✅#توالت_در_معماری_اسلامی
1️⃣ پوشیده بودن:
در احکام اسلامی دیده شدن عورت حرام است لذا باید توالت در و دیوار داشته باشد.(توالت های معماری غربی که کنار هم و بدون حائل است ممنوع است)
2️⃣ پنهان بودن: امام صادق (علیه السلام):
در ساختمان خانه، مستراح در پنهان ترین نقطه باشد؛ چنانکه در ساختمان بدن نیز، محل دفع پنهان شده است. (قرار دادن توالت در قلب خانه، از پدیده های شوم معماری غربی است)
3️⃣ جدا بودن محل دستشویی و مسواک:
امام کاظم (علیه السلام): مسواک زدن در توالت، دهان را بدبو مى کند. (در معماری جاهلانه غربی جایگاه مسواک داخل توالت تعبیه شده است)
4️⃣ جدایی دستشویی و توالت:
در فقه اسلامی، مخلوط شدن آب وضو و آب توالت ممنوع است،و بنابر احادیث موجب کم شدن رزق است، لذا بایستی چاه شستشو، وضو و آشپزخانه با توالت جدا باشد. (در معماری غربی تمامی فاضلاب ها به یک محل ریخته می شود)
🍎@tebe_eslami🍎
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅از شر #موهای_کلفت_و_زبر_صورت برای همیشه خلاص شوید(بانوان)
✍ حکیم خیراندیش
🍎@tebe_eslami🍎
🔴 نحوه اثر #غذا و #دارو بر بدن
✍هر خوراکی که به بدن وارد میشود از سه طریق بر بدن اثر میگذارد:
1_ وقتی شما غذایی را میل میکنید این امکان را دارد که پس از هضم و جذب جزئی از بدن شود. مثلاً تبدیل به گوشت چربی و استخوان و... میگردد. به هر ماده ای که این ویژگی را داشته باشد «غذا» میگویند.(تاثیر با ماده)
2_ وقتی شما از ادویهای مثل فلفل یا زنجبیل استفاده میکنید، حرارت بدن شما را بالا میبرد و اگر کافور بخورید حرارت بدن کم میشود این مواد با کیفیت سردی و گرمی خود اثر میکند به این مواد «دارو» میگویند.(تاثیر با کیفیت)
3_ گاهی تاثیر دارو مربوط به ماده و کیفیت نیست بلکه خاصیتی است که در مادهای وجود دارد مانند تاثیر پادزهر و سم در بدن که آن را به «صورت نوعیه» یا ذوالخاصیه می گویند.
🔹تا وقتی که میتوان با غذا درمان کرد، مجاز به مصرف دارو نیستیم.
🔹در درمان، دانش و تقوا لازم است. نباید بدون شناخت بیماری، دارو تجویز کرد.
🔹درمان با داروهایی که، خوردن آنها حرام است صورت نگیرد که در حرام شفا نیست.
🔹 در تجویز دارو به زنان باردار و شیرده، کودکان و افراد سالخورده بیشتر باید احتیاط کرد.
🔹مقدار مصرف دارو، بسته به سن، جنس، فصل حاکم زمان بیماری، شدت و ضعف بیماری (در ابتدای بیماری داروی اوج بیماری را نمیدهند در افول بیماری داروی اوج بیماری را نمیدهند)متفاوت است.
🔹#زمان_مصرف_دارو: گرمترین دارو را در سردترین ساعات شبانه روز باید تجویز کرد و بالعکس. زمان جذب برخی داروها را باید دانست.
🔹همواره عوارض جانبی داروها را نیز باید در نظر داشت.
🍎@tebe_eslami🍎
🌸🍃
🍃
🔖احتیاط در مصرف #هسته_زردآلو
🔸زرد آلو دارای مزاج سرد و مرطوب است، اما اگر شیرینتر باشد سردی آن کمتر است و میل به گرمی میکند.
🔹 زردآلو به دلیل داشتن بتاکاروتن و پروویتامین A میوهای مفید، ضد سرطان ریه و لوزالمعده است.
🔸 زردآلو برای مادران باردار، شیرده و کودکان مفید است و این میوه مسهل صفرا است.
🔹افرادی که دارای خشکی دهان، تشنگی، غلیان خون، التهاب معده، جوشهای ریز، اگزمای خفیف و یا کمی شدید هستند، در کنار درمانهای مفید این میوه بهترین خوراکی برای آنها است.
❌ خوردن زردآلو به دلیل مزاج سرد و مرطوب برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند و غلبه کیفیت سردی در سیستم گوارش آنها وجود دارد، ضرر دارد.
✔️افرادی که مشکلات گوارشی دارند بهتر است زردآلو را با مصلحاتی مانند عسل، انیسون، زنیان، زیره و دم کرده پونه مصرف کنند که نفخ آن برطرف شود.
❌ بدترین نوع خوردن زردآلو در حالت ناشتا است که ساختار مزاجی را به سمت کیفیت مضر سوق میدهد.
⛔️نوشیدن آب سرد بعد از مصرف زردآلو و استفاده از زردآلو بعد از غذاهای سنگینی مانند خورشت سبزی، آبگوشت، جگر، کله پاچه و خورشت گوشتی غلیظ ساختار گوارشی را مختل میکند.
⛔️زردآلو حاوی آنتی اکسیدان قوی است، اما هسته زردآلو حاوی ماده آمیگدالین است که خوردن آن در حجم زیاد سبب مسمومیت میشود و هفت یا هشت دانه بیشتر مصرف نکنند.
🖊 دکتر مجید امتیازی (متخصص طب سنتی ایرانی)
🍎@tebe_eslami🍎
🌸🍃
🍃
🔖 به این دلایل #دوچرخهسواری کنید
🚴🏻♂ از کمک به سلامت روان تا کاهش وزن و قدرت مغز
🍎@tebe_eslami🍎
✍چطور بفهمیم #کم_خونی داریم
🔻احساس خستگی و بیحالی
🔻سردردهای پی در پی
🔻بیاشتهایی
🔻یبوست
🔻عدم تمرکز
🔻احساس افسردگی
🔻احساس تنگی نفس
🔻احساس سردی در انگشتان
دست و پا
🍎@tebe_eslami🍎
✅تاثیر فوق العاده #عسل بر #تقویت_معده
✍عسل به عنوان یک غذای مغذی شناخته شده است و اگر هر روز صبح به صورت ناشتا یک قاشق از آن میل کنید تهوع، صرع گرفتگی و درد داخلی شکم نفخ، گازهای شکمی بیش از حد و یا هر گونه مشکلات دستگاه گوارش شما بهبود خواهد یافت و دیگر نباید نگران این موضوع باشید
🔺 البته در صورتی که به مشکلات معده مبتلا بودید حتما از غذاهای مغذی و سالم استفاده کنید و مصرف ادویه جاتی مانند زردچوبه را به صورت جدی کاهش دهید
🍎@tebe_eslami🍎
✅اگر #عطش_زیاد_به_آب دارید بخوانید
✍گاهی افراد گرم مزاج خصوصا صفراوی ها بخاطر غلبه صفرا و حرارت بالای کبد دچار عطش می شوند . آب و مایعات خیلی سرد در زمان عطش بسیار مضر است . اگر روی شیشه داغ اب یخ بریزیم بنظرتون چه اتفاقی میفته
دقیقا همین اتفاق در بدن ما میفته ؛حرارت کبد بالاست و با نوشیدن آب سرد به کبد شُک وارد میشود؛ آب سرد مدام مصرف شود؛ کم کم برای جلوگیری از ایجاد شُک یک لایه چربی اطراف کبد ایجاد شده و فرد دچار کبد چرب میشود
آب سرد همچنین باعث سردشدنمعده و روده و به دنبال آن یبوست ، نفخ و ضعیف شدن اعصاب میشود
ضمن اینکه حرارت بالای کبد با نوشیدن آب زیاد ، پایین نمیاد فقط باعث سرد شدن و زیاد شدن رطوبتبدن میشود .با زیاد نوشیدن آب و سردشدن کلیهها ممکن است فرد دچار دیابت شود
🍎@tebe_eslami🍎
✅#سویق_سنجد
✍از اسیاب کردن میوه سنجد به همراه هسته و تفت دادن آن بر روی حرارت غیر مستقیم ، بدون اضافه کردن مواد افزودنی تهیه میشود
✔️خواص آن :
📌افزایش دهنده ی شیر مادر
📌تامین کلسیم مورد نیاز بدن خانم باردار
📌رشد استخوانی و وزنگیری جنین
📌جایگزین شیر در دوران شیردهی برای مادرهایی که منع مصرف لبنیات دارند.
🍎@tebe_eslami🍎
🔴 #ملیّن یا #مسهِل
✍در درمان بیماری ام الامراضِ یبوست، پس از تشخیص علت، علاوه بر رعایت پرهیزات مناسب مزاج هر فرد، توصیه به مصرف خوراکیهایی به جهت کمک به دفع مواد از روده میشود. طبق اصل مراعات غذا و دارو، ابتدا باید با اصلاح غذا درمان را آغاز نمود. در مراحل بعدی به ترتیب، غذای دوایی، دوای غذایی و دوای مفرد و دوای مرکب بسته به شدت بیماری تجویز میشود.
داروها با دو فعل باعث تخلیهی فضولات از روده میشوند: ملین: دارویی است که با قوت حرارت معتدله و رطوبت خود، محتویات معده و رودهها را بیرون میراند و یبوست را رفع میکند. مثل کاسنی، زیتون، سیب، شکر سرخ، انگور، خاکشیر، اغلب سبزیجات، سبوسها و...
مسهل: دارویی است که در اثر قوهی مسهله و شدت حرارت، نفوذپذیری، رقیقسازی، جذب و دفع، اخلاطِ فاسدِ همهی عروق و فضولات معده را جذب و از طریق رودهها اخراج و دفع میکند مثل برگ سنای مکی.
❓ اما کدام مورد در درمان یبوست ارجحیت دارد؟
مصرف خودسرانهی داروی مسهل شاید در ابتدا باعث رفع یبوست شود؛ اما خود زمینهساز ایجاد یبوستهای مزمن و شدید است. زیرا طبیعت بدن به مصرف آنها عادت کرده و پس از مدتی بدون مصرف آن، رودهها تنبل شده و دفع انجام نمیشود. از طرفی همانطور که ذکر شد داروی مسهل، اخلاط را از تمام عروق جمع کرده و از طریق رودهها دفع میکند. بنابراین با دفع اخلاط سالم، فرد دچار ضعف میشود.
اما داروی ملین فقط باعث دفع مواد موجود در دستگاه گوارش میشود. به همین علت به مصرف این مواد که اغلب غذای دوایی هستند، توصیه میشود.
🍎@tebe_eslami🍎