⭕️صدرالساداتی و ارتجاع در عدالتخواهی!
🔹در زمانه ای که بسیاری از روحانیون در برابر فقر و فساد و تبعیض یا سکوت کرده اند یا عده ای متحجرمقدس نما مشغول تئوریزه کردن ظلم و اشرافیت آقازاده های سرمایه داران زالوصفت هستند، شجاعت و ورود امثال #صدرالساداتی به این میدان مغتنم و درخور تشکر است. اما این دلیلی نمی شود که در همین ابتدای کار نقدی درون گفتمانی به این اقدامات کهنه نکرد!
🔺#جریان_عدالتخواهی و بطور خاص جنبش دانشجویی عدالتخواه (نه صرفا یک تشکل خاص) در آغاز حرکت جدی خود در ابتدای دهه هشتاد آن زمان که فضای سیاسی کشور کاملا درگیر دوقطبی اصلاح طلبی_اصولگرایی بود، برای تغییر جهت در افکار عمومی از این دوقطبی های کاذب و نشان دادن دوقطبی اصیل جنگ فقر و غنا و ترسیم عمق شکاف طبقاتی و مطالبه گری در حوزه عدالتخواهی ابتدا به سراغ ماشین و خانه و فلان لباس گرانقیمت بهمان مسئول مملکتی رفت. اما به مرور زمان جریان عدالتخواهی به رشد و بلوغ رسید و ضمن اصرار بر مبانی خود، در روش ها دست به اجتهاد زد و از توجه صرف به معلول ها به سمت علت ها و علت العلل ها رفت.
🔺بازگشت دوباره به ابتدای دهه هشتاد #ارتجاع_در_عدالتخواهی است! گواینکه اصولا خیلی از همان مسئولین اشرافی که در کاخ های میلیاردی زندگی می کنند، اتفاقا از اینکه تمامی دعوا و مبارزه ما با جریان به هم پیوسته قدرت و ثروت و خاندان به کیف و کفش لاکچری عروس و فرزندشان تقلیل پیدا کند خوشحال هم خواهند شد.
🔹این آقازاده های لاکچری که فرعون مآبانه مشغول مانور تجمل هستند، صرفا میوه و محصول یک شبکه درهم تنیده قدرت و ثروت هستند که البته با پوشش شرع و اخلاق به میدان آمده اند. لذا تعریف عدالتخواهی به گیردادن صرف به کیف و ساعت فلان عروس بهمان مقام؛ هم تقلیل عدالتخواهی است و هم ارتجاع در عدالتخواهی و هم مورد خواست و تشویق آن آقاها!
🔺جریان عدالتخواه باید امروز با سیستم های #فاسد_پرور و بازتولیدکننده فساد و اشرافیت مبارزه کند و درگیرشدن در موارد جزیی با اقدامات هیجانی بدون پشتوانه عمیق فکری ، بازیچه شدن و بی ثمر بودن اقدامات را دربر خواهد داشت.
🔹ساختاری که تصمیم گیر، مجری و ناظر در آن یکی است، ساختاری که تن به هیچگونه #شفافیتی نمی دهد، ساختاری که هنوز «ازکجا آورده ای؟» را عملی نکرده است! ، ساختاری که حقوق نجومی را قانونی می کند! ، ساختاری که #تشریفات مقامات و خانواده های آنها را طبیعی قلمداد می کند، ساختاری که حتی تن به قانون اعاده اموال نامشروع مقامات نمی دهد حتما و باید میوه های گندیده ای چون این #آقازاده ها را بدهد! و صدالبته تا این ساز وکارهای فسادزا وجود دارد ، آقازاده های فاسد هم وجود دارند و در صحن علنی مجلس هم وقیجانه فریاد می زنند اینها سهم ما از سفره انقلاب است! لذا دیگر نیز به افشاگری مانورتجمل هم نیست، حال که این جماعت به تجمل گرایی و لاکچری بودن مفتخرند و با صدای رسا آن را فریاد می زنند!
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
🔹 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
🔹 t.me/teribon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️این حرف تو از بمب اتم خطرناک تر است
🔺خاطره شنیدنی حسن رحیم پور ازغدی از سخنرانی در جمع اساتید دانشگاه توکیو
🔹به مناسبت سالگشت بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی
🔹 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
🔹 t.me/teribon
⭕️خیریه زدگی علیه عدالتخواهی!
🔺عجیب ترین مخالفان جریان مبارزه با اشرافی گری و اشراف، موافقان مبارزه دوستانه با فقر به روش #خیریه_زدگی_بی_آزار هستند! آنها نمی دانند رابطه اشرافیگری و بیچارگی آلاکلنگی است؟! هرچه اولی بالا میرود دومی پایین می آید! این حدیث علوی نیست؟ آنها نمی دانند سرگرمی ساده لوحانه دلسوزانه به خیریه زدگی صرف، بازی در زمین سرمایه داری است؟ نمی بینند بزرگترین #خیرین کشور همان بزرگترین #دزدان کشور هستند؟ نمی دانند #آمریکا بزرگترین خیریه جهان است؟ نمی دانند خیریه سرپوش #سرقت های سیستماتیک و حتی ابزار #پولشویی است؟ نمی بینند #سلبریتی ها و #آغازاده ها عشق خیریه اند؟ نمی فهمند خیریه مسلکی سرمایه داران نوعی سوءاستفاده مضاعف از فقراست؟ ثروتشان را که می گیرند برای انباشت #سرمایه_اقتصادی خود، آبرویشان را هم می ریزند برای انباشت #سرمایه_اجتماعی خود.
🔹 خیریه خوب و مکمل فرعی #عدالتخواهی است اما خیریه زدگی ضعف و مقوم اصلی #اشرافیگری و استثمار. خیریه خواهی اگر باعث غفلت از عدالتخواهی و یا حتی نفی و نهی از آن شود، نه تنها خوب نیست که به ضد خود تبدیل می شود. از طرفی حتی برخی #لیبرال ها پنجاه سال قبل بالاجبار فهمیدند برای کاهش اکراهی فقر باید از کمک مستقیم به #فقیر به سمت مبارزه با عاملان فقر حرکت کنند! برخی اخوندهای ما در حد لیبرال ها هم عدالتخواه هم نیستند هرچند طوطی وار علیه لیبرالیسم حرف هم میزنند!
✍ #کیوان_سلیمانی
🔹 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
🔹 t.me/teribon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ دولت روحانی در سیاست خارجی دچار خودآزاری شده؟
🔹قطعیهای برق که چیزی نیست، دولت با امضای توافقنامه پاریس حیات صنعتی کشور را هم به خطر انداخته!
🔹 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
🔹 t.me/teribon
🔺سلام برادر صدرالساداتی
مقصودی هستم مجری برنامه ثریا
1- از پدر پیرمان، آقا روح الله، شنیده بودیم که "روحانیت متعهد به خون سرمایه داران زالو صفت تشنه است و هرگز با آنان سر آشتی نداشته و نخواهد داشت"
عینیت این مفهوم را کمتر در روحانیت عزیز دیده بودیم و چه زیباست وقتی روحانیت بر علیه اشرافیت حکومتی و سرمایه داران زالو صفت می شورد...
امروز دیگر برای روحانیت، برای مسوولین، برای انقلابی ها، ساده زیست بودن خودشان کفایت نمی کند، اگر چه لازم است؛ اما در کنار ساده زیستی باید بر علیه کاخ های اشرافیت و سرمایه سالاری زالوصفتان و رانتخواران قیام کرد و البته در این مسیر باید مراتب و اصول امر به معروف و نهی از منکر را رعایت نمود... هر چند می دانم بخشی از آنها که شما را به تقوا و سکوت دعوت می کنند با اصل نهی از منکر و سوال و درخواست شفاف سازی ثروتهای بادآورده مخالفند.
🔹برخی اساسا نهی از منکر و خروشیدن بر ظلم و فساد را بی تقوایی می دانند... ازاینها که بگذریم، اینکه باب صحبت و بحث در خصوص شیوه های درست و غلط نهی از منکر مصداقی را باز کرده ای تا همه معتقدین به اصول انقلاب نظر موافق و مخالف خود را بازگو کنند هم اتفاق مبارکی است که از شما ممنونم. بخشی از منتقدین حرکت شما افراد ساده زیست و انقلابی هستند که ممکن است به روش شما انتقاداتی داشته باشند.
🔺حقیر البته معتقدم باید در مصادیق تخلف و فساد، به سوال و درخواست شفاف سازی اکتفا کرد و قضاوت نکرد...سوال های متعدد و پاسخ های احتمالی موجب روشنگری و شفافیت می شود و خود مردم قضاوت خواهند کرد و عرصه بر مفسدین تنگ خواهد شد. ماجرای مانور اشرافی گری مسوولان البته تذکر علنی می خواهد... گمان می کنم شما نیز همین روش را می پسندید.
2- با مصادیق قبلی ات و حواشی خوب و بدش کاری ندارم ولی از اینکه بر دل آقازاده هایی که قرار بود از این به بعد مانور تجمل بدهند هراس انداخته ای خوشحالم. برخی از آنها و شاید خیلی از خود ما متاسفانه در بسیاری از موارد خیلی از خدا نمی ترسیم اما از آبرویمان می ترسیم... حالا دیگر ژن های خوب فهمیده اند که آن چیزی که با آن به بخشی از مردم فخر می فروختند و آبرو می خریدند، در میان بخش دیگر و زیادتری از مردم ، مایه آبروریزی و حقارت شان می شود. حالا برای آقازاده های بعدی اگر از خدا هم نترسند، موازنه آبرو ایجاب می کند که حداقل، اشرافی گری شان را در چشم خلق الله فرو نکنند... و همین یک گام به جلوست، گام بسیار کوچکی به جلو که باید با گام های بزرگتری به نفع عدالت، به نفع آرمانهای انقلاب اسلامی و به نفع مستضعفین و محرومین و در مقابل سودگران و سرمایه داران زالوصفت تکمیل شود...
امیدوارم در مورد آن گام های بزرگتر نیز در آینده صحبت شود و صحبت کنیم...
فقط خواستم تا اینجای کار خداقوتی بگویم...
3- در پاسخ به برخی از عزیزان و دوستان که با استناد به یکی از بیانات رهبر معظم انقلاب (که اتفاقا در پاسخ به مصداق خاصی در دانشگاه شیراز بیان شده) می گویند در نهی از منکر ومبارزه با فساد نباید ورود مصداقی کرد و کلا باید به گفتمان سازی مبارزه با فساد و عدالتخواهی اکتفا کرد، خواستم عرض کنم این استنباط از بیانات ایشان، ناقص است، چرا که با مراجعه به یکی از پیام های مهم و تاریخ ساز ایشان به جنبش دانشجویی در تاریخ 81/8/6 ایشان صراحتا شیوه عدالتخواهی و مبارزه با رفاه طلبی و اشرافی گری مسوولان و ثروت های بادآورده را تبیین کرده اند..."سوال از مظنونین به فساد و تخلف"...
ادامه دارد...
🔹 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
🔹 t.me/teribon
تریبون مستضعفین
🔺سلام برادر صدرالساداتی مقصودی هستم مجری برنامه ثریا 1- از پدر پیرمان، آقا روح الله، شنیده بودیم ک
🔹"امروز سرآغاز فهرست بلند مسائل کشور مسئلهی عدالت است. دانشجوی جوان اگرچه خود برخاسته از قشرهای مستضعف جامعه هم نباشد، به عدالت اجتماعی و پر کردن شکافهای طبقاتی به چشم یک آرزوی بزرگ و بیبدیل مینگرد.
این احساس و انگیزه در دانشجو پر ارج و مبارک است و میتواند پایهی قضاوتها و برنامههای عملی او برای حال و آینده باشد. اگر عدالت ــ عدالت واقعی و ملموس و نه فقط سخن گفتن از عدالت ــ آرزو و آرمان و هدف برنامهریزیهاست، پس باید هر پدیدهی ضدعدالت در واقعیات کشور مورد سؤال قرار گیرد.
مسابقهی رفاه میان مسؤولان، بیاعتنایی به گسترش شکاف طبقاتی در ذهن و عمل برنامهریزان، ثروتهای سربرآورده در دستانی که تا چندی پیش تهی بودند، هزینه کردن اموال عمومی در اقدامهای بدون اولویت، و به طریق اولی در کارهای صرفا تشریفاتی، میدان دادن به عناصری که زرنگی و پررویی آنان همهی گلوگاههای اقتصادی را به روی آنان میگشاید، و خلاصه پدیدهی بسیار خطرناک انبوه شدن ثروت در دست کسانی که آمادگی دارند آنرا هزینهی کسب قدرت سیاسی کنند و البته با تکیه بر آن قدرت سیاسی اضعاف آنچه را هزینه کردهاند گرد میآورند.
اینها و امثال آن نقطههای استفهام برانگیزیست که هر جوان معتقد به عدل اسلامی ذهن و دل خود را به آن متوجه مییابد و از کسانی که مظنون به چنین تخلفاتی شناخته میشوند پاسخ میطلبد و همچنین در کنار آن از دولت و مجلس و دستگاه قضایی عملکرد قاطعانه برای ریشهکن کردن این فسادها را مطالبه میکند." (بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب به جنبش دانشجویی)
🔺من فکر میکنم واضح است که سوال کردن در خصوص مصادیقی که رهبری فرمودند یعنی ورود مصداقی و مطالبه مصداقی ... اگر چه فکر می کنم در بسیاری از موارد سوال ها ابتدا باید غیرعلنی و خصوصی باشد و به مرور صریحتر و جزیی تر شود و در صورت عدم پاسخ و شفاف سازی سرانجام باید به صورت علنی و رسانه ای سوالها مطرح شود تا نهادهای مربوطه و نهایتا مردم قضاوت کنند. اگر همان سالها جریان دانشجویی به این پیام صریح و انقلابی حضرت آقا عمل کرده بود شاید کار به اینجاها نمی رسید...
با این روش یعنی "سوال کردن و درخواست شفاف سازی" (ابتدا غیر علنی و سپس علنی) به جای "اتهام زنی و افشاگری" هم عرصه بر مفسدین و متخلفین تنگ خواهد شد و هم عدالتخواهان در اثر کم دقتی در چاه تهمت و بی اخلاقی گرفتار نخواهند شد.
http://farsi.khamenei.ir/message-content?id=3150
✍ #محسن_مقصودی
🔹 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
🔹 t.me/teribon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ آقازادهها دو دهه قبل با تسخیر گلوگاههای اقتصادی، مشکلات امروز را رقم زدند
🔺ریشه مشکلات اقتصادی امروز را کجا جستجو کنیم؟
#مسعود_دهنمکی
🔹 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
🔹 t.me/teribon
6.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ گزیده ارائه آقای #احسان_صفرزاده
پاسخی به چند سوال:
🔹چرا رهبری یک تنه جلوی مفاسد را نمی گیرید؟
🔹چرا رهبری با کم کاری مسوولین برخورد نمی کند؟
🔹 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
⭕️یادداشتی خواندنی از یک خبرنگار با شرافت
🔹ما خبرنگارها کار خودمون رو میکنیم
🔺اواخر دههی هفتاد بود. مدتی میشد که معاونت پارلمانی یک نهاد بزرگ رو به عهده داشت. درست همون موقع که گزارشهای اجتماعی من هم تو مطبوعات گل کرده بود. ازم خواست حین یکی از گزارشها همراهیم کنه. گفتم: «اذیت میشید.»
گفت: «نه.»
اومد. رفتیم پارک ملت. میگفت: «این چرا دامنش اینجوریه؟ اون چرا لباسش اونجوریه؟ این چه مدل موئیه؟ اینا چرا این شکلی شدند...؟»
گفتم: «حاجی! بعد از جنگ، ایران نبودید؟!»
با تأسف گفت: «صبحها با راننده عازم مجلسم، شیشهی دودی رو میدم بالا و قرآن میخونم. عصرها در همون حالت، نهجالبلاغه. ماها نمیبینیم تو جامعه چی میگذره!»
بعد از اون با چند نهاد بزرگ دیگه ستادی زدند برای رسیدهگی به چنین مواردی که به مطبوعات کشیده میشه! تا چند سال اخبار ستادشون رو داشتم. ولی بعدها...
🔺 محافظینش میگفتند: «هر وقت نشریه در میاد، حاج آقا میگه: صفحهی من رو بیارید. ما هم از کل نشریهتون صفحهی ۱۰ رو میبُریم و براشون میبَریم تا مطالب تو رو ویژه بخونند.»
حاج آقا رییس یکی از قوای نظام بود. یه بار که در اثناء گزارشم، مجبور شده بودم از یه فروشندهی مشروبات الکلی، وُدکای سیاه بخرم، قوطی رو دادم به محافظهاش گفتم به صفحهی ۱۰ پیوست کنند! داده بودند بهش. الله وکیلی رسیدهگی میکرد. تا ماهها پس از اون وُدکا، چهار راه استانبول قُرُق بود. عرقخورا و مشروببازای تهران خورده بودند به تاق.
🔺این بود تا از رفتار یکی از نهادها با جانبازهای جنگ، گزارشی نوشتم. پیش از چاپ، خبرش رسید به مشاور حاج آقا. زنگ زدند و دستنوشتهی من رو گرفتند تا ایشون در حین دیدار با حضرت «آقا» موضوع رو خصوصی براشون طرح کنه. «آقا» خیلی متأسف شده و دستور پیگیری داده بودند. حاج آقا هم گفته بود به فلانی بگید نیاز نیست مطلب رو تو نشریهشون بزنند. «آقا» دستور داد و ما هم رسیدهگی میکنیم. گفتم: «آقا گفت مطلب رو نزنیم یا حاج آقا؟!»
گفتند: «حاج آقا.»
گفتم: «به حاج آقا سلام برسونید بگید شما کار خودتون رو بکنید، ما خبرنگارها هم کار خودمون رو میکنیم.»
بعد از اون دیگه رابطهمون مثل سابق نشد...
🔺فکر نمیکردم بتونم وارد امارت اسلامی افغانستان بشم. و حالا که وارد شده بودم بعید میدونستم زنده خارج بشم. یکی دو مورد هم به چنگ یگان امر به معروف طالبان افتادم. به دوربین عکاسیم گیر دادند. ولی رفیق همراهمون تونست موضوع رو ماست مالی کنه و نجاتم بده. موضوع فقر و فلاکت در سیستان و خشکی هامون و هیرمند بود. اواخر تابستون ۸۰ و اوج قدرت طالبان. مدتی تو زاهدان و زابل مونده بودم ولی ریشه اونور مرز بود. استان نیمروز و هلمند افغانستان که آب هیرمند و سد امانالله خان رو میبردند لابراتوارهای بزرگ هرویینسازی. مدیریت نشریه تا زابل رفتنم رو قبول داشت. از اونجا به بعدش رو نه. الباقی ایده و همت و کلهشقی خودم بود.
به راحتی آب خوردن از مرز رد شده بودم. با قاچاقچیهای کالا. رفتن به لشکرگاه و قندهار به خاطر مشکلات پیش اومده منتفی شد. پس از مدتی از شهر زرنج برگشتم سمت مرز و از اون گذشتم. به راحتی همون آب خوردن. با قاچاقچیهای تریاک! گزارشم رو بدون سانسور نوشتم. و در انتها اضافه کردم: «میدانم ورود و خروج من بدون روادید جمهوری اسلامی جرم محسوب شده و حداقل شش ماه حبس دارد، ولی پیش از آن تک تک مسؤولان اجرایی و قضایی نظام هم باید به جرمهای خود در قبال بیهمتی در جلوگیری از فقر، خشکسالی، خروج قاچاق کالاهای اساسی از مرز و ورود بدون مانع مواد مخدر اعتراف کرده و خود را به قانون بسپارند و...»
چند روز بعد با انهدام برجهای دو قلوی مَنهَتن، جنگ در گرفت. بساط طالبان جمع شد و منطقه در هم پیچید. اینور هم نه کسی به کوتاهی خودش در قبال سیستان اقرار کرد و نه من به شیش ماه زندان محکوم شدم!
✍ #سهیل_کریمی
🔹 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
🔹 t.me/teribon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ در آینده باید شاهد ترور کدامیک از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه باشیم؟
🔹اساتید دانشگاه از بازرسیهای بیسابقه آژانس انرژی اتمی(جاسوسان آمریکا) از دانشگاهها میگویند!
🔹 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
🔹 t.me/teribon