بچه از کی تقلید کنه بهتره ؟ فرزندانمان از بزرگتهایشان یاد میگیرن زمینهساز تقلید مثبت کودکانباشیم 👇
🌸🌸#پرسش
چگونه به کودکان پول توجیبی بدهیم؟ 🤔
🌸#پاسخ👇👇
فرزندان همیشه شاکی از این هستند که مقدار پول تو جیبیشان کم است و همکلاسیها و دوستانشان بیشتر از آنها پول میگیرند و آنها در مقابل دوستانشان خجالت میکشند.
در مقابل والدین از نحوهی خرج کردن فرزندانشان شاکیاند و میگویند که فرزندانشان ولخرجند.
موضوعی که باید به آن توجه کنیم این است که پول تو جیبی از بسیاری از قشقرقها و زیاده خواهیهای کودکان جلوگیری میکند و به او اعتماد به نفس میدهد.
پول تو جیبی به پولی گفته میشود که کودکان با آن خرید روزانه خود مثل تنقلات را میتوانند انجام دهند ویا بخشی از پول خود را هزینه کنند این پول نباید صرف هزینههای دیگر او مثل خرید وسایل مورد نیاز شود و شامل تنبیه نمیشود.
یعنی والدین نمیتوانند برای تنبیه فرزندشان پول توجیبی او را قطع کنند.
برخی از خانوادهها برای دادن پول توجیبی سن خاصی را در نظر میگیرند مثلا تا فرزندشان به سن نوجوانی نرسد، لزومی نمیبینند که به او پول ماهیانه بدهند.
پیش از شروع فرایند دادن پول توجیبی به فرزندانتان سن او را در نظر بگیرید. نحوه خرج کردن، پس ازانداز و مواردی که میتواند پولش را صرف آنها کند به او آموزش دهید.
برای کودکان دبستانی مدیریت پول به مدت یک ماه سخت است. برای همین میتوان پول تو جیبی را به آنها هفتگی داد و در نوجوانی ماهیانه کرد.
در ابتدا برای او توضیح دهید که این پول تا زمان مقرر شارژ نمیشود. اگر زمانی پولت را تا زمان مقرر تمام کنی من نمیتوانم به تو پول بدهم.
ا گر به فرزندانتان پول توجیبی میدهید باید روی شیوه خرج کردن آنها هم نظارت داشته باشید. باید به کودک، فرهنگ پسانداز کردن را هم یاد بدهید اما آزادیهای فردی هم به او بدهید و بگذارید تا حدودی تصمیمگیری را با مدیریت پولی که در اختیار دارد، تجربه کند.
@tarbyateslamy
❓❓❓چرا اغلب ما قبل از ازدواج، مشاوره پیش از ازدواج نمی رویم؟
۱. ما خودمان عاقل و بالغیم
۲. ما که بچه نیستم
۳. آخه مگر ما روانی هستیم بیایم مشاوره ازدواج
۴. یعنی ما سن و عقلمان به این نمیرسه که به درد هم میخوریم
۵. مثلا مشاور چی میخواد به ما بگه
۶. الان شش ماه هست هم رو میشناسیم این کافیه دیگه
۷. من از خودم مطمین هستم اگر تو مشکل داری تنها برو
۸. یعنی الان به من شک داری که میگی بریم مشاوره
۹. اصلا مامان باباهای ما مگر رفتند مشاوره
۱۰. آدم اگر بخواد زندگی کنه مشاوره نمیخواد اگر هم نخواد که هیچ مشاوری نمیتونه کاری کنه
البته خیلی مواقع هم میترسیم که مشاور به ما بگوید مشکلی وجود دارد یا رابطه را تایید نکند.
✅و اما واقعیتها :
- طبق آمار رسمی از هر چهار ازدواج
یک ازدواج منجر به طلاق میشود
- مشاوره پیش از ازدواج میتواند تا ۸۵ درصد ریسک طلاق را کاهش دهد
- کل هزینههای مشاوره پیش از ازدواج بین دویست تا پانصد هزار تومان، قابل مقایسه با چند ده میلیونی که صرف هزینههای ازدواج میکنیم، نیست. چطور ما برای خرید یک ماشین شاید چند ماه وقت صرف کنیم و مشورت هم بگیریم اما برای مهمترین انتخاب زندگیمان نه!؟
باور کنید تمام زوجینی که به سمت طلاق و تعارض رفتند، خودشان فکر میکردند انتخاب درستی داشتند.
مشاوره پیش از ازدواج را جدی بگیریم.
@tarbyateslamy
#انتظارات_مثبت
👈 زنی که معتقد است مردها بی احساس، بی توجه و غیرقابل اعتماد هستند، با مردهایی با این خصوصیات رو به رو می شود.
👈 زنی که انتظار دارد مردی را بیابد که مهربان، احساساتی و قابل اعتماد باشد، با چنین مردی مواجه خواهد شد.
این تصادفی نیست. انتظارات مثبت سبب میشود که مرد خود را فردی با ارزش بداند و تا آنجا که ممکن است نیازهای زن را برآورده کند.
از کتاب زنان باهوش انتخابهای احمقانه
✍️ #ملوین_کیندر
@tarbyateslamy
#موانع_گوش_دادن_فعال
👂یکی دیگر از عواملی که مانع گوش دادن فعال می شود، #خیالپردازی است.
⬅️اگر مدتی با کسی معاشرت کنید ممکن است بعد از مدتی به خود اجازه دهید در هنگام سخن گفتن او ذهن خود را از سخنان او منحرف کنید و به خیال پردازی در مورد مسائل مورد علاقه خود بپردازید.
به عبارت دیگر جسم شما در کنار همسرتان است ولی حواستان جای دیگری است.
در اینجا انتظار همسرتان این است که#حواست_با_من_باشه
⬅️مریم در مورد اتفاقات رخ داده در محل کارش صحبت می کند ولی رضا در همین زمان در حال رویا پردازی در مورد خرید خانه ویلایی و تهیه پول خانه است.
🌹🌹🌹🌹
#گوش_دادن_فعال
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
@tarbyateslamy
#موانع_گوش_دادن_فعال
👂یکی دیگر از عواملی که مانع گوش دادن فعال می شود، #نصیحت_کردن است.
⬅️ گاهی همسر شما به سختی می تواند یک جمله کامل بگوید، زیرا شما سریع شروع به نصیحت کردن می کنید. کنجکاوی شما برای یافتن یک راحل درست و میل شما به درست کردن همه چیز، شما را از شنیدن حرف های همسرتان و درک نیاز او به شنیده شدن غافل می کند.
💠وقتی امید شروع به صحبت کردن درباره مشکلات و نگرانی هایش درباره شغل خود می کند، شیوا با این #صحبت ها،حرف های او را قطع می کند:«تو باید دنبال یک شغل جدید بگردی، چرا به کار در یک تولیدی معمولی فکر نمی کنی؟ یا به جای بلند پروازی می توانی از فروشندگی در یک فروشگاه کوچک شروع کنی». نتیجه صحبت های شیوا این است که امید آشته تر می شود. زیرا چیزی که امید می خواست، همدلی بود و اینکه برای لحظاتی هم که شده کمتر احساس #افسردگی و #ناامیدی کند.
🌹🌹🌹🌹
#گوش_دادن_فعال
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
@tarbyateslamy
🌸🌸سوال شما 👇👇👇
سلام. ممنون از پیام های خوب کانالتون.
یکی از مطالبی که فرموده بودید این بود که نوجوان نباید سرگردان و بیکار باشد.
اما پسرم که کلاس هفتم می رود در خانه فقط تلویزیون تماشا می کند. خیلی سرد و بی حال هست. فقط باشگاه می رود. رابطه اش با پدرش خوب نیست و باهم بازی نمی کنند. با خواهرانش هم مدام دعوا می کند و اگر من وارد معرکه شوم من را می زند. یک مشاور می گفت شما به توان خود نگاه کنید و لازم نیست بیش از توانایی خود نگران باشید. اما من نگران هستم چون پدرش وقت کمی می گذارد.
به نظرم هم من و هم پدرش از بچه ها می گریزیم. راستش خودم هم سرد و بی حوصله هستم.
از طرفی نگرانم چون احساس می کنم عزت نفسش پایین است و خود را تنبل و بی خاصیت می داند.
پیشنهادتان چیست؟
@tarbyateslamy
🌸🌸پاسخ سوال شما👇👇
🌺با سلام و سپاس از اعتماد شما به کانال.
✅لطفا به چند نکته توجه کنید:
1⃣ تربیت متعادل زمانی اتفاق میافتد که شما روحیه خوبی داشته باشید. روی بهتر شدن روحیه تون حتما سرمایه گذاری کنید.
2⃣ تربیت یکی از ابعاد شکل گیری شخصیت بچههاست. ما به سهم خودمان در این شکلدهی به شخصیت سهم داریم نه بیشتر. وراثت و محیط هم خیلی اوقات کمک کننده تربیت ما هستند. از این روز محیط باشگاه و مدرسه صدرا، دو انتخاب خوب شما برای تکمیل شخصیت فرزندتان است.
3⃣ تربیت موفق با میانه روی اتفاق میافتد نه کامل نگری و ایدهآل گرایی. کارهای خوب پسرتان را بیشتر ببینید،آرامش بیشتری برایش فراهم کنید. سعی کنید به گونه ای رفتار کنید که احساس ارزشمندی مناسب تری نسبت به خود داشته باشد.
4⃣ به پدرش بازی کردن با نوجوان تان را تحمیل نکنید. هر بار که این تقاضا را تکرار می کنید، ایشان را مقاوم تر می کنید. همین که به هر بهانهای با هم باشند، بخشی از اعتماد به نفس نوجوان تان را تنظیم می کند.
5⃣ کارهایی به نوجوان تان پیشنهاد کنید که رابطهاش را با پدر بهتر کند. ببینید پدرش چه انتظار مشخصی از نوجوان دارد یا دوست دارد چه کارهای خاصی از نوجوان ببیند که دلگرم تر شود. مثلا وقتی نوجوان ماشین پدر را تمیز میکند، یا هنگامی که یک لیوان نوشیدنی جلوی پدر می گذارد یا آن وقت که در مسائل مربوط به خود به صورت خصوصی با پدرش مشورت میکند، رابطه بهتری در حال شکل گرفتن است.
6⃣ طوری رفتار کنید که نوجوان بتواند همه مسائل خودش را با شما(پدر و مادر) در میان بگذارد. سعه صدرتان را بیشتر کنید و همزمان با رشد نوجوان، خودتان هم قوی تر و با ظرفیت تر شوید.
7⃣ قطعا بخش زیادی از تربیت در عواملی است که علوم روز از آن سر رشتهای ندارند مثل دعا، احسان به دیگران، افزایش معنویت خود و خانواده و نیز گذشتهای مادرانه که اجر آن را از خود خداوند طلب میکنید.
8⃣ حتما شکوه والدگرانه خود را حفظ کنید. کاری نکنید که حتی یک بار هم به خشم فیزیکی و یا بددهنی نوجوان شما منتهی شود. وقتی قضاوتهای زودهنگام و نادرست دارید یا ترسها و نگرانی های ذهنی خود را پیش نوجوان بازگو میکنید، عملا در حال عصبی کردن او هستید. مراقب باشید در این زمینه آرامش تان را حفظ کنید. در بسیاری از موارد، سکوت و نگفتن و واکنش نشان ندادن، بهترین راهکار به شمار میآید.
9⃣ خودتان را در والدگری سرزنش نکنید چون انرژی منفی به شما می دهد و نسبت به سایر فرزندان هم سست می شوید. شما موظفید به اندازه توان و اطلاعات خود بچه ها را همراهی کنید.
🔟 فضای خانه را امن، آرام، شاد، صمیمی و طبیعی مدیریت کنید. سعی نکنید رفتارهای رسمی روان شناسی یا رفتارهای مصنوعی داشته باشید. به الهامهای مادرانه خود توجه کنید و بر اساس آن عمل کنید. گاهی لازم است نوجوان تان را در بغل بگیرید، گاهی غذای مورد علاقهاش را درست کنید و گاهی همصحبت او باشید. حتی یک نگاه با محبت بهتر از راهکارهای متعدد است.
موفق باشید.🌹
@tarbyateslamy
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#یاد_خدا
#آرامش_زندگی
شیواترین عبارت دعای عرفه که تلنگری برای همه ماست👇
پروردگارا
آن کس که تو را ندارد،چه دارد؟
و آن کسي که تورا يافته است، چه ندارد؟
آرامش سهم قلبى است كه در تصرف خداست.
یاد خدا تنها ریسمان محکمی است که در تلاطم روز های سخت زندگی، آرامش و امید را به خانواده باز میگرداند
قرار نیست و ممکن هم نیست که آرامش را یک موجود زمینی، به نام همسر یا معشوق، به ما بدهد
گر چه او هم سهمی دارد
آرامش فقط و فقط از شاهراه ارتباط با حقیقت عالم، و بندگی ایجاد می شود
🌸 قلبتان آرام و لحظاتتان خدائى🌸
روزعرفه و عید بزرگ قربان بر
شما مبارک🌹
@tarbyateslamy
#موانع_گوش_دادن_فعال
👂یکی دیگر از عواملی که مانع گوش دادن فعال می شود، #یکی_به_دو_کردن است.
⬅️ در این حالت شما فقط برای جر و بحث کردن، مخالفت کردن و مباحثه کردن گوش می کنید. بنابراین موضعی را اتخاذ کرده و بدون آنکه توجه کنید همسرتان چه می گوید، از آن موضع دفاع می کنید. در بسیاری از روابط مشکل دار، یکی به دوکردن سبک ارتباطی رایج است.
💠هر موضوعی که سارا مطرح میکرد (در مورد بچه ها،پول، خانواده) حمید سخنرانی شدیداللحنی را شروع میکرد و بدون توجه به نظرات همسرش حرفهای خود را تکرار میکرد. حمید به قدری ستیزهجو بود که قادر به گوش دادن نبود.
🌹🌹🌹🌹
#گوش_دادن_فعال
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
@tarbyateslamy
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
4⃣#عوامل_افزایش_تعارض
🔺 اضطراب پایه اکثر اختلال های روان شناختی است.
👈دکتر #مجید_همتی
@tarbyateslamy
🌸🌸سوال شما 👇👇
✅چه کنیم معرفت و شناخت کودکمان نسبت
به امام زمان(عج) بیشتر شود؟
🌸🌸پاسخ 👇👇
🍀1. هر گونه آموزش و کار تربیتی باید
متناسب با سن, درک و توان کودک انجام
شود.
🍀2.کودکان با محدودیتهای خاصی از نظر
شناختی روبرو هستند و پذیرش پارهای ازمفاهیم مرتبط با موضوع مهدویت مانند:طول عمر, پنهان بودن و انتظار طولانی، برای آنها اندکی دشوار است.
🍀3.يکي از مهمترین نمونه ها در سیره ی
پیشوایان, نمونه هايي است که در آنها ل
برخوردي صميمي, مهربان و دلنشین با
کودکان داشته اند و نیز سفارشهايي که درجهت احترام, مهرباني و همزباني با کودکان بیان کرده اند. این نمونه ها، که به طور مستقیم با کودکان سر و کار دارند.تاثیر بسیار نیز در برخواهند داشت.
🍀 4.داستانهای مربوط به کودکی حضرت را تعریف کنید.که به زبانی ساده درباره علت و فلسفه ی غیبت (مخفی شدن) حضرت از سوی خداوند توضیح می دهد .
🍀5.فلسفه و نحوه شکل غیبت را به روشی قابل فهم برای فرزند خود شرح دهید:
«خداوند ایشان را به صورت انسان
ناشناس در میان مردم قرار داد تا دشمنان نتوانند مزاحمتی برای ایشان داشته باشند».
🍀 6.شما میتوانید از همان خردسالی از
طریق تهیه کتاب های شعر, رنگآمیزی , قصه و نیز تهیه نرمافزارهای مناسب مهدوی، کودک خود را غیرمستقیم با آن حضرت اشنا کید
🍀7.تهیه و اشتراک مجلات مهدوی موجود
مانند ملیکا و انتظار نوجوان نیز میتواند
شما در رسیدن به هدف مقدستان یاری
کند.
موفق باشید🌹
@tarbyateslamy
📣توجه توجه
🌸🌸کانال مشاوره و تربیت گامی به سوی یک زندگی موفق 🌸🌸
عضو شدن در این کانال پر کاربرد و مفید را از دست ندهید
@tarbyateslamy
با نوجوان پرخاشگر خود چگونه رفتار کنم؟؟🤔
اصول اصلی تربیت فرزند چیست؟؟🤔
راه های ارتباط موفق همسران
چیست؟ 🤔
اختلال وسواس خود را چگونه درمان کنم 🤔
پاسخ همه ی این سوال ها و سوالاتی از این قبیل را در کانال مشاوره و تربیت بیابید
@tarbyateslamy
✅شما میتوانید سوالات خود را از طریق آیدی 👈
@fatemer1367
با ما درمیان بگذارید و پاسخ آن را در کوتاه ترین زمان ممکن دریافت کنید🌹
@tarbyateslamy
🌸🌸سوال شما 👇👇
سلام خانم رجبی، روزتون بخیر
دختر 9 سالهای دارم که خیلی کم حوصله است، هر کاری رو میخواد شروع کنه میترسه و زیر بار مسئولیت کارها نمیره . با دخترم چگونه رفتار کنم؟
@tarbyateslamy
🌸🌸🌸پاسخ سوال شما 👇👇
#بی_حوصلگی
سلام دوست عزیز
🍀بیحوصلگی کودکان دلایل مختلفی دارد:
1. تأمین نشدن نیازهای روانی و عاطفی
2. امر و نهی زیاد والدین
3. کاملنگر بودن والدین
4. بیتوجهی به نکات مثبت آنان
5. ناسازگاری والدین و اضطراب ناشی از آن
6. باجخواهی از والدین
7. استفاده افراطی از رسانه
8. نداشتن همبازی و دوست مناسب سن
9. احساس حقارت ناشی از کمبودها و مقایسه ناشی از آن
10. مشکلات جسمی
🍀راهکارها:
🔹سعی کنید دلایل بیحوصلگی را بر اساس لیست بالا کشف کنید.
🔹اساس تجربههای قبلی خود اقدام کنید.
🔹تغذیه مناسب، اختصاص زمان کافی به کودک و ایجاد رابطه خوب با وی را به عنوان سه عامل اصلی در نظر بگیرید.
🔹بگذارید کودک شما درباره بیحوصلگی خود با شما حرف بزند.
🔹روش جایزه را برای بهتر شدن رفتار حذف و هدیه را جایگزین نمایید.
🔹با دادن مسئولیتهای کم، شخصیتش را احیا کنید.
🔹درباره نقطه ضعف او با دیگران صحبت نکنید.
🔹خودتان الگوی یک مادر پرحوصله باشید.
موفق باشید
@tarbyateslamy
#حدیث
#درمان_ترس
عَن امیرِالمؤمنین علیه السلام: اِذا هِبْتَ اَمْرا فَقَعْ فیهِ فَاِنَّ شِدَّةَ تَوَقّیهِ اَعْظَمُ
مِمّا تَخافُ مِنْهُ.
على علیه السلام فرمود: هرگاه از کارى هراس و ترس داشتى، خود را در آغوش همان کار بیفکن، چرا که سختى پرهیز و هراس، بزرگتر از خود آن چیزى است که از آن مى ترسى
#مواجهه #ترس #اضطراب
🌹🌷🌹🌷🌹🌷
@tarbyateslamy
#موانع_گوش_دادن_فعال
👂شاید باورتان نشود اما یکی از موانع گوش دادن فعال #تسلی_دادن است.
⬅️در این حالت خیلی زود با گفته های همسرتان موافقت می کنید. به محض این که همسرتان تردید، ناراحتی و نگرانی خود را درباره چیزی ابراز میکند، شما با گفتن اینکه «بله حق با شماست.... میدانم.... متاسفم.... درستش می کنم و ....» وسط حرف او می پرید. شما به قدری نگران خوب بودن و موافق بودن با همسرتان هستید که فرصت کافی برای بیان افکارش را به او نمی دهید.
💠در این شرایط همسر شما نیاز به بیان افکارش دارد. سعی کنید اجازه دهید ابتدا او افکارش را به راحتی بیان کند و سپس شما با او #همدلی کنید.
🌹🌹🌹🌹
#گوش_دادن_فعال
@tarbyateslamy
🌸🌸🌸سوال شما👇👇👇
سلام خانم رجبی، خیلی ممنون از وقتی که برای ما میزارید ، من 24 سالمه و لیسانس شیمی دارم، یه خواستگار دارم که شرایطش اوکی و خوبه اما چند تا دروغ بهم گفته به خاطر همین از ادامه ی رابطه و ازدواج با این آدم ترس دارم، اما از طرفی به شدت بهش وابسته هستم و دوستش دارم، لطفا راهنماییم کنید.
@tarbyateslamy
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺از ازدواج کردن با چه کسانی اجتناب کنیم؟؟؟
خانم رجبی
❌نشر ویس جایز نمی با شد
@tarbyateslamy