#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_انفال
اى پيامبر، به اسيرانى كه در دست شمايند و از آنان فديه گرفتهايد، بگو: اگر خداوند در دلهاى شما خيرى (ايمان و حقباورى) سراغ داشته باشد، بهتر از آنچه از شما گرفته شده به شما مىدهد و شما را مىآمرزد، چرا كه خداوند آمرزنده و مهربان است. (70)
و اگر خواستند به تو خيانت كنند و بار ديگر آتش جنگ را بر ضدّ تو شعلهور سازند، خدا تو را بر آنان پيروز خواهد ساخت، چرا كه آنان پيشتر نيز به سبب كفرشان، به خدا خيانت كردند و خدا تو را بر آنان چيره ساخت، و خدا به خيانت آنان داناست و براساس حكمتش، تو را بر آنان چيره مىسازد. (71)
كسانى كه ايمان آورده و به مدينه هجرت نموده و با مال و جانشان در راه خدا جهاد كردهاند، و كسانى كه پيامبر و مؤمنان را در مدينه جاى داده و خدا و رسولش را يارى نمودهاند، اينان بر يكديگر ولايت دارند، و كسانى كه ايمان آورده ولى هجرت نكردهاند، از ولايت آنان چيزى بر شما مقرّر نيست، تا آنكه هجرت كنند، مگر ولايت يارىرسانى كه اگر از شما در امر دين كمك خواستند بر شماست كه آنان را يارى دهيد، مگر اينكه بر ضدّ قومى باشد كه ميان شما و آنان پيمانى [مبنى بر عدم تعرّض] منعقد شده است، و خدا به آنچه مىكنيد بيناست. (72)
كسانى كه كفر ورزيدهاند ولىّ يكديگرند و خدا ميان شما و آنان ولايتى مقرّر نكرده است. اگر قانون ولايت را كه ميان شما مؤمنان مقرّر شده است به كار نبنديد و يا پيوند ولايت با كافران داشته باشيد، در زمين فتنه و فسادى بزرگ روى خواهد داد. (73)
و كسانى كه ايمان آورده و هجرت نموده و در راه خدا جهاد كردهاند، و آنان كه به پيامبر و مهاجران جاى داده و خدا و رسولش را يارى كردهاند، اينان همان مؤمنان راستيناند كه برايشان آمرزش و رزقى ارجمند است كه در بهشت نصيبشان خواهد شد. (74)
و كسانى كه پس از اين ايمان بياورند و هجرت نمايند و همراه شما جهاد كنند، از شما خواهند بود و پيوند ولايت ميان شما و آنان برقرار مىگردد، و خويشاوندان در ارث بردن از يكديگر بر ديگران مقدّماند و اين حكم در كتاب خدا ثبت شده است. بنابراين، از اين پس هجرت و اخوّت ايمانى سبب ارث نخواهد بود. به يقين، خداوند به هر چيزى داناست. (75)
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۸۶🌷
چند نشانه ی دیگر از مؤمنان واقعی:
در آیات ابتدایی این سوره، با چند ویژگی از ویژگی های مؤمنان واقعی آشنا شدیم. این آیه نیز چهار ویژگی دیگر از صفات مؤمنان حقیقی را بیان کرده است:
1ـ ایمان: مؤمنان راستین، افراد متعصّب و لجبازی نیستند که بر عقاید نادرست پافشاری کنند؛ بلکه انسان های آزاده ای هستند که براحتی در برابر حقیقت تسلیم می شوند، و از سوی دیگر چنان حقیقت را باور می کنند که هیچ¬چیز و هیچکسی نمی تواند آنان را از حقیقت بازگرداند.
2ـ جهاد در راه خدا: واژه ی «جهاد» به معنای «تلاش و کوشش» است و چون جنگ با دشمن، به تلاش و زحمت فراوانی نیاز دارد، به جهاد معروف شده است. به هر حال، مؤمنان راستین، تمام تلاش و کوشش خود را در راه خدا و دین او به کار می گیرند؛ خواه این تلاش، در صحنه ی نبرد با دشمنان خدا و با دل کندن از جان یا مال باشد، یا در پیکار با شیطان رجیم، یا تلاش و کوشش برای انجام دستورهای خدا در زندگی و پرهیز از نافرمانی او.
3ـ هجرت در راه خدا: اگرچه افراد باایمان، مانند همه ی مردم، به وطن خویش علاقه دارند، این علاقه آنان را اسیر خود نمی کند و اگر ماندن آنان در یک سرزمین، ایمانشان را به خطر بیندازد، از آنجا دل می کنند و به سرزمینی هجرت می کنند که بتوانند با آسودگی به وظایف دینی خود عمل کنند.
4ـ پناه دادن به افراد باایمان و یاری آنان: مؤمنان راستین، در قبال مشکلات و گرفتاری های مسلمانان دیگر بی تفاوت نیستند؛ بویژه اگر گروهی از مسلمانان به علت دینداری شان از سوی دشمنان خدا آزار و اذیت ببینند و به سرزمین آنان مهاجرت کنند، ایشان با تمام وجود از آنان پذیرایی کرده، به آنان پناه می دهند و یاریشان می کنند. داستان مهاجرت مهاجران مکّه و یاری و حمایت انصار مدینه در صدر اسلام، سرمشقی برای تمام مسلمانان تاریخ بوده که در راه دین خدا از تمام علاقه های مادّی خود گذشتند و با تمام وجود به برادران دینی خود یاری رساندند.
براستی اگر ما جای آنان بودیم، حاضر می شدیم از وطن خود مهاجرت کنیم، یا خانه و کاشانه و داراییمان را با یکی از مهاجران تقسیم کنیم؟ آری، ایمان و دینداری، تنها با ادّعا و سخن به دست نمی آید؛ بلکه حقیقتی است که در وجود انسان پدیدار می شود و نشانه هایی دارد که باید همه ی ما آن ها را بشناسیم و خود را بسنجیم که تا چه اندازه به مؤمنان حقیقی نزدیک شده ایم.
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
بیاد نام زیبایت پدر
که سه حرف بیشتر نیس ولی برای من دنیائی پر از حرف بود
سال ۸۳ بود
شنبه ۴ بهمن ساعت حدود ۱ الی ۱نیم ظهر
که خدا یکی از بهترین بندههاشو دعوت کرد به سوی خودش
با بودنش پشتم گرم بود
دلم قرص بود
قدم هایم محکم و استوار
و آرامشی در تمام وجودم
اما دیگر نبود....
پر کشید و از پیش ما رفت
😭😭😭😭😭
آری پدر عزیزم ما رو در امان خدا گذاشت و رفت
ما موندیم و جای خالی پدر و دلی پر از غم و درد و تنهائی
😭😭😭😭😭😭😭
پدرم پانزدهمین سال آسمانی شدنت مبارک باشد
دعایم کن که سخت محتاج دعایت هستم
روحت شاد
و یادت تا ابد در دلها زنده و جاوید باد
دسته گلی هدیه کنید به زیبائی ذکر صلوات و فاتحه
🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊
💠 به نام خداوند جان و خرد!
سلام به شما
خستگی را در رختخواب رخوت بپیچیم
و کفش هایمان را به صبحی تازه آشنا کنیم
و با سلامی دوباره به آفتاب سفر صبح را آغاز کنیم
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅سلام و ادب
روز جمعه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ
✅ ذکر روز جمعه :
اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ ( خدایا رحمت بفرست بر محمد و خاندان محمد )
100 مرتبه
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼
آیات صفحه🌹(187)🌹را تلاوت کرده و به پیامبران، اماممان، خانم فاطمه الزهرا(س)و خانم معصومه(س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_توبه
از سوى خدا و پيامبرش به مشركانى كه با آنان پيمان بستهايد اعلام مىشود كه پيمان ميان شما و آنان ملغى و بىاعتبار است. (1)
بنابراين، اى مشركان، چهار ماه در اين سرزمين بگرديد؛ اين مدّت را به شما مهلت مىدهيم و شما را از تعرّض مؤمنان در امان مىداريم تا بينديشيد و براى سرنوشت خويش تصميم بگيريد، يا از شرك دست برداريد و يا آماده نبرد شويد، و بدانيد كه شما نمىتوانيد خدا را درمانده كنيد، و بدانيد كه خداوند كافران را خوار و ذليل خواهد كرد. (2)
و در روز حجّ اكبر (روز عيد قربان) از سوى خدا و پيامبرش به مردم ابلاغ مىشود كه خدا پيمان مشركان را ملغى كرده و پيامبرش نيز چنين كرده است. پس اگر از شرك باز گرديد اين براى شما بهتر است، و اگر از اين دعوت روى برتابيد، بدانيد كه شما نمىتوانيد خدا را درمانده كنيد، و تو اى پيامبر، كافران را به عذابى دردناك نويد ده. (3)
امّا مشركانى كه با آنان پيمان بستهايد و از پيمانشان چيزى نكاسته و كسى را بر ضدّ شما يارى نكردهاند، پيمانشان ملغى نيست، بنابراين پيمانشان را تا مدّتى كه براى آنان مقرّر شده است به پايان رسانيد كه وفاى به پيمان نشانگر تقواپيشگى است و خداوند تقواپيشگان را دوست مىدارد. (4)
و چون آن مهلت چهار ماهه كه جان و مال مشركان در آن مصون شمرده شد، به پايان رسد، آنان را هرجا و هر وقت كه يافتيد بكشيد، يا بگيريدشان و يا آنان را به محاصره درآوريد و يا در هر كمينگاهى در كمينشان بنشينيد؛ پس اگر از شرك بازگشتند و به توحيد گراييدند و احكام اسلام را پذيرفتند پس نماز بر پا داشتند و زكات پرداختند آزادشان بگذاريد كه خداوند توبهكنندگان را مىآمرزد و آنان را مورد رحمت خود قرار مىدهد. (5)
و اگر يكى از آن مشركان محارب از تو امان خواست تا نزد تو آيد و از محتواى دعوتت با خبر شود، او را امان ده تا نزد تو آيد و كلام خدا را بشنود و با آن آشنا شود، سپس او را به جاى امنش برسان. اين بدانسبب است كه مشركان نا آگاهند و لازم است اين فرصت به كسانى كه در پى تحقيقاند داده شود. (6)
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
187-menshavi-tah.mp3
8.94M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۱۸۷
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
صفحهی ۱۸۷
جزء #۱۰
#سوره_مبارکه_التوبه
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
187-menshavi-tad.mp3
851.5K
تلاوت تدویر استاد منشاوی ص۱۸۷
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۸۷🌷
قطع رابطه ی کامل و لغو هر گونه پیمان با مشرکان:
هشت سال پس از هجرت پیامبر، شهر مکّه را مسلمانان فتح کردند و قلب سرزمین حجاز را به دست گرفتند و قدرت برتر آن سرزمین شدند. در آن زمان، پیامبر بنا بر صلاح دید خود، با برخی از اقوام و قبایل مشرک، «پیمان ترک جنگ» بسته بود و هر دو طرف عهد کرده بودند که از هر گونه تعرّض به یکدیگر و جنگ بپرهیزند. مشرکان امّا که با فتح مکّه پایگاه خود را از دست داده بودند، پیوسته نقشه ی نابودی مسلمانان را در سر می پروراندند و برای اقدام بر ضد مسلمانان آماده می شدند. از سوی دیگر، برخی از آداب و رسوم شرک آمیز آنان هنوز در محیط کعبه ـ که خانه ی مقدّس خدا و حرم پاک اوست رواج داشت؛ رسومی مانند طواف خانهی خدا به صورت عریان! پیامبر خدا از این وضیعت ناخشنود و منتظر فرمان الهی و تعیین تکلیف از جانب خدا بود. تا این که در سال نهم هجرت پیش از آغاز مراسم حج این آیات بر آن حضرت نازل شد و قاطعانه به پیامبر و مسلمانان ابلاغ شد که از این پس هر گونه پیمان و عهدنامه ای که میان آنان و مشرکان برقرار بوده، ملغی ست.
بر اساس این آیات، مشرکان چهار ماه فرصت داشتند که در مورد وضعیت خود بیندیشند و یکی از این دو راه را انتخاب کنند: یا اسلام بیاورند و در پناه اسلام، به سعادت دنیا و آخرت برسند؛ یا راه و رسم ننگین بت پرستی را ادامه دهند، که در آن صورت دیگر در امان نخواهند بود و فرصت زندگی از ایشان گرفته خواهد شد؛ زیرا شرک و بت پرستی، آفتی ست که نه تنها فرد مشرک، که جامعهی انسانی را به فساد می کشد و نابود می کند. پس از نازل شدن این آیات، پیامبر ابوبکر را مأمور کرد تا پیام خدا را در مسجدالحرام و در حضور مردم قرائت کند؛ شاید بدین علت که او معمولاً در جنگ ها کناره گیری می کرد و کسی از مشرکان به دست او کشته نشده بود. هنگامی که ابوبکر به نزدیک مكه رسید، جبرئیل از سوی خدا بر پیامبر نازل شد و به آن حضرت پیغام داد که فرمان خدا را فقط خود پیامبر یا شخصی از خاندان آن حضرت باید برای مردم بخواند. به همین سبب، پیامبر، حضرت علی را به سوی مکّه فرستاد. با اینکه بسیاری از اقوام و بستگان مشرکان در جنگ ها توسط حضرت علی کشته شده بودند و آنان کینه ی شدیدی از او به دل داشتند، آن حضرت، پیام را از ابوبکر گرفت و با شجاعت تمام در روز عید قربان و در سرزمین منی در میان مردم قرائت کرد. نکاتی که علی به کفّار اعلام کرد، این ها بود:
1ـ اعلام قطع رابطه و لغو پیمان
ها؛
2ـ ممنوعیّت شرکت مشرکان در حـج از سـال آیـنده؛
3ـ ممنوعیّت طواف در حال برهنگی؛
4ـ ممنوعیّت ورود مشرکان به خانه ی خدا. ذکر دو نکته از نکات این آیات لازم است:
1ـ آیه ی 4، گویای این است که مشرکانی که بر سر عهدشان با مسلمانان بمانند و بر ضد آنان توطئه چینی نکنند، تا پایان مدّت معاهده در امان هستند. این مطلب، نشانگر حساسیّت فوق العاده اسلام نسبت به رعایت عهد و پیمان حتّی با مشرکان است.
2ـ آیه ی 6 چنین می گوید که اگر یکی از مشرکان حتّی پس از اتمام مهلت چهارماهه بخواهد با اسلام آشنا شود، پیامبر و مسلمانان وظیفه دارند در کمال امنیّت و آرامش او را با تعلیمات اسلام آشنا کنند و سپس به محلّ امن خودش برسانند. براستی این آیه، نشانه ی بزرگی برای حمایت دین اسلام از فکر و اندیشه است و بیانگر این حقیقت که دست بردن به شمشیر، آخرین مرحله در پیش برد اهداف اسلامی است .
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯