💠تفسیر زیارت عاشورا
🌟آیت الله بهجت (ره) در رابطه با زیارت عاشورا می گوید؛ زیارت عاشورا حدیثی قدسی است (حدیث قدسی یعنی از جانب خدا به پیغمبر و بعد به ائمه نازل شد) مطالب و مباحثی در این زیارت آمده که تمام استادان و علمای ما بر این زیارت مداومت داشتند (یعنی مرتب خواندن، هر روز خواندن، نه اینکه یک روز بخواند و چند روز نخواند) بزرگان ما مقید به خواندن زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام بودند.
🔹مرحوم عبدالله انصاری همدانی به دوستان و شاگردان خود تأکید زیادی داشت که زیارت عاشورا را به صورت مستمر بخوانند. از آیت الله بهجت نقل شده که فرمودند؛ استادم سید علی آقای قاضی را در خواب دیدم و از ایشان راجع به احوال خودشان سوال کردم، حرف تکان دهنده ای زدند گفتند من پشیمانم که چرا زیارت عاشورا را روزی یکبار می خواندم ای کاش روزی دوبار می خواندم!
☝️شما اگر ثواب کامل زیارت عاشورا را می خواهید صد بار است یعنی با صد بار لعن و صد بار سلام است، یعنی بار یکبار خواندن شما یک درصد ثواب را می برید نه ثواب کامل! اما در کتاب ″مزار- ص۴۸۲″ یک زیارت عاشورای غیر معروفه آمده که در مفاتیح هم شیخ عباس قمی آورده. بعد از زیارت عاشورای اصلی دعای صفوان هست، بعد از دعای صفوان زیارت عاشورای غیر معروفه هست که متن آن با زیارت عاشورای اصلی فرق می کند.
📖خواندن این زیارت ثواب زیارت عاشورای اصلی را دارد ولی بدون صد بار، دیگر صد بار گفتن نیاز نیست. یعنی شما می توانی پنج دقیقه ای زیارت عاشورای غیر معروفه را بخوانید و ثواب کامل زیارت عاشورای صد بار را ببرید.
📕در کتاب ″کیمیای وصل- ج۲، ص۳۸۷″ آیت الله بهجت صراحتا می گویند اگر کسی نمی تواند زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام بخواند زیارت عاشورای غیر معروفه را بخواند که همان ثواب زیارت عاشورای کامل را خدا به او می دهد. فقط در زیارت عاشورای غیر معروفه دو رکعت نماز قبل از زیارت باید بخوانید. به نیت زیارت امام حسین
دو رکعت نماز بخوانید و سپس زیارت عاشورا را بخوانید
✅یک شیوه ی دیگر هم هست اگر زیارت عاشورا را در همان روز عاشورا می خوانید باید در یک مجلس یعنی یک مکان صد بار را بگویید و تمام شود. اما اگر در روزهای غیر از روز عاشورا می خواهید زیارت عاشورا را با صد لعن و صد سلام بخوانید هیچ اشکالی ندارد شما در صبح، بعد از نماز هر زمانی که حال داشتید زیارت عاشورا را تا اول صد لعن بخوانید بعد صد لعن و صد سلام را تقسیم کنید و در طول روز بگویید. این شیوه ی بسیاری از بزرگان است.
🔅علامه طباطبایی می گوید: خوبی این کار این است که شما در طول روز به یاد امام حسین (ع) هستید و به این طریق تا غروب صد بار لعن و صد بار سلام را تمام می کنید و بعد سجده و بعد دو رکعت نماز را بخوانید. به این ترتیب زیارت عاشورا را با صد لعن و صد سلام خوانید.
@tollabolkarimeh
#حجر_بن_عدی
#زیارت_عاشورا
#آل_زیاد ۱۱
امیر مؤمنان علی (ع) قبل از شهادتش،از حجر پرسید:
حجر! وقتی از تو بخواهند از من بیزاری جویی، چه خواهی کرد؟
حجرپاسخ داد: ای امیر مؤمنان (ع) ! اگر با شمشیر ریز ریزم کنند و در آتشم بسوزانند، هرگز از شما دوری نخواهم جست.
امام (ع) درباره اش چنین دعا کرد:« ای حجر! همواره توفیق الهی رفیق راهت باد. خداوند از سوی اهل بیت پیامبرت (ص) به تو پاداش خیر دهد. »
راوی می گوید: شنیدم امیر مؤمنان (ع) به مردم فرمود: « ای اهل عراق! به زودی هفت تن در سرزمین «عذراء» کشته خواهند شد که چون اصحاب اخدودند. »
چیزی نگذشت که حجر بن عدی و شش تن از یارانش به شهادت رسیدند
@tollabolkarimeh
#محرم
#زیارت_عاشورا
#آل_زیاد ۱۲
مشهورترین فرزند زیاد، عبیدالله است که پس از مرگ پدرش، والی بصره شد و پس از مرگ معاویه و خلافت یزید، با حفظ سمت به امارت کوفه نیز منصوب گشت و یزید در سال ۶۰ ق سرکوب قیام امام حسین(ع) را به او سپرد.
او در سال ۶۵ق نیز قیام توابین را سرکوب کرد.
عبید الله به سبب نقشی که در واقعه کربلا داشت، از شخصیتهای منفور نزد شیعیان است.
او پس از قیام مختار، در جنگ خازر به دست ابراهیم بن اشتر کشته شد.
🔹فرزند ابن زیاد
مأمون عباسی پس از گرفتن یمن و تهامه، محمد بن ابراهیم بن عبیدالله، معروف به محمد بن زیاد را امیر یمن کرد.
محمد بن زیاد در ۲۰۳ق وارد یمن شد و پس از یکسال توانست صنعا را بگیرد. او شهر زَبید را برپا کرد و مرکز حکومت خویش قرار داد. بعد از او، فرزندان و نوادگانش تا ۲۰۰ در یمن حکومت کردند.
@tollabolkarimeh
◼️ اعلام زمان تشییع و تدفین پیکر حجتالاسلاموالمسلمین شهیدیپور
◻️مراسم تشییع و تدفین پیکر استاد محمدرضا شهیدیپور، حافظ قرآن، پژوهشگر، مؤلف و داور مسابقات بینالمللی قرآن بعد از ظهر امروز ۲۴ مردادماه در قم برگزار میشود.
◻️این مراسم از ساعت ۱۷ و از محل مسجد امام حسن عسکری(ع) به طرف حرم مطهر حضرت معصومه(س) برپا میشود.
◻️همچنین مراسم ترحیم امروز، ۲۴ مرداد بعد از نماز عشا در مسجد مدرسه امام خمینی(ره) واقع در فلکه جهاد قم برگزار میشود.
@tollabolkarimeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دانستنی عبرت انگیز
🏴 خیانت خواص
❌ سلیمان بن صرد خزاعی❌
#امام_حسین_ علیهالسّلام
#محرم
@tollabolkarimeh
#سبک_زندگی
#سبک_اسلامی
#سرزنش
🌸 سرزنش ممنوع
🔸به جز معصومین علیهمالسلام باقی انسانها کم یا زیاد دارای نقصهایی هستند که باید در مسیر زندگی آنها را برطرف کنند.
🔹یکی از عواملی که باعث میشود عیبها و نقصها معضل زندگی شده، و آن را به تلخی بکشاند، اخلاق زشت سرزنش است.
🔸سرزنش یا به عبارت خودمانیتر سرکوفت زدن، نه تنها مشکلی را حل نمیکند؛ بلکه موجب تشدید مشکلات پیشین یا ایجاد مشکلات جدید میشود.
🔹سرکوفت به قدری زشت است که حتی نسبت به کسی که گناهی را مرتکب شده، روا دانسته نشده است.
✂️ #برشی_از_کتاب : گامی به سوی زندگی به سبک اسلامی "زندگی مشترک"، ص۱۲۰
👤 محسن عباسی ولدی
@tollabolkarimeh
#محرم
#زیارت_عاشورا
#آل_زیاد ۱۳
عبیدالله بن زیاد بن ابیه، از کنیزی به نام مرجانه زاده شد. برخی ابن زیاد را به طعنه به مادرش منسوب کرده و «ابن مرجانه» خواندهاند که اشاره به اتهام ناپاکی تولد عبیدالله دارد و در برخی منابع، به بدنام و زناکار بودن مادر او تصریح شده است.
در زیارت عاشورا نیز دوبار با صراحت ابن مرجانه مورد لعن واقع شده است.
زینب کبری(س) هم در کوفه ابن زیاد را در کاخش با عنوان ابن مرجانه مورد خطاب و نکوهش شدید قرار داد.
گفتهاند که ابن زیاد، بسیار خشن، بیرحم و بی پروا بوده و برخی از زندگینامهنویسان از او با عنوان «جبّار» یاد کردهاند.
@tollabolkarimeh
🔰ولادت آیت الله #سیداحمد_خوانساری، از مراجع تقلید شیعه (۱۳۰۹ق)
🌀سيداحمد خوانسارى در ۱۸ محرم 1309 ق مصادف با ۲ شهریور ۱۲۷۰ ش در خوانسار به دنيا آمد. در 20 سالگى عازم نجف اشرف گرديد و از محضر اساتيد بزرگى همچون محقق خراسانى، سيد محمدكاظم يزدى، شريعت اصفهانى، محقق نايينى و آقا ضياءالدين عراقى كسب فيض نمود.
🔹 ایشان هم زمان با تأسيس حوزه ى علميه ى اراك، وارد ايران شد و به تدريس پرداخت. وى سال ها در اراك و قم با مرحوم آيت اللّه شيح عبدالكريم حائرى همكارى داشت و پس از تأسيس حوزه ى علميه ى قم، امامت جماعت مدرسه ى فيضيه را به عهده گرفت.
💢 آيت اللّه خوانسارى در سال 1370 قمرى پس از درگذشت عالم وارسته حاج سيد يحيى سجادى به دستور آيت اللّه بروجردى به تهران عزيمت نمود. ايشان در آنجا به امامت جماعت مسجد معروف «سيد عزيزاللّه » مشغول شد و به تدريس علوم دينى و ارشاد مردم همت گمارد.
🔸از شاگردان ایسان در قم و تهران می توان به شهید مطهری، عزالدین زنجانی، شیخ احمد مجتهدی، شیخ علی پناه اشتهاردی و حسینعلی منتظری اشاره کرد.
💠 سیره سیاسی وی، دارای فراز و نشیبی بود که به تدریج از مخالفت آشکار با سیاستهای رژیم شاه و اعلام صریح مواضع خود، به نوعی احتیاط و میانهروی سوق یافت.
🔺بعد از ارتحال آیت الله بروجردی، با وجود درخواست علما تهران را ترک نکرد اما مرجعیت تقلید را پذیرفت.
🔻 وی سرانجام در روز شنبه 30 دی ماه سال ۶۳ (مطابق ۲۷ ربیع الثانی ۱۴۰۵ هـ.ق) رحلت کرده و در حرم حضرت معصومه س به خاك سپرده شد.
#زندگی_نامه
@tollabolkarimeh
📣#نشر_حداکثری
🌹 آغاز جلسات حضوری حکمت عملی با محوریت:
🌸 شرح عرفانی کتاب چهل حدیث حضرت امام خمینی -رضوان الله تعالیٰ علیه-
🌺 توسط استاد آیت اللّه وفسی_دامت برکاته_
🕌 میعاد:
تهران - خیابان هلال احمر - خیابان ابراهیمی(عباسی) جنوبی - کوچه شهید ذوالفقاری - مسجد پنج تن آل عبا -علیهم السلام- حوزه علمیه حضرت آیت الله العظمیٰ رشاد زنجانی -ره-
🔺حضور برای عموم برادران و خواهران آزاد است.
🗓 موعود:
سه شنبه ها، ساعت ۱۵:۳۰
🟡 بیّنات | پایگاه مردمی تنظیم و نشر آثار استاد اخلاق تهران