تاریخ تفکر تمدن
🔺موج طلاق در چین در پی اتمام قرنطینه🤔با کاهش سرعت شیوع #کرونا_ویروس در چین و احتمال توقف کامل آن تا
افزایش طلاق پس از اتمام کرونا
‼️ قائم مقام وزیر بهداشت: مرگ و میر مصرف الکل تقلبی در برخی استانها بیشتر از کرونا است.
وبا در طول تاریخ هفت بار همهگیری جهانگستر داشتهاست. در قرن نوزدهم چندین بار در اروپا همهگیر شد، اما امروزه وبا بیشتر در کشورهای جهان سوم به علت وضعیت ناسالم و آلودگی برخی آب های آشامیدنی دیده میشود. این باکتری در میوهها، سبزیجات خام، آبهای ساکن(راکد)، محصولات دریایی وغذاهای آلوده وجود دارد. در دورهٔ این بیماری از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه باید خودداری کرد.
وبا در ایران
وبا و طاعون یکی از مهمترین دلایل فوت زودرس افراد در عصر صفوی محسوب می شد.
در دوران قاجار و پیش از آن بارها وبا در ایران شیوع پیدا کرد.
در بین سالهای ۱۸۲۰ تا ۱۹۰۳ میلادی، ۷ اپیدمی بزرگ وبا، با نرخ مرگ و میر بالا، خصوصا در بین کودکان در ایران اتفاق افتاد که بخشی از همهگیری جهانی وبا در آن دوران بود.
درسال ۱۲۸۴ ه.ق. وبای شدیدی در همه شهرهای ایران همه گیر میشود. طبق برآورد ژوزف دزیره تولوزان، پزشک مخصوص ناصرالدین شاه، حدود یکصدهزار نفر به خاطر ابتلا به وبا درگذشتند.
درسال ۱۲۸۷ ه.ق. وبا همراه قحطی پدیدار شد.
درسال ۱۲۹۴ ه.ق. وبای سختی در گیلان پدیدار گشت و ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر را تلف کرد.
درسال ۱۳۰۷ ه.ق. وبا از کرمانشاهان وارد ایران شد.
سخت ترین وبا در دورهی ۳۰ ساله حضور دکتر ژوزف دزیره تولوزان در ایران، در ۱۳۰۹ ه.ق از بادکوبه آغازشد و روسیه را گرفت و به اندک زمانی از شهرحاجی ترخان (آستراخان) به رشت رسید. در تابستان ۱۳۰۹ وبا به سمنان و دامغان زد و در اوایل محرم سال۱۳۱۰ در تهران شیوع یافت.
در سال ۱۳۲۰ ه.ش. و در دوره جنگ جهانی اول، وبا در ایران رخ داد.
سال ۱۳۴۴ همهگیری (اپیدمی) وبا در ایران دیده شد.
🔴آمریکایی واقع بین
#جنیفر_گرین، نویسنده آمریکایی که حدود یک سال است در ایران بسر می برد، در گزارش خود که سایت مدیوم آن را منتشر کرده مینویسد پس از آنکه دو بار بلیط او برای برگشت لغو شد، ابتدا احساس نگرانی کرده است. وی ادامه می دهد؛ اما پس از خواندن اخبار رسانههای غربی مبنی بر حمله مردم به فروشگاه ها از روی ترس و وحشت و خالی کردن یکباره آنها از مواد ضدعفونی کننده، ماسک و حتی ماکارونی، فکر کردم بهتر است به جای برگشتن به آمریکا در ایران بمانم!
گرین مینویسد؛ این روزها میادین تره بار و فروشگاه ها در ایران مقداری شلوغ است اما من هیچ کمبودی حس نمی کنم، مردم برای خرید همدیگر را هل نمی دهند، دعوا نمی کنند، چنگ نمی زنند.
گرین در ادامه می نویسد؛ البته در ایران هم مثل همه جای دنیا برخی دنبال سودجویی خود هستند که نمود آن در افزایش برخی اقلام مانند زنجبیل و الکل و سیر دیده می شود اما حرکتهای زیبای بسیاری هم وجود دارد؛ برخی افراد داوطلبانه دستگاه های خودپرداز را ضدعفونی میکنند، برای افراد بی خانمان دستکش تهیه میشود، برخی صاحبخانه ها دو ماه از مستاجران خود کرایه نمی گیرند، در برخی مناطق به درب منازل می روند و رایگان دستکش و مواد ضدعفونی کننده به مردم می دهند، برخی کارگاه تولید ماسک راه اندازی کرده اند، کمپینی برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده به راه افتاده است.
گرین در ادامه می نویسد؛ این چیزها را با سایر نقاط دنیا مقایسه کنید و ببینید ایران چقدر متفاوت است. من آرزو می کنم بقیه مردم دنیا در مواجهه با کرونا، از ایرانیان یادبگیرند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️صف کشیدن آمریکاییها مقابل اسلحه فروشیها!
🔹️پس از فروشگاههای زنجیرهای، آمریکاییها مقابل اسلحه فروشیها هم صف کشیدند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قرنطینه بی رحمانه در چین؛
ساکنین بسیاری از آپارتمان هایی که ماموران حکومت کمونیستی چین درب خانه شان را با آهن جوش داده بودند در خانه تلف شدند.
+بعضی از آپارتمان ها رو با تیرک چوبی مسدود کرده بودند و خیلی از ساختمان ها را از درب اصلی ساختمان مسدود کرده بودند!!!!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بی توجهی فرانسوی ها به قرنطینه خانگی
تصاویری از حضور پرتعداد خانواده های فرانسوی در پارکی در پاریس در بعدازظهر روز یکشنبه
این در حالی است که رئیس جمهور و نخست وزیر فرانسه ماندن در خانه را بعنوان راه اصلی مقابله با شیوع کرونا اعلام و از مردم خواسته اند ترددهای خود را به موارد ضروری محدود کنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بی توجهی ژاپنی ها به قرنطینه خانگی
وضعیت خیابانهای ژاپن پس از هشدار مقامات این کشور برای در خانه ماندن