#قطاب
پخت قطاب یزدی خونگی نذر امام حسن(علیهالسلام) 🌺🌺
💢 طرز تهیه قطاب (حدود ۳۰عدد)
مواد لازم برای تهیه خمیر قطاب:
روغن نصف استکان
زرده تخم مرغ دو عدد
ماست نصف لیوان یا نصف لیوان شیر
پیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
آرد دو لیوان
❇️ زرده تخم مرغ را با روغن مخلوط کرده،
بیکینگ پودر را با ماست مخلوط کرده اضافه کرده
آرد را سه مرتبه الک کرده و به آن کم کم اضافه میکنیم...
ممکنه کمتر ۲ لیوان آرد بس بشه.
ورز بدین تاخمیر نرم و یک دست بدست بیاد که به دستتون نچسبه.
✅ یک تا دو ساعت خمیر رو در جای خنک استراحت میدین.
💢مواد میانی قطاب:
میتونه شامل پسته و گردوی نیمه آسیاب شده یا کامل اسیاب شده باشه که همراه با پودر هل و قند و گلاب تبدیل به حالت خمیری و چسبناک میشه، گلاب اندازه ای که مواد خشک نباشه میریزیم،
🛑مواد میانی قطاب، شل نباید باشه چون وقت پیچیدن میزنه بیرون از خمیر🛑
💢 بنده برای اینکه گردو نداشتم و بجاش ته مانده های لوز نارگیلی و باقلوا تو فریزر داشتم همینا رو آسیاب کردم و با گلاب مخلوط کردم و گذاشتم داخل قطابم، خوشمزه هم شد😋😊
✅خب بریم سراغ آماده کردن و پیچیدن قطاب:
خمیرمون رو با وردنه تو سینی که یه کم چرب کردیم پهن میکنیم تا نازکیش حدی بشه که خمیر فقط پاره نشه، حدود نیم سانت بشه
بعد با لیوان دسته دار قالب میزنیم و یه قاشق مرباخوری سرخالی مواد میذاریم داخلش و به شکلی که گردیمون بشه نیم دایره تا میزنیم و لبه هاشو اول با انگشت فشار میدیم بعد برای محکم کاری با چنگال فشار میدیم، به شکل بقچه هم میتونید بپیچید خمیر رو. .
ادامه میدیم تا همه خمیرمون تموم بشه... حالا قطاب های پیچیده شده رو باز نیم ساعتی استراحت میدیم تو فضای خنک، حتما روش پلاستیک بذارید خشک نشن.
💢 بعد از نیم ساعت یه ظرف کوچیک روغن میریزیم اندازه ای که روی قطاب رو بگیره و شناور بشه داخلش، وقتی داغ شد، دونه دونه قطاب هارو داخلش سرخ میکنیم، و وقتی طلایی شد برمیداریم میذاریم داخل صافی که روغنش گرفته بشه، بعد از یک دقیقه تا هنوز گرمه قطابمون رو داخل پودر قند و هلی که قبلا اماده کردیم میغلتونیم و میذاریم داخل ظرف موردنظرمون....
قطابمون آماده شد😋😊نوش جان🌺🌺🌺
بنده نوه شهید محمد حسین برهان از شهدایحج خونین سال۶۶ و برادرزاده شهید غلامرضا برهان از شهدای دفاع مقدس هستم میخوام شهدامونم ثواب ببرن. 🌺🌺🌺ممنون از زحماتتون
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 روح شهداشون شاد
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#نان_شیرمال
نان حلزونی
مواد لازم :
آرد سفید ۳۵۰ گرم
شکر ۷۰ گرم
کره ۸۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
پودر خمیر فوری ۱۵ گرم
وانیل ۸ گرم
شیر (ولرم) یک سوم لیوان گ(۶۰میلی لیتر)
نمک یک سوم ق چ
مواد میانی :
شکلات ۱۵۰ گرم
شیر یک سوم لیوان
روغن یک سوم لیوان
وانیل ۸ گرم
طرز تهیه :
ابتدا شیر ولرم و کره ذوب شده و وانیل و پودر خمیر فوری و شکر را مخلوط کرده، و آردِ دوبار الک شده و نمک را ریخته و ورز میدیم. سلفون میپیچیم و در جای گرم به مدت ۴۰ دقیقه استراحت میدیم تا حجمش ۲ برابر بشه.
تو این فرصت داخل تابه شکلات، وانیل، شیر، را باهم مخلوط کرده و روی حرارت، هم میزنیم تا یکدست بشه.
وقتی خمیر آماده شد، سطح کار را آردپاشی کرده و با وردنه خمیر را پهن کرده، از شکلات می ریزیم و رُ ل می کنیم و از طرف دیگه برش می زنیم.
مطابق فیلم و به شکل حلزونی رول کرده و داخل ظرف را چرب می کنیم و میزاریم، روش پارچه میندازیم و نیم ساعت استراحت میدیم و با زرده تخم مرغ رومال می کنیم و در دمای ۱۸۰ درجه فر، که از قبل گرم شده، به مدت ۳۰ دقیقه می پزیم و روش زردچوبه و عسل رومال کرده و بادام زمینی میریزیم.
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 خانم قربانی
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#نان #نان_کماج
نان خراسان جنوبی بیرجند
مواد لازم :
خمیر نانوایی ( خودتون هم میتونید درست کنید )
(گشنیز ....زیره ....سیاه دانه ...بادیان ...)
از هرکدوم یه قاشق ...
روغن : نصف فنجان
تمام مواد بالا با نصف فنجان روغن رو روی شعله گرم میکنیم ..یه جوش هم بخوره بهتره ...طوری که شما عطرش رو حس کنین ...
این مخلوط اماده شده رو به خمیرتون که ترش
شده کم کم اضافه میکنین ...
به اینصورت که یه کم از مواد رو روی خمیر میریزین ...ورز میدید ... و باز یکم دیگه ...
اینکار رو تا وقتی که مواد تموم بشه ادامه میدید.
...بعد هم تمام مواد رو داخل قالب فر یا سینی فرتون میرزید ..سطحش رو هم میتونید با زعفرونی که از قبل دم کردید به صورت نقطه نقطه تزیین کنید ...
بعد نیم ساعت یا چهل دقیقه حاضره ...
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 زهرا جان
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#نان
۱/۴ لیوان آب و ۱قاشق غ خ خمیر مایه با یه قاشق شکر گذاشتم ور بیاد.
۳ تا تخم مرغ و با ۱/۴قاشق چایخوری وانیل میزنیم تا از لختگی دربیاد
۱لیوان شیر هم میریزیم
۱زرده تخم مرغ رو بر میداریم برای رومال
یکم نمک و بکینگ پودر و آرد الک کرده میریزیم رو موادمون
انقدر آرد میریزیم و ورز میدیم که به دست نچسبه و سلفون میکشیم میزاریم تا وربیاد
حالا زرده تخممرغ رو با یکم شیر و زعفرون قاطی میکنیم برا رومال
خمیر که ور اومد دوباره یکم ورز میدیم و صافش میکنیم روی کاغذ روغنی
روشو با انگشت یا هرشکل دیگه ای ک دوست دارین شکل بدین و رومال رو بکشید روش و کنجد هم بپاشید
حالا دوباره بزارید کنار یکم دیگم وربیاد
فر رو از یه ربع قبل روشن کنید ۱۵۰ درجه
تا ۳۰دقیقه بذارید خوب پخته بشه اخر سرم یکم گریل رو روشن کنید برا خوشرنگی روی نون
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 آلا و نورا
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
May 11
سلام علیکم
خانم های عزیز هنرمند
هرکسی نون شیرمال پختن بدون فر رو بلد هست برای عزیزانی که فر ندارن بفرسته
😍🌸😍🌸😍🌸
#نان #نان_شیرمال
#نان_شیرمال_تابه_ای
طرز تهیه:
نیم کیلو آرد
آب یک و یک دوم پیمانه حدودا منظورم چشمیه
نمک و شکر یه نوک انگشت
خمیر مایع یا خمیر ترش ۱ قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ برای رومال
روغن یک چهارم پیمانه
خمیر دوساعت استراحت کنه.
تابه را چرب کردم و ۶ تا چونه را با کمی فاصله کنار هم توی تابه.
۱۰ دقیقه روش را یه پارچه
میذاریم بعدپارچه را برداشته تابه را روی شعله پخش کن گذاشته ودم کنی هم میذاریم تا کاملا پف کنه وپخته شود
متاسفانه عکس ندارم
ممنون از هنر دوستمون خانم محمودنژاد👏
@termeh_honar
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#حلیم
یه پیمانه ونصفی گندم حلیمی خیس میکنیم
بلغور گندم هم میشه
از شب قبل خیس میزارم هر چی بیشتر خیس بخوره بهتره
اگر از گندم کامل استفاده میکنید دو روز خیس بزارید ومرتب آبش رو عوض کنید
روز بعد من اول با گوشکوب برقی حسابی می کوبم(اگر گوشکوب برقی نداشتید میتوانید با چرخگوشت چرخش کنید یا تو مخلوط کن با یه مقدار آب بریزید وخوب مخلوط کنید ) بعد میزارم بپزه همراه یه قالب کره از این ۲۵ گرمی هابا دوتا تیکه چوب دارچین و یه مقدار نمک
شور نشه بی مزه هم نباشه اندازه آب رو همان اول اندازه بریزید چون اگه بعدش اضافه کنید بی مزه میشه
گوشت هم جدا با پیاز و دارچین ونمک میپزم من یه کم زردچوبه هم میزنم میتوانید گوشت مرغ ،بوقلمون ،گوشت گوسفندی ( یکیش) اضافه کنید
در انتها حلیمرو تو ظرف مناسب بکشید وبا روغن و دارچین و کنجد تزیین کنید
مدام باید هم بزنید تا گندم ها ته نگیره وقتی خوب پخته شد
چوب دارچین ها رو جدا میکنیم
گوشت هم ریش میکنبم بهش اضافه میکنیم
میتوانید قبل اضافه کردن گوشت از یه آبکش دانه ریز گندم پخته رو ردش کنی
نکته اول میتوانید نیم ساعت آخر یه قاشق نشاسته رو تو آب سرد حل کنید و به حلیم اضافه کنید
نکته دوم میتوانید یه قاشق مرباخوری ثعلب اضافه کنین تا کش بیاد
نوش جان
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 خانم فراهانی
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#کیک_یخچالی #کیک
دوبسته بیسکویت پتی بوردورنگ
۲قاشق غذاخوری آرد
۲قاشق غذاخوری پودر کاکائو،یا شکلات آب شده
۲لیوان شیریا آب
یک و یک چهارم لیوان شکر
مقداری گلاب بجای وانیل 😉
۵۰گرم کره
شیر را روی شعله قرار میدهیم وشکر را اضافه میکنیم پس ازحل شدن شکر آرد و کاکائو راالک میکنیم وارام آرام به شیر اضافه میکنیم گلاب راهم اضافه میکنیم مرتب هم میزنیم تاغلیظ شود کره را اضافه میکنیم به غلظت فرنی که رسید خاموش میکنیم کف ظرف مرغ خوری بیسکویت میچینیم از مواد که باید داغ باشد روی ردیف بیسکویت می ریزیم بعد ردیف بعدی بارنگ دیگر بیسکویت را میچینیم و مواد را روی آن میریزیم و تا اخرین بیسکویت بعد در یخچال قرار میدهیم اگربالای ۵ساعت ویا۲۴ساعت بماند عالی میشود مواد به خورد بیسکویت میرود و مثل یک کیک نرم اسفنجی میشود.
بقیه مواد رو روی آخرین ردیف بیسکویت ها ریختم و گذاشتم یخچال حسابی که خودشو گرفت یه کاغذ برش خورده از کنار ظرف شکلات بریده بودم گذاشتم روش قهوه الک کردم چندتا فندق روبا گوشت کوب کوبیدم وریختم دورش ویه موزحلقه کردم روش چندتا مربا آلبالو گذاشتم.
شادی روح همه شهدا مخصوصا شهیدپاشایی و شهید جلیلوند صلوات
ممنون از هنر دوستمون 👏 معصومه خانم
@termeh_honar
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#قطاب #قطاب_آبادان
سلام این از قطاب های من
ثوابش به تمام اموات وشهداوامام رضا علیه السلام
ممنون ازکانال خوبتون
من به روش جنوبیا درست کردم
اول مایه خمیر رو با گلاب و یه قاشق چایخوری شکر میذاری وربیاد
بعد آرد گندم رو الک میکنی تو یه کاسه
روش روغن مایع میریزی در حدی که گلوله گلوله بشه
بعد نصف لیوان شیر و مایه خمیر و یکمی وانیل اضافه میکنی و ورز میدی
اگه بدست چسبید آرد اضافه کن ولی در آخر باید یه خمیر لطیف دربیاد که مقداری چرب هم هست
۱ ساعت میذاری جای گرم
واسه وسطشم من شکر و دارچین و گردو میذارم و سرخ میکنم.
شیره ات باید سرد باشه وقتی همه قطاب ها رو سرخ کردی بعد دونه دونه تو شیره میغلتونیم
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#دلمه_کلم_برگ
مواد لازم:
کلم برگ بزرگ یک عدد
سرکه نصف فنجان + نمک یک قاشق
پیاز یک عدد
روغن به میزان لازم
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
رب انار ۱ قاشق غذا خوری
برنج یک پیمانه
لپه نصف پیمانه
سبزی مخصوص دلمه خرد شده یک لیوان
فلفل سیاه و قرمز ، نمک ،زرچوبه ، پودر گشنیز،
مواد سس: روغن+ زرچوبه+ رب گوجه سه چهار قاشق+ زرشک برای طعم دار شدن
طرز تهیه:
ابتدا قسمت انتهایی کلم یا همون مغز کلم برگ را بصورت مخروطی درآورده و برگ های کلم رو جدا میکنیم ودر ظرف آب در حال جوش که سرکه و نمک ریخته اید قرار دهید تا بجوشد و کاملا نرم شود. .(سرکه بوی کلم را از بین میبره) بعد تو آبکش میریزیم تا خنک بشه
پیاز را تفت داده و به آن گوشت و را اضافه کنید وتفت بدهید سپس ادویه ها و سبزی را اضافه کنید و کمی که تفت خورد برنج و لپه را که از قبل نیم پز کردید و اضافه نمایید (لپه را حتما از یک شب قبل خیس کنید و به همراه چند دونه هل و چوب دارچین بپزید بوی بدش از بین میره) و در آخر رب گوجه را اضافه کنید ورب انار رو اضافه میکنیم رب انار اختیاریه مواد که از دما افتاد داخل برگ ها بریزید و خوب برگ ها را بپیچید و فشرده در کنار هم قرار دهید. و در آخر روی دلمه سس را بریزید (مقداری رب گوجه در روغن و زرچوبه تفت دهید و زعفران درصورت تمایل و مقداری آب اضافه کنید وقتی به جوش آمد روی دلمه ها بریزید) با در بسته بزارید تقریبا یک ساعت بپزه.
یه ربع آخر زرشک رو شسته وروی دلمه ها بپاشید
روی دلمه ها رو بهتره یه بشقاب بزارید یا یه درب قابلمه که از خود قابلمه کوچیکتر باشه یه کم فشار بدید تا دلمه ها باز نشه یا یه چیز سنگین تر بزارید روش
زیر دلمه ها هم دو تا برگ کلم خالی بزارید
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 خانم فراهانی
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸