✅ چرا امام رضا (علیه السلام) را امام رئوف مینامند!؟
✍️ پاسخ: یکی از القاب حضرت ثامن الحجج، علی بن موسی الرضا(ع) لقب رئوف است. چنانچه در زیارتنامه آن حضرت میخوانیم: «السَّلَامُ عَلَی الْإِمَام الرَّءُوف سلام بر امام رئوف». در توضیح این واژه باید بدانیم که رأفت یک نوع شدت در رحمت میباشد. در واقع هر چند بین دو واژه رأفت و رحمت، قرابت و نزدیکی در معنا وجود دارد؛ اما در بررسی دقیق لغوی این دو به یک معنا نبوده و فرقی ظریف بینشان وجود دارد.
▫️مرحوم مصطفوی در کتاب «التحقیق» خود فرق بین رأفت و رحمت را اینگونه بیان می کند: «رأفت، عطوفت، لطف و رحمت خالص و شدید است یعنی لطف و رحمتی است که وقوع درد و ناراحتی را برنمی تابد هر چند آن درد و ناراحتی به مصلحت فرد باشد؛ اما رحمت، صرف عطوفت و مهربانی کردن است مهربانی کردنی که گاهی با درد و ناراحتی فرد نیز همراه است مانند لطف و رحمت یک جراح به یک بیمار علاقه مند به بهبودی.
بنابراین «رأفت» مرحله ای دقیق تر و بالاتر از «رحمت» است، و هرگز در مسائل ناخوشایند به کار نمی رود ولی رحمت در امور ناخوشایندی که به خاطر مصلحتی انجام می شود، استعمال می شود.
▪️حال با توجه به روشن شدن معنای رئوف، اگر چه همه اهل بیت(ع) از باب تجلی رأفت حضرت حق، رئوف میباشند ولی این رأفت و مهر ورزی در وجود امام هشتم(ع) بروز و ظهور بیشتری دارد و به تعبیر مرحوم علامه طباطبایی: «انسان هنگامی که وارد حرم رضوی(ع) میشود، مشاهده میکند که از در و دیوار حرم آن امام رأفت میبارد.
▪️یکی از مصادیق این رأفت را میتوان در پاسخی که حضرت به زائرین خود، در قبال زیارت، میدهند دانست که در بیانی فرمودند: «مَنْ زَارَنِی عَلَی بُعْدِ دَارِی وَ شُطُونِ مَزَارِی أَتَیْتُهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ فِی ثَلَاثِ مَوَاطِنَ حَتَّی أُخَلِّصَهُ مِنْ أَهْوَالِهَا إِذَا تَطَایَرَتِ الْکُتُبُ یَمِیناً وَ شِمَالًا وَ عِنْدَ الصِّرَاطِ وَ عِنْدَ الْمِیزَان، هر کس مرا زیارت کند روز قیامت در سه جا نزد او خواهم آمد تا از ترس های آن سه جا رهایش سازم: ۱- هنگام پخش شدن نامه اعمال به دست راست یا چپ، ۲- و نزد صراط، ۳- و نزد میزان
▫️امام رضا(ع) در زمان حیات مبارک خویش کانون مهر و عاطفه نسبت به مردم و مظهر عشق و محبت نسبت به آنها بودند و این مهربانی در تک تک زوایای زندگی و برخورد ایشان با آحاد مردم جامعه آن روز به روشنی مشهود است به عنوان نمونه:
◼️«ابراهیم بن عباس» نقل میکند: هرگز ندیدم که حضرت رضا (علیهالسلام) کسی را با سخن خود بیازارد، ندیدم سخن کسی را قطع کند، میگذاشت تا حرف او تمام شود؛ هرگز کسی را که قدرت برآوردن حاجت او را داشت رد نمیکرد؛ هرگز نزد کسی پای خود را دراز نمیکرد، و تکیه نمیزد، و هرگز ندیدم سخن درشتی به خادمان خود بگوید، هرگز ندیدم که آب دهان خود را بر زمین بیاندازد و همین طور هرگز ندیدم که با صدای بلند قهقه کند و بخندد بلکه همیشه تبسم میکرد. زمانی که به خانه میرفت و سفره میانداختند تمام خدمتگزاران، حتی دربانها را نیز بر سر آن سفره مینشاند.
#امام_رضا
@tollabolkarimeh
10.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سبک زندگی اولیای الهی (حضرت صالح علیه السلام)
#خانواده
@tollabolkarimeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#استوری_موشن
شب عید است و خراسان چه قیامت شده است
مرغ دل باز هوایی زیارت شده است
🌸 سالروز ولادت با سعادت حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام تبریک و تهنیت باد.
#همه_خادم_الرضاییم
#امام_رضا
@tollabolkarimeh
🔻📸 چند توصیه کاربردی امام رضا علیهالسلام به شیعیان
#امام_رضا
@tollabolkarimeh
#همه_خادم_امام_رضاییم
طلسم شیخ بهایی
✨شیخ سفارشهای لازم را به معمارانِ حرم کرد، که کار را متوقف نکنند و ساخت حرم را پیش برده و به اتمام برسانند؛ به جز سر در دروازه اصلی حرم (دروازه ورودی به ضریحِ مقدس، نه دروازه صحن)
چرا که شیخ در نظر داشته روی آن کتیبهای را که از اشعار خودش بوده نصب نماید. رسم است بر سر در اصلی یا دروازه ورودی به حرم ائمه اطهار (ع) و حتی امامزادگان مطهر، کتیبهای نصب میشود و در شأن آن بزرگوار روایت، جمله یا شعری نوشته میشود.
شیخ عازم سفر می شود و مسافرتش به درازا میکشد و بیش از زمان پیش بینی شده برمی گردد.
هنگامی که باز میگردد بلافاصله به جهت سرکشی کارهای ساخت و ساز به حرم مطهر میرود و در کمال تعجب میبیند که ساخت حرم به پایان رسیده، سر در اصلی تمام شده و مردم در حال رفت و آمد به حرم مطهر هستند.
شیخ با دیدن این صحنه، بسیار ناراحت میشود و به معماران اعتراض میکند که «چرا منتظر آمدن من نماندید؟ چرا صبر نکردید؟»
مسؤل ساخت عرض میکند: «ما میخواستیم صبر کنیم تا شما بیایید، اما تولیت حرم نزد ما آمدند و بسیار تأکید کردند که باید ساخت حرم هر چه سریعتر به پایان برسد. هرچه به او گفتیم که باید شیخ بیاید و خود بر ساخت سر در دروازه نظارت مستقیم داشته باشد، قبول نکردند. وقتی زیاد اصرار کردیم، گفتند: کسی دستور اتمام کار را داده که از شیخ خیلی بالاتر و بزرگتر است. ما باز هم اصرار کردیم و خواستیم صبر کرده، منتظر شما بمانیم.
در این زمان تولیت حرم گفتند: خود آقا امام رضا (ع) دستور اتمام کار را دادهاند.
شیخ بهایی قدس سره هم راه مسؤل ساخت پروژه و معماران نزد تولیت حرم میروند و از تولیت در این مورد توضیح میخواهند، تولیت حرم نقل میکند: چند شب پی در پی آقا امام رضا (ع) به خواب من آمده و فرمودند: «کتیبه شیخ بهایی، به در خانه ما زده نشود، خانه ما هیچگاه به روی کسی بسته نمیشود و هر کس بخواهد میتواند بیاید».
شیخ با شنیدن این حرف، اشک از چشمانش جاری میشود و به سمت ضریح میرود و ذکر «یا ستار العیوب» بر لبانش جاری میشود. سپس در کنار ضریح آن قدر گریه میکند تا از هوش میرود. پس از به هوش آمدن خود چنین تعریف میکند: من میخواستم یکی از طلسمها را به صورت کتیبهای بر سر در ورودی حرم بزنم، تا به این وسیله ادم های گناهکار نتوانند وارد حرم مطهر وضریح مقدسِ حضرت رضا (ع) شوند، اما خود آقا نپذیرفتند و در خواب به تولیت آستان از این اقدام ابراز نارضایتی فرمودند.
دیدم همه جا بر درد و دیوار حریمت
جایی ننوشته است گنهکار نیاید...
@tollabolkarimeh
✅آیا در وجودمان خیر و خوشبختی است؟
اگر خواستى بدانى که در وجودت خیر و خوشبختى هست یا نه، به درون خود دقت کن. اگر اهل عبادت و طاعت را دوست دارى و از اهل معصیت و گناه ناخوشایندى، پس در وجودت خیر و سعادت وجود دارد و خداوند تو را دوست مى دارد؛
ولى چنانچه از اهل طاعت و عبادت، ناخوشایند باشى و به اهل معصیت، عشق و علاقه ورزیدى، پس خیر و خوبى در تو نباشد و خداوند تو را دشمن دارد. و هر انسانى به هر کسى که به او عشق و علاقه دارد، با همان محشور مى گردد.
📚 اصول کافی، ج۲، ص۱۲۶
@tollabolkarimeh
✨﷽✨
📌 بهشت بر روی زمین
✍همهٔ ادیان الهی و حتی مکاتب غیرالهی آیندهای روشن و آمدن منجی را به انسان وعده دادهاند و از تشکیل شدن مدینهٔ فاضله و حکومت صالحان سخن گفتهاند. بشر همیشه به دنبالِ جامعهای رؤیایی و سرشار از امنیت و عدالت بوده است. جایی که در آن همهٔ امور بر وفق مراد است. جامعهای آباد که در آن خبری از ظلم و نژادپرستی، جنگ و بیماری، جهل و فقر، بیاخلاقی و فساد و... نیست. انسانها به تکامل و رشد رسیدهاند و در راه کمال قدم برمیدارند. در یک کلام انسانها به دنبالِ جایی هستند که همه چیز در آن خوب و در حدّ کمال است.
این کمالیابی باعث شده عدهای از متفکران و اندیشمندان طرحهای ذهنی متعددی از این آرمان شهر ارائه دهند، اما افراد معتقد به اندیشهٔ مهدویت، زیباترین مدینهٔ فاضله را دارند. مدینههٔ فاضله و بهشت وعده داده شدهٔ زمینی، که با ظهور امام زمان تحقق مییابد.
اَللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إلَيْكَ فِي دَوْلَهٍ كَرِيمَهٍ، تُعِزُّ بِهَا الإْسْلاَمَ وَ أَهْلَهُ وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ.
خدایا به سوی تو مشتاقیم، برای یافتن دولت کریمهای که اسلام و اهلش را به آن عزیز گردانی و نفاق و اهلش را به وسیلهٔ آن خوار سازی.
#جهان_در_عصر_ظهور
【 الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج 】
@tollabolkarimeh
#مناسبت
🔻انسان ۲۵۰ ساله /
امام رضا(علیهالسلام) و بیداری در برابر دشمن
🔹«درس امام رضا علیهالسلام به همهی ما این است که ای مسلمان! از مبارزه خسته نشو. نخواب چون دشمن همیشه بیدار است و در شکلهای مختلف و در لباسها و نقابهای گوناگون و با آرایشهای رنگارنگ ظاهر می شود؛ چشم تیزی داشته باشید، دشمن را بشناسید و راه مبارزهی با دشمن را بلد بشوید و مثل علی بن موسی الرضا از اول تا آخر مبارزه را ادامه بدهید.»
۶۳/۹/۳
#امام_رضا_علیه_السلام
@tollabolkarimeh
علائم ظهور امام زمان علیه السلام
۱)علائم غیر قطعی👇👇
علائمی هستند که لازم نیست حتما اتفاق بیفتد تا امام زمان علیه السلام ظهور بکنند این علائم را بعضی ها تا ۲۰۰۰هزارتا هم شمرده اند و تقریبا اکثراشان(شاید هم همه) اتفاق افتاده باشد.
علائم غیر قطعی 👇👇
مثل فساد، گناه، ترک امربه معروف و نهی از منکر، بدحجابی و بی حجابی، ظلم، جنگ و خون ریزی، ترک صله رحم، بی بندو باری،مردان خودشان را شبیه زنان میکنند و زنان خودشان را شبیه مردان و....
۲)علائم قطعی
💯یعنی تا این موارد اتفاق نیفتد ظهور هم اتفاق نمی افتد برای این علائم اولا ما نمیتوانیم وقت تعیین بکنید دوما نه مصداق تعیین بکنیم هرچند علائم را خدمتتان بیان خواهم کرد که بعد از اتفاق افتادن این علائم قابل شناسایی هستند
♨️فرق علائم قطعی و غیر قطعی و ثمره فهمیدن این علائم👇👇
✅👌علائم راهنما و رانندگی که وسط جاده ها است مثل جاده باریک میشود یا جاده لغزنده میشود و... نشان نمیدهد که ما چقدر تا مقصد داریم علائم غیر حتمی اینگونه است اگر همه هم اتفاق بیفتد نشان نمیدهد که ما چقدر تا ظهور داریم ولی زمانی که علائم حتمی مخصوصا خروج سفیانی اتفاق بیفتد مشخص میشود تا ظهور چند ماه مانده است
👈امام صادق علیه السلام می فرمایند: ما نه در گذشته برای ظهور وقت تعیین کردیم و نه در آینده وقت تعیین میکنیم
غیبت طوسی ح۴۱۲،ص۴۲۶
👈امام صادق علیه السلام میفرماید از تکذیب کردن کسی که برای ظهور وقت تعیین میکند، هیچ پروایی نداشته باش، چرا که ما برای کسی وقت ظهور تعیین نکردیم. غیبت طوسی ح۴۱۴ص۴۲۶
👌👌شیخ صدوق در کتاب کمال الدین، با سلسه اسنادش از امام صادق علیه السلام در حدیث معتبر نقل کرده است:
قَبْلَ قِیامِ الْقَائِمِ خَمْسُ عَلَامَاتٍ مَحْتُومَاتٍ الْیمَانِی وَ السُّفْیانِی وَ الصَّیحَةُ وَ قَتْلُ النَّفْسِ الزَّکیةِ وَ الْخَسْفُ بِالْبَیدَاء.
پیش از قیام قائم پنج نشانه حتمی است: یمانی، سفیانی، صحیه آسمانی، شهادت نفس زکیه و خسف بیداء.
شیخ صدوق، کمال الدین، ج ۲، ص ۶۵۰.
#مهدویت
@tollabolkarimeh
🔔 آغاز برگزاری آزمونهای متمرکز سطوح عالی حوزههای علمیه خواهران
◇ سرپرست اداره کل امور تحصیلات تکمیلی حوزه های علمیه خواهران از آغاز برگزاری آزمونهای متمرکز سطح ۳ حوزههای علمیه خواهران خبر داد.
@tollabolkarimeh