31.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 خاطره مرحوم #قیصر_امینپور از ابداع و ذوق شعری استاد #شهریار
[اگر (در وجود شاعر) ذوق باشد، موانع هنرآفریناند...]
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🔖 تاریخِ شَفاهیِ قُم🔖
📽 خاطره مرحوم #قیصر_امینپور از ابداع و ذوق شعری استاد #شهریار [اگر (در وجود شاعر) ذوق باشد، موانع
📸مزار مادر شهریار در قم
🔸️خانمننه خشکنابی، مادر استاد #محمدحسین_شهریار، در روز سه شنبه ۳۱ تیرماه ۱۳۳۱ شمسی فوت کرده و پیکر وی در #قبرستان_نو در قم به خاک سپرده شد.
🔹️شهریار پس از اتمام مراسم خاکسپاری مادرش، شعر معروف خود را در مدح #مادر سرود:
[ آهسته باز از بغل پلهها گذشت
در فکر آش و سبزی بیمار خویش بود
امّا گرفته دور و برش هالهای سیاه
او مرده است و باز پرستار حال ماست
در زندگیّ ما همه جا وول میخورد
هر کُنج خانه صحنهای از داستان اوست
در ختم خویش هم به سر کار خویش بود
بیچاره مادرم ... ]
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🌀روزهای آخر نویسندهی مفاتیحالجنان
🔸حاج #شيخ_عباس_قمی در اواخر عمر در نجف ساکن بود اما وقتی کربلا میآمد مهمان آقای #قمی بود. آقای قمی قوم و خويش آنها بودند.سال آخر عمر ایشان ما برای درک ایام محرم و صفر آمده بودیم #کربلا. در آن ایام ایشان هم کربلا بود.
🔹نزدیک ایام #عرفه خبر آمد حاج شیخ عباس مریض است. پدرم گفت: بیا برویم #عیادت. یک ماشین سوار شدیم و رفتیم برای دیدنشان. ایشان در خانه یک بزّاز ساکن شده بود. خودش #تنها بود. همسرش نبود. نمی دانم شاید فوت کرده بود.
🔸️وقتی وارد خانه شدیم دیدیم همه اتاقها پر است. آن وقت حاج شيخ عباس که از کتاب #مفاتيح او، کتابفروشها در تهران #ميليونها تومان استفاده میکردند را در راهروی خانه جا داده بودند. در رختخواب خوابیده بود و #استسقاء داشت و مدام آب میخورد. ما را که دید بلند شد نشست و احوالپرسی کرد.
🔹️سه چهار روز بعد از این ملاقات خبر وفات ایشان به ما رسید. تهرانیها شنیده بودند که حاج شیخ فوت شده و خانوادهاش هیچ #پولی ندارند؛ برای او یک حقوقی قرار دادند. مردم #کربلا تشییع مفصلی کردند.
🔸️حاج آقا حسین #قمی مجلس مفصلی در کربلا گرفت و پدرم در آن مجلس سخنرانی کرد و سابقه دوستی خود با حاج شیخ عباس را تعریف کرد. مردم خیلی متاثر شدند.بعد هم ایشان را به #نجف بردند و در ایوانی که مقابل آن آقای حکیم نماز می خواند دفن کردند.
📚منبع: مصاحبه آیتالله محمد واعظزاده خراسانی با مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
📷 تصویر گذرنامه حاج شیخ عباس قمی
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 گشت و گذار در محلههای قدیمی شهرهای زیبایمان #قم و مرور خاطرات کودکی...
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🌀 شاهزاده سرین، پسر رئیس ساواک قم
🔸️سرین بدیعی که با عنوان #شاهزاده_سرین شناخته میشود، در سال ۱۳۵۰ در تهران به دنیا آمده است.
او فرزند #حسن_بدیعی رییس ساواک قم در سال ۱۳۴۲ و ۱۳۴۳ است.
🔹️سرین بدیعی در یکی از توئیتهای خود اعلام کرد که تمامی #قرآنهای جهان را باید به آتش بکشید و #مسجدها را با خاکستر یکسان کرد. وی پیش از این ویدیوهایی از خود در شبکههای اجتماعی منتشر کرده بود که در آن مخاطبان خود را به #آتشزدن قرآن دعوت میکرد.
🔸️او که سال گذشته حضور خود در ایران را در صفحهی اینستاگرامش منتشر کرد، به جرم #هتاکی به مقدسات در ششم فروردین ۱۴۰۳ در استان #البرز بازداشت شده است.
🔹️وکیل وی در ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ اعلام کرد که سرین در رابطه با چندین جرم در مجموع به ۹ سال و ۱ ماه #زندان محکوم شده است.
🔸️پدر او #حسن_بدیعی رئیس ساواک قم و عامل دستگیری #امام_خمینی در سال ۱۳۴۳ بود که پس از بازداشت امام خمینی به درجه #سرتیپی ارتقا یافت. یکی از سمتهای بدیعی در ساواک مسئولیت #هماهنگی فعالیتهای سه سرویس امنیتی ساواک، موساد و سیا گفته شده است.
🔹️وی پس از انقلاب در هفته اول شهریور ۱۳۵۸ هنگامی که در خانههای #فضلآباد شیراز پنهان شده بود، متوجه شد گروه ضربت #سپاه پاسداران محل اختفای وی را شناسایی و محاصره کرده است.
🔸️او قصد داشت با پریدن از دیوار، از محل اختفا بگریزد که با تیراندازی هوایی مأموران و با مساعدت مردم، #دستگیر و تحویل دادگاه انقلاب #شیراز شد تا برای محاکمه به #قم اعزام شود. اما در ۳ آبان ۱۳۵۸ و پیش از #محاکمه به علت سکته #قلبی در زندان درگذشت.
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸 مسافرخانه #دربگاه_مقدسه
🗓 دوران پیروزی انقلاب اسلامی
📍خیابان آستانه؛ جنب مدرسه فیضیه
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸 نویسنده و عکاس #آلمانی به همراه فرزندانش در قم
🗓دوم فروردین ۱۳۶۳
📍میدان آستانه
🔹️نام وی Casey Hugelfink است که با یک ایرانی ازدواج کرد و در سالهای ۵۹ تا ۶۸ چندبار به #قم سفر کرده و عکسهای جالبی ثبت نموده است.
🔸️جملۀ روی دیوار سمت راست: «برادران از پاسداری خوب #پاسداری کنید»
منبع: (قمشناسی)
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
67.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 بازیگران زمان طاغوت در مدرسه فیضیه
🔸️#فریاد_مجاهد به کارگردانی مهدی #معدنیان در شهریور سال ۱۳۵۸ به عنوان نخستین دستاورد #سینمای پس از انقلاب به روی پرده رفت.
🔹️ستار #هریسی داداشپور تهیهکنندۀ فیلم پیش از آن نسخهای از فریاد مجاهد را به قم برد و برای حجتالاسلام شهاب #اشراقی، داماد امام، نمایش داد تا بتواند پشتوانهای محکم از جانب روحانیت برای فیلمش دست و پا کند.
🔸️دیداری که موفق هم بود و به جلب نظر اشراقی انجامید، چنانکه با #توصیهنامهای به قلم مرحوم اشراقی که به تاریخ ۲۹ مرداد ۵۸ نوشته شده بود به تهران بازگشت و همین توصیهنامه ضامن #نمایش عمومی فیلم شد.
🔹️نتیجۀ کار آنها فیلمی نبود که مورد #پسند مدیران سینمایی آن روزگار باشد. شرایطی که باعث شد فیلم به عنوان اثری به شدت #شعاری، عوامزده و سطحی که بدون مجوز دولت اکران شده بود، با حکم آیتالله #قدوسی از اکران پایین کشیده شود.
🔸️داستان فیلم به واقعهٔ حمله به مدرسهٔ #فیضیه و کشتار طلاب و دستگیری امام #خمینی میپردازد که بعد از آن تنی چند از افراد مذهبی در شهر قم تصمیم میگیرند تا یک گروه انقلابی و مسلح ایجاد کنند و با رژیم #پهلوی به ستیز برخیزند.
🔹️بهمن #مفید، کیومرث #ملکمطیعی، محبوبه #بیات، حسین خالقی، حسین خانیبیک، سیروس #گرجستانی و... از جمله بازیگران فریاد مجاهد بودند.
📩 لینک دانلود نسخه کامل فیلم
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸 مراکز واکسیناسیون #آبله در قم
🗓سال ۱۳۵۱ شمسی
🔹️خیابان بیمارستان: خیابان معلم کنونی
🔸️خیابان محمدرضاشاه پهلوی: خیابان انقلاب کنونی
🔹️خیابان تهران: خیابان امام خمینی کنونی
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸 تصویری از میدان آستانه #قم
🗓سال ۱۳۶۳
🎞عکاس: Caesy Hugelfonk
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom