❤️ علت عبادت چیست؟
از امام رضا (ع) پرسيدند: علت عبادت چيست؟ ايشان فرمودند: علتش اين است كه خدا را فراموش نكنيد و خدا در زندگی تان متجلی باشد. فقر خودتان را فراموش نكنيد و ادب برخورد با خدا را ترك نكنيد و از عوامل دور نشويد. در ادب اجتماعی مراوده و ارتباط دوستی می آورد.
وقتی با كسی رفت و آمد می كنی و بيشتر ارتباط داری، وابستگی بيشتری ايجاد می شود. نفس اين عبادت كه من روزی پنج بار در روز بايستم و تكبير بگويم و حمد و سوره بخوانم، ايجاد رابطه است. انسان احساس هويتی ميكند.
حتی گاهی بعضی ها كه آدمهای ريشه دار و تحصيل كرده هم هستند، می گويند: ما چند سال است كه از خدا چيزی را می خواهيم ولی هرچه دعا ميكنيم اجابت نمی شود. من هم ديگر كنار گذاشته ام. يعنی تصورش از دعا، اجابت است.
در دعا هدف اجابت نيست. روايت داريم: گاهی دعا ميكنيم و مستجاب می شود و خدا به فرشتگان می گويد: اين را ديرتر ابلاغ كنيد تا بنده با ما حرف بزند. من صدای او را دوست دارم. شما يك قفل محكم در مغازه زده ايد و بازهم می گوييد: دعا كن. قرص سردرد می خوريد وباز هم ميگوييد: دعا كن. در دعا هدف ارتباط است نه استجابت دعا. اين را بايد دقت كرد كه باعث يأس در مردم نشود.
📚از بیانات دکتر رفیعی
═ೋ❅🖋☕️❅ೋ═
📚#سخن بزرگان(حکایت)
✍ابراهیم خواص گوید: شبی در بیابان گم شدم. صدای درندگان تمام بدنم را میلرزاند.
به خدا توکل کردم و آرامش بر من حاکم شد. مدتی به رفتن ادامه دادم، صدای خروسی شنیدم و یقین کردم به آبادی رسیدهام و دیگر طعمۀ درندگان بیابان نخواهم شد.
به نزدیک صدای خروس رسیدم؛ خرابهای دیدم، ناگهان سه راهزن مرا گرفتند و هرچه داشتم غارت کردند.
ناراحت و عبوس به گوشۀ دیگر خرابه رفتم و با خدای خود گفتم، من که #توکل کردم، چرا با من چنین کردی؟!
خوابیدم و در عالم رؤیا خبرم دادند، توکل کردی ولی باید تا آخر میرفتی.
وقتی صدای خروس را شنیدی ترس تو از بین رفت و یقین کردی از خطر رها شدی و توکل تو کم شد. و ما نظر حمایت از تو برداشتیم وفرشتگان محافظت را امر کردیم تو را به حال امیدت که خروس بود رها کنند، پس گرفتار راهزنان شدی.
سحر برخیز و به خرابه برگرد.
طلوع آفتاب به خرابه رفتم و دیدم سه گرگ، راهزنان را طعمۀ خود کردهاند و هرچه از من به تاراج برده بودند آنجا بود.
توکلت علی الله
#خدایا پناهم باش، من فقط به تو توکل میکنم.
═ೋ❅🖋☕️❅ೋ═
8.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛔شیطان سجده بر آدم نکرد ما بر خدا...
═ೋ❅🖋☕️❅ೋ═
🔴 سکوت
🌹امام رضا علیه السلام:
🏷سکوت دری از درهای حکمت است ، سکوت محبت و دوستی می آورد ، سکوت راهنمایی تمام نیکی ها است ؛ و نیز فرمود : در بنی اسرائیل هیچ عابدی عابد نمی بود تا آنکه مدت ده سال سکوت کند و پس از ده سال سکوت عابد شمرده می شد.(۱)
مردى به حضرت امام رضا روحي فداه عرض كرد : مرا وصيت و سفارشى فرما حضرت فرمود زبانت را نگهدار تا عزيز باشى و شيطان بر تو چيره نشود كه تو را بسوى خود بكشد پس تو را خوار كند.(۲)
🏷ياد مرگ بهترين عبادت است ، بسيار صلوات بر محمد و آلش بفرستيد و بسي دعا كنيد براى مؤمنين و مؤمنات در دل شبهاى تار و روزها ، زيرا صلوات بر محمد و آل او از بهترين اعمال نيك است ، شديد علاقه نشان دهيد بر رفع نيازمنديهاى مؤمنين و شاد كردن آنها و برطرف ناراحتى از ايشان زيرا بعد از انجام واجبات هيچ عملى بهتر از شاد كردن مؤمن نيست.(۳)
📚منابع
(۱)انوارالبهیه(شیخ عباس قمی ره)ص۲۳۷
(۲)ارشادالقلوب،ج۱،ص۲۸۴
(۳)بحارالانوار،ج۱۷،ص۲۹۵
═ೋ❅🖋☕️❅ೋ
🔴 طلا و معجزه امام صادق عليه السلام!
گروهي از اصحاب امام صادق عليه السلام خدمت حضرت نشسته بودند كه ايشان فرمودند:
خزانه هاي زمين و كليدهايش در نزد ماست، اگر با يكي از دو پاي خود به زمين اشاره كنم، هر آينه زمين آنچه را از طلا و گنج ها در خود پنهان داشته، بيرون خواهد ريخت!
بعد، با پايشان خطي بر زمين كشيدند. زمين شكافته شد، حضرت دست برده قطعه طلايي را كه يك وجب طول داشت، بيرون آوردند!
سپس فرمودند:
- خوب در شكاف زمين بنگريد!
اصحاب چون نگريستند، قطعاتي از طلا را ديدند كه روي هم انباشته شده و مانند خورشيد مي درخشيدند.
يكي از اصحاب ايشان عرض كرد:
- يابن رسول الله! خداوند تبارك و تعالي اين گونه به شما از مال دنيا عطا كرده، و حال آنكه شيعيان و دوستان شما اين چنين تهيدست و نيازمند باشن؟
حضرت در جواب فرمودند:
- براي ما و شيعيان ما خداوند دنيا و آخرت را جمع نموده است(کنایه از بی ارزشی مال دنیا)
ولايت ما خاندان اهلبيت بزرگترين سرمايه است، سرانجام ما و دوستانمان داخل بهشت خواهيم شد و دشمنانمان راهي دوزخ خواهند گشت!
📚بحار، ج 104، ص 37
═ೋ❅🖋☕️❅ೋ═
❥↬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایران و فلسطین در حال مسابقه اند اما ورزشگاه یک صدا شعارش این است : غزه غزه غزه ....
💠حدود و ميزان کفو بودن
🔸هم کفو بودن در مسائل ديني و حتي ساير موضوعات طوري نيست که به صورت مشخص گفت در چه ميزان و حدي بايد هم شان باشيد.
اما به طور کلي بايد سطح مذهبي بودن طرف مقابل در حد شما باشد، يعني اگر شما نسبت به موضوعات مذهبي و ديني حساس هستيد و براي شما خيلي مهم است، بايد طرف مقابل هم در حد شما باشد.
در انتخاب همسر نخستين و مهمترين کار اين است که ملاک ها و معيارهاي يک همسر مناسب را بدانيم و آنها را لحاظ کنيم.
بنابراين ما در ادامه ملاکهاي يک انتخاب صحيح، و در پايان نيز چند نکته کاربردي را ذکر مينماييم تا شما را در رسيدن به يک ازدواج موفق ياري نماييم:
1-تدين و ايمان؛
کسي که پايبند به دين، که اصليترين مسئله زندگي است، نباشد هيچ تضميني وجود ندارد که پايبند به رعايت حقوق همسر و زندگي مشترک باشد.
2. شخصيت سالم؛
منظور داشتن صفات و ويژگيهاي پسنديده مانند صداقت، مسئوليت پذيري، وفاداري، مهرباني، دلسوزي، فروتني، صبر، گذشت، نرم خويي است.
3. اصالت خانوادگي؛
ازدواج دختر و پسر تنها پيوند و ترکيب دو فرد نيست، بلکه پيوند دو خانواده است و نميتوان گفت من ميخواهم با خود اين فرد ازدواج کنم و کاري به خانواده و فاميلش ندارم.
4. کفويت؛
کفويت به معناي تناسب و هماهنگي دختر و پسر ميباشد.
💠فلسفه وجود امام زمان عجل الله تعالی فرجه در غيبت
🌸امام زمان عجل الله تعالی فرجه فرمودند:
أَمّا وَجْهُ الاِْنْتِفاعِ بی فی غَیْبَتی فَکَالاِْنْتِفاعِ بِالشَّمْسِ إِذا غَیَّبَتْها عَنِ الاَْبْصارِ السَّحابُ
«همان طور كه از خورشيد در وقتي كه توسط ابرها پنهان شده است، بهره گيري مي شود، از من نيز در زمان غيبتم به همان صورت بهره مي برند.(1)
در ذکر جزئي و مصداقي اين فوايد مي توانيم مواردي را بيان کنيم:
1️⃣امامان معصوم عليهم السلام و امام زمان عجل الله تعالی فرجه امان اهل زمين مي باشند و اگر زمين از اين حجت هاي الهي خالي بماند، دنيا و اهلش نابود خواهند شد؛ حضرت مهدي عجل الله تعالی فرجه مي فرمايند:
اِنّی لاَمانٌ لاَهْلِ الاَرْضِ کَما اَنَّ النُّجُومَ اَمانٌ لاَهْلِ السَّماءِ؛
«همانا من سبب آرامش و امنيت مردم روي زمين هستم، چنان كه ستارگان امان اهل آسمانند»(2)
امام سجاد عليه السلام مى فرمود:
نَحنُ أئِمَّةُ المُسلِمينَ ، وحُجَجُ اللّه ِ عَلَى العالَمينَ ، وسادَةُ المُؤمِنينَ ، وقادَةُ الغُرِّ المُحَجَّلينَ ، ومَوالِي المُؤمِنينَ ، ونَحنُ أمانُ أهلِ الأَرضِ كَما أنَّ النُّجومَ أمانٌ لِأَهلِ السَّماءِ ، ونَحنُ الَّذينَ بِنا يُمسِكُ اللّه ُ السَّماءَ أن تَقَعَ عَلَى الأَرضِ إلاّ بِإِذنِهِ ، وبِنا يُمسِكُ الأَرضَ أن تَميدَ بِأَهلِها ، وبِنا يُنزِلُ الغَيثَ ، وبِنا يَنشُرُ الرَّحمَةَ ، ويُخرِجُ بَرَكاتِ الأَرضِ ، ولَولا ما فِي الأَرضِ مِنّا لَساخَت بِأَهلِها ثُمَّ قَالَ وَ لَمْ تَخْلُ اَلْأَرْضُ مُنْذُ خَلَقَ اَللَّهُ آدَمَ مِنْ حُجَّةٍ لِلَّهِ فِيهَا ظَاهِرٍ مَشْهُورٍ أَوْ غَائِبٍ مَسْتُورٍ وَ لاَ تَخْلُو إِلَى أَنْ تَقُومَ اَلسَّاعَةُ مِنْ حُجَّةِ اَللَّهِ وَ لَوْ لاَ ذَلِكَ لَمْ يُعْبَدِ اَللَّهُ.
ما پيشوايان مسلمين و حجت بر اهل عالم و سادات مؤمنين و رهبر نيكان و صاحب اختيار مسلمين هستيم ما باعث امان براى اهل زمين هستيم به واسطه ماست، آسمان بر زمين فرود نمى آيد اگر ما روى زمين نبوديم اهلش را فرو مى برد و سپس فرمود: از روزى كه خدا آدم را آفريد تا حال هيچگاه زمين از حجت خالى نشده منتهى گاهى حجت ظاهر بوده و گاهى مستور تا قيامت نيز از حجت خالى نخواهد شد.(3)
2️⃣سينه ي امام و روح بلندش، صندوق حفظ آيين الهي است كه همه اصالت هاي نخستين و ويژگي هاي آسماني دين و تعليمات آن را در خود نگاهداري مي كند، تا دلايل الهي ونشانه هاي روشن پروردگار، باطل نگردد و به خاموشي نگرايد. و در شب قدر فرشتگان بر او نازل شوند.
3️⃣سرپرستي امور شيعيان. حضرت مهدي عجل الله تعالی فرجه مي فرمايند:
إنّا غَيْرُ مُهْمِلينَ لِمُراعاتِكُمْ، وَ لاناسينَ لِذِكْرِكُمْ، وَلَوْلا ذلِك لَنَزَلَ بِكُمْ الْلَأواءُ وَاصْطَلَمَكُمْ الْأعْداءُ فـَاتـَّقـُوااللّه َ جَلَّ جـَلالُهُ.
ما در رسيدگي و سرپرستي شما، كوتاهي نكرده و ياد شما را از خاطر نبرده ايم؛ پس تقواي الهي پيشه كنيد تا از فتنه اي كه به شما رو مي آورد، شما را نجات بخشيم.(4)
4️⃣مقام امامت گذشته از ارشاد و هدايت ظاهرى، يك نوع هدايت و جذبه معنوى است كه با نورانيت و بصيرتى كه خداوند متعال به او عطا نموده در دلهاى آماده و شايسته تأثير و تصرّف مى نمايد و اين صاحبدلان را بهسوى كمال، واصل مى نمايد و به اصطلاح، آنها را هدايت به معناى ايصال الى المطلوب مى كند.(5)
علامه طباطبائى مى فرمايد: امام چنانكه وظيفه راهنمائى صورى مردم را به عهده دارد همچنان ولايت و رهبرى باطنى اعمال را به عهده دارد و اوست كه حيات معنوى مردم را تنظيم مى كند و حقايق اعمال را به سوى خدا سوق مى دهد، بديهى است كه غيبت و حضور جسمانى امام در اين باب تاثيرى ندارد و امام از راه باطن به نفوس و ارواح مردم اشراف و اتصال دارد.(6)
پی نوشت:
1كمال الدين و تمام النعمه، شيخ صدوق، ص 485.
2. كمال الدين و تمام النعمه، شيخ صدوق، ص 485.
3. منتخب الأثر: ص 271 از ينابيع المودّة تاليف شيخ سليمان بلخى از علماء عامه.
4. احتجاج طبرسي ، ج 2، ص 497.
5. الميزان، ج1، ص 275 ذيل آيه 124 بقره.
6. شيعه در اسلام: ص 152.
🌷۵ نشانه مهم دوستان خدا:
🌷۱. نداشتن ترس وغم......۶۲یونس
🌷۲.علاقه به مرگ،...............۶جمعه
🌷۳.پرهیزازگناهان............۳۴ انفال
🌷۴.استقامت درراه خدا.۳۰و۳۱فصلت
🌷۵.اطاعت از رسول وامام .۳۱آل عمران
💕❤️💕
#داستان
شباهت با شاهزاده
🌜🌜🌜🌛🌛🌛
به شاهزاده ای خبر دادند که جوان فقیری در شهر هست که بسیار به تو شباهت دارد؛
دستور داد تا جوان را به حضورش آوردند.
شاهزاده بر روی تخت نشسته بود، بادی به غبغب انداخت و در حضور درباریان گفت:
از سر و وضع فقیرانه ات که بگذریم، بسیار به ما شباهت داری،
بگو ببینم مادرت قبلا در دربار خدمت نمی کرده است؟
😧😧😧
درباریان خنده تمسخر آمیزی کردند و به جوان با تحقیر نگریستند.
جوان لبخندی زد و گفت:
اعلا حضرتا، مادر من فلج مادر زاد است،
امّا پدرم چندی باغبان شاه بوده است...
📒📘📗📙
تمسخر دیگران به هیچ وجه جایز نیست ،حتی اگر کسی در بالاترین جایگاه مادی، اجتماعی قرار داشته باشد.
هیچ کس حق ندارد به دلیل اینکه در خانه میلیاردی زندگی می کند، ماشین میلیاردی سوار می شود، کفش چند میلیونی می پوشد، کت و شلوار چند میلیونی می پوشد، غذای درست شده با طلا می خورد و یا ...،به دیگران به دیده حقارت بنگرد و یا آنها را مسخره کند.
در این زمینه در متون دینی هم بسیار سخن گفته شده است. حتی در قرآن کریم هم در این زمینه آیاتی وجود دارد
✅مانند آیه 11 سوره حجرات که خداوند می فرماید:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسَىٰ أَنْ يَكُونُوا خَيْرًا مِنْهُمْ وَلَا نِسَاءٌ مِنْ نِسَاءٍ عَسَىٰ أَنْ يَكُنَّ خَيْرًا مِنْهُنَّ ۖ وَلَا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ ۖ بِئْسَ الِاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِيمَانِ ۚ وَمَنْ لَمْ يَتُبْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ
ای کسانی که ایمان آوردهاید!
🔹نباید گروهی از مردان شما گروه دیگر را مسخره کنند، شاید آنها از اینها بهتر باشند؛
🔸و نه زنانی زنان دیگر را، شاید آنان بهتر از اینان باشند؛
⭐️و یکدیگر را مورد طعن و عیبجویی قرار ندهید
🌟و با القاب زشت و ناپسند یکدیگر را یاد نکنید،
♦️بسیار بد است که بر کسی پس از ایمان نام کفرآمیز بگذارید؛
👈و آنها که توبه نکنند، ظالم و ستمگرند!
🟢بخشش گناه با توبه
🔸آيا با هر گناهي، همچنان مي توان اميد داشت و توبه کرد؟
🔹آدمي زاد هميشه در معرض گناه است. بعضي بيشتر گرفتار آن مي شوند و برخي كمتر.
فقط معصومان (عليهم السّلام) هستند كه اصلا گناه نمي كنند.
🌸خداوند در قرآن مي فرمايد:
«قُلْ يا عِبادِيَ الَّذينَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَميعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحيمُ»(1)؛
بگو: اي بندگان من كه بر خود اسراف و ستم روا داشتيد، از رحمت خداوند مأيوس و نا اميد نشويد كه خدا همه گناهان را مي آمرزد.
🌸اميرالمؤمنين (عليه السّلام) مي فرمايد: «در تمام قرآن آيه اي اميد بخش تر از اين در مورد گناه كاران و توبه كنندگان نيست».(2)
▪️گناه از لحاظ كميت، هر اندازه بزرگ و زياد باشد - حتي اگر به اندازه گناه همه جن انس از آغاز آفرينش تا انتهاي عالم باشد - از لطف و رحمت خدا بيشتر نيست، بلكه قابل قياس نمي باشد.
🌸رسول خدا (صلّي الله عليه و آله و سلّم) مي فرمايد: «اگر مرتكب گناهان بسياري كه زمين و آسمان را فرا گيرد شديد، اگر به راستي پشيمان شويد، خداي تعالي توبه شما را مي پذيرد». (3)
🌸رسول خدا (صلّي الله عليه و آله و سلّم) در اين زمينه مي فرمايد: «لكل داء دواء و دواء الذنوب الاستغفار»؛ (4)
هر مرضي دارويي دارد، و داروي شفابخش گناهان، استغفار و طلب مغفرت از پيشگاه ذات پاك الهي است.
▪️بنابراين انسان بايد متوجه باشد که نااميدي از رحمت و بخشش حق، هيچ جايي ندارد. و انسان اگر دشمن شناس خوبي باشد، مي داند که اين گونه نااميدي ها، از دشمني است که قسم ياد کرده تا انسان را به نابودي بکشاند.
▪️همان شيطاني که قبل از گناه، در جان انسان وسوسه رحمت حق مي کند تا با از بين بردن ترس انسان را به گناه اندازد، بعد از گناه وسوسه ياس مي کند تا انسان را از بازگشت و اصلاح باز دارد.
▪️در حالي که انسان بايد قبل از گناه بترسد که شايد فرصت توبه نداشته باشد! شايد شيطان آنچنان بر او مسلط شود که اجازه توبه ندهد و ... و بعد از گناه بايد سريع توبه کند.
**********
⭕️پی نوشت:
1. سوره زمر، آيه 53.
2. مکارم شيرازي، تفسير نمونه، دارالکتب الاسلاميه، ج 19، ص 499.
3. مصطفوي و همکاران، روش خودسازي، موسسه بوستان کتاب، ص 316.
4. ابنبابويه، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، دارالشريف الرضي للنشر، ص 164.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 فلسطینی ها دیگر از فاصله ی نزدیک گلوله خرج یهودی ها نمی کنند، نفر در غزه با آر پی جی هدف قرار میگیرد....