تریبون مستضعفین
⭕️فلسفه فیزیک از منظر شهید محسن فخریزاده (۱) #استاد_حسن_رحیم_پورازغدی دیشب به لطف یکی از دوستان، یا
⭕️ "فلسفه فیزیک" از منظر "شهید رابع هسته ای"، دکتر محسن فخری زاده(۲)
استاد حسن رحیم پورازغدی در دومین یادداشت پس از ترور شهید دکترمحسن فخری زاده به مظلومیت شهدای هستهای در داخل و خارج کشور و به دیدگاه شهید محسن در بیان ارتباط درست و نادرست میان فیزیک و متافیزیک پرداخته است:
از همسر شهید نقل شد که وقتی در خون خود دست و پا میزده، بیشتر نگران محافظانش بوده و با فریاد از آنان خواسته جلو نیایند تا آسیب نبینند. همکارانش گفتند گر چه دو نخستوزیر رذل صهیونیست علنا نام دکتر فخریزاده را به عنوان هدف اعلام کرده بودند و آمریکاییها و کارگزارانشان تشنه به خون او بودند در داخل کشور نیز تحت فشار و ایذا بود. به نام برجام دستهایش را بستند و با دست بسته، هدف مسلسل تروریزم دولتی غرب قرار گرفت و مخالفان داخلی پروژه او نه حاضر به مناظره بودند و نه مسئولیت تصمیمهای خود را میپذیرند.
شهید فخریزاده در نقاط ربط فیزیک با فلسفه و در حلقه وصل "فلسفه علم" و معرفتشناسی با مشکلات انسان و نیازهای حیات، درگیر تالیف کتابهایی بود و میپرسید چرا نهاد فلسفه اسلامی در صحنه نیست و تفریع فروع نو نمیکند؟ چرا تاثیر آن در علوم تجربی و علوم انسانی به درستی برای دانشجویان "فلسفه علم"، تبیین نشده و فیلسوفان این عصر، تن به رویارویی جدی با مسائل بنیادین علم نمیدهند؟ کجایند مقالاتی که با مبانی فلسفه اسلامی به نقد تفسیرهای فلسفی ناشی از علوم بپردازند؟ چرا فیلسوفان امروز غالبا به ذکر مصادیق و مثالهای تازه، اکتفا کرده و مثلا در تدقیق و تجزیه روایت فلسفی از هستی نکوشیدند؟ حال آنکه فلسفه غرب با مبانی متشتت معرفتشناختی در معرکه، حاضر و با علوم، در تعامل زنده و با هر چالشی، نحلهای زاده و صاحب اولاد مشروع و نامشروع بسیاری شد و بر روند علوم و تطبیق یافتهها با سبک زندگی، ایفای نقش کرد؟ انیشتین گفت نظریه "نسبیت"، آنقدر میوه میدهد که خود دیگر آن را نمیفهمم.
در این لحظه به یاد آوردم اینها بخشی از سوالاتی بود که سال گذشته در فیضیه و در دانشگاه تهران پرسیدیم و یکی در قم آن را دروغ و تضعیف حوزه خواند و دیگری در تهران، آن را خارج از محدوده علم! و دانشگاه دانست.
همچنین شهید محسن، فیزیک و فلسفه را به نحوی مرتبط میدید که اگر مرز آنها رعایت شود یکدیگر را خوراک داده و حتی اصلاح میکنند گر چه ابزارهایی کاملاً متمایز و حیطهای مستقل دارند.
در رمزگشایی شهید دکتر فخریزاده، وقتی "ایدئولوژی" بر "جهان بینی" و جهان بینی بر "شناخت"، مبتنی است و وقتی موثرترین ابزار شناخت، تجربه حسی است(از تعبیر تعمیم یافته "مشاهده" برای حس بهره میبرد)، چرا نقش فیزیک در "شناخت"، دست کم گرفته شود؟ فیزیک، دریچهای راهگشا بسوی چشماندازی بینظیر در مشاهده آفاق است چنانچه زیستشناسی و علومشناختی که توسعهیافتهی علمالنفس است، شانی چون فیزیک دارند و البته این ارتباطها نباید مرز و وظایف علوم را در هم ریزد و نسبیتزدگی به معنای نادرست آن، مایه اغتشاش در علم و فلسفه شود. شهید محسن، دیدگاه امثال پوپر و پیروان ایرانیش را نه تنها غیر فلسفی بلکه منجر به فروپاشی علم میداند و تداخل بیمنطق و افراطی علوم و فلسفه در یکدیگر را اخلال در هردو میشمارد و مینویسد گرچه هرگز نخواستهام با فیزیک به خدا برسم اما مگر با فلسفه(بدون نبوت) میتوان جز به خدایی ناقص رسید؟ او قاطعانه، فیزیک را بستری کارآمد(نه بیشتر و نه کمتر) برای عرفانی مستظهر به "طبیعتشناسی" میخواند و میگوید فیزیک در اندازه خود، جلوههایی زیبا و باشکوه از حضرت حق به نمایش میگذارد و من شخصا از فیزیک نه تنها لذت حل مسئله، بلکه لذت معنوی بردهام و بر ایمانم افزوده است. شهید محسن در شگفت است که چگونه کسانی در اروپا توانستند از یک "جهان منسجم" و "مکانیک معنادار" به الحاد یا بیمعنا دیدن هستی برسند؟ و چرا به سهمیه تجربی و ریاضی از ذهن خود بسنده کردند؟ مگر عقل، به ویژه وقتی مویدات علم، پشت آن میایستد، راهی برای "الحاد" یا "شکاکیت"(که دشمن خونی "عقل"است) بازگذارده است؟ اینان از کدام بیراهه رفتند که به بیغوله رسیدند؟
http://Eitaa.com/teribon_ir
18.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 ناگفته های مجری ثریا از کم کاری دولت در صادرات به آفریقا و سوریه در برنامه یه روز تازه شبکه پنج سیما
🔹وقتی همه نگاه ها به برجام باشد، فرصت های بسیاری از دست می رود...
http://Eitaa.com/teribon_ir
هدایت شده از تریبون مستضعفین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ #بازخوانی
۲۵اردیبهشت۹۶|جهانگیری درانتخابات:
ما فراموش نکردیم سال۹۰،۹۱را؛ درمدت کوتاه به بهانه تحریم،قیمت ارز ۳برابر شد؛ مردم پولهایشان را تبدیل میکردند؛ به مسئولین اعتماد نداشتند؛قیمتهای فردا قابل پیشبینی نبود.
#حافظه_تاریخی
http://Eitaa.com/teribon_ir
۱. در #ایران_ما دو سوم بودجه سالهاست اصلا در صحن بررسی نمیشود. #تاریکخانه_اصلی همانجاست. ولی تا دلتان بخواهد فصل بررسی بودجه یک سوژه سرکاری از جداول بیرون میکشند مثل #بنیاد_حاج_قاسم که تهش عدد و رقمش به ده میلیارد نمیرسد و افکار عمومی و رسانهها را میفرستند دنبال نخود سیاه.
۲. مثلا رقم بودجه امسال قریب ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد است. بودجه شرکتهای دولتی هزار و ۵۰۰ میلیارد است که اصلا به صحن نمیآید.
عمده ریخت و پاشها، حقوقهای نجومی، پاداشهای عجیب و غریب هیات مدیرهها، مناقصههای دورهمی با دامادها و عروسها و آقازادهها که میشنوید اینجا رقم میخورد.
۳. برای همین امسال حرف از ۲۰۰ هزار میلیارد کسری بودجه وسط است. فاجعه عجیبی است. حالا یادتان هست سال گذشته همین فاجعه را که آنطور ناپلئونی با شورای کذایی سران قوا و همکاری مجلس داشتند تصویب میکردند بحث فضای مجازی چه بود؟ بودجه جامعه المصطفی که تهش رقمش دویست ۳۰۰ میلیارد است.
۴. شکی نیست که جدول ۱۷ و سفره بنیادهای ژنتیکی که مثل ارث به فرزندان و نوهها رسیده باید جمع شود ولی اینها نباید کارکرد #آدرس_غلط پیدا کنند.
بنیاد حاج قاسم امسال همان جامعه المصطفی سال پیش است. فقط زحمت سال گذشته را آقای آشنا میکشید امسال ظاهرا ایران اینترنشنال بعده گرفته است.
*واحد رقم کل بودجه و رقم بودجه شرکت های دولتی همت است. یعنی هزار میلیارد تومان.
رقم دقیق کل بودجه امسال
۲۴۹۱ هزار میلیارد تومان
رقم دقیق بودجه شرکت های دولتی
۱۵۶۱ هزار میلیارد تومان
✍️ #وحید_اشتری
http://Eitaa.com/teribon_ir
برای آنهایی که خواب بازگشت #بایدن به #برجام را میبینند و باورشان شده.
#جیک_سلیوان مشاور امنیت ملی بایدن: اگر ایران به تعهدات نقض کردهاش برگردد و «برای پیشبرد مبتنی بر حسن نیت توافقات بعدی آماده باشد» بایدن هم چنین خواهد کرد.
بایدن بازگشت به برجام را فقط خرج شروع #مذاکرات_موازی میکند، و این سیاست نتیجه انفعال دولت ایران ( #صبر_راهبردی) در سالهای گذشته است.
آنهایی که #دیپلماسی بلد هستند...
https://www.nytimes.com/2020/11/28/world/middleeast/israel-iran-nuclear-deal.html
✍مسعو براتی
http://Eitaa.com/teribon_ir
⭕️ آقای روحانی؛ بازهم لازم است زمین بخورید؟!
🔹حسن روحانی و مقامات دولتی طی این چند روز مخالفت های جدی با طرح اخیر مجلس داشته و مدعی شده اند،اعلام توقف اجرای پروتکل الحاقی موجبات ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت خواهد شد. حال آنکه طی هفت سال گذشته که دولت با اعتماد به غرب و تنش زدایی نه تنها اجرای دواطلبانه پروتکل الحاقی را پذیرفته بلکه در برجام نظارت های استثنایی و فراتر از پروتکل الحاقی را پذیرفته و در مقابل امروز شاهد سنگین ترین تحریمهای تاریخ علیه ایران هستیم.همچنین چندی پیش با گزارش کشورهای اروپایی پرونده هسته ای ایران به شورای حکام آژانس رفت و در آنجا نیز قطعنامه ای علیه ایران صادر شد.
🔹آن هم در شرایطی که بنا به گفته ظریف 92 درصد از مجموع بازرسی های آژانس در ایران انجام می شود. بطور متوسط 6 بازرس آژانس در ایران حضور فعال دارند، اخیرا اجازه بازرسی به دومکان جدید هم داده شد اما در مقابل هم علیه ایران قطعنامه صادر شد و هم خرابکاری هایی چون ماجرای نطنز و ترورهایی چون شهادت شهید فخری زاده رخ داد.
🔹از طرفی اگر مروری به تاریخ در دهه هشتاد داشته باشیم، شاهد هستیم در اوج تنش زدایی و پذیرش پروتکل الحاقی اما اروپایی ها نقض عهد کردند که مورد انتقاد حسن روحانی که آن زمان رئیس تیم مذاکره کننده نیز قرار می گیرد.
🔹روحانی در کتاب خاطرات خود با عنوان «امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای» که با هدف دفاع از عملکرد دو سال دیپلماسی دولت اصلاحات در پرونده هسته ای و مذاکرات با سه کشور اروپایی نوشته شده است ، رسما اعتراف می کند که علیرغم پذیرش پروتکل الحاقی و حضور مستمر بازرسان درتأسیسات ایران، اروپا به هیچکدام از تعهداتش عمل نکرد.
🔹حسن روحانی در کتاب « امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای»صفحات ۵۸۰ تا ۵۸۸ می نویسد: «متأسفانه، در مقابل اگر نگوییم هیچ، ایران مابهازای بسیار اندکی دریافت کرد و بارها اقدامات اعتمادساز خود را افزایش داد و تنها در عوض آن، با قولهای انجام نشده و درخواستهای بیشتر روبه رو شد. قولهای سه کشور اروپایی هنوز حتی بررسی هم نشدهاند.
🔹 تعهد فوریهی ۲۰۰۴ سه کشور اروپایی که به عنوان مابه ازای گسترش تعلیق به مونتاژ و تولید قطعات ارائه شده بود و بر مبنای آن سه کشور متعهد شده بودند که "تلاش فعالانه به عمل آورند تا تلاشهای ایران در اجلاس ژوئن ۲۰۰۴شورای حکام شناسایی شده، به شکلی که شورا بعد از آن تنها بر مبنای گزارش مدیرکل، هرگاه و اگر براساس رویهی عادی اجرای قرارداد پادمان و پروتکل الحاقی ضروری دانست، عمل کند" تحقق نیافت تا اینکه ایران در نوامبر ۲۰۰۴موافقت نمود تعلیق داوطلبانهی خود را بیشتر گسترش دهد، به نحوی که تأسیسات تبدیل اورانیوم را که به وضوح توسط دبیرخانهی آژانس به عنوان خارج از شمول هرگونه تعریف از "فعالیتهای مربوط به غنیسازی" تعیین شده بود؛ دربرگیرد.
🔹سه کشور اروپایی هنوز به تعهد خود در موافقتنامهی نوامبر ۲۰۰۴پاریس مبنی بر شناسایی "اجرای بدون تبعیض حقوق ایران براساس معاهدهی منع گسترش مطابق با تعداتش براساس این معاهده" عمل نکردهاند.
🔹 پس از گذشت بیش از سه ماه مذاکره بعد از موافقتنامهی پاریس، آشکار شد که سه کشور اروپای خواهان تطویل مذاکرات و احتمالاً عدم دستیابی به نتیجه مطلوب هستند و بنابراین، نمیخواهند در برابر حق غیرقابل انکار ایران برای از سرگیری فعالیت غنیسازی تسلیم شوند و انگیزه یا توانایی ارائهی طرح خود دربارهی تضمینهای عینی ماهیت صلحآمیز برنامهی هستهای ایران و نیز تضمینهای محکم دربارهی همکاریهای اقتصادی، فناوری و هستهای و تعهدات محکم دربارهی مسائل امنیتی را نیز ندارند.
🔹تعلیق، برای مدت نزدیک به ۲۰ ماه با تمام عواقب اقتصادی و اجتماعی که آثار آن متوجه ملت ایران بوده، حفظ شده است. سه کشور اروپایی در رفع هیچیک از ابعاد گوناگون محدودیتهای مربوط به دستیابی ایران به فناوری پیشرفته و هستهای موفق نبودهاند»
🔹اکنون حسن روحانی که تجربه تلخ و شکست خورده مذاکرات 82 تا 84 را در کارنامه دارد و طی این هفت سال نیز برجام تبدیل به نماد خسارت محض شده است، نه تنها قصد ندارد از گذشته عبرت بگیرد بلکه حال که به زمین افتاده قصد دارد تا انتها سینه خیز برود و در مقام مدعی می گوید بگذارید آنها که تجربه بیست و چندساله و موفقیت در دیپلماسی دارند کارشان را انجام دهند. حال آنکه بنا به اعترافش در کتاب خاطراتش اروپایی ها نه تنها ضمانت واقعی نمی دهند، بلکه در برابر تعلیق و بازدید از مراکز نظامی و پذیرش پروتکل الحاقی کاری جز ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت نکردند و نمیکنند.
🔹میگویند همان که وقت زمین خوردن، تا خانه سینه خیز می رفت، هر جا هم پوست موز می دید، می گفت: ای بابا... باز هم که باید بخورم زمین! این شده داستان حسن روحانی و تیم مذاکره کننده ما...
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
http://Eitaa.com/teribon_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾️ علیاصغر زارعی، نماینده غیور پیشین مجلس درگذشت
ویدیوی بالا گریههای عزتمندانه او پس از تصویب ۲۰ دقیقهای برجام در مجلس است.
شادی روحش فاتحه ای قرائت کنید.
http://Eitaa.com/teribon_ir
🔺تجهیزات مخابرات عراق، انگلیسی بود. ۷ سال پیش درگیر ساخت یک مستند از کارهای خارق العاده یک جمع نخبه ایرانی در جنگ بودم. کارهای عجیبی روی نفوذ در این تجهیزات کرده بودند که انگلیسیها را هم انگشت به دهان کرده بود.
از گمنامیشان، همین بس که فرماندهشان را با #گریه_برجام میشناسند.
✍وحید اشتری
http://Eitaa.com/teribon_ir
5.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 به این دوگانه پاسخ بدهند: دلخوش کردن به آمریکا یا تعامل با سایر کشورهای جهان؟!
🔹️ کارنامه خود در تعامل با سایر کشورهای دنیا و همسایگان را ارائه بدهند
🔹️ کشور را درگیر دوگانه های موهوم میکنند تا پاسخ دوگانه های اصلی داده نشود
🔸دکتر جلیلی در مراسم روز دانشجو | ۱۶ آذر۹۹
http://Eitaa.com/teribon_ir
5.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻چرا نباید پای میز مذاکره با آمریکا رفت؟
⭕️ صحبت های شهید فخری زاده پیرامون مذاکره با آمریکا
🔹آمریکا قابل سازش نیست تا مادامی که این آمریکاست
http://Eitaa.com/teribon_ir
8.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
واقعا اینهمه پررویی از کجا میاد؟
پنج سال پیش منتقدای برجام به ظریف میگفتن رییس جمهور بعدی آمریکا میتونه با یه امضا بزنه زیر همه چیز و ظریف مسخره میکرد!
حالت روحانی اینکه ترامپ با یه امضا از برجام خارج شده رو بعنوان افتخار برجام و دلیل مشکلات میگه!
این میزان سواد، عقلانیت و البته پررویی غربگراها و آمریکا دوستهاست که بعد از پنج سال به حرف منتقدا میرسن ولی بازم کم نمیارن و سینهخیز میرن.
#_محمدرضا_شهبازی
http://Eitaa.com/teribon_ir
6.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨این عین اظهارات رئیس جمهور سابق آمریکاست
🔸اوباما پس از امضای برجام: اگر توافق نمیکردیم، تحریم ها فرو میریخت
🔸بعضی اوقات به پشت خیمه دشمن میرسید اما با یک تحلیل غلط، ورق به نفع او میگردد
http://Eitaa.com/teribon_ir