🔴 #تعریق، بهترین درمان برای کرونا
♻ روشهایی برای عرق کردن:
۱. ورزش
۲. کرسی
۳. پوشیدن لباس زیاد
۴. سونای خشک انفرادی
۵. با لباس زیاد در معرض آفتاب قرار گرفتن(البته این مورد در فصل تابستان کاربرد دارد)
🔹 نکته: بهیچ وجه نباید بعد از تعریق، باد یا هوای سرد به بدن بخورد و همینطور نباید در مکان سرد خوابید.
🍎@tebe_eslami🍎
✅آیا فیل چاق و بیمار است؛ آیا غزال لاغر و بیمار است
#لاغری
#چاقی
✍️هیچ کدام نباید به اندام یکدیگر فکر کنند. مزاج هر کدام، فقط با خودش سنجیده میشود. امروزه قانونی مُد شده است که همه افراد تمایل دارند، وزن پایین داشته باشند. این مسئله در خانمها شدت بیشتری دارد و بسیار پیگیر کاهش وزن هستند. تمامی راهها را طی میکنند و سختیهای زیادی را به جان میخرند، بلکه بتوانند به آرمان خود در کاهش وزن برسند.
طبق آمارهای وزارت بهداشت، طی سالیان گذشته و در تب و تابِ داشتن سایز رویایی، آسیبهای زیادی به افراد وارد شده است. حال سوال اینجاست. آیا همه باید تابع این فرمول باشند؟ همه باید وزنی برابر با استاندارد داشته باشند؟ نکته اینجاست. چیزی که در نظر گرفته نمیشود مزاج پایه شخص و سوء مزاج پیش آمده برای اوست. به عنوان مثال خانمی با مزاج دم با خانم دیگری با مزاج صفرا فرق دارد.
مزاج دم بالفطره درشت هیکل و تنومند است و خانم صفراوی مزاج لاغر و قد کشیده میباشد. جای بسی تأمل است که چه طور باید یک خانم دموی مزاج را به وزن یک خانم صفراوی مزاج برسانیم و توقع داشته باشیم همان آدم را با همان خصوصیات قبل ببینیم و بیمار نشده باشد! بهتر است دیدگاه خود را در خصوص لاغری علمی کنیم.
🍎@tebe_eslami🍎
🌸🍃
🍃
🔖 سالمندان و #تغذیه مناسب
🔹از دیدگاه طب سنتی ایران به دلیل مزاج سرد و خشک در دوره سالمندی، تدابیر تغذیهای آنها توصیه به خوراکیهای گرم و تر و پرهیز از غذاهای تولید کننده بلغم و سودا مانند بادمجان، هندوانه، خیار و ...است.
🔸مصرف غذا به دفعات بیشتر و یا مقدار کم تر برای تامین انرژی لازم روزانه است.
🔹غذاهایی که از نظر کمیت کم و از نظر کیفیت بالا و با هضم و دفع سریع باشند مانند زرده تخم مرغ آب پز، آب گوشت، گوشت بره، جوجه مرغ و خروس، کبک، نان خوب پخته شده با مقدار متوسط نمک توصیه می شود.
🔸از مرباها، مربای زنجبیل پرورده به دلیل تقویت قوای جنسی، کلیه، مثانه و گوارش مفید است.
🔹از گروه سبزی و صیفی جات، کاهو به دلیل اثرات خواب آور) با ادویه جات گرم، کرفس، کمی تره، برگ چغندر، آب چغندر مطبوخ و سیر توصیه شده است.
🔸میوههایی مانند انجیر تازه و خشک و آلو ( به دلیل ایجاد لینت مزاج)، انگور و از گروه خشکبار مویز با مغز گردو و بادام مفید است هم چنین توصیه به مصرف شیر جوشیده شده با کمی زنجبیل یا عسل شده است.
🔹برای رفع یبوست غذاهای ملین مانند شوربای مرغ یا چغندر یا کلم، شیره جو با تخم کافشه، آب کلم توصیه شده است.
🖋 دکتر روشنک مکبری نژاد (متخصص طب سنتی ایرانی)
🍎@tebe_eslami🍎
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 درمان #پروستاتیت با طب سنتی
📚حکیم خیراندیش
🍎@tebe_eslami🍎
🌸🍃
🍃
🔖کم کاری #تیروئید - بخش اول
🔸زمانی که ترشح اصلیترین هورمون های غده تیروئید یعنی T3 و T4 کمتر از حد نرمال باشد، فرد به کم کاری تیروئید مبتلا میگردد. در این حالت، غده هیپوفیز ترشح TSH را افزایش میدهد تا ترشح هورمون های غده تیروئید افزایش یابد. این نوع کم کاری، کم کاری اولیه تیروئید نامیده می شود.
🔸بیشتر مبتلایان به کم کاری دچار کم کاری اولیه تیروئید هستند که اختلال عملکرد مربوط به خود غده تیروئید است. نوع ثانویه کم کاری تیروئید به علت نارسایی هیپوفیز است که آن را هیپوتیروئیدی ثانویه گویند. با استفاده از آزمایش خون می توان مشکل کم کاری تیروئید را تشخیص داد زیرا در این حالت میزان هورمونهای T3 و T4 کمتر از حد نرمال تیروئید و میزان هورمون TSH بیشتر از حد نرمال است. در کم کاری ثانویه میزان TSH کمتر از حد نرمال می شود.
🍎@tebe_eslami🍎
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
✅آیا میدانید که #شیر های پاستوریزه غذاییت چندانی ندارند!
✍در حالی که پاستوریزه کردن شیر و فراوردههای شیر، به عنوان یکی از دستاوردهای مهم بشری در تامین بهداشت عمومی مطرح میشود، برخی از مردم در جوامع غربی، به فواید این گونه لبنیات شک کردهاند و به دنبال شیر غیرپاستوریزه، یا شیر خام، هستند. آن ها میگویند باکتریهای موجود در شیر خام، که در جریان فرایند پاستوریزاسیون از بین میروند، میتوانند فواید زیادی برای سلامت داشته باشند. این طرفداران معتقدند شیر خام میتواند از احتمال برخی بیماریها، که میزان آن ها در جوامع امروزی به شدت در حال رشد است، مانند آلرژیها و سرطانها، پیشگیری کند.
پاستوریزاسیون، فرایندی است که در آن شیر یا فراورده، سریعا حرارت میبیند، 1 دقیقه در دمای بالا نگه داشته میشود و بعد سریعا سرد میشود. این فرایند سبب کشته شدن باکتریهای مفید احتمالی موجود در آن میشود. ضمناً در شیرهای پاستوریزه کم چرب جزء چربی و روغن یعنی دُهنیّت آن را نیز می گیرند و فقط جزء مائیت (آب و مایع شیر) و جُبنیّت شیر(رنگ و سفیدی شیر) مانده که هر دو سرد است. همچنین در برخی از کارخانه ها برای مطلوب کردن طعم شیر از مواد شیمیایی و شیر خشک نیز استفاده می کنند و عملاً وجه اشتراک آن مایع شیری رنگ که مشتری به عنوان شیر خریداری می کند با شیر واقعی، در ظاهر شیر خلاصه می شود.
مصرف شیر استریلیزه نیز مانند شیر پاستوریزه مورد تایید نمی باشد و سفارش نمی شود. لازم به ذکر است شیر محلی گرمی و سردی آن به اعتدال نزدیک است و چربی آن مفید است و باعث جذب بهتر کلسیم شیر می گردد.
📚سایت دکتر روازاده
🍎@tebe_eslami🍎
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖کودکان و اضطراب جدایی از والدین
خداحافظی و جدا شدن همیشه چه برای بچه و چه برای بزرگسال سخت است، اما چگونه میتوان این مهارت را به کودک یک ساله یاد داد؛ آن هم وقتی که مادر ممکن است کارمند باشد یا کاری بیرون از خانه داشته باشد.
🍎@tebe_eslami🍎
هدایت شده از ابرفقه
بنابر گفته ابن سینا، برای افزایش کارکرد مغز باید بیشتر گرمی خورد !
👈از جمله: #عسل، #خرما، گردو، كشمش و... !
🔹اين درحالى است كه مصرف سردى ما ايرانىها [همچون ترشی، لواشک، ماست و...] از گرمىها بيشتر است.
🍎@tebe_eslami🍎
📍 #نارنگی به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.
🍎@tebe_eslami🍎
🌸🍃
🍃
🔖 #مزاج_شناسي ( بخش بیستم)
✅توصیههای سبک زندگی مزاج سرد و خشک
⚠️این افراد نباید در مکانهای تاریک و کم نور توقف طولانی داشته باشند.
⚠️از دوش آب سرد و باد مستقیم کولر اجتناب کنند.
⚠️از تماشاي فیلمهای بسیار ترسناک، خشن و شدیداً حزنآور و مطالعه کتابهای غمگین بپرهیزند.
⚠️حجامت برای این گروه توصیه نمیشود چون معمولا دارای درجاتی از کم خونی و ضعف هستند.
⚠️از فست فود، سرکه ، ترشی جات ، بادمجان، کلم و قارچ بهشدت بپرهیزند.
⬅️سکونت در مناطق گرم و شرجی دارای رطوبت بالا به این افراد توصیه میشود.
⬅️زندگی متنوعی برای خود انتخاب کنند و از صلهرحم ،تفریح، گردش در طبیعت، تماشاي فیلمهای کمدی و هیجانی و پوشیدن لباسهای شاد غافل نشوند.
⬅️مصرف گوشتهای متعادل، گوشت بره، نان تازه گندم، میوههای شیرین،هل، دارچین و تنقلات مخصوصاً بادام و پسته به این گروه توصیه میشود .
⚽️ورزش مداوم و ملایم به شرطی که کم تحرک و در سالن سرد و یا زیر نور آفتاب خیلی گرم نباشد برای این گروه مفید است.
⬅️از استعمال عطرهاي سرد مثل بنفشه و نیلوفر پرهیز و از عطرهای گرم مثل گلاب استفاده کنند.
⬅️حتیالامکان سعی شود براي تزئين ديوارهاي منزل، تابلوهای دارای رنگهای شاد و روشن خریداری شود.
🍎@tebe_eslami🍎
چه مواد غذایی را در رژیم غذایی خود قرار دهیم تا از بروز #سکته جلوگیری کنیم ؟
💟 آب فراوان بنوشیم
💟 مصرف ماهی را در رژیم غذایی جدی بگیریم
💟 از میوه ها و سبزیجات تازه هر روز استفاده کنیم
💟 نان مصرفی خود را به نان سبوس دار تغییر دهیم
💟 سیر و پیاز را در رژیم غذایی خود جای دهیم
💟 از حجامت در فصل تابستان و پاییز غفلت نکنیم
💟 از انفیه و عطسه آور بخوبی استفاده کنیم .
🍎@tebe_eslami🍎
خواص #بالنگ👇
▪ در رفع نفخ معده و هضم غذا موثر است.
▪ بالنگ برای تقویت قلب و کبد مفید است.
▪ دم کرده پوست خشک شده این میوه برای ترشح صفراوی مفید است و جویدن آن خوشبو کننده دهان است.
▪ قراردادن گوشت سفید خشک شده آن در لابه لای لباس ها مانع بید زدن آن ها می شود.
▪ مالیدن روغن بالنگ برای رفع بی حسی، فلجی، سیاتیک، امراض عصبی، درد کلیه و مثانه مفید است.
▪ جویدن پوست این میوه باعث خوشبو شدن دهان می شود.
▪ تخم بالنگ ضد تب است و برای از بین بردن کرم روده ای مفید می باشد.
▪ این میوه خنک کننده و آرام بخش است.
🍎@tebe_eslami🍎
ماجرای #سردردهای_گرم_و_سرد
سردردهای گرم با اثر عوامل خارجی
این نوع سردردها هنگام مواجهه با گرمای آفتاب یا آتش اتفاق میافتد. گرم و داغبودن سر هنگام لمس یا حس آن، خشکی دهان، گلو، بینی و تمایل زیاد به نوشیدن آب خنک یا میوههای آبدار همچون هندوانه ازجمله علائم این نوع سردرد است. تماس کمتر با آفتاب و حرارت محیط، استفاده از کلاه سبک و نازک یا چتر محافظ در برابر نور خورشید، کاهش تدریجی دمای بدن با توقف در مکانهای خنک، پاشویه، بدنشویه یا دوش آب سرد یا شستن سر با آب خنک رو به ولرم بهتدریج، مالیدن روغن گل بنفشه یا گل سرخ یا روغن کدو و گشنیز روی سر و صورت و پیشانی یا چکاندن آنها در بینی، بوکردن مخلوط گلاب و سرکه یا گل نیلوفر، مصرف هندوانه، خیار، شربت سکنجبین، خاکشیر، کاهو، ماءالشعیر طبی، غذاهای درستشده با ماش، سبزیهای با مزاج خنک بهویژه گشنیز و اسفناج و خرفه، قراردادن اسفناج خیساندهشده در یخچال و استفاده از آن به جای پارچه روی سر و ... از جمله راهکارهای مهم پیشگیرانه و درمانی برای این نوع سردرد است. نور و صدا رابطه مستقیمی با افزایش حرارت بدن و مغز دارد و محیط آرام و تاریک، حرارت مغز را پایین میآورد.
سردردهای گرم ناشی از عوامل داخلی
این نوع سردرد به علت مصرف خوردنیها یا نوشیدنیهای با طبع گرم به وجود میآید. افراد با مزاج گرم، مستعدتر هستند. معمولا غذاها و نوشیدنیهایی که دارای طعم تند، تلخ، شور و شیرین هستند دارای مزاج گرم بوده، بنابراین استفاده زیاد از نمک، فلفل، ادویهجات خانگی و طعمدهندهها، پیازداغ و سرخکردنیها و شیرینیها باعث افزایش حرارت بدن میشود.
نخستین راه حل، پیشگیری و پرهیز از موارد فوق و استفاده از غذاها و نوشیدنیهای با مزاج خنک است. دومین راهکار پرهیز از استفاده بیش از حد چای و دمنوشهای گیاهی با مزاج گرم مانند دارچین، بابونه و آویشن است که این روزها مصرف بیرویه آن زیاد و جایگزین چای سیاه شدهاند.
استفاده از شربت سکنجبین ملس (شربتی که مقدار سرکه آن بیشتر باشد) خوردن عناب، تمبر هندی تازه و ملس، کاهو با سکنجبین، خاکشیر، ماءالشعیر طبی، مصرف یک قاشق مرباخوری پودر تخم خیار یا گشنیز یا خرفه بعد از غذا یا محلول در آب و استفاده از گل نیلوفر یا گل پنیرک نیز برای این افراد بسیار مفید است.
سردردهای سرد با اثر عوامل خارجی
این نوع سردردها در فصول سرد سال و به علت عوامل خارجی مانند باد، بارش برف و باران و سوز سرما اتفاق میافتد. معمولا افراد در معرض برف، باران و وزش باد سرد بهخصوص پس از استحمام و بدون داشتن کلاه دچار این سردرد میشوند. همین طور کسانی که پس از برخاستن از خواب، احساس سردرد کنند یا عضله گردنشان گرفته باشد، علت آن سردی شب در حین خواب است.
بهترین راه، پرهیز از حضور در محیطهای سرد و نمناک است. به این افراد توصیه میشود شبهنگام با روسری یا کلاه بخوابند، در معرض سرما قرار نگیرند، هنگام خواب سر به سمت منابع گرمازا باشد، شب شیره انگور و صبح عسل و مویز بخورند، آب سرد یا یخ ننوشند، در غذاها از پودر زیره و آویشن استفاده کنند، چایدارچین یا زعفران بنوشند، روغن سیاهدانه، بابونه، بادام شیرین یا کنجد در بینی بچکانند، عطرهای گرم و شیرین ببویند، با آویشن یا بابونه بخور دهند، کیسه آبگرم یا شن و نمک گرم روی پیشانی و سر قرار دهند و تا حدی زیر تابش نور آفتاب یا در مجاورت آتش قرار بگیرند.
سردردهای سرد ناشی از عوامل داخلی
این نوع سردرد به علت مصرف غذاهای با طبع سرد بهخصوص در فصول سرد سال بهویژه در اقلیمهای سردسیر و در افراد با مزاج سرد رخ میدهد.
این افراد باید از مصرف سردی و خوردنیها و نوشیدنیهای ترش و آبکی پرهیز کنند، در صورت تشنگی آب ولرم بنوشند و غذاهای گرم و با مزاج گرم بخورند و اگر قصد مصرف غذای سرد داشتند، بهتر است این نوع غذاها را هنگام ظهر استفاده کنند، زیرا مصرف سردی هنگام شب و نزدیک به زمان خواب میتواند سبب تشدید سردی شود. بوییدن عطرهای گرم و بهاصطلاح شیرین و بخور گرم نیز برای این افراد بسیار مفید است.»
🍎@tebe_eslami🍎