✨دادگستری استان خراسان رضوی
✅دادرسی علنی برخط(آنلاین)
🗓زمان: یکشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۲
🔸 جلسه شماره ۱۷۲
⏱ساعت ۹:۳۰ صبح
♦️موضوع: خلع ید
💠شعبه ۵ حقوقی شهرستان نیشابور
آدرس اینترنتی جلسه
https://skyroom.adliran.ir/ch/mashhad1
مدیریت آموزش دادگستری استان خراسان رضوی
https://splus.ir/khredu
#تازه_نشر
تازه ترین شماره نشریه تمدن حقوقی (صاحب امتیاز؛ یاسر شاکری)، به شماره17 (زمستان 1402) در مورخه 1402/12/01 منتشر که در آن تعداد22 مقاله نمایه شده است. لیست مقالات نشریه مذکور دراین شماره به شرح ذیل می باشد.
1) بررسی ضرورت افشاء وجود قرارداد تامین مالی داوری بین المللی توسط شخص ثالث و لزوم صیانت از افشاء سایر اطلاعات
2) سیاست کیفری افتراقی قانون نیروهای مسلح در قبال فروش اموال و اشیای نظامی
3) کیفیات مشدده جرم در حقوق کیفری ایران
4) مبانی حقوق طبیعی جان لاک و تاثیر آن در کنوانسیون حقوق کودک
5) قضازدایی؛ نگرشی برای پیشگیری از پایداری بزهکاری نوجوانان
6) بررسی مفهوم دارنده سند تجارتی
7) تاثیر سبک زندگی اسلامی در پیشگیری از جرایم یقه سفیدها: بررسی فقهی و حقوقی
8) روش های حل و فصل اختلافات در قراردادهای فیدیک
9) واکاوی سیر تکوینی پدیده مجرمانه نسل کشی در بستر تاریخی
10) نقش قاضی اجرای احکام کیفری در بازدارندگی و فردی کردن مجازات
11) نقد و ارزیابی مسئولیت مدیران در قبال بدهی های مالیاتی شرکت بر اساس لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت و قانون مالیات های مستقیم
12) جرائم مالیاتی با دیدگاه کیفر شناختی در حقوق ایران
13) مرجع صالح و عنوان خواسته در دعاوی ملی شدن اراضی
14) چالش های اجرایی دفاتر حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان با محوریت نقش دادیار
15) مسئولیت زیست محیطی شرکت های چندملیتی در صنعت نفت با تاکید بر اصل «پرداخت آلوده ساز»
16) تاثیر عدالت ترمیمی و سیاست جنایی بر بزه دیدگی جنسی اطفال (از حمایت تا بازپروری)
17) حق تعیین سرنوشت به مثابه یکی از حقوق بنیادین بشر در خصوص اشخاص تراجنسیتی (با تاکید بر دادنامه صادره از شعبه سیزدهم دادگاه تجدیدنظر استان مازندران)
18) حمایت از حقوق فرهنگی زندانیان در اسناد بین المللی، منطقه ای و نظام حقوقی ایران
19) تحلیل نظام حقوق مالیاتی حاکم بر شرکت های تجاری
20) کرامت انسانی در حقوق کیفری و اسناد بین المللی
21) نقش اموال تملیکی دولت در پیشبرد اهداف اقتصادی: تحلیل قوانین و بررسی موانع و راهکارها
22) موضوعیت و ادله اثبات جرم در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392
#نظریه_مشورتی_دادرسی_کیفری تاریخ نظریه : 1402/12/22
شماره نظریه : 7/1402/1090
شماره پرونده : 1402-127-1090ک
استعلام
با توجه به مقررات مواد 107، 108 و 109 قانون آیین دادرسی کیفری راجع به صدور قرار تأمین خواسته و ماده 691 قانون مذکور در صورت مطرح بودن جرایم بدون شاکی خصوصی، آیا صدور قرار تأمین خواسته مستنداً به ماده 691 قانون مذکور برای شخص حقوقی رأساً توسط مقام قضایی صحیح است؟
پاسخ
با عنایت به عبارت «طبق مقررات این قانون» مذکور در قسمت اخیر ماده 691 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و مستنبط از مواد 107 و 108 قانون پیشگفته و از آنجا که هدف از صدور قرار تأمین خواسته کیفری موضوع ماده 107 این قانون علیالاصول فراهم نمودن موجبات تدارک جبران خسارات مالی و ضرر و زیان ناشی از جرم است، صدور این قرار در جرایمی که فاقد حیثیت خصوصی موضوع بند «ب» مواد 8 و 9 این قانون است، بدون وجود مدعی خصوصی و درخواست او منتفی است.
#خبر_حقوقی ✴ با ابلاغ رئیس قوه قضائیه نرخ دیه سال ۱۴۰۳ اعلام شد.
نرخ دیه سال ۱۴۰۳، مبلغ ۱۲ میلیارد ریال معادل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تعیین شده است.
در گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، در خصوص نرخ دیه سال ۱۴۰۳ آمده است:
به موجب ابلاغ بخشنامه رئیس قوه قضائیه به تمامی واحدهای قضایی و دادسراهای سراسر کشور با توجه به بررسیهای به عمل آمده و در راستای اجرای ماده ۵۴۹ قانون مجازات اسلامی، مصوب سال ۱۳۹۲، قیمت دیه کامله در ماههای غیر حرام برای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱۲ میلیارد ریال معادل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تعیین شد.
#تازه_نشر
تازه ترین شماره نشریه پژوهش های حقوقی (صاحب امتیاز؛ موسسه مطالعات و پژوهش های حقوقی شهر دانش)، به شماره56 (زمستان 1402) در مورخه 1402/12/26 منتشر که در آن تعداد15 مقاله نمایه شده است. لیست مقالات نشریه مذکور دراین شماره به شرح ذیل می باشد.
1) نقش نهاد داوری بین المللی در حفظ صلح و امنیت جهانی با تاکید بر بازیگران غیردولتی
2) احاله به حقوق داخلی در حقوق بین الملل عمومی: پژوهشی در پرتو آرای قضایی و داوری اخیر
3) جدال رئالیسم و فرمالیسم در حقوق بین الملل معاصر (با تاکید بر رویه دیوان بین المللی دادگستری)
4) مداخله در کشتی رانی بین المللی با مطالعه موردی توقیف نفت کش ها توسط کشورها در اجرای تحریم های فرامرزی داخلی و بین المللی
5) قانون جدید مبارزه با تروریسم در فیلیپین و تعارض با نظام حقوق بین الملل بشر
6) افراط گرایی و توسعه نیافتگی: بهره گیری از توسعه پایدار به عنوان راهکار مقابله با افراط گرایی
7) تحلیل سیاست تقنینی کیفری ایران، عراق و امارات متحده عربی در حفاظت از خاک (مطالعه تطبیقی)
8) بررسی تطبیقی حمایت از حق تصویر کودکان در فضای مجازی
9) مدلینگ زنان در نظام حقوقی ایران
10) بررسی تطبیقی آزادی سندیکایی در حقوق ایران و سوئد
11) آزادی گزینش عناوین دعوایی: درستی یا نادرستی پذیرش دعوای تنفیذ
12) شورا در اندیشه مهدی بازرگان
13) حاکمیت و شرکت های امتیازی: واقعیت های عینی، مبانی نظری
14) اجرای حبس در سایه نظام زندانبانی
15) اکوساید در پرتو حقوق کیفری با تکوین رفتارهای جنایی در انحطاط محیط زیست
#مقاله_اجرای _کیفری 🔸اجرای حبس در سایه نظام زندانبانی (نشریه پژوهش های حقوقی{ موسسه مطالعات و پژوهش های حقوقی شهر دانش} علمی_پژوهشی، شماره56 ، زمستان 1402)(27صفحهpdf)⬇⬇⬇️ کلیدواژگان: زندانبانی، زندان، اسناد بین الملل، نظام حقوقی، ایران
#تازه_نشر
تازه ترین شماره نشریه مطالعات حقوقی فضای مجازی (صاحب امتیاز؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه)، به شماره7 (پاییز 1402) درمورخه 1402/11/24منتشر که در آن تعداد6 مقاله نمایه شده است. لیست مقالات نشریه مذکور دراین شماره به شرح ذیل می باشد.
1) تدابیر پیشگیری وضعی از جرائم سایبری در بوته آسیب شناسی حاکم بر آن
2) بررسی تطبیقی رمز ارزها از منظر حقوق قراردادها و حقوق بانکی
3) جستاری بر رویکردهای پیشگیرانه (مدیریت فرهنگ محور) فضای مجازی و تاثیر آن بر وقوع تخلفات و جرائم انتخاباتی، انتخاب های حاکم بر نظام سیاسی ایران
4) واکاوی وضعیت موجود زبان شناسی حقوقی و راهکارهای توسعه آن در زبان شناسی سایبری
5) امکان سنجی پیشگیری از جرم در تارنمای تاریک
6) واگرائی ها و همگرائی ها در هنجارسازی و تدوین حقوق نرم سایبری مطالعه موردی: قطعنامه پیشنهادی فدراسیون روسیه (2021-1998)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃🌸🍃🌸
یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ
یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ
یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ
حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ
💠حلول بهار طبیعت و آغاز سال ۱۴۰۳، سال"جهش تولید با مشارکت مردم" و تقارن آن با ماه مبارک رمضان، بهار معنویت و بهار قرآن را به شما همکاران عزیز و خانواده های محترمتان تبریک عرض می نمائیم.
مدیریت آموزش دادگستری استان خراسان رضوی
🌐 https://splus.ir/khredu
7.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رسول اکرم(ص):
أَیْنَ مِثْلُ خَدِیجَةَ، صَدَّقَتْنِی حِینَ کَذَّبَنِی النَّاسُ وَ وَازَرَتْنِی عَلَی دِینِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِی عَلَیْهِ بِمَالِهَا إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَنِی أَنْ أُبَشِّرَ خَدِیجَةَ بِبَیْتٍ فِی الْجَنَّةِ مِنْ قَصَبِ الزُّمُرُّدِ لَا صَخَبَ فِیهِ وَ لَا نَصَب.
مثل خدیجه پیدا نخواهد شد. خدیجه در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، مرا تصدیق نمود، و مرا با ثروت خود برای پیشرفت دین خدا یاری نمود. خدا به من دستور داد خدیجه را به قصر زمرّدی که در بهشت دارد و هیچ رنج و زحمتی در آن نیست، بشارت دهم.
📚بحار الأنوار: ج ۴۳، ص ۱۳۱
🌹دهم رمضان، سالروز رحلت ام الائمةِ و المؤمنین، حضرت خدیجه کبری(س) را به محضر حضرت ولی عصر(عج) و شما همکاران متدین و عاشقان خاندان نبوت تسلیت عرض می نمائیم.
مدیریت آموزش دادگستری استان خراسان رضوی
🌐 https://splus.ir/khredu
#نظریه_مشورتی_حقوقی تاریخ نظریه : 1402/12/27
شماره نظریه : 7/1402/838
شماره پرونده : 1402-108-838ع
استعلام
با توجه به مفاد ماده 48 شرایط عمومی پیمان، آیا صرف ابلاغ خاتمه پیمان به نحو مطلق از سوی کارفرما به پیمانکار بدون تصریح به موارد کارهای ناتمام که موجب خطر و زیان مسلم است و عدم ارزیابی و تعیین قیمت کارهای انجام شده و مصالح موجود (پای کار) و دیگر موارد مصرح در آن ماده و عدم اقدام پیمانکار در تحویل و رفع عیب به دلیل عدم مطالبه کارفرما، از موجبات ضمان پیمانکار است؟
پاسخ
اولاً، در مواد مختلفی از شرایط عمومی پیمان؛ از جمله بندهای «ب»، «و» و «ح» ماده 21، ماده 23، بند «و» ماده 28 و جزء 3 ذیل بند «ب» ماده 43، موارد مسؤولیت پیمانکار به جبران خسارات وارده به کارفرما یا اشخاص ثالث پیشبینی شده است. در جزء 5 ذیل بند «ب» ماده 50 نیز فرض فسخ و یا خاتمه پیمان طبق مواد 46 و 48 و جبران خسارت تأخیر غیرمجاز پیمانکار نسبت به برنامه تفصیلی با رعایت ماده 30 شرایط عمومی پیمان پیشبینی شده است؛ همچنین موارد مسؤولیت کارفرما به جبران خسارت پیمانکار یا اشخاص ثالث؛ از جمله ذیل بند «ج» ماده 21، بند «ﻫ» ماده 28، جزء 2 ذیل بند «ب» ماده 43 و بند «د» ماده 48 شرایط عمومی پیمان، تصریح شده است؛ بر این اساس، خارج از موارد مصرح یادشده نمیتوان به نحو اطلاق پیمانکار را ملزم به جبران خساراتی دانست که از ترک فعل و یا مسامحه کارفرما یا در انجام وظایف ناشی میشود. ثانیاً، در ماده 48 شرایط عمومی پیمان به کارفرما اجازه داده شده است پیش از اتمام کارهای موضوع پیمان و بدون آنکه تقصیری متوجه پیمانکار باشد، به مصلحت کارفرما یا به علل دیگر، پیمان را خاتمه دهد. در این ماده برای این اختیار کارفرما شرایطی پیشبینی شده است؛ تعیین تاریخ آماده کردن کارگاه برای تحویل که نباید بیش از پانزده روز باشد و ابلاغ به پیمانکار؛ تعیین کارهایی که ناتمام ماندن آنها موجب بروز خطر یا زیان مسلم است در ابلاغ یادشده و اعطای مهلت به پیمانکار برای تکمیل این کارها و تحویل کارگاه به کارفرما. در بندهای «الف» و «ب» این ماده نیز تحویل موقت و قطعی کارهای ناتمام و وظایف پیمانکار در خصوص هر یک از این دو وضعیت پیشبینی شده و در خصوص مصالح و تجهیزات موجود نیز به شرح بند «ج» ماده تعیین تکلیف شده است؛ ذکر تفصیلی تعهدات هر یک از کارفرما و پیمانکار در بندهای مختلف این ماده، در واقع مبین شرایط مورد توافق برای تحقق مسؤولیت هر یک از طرفین به جبران خسارات و انجام کارهای ناتمام و رفع عیب ... است؛ عدم انجام هر یک از این تعهدات مصرح، ممکن است عدم مسؤولیت طرف مقابل در جبران خسارت و یا انجام کارهای ناتمام را در پی داشته باشد. بر این اساس، در فرض سؤال که کارفرما به تعهدات خود وفق ماده 48 شرایط عمومی پیمان عمل نکرده و به صرف اعلام خاتمه یافتن پیمان، موارد کارهای ناتمام که موجب خطر یا زیان مسلم است را در ابلاغ به پیمانکار اعلام نکرده و نیز در خصوص میزان کارهای انجام گرفته و ارزش مصالح موجود ... ارزیابی لازم را صورت نداده است، نمیتوان به نحو اطلاق پیمانکار را برای عدم تکمیل کارهای ناتمام که موجب خطر یا زیان مسلم است، مسؤول دانست؛ مگر آنکه به رغم عدم اقدام از سوی کارفرما در انجام وظایف مقرر موضوع ماده 48 یادشده، همچنان ارکان مسؤولیت مدنی نسبت به پیمانکار موجود و برقرار باشد که با لحاظ میزان تقصیر کارفرما در این زمینه، رسیدگی و اتخاذ تصمیم میشود.
#تازه_نشر
تازه ترین شماره نشریه پژوهشنامه حقوق اسلامی(صاحب امتیاز؛ دانشگاه امام صادق)، (علمی-پژوهشی) به شماره63 (بهار 1403) در مورخه 1402/12/28 منتشر که در آن تعداد 8 مقاله نمایه شده است. لیست مقالات نشریه مذکور دراین شماره به شرح ذیل می باشد.
1) مالکیت مراعی؛ مفهوم و مصادیق
2) تبیین نسبت «قاعده طلایی» با مسئولیت مدنی
3) بررسی انتقادی «اشتباه» در حقوق مدنی ایران، بر اساس نظریه مشترک لفظی بودن «اشتباه» بین نظام حقوقی فرانسه و فقه امامیه
4) ارزیابی تطبیقی مجازات «حبس» در حقوق کیفری مدرن و فقه امامیه
5) ولایت فقیه و حدود اختیارات آن در اندیشه شهید دکتر بهشتی با نگاهی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
6) تحلیلی بر ماهیت اساسنامه های مصوب دولت و کیفیت نظارت بر آن
7) خاستگاه قانون در اسلام؛ با نگاهی به شواهد قرآنی نظریه قانون طبیعی
8) جستاری فقهی در خلاء قانونی مسئولیت کیفری قتل در ادای شهادت دروغ؛ از انحصار مسئولیت تا تشریک