97)
گفتند: پدر، از خدا آمرزش گناهان ما را بخواه که ما خطاکار بودیم. گفت به زودی برای شما از پروردگارم آمرزش میطلبم که او غفور و رحیم است.
حضرت یعقوب (ع) به هنگامی که آنها نزد او اعتراف به گناه و اظهار ندامت کردند و تقاضای استغفار نمودند، میگوید: بعداً برای شما استغفار خواهم کرد و ظاهراً همانگونه که در روایات وارد شده هدفش این بوده است که انجام این تقاضا را به سحرگاهان شب جمعه که وقت مناسبتری برای اجابت دعا و پذیرش توبه است، به تأخیر اندازد. (6)
این راهبرد در زمانی کارایی دارد که کودک خود قبل از هر چیز، از رفتار اشتباهش اظهار ندامت کند در غیر این صورت، ممکن است به عصیان بیشتر وی بینجامد.
#تربیت_قرآنی
📚تربیت کودک مسلمان
#خوش_اخلاقی_مرد_در_خانه
امیرالمؤمنین (علیه السلام) در روایتی سه خصلت را لازمه رفتار یک مرد در خانواده معرفی کردند و فرمود: مرد در خانه و نسبت به خانواده اش نیازمند رعایت سه صفت است هر چند در طبیعت او نباشد (اگر در طبیعتش هم نباشد باید بر خود تحمیل کند): #خوش_اخلاق_بودن، گشاده دستى به اندازه و غیرت به جا همراه با خویشتنداری
📚تربیت کودک مسلمان
از طرفی هم به زنان می گوید که بهترین زنان کسانی هستند که در مقابل بد اخلاقی همسرشان صبر می کنند. 👇👇👇👇👇👇
پیامبر اكرم (صلی الله و علیه وآله) می خوانیم كه حضرت می فرماید: هـر زنى که در بـرابر بـداخلاقى شـوهـرش #صبر و شكیبایى ورزد، خداوند همانند (ثواب) آسیه (همسر فرعون) به او عطا كند.
(بحار الأنوار : 103 / 247 / 30 . منتخب میزان الحكمة : 254)
📚تربیت کودک مسلمان
از این دو حدیث می توان نتیجه گرفت، در هر صورتی باید #آرامش_در_خانواده حفظ گردد.
اسلام در ابتدا به مردان می گوید که در خانه خوش اخلاق باشند و خوش اخلاقی مردان را در خانه ستایش نموده و بداخلاقی آنها را مذموم شمرده است. ولی باز هم در ادامه می گوید اگر مرد بداخلاقی کرد، و به اخلاق در خانواده پایبند نبود، وظیفه زن است که بداخلاقی مرد را تحمل نموده و اعتراضی نکند تا آرامش خانواده حفظ گردد. زن حق ندارد که مقابله به مثل نماید. زیرا مقابله به مثل شرایط را در خانواده بدتر میکند و خانواده را دچار هرج و مرج می نماید. در نتیجه محیط خانواده برای تربیت کودکان نامناسب و پر تنش می گردد. و کودکانی که خانواده های پرتنش رشد میکنند، به هیچ وجه نمی توانند تربیت خوب و توحیدی داشته باشند. پس به هیچ وجه زن و مرد حق ندارند آرامش خانواده را برهم بریزند.
#مهم_آرامش_خانواده_است
📚تربیت کودک مسلمان
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
تأثیر #حجاب بر آرامش روانی زن و مرد...
📚تربیت کودک مسلمان
هدایت شده از دکتر علی کتیرائی
خیلی از دانش آموزان و دانش جویان که نیاز به درس خواندن زیاد دارند، مثلا کنکوری ها دنبال روشی می گردند که بتوانند هوشیاری خود را حفظ کنند و بیشتر بیدار بمانند و بیشتر درس بخوانند. خیلی از مردم عادی نیز از خواب زیاد شاکی هستند و دوست دارند کمتر بخوابند. در طب غربی برای رسیدن به این هدف دانشجویان به ریتالین روی می آورند. که به دلیل عوارض زیاد اصلا توصیه نمی شود.
ما برای هوشیاری و کاهش خواب آلودگی در طب اسلامی روشی جدید و امتحان شده پیشنهاد می کنیم.
با ما همراه باشید...
🍎طب نوین اسلامی
https://eitaa.com/stebnew
یکبار شهید حججی بیرون از پادگان سوار ماشینم شد، گرم حرف بودیم که یک توپ بادی افتاد جلویمان. نتوانستم کنار بکشم. رفت زیر ماشین و ترکید. محسن گفت : بزن کنار.
پیاده شد رفت سمت بچه ای که سر کوچه دمغ شده بود. دست کشید روی سرش و گفت:ناراحت نشو! برو با دوستات یه بازی دیگه بکن تا من برات توپ بخرم.
جلوی مغازه ترمز کردم. دوتا توپ بادی خرید. مثل همان توپی که ترکیده بود.
#خوشحال بود که در این دوره زمانه هنوز #بچه_هایی #پیدا می شوند که دست از #موبایل و #بازی_کامپیوتری بکشند و بیایند در #کوچه خودشان را سر گرم کنند. وقتی توپ ها را داد دست بچه ها، گفتم : آفرین.
خودش را جدی گرفت و گفت: آفرین نداره یاد بگیر و خودت هم از این کارها بکن. گفتم تو این مدت خیلی کار ازت یاد گرفتم. خندید و گفت: پس باید من را هم در ثوابش شریک کنی.
#شهید_حججی
#کتاب_سربلند
📚تربیت کودک مسلمان