سخنرانی حجت الاسلام ناصری 1401.4.2 مشهد.mp3
8.49M
#سخنرانی_صوتی
🎧 اهمیت زیارت #حضرت_رضا علیهالسلام و #خدمت به زوار حضرت
🎙 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ #جعفر_ناصری حفظهالله
⏱ زمان: ۳۴ دقیقه
#امام_رضا #زیارت
@tarbiatemanavi
⁉️لقب #رضا برای #امام_هشتم به چه معناست⁉️
🎙آیتالله #جوادی_آملی حفظهالله
🔘وجود مبارک #امام_هشتم علیهالسلام که به لقب پرافتخار #رضا ملقب است به این معناست که
🔼هر انسانی در هر شرایطی بخواهد به چیزی راضی بشود به وساطت فیض رضاست، هیچ کس، کسی را راضی نمیکند مگر به افاضه رضوی هیچ کس از کسی راضی نمیشود مگر به افاضه #رضوی.
🔳ذات اقدس الهی اگر بخواهد بر اساس «رَضِی اللّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ» فیض رضوان را بهره کسی کند به وساطت رضاست.
☑️این القاب از اسمای خاص الهی است، اینها #خلیفة_الله اند و #خلیفه_الهی در ماسوای الهی کار الهی را به مظهریت الهی انجام میدهد، لذا هیچ کس در هیچ مقطعی از هیچ چیزی یا از هیچ کسی خشنود نخواهد شد مگر به وساطت مقام والای رضوی.
🌐منبع: esra.ir
@tarbiatemanavi
#نزدیکان_ولایت
#نواب_اربعه
💎ابوجعفر محمد بن عثمان بن سعید عمری رحمهالله
🔹 كلمات و توقيعاتى كه از طرف #امام_زمان عليه السّلام در مدح و تمجيد و توثيق محمد بن عثمان صادر شده، دلالت روشن و واضحى بر نيابت وى دارد و ما بعضى از سخنان گوهربار امام غايب - عليه السّلام - در حق ايشان را متذكّر مىشويم.
🔸 1⃣ بعد از وفات عثمان بن سعيد، نايب اوّل، اوّلين كسى كه مورد خطاب ولى عصر - عليه السّلام - قرار مىگيرد، محمّد بن عثمان، پسر اوست.
🔹 امام زمان - عليه السّلام - مرگ نايب اوّل را بر او تسليت و تعزيت مىگويد و در آن نامه، اشارتى به شخصيت محمّد بن عثمان و نيابت او شده است.
🔸 فرازی از آن توقیع اینچنین است:
«كان من كمال سعادته ان رزقه اللّه تعالى ولدا مثلك يخلفه من بعده، و يقوم مقامه بامره، و يترحم عليه»
🔹 از كمال سعادت او اين بود كه خداى تبارك و تعالى فرزندى چون تو به او عنايت فرموده است كه در جاى او بنشينى و منصب [سفارت و نيابت خاصّه] او را به عهده بگيرى، و از خدا برايش رحمت و مغفرت بطلبى.»
📌ادامه دارد...
📚 پژوهشی پیرامون زندگانی نواب خاص امام زمان (عج)، صفحه 161
@tarbiatemanavi
#نزدیکان_ولایت
#نواب_اربعه
🔹 2⃣ حدثنا محمّد بن ابراهيم بن مهزيار الاهوازى، انّه خرج اليه بعد وفاة ابى عمرو: «و الابن وقاة اللّه لم يزل ثقتنا فى حياة الأب - رضى اللّه عنه - و ارضاه و نضّر وجهه، يجرى عندنا مجراه، و يسدّ مسدّه، و عن امرنا يأمر الابن و به يعمل، تولاّه اللّه، فانته الى قوله، و عرّف معاملتنا ذلك»
🔸 محمّد بن ابراهيم بن مهزيار اهوازى نقل مىكند: «بعد از وفات عثمان بن سعيد، توقيعى بدين مضمون براى من صادر شد: خداوند پسر او را حفظ كند. او در زمان پدرش مورد اعتماد ما بود. خدا از او و پدرش خشنود باشد و روح پدرش را شاد گرداند.
🔹 پسرش در نزد ما مانند اوست، و در جاى وى نشسته است. طبق امر و دستور ما امر مىكند و به فرمان ما عمل مىكند. خداوند او را تأييد نمايد. پس تو هم گفته او را قبول كن و نظر ما را دربارۀ او بدان.»
📌ادامه دارد...
📚 پژوهشی پیرامون زندگانی نواب خاص امام زمان (عج)، صفحه 162
@tarbiatemanavi
#نزدیکان_ولایت
#نواب_اربعه
🔹 3⃣ در توقيع ديگرى چنين مرقوم مىدارد:
🔸 «محلّ ثقتنا بما هو عليه و انّه عندنا بالمنزلة و المكان الّذين يسرّانه. زاد اللّه فى احسانه اليه، انّه ولىّ قدير، و الحمد للّه لا شريك له و صلّى اللّه على رسوله محمّد و آله، و سلّم تسليما كثيرا كثيرا.»
🔹 او در همين حال مورد وثوق و اعتماد ماست، و او در پيش ما مقام و منزلتى دارد كه او را دلشاد مىسازد. خداوند لطف و كرمش را در حق او افزون كند كه او مولاى توانا است، و همه ستايشها مخصوص او مىباشد كه شريكى ندارد. و صلوات و سلام و درودهاى فراوان بر رسول گراميش حضرت محمّد - صلّى اللّه عليه و آله و سلّم - و اهلبيت او باد.
📚 پژوهشی پیرامون زندگانی نواب خاص امام زمان (عج)، صفحه 163
@tarbiatemanavi
🌌لیلةالمبیت
🗓شب اول ربیعالأول
🔸خداى عز و جل در آن شب (شب اول ماه ربیع الأول) به جبرئيل و ميكائيل وحى كرد كه من يكى از شما دو نفر را محكوم به مرگ كردهام، كداميك حاضر است در راه رفيقش از خود بگذرد؟ پس هر دو زندگى را برگزيدند و خدا به آن دو وحى كرد كه چرا مانند على بن ابى طالب نبوديد؟
🔅من ميان او و محمد برادرى انداختم و عمر يكى از آن دو را بيشتر قرار دادم پس على مرگ را برگزيد و زندگى را براى محمد خواست و در بستر او خوابيد، اكنون به زمين فرود آييد و او را از دشمنش نگهدارى كنيد.
🔹پس جبرئيل و ميكائيل فرود آمدند و يكى از آن دو بالاى سر و ديگرى در پايين پاى على نشستند تا او را از دشمنش پاسبانى كنند و جبرئيل ميگفت:
«بخ بخ لك يا بن ابى طالب، من مثلك يباهى الله بك ملائكة سبع سماوات»
آفرین به تو اى پسر ابو طالب، كيست مانند تو؟ خدا به واسطه تو بر ملائكه هفت آسمان مباهات مىنمايد.
(الامالی شیخ طوسی ص 469)
#لیلة_المبیت
@TarbiateManavi
May 11
🖊حضرت آیتالله #خامنهای حفظهالله:
💎مرحوم آقای #قاضی یکی از حسنات دهر است؛ یعنی واقعا شخصیت برجسته علمی و عملی مرحوم #قاضی، اگر نگوییم بینظیر، حقا در بین بزرگان کم نظیر است. ٩١/۴/٢۶
@tarbiatemanavi
💎قال #امیرالمؤمنین علیهالسلام:
💥أَیُّهَا النَّاسُ شُقُّوا أَمْوَاجَ الْفِتَنِ بِسُفُنِ النَّجَاةِ وَ عَرِّجُوا عَنْ طَرِیقِ الْمُنَافَرَةِ وَ ضَعُوا تِیجَانَ الْمُفَاخَرَةِ أَفْلَحَ مَنْ نَهَضَ بِجَنَاحٍ أَوِ اسْتَسْلَمَ فَأَرَاحَ...
📜خطبه پنجم #نهجالبلاغه
🖊شارح معروف «ابن میثم» در آغاز این خطبه مى گوید:
💎سبب این کلام «#امیرمؤمنان على»(علیهالسلام)آن است که چون در «#سقیفه بنى ساعده» براى «ابوبکر» بیعت گرفته شد، «ابوسفیان» براى ایجاد #فتنه و آشوب و درگیرى در میان مسلمانان به سراغ «عبّاس» عموى پیامبر رفت و به او گفت:
♦️این گروه، خلافت را از «بنى هاشم» بیرون بردند و در قبیله «بنى تیم» قرار دادند (ابوبکر از این قبیله بود) و مسلّم است که فردا این مرد خشن که از طایفه «بنى عدى» است (اشاره به عمر است) در میان ما حکومت خواهد کرد.
🔷برخیز; نزد «على» (علیه السلام) برویم و با او به عنوان خلافت بیعت کنیم.
🔺تو عموى پیامبرى و سخن من هم در میان قریش مقبول است اگر آنها با ما به مقابله برخیزند با آنها پیکار مى کنیم و آنان را در هم مى کوبیم.
🔰 و به دنبال این سخن هر دو نزد «امیرمؤمنان على»(علیه السلام) آمدند. «ابوسفیان» عرض کرد:
🔺 اى «ابوالحسن» از مسأله خلافت غافل مشو. کى ما پیرو قبیله بى سر و پاى «تیم» بودیم! (و مى خواست به این ترتیب امام(علیه السلام) را تحریک براى قیام و درگیرى کند)
💠 این در حالى بود که حضرت مى دانست او به خاطر دین، این سخنان را نمى گوید بلکه مى خواهد فساد بر پا کند به همین جهت خطبه بالا را ایراد فرمود.
🌐منبع: makarem.ir
@tarbiatemanavi
📿 #توسل 🔻
🔰لوازم #توسل در #خانواده🔰
1⃣ بالا بردن سطح دانش امام شناسی در #خانواده:
🔸قرآن کریم درباره تفاوت معرفت و عدم معرفت میفرماید:
🔅قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ (سوره زمر، آیه٩)
🔹در روایات نیز میزان معرفت انسان، شاخصه ارزش گذاری او محسوب شده است.
🔸امام باقر علیه السلام فرمودند:
ارزش و منزلت هرکس به اندازه معرفت اوست.
📔معانی الاخبار، ص١، ح٢
🔹#معرفت به امام، تبیین شناخت مقام امامت و جایگاه وجودی ایشان و اثر محوریای است که برای تمام موجودات عالم دارد.
✴️بنابراین، پاسخ به شبهات دینی از طریق تحقیق، پژوهش، پرسش و تقویت رویکرد مطالعاتی در #خانوادهها میتواند به استحکام بنای معرفتی در خانواده کمک کند.
📌ادامه دارد...
#توسل #معرفت #خانواده
@tarbiatemanavi
🔆 #امام_زمان_أرواحنافداه 🔻
⤵️چه پاسخی داریم⁉️
🔰آیتالله #بهجت قدسسره:
✴️#امامزمان علیه السلام #عیناللّهالناظرة و اُذُنه السّامعَة و لِسانُه النّاطق و یدُهُ الباسطة «چشم بینا، گوش شنوا، زبان گویا و دست گشاده خداوند است.
✅با وجود اعتقاد داشتن به رئیسی که #عیناللهالناظره است، آیا می توانیم از نظر الهی فرار کنیم و یا خود را پنهان کنیم و هر کاری را که خواستیم انجام دهیم؟ چه پاسخی خواهیم داد؟
📖در محضر بهجت، ج١، ص ٢٢و ٨٩
#امام #عینالناظرة
@tarbiatemanavi
🎙حضرت آیتالله #خامنهای حفظهالله
💎ما که منتظر #امام_زمان هستیم، باید در جهتی که #حکومت امام زمان (علیهالافالتحیةوالثناء و عجلاللهتعالیفرجه) تشکیل خواهد شد، زندگی امروز را در همان جهت بسازیم و بنا کنیم.
✴️البته، ما کوچکتر از آن هستیم که بتوانیم آن گونه بنایی را که اولیای الهی ساختند یا خواهند ساخت، بنا کنیم؛ اما باید در آن جهت تلاش و کار کنیم.
🌐منبع: khamenei.ir
@tarbiatemanavi
تربیت معنوی
💎قال #امیرالمؤمنین علیهالسلام: 💥أَیُّهَا النَّاسُ شُقُّوا أَمْوَاجَ الْفِتَنِ بِسُفُنِ النَّجَاةِ
قال #امیرالمؤمنین علیهالسلام:
💥أَیُّهَا النَّاسُ شُقُّوا أَمْوَاجَ الْفِتَنِ بِسُفُنِ النَّجَاةِ وَ عَرِّجُوا عَنْ طَرِیقِ الْمُنَافَرَةِ وَ ضَعُوا تِیجَانَ الْمُفَاخَرَةِ أَفْلَحَ مَنْ نَهَضَ بِجَنَاحٍ أَوِ اسْتَسْلَمَ فَأَرَاحَ...
💎این نکته قابل توجّه است که امام (علیه السلام) #فتنه ها را به امواج کوبنده و شکننده تشبیه مى کند و براى مقابله با آن به استفاده از کشتیهاى #نجات توصیه مى کند و مراد از کشتیهاى نجات، کشتیهاى محکم و بزرگى است که توانایى بر شکافتن امواج و رساندن سرنشینان را به ساحل نجات دارد.
💠و منظور در این جا #رهبران_الهى و مخصوصاً #اهلبیت پیامبر (صلىالله علیه وآله وسلم) است یعنى آنچه را ما مى گوییم گوش کنید نه آنچه را خود مىخواهید.
🔰و در تأکید بر این معنا، اختلاف و تفاخر و برترى جویى گروهى و قبیله اى را به راه خطرناکى تشبیه مى فرماید که باید هر چه زودتر از آن کناره گیرى کرد (توجّه داشته باشید که معناى اصلى منافرة، تفاخر دو نفر با یکدیگر و سپس به عنوان داورى نزد شخص ثالثى رفتن مى باشد).
🔼در واقع امام (علیهالسلام) در این سخن گهربارش انگشت روى نقطه اصلى دردهاى جانکاه جامعه بشریّت گذارده که همیشه جنگهاى خونین و اختلافات و کشمکشها و کشت و کشتارها و ناامنیها از برترى جوییها و تفاخر سرچشمه مى گیرد.
🌐منبع: makarem.ir
@tarbiatemanavi
#سیره_علما
❇️#سید_یعقوب_کوهکمرهای در ميان شاگردان #سيد_بحرالعلوم به كند فهمى و دير گرفتن مطالب معروف بود، بطورى كه از درس و بحث سيد چيزى نمى فهميد، در يكى از شبها جد بزرگوارش مولا #على (عليه السلام) را در خواب ديد و به آن حضرت از كمى حافظه و درك نكردن درس شكايت كرد.
💠مولا على (عليه السلام) به وى فرمود: بگو بسم الله الرحمن الرحيم سيد يعقوب كوه كمره اى تكرار كرد. وقتى از خواب بيدار شد پى برد آنچه بايد بداند مى داند.
🔰سيد يعقوب در درس سيد بحرالعلوم حاضر شد و پشت سر هم به استاد اشكال كرد.
سيد بحرالعلوم رو به او كرد و گفت: همان كس كه بسم الله... را به تو يابد داده به من تا ولاالضالين را آموخته است.
🔆سيد يعقوب سكوت كرد. علامه ادامه داد: فعلا وظيفه تو اين است كه به (شهر خوى) كه مركز صوفيان شده است بر وى و مردم آن جا را از افكار آنان نجات دهى.
📗سرگذشت عارفان ص ۴٩
@tarbiatemanavi
#مناسبت
🏴پنجم ربیع الاول سالروز وفات حضرت #سکینه_بنت_الحسین علیهماالسلام
🎙حضرت آیتالله #خامنهای حفظهالله:
🔘««سکینهی کبری» که شما اسمش را در #کربلا شنیدهاید، دختر امام و شاگرد #زینب سلاماللهعلیها یکی از مشعلهای معرفت و دانش عربی در همهی تاریخ اسلام است. کسانی که حتّی زینب و پدر زینب و پدر #سکینه را قبول نداشتند، به این اعتراف میکنند.» ۱۳۷۰/۰۸/۲۲
@tarbiatemanavi
🖌آيتالله #جوادی_آملی حفظهالله
🔆بیان نورانی ائمه علیهمالسلام این است که «نسبت به چیزهایی که #امید ندارید، بیش از چیزهایی که #امید دارید، امیدوار باشید» «کن لما لا ترجو ارجی منک لما ترجوا» (کافی ج۵ ص٨٣)
💎سرّش آن است که امید نوعی منطق غيبی است. امید به #اسباب_عادی در حقيقت #امید_کاذب است. اگر از این اسباب عادی کاری ساخته بود، تاکنون انجام داده بود نیازی به امید نبود.
✴️امید به جایی است که انسان به او دسترسی ندارد؛ ولی او به انسان دسترسی دارد؛ انسان او را نمیبیند و او انسان را میبیند؛ انسان از او غافل است و از انسان غافل نیست؛ و او خداست.
📗بررسی سیره امام موسی صدر ص۴٧
@tarbiatemanavi
#داستانک
دو کوه آتش روبروی من قرار گرفته...
💠مالک بن دینار می گوید: یکی از همسایه های ما در بستر مرگ افتاد، به بالینش رفتم، او را در حال احتضار دیدم، احوال پرسیدم و خود را معرفی کردم، پس از لحظه ای گفت: «ای مالک! دو کوه آتش در جلو من قرار گرفته که بالا رفتن از آن و عبور از این مانع، بسیار سخت است!».
🔶مالک می گوید: از بستگان او پرسیدم، این مرد چه گناه آشکاری داشته است؟ جواب دادند: «دو پیمانه برای خرید و فروش داشت که با هم تفاوت داشتند، و به وسیله آنها در خرید و فروش کالا، کم و زیاد می کرد».
🔵گفتم آن دو پیمانه را بیاورید، آوردند و آنها را شکستم. سپس از محتضر پرسیدم حالت چطور است؟ در پاسخ گفت: «مرتبا کار من دشوار می گردد»
🔺آری به قول شاعر:
تو کم دهی و بیش ستانی بکیل و وزن روزی بود که از کم و بیشت خبر دهند.
📙داستان دوستان، جلددوم، صفحه ۱۳۴
#درنگ: توجه زیادی به حق الناس داشته باشیم!
@tarbiatemanavi
📜 #سیرهی_علما
💠 همسر بزرگوار #علامه_طباطبایی رحمةاللهعلیهما
🔻 همسر #شهید_مطهری پیرامون شخصیتِ مرحومه «قمر السادات مهدوی» همسر #علامه، چنین میگوید:
🔸در طول زندگیام، خانمی مانند ایشان ندیدم که این اندازه، دغدغه همسرش را داشته باشد.
💎میگفت: هنگامی که میخواهم برای #علامه چایی ببرم و علامه، در حال مطالعه است؛ حتی به ایشان نگاه هم نمیکنم تا مبادا رشته افکارشان، پاره شود، چایی کمرنگ را میگذارم و از اتاق خارج میشوم.
منبع: motahari.ir
@tarbiatemanavi
#مناسبت
🗓 ششم ربیعالأول، سالروز وفات #آیتالله_قاضی رحمةاللهعلیه
📿انس با #قرآن در #سیره_علما
🔹آیتالله میرزا علی #قاضی به مرحوم آیتالله شیخ علی محمد بروجردی فرموده بودند:
«هیچ گاه از قرآن جدا مشو» و ایشان تا آخر عمر بر این سفارش آقای قاضی وفادار و پایبند بود.
🔸هر وقت از کارهای ضروری و روزمره فارغ میشد، قرآن میخواند و با قرآن بود.
📚 اسوه عارفان ص 32 به نقل از آیتالله نجابت
@TarbiateManavi
🏴امام حسن عسکری علیهالسلام
🔼ما مِنْ بَلِيَّةٍ إِلاَّ وَ لِلَّهِ فِيهَا نِعْمَةٌ تُحِيطُ بِهَا
▪️هيچ #گرفتارى و #بلا يى نيست مگر آن كه نعمتى از خداوند آن را در ميان گرفته است.
📗تحف العقول ص۴٨٩
@tarbiatemanavi