⭕️ بودجه مذاکره
در #بودجه_99:
🔹 دولت رقم صادرات نفت را غیرواقعی اعلام کرده تا بعدا از سران قوا مجوز خلق پول بگیرد. بدین صورت ابر تورم در اقتصاد ایجاد میشود.
🔸معافیت مالیاتی میلیاردرها همچنان پابرجاست و فشار مالیاتی بر دهکهای پایین جامعه باقی خواهد ماند.
🔹 10.5 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی به جیب دلالان ریخته میشود ولی قیمت کالاهای اساسی افزایش مییابد.
🔸قیمت گازوئیل نیز حداقل دو برابر شده که نارضایتی عمومی ایجاد شود.
🔹 تمامی منابع صندوق توسعه ملی توسط دولت غارت شده و دست کشور از پشت بسته میشود.
🔸 به اندازه 48 هزار میلیارد تومان از شرکتهای دولت خصوصی سازی میشود و در یک روند غیرشفاف و احتمالا زیز قیمت به نزدیکان فروخته میشود.
❗️دولت این بودجه برای ایجاد نارضایتی عمومی و وادار کردن نظام به #مذاکره با آمریکا تدوین کرده است.
در ادامه بیشتر خواهم نوشت.
✍ احسان حسینی
✅ @teribon
تریبون مستضعفین
⭕️ «فقر رو تحمل میکنیم، تبعیض رو نه!» 🔹اکثر مردم اینجا زیر خط فقرن. بعد اینجا تجمع کنیم میگن شورشی
⭕️ماهشهر، صدای مردم و زاویه دوربین ما
🔹در کنار نکات مثبتی ویدیو منتشر شده، روایت، کاستیهایی نیز در خود دارد. این گزارش برای گذر از دو روایت بریده و ناقص که توسط صداوسیما و رسانههای غربی تولید شده است، تهیه و منتشر شد. اما به نظر میرسد درنهایت اثر در همان دامی افتاده است که صداوسیما از سر ندانمکاری در آن افتاد. این دام «روایت یکطرفه» از ماجراست. مخاطب در این روایت، تنها یک سوی ماجرا را میبیند و آن هم مردم هستند. این در حالی است که در هر آشوب و اغتشاش حداقل چهار دسته افراد حضور دارند؛ «مردم عادی و تماشاچی»، «معترضان»، «اغتشاشگران» و «نیروهای نظامی و امنیتی». در این ویدئو در خوشبینانهترین حالت مردم عادی و معترضان حضور دارند و هیچ نشانهای از روایت رسمی نیروهای نظامی و امنیتی و اقدامات اغتشاشگران به چشم نمیخورد. فقط در ابتدای گزارش آن هم بهصورت خیلی نحیف راوی میگوید: «به روایت رسمی مسئولان، عدهای از معترضان مسلح سه روز جادههای اصلی و ترانزیتی منطقه را بستند که نیروهای امنیتی مجبور شدند راه را با زور باز کنند.» او اما بلافاصله این را اضافه میکند: «اما این همه ماجرا نبود و مردم حرفهای دیگری هم دارند.» در این گزارش، به مسئولان انتظامی و امنیتی فرصت داده نشده تا آنها هم آنچه را اتفاق افتاده است، روایت کنند.
🔹علاوهبر ناقص بودن روایت، راوی نیز درگیر احساسات ناشی از وضعیت فقر و شدت تبعیض در این مناطق شده است. این احساسات در اثر هم متجلی شده است و راوی تنها نقش شنونده را در میانه میدان بازی میکند و جز گرفتن میکروفن، حرکت خاص و حتی گفتهای از خود ندارد. در تدوین اثر هم موسیقیای برای آن انتخاب شده تا مخاطب درگیر یک درام غمانگیز شود. مجموع این مسائل نیز یکطرفه ماندن روایت را تشدید کرده است.
🔹در روایت منتشرشده، بخشی از آنچه گفته میشود با واقعیتهای میدانی در تعارض است و هیچ تلاشی نیز برای بررسی صحت آن صورت نگرفته. بهعنوان مثال در بخشی از روایت گفته میشود: «ما اگر پول داشتیم که اسلحه بخریم، میرفتیم نان میخریدیم» یا اینکه «آشوبگر کجا بوده؟ کجا آشوبگر در شهر بود؟ کجای شهر را خراب کردند؟ کجا اموال دولت را خراب کردند؟» برای صحت این ادعا نیاز به بررسیهای سخت نبود. نگارنده نخستین خبرنگار اعزامی به منطقه بودم و از همین رو توانستم با بسیاری از مطلعان در ماهشهر، شهرک طالقانی، شهرک بعثت و... گفتوگو کنم. در همان شهرک طالقانی کمی جلوتر از ورودی دروازه قرآن، در سمت راست، حوزه مقاومت بسیج شهرک طالقانی است. هنوز هم رد تیرهای شلیکشده به سمت حوزه بسیج روی دیوار قابل مشاهده است. علاوهبر آن، فرمانده بسیج حوزه که از عشیرههای بنام منطقه است، زمانی که قصد داشته مانع ورود اغتشاشگران مسلح به حوزه شود، با تفنگ دولول هدف قرار میگیرد. فردی که چنین اقدامی کرده است، قطعا از مردم یا معترضان نیست. در همین ویدئو فردی میگوید: «یک آدمهایی آمدند اینجا که محیط شهرک را نمیدانستند چیبهچی است، وارد کورهها شدند و تنبهتن شدند.» منظور او از تنبهتن، جنگ تنبهتن است. آنقدر این درگیری سنگین بوده که نیروهای امنیتی بهناچار برای حفظ جانشان با نفربر وارد شهرک شدند و راههای ترانزیتی را باز کردند. جدا از این، اغتشاشگران دوشنبهشب و پس از اینکه راههای ترانزیتی توسط نیروی نظامی و امنیتی باز میشود، به آبفای شهرک طالقانی حمله میکنند و بخشی از آن را به آتش میکشند.
🔹در هر کجای دنیا به کسانی که نیروهای انتظامی و امنیتی را هدف قرار میدهند، معترض نمیگویند. این روایت، از «نیزارها» میگوید ولی نمیگوید شهیدرضا صیادی از پرسنل یگان ویژه خوزستان را چه کسی از همان نیزارها از ناحیه سر هدف قرار داد؟ چه کسی اکبر مرادی را شهید کرد؟ غلبه فضای احساسی بر واقعیتها باعث شده نهتنها حافظان امنیت کشور در این اثر فراموش شوند، بلکه یک طرف مظلوم و طرف دیگر ظالم تلقی شود.
متن کامل در لینک زیر
https://b2n.ir/248698
✅ @teribon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ آدرس غلط دولتیها درباره آلودگی هوا برای واردات بنزین
🔻به اسم آلودگی هوا، بنزین پتروشیمیها را جمع کردند و وارد کننده بنزین بیکیفیت شدند.
✅ @teribon
تریبون مستضعفین
⭕️ «فقر رو تحمل میکنیم، تبعیض رو نه!» 🔹اکثر مردم اینجا زیر خط فقرن. بعد اینجا تجمع کنیم میگن شورشی
🔺رشته توئیتهای آقای اسماعیل معنوی، خبرنگار خوزستانی، در نقد گزارش آقای حامد هادیان درباره حوادث ۲۵- ۲۷ آبان ۹۸ ماهشهر
١. در مورد #ماهشهر و ویدئویی که دوستان دغدغه مندم ساختند چند نکته دارم، اولا توجه کنید که من "اسماعیل معنوی" هستم و افتخارم این است که مرا بنام دفاع از روستاییان و محرومان و بنام انعکاس واقعیت از خوزستان می شناسند، پس لطفا "بخشِ دیگری از واقعیت" را هم از زبان من بشنوید.
٢.نه تنها در #ماهشهر بلکه در کل خوزستان مناطقی داریم که مردم در کنار صنایع بزرگ و درآمدزا و بر روی میادین بزرگ نفتی در فقر و محرومیت زندگی میکنند. از مسجدسلیمان گرفته تا کوت عبدالله و ماهشهر و حتی خرمشهر.... اصل ماجرا اینجاست، این درد بزرگی است که باید به فکر چاره اش باشیم.
٣. در ویدئوی مذکور به گلایه های مردم از تبعیض و محرومیتها به خوبی پرداخته شده اما با یک غفلت بزرگ و "پَرِش" مواجهیم!
بدون اشاره به "طرح ریزی و عملیات سنگینِ مسلحانه و شهادت چند نیروی نظامی"، اینگونه برداشت میشود که نیروهای امنیتی با مردمِ عادی و معترضان برخوردهای خشن داشته اند!
۴. برای درک بهتر از عملیات مسلحانه تروریستی در #ماهشهر کافیست بدانید که در مواجهه با پلیس، تیراندازی های دقیق انجام میشده و شهیدصیادی که از فرماندهان نیروهای ناجا بود بوسیله یک "تک تیرانداز" به شهادت رسید!
مردم عادی برای اعتراض به گرانی بنزین با سلاح جنگی به خیابان می آیند؟!
۵. اساسا بدلیل حضور همین تک تیراندازها بود که نیروهای نظامی از خودروی زرهی استفاده کردند، البته صرفا برای محافظت از جان نیروها از این خودرو استفاده شده و هیچ تیری شلیک نشده.
۶. بخش دیگری از حقیقت مربوط به خسارات است. در این ویدئو بگونه ای برداشت میشود که "هیچ شیشه ای هم شکسته نشده"، این در صورتیست که میلیاردها تومان به مردم و بیت المال خسارت وارد شد، بانک فلکه مرکزی به آتش کشیده شد، کارگران در شرکت های نفتی محاصره شدند و چند روز شیفت عوض نکردند.
٧. از تردد خودروهای سنگین که مواد اولیه کارخانه ها و کالاهای اساسی مردم را جابه جا میکردند جلوگیری شد، حتی راننده کامیون ها را کتک می زدند و خودروهای شان را متوقف می کردند. این خسارات به اندازه شکستن یک شیشه نیست؟!
٨. و اما، نه تنها #ماهشهر بلکه کل خوزستان مظلوم است، زیر پای مان نفت است ولی شبکه فاضلاب هم نداریم. اقتصاد ایران روی پاشنه خوزستان می چرخد اما مدیران عُرضه حل مسائل اولیه اش را هم ندارند، برای رفع مشکلات خوزستان تلاش کنیم، خوزستان لنگر امنیت کل کشور است. این را بفهمیم!
٩. رد یا تایید این ویدئو نباید باعث بشود که از اصل ماجرا غافل شویم، زخم را درمان کنیم تا مگس ها دور شوند. البته همانطور که در توییت های قبلی گفتم در روایت های مان نباید "پَرِش" داشته باشیم.
حرف آخر. دمِ #حامد_هادیان گرم. صد بار تیرش به هدف خورده، حالا یکبار هم نقص داشته، من قدردانِ او هستم.
همین جا از برادرم حامد دعوت میکنم دوباره به ماهشهر بیاید و خودش روایتش را کامل کند.
✅ @teribon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ببر کاغذی FATF به روایت آمار
🔺تاثیر لیست سیاه FATF بر تجارت خارجی غیرنفتی چقدر است؟
✅ @teribon
⭕️"کماکان دو دستی در جیب مردم"
♦ در #بودجه۹۹ در جدول تبصره ۱۴ درآمد فروش فرآوردههای نفتی ۷۷ هزار میلیارد قید شده.
یعنی علاوه بر بنزین، در آمد دولت از گازوئیل و سایر فرآوردههای نفتی هم نسبت به سال ۹۸ رشد چشمگیر دارد.
♦بعبارت ساده تر در چند ماه آینده قیمت گازوئیل ۲برابر خواهد شد. تکذیبهای شان هم مثل تکذیبهای بنزین خالی بندی است.
♦از حذف معافیتهای مالیاتی پردرآمدها کماکان خبری نیست ولی دست دولت مجددا در جیب مردم خواهد رفت. احتمالا دوباره در چند ماه آینده با اعتراضات خونین رانندههای کامیون مواجهیم.
♦چیزی که اسمش را بودجه گذاشتهاند رسما برنامه فروپاشی و تجزیه است. هرکس امروز بدون لکنت از #رد_کلیات_بودجه در مجلس نمیگوید بعدا اگر گفت "معترضین صف شان را از اغتشاش گران جدا کنند" با پشت دست تو دهانش بزنید.
✍ #وحید_اشتری
✅ @teribon
⭕️انقلاب و دوستی خاله خرسهی اصولگراها
🔹 چگونه مفهوم مظلوم #وحدت تحریف شد؟
🔻موضوع این یادداشتها همچنان دفاع از معنای سیاستورزی انقلابی در برابر قرائتهای قلابی آن است. پس وقتی پای تبیین نگاه امام و رهبری در میان باشد، چندان مهم نیست که فعلاً:
- آدم خستهای گفته «در انتخابات شرکت نمیکنم»!
- روزنامه سازندگی با تیتر «عبور عدالتخواهی از اصولگرایی» جشن گرفته و عدالتخواهان را تشنه تصاحب کرسیهای مجلس معرفی کرده!
- فلان مشاور سابق حالا تواب شده و به عدالتخواه تندی بدل شده و شهر را شلوغ کرده!
و...
🔶️راستش در این آشفتهبازار من خیلی نگران تهمتهایی نیستم که مستقیم و غیرمستقیم به #عدالتخواهی وارد میشود. تهمتها میگذرند و تحریفها میمانند. هرچند، در دل مباحثم به مسائل فوق هم اشاراتی خواهم کرد چون گاه همین اشتباهات و تشابهات، خود به شبهه تبدیل میشوند.
🔻رندی میگفت: اصلاحطلبان مردم را خر فرض میکنند؛ اما اصولگرایان مردم را همان خر هم فرض نمیکنند!
من البته معتقدم عبور از دوقطبی مبتذل اصولگرا-اصلاحطلب نباید به رد کردن همه آنان بینجامد و معنای حذف ظرفیتهای فکری و عملی نظام را به خود بگیرد. اما حتما معتقدم بهرمندی از این ظرفیتهای سیاسی باید با هوشیاری همراه باشد. باید بفهمیم دعوا قبل از آن که سیاسی باشد، گفتمانی است.
🔻مشکل جریان مدعی اصلاحطلبی، تحریف و تقلیل آرمانهای مقدسی چون #جمهوریت و #آزادی است و مشکل جریان مدعی اصولگرایی تحریف و تقلیل مفاهیم ارزشمندی چون #وحدت. این وسط، گوشت قربانی، انقلابیگری ناب است.
🔶️ مگر این همه تاکید امام و رهبری و آیات و روایات را درباره #وحدت نمیبینید؟ آیا این برای تمکین کردن در برابر لیست واحد انتخاباتی کافی نیست؟!
🔻پاسخ این است: فروکاستن مفهوم بلند و وسیع #وحدت و کوچک کردنش در حد بستن و پرستیدن لیست واحد انتخاباتی، تحریف آشکار سخنان امام و رهبری است. هیچ کجای سخنان ایشان، «وحدت» ربطی به حذف رقابتهای سیاسی ندارد. وحدتی که انقلاب میگوید وحدت اهداف و دلها و راهبردهاست نه یکسانسازی روشها و نقشها.
🔶️حالا مصداق وحدت انقلابی در انتخابات از نظر امام و رهبری چیست؟
1⃣ حضور حداکثری مردم در انتخابات (که همیشه به تصریح مکرر رهبر انقلاب این حضور حداکثری حتی مهمتر از انتخاب اصلح بوده است اما تحریفگران رهبری هرگز این نکته را به روی خودشان نمیآورند).
2⃣ همدلی بر سر تحقق آرمانهای انقلاب بوسیله معرفی و شناخت #اصلح و رای به او در دل یک رقابت کیفی و پرشور.
3⃣ تمکین به نتایج انتخابات بلکه کمک حداکثری به منتخبان مردم برای تحقق اهداف.
🔻همین. هرگز مطالبه امام و رهبری یا معنای وحدتی که معرفی کردهاند ربطی به تکنیکهای رایج و مبتذل وحدت لیستی نداشته است.
🔶️میپرسند: مگر رهبری بارها نفرمودند مرز خودیها و انقلابیهای را تنگ نکنید؟ ما که الگوهایی مثل علی ع داریم چرا وحدت را بشکنیم؟ علی ع بهخاطر وحدت ۲۵ سال سکوت کرد و خودش هم کارگزارانی مثل زیادابنابیه داشت...!
🔻این پرسش هم نمونهای دیگر است از نفهمیدن و در نتیجه تحریف مفهوم مقدس و مظلوم وحدت.
🔶️اول این که بحث معرفی اصلح و حمایت از او، نه ربطی به مرحله تعیین مرز خودی و غیرخودی در بدنه جامعه دارد و نه ربطی به تمکین دربرابر نتایج. اصلحگزینی مال مرحلهی انتخاب وکلا و فضایل و عصاره ملت است.
🔻دوم این که بحث ما زمینهسازی برای بهترین انتخاب است نه تن دادن به شرایط نهایی که کار از کار گذشته. هرچند در هر شرایطی هم روند اصلاحی را نباید فراموش کرد.
🔶️سوم، انتخابات مقام وحدت حقیقی و اقناعی بر سر خیرالموجودین (اصلح) است و نه تقلید از یک باند خاص بوسیله وحدت تعیینی بر افراد ضعیف. (اعتماد به لیست منطقی است اما نه وقتی که کلیات لیست و لیستبندان هم قانعکننده نیستند).
🔻چهارم، امثال زیاد ابن ابیهها اگر کارگزار باشند یک بحث است، اما اگر بخواهند خود را زبده اصحاب معرفی کنند و مرشد اهل ایمان و لیستبند جامعه اسلامی بشوند واویلاست.
🔶️ و پنجم این که فعلاً قصه برعکس است. باید به آقایان اصولگرا گفت انقلابیون مستقل را از دایره خودیها بیرون نکنند!
✍ #محمدجواد_میری
✅ @teribon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️حسین حاجیلو، کارشناس تحریم: به دروغ ما را از ورود به لیست سیاه FATF میترسانند، حتی اگر به لیست سیاه هم برویم، هیچ اتفاقی نمیافتد!/ به مردم درباره FATF اطلاعات غلط میدهند/ نگران نباشید زیرساخت قطع همکاری با FATF وجود ندارد
✅ @teribon
⭕️ فریب در #سیاست_خارجی ، فشار بر زندگی مردم
🔹پس از ماجرای افزایش قیمت بنزین، بسیاری از مردم و حتی حامیان دولت، از شیوه رفتاری دولت به شدت ناراحت شده و نوع رفتار دولت را فریب دادن مردم میدانستند. فریب دادن مردم و افکار عمومی بیش از همه در سیاست خارجی دولت روحانی دیده شده و درواقع توجیهی برای بیعملی و حل نشدن مشکلات معیشتی مردم در طول این دوران بوده است. مهم ترینفریب های دولت در سیاست خارجی که در لطمه به معیشت مردم و وضعیت اقتصادی کشور اثر داشته شامل موارد زیر است:
1️⃣اثربخشی #برجام : رئیس جمهور با اغراق از سراریز شدن سرمایه های خارجی، حل شدن مشکل بانک ها و حتی آب خوردن مردم پس از برجام می گفت. اتفاقی که هیچگاه عملی نشد و در اوج دوران برجام سرمایه گذاری خارجی هیچگاه بیش از 3 میلیارد دلار در سال نشد. ارتباطات بانکی هیچ وقت به حالت عادی برنگشت و رئیس کل وقت بانک مرکزی همیشه از این موضوع گله می کرد. اما دولت تا آخرین لحظه به جای فکر برای معیشت مردم، منتظر ثمر دادن درخت برجام و گلابیهای آن بود!
2️⃣ اعتماد به #آمریکا و بقای برجام: آقای ظریف و دولت روحانی با دو ادعا به سوال در مورد بقای روح و جسم برجام پاسخ می دادند. ادعای اول تضمین امضای کری بود و ادعای دوم قطعنامه 2231 شورای امنیت! تضمین امضای کری در همان دوره اوباما با تمدید تحریم های ایسا و تصویب تحریم های ذیل قانون کاتسا زیر سوال رفت. پوچ بودن ادعای دوم نیز با خروج ترامپ از برجام اثبات شد. اما دولت با تکرار این ادعاها و فریب دادن افکار عمومی سعی در توجیه اقدامات خود داشت، به همین دلیل علی رغم تصویب قانون کاتسا و خروج ترامپ از برجام، هیچ اقدام عملی برای کنترل نقدینگی در داخل کشور انجام نداد و همچنان منتظر تضمین های کری باقی ماند.اقدامی که باعث شد نقدینگی داخلی به سمت بازارهای کاذب ارز و سکه برود. درحالی که اگر دولت به جای فریب دادن خود و مردم، با بی اعتمادی به آمریکا نگاه می کرد، می توانست با اقدام به موقع در بازار و وضع مالیات برای بازارهای کاذب و تقویت بازار ثانویه ارز، اثر شوک ارزی را حداقل کند تا مردم و اقتصاد کشور این همه لطمه نبیند.
3️⃣وارونه نمایی اثر #تحریم ها: ظریف در زمان بررسی برجام برای توجیه عیوب برجام می گفت که اصل تحریم های شورای امنیت است و در نبود تحریم های شورای امنیت تحریم های آمریکا بی معنا است. او البته بعدا حرف های دیگری زد و نشان داد که یا تحریم ها را نمی شناخته یا برای فریب افکار عمومی این حرف را بیان کرده بود، چراکه بعد از تصویب برجام گفت که شروط آمریکا اجازه همکاری بانک ها با ایران را نمی دهد. بعد از خروج آمریکا از برجام نیز گفت شرکت های اروپایی به خاطر تحریم های آمریکا با ایران همکاری نمی کنند. این موضوع باعث شد تا دولت راهکارهای گفته شده بالا را به کار نبندد و کشور تحت فشار اقتصادی قرار بگیرد.
4️⃣بزک کردن #اروپا: کار دیگر دولت بزک کردن اروپا بود. دولتی ها بارها تاکید کردند که خروج آمریکا از برجام بین این کشور و اروپا اختلاف انداخته است اما چند روزی از خروج آمریکا از برجام نگذشته بود که چند شرکت محدود اروپایی نیز از ایران رفتند.
5️⃣ اف ای تی اف فریب تازه دولت: دولت پس از همه این اتفاقات همچنان از موضع خود کوتاه نیامده و همچنین اصرار دارد تا به جای توجه به مشکلات مردم خواسته های آمریکا را در ایران اجرا کند و این خواستهها را راه حل مشکلات بنامد. بنابراین در دور جدید آقای روحانی و اعضای دولت تاکید می کنند که مشکلات تنها با تصویب لوایح #FATF قابل حل است. این درحالی است که مسئولین آمریکایی بارها تاکید کرده اند که اجرای این لوایح راه دور زدن تحریمها را میبندد و باعث فشار بیشتر اقتصادی به مردم میشود. در واقع دولت همچنان مسیر فریب را به جای حل مشکلات در پیش گرفته است تا بی عملی و اشتباهات خود را اینگونه توجیه کند.
🔺متن کامل یادداشت👇🏻
https://b2n.ir/794064
✍🏻 #سید_حامد_ترابی
✅ @teribon
⭕️"امشب #شب_قدر ایران است"
♦تمام بحرانهای سال آینده از گران شدن گازوئیل و اعتراضات خونین رانندگان کامیون، تا حراج ۵۰ هزار میلیاردی اموال عمومی در سال آخر دولت، تا تورم ۷۰ درصدی ناشی از استقراض و برداشت از صندوق ذخیره، فردا یا نهایتا پسفردا در کمیسیون تلفیق رای گیری میشود.
♦در #بودجه۹۹ در سختترین روزهای کشور هیچ اصلاح اساسی در رابطه با مالیات پردرآمدها یا کاهش وابستگی به نفت یا... وجود ندارد، ولی پر از گذاشتن بار روی دوش مردم و دست کردن در جیبشان است. ما حق داریم در وقایع سال بعد هر ۴۵ نفری که فرداشب رایشان را شفاف اعلام نکنند سهیم بدانیم.
♦یا ۴۵ نماینده #کلیات_بودجه در تلفیق را #رد میکنند که میشود به مطالبات بعدی و اصلاح بنیادین بودجه امیدوار ماند. یا با تایید کلیات به صحن میرود که تقریبا امکان اصلاح اساسی دیگر وجود نخواهد داشت.
به هرکدام میشناسید پیامک بزنید و رایشان به خمتر کردن گرده ملت را بپرسید.
وحید اشتری
✅ @teribon
⭕️چرا باید کلیات بودجه۹۹ در مجلس رد شود؟
1️⃣اولین و اصلی ترین دلیل رد کلیات بودجه۹۹ در کمیسیون تلفیق، عدم تطابق با خواسته های رهبری مبنی بر اصلاح ساختاری بودجه است. جالب توجه است که بودجه۹۹ تطابقی با برنامه اصلاح ساختاری که خود سازمان برنامه بودجه تدوین کرده، ندارد. برخی شنیده ها نسبتا موثق حاکی از این است که رئوس مدیریتی سازمان برنامه و بودجه طرح های کارشناسی بدنه خود سازمانه برنامه را برای ایجاد منابع پایدار درآمدی، فیلتر کرده اند. فارق از این حواشی، تنها جایی که باید مجدد بودجه را اصلاح ساختار کند فقط و فقط سازمان برنامه است. به همین دلیل باید بودجه به دولت برگردد.
2️⃣ دومین دلیل، کسری های محرز بودجه ۹۹ است. کسری فروش نفت یکی ازمهمترین کسری هاست که در بودجه با توجه به شرایط کنونی صادرات نفت ، بیش از ۵۰۰ هزار بشکه ۵۰ دلاری به نادرستی اورده شده است. فروش نزدیک به ۵۰ هزارمیلیارتومان اموال دولتی یکی دیگر از اشتباهات بودجه است که قرار است در قالب فروش شرکت ها و فروش ومولدسازی املاک منقول و غیرمنقول صورت میگیرد. در بودجه سال ۹۸ نیز ۴.۴ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود اما تاکنون تنها ۳۰۰ میلیارد تومان آن وصول شده است،دولت در بودجه۹۷ هم زیر ۵۰۰ میلیارد تومان از این محل درآمد داشته است.
کسری اوراق یکی دیگر معضلاتی است که آن هم رشد موهومی داشته است. خلاصه مجموع محاسبات کسری نزدیک به ۱۷۰ هزار میلیارد تومانی را به دنبال خواهد داشت.
3️⃣جدول درآمد هزینه هدفمندی هم نشان میدهد که دولت درآمدهای هدفمندی رابه گونه ای محاسبه کرده که طبق آن حتما باید قیمت یکی از فرآورده های نفتی را افزایش دهد تا بودجه هدفمندی با کسری حدود ۲۵ هزارمیلیارتومانی روبرو نشود. با توجه به وجود مصوبه افزایش قیمت گازوئیل، باید آماده افزایش حدود ۲ برابری قیمت گازوئیل هم باشیم! که بنظر این کار تبعات تورمی و اجتماعی بیشتری نسبت به رشدقیمت بنزین به همراه دارد.
4️⃣ راه حل اصلاح ساختار وجود دارد واصلا کار سختی برای دولت نیست حتی خود سازمان برنامه تا حد خوبی آن را قبلاً ارائه کرده، اما باید مطالبه کرد تا بودجه از این وضع فاجعه خارج شود.
🔹پ ن: سال قبل رهبری مطالبه جدی از دولت داشتند که دولت ساختار بودجه ۹۸ اصلاح کند اما دولت آن را به ۹۹ موکول کرد، امسال همان بودجه ۹۸ تکرار شده است.
پ ن: اگر مطالبات از نماینده های تلفیق افزایش پیدا کند و گروه های جریان ساز از این کمیسیون با روش درست و محتوای دقیق، بازگشت بودجه به دولت را مطالبه کنند، قطعا اتفاقات مناسبی رخ خواهد داد.
✍🏻مجتبی مرادی
✅ @teribon