🔻به حسن خلق و وفا کس به یار ما نرسد
تا همین اواخر تا وقتی که خانم سر سفره نمی آمد دست به غذا نمی زدند. گاهی که بچه ها زودتر دست به غذا می بردند، به طور صریح نمی گفتند چرا صبر نمی کنید؛ می گفتند: خانم نیامد؟ چند بار ایشان را صدا می کردند.
این رفتار احترام آمیز که با محبت همراه بود در همه ی بچه ها اثر می گذاشت.
حقیقت فاخر؛ ص ۱۷۲
تذكرة الاولياء(كلمات و احوالات بزرگان اهل معرفت)🔻
@Tezkar
♦️#اجابت_دعا♦️
رسول خدا (ص) می فرماید:
«کسی که به دنبال اجابت دعایش است؛ باید درآمد و تغذیه اش حلال باشد».
خداوند به عیسی (ع) چنین نصیحت کرد: «به ستمگران یهودی بگو: تا هنگامی که در زندگیتان حرام و در خانه هایتان بت است، به درگاه من دعا نکنید؛ زیرا سوگند خورده ام دعای هرکسی که مرا بخواند اجابت کنم. دعای آنها را با لعنت فرستادن بر آنها اجابت میکنم، تا اینکه پراکنده گردند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
منبع: #المراقبات ص ۲۳۲
حاج میرزا #جواد_اقای_ملکی_تبریزی
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 ببینید| موشکافی مرحوم آیتالله سعادتپرور(ره) از احوال عرفانی حضرت امام خمینی(ره)
استاد فیاضبخش
🔻من یادم میآید ایام ماه مبارک رمضان که میشد، امام ارتباطشان را قطع میکردند. آن وقت عید فطر که میشد، بعد از نماز عید شخصیتهای لشکری و کشوری خدمت امام میرسیدند که امام یک سخنرانی میکردند و تلویزیون هم پخش میکرد.
▫️من یادم میآید هر سال تقریباً بدون استثناء که امام یک سخنرانی در عید فطر میکردند، مرحوم استاد میفرمودند که این عنایت ماه رمضان امسال امام است؛ چون امام یک مطالب فوق العاده عجیبی را هر سال به بهانهای مطرح میکردند؛ یک سال به بهانه صدیقه طاهره(س) یک سال به بهانه شبهای قدر، یک سال به بهانه امیرالمؤمنین(ع) یک مطالب بلند توحیدی را در قالب همان سخنرانی عید بیان میکردند. که البته بیان ایشان کاملا رمزگونه بود.
🔺استاد میفرمودند این عنایت امسال است و این مطالبی که امام میگویند در هیچ کتابی نیست و پیداست یک اشراقی بر ایشان شده است.
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
بهره مندی از مواهب دنیوی
بدان ای عزیز که بهره مندی از مظاهر دنیا همچون خوردنی ها و نوشیدنی ها و لباس و مسکن و نظایر آنها به طور کلی مذموم و ناپسند نیست؛ بلکه آنچه ناپسند است، بهره مندی به گونه ای است که به هدف اصلی از آفرینش انسان صدمه بزند، پس اگر بهره وری از دنیا و نعمت های آن منجر به زمین ماندن [هدف از آفرینش انسان ] یا سبب غفلت و فراموشی از این هدف والا شود. باید به میزان ضرورت بسنده نموده و از خوردن و پوشیدن زاند بر نیاز خودداری کرد.
دنیای ناپسند، دنیایی است که بزرگترین هدف انسان و عمده ترین مایه هم و غم او باشد یا او را از آخرت بازدارد وگرنه انسان تا وقتی در هیأت بشری است به دنیا نیازمند است و لازم است بخشی از تلاش خود را برای دنیا و به دست آوردن آن صرف کند تا بتواند به زندگی ادامه دهد.
#عید_وصال ص۸۸
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
♦️#مرتبه_چهارم_ایمان♦️
«اللَّهُمَّ أَمْتِعْنَا بِأَسْمَاعِنَا وَ أَبْصَارِنَا وَ قُوَّتِنَا مَا أَحْیَیْتَنَا»
ای پروردگار؛ طوری شود که دست، چشم و قوه ی سامعه ی ما نورانی شود! تمام اعضا و جوارح من منور شود. این همان است که فرموده اند: مرتبه ی چهارم ایمان و سیرنهایی سالك وسائر إلى الله است که پروردگار، گوش او را در اثر متابعت و توجه به مقام اقدس حق، نورانی فرموده است. دستش نورانی می شود و دیگر مس اجنبیه نمی کند. چشمش نورانی می شود و دیگر مناظر محترمه را نمی بیند. گوشش نورانی می شود و دیگر غیبت و حرف های بیهوده را گوش نمی دهد.
«لَا تَجْعَلِ الدُّنْیَا أَکبَرَ هَمِّنَا وَ لَا مَبْلَغَ عِلْمِنَا وَ لَا تُسَلِّطْ عَلَیْنَا مَنْ لَا یَرْحَمُنَا بِرَحْمَتِک یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ»
پروردگارا طوری نشود که معادله به هم بخورد و دنیا در نظر من ارزش بیشتری پیدا کند! امیرالمؤمنین علم هم از باب اینکه (به در می گویم تا دیوار بشنود) به
حضرت امام حسن (ع) فرمود:
« لا تَكُنِ الدُّنيا أكبَرَ هَمِّكَ »؛
نکند معادله به هم بخورد! اگر معادله به هم بخورد، آن وقت غصه و غم بر قلبتان مسلط می شود و اضطرابات بردل شما حکومت خواهد کرد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
منبع:
#مواعظ ج۴ ص۸۸
سلسله مباحث اخلاق مرحوم #آیت_الله_حق_شناس
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
🔶 درد انسان
درد انسان چیست؟ اگر سر انسان درد بگیرد، این درد درد او از آن جهت که انسان است نیست، چون سر یک حیوان مثل گوسفند هم درد میگیرد. اینکه دست و پای انسان درد میگیرد، از نوع درد های حیوانی و عضوی و شخصی است. اما آنها که صحبت از "درد انسان" و "صاحب درد بودن انسان" میکنند، مقصودشان این نیست. آن دردی که ارزشِ ارزشها در انسان است، چیز دیگری است.
گروهی _مانند عرفای خودمان_ آن دردی که در انسان سراغ دارند و دائما آن را تقدیس میکنند، درد خداجویی است. میگویند این درد از مختصات انسان است و حتی انسان به این دلیل بر فرشته ترجیح دارد که فرشته بی درد است و انسان درد دارد.
طبق نظر اسلام، انسان یک حقیقتی است که نفخه الهی در او دمیده شده و از دنیای دیگری آمده است و با اشیائی که در طبیعت وجود دارد تجانس کامل ندارد.
انسان در این دنیا یک نوع احساس غربت و احساس بیگانگی و عدم تجانس با همه موجود های عالم میکند، چون همه فانی و متغیر و غیرقابل دلبستگی هستند ولی در انسان #دغدغه_جاودانگی وجود دارد.
این درد همان است که به عبادت و پرستش خدا و راز و نیاز و به خدا و به اصل خود نزدیک شدن میکشاند.
#انسان_کامل
#شهید_استاد_مطهری
🔺کانال تذکره الاولیاء
@tezkar
* #نفس #شوال #رمضان
🔻بعد از ماه مبارک طبیعتا یک رجوع به نفسی اتفاق می افتد؛ منتهی رجوع به نفس هم سخت است؛ دانايي و پختگي ميخواهد.
گذشت، انزوا و اشتغال به اعمال صالح ميخواهد.
🔸نباید انسان خودش را از همه حيث رها كند. طرف در طول ماه مبارک، روزه ميگرفته، قرآن زياد ميخوانده، خوابش كم بوده، خوراكش همان افطار و سحر هم كم بوده و خيلي خوب پیش می رفته
🔹یک مرتبه حالا مثلا فرض كنيد كه اربعين تمام شد یا ماه رمضان تمام شد؛ ديگر روزه نميگيرد. قرآن هم نميخواند. خوراكش هم زياد ميشود. آن ساعات تنهايي و فراغت که داشته را هم ديگر مشغول به امور غیر عبادی می شود و ...
لذا يك مرتبه دچار مشكلات ميشود؛ این طور رجوع کردن به نفس خيليها را به خطر نزديك ميكند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺شناسه رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در شبکههای اجتماعی:
🔘 @nasery_ir
قلب حرم خداست.mp3
4.94M
قلب حرم خداست
#آیت_الله_ناصری
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
#استاد_تحریری
شخصی میگفت: خدمت #آیت_الله_بهجت (رضوان الله علیه) رفته بودم و از ایشان دستور میخواستم.
ایشان فرمودند: استغفار کن. بعضی از چیزها هست که آدم میگوید: خود ما هم میدانستیم. مشکل همین است که ما تصوّر میکنیم میدانیم! ما در جهل مرکّب، غوطهور هستیم. کسانی که میدانند میگویند: نمیدانیم. ما که نمیدانیم، میگوییم: میدانیم.
آن شخص میگفت: ما با سستی با این فرمایش برخورد کردیم. شب خواب دیدم که در یک قلّه قرار گرفتهام و در حال پرت شدن هستم. گفتم از این فرمایش استفاده کنم. در خواب استغفارکردم، یک مرتبه من را گرفتند و روی زمین گذاشتند.
صبح خدمت ایشان آمدم و وقتی خواب را به ایشان گفتم، ایشان لبخند زدند که چنین تأثیراتی دارد و ما از آن غافل هستیم.
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
نماز
آیت الحق ملاحسینقلی همدانی(ره) درباره آداب این واجب بزرگ الهی می فرمایند:
« ... شروع به نماز كن با قلب پاك از حقد و حسد و غل و غش مسلمان و لباس و فرش و مكان نمازت باید مباح باشد... و بایست به نماز به (گونه) ایستادن بنده در حضور مولای جلیل، با گردن كج و قلب خاضع و خاشع و بعد از فریضه صبح هفتاد مرتبه استغفار و صد كلمه ی طیبه ی توحید و دعای صباح مشهور را بخوان و تسبیح سیده نساء را بعد از فریضه ترك مكن»
حیات عارفانه ی فرزانگان (نماز اول وقت) ص 47
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
یقظه
جامع معقول و منقول مرحوم آیة الله ملامحسن فیض کاشانی ها در رابطه با سلوک الی الله می فرماید:
«منازل این سفر، صفات حمیده و اخلاق پسندیده است که احوال و مقامات روح است، از هر یک به دیگری که فوق آن است منتقل می شود به تدریج؛ منزل اول يقظه است که آگاهی است و منزل آخر توحید است که مقصد اقصی است از این سفر»..
پاسداران حریم عشق ج8 ص339
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تذکرة الاولیاء:
آشتی با #خدا
#آیت_الله_حائری_شیرازی
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
گویند سنگ لعل شود در مقام صبر...
مادر زن حاج سید هاشم یکی از زنان نیرومند، پرخاشگر و تندخو بود و بسیار سید هاشم را اذیت می کرد.
سیدهاشم روزی به خدمت علامه قاضی میرسد و میگوید: «آزار زبانی و کارهای مادرزنم بیحد شده است و صبر من نیز تمام؛ میخواهم که اجازه بدهید زنم را طلاق دهم.»
ایشان فرمودند: آیا همسرت را دوست داری؟
گفتم: بله.
فرمودند: زنت نیز تو را دوست دارد؟
گفتم: آری.
فرمودند: هرگز راه طلاق نداری! برو و صبر پیشه کن! تربیت تو به دست مادر زنت میباشد.
جریان گذشت و بنده طبق دستور استاد عمل میکردم؛ تا اینکه یک شب تابستانی که خسته و گرسنه و تشنه به منزل آمدم؛ مادرزنم از شدت گرما لب حوضچه نشسته و بر روی پاهایش آب میریخت.
با ورود من، ناسزا و فحش شروع شد. بنده هم تا این وضعیت را دیدم، داخل اتاق نرفتم و از راه پلهها به سوی بام حرکت کردم. ولی او دستبردار نبود صدایش همین طور بلند و بلندتر میشد؛ حتی همسایهها نیز میشنیدند، تا اینکه صبرم تمام شد. کلام استادم در مقابل دیدگانم بود. بیآنکه جوابی بدهم، به پائین آمده از خانه خارج شدم.
در کوچه و خیابان بدون هدف و ناراحت میگشتم؛ ناگهان حالتی نورانی پیش آمد و دری بر رویم باز شد؛ دیدم من دو تا شدهام، یکی سیدهاشمی که مورد ناسزا و فحش واقع شده و دیگری من که بسیار عالی و مجرد میباشم و نه ناسزا به او گفته شده و نه به او میرسد.
این اولین تجردی بود که در کربلا برایم پیدا شد و این در برایم باز نشد مگر به خاطر تحمل و صبر و اطاعت از استاد، که اگر نبود، آن غمناکیها و پریشانیها همچنان بود.
#روح_مجرد
🔻تذکره الاولیاء
@tezkar
🔻ارزش روضه اباعبدالله (علیه السلام)
آمده بود محضر ایشان، اما آن بزرگوار را نمی شناخت و به همین سبب سخنان ناپسندی گفت.
وقتی فهمید شخصی که رو به روی او نشسته همان علامه طباطبایی معروف است، اظهار شرمندگی و عذرخواهی کرد و گفت: من خیال نمی کردم شما حضرت علامه باشید!
از ظاهرتان تصور می کردم که مرثیه خوان و روضه خوان هستید!
و آن استوانه ی علم و تقوا فرموده بود:
ای کاش من یک مرثیه خوان سیدالشهدا بودم!
همه سال هایی که سرگرم درس و بحث بوده ام، با یک مرثیه خوانی امام حسین (علیه السلام) برابری نمی کند.
دفاتر ملکوتی؛ دفتر دوم؛ ص79
تذكرة الاولياء(كلمات و احوالات بزرگان اهل معرفت)🔻
@tezkar
امام خمینی می فرماید:
«منزل اول انسانیت «يقظه» است و آن بیدار شدن از خواب غفلت و هوشیار شدن از سُکر طبیعت است و فهمیدن اینکه انسان مسافر است و هر مسافر، زاد و راحله می خواهد».
شرح چهل حدیث؛ ص۹۸
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
سیری در صحیفه سجادیه.mp3
4.28M
سیری در صحفیه سجادیه
#حجت_الاسلام_قرائتی
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
بذل وجود
#حاج_اسماعیل_دولابی
محب صادق ابتدا مال و آبرو می دهد
ولی بعد می بیند خودش را که مهمتر از همه تعلقات است بذل ننموده است.
در واقع آنچه را هم که انفاق کرده است برای خودش بوده است و درک این معنا جنبشی در او ایجاد کرده،خودش را در طبق اخلاص،ایثار می کند و کسی که از خود گذشت از همه چیز گذشته است.
بذل وجود جامع همه خیرات و نیکی هاست و کسی که چنین گذشتی نمود همه کارهای او خالص وحق تعالی در او حاکم است.
ریشه های طوبی:۲۰۰
تذکره الاولیاء🔻
@tezkar
اهمیت دانش اندوزی
به فرموده رسول خدا(ص) یا عالم باش یا در حال آموختن دانش و وقت خود را در بیهودگی و خوش گذرانی صرف نکن
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
منبع: #بحارالانوار ج ۱ ص ۱۹۴
منبع: #مفاتیح_الحیاه ص ۷۱
آیت الله #جوادی_آملی
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
14.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چشمانی که آتش به آنها نمیرسد
#آیت_الله_بهجت
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
🔶 مطالعه احوال صالحین سلف🔶
عبد الواحد رازی گوید که :
«سالی با جمعی به سفر دریا رفتیم چون به میان دریا رسیدیم باد کشتی ما را به جزیرهای انداخت . در آنجا غلام سیاهی را دیدیم نشسته ، میمونی را قبله خود ساخته و معبود را ضایع گذاشته .
گفتم : ای غلام ! میمون ، خدایی را نشاید .
گفت : پس خدا کیست ؟
گفتم :
«الذی فی السماء آیاته و فی البر ملکه و فی البحر سبیله لا یعزب عن علمه مثقال ذرة» .
یعنی : «خدا کسی است که مملکت او آسمان و زمین را فرو گرفته . و علم او به همه چیزاحاطه کرده» .
گفت : آخر ، این خدا را نامی نیست ؟
گفتم :
«هو الله الذی لا اله الا هو الملک القدوس السلام المؤمن المهیمن العزیز الجبار المتکبر» .
من این میگفتم و غلامک میگریست آنگاه اسلام آورد و با ما داخل کشتی شد ودر همه روز مشغول عبادت بود . چون شب در آمد هر یک از ما بعد از ادای واجب ، روی به خوابگاه خود نهاد ، غلام به نظر تعجب بر ما نگاه کرد و گفت : ای قوم ! خدایشما میخوابد ؟
گفتم : حاشا
«لا تاخذه سنة و لا نوم» .
گفت : «بئس العبید انتم» . یعنی : بد بندگانی بودهاید . آقای شما بیدار است و شما میخوابید ! پس آن غلام همه شب تضرع و زاری میکرد چون صبح دمید حال او بگردید و جان به جان آفرین سپرد .
شب وی را خواب دیدم در قصری از یاقوت سرخبر تختی از زمرد سبز نشسته و چند هزار فرشته در برابر وی صف زده و روی سیاه اوسفید چون ماه چهارده شبه شده» .
بلی راهروان راه آخرت چنین بودهاند . و جاده عبادت را به این طریق پیمودهاند نه مانند غفلت زدگان بیخبر .
♦️پس ای برادر ! گاهی احوال ایشان را مطالعه کن و حکایاتایشان را ملاحظه نمای و زنهار و زنهار ، از هم صحبتی اهل این عصر ، پای کش . و بهرفتار ایشان نظر مکن که در میان ایشان کسی نیست که دیدار او تو را سودی بخشد . وکلام او تو را به یاد خدا افکند .
آه از این صفرائیان بیهنر
چه هنر زاید زصفرا ؟ دردسر !
این نه مرداناند اینها صورتاند
مرده نانند و کشته شهوتاند
#معراج_السعاده
#ملااحمد_نراقی
🔺کانال تذکره الاولیاء
@tezkar
«هنگامى که روز جمعه فرا رسد خداى «تبارک و تعالى» امر مى فرماید تا در بیت المعمور منبرى نصب شود و فرشته ها اطراف آن گرد آیند، جبرئیل اذان گوید و میکائیل امامت کند و ملائکه پشت سر او نماز گزارند و چون فارغ شوند جبرئیل مى گوید: خداوندا! من ثواب این اذان را به امت محمد(صلى الله علیه وآله) بخشیدم و فرشته ها گویند: ما ثواب این نماز جمعه را به نمازگزارهاى امت محمد(صلى الله علیه وآله) هبه نمودیم، و خداوند مى فرماید: شما بر خلق من جود و کرم نمودید و من به جود و کرم از شما سزاوارترم. شما را شاهد مى گیرم که گناهان امت محمد(صلى الله علیه وآله)را بخشیدم و آنگاه تا جمعه دیگر پراکنده مى شوند»
ثواب نماز جمعه، نوشته عباس عزیزى، ص 33
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
شب چهاردهم
شهید عابدینی
سَر شهید عابدینی فرماندهی گردان ۴۱۰ خیلی خراب بود. گوش تا گوش سرش شکسته بود. دکتر گفت: «سوزن باریک ندارم که بتوانم سرت را بدوزم.»
شهید عابدینی گفت: «ناراحت نباش، یک سَری برای من بدوز که ۱۵-۱۴ روز بتواند دوام بیاورد.»
اتفاقا همه اش بالا و پایین دوخته شد. شب چهاردهم در عملیات کربلای ۵، تیر به وسط سرش خورد و شهید شد.
رندان جرعه نوش، ص ۱۷۶
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
کلام درست شیطان
وقتی شیطان نزد حضرت یحیی آمد، یحیی به شیطان فرمود: می خواهم تله ها و دامهایی که به وسیله ی آن فرزندان آدم را صید میکنی و گمراه مینمایی، به من بگویی.
شیطان قبول کرد و فردا صبح با شکلی خاص آمد و دام های خود را برای حضرت یحیی تعریف کرده و نشان داد....
در آخر ملاقات، یحیی پرسید: آیا هیچ گاه بر من چیره شده و غالب گشتی؟ شیطان گفت: نه، ولی در تو خصلتی هست که من آن را دوست دارم. پرسید: آن خصلت چیست؟
شیطان گفت: وقتی که به خوردن غذا مشغول می شوی، اندکی سیر غذا می خوری و همین سیری شکم، موجب سنگینی تو شده و باعث می گردد، دیرتر به عبادت بپردازی و مانع قسمتی از مناجات و شب زنده داری تو می شود و این موجب خوشحالی من است.
یحیی فرمود: از این ساعت با خدای خود عهد میکنم که هرگز غذای سیر نخورم تا پروردگارم را ملاقات کنم.
شیطان گفت: من هم با خدا عهد میکنم که از این پس هیچ کلام درستی را به کسی نگویم.
ابلیس نامه،2، ص 35
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar