بعد از نماز آقای روی منبر داشت از ایمان ابراهیم وقتی پایش را روی بدن اسماعیل گذاشت تا ذبحش کند حرف میزد و از ما میپرسید که آیا میتوانیم با ذبح اسماعیلمان ایمانمان را تصدیق کنیم؟
من؟
داشتم به هاجر فکر میکردم.
زنی که برای خاطر عقیم بودن ساره به همسری شوهرش درآمد و بعد وقتی یک روز داشت با همسر و فرزندش بازی میکرد برای خاطر یک قطره اشک ساره -وقتی داشت با حقیقت عقیم بودنش به چشم مواجه میشد- زندگیاش از هم پاشید.
ابراهیم دست هاجر و و نوزادش را گرفت. برد وسط یک بیابان بیآب و علف رهایشان کرد و برگشت.
بعد به زن جوانی فکر کردم که کاخ آرزوهایش زیر بار پیامآوری همسرش دفن شده. درست وقتی بیش از همیشهی زندگیاش به حمایت همسرش نیازمند است برای خاطر دل هوو تک و تنها وسط یک بیابان رها شده و حتی نمیداند به صبح میرسد یا نه؟ پسرکش دارد از تشنگی هلاک میشود و چنان مضطرب است که هی سراب میبیند و صفا و مروه میکند..
سالها بعد وقتی این زن که دیگر جوان نیست، تنها پسرکش را از آب و گل درآورده و میخواهد از میوه حمایتش بهرهمند شود، شوهر ناپدید شده برمیگردد و میخواهد با ثمرهی رنج این سالهای زن، ایمانش را تصدیق کند.. که پیام جدیدی از خدایش دارد.
من به هاجر فکر کردم.
فکر کردم کدام یک از ما میتواند کمی هاجر باشد و بعد از ذبح اسماعیل به ابراهیمش مومن بماند؟
✍زینب ذوالقرنین
@tolabolkarimeh
قربانگاه غزه
من جنگ ندیدهام. هیچ ذهنیتی از پناهگاه ندارم حتی. تمام تصورم خلاصه میشود در آژیر قرمز رادیو در میانهی سریالها. در صدای خش دار مردی که میگفت:《 توجه توجه! علامتی که هم اکنون میشنوید اعلام خطر یا وضعیت قرمز است...》
بعضی وقتها بهش فکر میکنم. به دالانهای تنگ و تاریک. به راه پلههای زیرزمینی که آدمها را بغل میگرفت تا وضعیت سفید شود. به چراغهای نفتی. به روشنایی شمعها. به چشمهای ترسیدهی مادرهایی که بچههایشان را محکم بغل کرده بودند. چه میگفتند در گوش بچهها تا آرام بگیرند؟ تا قلبهای کوچکی که اندازه مشتشان بود، عین گنجشکهای در آب سرد حوض افتاده، بال بال نزند؟
من جنگ ندیدهام. بعضی عکسها اما، آدم را میکشند درون حادثه. درست وسط آوارها و چادرها و پناهگاهها. انگار روح آدم پابرهنه میدود روی آجر شکستههایِ ساختمانهای فرو ریخته در زمینهای خانیونس. کنار زنهایی که با امکانات کم، با بغضهای گیر کرده در گلو، شیرینی میپزند برای عید.
انگار سرک میکشی میان چادرهای پلاستیکی. میروی بالای سر بچههای گرسنهایی که بوی شیرینی عید لبخند دوانده به صورتهای آفتاب سوخته و رنگ پریدهشان.
انگار میروی دیر البلح توی حیاط نیمه مخروبهی مدرسهایی، نماز عید اقامه میکنی.
انگار میان خرابهها، چرخ میخوری. با شیون و فغان. میخواهی، یک گوشه از ویرانههای مسجد العمری، زانو به بغل بگیری، چادر بکشی روی صورتت و یک دل سیر گریه کنی. اما خجالت میکشی. شرمنده میشوی وقتی چشم در چشمهای راسخ زنهای مبارز و امیدوار غزه میاندازی.
زنهایی که هر روز قربانی پیشکش میکنند. زنهایی که هر روز عید قربان دارند. زنهایی که هر روز دل از اسماعیلهای شان میکنند...
✍️سیده زهرا رضایی المشیری
@tolabolkarimeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببينيد| هشدار رهبرمعظم انقلاب:
مردم سرسری به مسئلهی انتخابات نگاه نکنند و از روی #فکر رأی بدهند...
📌⚠️ اگر بیدقت انتخاب كرديم، هم پيش خدا و هم پيش خودمان مسئوليم و خودمان را محکوم خواهیم کرد. ۹۶/۲/۱۰
#انتخابات
#انتخاب_اصلح
@tollabolkarimeh
اداره آموزش و فرهنگ سازی فضای مجازی، در ادامه برگزاری کارگاه ها و نشست های تخصصی با موضوع طلبه و فضای مجازی در راستای ارتقاء مهارت و دانش طلاب و اساتید گرامی و نظر به لزوم بررسی شبهات پرتکرار در فضای مجازی، این نشست آنلاین را برگزار میکند.
🔸 این نشست که با حضور حجت الاسلام و المسلمین تشیعی به صورت آنلاین برگزار میشود، از طریق سامانه سیما در دسترس عموم طلاب و اساتید علاقه مند خواهد بود.
🗓 زمان بندی برگزاری این نشست به شرح ذیل است: ⬇️
• پنجشنبه 31 خرداد ماه 1403:
⏰ ساعت: 11 الی 12
⭕️ تمامی خواهران طلبه و اساتید گرامی، همچنین کادر محترم مدارس می توانند در این نشست آنلاین، شرکت کنند.
✅ لینک جلسه: ⬇️
https://ac.whc.ir/rg2g52mw1dzh
@tollabolkarimeh
📸 واکنش معاون سیاسی دفتر رییس جمهور به سخنان ظریف در مناظرات تلویزیونی
🔹️ جمشیدی با اشاره به توییت قدیمی ترامپ به زبان فارسی که در آن گفته بود وزیر امور خارجه ایران می گوید ایران خواستار مذاکره با ایالات متحده است اما می خواهد که تحریم ها برداشته شود. نه، مرسی! نوشت:
🔹️ تفاوت زیادی است بین کسی که شجاعانه قاتل شهید سلیمانی را در سازمان ملل تهدید کرد و به ایران عزت بخشید با کسی که پس از ترور حاج قاسم به دنبال مذاکره با قاتل او بود و این پاسخ تحقیرآمیز را از ترامپ دریافت کرد.
@tollabolkarimeh
اصول۲.pdf
5.77M
مجموعه نمونه سوال اصول فقه
درس اصول فقه ۲
#نمونه_سوال
#اصول
کتاب دروس فی علم الاصول آقای ایروانی
@tollabplkarimeh
تجزیه ترکیب1-شهریور1401.pdf
321.2K
#نمونه سوال
تجزیه و ترکیب ۱
@tollabolkarimeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حمله به تلویزیون، تکنیک روحانی که دیروز هم تکرار شد.
#انتخابات
@tollabolkarimeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انگار جامعه ایرانی از "راه طی شده" درس نمیگیرد!!
رویا فروشی نان بدون استقلال!
تا میتونید منتشر کنید
#انتخابات
@tollabolkarineh
🔸زنان ، پیشرفت و تحول در دولت آینده
🔹نشست گفتمانی مشاوران امور بانوان ستادهای انتخاباتی پیرامون سیاستها و برنامههای حوزه زن و خانواده در دولت چهاردهم
🎙خانم دکتر راکعی نماینده محترم دکتر پزشکیان
🎙خانم دکتر قوی نماینده محترم حجتالاسلام پورمحمدی
🎙خانم دکتر سعیدی نژاد نماینده محترم دکتر جلیلی
🎙خانم دکتر یکه زارع نماینده محترم دکتر زاکانی
🎙خانم دکتر اخلاقی نماینده محترم دکتر قاضی زاده
🎙خانم دکتر علیآبادی نماینده محترم دکتر قالیباف
📌بصورت حضوری و مجازی
🖇مکان : تهران میدان بهارستان مجموعه فرهنگی سرچشمه،سالن شهدای انقلاب اسلامی
🔗زمان : شنبه ۲ تیرماه
جهت ثبت نام و دریافت اطلاعات بیشتر از جلسه از طریق نشانی زیر اقدام نمایید .
https://survey.porsline.ir/s/krycY5od
1_1172102506.pdf
387.6K
کتاب رضایت زناشویی
اخلاق خانوادگی ۱
استاد عباس پسندیده
#اخلاق
@tollabolkarimeh
تابستان داغ
بچه های مدرسه ایی فصل تابستان را جور دیگری دوست دارند. اصلا شاید بتوان گفت تابستان و استراحت از یک جنس هستند. فصلی که از عطر مدرسه فاصله گرفته و دانش آموزان را به وادی تفریح و استراحت کشانده است. اما آیا در همهی این سه ماه تابستان باید فقط خورد و خوابید و از این شهر به آن شهر یا از این طرف شهر به آن طرف شهر رفت؟ یا اینکه از صبح تا شب فقط در شبکه های اجتماعی یا در بازی های رایانه ایی سیر کرد؟
تصور کنید یک دانش آموز یا یک دانشجو بعد از نُه ماه، از تحصیل فاصله بگیرد و فقط در این وادی ها پرسه بزند، چه بر سرش میآید؟
ذائقه اش عوض شده و به سمت تنبلی و خوشگذرانی متمایل میشود. پس در این مدت کم چه باید کرد که هم خوش بگذرد و هم بیهوده نگذرد؟
عده ایی از والدین، کودکان خود را در سه ماه تابستان به کلاس های مختلفی میبرند تا یک مهارتی بیاموزند و بعد از سه ماه تعطیلات آن کلاس ها را تعطیل میکنند و دیگر ادامه نمیدهند؛ در صورتی که اگر این مهارت آموزی را در طول سال ادامه دهند حتما کودک به رشد خوبی در آن زمینه میرسد. استمرار در هر کاری حرف اول را میزند. اگر در کاری استمرار وجود نداشته باشد، حتی اگر تمام دنیا جمع شوند تا شخص را یاریش دهند به هدف و نتیجهی دلخواهش نخواهد رسید.
انسان اگر از یک سری خوشگذرانی ها نگذرد و استمرار در یک کار را نگه ندارد و از شاخه ایی به شاخهی دیگری بپرد پیشرفت نخواهد کرد. آدمی موفق است که کارهایش مستمر و ادامه دار باشد؛ مثلا عده ایی از دانش آموزان 9 ماه پای کتاب و درس مینشینند و در تابستان از خواندن کتاب فاصله میگیرند. اگر خواندن کتاب را در این سه ماه هم ادامه دهند در جهان بینی و آیندهشان موثر است.
تابستان ممکن است به معنی تاب آوردن باشد، تاب آوردن در برابر بی میلی نسبت به کارهایی که میدانید مهم هستند و باید ادامه دار باشند. خودتان را برای کارهای مهم زندگیتان به آب و آتش بزنید و ول کن ماجرا نباشید. اصلا خوبش را بخواهید رمز موفقیت در هرکاری پشتکار و اراده است حتی در زمانهایی که خسته، بی حوصله و بی انگیزه اید.
آنوقت دیگر "رهرو آنست که پیوسته و آهسته رود" را با گوشت و خونتان لمس خواهید کرد.
شما شاید در اوایل راه به نتیجهی دلخواهتان نرسید و کارها به کندی پیش برود اما با تلاش و پشتکار خواهید دید که در اواخر مسیر رسیدن به قله به جاهای خوبی رسیده اید. شاید در اواسط راه دلتان نخواهد ادامه دهید و در تلهی تاریک ناامیدی بیفتید اما اگر ادامه دهید، خواهید دید که در اواخر راه با انرژی بیشتر و زمان کمتر از اوایل راه دارید به جاهای خوبی میرسید. آنجاست که شما به هدفتان نزدیک و نزدیک تر میشوید و به دستش میآورید که این خود باعث افزایش عزت نفس و سبب موفقیت و پیشرفتتان خواهد شد.
جیمز کلییر در کتاب خرده عادت ها نوشته است:
"زمانی که به نظر میرسد هیچ چیز کمکی نخواهد کرد، می روم و به سنگ تراشی نگاه می کنم که برای صدمین بار روی سنگ ضربه می زند، بدون اینکه ترکی ایجاد شود؛ اما در صد و یکمین ضربه سنگ به دو تکه خرد می شود و می دانم که آخرین ضربه نبود که آن را خُرد کرد، بلکه تمام آن ضربه های پیشین مسبب آن بود."
قطعا اگر به قدرت عادت های کوچک و مستمر ایمان بیاوریم، زندگی مان متحول خواهد شد.
اگر شما حداقل یکسال به صورت مستمر به کاری ادامه دهید بدون شک به هدفتتان خواهید رسید. همانطور که از نظر عرف و در روایات حداقل زمان مداومت بر یک کار را یکسال ذکر کرده اند؛ برای مثال امام صادق (علیهالسّلام) در این زمینه فرمودهاند: «هر گاه شخصی عملی انجام میدهد، تا یکسال ادامه دهد، سپس اگر خواهد به عمل دیگری منتقل شود؛ زیرا شب قدری که تقدیرات و مشیتهای الهی در آن محقق میشود ضمن یک سال خواهد بود».
✍ 🏻سمیرا مختاری
#طلبه_نوشت
@tollabolkarimeh
#تقویم_روز
یکشنه ۳ تیر
۱۶ ذیالحجه
✨ ۵ روز مانده به انتخابات ✨
🍂 13 روز مانده به محرم 🍂
@tollabolkarimeh
#چهل_حدیث از #امیرالمومنین
#روز_اول
إن قارَفتَ سَيِّئَةً فَعَجِّل مَحوَها بِالتَّوبَةِ.
اگر به گناهی آلوده شدی بیدرنگ آن را به توبه بشوی.🌾
تحف العفول: ص ۸۱، حکمت نامه جوان، ص:۱۴۶
@tollabolkarimeh