آیت الله پهلوانی میفرمودند ، از علامه طباطبایی پرسیدم ، اسم اعظم پروردگار چیست ؟! ایشان فرمودند : بهاء
از دیگر شاگردان با واسطه آیت الله پهلوانی ، تفسیر این جمله علامه طباطبایی را جویا شدم ؛ ایشان فرمودند : بهاء در دعای سحر دو معنا دارد ، اول درخشیدن و دوم هر آنچه که پروردگار دارد و تعبیر من یعنی سید الشهدا ! عرض کردم چگونه ؟! فرمودند : سید الشهدا هر چه داشت ، در راه خدا داد و پروردگار فرمود : من هم به همین خاطر ، هر چه دارم به تو خواهم داد ! لذاست که می توان گفت : بهاء یعنی وجود مبارک سید الشهدا علیه السلام
عزیزان ؛ خواندن دعای سحر را در این شب ها از دست ندهید .
علامه طباطبایی فرمودند : این دعا جزو معدود دعاهایی است که در آن طلب حور و قصور نشده است !
پ.ن : خواندن این دعا در قنوت نماز وتر نماز شب مطلوب است.
کانال تذکرة الاولیاء @tezkar
پیشگویی امام على(علیه السلام)
أصبغ بن نباتة می گوید:
امير المؤمنین علی (علیه السلام) فرمودند: زمانی بر مردم می آید که در آن زمان #فحشا زیاد می شود و #محارم هتک حرمت می شوند و #زنا رواج می یابد و اموال يتيمها را حلال می دانند، مردم #ربا می خورند و #کم_فروشی می کنند، #شراب را حلال می دانند و #رشوه را به نام هدیه می خورند، و به امانت خیانت می کنند، مردان خودشان را به زنان تشبیه می کنند و زنان خودشان را به مردان، #اوقات_نماز را سبک می شمارند و به خاطر غیر خدا به حج میروند، برحذر باشید که در آن زمان خداوند جان مردم را به طور ناگهانی می گیرد، طوری که شخصی صبح سالم است ولی شب دفن می شود و کسی که شب سالم بود در زیر خاک صبح می کند، در آن زمان واجب است که فورا وصیت کنند قبل از آنکه بلا نازل شود، واجب است که نماز را اول وقت بخوانند که شاید تا آخر وقت عمر نداشته باشند، پس هر کس از شما آن زمان را درک کند باید تمام شبها با #طهارت بخوابد، اگرچه امکان نداشته باشد تمام زمانها را با طهارت باشد، چون نمی داند که چه وقت مأمور الهی به سوی او می آید تا او را قبض روح نماید، همانا من شما را آگاه کردم اگر بدانید، و موعظه کردم اگر بپذیرید، پس در پنهان و آشکار #تقوا پیشه کنید، و نمیرید جز در حالی که مسلمان باشید، و هر کس غیر از #اسلام دینی را بپذیرد چیزی از او قبول نمی شود، و در آخرت از زیان دیدگان است .
ماه های خودسازی ص 86
🔺کانال تذکره الاولیاء @tezkar
محبت صادقانه
#علامه_طباطبایی
وقتی محبت سالک،محبت صادقه و با صفا شود و رفتار و معامله اش باحق تعالی نیکو گردد، دیگر محبت دنیا در دل سالک نمی ماند که لازم شود آن را از دل خارج نماید.
و تا هنگامی که محبت دنیا و مافیها در دل سالک وجود داشته باشد، صفا و ودّ الهی وجود ندارد.
(ثمرات حیات:ص۲۲۰)
تذکره الاولیاء(کلمات واحوالات بزرگان اهل عرفان)🔻
@tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله مجتهدی (ره)◆
«اهمیت سحر ماه مبارک رمضان»
کانال آیت الله مجتهدی (ره)
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
🔶مدح و فضیلت نصیحت و خیرخواهی
شخصی روایت میکند که:« در خدمت حضرت رسالت پناه نشسته بودم، آن جناب فرمودند که: حال شخصی بر شما وارد میشود که از اهل بهشت است.
پس مردی از انصار درآمد که آب وضو از محاسنش می چکید؛ سلام کرد و مشغول نماز شد. و فردای آن روز نیز آن سرور، این سخن را فرمود. باز همان مرد درآمد. و روز سوم نیز باز به همین دستور.
چون آن حضرت از مجلس برخاستند، یکی از صحابه از دنبال آن مرد انصاری رفته و سه شب در نزد او به سر برد؛
ولی از بیداری و عبادتی، ندید جز آنکه چون به جامه خواب گردیدی ذکر خدا کردی، و همچنان خفته بود تا برای نماز صبح برخاستی. ولیکن از وی #جز_سخن_خیر_نشنیدی.
آن صحابه گوید: چون سه شب گذشت، وی را گفتم که: من از پیغمبر صلوات الله علیه و آله در حق تو چنین سخنی شنیدم، خواستم که بر عمل و عبادت تو مطلع گردم، ولی از تو عمل بسیار ندیدم؛ بگو ببینم چه چیزی تو را به این مرتبه رسانیده و از اهل بهشت گردانیده است؟
انصاری گفت: غیر از آنچه دیدی، از من بندگی به تقدیم نمیرسد، جز آنکه بر احدی از مسلمانان در خود غشی نمیبینم، و بر خیر و خوبی که خدای -تعالی- به وی عطا کرده باشد، حسدی نمیبرم.
آن شخص گفت: این است که تو را به این مرتبه رسانیده است. و این صفتی که است که تحصیل آن از ما برنمی آید.»
#معراج_السعاده
محجه البیضاء،ج5،ص325
🔺کانال تذکره الاولیاء
@tezkar
روحیه کتمان سر
#آية_الله_حسن_زاده آملی
یک وقتی به حضور شریف علامه طباطبائی رسیدم، آن جناب از من سؤال کرد: شما اخوی را چگونه یافتيد؟
خب دیگر سؤال از ایشان بود و من در حضور ایشان آنچه که واقعیت بود، می بایستی بگویم که خیلی در پیشگاه مرحوم علامه طباطبائی، حرف زدن احتیاط میخواست.
بنده واقعیتی را اظهار کردم. گفتم: « آقایان، جناب آقا، اخوى، اخوی است جز اینکه آن اخوی خیلی بذول است و این اخوی خیلی كتوم است.» .
کتاب یادها و یادگارها ص78
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
تاييد شده ي تذكرة الاولياء:
باز هم زائرتان نیستم از دور سلام...
آیت الله العظمی بهجت(ره):
«ألسلام علیک یا أباعبدالله» یعنی چه؟ این طور تعبیرات زیاد است؛ «سلامٌ علی آل یاسین»
محل و محمل این عبارات چیست؟
یعنی مأذون هستم (اجازه دارم) به اینکه «تحیة الله» و «سلام الله» را بدهم به أباعبدالله(علیه السلام) یعنی می دانم خدا راضی است که من تحیات او را بدهم به أباعبدالله(علیه السلام)
نه اینکه [تحیت و سلام خدا] را بدهم به خودم و بعد از جانب خودمتحیت کنم به أباعبدالله(علیه السلام) نه خیر!
اظهر در عبارت این است که «تحیة الله» به منزله ی «هبة الله» و به منزله ی «مواهب الله» است.
من هم مأذون هستم که مواهب الهیه را به مقربین درگاه خدا بدهم.
رحمت واسعه؛ ص225
پ.ن: از اعمال امشب؛ شب نیمه رمضان زیارت حضرت سیدالشهداست.
تذكرة الاولياء(كلمات و احوالات بزرگان اهل معرفت)🔻
@tezkar
هدایت شده از شعله ی طور
♦️گودالِ ناپیدا♦️
چه بگویم...
از آن استیلا و از آن اقتدار بی نظیرت در وصول عاشقان به آن حقیقتِ مکتومِ مکنون
یا بگویم از آن نفی تحیرآمیز خویشتن و به یادگار گذاشتن آن سوز بی کران در سپهر تاریخِ فنا،آن جا که فرمودی لایوم کیومک یا اباعبدالله و به وسعت گریه های ابدی نمک منتشر در روضه های حسین گشتن
یا بگویم آن قصه ی عجیب شیرین پر طراوتت که رقابتت با حسین علیه السلام بر سر این بود که اتصال نسبی خویش با امیرالمومنین ع را با گفتن ابالحسین ابالحسین نفی نمایی و حسین که تو امام او گشتی هم در این قبال امیرالمومنین را ابالحسن خطاب میکرد.
چه طوفان محیرالعقولی در شکستن خویشتن در تو برپا بود.
و آیا بگویم از آن اختناق خونین بی حد که تو را چون شاهد آن در آن کوچه های بی پایان گشتی ، غریق پرده مظلومیت ابدی نمود.
باطن ها تو را در چه گودالی ذبح نمودند که قصه ی عاشورایت در کمون هستی باقی ماند و کمتر گوشی قصه ی تلخ آن را بر جانش چون حسین با خون و گوشت بر پیکره ی هستی اش در هم آمیخت؟
تو کیستی که جز سالکین راه یافته قدر تو را نمیدانند.
اصلا انگار نیستی از بس که هستی و این همان توصیفی است که اهل حقیقت از حضور الله در میانه ی ادراکات ترسیم نموده اند.
چه رازی میان تو و مادرت نهفته است که هر کس اگر به نهان فاطمه سلام الله علیها راه یافت باید از چشمه های حقیقت تو سیراب گردد.
چقدر من بی توجه به تو بوده ام....
برایم ثابت شده است و این را به وسعت فلک فریاد میزنم که رابطه ای عمیق میان تکثر در توسل به تو و تعجیل در ظهور اباصالح پدر مهربانم تکوّن یافته است.
شما پرده های غیبت از حقیقت بی کران اهل بیت هستید و این پرده ها با تعدد و تکثرِ توامان با عمق کنار خواهند رفت.
یادم نمیرود قصه ی آن جوانی که بعد از توسلاتی عمیق در جمکران به او فهمانده بودند به غریب ترین اهل بیت امام مجتبی توسل کنید.
تو آن راز مکتوم در میان اهل بیت و اصحاب خمسه هستی که از شدت ظهور بی رنگ بی رنگ در پرده ی اوهام ما درک میشوی.
اما تو معروف ترین به کرم بوده ای و هستی.
من هزار هزار عذر در پیشگاه تو بیاورم باز عذر بی توجهی ام به تو نخواهد شد.
از تو میخواهم در این شب قدر،شب میلاد،مرا وارد جرگه متوجهین به ساحت بی کرانه ات کنی که فهمیده ام تو آن سرّ مکنون ازلی هستی که هر آنکس را که بخواهند سیراب از توحید کنند باید پرده ی غربت و غیبت تو در وجود او کنار رفته باشد.
مرا دریاب
من تو را از مادرت میخواهم...
دعاگوی غریبان جهانم
و ادعو بالتواتر و التوالی
#امام_حسن_مجتبی_ع
المکتوبات فی النجف الاشرف
@sholeye_toor
🔹 تعداد همسران امام حسن مجتبی(علیه السلام)
❓اینکه گاهی گفته میشود امام حسن مجتبی(ع) سیصد همسر داشته تا چه اندازه درست است؟
● شبهۀ مربوط به تعداد زوجات امام حسن مجتبی(ع) یک شبهۀ قدیمی است که اضافه بر محققان شیعی حتی برخی از نویسندگان و محققان اهل سنت نیز مطالب تحقیقی و نسبتاً مفصلی در رد این شبهه و مبرا بودن امام حسن مجتبی(ع) از این افتراء نوشتهاند.
راجع به منبع این شبهه، یادم است مرحوم شهید محراب آیة الله سید اسدالله مدنی تبریزی(ره) در شبهای ماه مبارک رمضان در نجف اشرف، در مسجد شیخ انصاری منبر علمایی میرفت و هر دو شب از منبرش در ماه مبارک را به یکی از معصومین(عليهم السلام) اختصاص داده بود و در همین منبرها این شبهه را نیز مطرح و سپس بیان کرد که قدیمیترین کتابی که این عدد سیصد همسر را گفته کتاب «قُوْت القلوب»1️⃣ است.
کتاب «قوت القلوب في معاملة المحبوب، ووصف طريق المريد إلى مقام التوحيد» بمعنای مایۀ حیات قلبها در معامله با محبوب و بیان راه رسیدن مرید به مقام توحید، تألیف ابوطالب مکی متوفای ٣٨٦ق در بغداد است که چون در مکه پرورش یافته به مکی معروف شده.
این کتاب در بیان آدابِ سلوک صوفیانه و از مشهورترین و مهمترین منابع صوفیه و یکی از منابع کتاب «إحیاء علوم الدینِ» غزالی است که در موارد متعدد به آن استناد کرده است.
ابوطالب مکی در بغداد سکنی گزید و حالت عارفانه و صوفیانهای داشته و گفته میشود گرسنگی شدیدی به خود میداد و سالها خوراکش برگ و علف و ریشۀ گیاهان صحرا بود و به ریاضت و تجرّد میگذراند و ازدواج نکرد.
و قابل توجه اینکه علمای اهل سنت تصریح کردهاند که این کتاب حاوی مطالب جعلی و عقاید باطل و فاسد است. و از جمله اعتقادات وی اینکه: «هیچ چیزی برای مخلوقین پرضررتر از خالق نیست!»2️⃣.
وی مجلس وعظی در مسجد مرکزی بغداد، جامع منصور3️⃣، داشته و این مطلبِ بیپایه را در آنجا به زبان رانده بدون آنکه سندی برای این ادعایش بیاورد و بگوید از که شنیده یعنی اشخاصی را بعنوان واسطههای نقل این خبر از زمان امام حسن(ع) نام بیاورد، یا کتاب و منبعی را برای این خبرش ذکر کند.
و روشن است که چنین خبری هیچ اعتباری ندارد.
وانگهی اگر فرضاً امام حسن(ع) سیصد همسر داشته پس آثار این سیصد همسر چیست و کجاست!؟
به تعبیر دیگر با وجود سیصد همسر میباید بطور طبیعی امام حسن(ع) بیش از سایر امامان فرزند میداشت و سادات حسنی خیلی بیش از مثلاً سادات موسوی میبودند.
❓تعداد واقعی همسران و فرزندان امام مجتبی(ع) چقدر است؟
● مؤرخان بدون هیچ اختلافی در بیان تعداد و اسامی همسران امام حسن مجتبی(ع) هیچکدام بیش از پنج همسر نام نبردهاند، و فرزندان ایشان را نیز هیچکدام بیش از پانزده نفر نگفتهاند.
اینجا هم به همان ابهام برمیگردیم که اگر واقعاً تعداد همسران امام رقم بالایی و مثلاً سیصد زن میبود پس چرا تنها پنج تن از آنها شناخته شدهاند و بقیه هیچ نامی ندارند!؟
این ادعا، این علامت استفهام بزرگ را دارد.
❓چه انگیزهای برای جعل و نشر اینگونه مطالب دروغ وجود داشت؟
● دولت عباسیان در حدود نیمههای قرن چهارم هجری یعنی در اوج قدرتش گرفتار قیامهای متعددی به رهبری علویان بود که بیشترشان از سادات حسنی بودند. لذا عباسیان انگیزۀ توهین و تحقیر سادات حسنی را داشتند و متأسفانه از راه توهین مستقیم و غیرمستقیم به امام حسن مجتبی(ع) این خواستۀ خود را تأمین میکردند.
گاه به صراحت و گاه در لفافه به سادات حسنی میگفتند افتخارتان به جدتان حسن مجتبی است در صورتی که ایشان چنین و چنان بوده پس شما هم انگیزههای شهوانی دارید و میخواهید به پول و امکاناتی برسید!
📓 مجموعۀ مصاحبهها: ٤٥٣- ٤٥٥.
ـــــــــــــــــــ
1️⃣ قُوْت القلوب ٢: ٤٠٨: «وتزوج الحسن بن علي مائتين وخمسين امرأة وقيل ثلاثمائة.»
2️⃣ تاريخ بغداد (الخطيب البغدادي، ٤٦٣ق)
«صنّف كتاباً سمّاه "قُوْت القلوب".. ذكر فيه أشياء منكرة مستشنعة في الصفات.. وقال لي أبو طاهر محمد بن علي بن العلاف: كان.. من أهل الجبل.. وقدِم بغداد فاجتمع الناس عليه في مجلس الوعظ فخلط في كلامه. وحُفظ عنه أنه قال: «ليس على المخلوقين أضرُّ من الخالق» فبدعه الناس وهجروه، وامتنع المكي [من الوعظ]»
تلبيس إبليس (عبدالرحمن بن الجوزي، ٥٩٧ق): ١٥٩:
«وصنف لهم أبو طالب المكي "قوت القلوب" فذكر فيه الأحاديث الباطلة ومالا يستند فيه إلى أصل، من صلوات الأيام والليالي وغير ذلك من الموضوع، وذكر فيه الإعتقاد الفاسد. وردّد فيه قول "قال بعض المكاشفين" وهذا كلام فارغ. وذكر فيه عن بعض الصوفية أن الله(عز وجل) يتجلى في الدنيا لأوليائه!»
در سایر منابع نیز بر همین اقوال صحه گذاشته شده است.
3️⃣ بعد از بنای بغداد توسط ابوجعفر المنصور، خلیفۀ عباسی، اولین مسجد جامعی که در بغداد ساخته شد و نماز جمعه در آن برپا میشد مسجد کاخ منصور بود و جامع المنصور نامیده شد.
@Yusufi_Gharawi
کانال تذکره الاولیاء
@tezkar
🌺 #برگی_از_مکافات_عمل 🌺
مکافات به شکل بوزینه
یکی از دستوراتی که حضرت موسی برای قومش آورد این بود که در ایام هفته یک روز را به عنوان #عبادت_پروردگار تعطیل عمومی کنند، دست از کسب و کار، خرید و فروش و کارهای مادی بردارند و به عبادت خدا و راز و نیاز بپردازندِ روزی کار تعیین شد روز جمعه بود (مانند تعطیلی این زمان) ولی بنی اسراییل درخواست کردند که روز تعطیلی و عبادت آنان روز شنبه باشد، #حضرت_موسی (علیه السلام) هم قبول فرمود.
روزهای شنبه حضرت موسی در اجتماع بنی اسرایئل حاضر می شد و ایشان را موعظه و پند می داد.
سال ها به این ترتیب گذشت و بنی اسرایئل روز شنبه را محترم می شمردند و آن را مخصوص عبادت خداوند می دانستند و در آن روز کسی دست به کارهای دنیا نمیزد.
دوران موسی به پایان رسید و از دنیا رفت، دوران پیامبری داوود فرا رسید، در آن زمان عده ای از بنی اسرائیل، در شهری به نام ایله، در کنار دریای احمر زندگی میکردند، آنان احترام روز شنبه را از بین بردند و به خلاف دستور موسی در روز شنبه به صید ماهی می پرداختند.
ماهی ها اطلاع پیدا کرده بودند که روز شنبه آزادند و کسی مزاحم آنها نیست از این جهت آنها روزهای شنبه آزادانه روی آب می آمدند و روزهای دیگر در قعر دریا می رفتند.
دنیا پرستان بنی اسرایئل، دور هم جمع شدند و با یکدیگر گفتند: باید فکری کرد و نقشه ای کشید تا از این رنج و زحمت خلاص شوند و بتوانند از این ماهی هایی که روز شنبه روی آب می آیند استفاده کنند. در همان مجلس تصمیم گرفتند جدول ها و نهرهایی از دریا به ساحل بکنند و روزهای شنبه که ماهی ها روی آب می آیند داخل آن نهرها شوند و آخر روز، آن نهرها را ببندند، نگذارند ماهی ها به دریا برگردند و روز یکشنبه به آسانی آنها را صید کند و همین کار را هم کردند.
در اینجا مردم به سه دسته تقسیم شدند، یک دسته کسانی که به این حیله ماهی می گرفتند و از این راه سود فراوانی به دست آوردنده
دسته دوم کسانی بودند که دست به چنین کار خلافی نزدند و مخالفین را موعظه و نصیحت می کردند که این کار خلاف دستور موسی و تورات است از این کار دست بردارید اما آنان دست از این کار بر نداشتند و به کار خود ادامه دادند.
طایفه سوم افراد بی تفاوتی بودند، نه ماهی صید می کردند و نه #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر می کردند و به آن دسته که امر به معروف و نهی از منکر میکردند میگفتند: چرا گناه کاران را نصیحت میکنید؟ آنان را به حال خودگذارید؛ زیرا خداوند آنان را به واسطه این کارشان #عذاب میکند.
خداوند متعال، هم طایفه اول را به واسطه گناه و هم طایفه سوم را به واسطه بی تفاوتی در مقابل گناه مسخ کرد و بزرگان آنان را به شکل خوک و جوانان شکل بوزینه و میمون در آورد، آنان شب را در خانه های خود خوابیدند و صبح به شکل حیوانات در آمدند و به مکافات خود رسیدند و طایفه دوم نجات پیدا کردند.
🌺منابع 🌺
اقتباس از سوره های نور ، اعراف ، آیات 163 تا 166 . سوره مائده آیه 60
🌼مکافات عمل ص90🌼
🔺کانال تذکره الاولیاء @tezkar
#ماه_مبارک_رمضان
#نماز_شب
🔻استاد محمد تقي فياض بخش:
به کسانی که در شبهای ماه رمضان نمیخوابند توصیه میشود که #نماز_شب را به کیفیتی که رسول خدا صلی الله و علیه و آله انجام میدادند به جا آورند؛ یعنی چهار رکعت از #نماز_شب را بعد از نیمهٔ شب بخوانند و در اول ثلث پایانی شب چهار رکعت بعدی را به جا آورند و سپس سجدهای نسبتا طولانی به مدت تقریبا نیم ساعت داشته باشند، که اقرب حالات عبد در ارتباط با پرودگار، حال سجده است، و در آن حال برای خود و دیگران دعا کند و اذکار مناسبی را که وارد شده بخوانند، سپس برای نمازهای شفع و وتر برخیزند، و بعد از #نماز_شب سحری میل کنند.
کسانی که شب را استراحت میکنند نیز برنامهٔ خود را طوری تنظیم نمایند که زمان #نافله_شب آنها قبل از تناول سحری باشد.
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
#شهید_مدافع_حرم
#حمید_سیاهکالی مرادی
یک کتابی تازه خوانده ام که خیلی برای من جالب بود. دختر و پسر جوان -زن و شوهر- متولدین دهه ۷۰، می نشینند برای اینکه در جشن عروسی شان #گناه انجام نگیرد، نذر می کنند سه روز #روزه بگیرند! به نظر من این را باید ثبت کند تاریخ که یک دختر و پسر جوانی برای اینکه در جشن عروسی شان ناخواسته خلاف شرع و گناهی انجام نگیرد، به خدای متعال متوسل می شوند و سه روز روزه می گیرند. پسر عازم دفاع از #حریم_حضرت_زینب (سلام الله علیها ) می شود؛ گریه ناخواسته این دختر، دل او را می لرزاند؛ به این دختر به خانمش میگوید که گریه تو دل من را لرزاند، اما #ایمان من را نمی لرزاند! و آن خانم میگوید که من مانع رفتن تو نمی شوم. من نمی خواهم از آن زنهایی باشم که در روز قیامت پیش #فاطمه_زهرا (سلام الله علیها ) سرافکنده باشم! ببینید، اینها مال قضایای صد سال پیش و دویست سال پیش نیست، مال سال ۹۴ و ۹۵ و مال همین سال هاست مال همین روزهای در پیش [روی] ماست؛ امروز این است. در نسل جوان ما یک چنین عناصری حضور دارند، یک چنین حقیقت های درخشانی در آنها حضور دارد و وجود دارد. اینها را باید یادداشت کرد، اینها را باید دید، اینها را باید فهمید. فقط هم این یک نمونه نیست که بگویید" آقا! به یک گل بهار نمی شود" نه، بحث یک گل نیست؛ زیاد هستند از این قبیل. این دو زن و شوهری که عرض کردم - هر دو دانشجو بودند که البته آن پسرهم بعد میرود شهید می شود، جزو #شهدای_گرانقدر دفاع از حریم حضرت زینب است وضعیت این جوری است.
مقام معظم رهبری
۱۳۹۷/۰۶/۱۵
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
#روزه #رمضان #شب_قدر
💠 مقدمات ضیافت لیلة القدر
🔻انسان نبايد فکر کند که با روزه، يکباره به آنچه ميخواهد ميرسد و رها ميشود. او بايد بداند بهرهمندي از ضيافت ليلةالقدر مقدماتي دارد. بايد آرامآرام آمادگيِ آن را در خود ايجاد کند؛ اباصلت عبدالسلام بن صالحِ هِرَوي می گوید: «در جمعه آخر شعبان، امام رضا علیه السلام فرمود: « اي اباصلت، بيشترِ ماه شعبان رفت... بر تو باد به روی آوردن به آنچه براي تو در آخرت نافع است، همچون دعا و استغفارِ زياد. قرآن را بسيار بخوان و از گناهانِ خويش توبه کن تا ماه رمضان که ميرسد خود را براي خدا خالص کرده باشي. نگذار بر ذمّه تو امانتي باشد، مگر اينکه آن را ادا کني و در قلب خود کينهاي از مؤمنين نگه مدار، مگر اينکه آن را از دل بيرون براني: وَ لَا ذَنْباً أَنْتَ مُرْتَکبُهُ إِلَّا قَلَعْتَعَنْهُ...» (امالی صدوق) بعد از سفارشات حضرت میفرمایند: تا ماه مبارک فرا می رسد خود را برای خدا خالص کرده باشی.
🔸 بله روزه مراتبي دارد که اگر مقدمات آن رعایت شود بهره خود را از روزه می برد؛ تا نصيبش از روزه فقط تشنگي و گرسنگي نباشد، آنگاه با رعايتِ مقدماتِ روزه، درمييابد که از نظر فکري و ذهني هم بايد روزهدار باشد. بايد مراقب باشد تا محضرِ عظيمِ ضيافتِ الهي را درک کند. او بايد بداند حتي خيالهاي باطلي که از ذهنش ميگذرد، بياثر نيست. اين آلودگيها، هم باعث تاريکيِ ذهن ميشود و هم فضا را براي روحِ انسان ناگوار ميکند.
🔹 اگر روزهدار اهلِ مراقبه باشد، اندکاندک خودش را پيدا ميکند. بسياري اوقات ماه رمضان ميگذرد و آدمي متوجه اين ضيافت نميشود. او روزهاش را ميگيرد؛ اما گرفتاريهاي باطني و تشتّتِ درون نميگذارد از اين ضيافت، لذتي روحاني ببرد. گاهي مدتي روزه ميگيرد؛ قدري که از اين ماه گذشت، کمکم با روزه اُنس ميگيرد. دلش ميخواهد قرآن بخواند، گوشهاي بنشيند و ذکر خدا را بگويد، در اين هنگام از تلاوت قرآن و از اُنس با روزه، لذتي روحاني ميبرد. بله بعضي از دستوراتِ الهي براي آن است که زمينه اين آمادگي از قبل فراهم شود و تا دیر نشده انسان از اين ماه بهره ببرد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺شناسه رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در شبکههای اجتماعی:
🔘 @nasery_ir
❌ غیبت ممنوع!
به یاد دارم حضرت امام در مسجد سلماسی قم درس اصول می دادند.
روزی فرمودند: من امروز نیامده ام که درس اصول بگویم، آمده ام نصیحتی بکنم.
با آنکه زبان ایشان خیلی زبان مودبی بود اما آن روز عصبانی شده بودند و نفسشان به شماره افتاده بود.
ایشان خیلی ناراحت بودند که چرا غیبتی پشت سر یکی از مراجع شده بود؟
با آنکه آن غیبت از نظر ظاهری به نفع امام بود و این مطلب به گوش امام رسیده بود و علت ناراحتی ایشان هم همین امر بود.
بعد از این جلسه بود که تب مالت ایشان عود کرد!
به نقل از آیت الله مظاهری؛ پرتوی از خورشید ص ۴۹
تذكرة الاولياء(كلمات و احوالات بزرگان اهل معرفت)🔻
@tezkar
کثرات حزن آور است
#حاج_اسماعیل_دولابی
توجه به دنیا و کثرات وطبیعت،غم وقصه می آورد.
کثرات؛حزن آور است؛امّا آحاد وافراد الهی،برطرف کننده ی غم وغصّه ها هستند.
ممکن است که به افراد کمی از مردان الهی وآحاد برخورد نماییم که ملاقات آن ها برای ما بسیار سرنوشت ساز است و باید قدر بدانیم.
آنها نشانه های راه خدا هستند.
(ریشه های طوبا:ص۱۱۱)
تذکره الاولیاء(کلمات واحوالات بزرگان اهل عرفان)🔻
@tezkar
Shabe Qhadr.mp3
12.41M
🔊 بشنوید| پیرامون اسرار شب قدر و باطن آن شب عظیم
➕توصیهها و دستوراتی برای بهرهمندی هرچه بیشتر از شبهای قدر
استاد محمدتقی فیاضبخش
سخنرانی مورخ 98/3/1 مصادف با 16 رمضان
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی رحمت الله علیه🔹
🔸 شب قدر و لکۀ گریس🔸
اگر روی لباستان شیرۀ خرما ریخت
این کثیفی را میتوان با آب معمولی و کمی فشار دادن پاک کرد.
بعضی گناهان مانند شیرۀ خرما هستند و زود پاک میشوند
اما بعضی گناهان مثل چربی و گریس هستند که آب داغ و وایتکس میخواهند.
ماه رمضان و شب قدر را گذاشتهاند برای لکه گیریهای سالانه.
برای گناهانی که به سادگی نمیتوان آنها را پاک کرد.
@haerishirazi
هدایت شده از شعله ی طور
♦️اذن دخول شب قدر
شاید اگر در شب نوزدهم و شب بیست و یکم سجده ای نسبتا طولانی رفتیم و با صدیقه ی طاهره سلام الله علیها تکلمی باطنی توامان با اشک داشتیم و در این میانه وصول به باطن امیرالمومنین علی علیه السلام را طلب کنیم در شب بیست و سوم ماه مبارک از باطن امیرالمومنین سلام الله علیه ما را وارد باطن فاطمه سلام الله علیها و درک لیله القدر بنمایند.
شاید که توانستیم این دوبزرگوار را در این سه شب مجاب کنیم که حقیقتا تشنه کام ورود در منظومه ی حقیقتشان هستیم.
این شبها شب های نا امیدی نیست، شب امید و حرکت و باور به توان ولایت کبرای الهیه در وصول انسان غرق شده و محصور به اشارتی از ابروان صاحب این لیالی است.
تو همان تجلّیِ ایزدی ، که فراز عرشی و لا مکان
خبری ز گردش چشم تو ، حرکات گردش آسمان
دهد آن فؤاد و لسان تو ، ز فروغ لوح و قلم نشان
تو که ردّ شمس کُنی عیان ، به یکی اشارهی ابروان
دو مُسخّر آمده مِهر و مَه ، هله بر هلالِ تو یا علی
پ ن: توسل به فاطمه ی زهرا سلام الله علیها را از گودال قتلگاه آغاز کنید...
🔻المکتوبات فی النجف الاشرف
@sholeye_toor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عملی که در #شب_قدر جواز عبور از صراط می دهد
#حجت_الاسلام_عابدینی
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
بسمه تعالی🌷
🍀بسیار زیبا و عرفانی🍀
تسبیح امیرالمومنین (ع)
غالب ماشیعیان بحمدالله تسبیح صدیقه طاهره حضرت زهراع را شنیده و بعدنمازها به آن ملتزم هستیم.ولی ازمظلومیت حضرت امیرالمومنین،همین بس که ازتسبیح ایشان غافلیم. آقافرمودند یابراء بن عازب آیاکاری به تویاددهم که اگرآنراانجام دهی ازاولیا الهی خواهی بود ؟ عرض کرد بلی فرمودند،هرکس بعدازهرنمازآنرا انجام دهد،خداوندهزار بلای دنیوی ازاودورکندکه آسانترین آن بازگشت ازدین باشد.ودرآخرت هزارمنزلگاه آماده کندکه یکی ازآنهامجاورت بارسول خدا صلوات الله علیه وعلی آله باشد پس بعدازهرنمازبگوید،سبحان الله ده مرتبه الحمدلله ده مرتبه الله اکبرده مرتبه لااله الا الله ده مرتبه.🌺
منبع:👇👇
امالی صدوق ص۳۲۹ وبحارالانوار ج ۸۳ص۳۴دعوات قطب راوندی ص۴۹.
🔲کانال شبنم حکمت🌹.
@shabname_hekmat✔️
♦️دعای پیش از افطار♦️
امام صادق (ع) نقل می کنند که
رسول خدا به امیر مؤمنان علی (ع) فرمودند:
ای اباالحسن! به ماه رمضان چیزی نمانده است. قبل از اینکه افطار کنی، دعایی را بخوان که جبرئیل به من تعلیم داد.
جبرئیل به من گفت: ای محمد! کسی که قبل از افطار روزه ماه رمضان، این دعا را بخواند:
خداوند دعای او را برآورده می کند،
نماز و روزه او را قبول کرده و ده دعای او را مستجاب می گرداند،
گناهان او را بخشیده و غصه ها و گرفتاری های او را برطرف می کند،
حاجتهای او را براورده و او را به هدفش می رساند
عمل او را همراه عمل پیامبران و صدیقین بالا می برد
و در روز قیامت چهره او را نورانی تر از ماه شب چهارده قرار میدهد.
گفتم: آن دعا، چه دعایی است؟
فرمودند:
اَللَّهُمَّ رَبَّ النُّورِ الْعَظِيمِ وَرَبَّ الْكُرْسِيِّ الرَّفِيعِ وَرَبَّ الْبَحْرِ الْمَسْجُورِ وَرَبَّ الشَّفْعِ الْكَبِيرِ وَالنُّورِ الْعَزِيزِ وَرَبَّ التَّوْرَاةِ وَالإِنْجِيلِ وَالزَّبُورِ وَالْفُرْقَانِ الْعَظِيمِ
أَنْتَ إِلَهُ مَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَإِلَهُ مَنْ فِي الأَرْضِ لاَ إِلَهَ فِيهِمَا غَيْرُكَ وَأَنْتَ مَلِكُ مَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَمَلِكُ مَنْ فِي الأَرْضِ لاَ مَلِكَ فِيهِمَا غَيْرُكَ
أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الْكَبِيرِ وَنُورِ وَجْهِكَ الْمُنِيرِ وَبِمُلْكِكَ الْقَدِيمِ يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الَّذِي أَشْرَقَ بِهِ كُلُّ شَيْءٍ
وَبِاسْمِكَ الَّذِي أَشْرَقَتْ بِهِ السَّمَاوَاتُ وَالأَرْضُ وَبِاسْمِكَ الَّذِي صَلَحَ بِهِ الأوَّلونَ وَبِهِ يَصْلُحُ الآخَرُونَ يَا حيٌّ قَبْلَ كُلِّ حَيٍّ وَيَا حَيٌّ بَعْدَ كُلِّ حَيٍّ وَيَا حَيٌّ لاَ إِلَهَ إلاَّ أَنْتَ
صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَاجْعَلْ لِي مِنْ أَمْرِي يُسْراً وَفَرَجاً قَرِيباً وَثَبِّتْنِي عَلَى دِينِ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعلى سُنَّةِ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ وَعَلَيْهِمُ السَّلاَمَ
وَاجْعَلْ عَمَلِي فِي الْمَرْفُوعِ الْمُتَقَبَّلِ وَهَبْ لِي كَمَا وَهَبْتَ لأِوليَائِكَ وَأَهْلِ طَاعَتِكَ فَإِنِّي مُؤْمِنٌ بِكَ وَمُتَوَكِّلٌ عَلَيْكَ مُنِيبٌ إِلَيْكَ مَعَ مَصِيرِي إِلَيْكَ وَتَجْمَعُ لِي وَلأَِهْلِي وَوُلْدِي الْخَيْرَ
كُلَّهُ وَتَصْرِفُ عَنِّي وَعَنْ وُلْدِي وَأَهْلِي الشَّرَّ كُلَّهُ أَنْتَ الْحَنَّانُ الْمَنَّانُ بَدِيعُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ تُعْطِي الْخَيْرَ مَنْ تَشَاءُ وَتَصْرِفُهُ عَمَّنْ تَشَاءُ فَامْنُنْ عَلَيَّ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
منبع:
#المراقبات ص 207
عارف کامل حاج #میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar