#دو_پیازه
مواد لازم:
سیب زمینی متوسط 2عدد
پیاز 1عدد
رب گوجه 2قاشق غذاخوری
زردچوبه 1قاشق چای خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
سیب زمینی هارو آبپز و سپس پوره کنید . پیاز رو نگینی خرد کرده و سرخ کنید بعد رب گوجه و زردچوبه و نمک و فلفل بزنید سرخ کنید تا بوی رب تغییر کنه . بعد به سیب زمینی ها اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا نارنجی بشه .نوش جان
بعضی ها بدون رب گوجه هم درست می کنن داخلش از نعنا یا شوید هم استفاده می کنند .التماس دعا یا علی 🌹
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون زینب خانم 👏
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#کتلت_مرغ
#ناگت_مرغ
به نیت حضرت
ام البنین سلام الله علیها و امام حسن و امام حسین علیهما سلام
دستور پخت:
دو لیوان نخود خیس شده
دو لیوان سینه مرغ
یک حبه سیر
یه پیاز متوسط رنده شده ( آب آن گرفته شود )
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
ابتدا نخودی که دو روز خیس کرده ایم رو همراه با سینه مرغ و سیر چرخ کرده بعد پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه میکنیم
همه مواد را ورز میدهیم اگر مواد خیلی سفت شده بود خیلی کم اب اضافه میکنیم .
بعد با قالب فلافل، شکل می دهیم و در روغن سرخ میکنیم.ن
اگت ما آماده است میل میکنید . 😊😋
@termeh_honar
ممنون از هتر دوستمون 👏
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#خاگینه_شوید
تخم مرغ ۳عدد.
شویدخشک ۳ تا ۴ قاشق
نمک. فلفل. زردچوبه .پودرسیر...
همه مواد رو مخلوط میکنیم و مثل کوکو میزنیم
من همه رو ریختم توی ماهیتابه.
درش رو میذاری .وقتی پف کرد.برمیگردونی و دیگه درش رو نميذاری....فقط درحدی که تخم مرغ خودشو بگیره
من توی ماهی تابه مستطیل ریختم وبعد با چاقو برش دادم
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#عدس_پلو
نذر حضرت معصومه سلام الله عليها
پیاز فراوان رو رنده کردم و با روغن دنبه با گوشت چرخی گذاشتم با حرارت کم بپزه
بعد رب و زرچوبه رو باهاش تفت دادم و آب اضافه کردم و گذاشتم با حرارت کم بپزه و جابیفته
برنج ایرانی رو با زعفرون که به کرمتون بستگی داره یه کم پختم عدس رو هم پختم و ته دیگ روغن دنبه و نون و کنجد گذاشتم و برنج و عدس و زرشک و خلال پسته ریختم و مخلوط کردم و دم گذاشتم
درست کنید و بعد هم بکشید و نوش جان کنید 😋😋
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون نسیم جان👏
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#آش_دوینه
آش کردی
بلغور گندم رو با دوغ ترش میزاریم میپزه وقتی که خوب پخت پیاز داغ و نعنا داغ رو به همراه کمی زرد چوبه سرخ میکنیم و توش میریزیم
مواد لازم
بلغور ۱ پیمانه
دوغ۳ پیمانه
پیاز ۱ عدد بزرگ
نعناع و زرد چوبه هم به میزان لازم
کمی فلفل سیاه
آشی که زود حاضر میشه
و تقریبا ۱ ساعت زمان میبره
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏مهدیه جان
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#قطاب
پخت قطاب یزدی خونگی نذر امام حسن(علیهالسلام) 🌺🌺
💢 طرز تهیه قطاب (حدود ۳۰عدد)
مواد لازم برای تهیه خمیر قطاب:
روغن نصف استکان
زرده تخم مرغ دو عدد
ماست نصف لیوان یا نصف لیوان شیر
پیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
آرد دو لیوان
❇️ زرده تخم مرغ را با روغن مخلوط کرده،
بیکینگ پودر را با ماست مخلوط کرده اضافه کرده
آرد را سه مرتبه الک کرده و به آن کم کم اضافه میکنیم...
ممکنه کمتر ۲ لیوان آرد بس بشه.
ورز بدین تاخمیر نرم و یک دست بدست بیاد که به دستتون نچسبه.
✅ یک تا دو ساعت خمیر رو در جای خنک استراحت میدین.
💢مواد میانی قطاب:
میتونه شامل پسته و گردوی نیمه آسیاب شده یا کامل اسیاب شده باشه که همراه با پودر هل و قند و گلاب تبدیل به حالت خمیری و چسبناک میشه، گلاب اندازه ای که مواد خشک نباشه میریزیم،
🛑مواد میانی قطاب، شل نباید باشه چون وقت پیچیدن میزنه بیرون از خمیر🛑
💢 بنده برای اینکه گردو نداشتم و بجاش ته مانده های لوز نارگیلی و باقلوا تو فریزر داشتم همینا رو آسیاب کردم و با گلاب مخلوط کردم و گذاشتم داخل قطابم، خوشمزه هم شد😋😊
✅خب بریم سراغ آماده کردن و پیچیدن قطاب:
خمیرمون رو با وردنه تو سینی که یه کم چرب کردیم پهن میکنیم تا نازکیش حدی بشه که خمیر فقط پاره نشه، حدود نیم سانت بشه
بعد با لیوان دسته دار قالب میزنیم و یه قاشق مرباخوری سرخالی مواد میذاریم داخلش و به شکلی که گردیمون بشه نیم دایره تا میزنیم و لبه هاشو اول با انگشت فشار میدیم بعد برای محکم کاری با چنگال فشار میدیم، به شکل بقچه هم میتونید بپیچید خمیر رو. .
ادامه میدیم تا همه خمیرمون تموم بشه... حالا قطاب های پیچیده شده رو باز نیم ساعتی استراحت میدیم تو فضای خنک، حتما روش پلاستیک بذارید خشک نشن.
💢 بعد از نیم ساعت یه ظرف کوچیک روغن میریزیم اندازه ای که روی قطاب رو بگیره و شناور بشه داخلش، وقتی داغ شد، دونه دونه قطاب هارو داخلش سرخ میکنیم، و وقتی طلایی شد برمیداریم میذاریم داخل صافی که روغنش گرفته بشه، بعد از یک دقیقه تا هنوز گرمه قطابمون رو داخل پودر قند و هلی که قبلا اماده کردیم میغلتونیم و میذاریم داخل ظرف موردنظرمون....
قطابمون آماده شد😋😊نوش جان🌺🌺🌺
بنده نوه شهید محمد حسین برهان از شهدایحج خونین سال۶۶ و برادرزاده شهید غلامرضا برهان از شهدای دفاع مقدس هستم میخوام شهدامونم ثواب ببرن. 🌺🌺🌺ممنون از زحماتتون
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 روح شهداشون شاد
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#نان_شیرمال
نان حلزونی
مواد لازم :
آرد سفید ۳۵۰ گرم
شکر ۷۰ گرم
کره ۸۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
پودر خمیر فوری ۱۵ گرم
وانیل ۸ گرم
شیر (ولرم) یک سوم لیوان گ(۶۰میلی لیتر)
نمک یک سوم ق چ
مواد میانی :
شکلات ۱۵۰ گرم
شیر یک سوم لیوان
روغن یک سوم لیوان
وانیل ۸ گرم
طرز تهیه :
ابتدا شیر ولرم و کره ذوب شده و وانیل و پودر خمیر فوری و شکر را مخلوط کرده، و آردِ دوبار الک شده و نمک را ریخته و ورز میدیم. سلفون میپیچیم و در جای گرم به مدت ۴۰ دقیقه استراحت میدیم تا حجمش ۲ برابر بشه.
تو این فرصت داخل تابه شکلات، وانیل، شیر، را باهم مخلوط کرده و روی حرارت، هم میزنیم تا یکدست بشه.
وقتی خمیر آماده شد، سطح کار را آردپاشی کرده و با وردنه خمیر را پهن کرده، از شکلات می ریزیم و رُ ل می کنیم و از طرف دیگه برش می زنیم.
مطابق فیلم و به شکل حلزونی رول کرده و داخل ظرف را چرب می کنیم و میزاریم، روش پارچه میندازیم و نیم ساعت استراحت میدیم و با زرده تخم مرغ رومال می کنیم و در دمای ۱۸۰ درجه فر، که از قبل گرم شده، به مدت ۳۰ دقیقه می پزیم و روش زردچوبه و عسل رومال کرده و بادام زمینی میریزیم.
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 خانم قربانی
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#نان #نان_کماج
نان خراسان جنوبی بیرجند
مواد لازم :
خمیر نانوایی ( خودتون هم میتونید درست کنید )
(گشنیز ....زیره ....سیاه دانه ...بادیان ...)
از هرکدوم یه قاشق ...
روغن : نصف فنجان
تمام مواد بالا با نصف فنجان روغن رو روی شعله گرم میکنیم ..یه جوش هم بخوره بهتره ...طوری که شما عطرش رو حس کنین ...
این مخلوط اماده شده رو به خمیرتون که ترش
شده کم کم اضافه میکنین ...
به اینصورت که یه کم از مواد رو روی خمیر میریزین ...ورز میدید ... و باز یکم دیگه ...
اینکار رو تا وقتی که مواد تموم بشه ادامه میدید.
...بعد هم تمام مواد رو داخل قالب فر یا سینی فرتون میرزید ..سطحش رو هم میتونید با زعفرونی که از قبل دم کردید به صورت نقطه نقطه تزیین کنید ...
بعد نیم ساعت یا چهل دقیقه حاضره ...
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 زهرا جان
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#نان
۱/۴ لیوان آب و ۱قاشق غ خ خمیر مایه با یه قاشق شکر گذاشتم ور بیاد.
۳ تا تخم مرغ و با ۱/۴قاشق چایخوری وانیل میزنیم تا از لختگی دربیاد
۱لیوان شیر هم میریزیم
۱زرده تخم مرغ رو بر میداریم برای رومال
یکم نمک و بکینگ پودر و آرد الک کرده میریزیم رو موادمون
انقدر آرد میریزیم و ورز میدیم که به دست نچسبه و سلفون میکشیم میزاریم تا وربیاد
حالا زرده تخممرغ رو با یکم شیر و زعفرون قاطی میکنیم برا رومال
خمیر که ور اومد دوباره یکم ورز میدیم و صافش میکنیم روی کاغذ روغنی
روشو با انگشت یا هرشکل دیگه ای ک دوست دارین شکل بدین و رومال رو بکشید روش و کنجد هم بپاشید
حالا دوباره بزارید کنار یکم دیگم وربیاد
فر رو از یه ربع قبل روشن کنید ۱۵۰ درجه
تا ۳۰دقیقه بذارید خوب پخته بشه اخر سرم یکم گریل رو روشن کنید برا خوشرنگی روی نون
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 آلا و نورا
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
May 11
سلام علیکم
خانم های عزیز هنرمند
هرکسی نون شیرمال پختن بدون فر رو بلد هست برای عزیزانی که فر ندارن بفرسته
😍🌸😍🌸😍🌸
#نان #نان_شیرمال
#نان_شیرمال_تابه_ای
طرز تهیه:
نیم کیلو آرد
آب یک و یک دوم پیمانه حدودا منظورم چشمیه
نمک و شکر یه نوک انگشت
خمیر مایع یا خمیر ترش ۱ قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ برای رومال
روغن یک چهارم پیمانه
خمیر دوساعت استراحت کنه.
تابه را چرب کردم و ۶ تا چونه را با کمی فاصله کنار هم توی تابه.
۱۰ دقیقه روش را یه پارچه
میذاریم بعدپارچه را برداشته تابه را روی شعله پخش کن گذاشته ودم کنی هم میذاریم تا کاملا پف کنه وپخته شود
متاسفانه عکس ندارم
ممنون از هنر دوستمون خانم محمودنژاد👏
@termeh_honar
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸