May 11
سلام علیکم
خانم های عزیز هنرمند
هرکسی نون شیرمال پختن بدون فر رو بلد هست برای عزیزانی که فر ندارن بفرسته
😍🌸😍🌸😍🌸
#نان #نان_شیرمال
#نان_شیرمال_تابه_ای
طرز تهیه:
نیم کیلو آرد
آب یک و یک دوم پیمانه حدودا منظورم چشمیه
نمک و شکر یه نوک انگشت
خمیر مایع یا خمیر ترش ۱ قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ برای رومال
روغن یک چهارم پیمانه
خمیر دوساعت استراحت کنه.
تابه را چرب کردم و ۶ تا چونه را با کمی فاصله کنار هم توی تابه.
۱۰ دقیقه روش را یه پارچه
میذاریم بعدپارچه را برداشته تابه را روی شعله پخش کن گذاشته ودم کنی هم میذاریم تا کاملا پف کنه وپخته شود
متاسفانه عکس ندارم
ممنون از هنر دوستمون خانم محمودنژاد👏
@termeh_honar
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#حلیم
یه پیمانه ونصفی گندم حلیمی خیس میکنیم
بلغور گندم هم میشه
از شب قبل خیس میزارم هر چی بیشتر خیس بخوره بهتره
اگر از گندم کامل استفاده میکنید دو روز خیس بزارید ومرتب آبش رو عوض کنید
روز بعد من اول با گوشکوب برقی حسابی می کوبم(اگر گوشکوب برقی نداشتید میتوانید با چرخگوشت چرخش کنید یا تو مخلوط کن با یه مقدار آب بریزید وخوب مخلوط کنید ) بعد میزارم بپزه همراه یه قالب کره از این ۲۵ گرمی هابا دوتا تیکه چوب دارچین و یه مقدار نمک
شور نشه بی مزه هم نباشه اندازه آب رو همان اول اندازه بریزید چون اگه بعدش اضافه کنید بی مزه میشه
گوشت هم جدا با پیاز و دارچین ونمک میپزم من یه کم زردچوبه هم میزنم میتوانید گوشت مرغ ،بوقلمون ،گوشت گوسفندی ( یکیش) اضافه کنید
در انتها حلیمرو تو ظرف مناسب بکشید وبا روغن و دارچین و کنجد تزیین کنید
مدام باید هم بزنید تا گندم ها ته نگیره وقتی خوب پخته شد
چوب دارچین ها رو جدا میکنیم
گوشت هم ریش میکنبم بهش اضافه میکنیم
میتوانید قبل اضافه کردن گوشت از یه آبکش دانه ریز گندم پخته رو ردش کنی
نکته اول میتوانید نیم ساعت آخر یه قاشق نشاسته رو تو آب سرد حل کنید و به حلیم اضافه کنید
نکته دوم میتوانید یه قاشق مرباخوری ثعلب اضافه کنین تا کش بیاد
نوش جان
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 خانم فراهانی
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#کیک_یخچالی #کیک
دوبسته بیسکویت پتی بوردورنگ
۲قاشق غذاخوری آرد
۲قاشق غذاخوری پودر کاکائو،یا شکلات آب شده
۲لیوان شیریا آب
یک و یک چهارم لیوان شکر
مقداری گلاب بجای وانیل 😉
۵۰گرم کره
شیر را روی شعله قرار میدهیم وشکر را اضافه میکنیم پس ازحل شدن شکر آرد و کاکائو راالک میکنیم وارام آرام به شیر اضافه میکنیم گلاب راهم اضافه میکنیم مرتب هم میزنیم تاغلیظ شود کره را اضافه میکنیم به غلظت فرنی که رسید خاموش میکنیم کف ظرف مرغ خوری بیسکویت میچینیم از مواد که باید داغ باشد روی ردیف بیسکویت می ریزیم بعد ردیف بعدی بارنگ دیگر بیسکویت را میچینیم و مواد را روی آن میریزیم و تا اخرین بیسکویت بعد در یخچال قرار میدهیم اگربالای ۵ساعت ویا۲۴ساعت بماند عالی میشود مواد به خورد بیسکویت میرود و مثل یک کیک نرم اسفنجی میشود.
بقیه مواد رو روی آخرین ردیف بیسکویت ها ریختم و گذاشتم یخچال حسابی که خودشو گرفت یه کاغذ برش خورده از کنار ظرف شکلات بریده بودم گذاشتم روش قهوه الک کردم چندتا فندق روبا گوشت کوب کوبیدم وریختم دورش ویه موزحلقه کردم روش چندتا مربا آلبالو گذاشتم.
شادی روح همه شهدا مخصوصا شهیدپاشایی و شهید جلیلوند صلوات
ممنون از هنر دوستمون 👏 معصومه خانم
@termeh_honar
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#قطاب #قطاب_آبادان
سلام این از قطاب های من
ثوابش به تمام اموات وشهداوامام رضا علیه السلام
ممنون ازکانال خوبتون
من به روش جنوبیا درست کردم
اول مایه خمیر رو با گلاب و یه قاشق چایخوری شکر میذاری وربیاد
بعد آرد گندم رو الک میکنی تو یه کاسه
روش روغن مایع میریزی در حدی که گلوله گلوله بشه
بعد نصف لیوان شیر و مایه خمیر و یکمی وانیل اضافه میکنی و ورز میدی
اگه بدست چسبید آرد اضافه کن ولی در آخر باید یه خمیر لطیف دربیاد که مقداری چرب هم هست
۱ ساعت میذاری جای گرم
واسه وسطشم من شکر و دارچین و گردو میذارم و سرخ میکنم.
شیره ات باید سرد باشه وقتی همه قطاب ها رو سرخ کردی بعد دونه دونه تو شیره میغلتونیم
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#دلمه_کلم_برگ
مواد لازم:
کلم برگ بزرگ یک عدد
سرکه نصف فنجان + نمک یک قاشق
پیاز یک عدد
روغن به میزان لازم
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
رب انار ۱ قاشق غذا خوری
برنج یک پیمانه
لپه نصف پیمانه
سبزی مخصوص دلمه خرد شده یک لیوان
فلفل سیاه و قرمز ، نمک ،زرچوبه ، پودر گشنیز،
مواد سس: روغن+ زرچوبه+ رب گوجه سه چهار قاشق+ زرشک برای طعم دار شدن
طرز تهیه:
ابتدا قسمت انتهایی کلم یا همون مغز کلم برگ را بصورت مخروطی درآورده و برگ های کلم رو جدا میکنیم ودر ظرف آب در حال جوش که سرکه و نمک ریخته اید قرار دهید تا بجوشد و کاملا نرم شود. .(سرکه بوی کلم را از بین میبره) بعد تو آبکش میریزیم تا خنک بشه
پیاز را تفت داده و به آن گوشت و را اضافه کنید وتفت بدهید سپس ادویه ها و سبزی را اضافه کنید و کمی که تفت خورد برنج و لپه را که از قبل نیم پز کردید و اضافه نمایید (لپه را حتما از یک شب قبل خیس کنید و به همراه چند دونه هل و چوب دارچین بپزید بوی بدش از بین میره) و در آخر رب گوجه را اضافه کنید ورب انار رو اضافه میکنیم رب انار اختیاریه مواد که از دما افتاد داخل برگ ها بریزید و خوب برگ ها را بپیچید و فشرده در کنار هم قرار دهید. و در آخر روی دلمه سس را بریزید (مقداری رب گوجه در روغن و زرچوبه تفت دهید و زعفران درصورت تمایل و مقداری آب اضافه کنید وقتی به جوش آمد روی دلمه ها بریزید) با در بسته بزارید تقریبا یک ساعت بپزه.
یه ربع آخر زرشک رو شسته وروی دلمه ها بپاشید
روی دلمه ها رو بهتره یه بشقاب بزارید یا یه درب قابلمه که از خود قابلمه کوچیکتر باشه یه کم فشار بدید تا دلمه ها باز نشه یا یه چیز سنگین تر بزارید روش
زیر دلمه ها هم دو تا برگ کلم خالی بزارید
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 خانم فراهانی
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#کتلت #کتلت_شکم_پر
مواد لازم :
سیب زمینی ۴ ال ۵ عدد
آرد گندم دو قاشق
پودر سوخاری
(مواد داخل کتلت: قارچ و فلفل دلمه ای و پیاز داغ و زرشک و گوشت چرخ کرده میشه بدون گوشت هم باشه قارچ را زیادتر کرد.
ادویه فلفل و نمک وزردچوبه)
طرز تهیه:
اول سیب زمینی ها را پخته ورنده یا چرخ میکنیم وکمی نمک زده و روی تخته یا تو دستمان به اندازه یه همبرگر کوچک بر میداریم البته کمی آرد به دستمان میزنیم که نچسبد.
مایع وسط کتلت که مثل مایع ماکارونی درست کردیم را داخلش میذاریم ولبه سیب زمینی را روی خودش برمیگردانیم ولبه ها را بهم فشرده کرده که مایع بیرون نریزه سپس توی پودر سوخاری گذاشته و در روغن داغ سرخ میکنیم.
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 خانم محمودنژاد
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#شیر_برنج
۱. یک و نیم پیمانه برنج را ۲۴ ساعت قبل با ۶ تا ۸ لیوان آب خیس میکنیم به همراه یک قاشق گلاب و یه قاشق شیر
۲. داخل قابلمه بریزید برنج و آب را به اضافه دو دانه هل ۱ عدد غنچه گل محمدی ۱ عدد چوب دارچین وروی شعله متوسط بگذارید تا به جوش آید به محض جوش آمد شعله را کم میکنیم تا ته نگیرد حال با شعله کم یک ساعت می گذاریم برنج شکفته شود.
۳. حالا ۴لیوان شیر را لیوان به لیوان را میریزیم و برای هر لیوان ۱۰ دقیقه فرصت می دهیم دو و نیم لیوان شکر را هم اضافه میکنیم. الان یک ساعت و ۴۰ دقیقه سپری شده است.
۴. مقدار کره ۲۵ گرم را هم اضافه میکنیم و هم میزنیم تمامی مراحل به غیر از مرحله ۱ همه با شعله کم می باشد
۵. بعد از حدود یک ساعت و ۵۰ دقیقه نصف لیوان گلاب را اضافه می کنیم و ده دقیقه زمان می دهیم دم کنی می گذاریم و شعله را که خیلی خیلی کم میکنیم بعد از حدود نیم ساعت شیر برنج ما حاضر است تزیین میگذرد می کنیم.
ممنون از هنر دوستمون 👏
@termeh_honar
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸
#خرما_بیسکویتی #خرما
خرمای هسته جدای له شده ۲۵۰گرم (من خرما داشتم شکرک زده بود استفاده کردم)
ببسکوییت (ترجیحا پتی بور) یه بسته پودر شده
شکلات تلخ ۱۰۰گرم که به روش بن ماری ذوب شده باشه
پودر هل و پودر گل محمدی مجموعا یه قاشق چای خوری
همه مواد رو با هم ترکیب میکنیم وبا دست کاملا مخلوط میکنیم
مواد رو به اندازه دلخواه گلوله میکنیم و داخل کنجد یا پودر نارگیل یا پودر زنجفیل می غلطانیم.
(میشه بیسکویت وسط باشه دورش این مخلوط را گلوله کرد)
نوش جان
😘
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 اعظم سادات
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸