💠 استاد بزرگ اخلاق حضرت آیت الله العظمی مظاهرے حفظہ الله:
✅پاداش بزرگ روزه
یك روایتی است كه این روایت را دو جور خواندند "الصَّوْمُ لِي وَ أَنَا أَجْزِي بِه" (من لا يحضره الفقيه ج 2: 75) مشهور این جور می گویند روزه مال من است من هم پاداش می دهم. گفته اند كه نماز و حج هم مال خدا است و خدا پاداش می دهد. پس "الصوم لی و انا اجزی به" یعنی چه؟ لذا اهل دل این "اجزی" را مجهول خواندند می گویند "الصوم لی و انا اُجزا به" روزه مال من است پاداشش خود من هستم. خودم را می دهم به این.
طریق عرفان👇👇
@tareagheerfan
🌙 تصمیم بگیرید!
🌸 مبادا در ماه مبارک رمضان از شما غیبتى، تهمتى، و خلاصه گناهى، سربزند، و در محضر ربوبى با نعم الهى و در مهمانسراى بارى تعالى آلوده به معاصى باشید.
🌸 شما تصمیم بگیرید لااقل در این یک ماه از خود مراقبت به عمل آورید؛ از گفتار و کردارى که خداوند تبارک و تعالى راضى نیست اجتناب ورزید.
🌸 از هم اکنون در همین مجلس با خداى خود عهد ببندید که در ماه مبارک رمضان از غیبت، تهمت، و بدگویى نسبت به دیگران، خوددارى کنید.
🌸 زبان، چشم، دست، گوش، و سایر اعضا و جوارح، را تحت اراده خود درآورید.
📚 امام خمینی رحمة اللّه علیه، جهاد اکبر
sharh-doa-roozhaye-mah-e-ramezan-mojtehedi_sharh-doa-rooz-aval-ramezan_02.mp3
9.28M
🎙شرح دعای روز دوم ماه مبارک رمضان توسط آیت الله مجتهدی رحمت الله علیه
🆔 @tareagheerfan
#غم_عشق
✳️استغفار و امداد الهی
یکی از اصحاب حضرت علی علیه السلام نقل می فرماید:
روزی نزد امیرالمومنین علیه السلام نشسته بودم که مرد عربی وارد شد و عرض کرد یا امیر المومنین!من مرد عیالمند و فقیری هستم و مالی که زندگی مرا کفایت کند ندارم.حضرت فرمودند ای برادر عرب!چرا استغفار نمیکنی تا حالت نیکو شود? عرض کرد :زیاد استغفار می کنم اما تغییری در زندگی ام پیدا نشده است. حضرت فرمودند ای برادر عرب!خدای متعال می فرماید:
استغفروا ربکم انه کان غفارا یرسل السماء...........................(نوح۱۰)
به درگاه خداوند توبه کنید و آمرزش طلبید که او بسیار آمرزنده است . استغفار کنید تا رحمت فراوانش را بر شما فرود آورد و شما را با ثروت و اولاد مدد فرماید,و باغ ها و نهرهای جاری به شما عطا کند.
یعنی چون به گناه بودن بعضی از اعمالت آگاه نیستی استغفار تو ناقص است زیرا از آنها استغفار نمیکنی و نتیجه نمیگیری. سپس فرمود :اینک به تو استغفاری می آموزم که اگر آنها را هنگام خواب بخوانی خدا به تو وسعت رزق عطا فرماید. دعا را نوشته به اعرابی دادند و فرمودند:شب این دعا را بخوان و گریه کن و اگر اشکت جاری نشد تباکی کن.امام حسین علیه السلام فرمود:سال بعد اعرابی به خدمت حضرت آمدو عرض کرد یا امیرالمومنین!خداوند به من نعمت های زبادی عطا فرمود. شتران و گوسفندانم آنقدر زیاد شده اند که محلی برای نگهداری انها ندارم. آن حضرت فرمود ای برادر عرب قسم به آن خدایی که محمدصلی الله علیه واله را به نبوت برگزید,بنده ای نیست که با این دعا به درگاه خدا استغفار کند مگر اینکه خدای متعال به برکت آن گناهانش را آمرزیده حوائجش را بر آورد و به مال و اولادش فراوانی و برکت عطا فرماید.
✅در این بخش کتاب مولف هفتاد استغفار امیر المومنین علیه السلام را بیان فرموده اند که قبلا در کانال ارسال شده است.
ادامه دارد.......
@tareagheerfan
طریق عرفان
بند اول اللَّهُمَّ إِنِّي أُثْنِي عَلَيْكَ بِمَعُونَتِكَ عَلَى مَا نِلْتُ بِهِ الثَّنَاءَ عَلَيْكَ
برای مشاهده هفتاد استغفار امام علی علیه السلام روی متن بالا ضربه بزنید
sharh-doa-roozhaye-mah-e-ramezan-mojtehedi_sharh-doa-rooz-aval-ramezan_03.mp3
1.91M
🎙شرح دعای روز سوم ماه مبارک رمضان توسط آیت الله مجتهدی رحمت الله علیه
🆔 @tareagheerfan
#غم_عشق
✅فیض دائم الهی
برای هر فرد مسلمان و مؤمن کاملا روشن است که تمامی خلقت نیازمند به خدای متعال است و اگر لحظه ای فیض رسانی خدا قطع گردد تمامی خلق معدوم خواهند شد. همچنین مشخص است که هیچ نیرو و اراده ای نمیتواند در جهان بدون اراده خدا تاثیر گذار باشد. ((لا مؤثر فی الوجود الی الله)). و تمامی این اسباب و علل تحت اراده خداوند متعال اثر گذار است. ما انسان ها نیز هیچ نیرو و اراده ای از خود در مقابل اراده خدا نداریم و در مقابل او فقر محض می باشیم. اوست که غنی مطلق است و اگر فیض رسانی دائم خدا نباشد معدوم خواهیم شد.
یا ایها الناس انتم الفقراء الی الله والله هو الغنیُ الحمید
ای مردم شما همگی به درگاه خدا فقیر هستید و خدا غنی و حمید است(فاطر۱۵).
لذا با درک این معنی سالک باید بداند که هر موقعیت و مقامی که دارد به واسطه عنایت خداوند متعال است و اگر میخواهد به مقامات بالاتری نیز نائل آیدباید از خدا بخواهد و از او استمداد کند.همیشه باید متذکر این نکته باشد که هر ذکر یا دستوری و یا هر برنامه عبادی که برای رشد کردن و رسیدن به خدا انجام میدهد تا هنگامیکه خواست خدا و یاری او نباشد هیچ اثری نخواهد داشت. همیشه این ذکر شریف را به یاد داشته باشیم که(لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم).
بنابراین در همه حال و در همه وقت و در هر قدمی که برای لقای خدا خواهیم برداشت از خدا استمداد کنیم و از او بخواهیم که در این راه پر از خطر دستگیر و راهنمای ما باشد که تنها یاری اوست که میتواند ما را از خطرات راه نجات عطا فرماید و فقط در حریم امن الهی است که میتوان از شر شیطان ایمن بود
خدا خود این فرمان را به ما فرموده است که دائماً از او یاری بطلبیم. هر روز در نمازهای خویش خطاب به خدا عرض مینماییم:(ایاک نعبد و ایاک نستعین);یعنی خدایا تنها تو را میپرستیم و تنها از تو یاری میجوییم. نکته مهم در این آیه این است که همانگونه که پرستش را منحصر به خدا می کند, یاری جستن را نیز به خدا منحصر میکند.
💠عالم اسباب
البته لازم است بدانیم خواست خداوند بر این قرار گرفته است که امور این دنیا به وسیله اسباب و علل جاری گردد. پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند:
اَبَیَ الله أن یَجریَ الأشیاء الّا باسبابها(بحار ج۲ ص ۹۰)
خداوند متعال اراده فرموده است که امور را به وسیله اسباب و علل انجام دهد.
انسان هنگامی که بیمار می گردد باید برای معالجه به پزشک مراجعه کند و طبق دستور او دارو مصرف کند,ولی باید بداند که شفا از خداست . در بیماری های معنوی و دستورهای طبیب معنوی که همان استاد خبیر می باشد نیز این نکته صادق است. ما باید به سراغ استاد برویم و دستورهای وی را انجام دهیم و همیشه متذکر باشیم که در واقع خداست که ما را به سر منزل مقصود خواهد رسانید. ملا هادی سبزواری میفرماید:
اَزِمَهُ الاُمورِ طُرّاً بِیَدِه
والکُلُّ مستمده من مدَدِه
یعنی که زمام همه امور به دست خداست و همه موجودات از امداد الهی کمک می جویند.
⚪️ادامه دارد......
@tareagheerfan
هدایت شده از طریق عرفان
آیت الله العظمےقاضی(رحمه الله): شب جمعه صدمرتبه و عصر جمعه صد مرتبه قرائت سوره قدر را از دست مده
@tareagheerfan
sharh-doa-roozhaye-mah-e-ramezan-mojtehedi_sharh-doa-rooz-aval-ramezan_04.mp3
1.69M
🎙شرح دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان توسط آیت الله مجتهدی رحمت الله علیه
🆔 @tareagheerfan
#غم_عشق
🔵توکل به خدا
🌷اکنون که دانستیم غیر خدا همگی هیچ کاره هستند و همه کاره خداست. با هم به خدا توکل کنیم و در این وادی پر خطر وارد شویم. نه به معلومات خودمان و یا حتی تقوایمان مغرور شویم و نه به داشتن استاد غرّه شویم. ((الله لا اله الّا هو و علی اللهِ فَلیَتَوَکَلِ المومنون)) به جز او خدایی نیست و شایسته است که مومنان به خدا توکل کنند.(تغابن۱۳).
تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافری است
راهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش
در این صورت یا به مقصد میرسیم که زهی سعادت,یا در راه میمانیم یا قبل از رسیدن به مقصود دار فانی را وداع میگوییم. در هر صورت ما برنده ایم.((که گر میرم هم اندر راه میرم)). استاد من میفرمود:زمین خورده های این راه شکست خورده های این راه,هزاران مرتبه بهتر از کسانی هستند که اهل سلوک نبوده اند. باید با توکل بر خدا در این راه قدم گذاشت و دائماً از خدا استمداد کرد.
برای استمداد از خدا,انسان باید به دعاهایی که دارای مضامین توحیدی است مانند دعای کمیل یا مناجات شعبانیه و..... روی آور و طبق دستور ائمه طاهرین صلوت الله علیهم و از لسان ایشان با خدا مناجات کرده از او استمداد کند.
✅مشکلات معنوی
البته اینجا نکته ای را لازم است متذکر شوم و آن این که در بسیاری از دعاهایی که از ائمه طاهرین علیهم السلام در کتب دعا ذکر شده است در توضیح دعا آمده است که این دعا برای رفع پریشانی ها و گرفتاری ها بسیار خوب است,یا اینکه خواندن این دعا برای شفای بیماری ها مناسب است. با دیدن اینگونه توضیحات سریع به سراغ مسائل مادی و دنیوی رفته و از بُعد دیگر آن غافل میگردیم. البته اینگونه دعاها برای مطالب مادی نافع است ,ولی نباید از بعد دیگر ان غافل بود. واقعاً چه کسی است که بیمار معنوی نبوده و نیازمند شفا نباشد?یا چه کسی بیشنر از سالک الی الله نیازمند یاری و دستگیری است? چه کسی بیشتر از او دچار دشمن است?چه گرفتاری سخت تر از گرفتاری های این راه است?انسان مؤمن میتواند با در نظر گرفتن این نکته با استفاده از اینگونه دعاها نیز از خدا استمداد کند و از او در رفع گرفتاری ها و مشکلات راه یاری بجوید. در مفهوم دعا نیز باید دقت نمود. چه بسا در متن دعا راه خلاصی از مشکلات نیز گفته شده باشد. شما به این دعا و توضیحات قبل از آن دقت بفرمایید: کفعمی در بلد الامین دعایی مروی از حضرت امیر المومنین علیه السلام نقل کرده است که هر ملهوف و مکروب و محزون و گرفتار و ترسانی آن را بخواند حق تعالی او را فرج کرامت فرماید و آن دعا این است:
یا عماد من لا عماد له و یا ذُخرَ من لا ذُخر له.........
ای تکیه گاه کسی که برای او هیچ کسی تکیه گاه نیست و ای ذخیره کسی که برای او هیچ ذخیره ای نیست.
در این دعا ابتدا ممکن است انسان اینگونه تفسیر کند که خدا مورد اعتماد و تکیه گاه کسی است که اهل دنیا به او پشت کرده و هیچکس تکیه گاه او نشده است. ناچار او به درگاه خدا روی آوده است. ولی در تفسیری دیگر اینگونه میتوان گفت که ای اعتماد برای کسی که میداند اعتماد کردن تنها به تو شایسته است و هیچ کسی دیگر سزاوار اعتماد نیست.
افق این تفسیر بسیار بالاتر از تفسیر قبل است و در حقیقت این مطلب به سالک القا میکند که هیچ کسی جز خدا نمیتواند مورد اعتماد باشد. اعتماد به غیر خدا شرک است. پس ای سالک فقط با اعتماد به او در این راه قدم بگذار.
الهی بــی پنـاهــان را پنــاهـی
بسوی خسته حالان کن نگاهی
چه کم گـردد زسلطان گــر نوازد
گدایـــی را ز رحمت گاه گاهــی
مرا شرح پریشانـــی چه حاجت
کــه بر حال پریشانـم گواهـــــی
الهــی تکیـــه بر لطف تـو کـردم
که جز لطفت ندارم تکیه گاهـی
دل سرگشته ام را راهنمـا باش
که دل بی رهنما افتد به چاهی
نهــاده ســر بــه خـاک آشیـانت
گدایی، دردمنـدی ،عذر خواهـی
امید لطف و بخشش از تـو دارم
اسیری ،شرمساری ،روسیاهی
تهی دستی که با اشک ندامت
زپـا افتـــــــاده از بـار گنـــاهـــی
گرفتــــم دامن بخشنـــده ای را
که بخشد از کرم کوهی بکاهی
رحیمی،چاره سازی،بی نیــازی
کریمی،دلنـــوازی،دادخـــواهــی
خوشا آنکس که بندد با تو پیوند
خوشا آن دل که دارد با تو راهی
مـــران از آستــــــانت بینــــوا را
که دیگر در بساطم نیست آهی
مقام و عز و جاهت چون ستایم
کــــه برتر از مقام و عز و جاهی
فنـــا کــــی دولت ســرمد پذیرد
کــــه اقلیـــم بقـــا را پادشاهی
ز نخــــل رحمت بــــی انتهــایت
بیفکن ســایه بر روی گیــاهــی
به آب چشمه لطفت فرو شوی
اگر سرزد خطایی اشتباهـی
مـران یارب زدر گاهت توما را
پنـاه آورده سـویت بـی پناهــی
🔷ادامه دارد.......
هدایت شده از طریق عرفان
در روز جمعہ صد نفحہ یا صد رحمت نازل مے شود. نود و نہ تاے آن براے کسے است کہ سوره قدر را در عصر جمعہ یکصد باربخواند و براے او همچنین نصیبے درآن یک رحمت دیگر هم هست.
📚میرزا جواد اقا ملکی
@tareagheerfan
sharh-doa-roozhaye-mah-e-ramezan-mojtehedi_sharh-doa-rooz-aval-ramezan_05.mp3
1.86M
🎙شرح دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان توسط آیت الله مجتهدی رحمت الله علیه
🆔 @tareagheerfan
#غم_عشق
💠اشتغال دائم به اسماءالله
یکی از مواردی که برای استمداد از خداوند لازم است شناخت عمیق و دقیق اسماء خداست. طالب خدا و عاشق خدا باید سروکار دائم با اسماءالله داشته باشد و از این گنج بی پایان بهره لازم را ببرد. هنگامی که سوره انعام نازل شد,خداوند متعال به احترام سوره انعام هفتاد هزار ملک فرستاد. به این دلیل که برای هر اسمی از اسماء خدا هزار ملک موکّل هستند و چون در سوره انعام هفتاد نام خدا هست لذا هفتاد هزار ملک این سوره را بدرقه کردند.اسماء خداوند متعال رابط خوبی بین ما و خدا هستند و بسیار مناسب است که سالک از اسماءالله در سیر الی الله استفاده کند.
🔴ای راهنما به هر زبان در افواه
از نام تو بردند زبان ها به تو راه
یزدان و کرسطوس وچو تاری الله
لا حول و لا قوه الا بالله
یزدان به فارسی کرسطوس به رومی تاری به ترکی و الله به عربی همگی به معنی خداست. خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید:
قل ادعواالله اوِ ادعوا الرحمن ایّاً ما تدعوا فلهُ الاسماءُالحسنی.(اسرا۱۱۰).
ای پیامبر به امت بگو خدا را با نام الله یا رحمن بخوانند به هر نامی که بخوانند او را اسمایی زیبا و جالبی است.
🔷نود و نه نام برای خدا
همه اسماء خدا اسماءالحسنی هستند ولی ممتازترینش نود و نه نام مقدس است که در توحید صدوق باب اسماءالله تعالی حدیث هشتم آمده است و نحوه خواندنش این است که حرف نداء به آنها افزوده شود ;مثلا اینطور خوانده شود یا الله یا اله یا واحد.......
و اینک اصل حدیث:
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:برای خداوند متعال نود و نه اسم است. هر کس آنها را احصاء کند و برشمارد داخل بهشت میشود. و آنها عبارت است از:
الله-ألإله-الواحد-الاَحَد-الصّمد-الاوّل-الآخِر-السّمیع-البصیر-القدیر-القاهر-العلیّ-الاعلی-الباقی-البدیع-البادی-الاَکرَم-الظّاهر-الباطن-الحیّ-الحکیم-العلیم-الحلیم-الحفیظ-الحق-الحَسیب-الحمید-الحَفیّ-الرّب-الرّحمن-الرّحیم-الذّاری-الرّزاق-الرّقیب-الرّؤوف-الرّائی-السّلام-المؤمن-المُهَیمِن-العزیز-الجبّار-المتکبر-السُّبّوح-الشّهید-الصّادق-الصّانع-الطّاهر-العَدل-العفُوّ-الغفور-الغنیّ-الغیاث-الفاطر-الفَرد-الفتّاح-الفالِق-القدیم-الملک-القدّوس-القویّ-الرّقیب-القیّوم-القابِض-الباسِط-قاضی الحاجات-المجید-المولی-المنّان-المحیط-المبین-المُقیت-المصوّر-الکریم-الکبیر-الکافی-کاشف الضُّرّ-الوِتر-النّور-الوهّاب-النّاصر-الواسع-الوَدود- الهادی-الوفیّ-الوکیل-الوارث-البِرّ- الباعث-التّواب- الجلیل- الجواد- الخبیر-الخالق-خیرُ النّاصرین-الدّیّان- الشّکور-العظیم- اللَّطیف- الشّافی.
قابل تذکر است که حضرت میفرمایند:نود و نه اسم است لیکن در ذکر اسماء,صد عدد عنوان شده است. یکی از وجوه توجیه آن این است که لفظ جلاله (الله) از عدد خارج است و در واقع عنوان مسمّی دارد که نود و نه اسم بر آن جاری است.
✅ادامه دارد.......
🆔 @tareagheerfan
هدایت شده از طریق عرفان
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان
شما عزیزان میتوانید با جستجوی
#غم_عشق به مطالب صفحات قبلی دسترسی پیدا کنید.
💠انتقادات و پیشنهادات خودتون رو با ما در میان بزارید👇
@mahdizolfaghary1371
May 11
🌷حضرت آیت الله العظمی مظاهری سلمہ الله:
🎋 اگر لیاقت داشته باشیم و در ماه مبارک رمضان سازندگی داشته باشیم، عیدی روزعید فطر خود خدا و حکومت خدا بر دل است و تجلی پروردگار عالم در دل ما و پیدا شدن نورانیت خاصی برای ماست و اگر به این اندازه خودسازی نکرده باشیم، لاأقل عیدی خدا عاقبت به خیری و رفع گرفتاریها و استجابت دعاهاست. این وعده قرآن و وعده روایات است و وعدۀ پیغمبر اکرم «صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» راجع به ماه مبارک رمضان است..🍂
به ما بپیوندید👇👇
@tareagheerfan