🔴 قیام مسجد گوهرشاد چرا و چگونه اتفاق افتاد؟
21 تیرماه؛ سالروز قیام گوهرشاد و روز عفاف و حجاب
🕌 واقعه #مسجد_گوهرشاد تجمع مردم مشهد در تیر ماه سال 1314 در مسجد گوهرشاد در اعتراض به قانون تغییر لباس توسط رضاخان بود که توسط نیروهای دولتی سرکوب شد.
♦️ علت اصلی این تحصن اعتراض به اجباری شدن #کشف_حجاب و کلاه شاپو و سیاستهای تغییر لباس، و حصر آیت الله سید حسین قمی (در پی اعتراض به قوانین تغییر لباس) بود.
♦️ در 20 تیرماه، درگیری اولیه در مسجد #گوهرشاد باعث شهادت 20 نفر شد. پس از آن بر تعداد متحصنین افزوده شد و بین 15 تا 20 هزار نفر در مسجد گوهرشاد و اطراف آن گرد آمدند.
♦️ فردای آن روز در 21 تیرماه و پس از آنکه تلاش نظامیان برای متفرق کردن جمعیت با مقاومت مردم رو به رو شد، راههای ورود و خروج به مسجد گوهرشاد بسته و دستور شلیک صادر شد.
♦️ بدین ترتیب این تحصن به شدت سرکوب و بیش از 1600 نفر شهید شدند. پس از این واقعه روحانیان سرشناس مشهد دستگیر شدند و تبعید شدند و به دستور رضا شاه برخی از روسای ادارات مشهد تغییر کردند.
#هفته_عفاف_و_حجاب
┈┅ ❁❁ ┅┈
💥رمز یک اعدام
👈 چرا امیرکبیر طاهره قره العین را اعدام کرد؟
✔️ استاد ابوالحسنی منذر🔻
💥 قرة العين کیست؟
1⃣ طاهره قرة العين (زرين تاج قزويني) از پيشگامان بابيت در زمان ناصرالدين شاه است كه عمليات كشف حجاب و رفتن وي با چهره كاملا بزک شده و عريان به ميان مردان بابي و همخوانياش با سران بابيه (كه در تاريخ از آن، با عنوان رسوايي بدشت ياد ميشود در تاريخ ثبت شده) [1] است و حتي مورخين بابي و بهايي نيز بدان اشاره دارند. [2]
2⃣ احمد كسروي مينويسد: «... داستان قرة العين شگفتآور است. ولي دليل از آن به سود كيشهاي بابي و بهايي نتوان درآورد. در كوششها نيز زيان قرةالعين كمتر از سودش نبوده، در جستن [3] او از خانهي شوهر و همراهياش با مردان آن داستان بدشت كه خود بهاييان پوشيده نداشتهاند، دستاويز دشمنان بيشتر گرديده تا دستاويز دوستان. اين است در كتابها ديده ميشود كه خواهر عبدالبهاء كه بهاييان او را [بلندمرتبه] ميشمارند در نامهي خود به بهاييان تهران چنين نوشته: «قرة العين يك دفعه بيحكمتي كرد و هنوز از كلهي مردم نميتوانيم به درآوريم.» [4].
💥 چرا قرة العين میخواست ناصرالدینشاه را ببیند؟
3⃣ مرحوم آیت الله شیخ حسین لنكراني معتقد بود: خدمت بزرگ ديگري كه اميركبير به اسلام و ايران كرد، تسريع در اعدام قرة العين، و از بين بردن زمينهي ديدار آن زدن فتانه با ناصرالدين شاه جوان بود كه زمام نفس خويش را در دست نداشت و ممكن بود دلباختهي ناز و غمزهي او شده و اين امر (همراه با سوسه دوانيهاي دول اجنبي ذي نفع در ماجرا) كار پايان دادن به غائلهي ايران سوز بابيان را دچار مشكل سازد.
4⃣ نورالدين چهاردهي، «از افراد ثقهي ازليها» شنيده است «كه طاهره در زمان زنداني بودن خود تقاضاي ملاقات با ناصرالدين شاه نمود و شاه مايل به ازدواج با او بود. درباريان [بخوانيد: اميركبير] از ملاقات طاهره بيمناك شده و وهم داشتند كه شاه تحت سيطرهي طاهره قرار گيرد و زيبايي او موجب شود كه شاه مفتونش گردد، لذا مرگ او را جلو آوردند.» [5].
📚 منبع: مقاله ﺍﻇﻬﺎﺭﺍﺕ ﻭ ﺧﺎﻃﺮﺍﺕ ﺁﻳﺖﺍﷲ ﻟﻨﻜﺮﺍﻧﻲ ﺩﺭﺑﺎﺭﺓ ﺑﺎﺑﻲﮔﺮﻱ ﻭ ﺑﻬﺎﻳﻲﮔﺮﻱ، فصلنامه مطالعات تاریخی
پاورقی
[1] براي شرح ماجرا ر. ك: ناسخا لتواريخ، بخش قاجاريه، لسانالملك سپهر 3 / 219، 220 و 239؛ فتنهي باب، اعتضاد السلطنه، تعليقات عبدالحسين نوايي، صص 178 - 187؛ قرةالعين، درآمدي بر تاريخ بيحجابي در ايران، سينا واحد، ص 13 به بعد.
[2] ر. ك: الكواكب الدريه، آواره، 1 / 127، به بعد؛ طاهره قرةالعين، حسام بقايي (به نقل از: عباس افندي)؛ مطالع الانوار....، عبدالحميد اشراق خاوري، صص 249 و 301؛ حضرت بهاءالله، محمدعلي فيضي، صص 41 - 42.
[3] بيرون رفتن.
[4] بهاييگري، ص 85. در مورد قرةالعين و بهاييها، همچنين ر. ك: فلسفهي نيكو، حسن نيكو،3 / 107 به بعد.
[5] باب كيست و سخن او چيست، نورالدين چهاردهي، صص 86 و 87. دربارهي خوش آمدن شاه جوان از قرةالعين، ر. ك: قبلهي عالم، عباس امانت، ص 296.
EEM_Volume 9_Issue 31_Pages 155-174.pdf
1.28M
🔺مقاله پژوهشی/ PDF
● نقش و جایگاه قرة العین در فرقه بابیه
✍ به قلم: نرجس عبدیائی | فصلنامه علمی - پژوهشی انتظار موعود
🔰 با چهره اصلی قره العین آشنا شوید
چکیده: بابیه از جمله فرقههای انحرافی است که در دوران قاجار به رهبری علی محمد باب شکل گرفت. باب، برای خود، افرادی را به عنوان یاران اصلیاش در انتشار این مسلک برگزید. یکی از آنها زنی به نام قره العین، از خاندان علم و اجتهاد بود که جایگاه مؤثری در فرقه بابیه داشته است. نویسنده، قره العین را در قتل عموی خود ـ یعنی مجتهد معروف ملامحمد تقی برغانی ـ و بیتقصیر نمیداند. همچنین مشارکت وی در برخی جنگهای بابیه مثل واقعه طبرسی و تبلیغ بیرویه مرام علی محمد را مورد بحث قرار داده و نشان میدهد که او با اعلام دوران فترت و نسخ دین اسلام و اعلام و اظهار کشف حجاب، نقشهای مؤثری در ترویج فرقه بابیه و انحرافات آن، ایفا کرد.
✳️ ساموئل برینتون، دستیار معاون وزیر سوخت مصرفشده و دفع زباله در دفتر انرژی هستهای باید
#تمدن_غرب
🔺@barahoot_TV1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️❗️اوج انحطاط غرب
▪️ *آموزش سگ شدن در غرب*
در غرب پس از گذراندن آموزش چگونه سگ باشیم وارد میدان میشوند تا بتوانند خودشان را محک بزنند و ببینند با موفقیت توانستند سگ باشن یاخیر !؟
#تمدن_غرب
🔸 *از الغدیر و نویسنده آن چه می دانیم؟؟؟
🔹 دانستنی هایی در مورد الغدیر؛
⁉️ آیا می دانستید مجموعه ی عظیم الغدیر دفاع از مظلومیت امیرالمومنین علی علیه السلام و خلافت بلافصل ایشان است!
⁉️ آیا می دانستید مصادر و منابعی که در کتاب الغدیر مورد استناد قرار گرفته، همگی از منابع کُتب علمای اهل تسنن است!
⁉️ آیا می دانستید علامه امینی برای نوشتن و جمع آوری الغدیر در شبانه روز حدود ۱۷ ساعت مطالعه و تحقیق می کرد!
⁉️ آیا می دانستید علامه امینی برای نوشتن کتاب الغدیر ۱۰ هزار جلد کتاب از (باء بسم الله تا تای تمت) آن را خوانده و به ۱۰۰ هزار جلد کتاب مراجعات مکرر داشته است!
⁉️ آیا می دانستید وقتی فقط یک جلد از کتاب الغدیر به لبنان رفت، در عرض مدت خیلی کوتاهی ۳۰ هزار سنی به واسطه مطالعه این کتاب شیعه شدند!
⁉️ آیا می دانستید مجموعه بی نظیر الغدیر ۲۰ جلد است، که تا کنون ۱۱ جلد آن چاپ شده است و ۹ جلد از کتاب هنوز منتشر نشده است. مرحوم علامه امینی فرمودند: حرفهای اصلی خودم را در آن ۹ جلد زدهام و این ۱۱ جلد، مقدماتی برای آن سخنان بوده است. و اگر انتشار این کتاب کامل شود دنیا را تکان میدهد!
⁉️ آیا می دانستید مطالب الغدیر به مذاق بسیاری خوشایند نیست اما از آنجایی که با اتکاء به منابع و مآخذ مُتقَن نوشته شده، تا کنون ظرف این مدت (حدود شصت سال) از چاپ این کتاب گذشته، کسی یا گروهی نتوانسته نقدی یا ردّی بر کتاب الغدیر و یا نقدی بر صفحه ای از الغدیر بنگارد!
⁉️ آیا میدانستید امرا و وزرا و شخصیت های سیاسی هم برای کتاب الغدیر تقریض نوشتهاند. ملوک و بزرگان فقهاء و محدثین و بزرگان مولفین و شعرا اهل تسنن هم توجه میکنند و تقریض مینویسند. تا چه رسد به بزرگان شیعه!
⁉️ آیا می دانستید علامه امینی با کتاب شریف الغدیر خود، راه هر گونه انکار یا توجیه کسانی که در فکر مخالفت با خطبه غدیر و اثبات ولایت امیر المومنین علیه السلام هستند با مستندات و کتب اهل تسنن بسته است و این کتاب حجت را بر همه تمام کرده که به هیچ وجه نمی توان به خطبه ی نورانی غدیر شک نمود!
✅ مرحوم علامه امینی در کتاب بینظیر الغدیر؛ روایت غدیر را از (۱۱۰) صحابه پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم، و (۸۴) نفر از تابعین، و (۳۶۰) راوی حدیث، از کتب اهل سنت، از قرن دوم تا قرن چهاردهم هجری قمری معرفی کرده است!
✅ علامه امینی فرمودند: «روز قیامت با دشمنان امیرالمومنین علیه السلام مخاصمه خواهم کرد! همانطور که آن ها وقت آقا را گرفتند، وقت مرا هم گرفتند وگرنه می خواستم معارف امیرالمومنین علیه السلام را گسترش بدهم، این ها آمدند مرا وادار کردند که من در اثبات امامتش کتاب بنویسم.»
✅ علامه امینی رحمت الله علیه شخصیتی است که یک تنه در برابر تحریف کنندگان تاریخ قیام نموده و با قلم توانا و آتشین و در عین حال منطقی و علمی پرده ها را کنار زد و حقایق را از لابه لای زوایای تاریک تاریخ بیرون کشید و خلافت بلافصل امیرالمومنین علیه السلام را برای جهانیان اثبات نمود.
❇️ علامه امینی ظهر جمعه ۱۲ تیر ماه ۱۳۴۹ش (۲۸ ربیعالثانی ۱۳۹۰ق) درگذشت.برخی درگذشت او در ۷۰ سالگی را در حالی که بنیهای قوی و تنی سالم داشت، ناشی از مطالعه زیاد، اشتغال بیوقفه به نوشتن و مراقبت دائم در کار کتابخانه دانستهاند.
بامداد شنبه ۱۳ تیر ۱۳۴۹ش، پیکر او تشییع شد.افزون بر تهران، در شهرهای بغداد، کاظمین، کربلا و نجف نیز پیکر علامه امینی تشییع شد و پس از طواف دادن بر گرد آستان مقدس علوی به وصیت خود او، در حجرهای از کتابخانه امیرالمؤمنین علی(ع) که خود بنیانگذار آن بود، به خاک سپرده شد. امینی در وصیتنامهاش خواست کسی را نایب او قرار دهند تا ده سال به کربلا برود. وی همچنین وصیت کرده بود ده سال مجلس عزا در روزهای شهادت فاطمه(س) برگزار کنند.
🍁صداي خفته و ايده نهفته
🔹براي من سخن گفتن درباره علامه اميي، حالتي معمايي و پارادوكسيكال دارد، زيرا از سويي تمايل دارم راجع به او سخن بگويم و از سوي ديگر نگرانم كه نتوانم حق مطلب را ادا كنم. مرحوم علامه اميني سال 1349 اين دنيا را ترك كرد و امروز قريب به نيم قرن از زمان رحلت او گذشته است. وقتي به اين 50 سال مينگريم، علامه را چگونه ميبينيم؟ مولانا جلالالدين در ديوان شمس ميگويد: اگر چه باد سخن بگذرد سخن باقي است/ اگر چه باد صبا بگذرد، چمن شاد است. اينكه مرحوم علامه اميني اين اندازه احترام دارد، به اين علت است كه صاحب سخن است. او چيزي گفته كه جامعه تشيع قرنها بدان نياز داشت، صداي خفته و ايده نهفته بود و احتياج داشت كه روزي مستدل شود.
🔹ميدانيم كه قلب تشيع مساله غدير است. البته غدير بارها در ادبيات تشيع گفته شده بود، اما هيچ زمان اينقدر مستند نشده بود و اين دستاورد بسيار مهم علامه اميني است. جامعه تشيع احتياج داشت كه روزي اين سخن گفته شود. به همين دليل امروز علامه اميني نيست، اما سخن او هميشه باقي خواهد ماند.
🍁علامه و قلب تشيع
🔹هر مكتب و ايدئولوژي، خواه بشري يا خواه غيربشري، سه قسمت دارد: 1. قلب، 2. حواشي حفاظتي يا كمربند امنيتي كه دور قلب كشيده شده و 3. وجه يا استراتژي دفاعي. همه ايدئولوژيها اين سه قسمت را دارند و تفاوتي نميكند كه اين ايدئولوژي بشري باشد يا يك دين و مذهب. هنر علامه اميني اين بود كه متوجه شده بود كه عمرش را بر يكي از پرقيمتترين امور متمركز كند و آن قلب تشيع است.
🔹وقتي به تاريخ فكر سياسي مسلمانان مينگريم، درمييابيم كه متاسفانه اتفاقي رخ داده و آن اين است كه ما تاريخ دولت و فكر اسلامي را معمولا از سقيفه به بعد يعني آن را از فرداي رحلت بنيانگذار دين اسلام حضرت رسول اكرم (ص) در نظر ميگيريم. تفكر رايج مسلماني بعد از سقيفه را برجسته و قبل از آن را پنهان كرده است، از جمله غدير و ما يتعلق بهي و بها. به همين دليل براي من علامه اميني از اين جهت مهم است. تنها غدير نيست كه پنهان است، بلكه خود پيامبر (ص) نيز پنهان است.
🔹مطالعات تاريخي نشان ميدهد كه اگر پيامبر(ص) دو معجزه داشته باشد، يكي قرآن و ديگري قرارداد مدينه و دولت پيامبر (ص) در شهر مدينه است، جماعت و امتي كه پيامبر (ص) درست ميكند. قرآن كريم مانده است، اما آن معجزه دوم پيامبر اكرم (ص) يعني سيره عملي پيامبر(ص) كه ترجمان و تفسير قرآن كريم است، كمتر مورد توجه قرار گرفته شده است.
🍁اهميت دوران پس از هجرت
🔹معمولا دوران اوليه مكه مطرح است، اما دوره بعدي يعني از سال اول هجرت تا سال رحلت پيامبر (ص) به گونهاي در پرانتز مانده است و احتياج به تبارشناسي و كاوش جديد دارد. اين دوره بسيار زيباست. اگر انسان اين دوره را مطالعه كند، عليه تاريخ رسمي مسلماني و خيلي امور ديگر قيام ميكند. اين اتفاقي است كه رخ داده است. يكي از موارد و بلكه محوريترين آنها غدير است.
🔹بحثهاي بسيار مهمي در ادبيات پيامبر(ص) هست، پيامبري كه با اقليتهاي ديني و قبايل به آن شكل رفتار ميكرد. امروز قراردادي را ميخواندم كه پيامبر (ص) نزد مردم طائف فرستاده و هيچ سياستمداري چنين اقدامي نكرده است.
🔹ظاهر قضيه اين است كه پيامبر (ص) تصميم ميگيرد كه لشكري به طائف بفرستد و بعدا برميگردد و اشخاص بانفوذ و متنفذ تلاش ميكنند كه با صلح اين مساله شكل بگيرد. جالب است كه بني سقيف صلح را قبول ميكند، اما نامه پيامبر (ص) حاوي نكات تازهاي است. او ميفرمايد: اين دين براي غارت و براي انتقال ظلم از ظالمي به ظالمي ديگري نيامده است. اين دين براي رهايي و آزادي همگان است. بعد تاكيد ميكند كه سرزمين طائف متعلق به اهل طائف است و هيچ كس نبايد چپ به آن نگاه كند، امارت و حكمراني آن متعلق به خودش است و من هيچ كسي را براي آنجا نميفرستم، بلكه حكومت «بعضهم علي بعض» هست. يعني حتي نميفرمايد كه فلاني را كه از خود شماست و من ميشناسم، حاكم تعيين كنيد، بلكه ميگويد خودتان انتخاب كنيد. همچنين به بني مالك ميگويد كه خودتان انتخاب كنيد. دنياي عجيبي است. حتي حضرت رسول (ص) هيچ شرط اضافي نميگذارد. اين نشان ميدهد كه اين دين صلح است. اما ميدانيم كه به تدريج اين سنت فراموش شد و بعد از رحلت حضرت رسول (ص) جنگ برجسته شد، يعني دقيقا انقلاب ماهيت رخ داد و اين گونه شناخته شد. بنابراين تنها از غدير نبايد ياد كرد، بلكه بسياري امور ديگر نيز هست كه شبيه غدير هست، اما علامه اميني ندارد كه درباره آن كاوش كند و بتواند ابعاد و جنبههاي متكثر آن را به ما نشان بدهد. اين دستاورد بزرگ علامه اميني است.
🔸سخنرانی داوود فیرحی با عنوان "علامه امینی و الغدیر دستاوردها و درس ها"، تهران، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، 30 اردیبهشت 98
🔸علامۀ امینی رحمت الله علیه :
«هم وزن خود برای غربتِ مولا امیرالمؤمنین علیه السلام اشک ریختم و الغدیر را نوشتم»
🔹علامه خود میگوید که من برای نوشتن الغدیر ۱۰ هزار جلد کتاب از «باء» بسم الله تا «تاء» تمّت آن خواندهام. و به ۱۰۰هزار جلد کتاب، مراجعات مکرر داشتهام.
🔸در این کتاب ارزشمند، سند روایی غدیر را با استفاده از منابع اهل سنت، از 110 صحابه پیامبر اکرم (صلوات الله علیه وآله) و 84 نفر از تابعین، نقل کرده و 360 راوی حدیث غدیر از اهل سنت را، از قرن دوم تا قرن چهاردهم هجری قمری معرفی کرده است.
🔹علامه سرانجام در ۲۸ ربیع الثانی دار فانی را بدرود گفت و پس از انتقال پیکر مطهرشان به عراق ، طبق وصیت در نجف اشرف در کتابخانه امیرالمومنین علی علیه السلام که خود بنیان گذار آن بود، به خاک سپرده شد.
🔸نثار روح ایشان و همۀ علمایی که در جهت اثباتِ حقانیت امیرالمومنین علی علیه السلام قدم و قلمی برداشته اند صلوات مع الفاتحه.
مرحوم شیخ #آقا_بزرگ_تهرانی صاحب کتاب ارزشمند #الذریعه نسبت به آقا امیر المؤمنین علیه السلام ارادت ویژه ای داشت ایشان وقتی به عظمت کتاب «الغدیر» علامه امینی واقف می شود، از خدا می خواهد تا باقی مانده ی عمر او را به صاحب الغدیر بدهد تا کار هدایت #الغدیر به اتمام رسد. وی در تغریظی برای #علامه_امینی نوشته است:
«من قاصرم از وصف این کتاب گران بها و ستایش آن. الغدیر بالاتر و بزرگ تر از آن است که آن را وصف کنند و ثنا گویند. من #تنها_کاری که می توانم بکنم این است که دعا کنم تاخداوند عمر مؤلف کتاب را طولانی کند و به او فرجام نیک بخشد. این است که با#خلوص_دل ازدرگاه خدای متعال مسألت می کنم که بقیه ی #عمر مرا بر عمر شریف او بیفزاید تا او بتواند به همه ی آرمان خویش دست یابد.»
🔴نتیجه برخورد مناسب با مخالفان
🖊احمدحسین شریفی
🔶#آیت الله مصباح(ره) میگفتند سال ۳۱ که به نجف مشرف شده بودم به منزل #علامه_امینی رفتم. خود ایشان حضور نداشتند اما پسرشان داستانی را نقل کردند که بعد از انتشار جلد نخست الغدیر عدهای از عالمان سنی متعصب سوری با خواندن آن بسیار ناراحت شده و تصمیم میگیرند که به نجف آمده و به عنوان اینکه سؤالاتی از علامه امینی دارند، به گونهای او را از از بین ببرند یا دست کم آسیب جسمانی شدیدی به ایشان وارد کنند. اما وقتی به منزل علامه امینی آمدند ایشان با گرمی از آنها استقبال کرد و در زیرزمین منزل خود با آنان به گفتگو پرداخت. آنان مدعی شدند که شما در کتابتان به صحابه پیامبر بیاحترامی کردهاید و مطالب نادرست و بیسند در آن آوردهاید!
🔶علامه امینی با طمأنینه و آرامش فرموند من در این کتاب هر چه نوشتهام از منابع خود شماست اگر مطلبی را غیر از کتابهای شما نقل کرده باشم نشان دهید تا آن را اصلاح کنم.
🔶آنها جایی را نشان دادند که اینجا از کتابهای ما نیست. علامه امینی به پسرشان میفرمایند فلان کتاب را بیاورید. سپس خطاب به آنها فرمودند: «اين کتاب شماست چاپ مثلا مصر در فلان تاريخ چاپ شده اين هم نويسندهاش است اين هم کتاب اين هم حديث اين هم چيزي که من نقل کردم عين همين عبارت است از همين کتاب.»
🔶در ادامه آنان سعی کردند بهانههای دیگری برای عصبانی کردن علامه امینی دست و پا کنند. اما علامه با کمال متانت و ادب با آنان برخورد کرد. و دربرابر بیادبیهای آنان هیچ عکس العملی نشان نداد و سپس فرمود: «من يک تحقيق علمي کردهام هر جايش را برای من اثبات کنید که اشتباه کردهام حتما تغییرش میدهم.»
🔶همین رفتار متین و مؤدبانه علامه امینی موجب شد که یکی از آنها منقلب شود و از فرط ناراحتی و عصبانیت سر خودش را به ستون وسط زیر زمین منزل بزند و حتی به خلیفه دوم لعن و نفرین کند! و در این میان علامه امینی ایشان را نصیحت کرد که به صحابه بد نگو! چرا به خلیفه دوم بدگویی میکنی؟! چرا فحش میدهی؟ ما راضی نیستیم کسی به خلیفه فحش دهد. ما با کسی قصد دشمنی نداریم. ما با کار علمی خود میخواهیم حقیقت را برای مشتاقان حقیقت آشکار کنیم.»
کتاب "اَلْغَدیر فِی الْکِتابِ وَ السُّنّة وَ الْاَدَب"، معروف به الغدیر کتابی به زبان عربی با موضوع اثبات امامت و خلافت بلافصل امام علی(ع) در واقعه غدیر، نوشته علامه عبدالحسین امینی است که در ۱۱ جلد تنظیم شده و جلد نخست، به بررسی سند حدیث غدیر اختصاص دارد. علامه امینی حدیث غدیر را یقینآورترین و متواترترین حدیث منقول از پیامبر(ص) میداند. ایشان بدین منظور سند حدیث را از صحابه و تابعان تا علمای قرن چهاردهم قمری با تکیه بر منابع اهل سنت ذکر میکند. او در جلد اول نام ۱۱۰ تن از صحابه پیامبر و ۸۴ تن از تابعانِ روایتکننده واقعه غدیر را گردآورده است. امینی در شش جلد بعدی، شاعران غدیر را معرفی و اشعار آنها را نقل کرده است. او در جلدهای پایانی، ضمن ادامه معرفی شاعران غدیر، به برخی از اختلافات شیعه و اهل سنت مثل جایگاه خلفای سهگانه و نقدهای شیعیان بر آنها، فدک، ایمان ابوطالب، تحلیل رفتارهای معاویه بن ابوسفیان و... میپردازد.
علامه امینی برای نوشتن این کتاب به کتابخانههای کشورهای مختلف از جمله هند، مصر و سوریه سفر کرده است. چنانکه علامه امینی گفته، او بیش از صد هزار کتاب را دیده و بیش از ده هزار کتاب را مطالعه کرده است. نوشتن کتاب الغدیر بیش از ۴۰ سال طول کشیده است. درباره الغدیر کتابها و پایاننامههای متعددی نوشته شده است. همچنین موضوعات مطرحشده در الغدیر به صورت یک مجموعه موضوعی در ۲۷ جلد منتشر شده است.
علامه امینی برای یافتن منابع جهت نگارش کتاب «الغدیر...»، سفرهایی به نقاط مختلف داشته است. وی در این سفرها در پی کتابخانهها، اعم از عمومی و شخصی بود. امینی در این کتابخانهها به مطالعه، استنساخ و تهیه مآخذ میپرداخته و گاه در پی تبلیغ دین اسلام و مذهب تشیع بوده است. برخی از شهرهایی که وی به آنها سفر کرده بود، عبارتند از: حیدرآباد دکن، علیگره، لکهنو، کانپور، جلالی (در هند) رامپور، فوعه، معرفه، قاهره، حلب، نبل، دمشق و....
علامه امینی (ره) سالها در کشورهای مختلف مشغول جمعآوری اطلاعات و دادهها درباره این کتاب بود و عاشقانه پژوهش میکرد.
به باور علامه امینی، این عنوان برای این کتاب بدین معناست که اگر کسی منکر حدیث غدیر و امور وابسته به آن شود، در واقع منکر قرآن، سنت، ادبیات، تاریخ و مجمع علمی شعر عرب شده است؛ چرا که نویسنده مدعای خود را با اسناد متقن و شواهد قطعی از هر سه منبع مذکور، به اثبات رسانده است.
ایشان یك تنه در برابر تحريف كنندگان تاريخ قيام كرد و با قلم توانا و آتشين و در عين حال منطقی و علمی خود، پردهها را كنار زد و حقايق را از لابلای زوايای تاريك تاريخ، بيرون كشيد.
محمدرضا حکیمی: در کتاب «الغدیر»، نزدیک ۱۵۰ کتاب از مهمترین کتابهای مسلمانان که در طول تاریخ شخصیت افراد و اجتماعات را ساخته است، به میان آورده شده و براساس ملاکها و مآخذ اهل سنت به مطالب آنها رسیدگی شده است. محمدرضا حکیمی، این کار علامه امینی را نوعی بازسازی علمی خوانده و معتقد است او به تصحیح کتابخانه عمومی اسلام دست زده است.
آیت الله جعفر سبحانی :
کتاب «الغدیر»، بیت القصیده آثار علامه امینی است. اقیانوسی است در موضوعات مختلف. یکی از مباحث مهم کتاب الغدیر، محاکمه مورخان است؛ محاکمه ای علمی با استناد به قرآن و حدیث. الغدیر، منادی وحدت حقیقی است.
شهید مرتضی مطهری
نقش مثبت الغدیر در وحدت اسلامی، از این نظر است که اولا منطق مستدل شیعه را روشن می کند و ثابت می کند که گرایش مسلمانان به تشیع، برخلاف تبلیغات زهرآگین عده ای، مولود جریان های سیاسی یا نژادی نبوده است. ثانیاً ثابت می کندکه پاره ای از اتهامات به شیعه که سبب فاصله گرفتن مسلمانان دیگر از شیعه شده است، به کلی بی اساس و دروغ است. ثالثاً شخص شخیص امیرالمومنین علی(ع) را که مظلوم ترین و مجهول القدرترین شخصیت بزرگ اسلامی است و می تواند مقتدای عموم مسلمین واقع شود و همچنین ذریه اطهارش را به جهان اسلام معرفی می کند.
یکی از نویسندگان لبنانی خطاب به علامه امینی چنین گفته است: شما تمام گوهرهای دریاها را یکجا در الغدیر جمع کرده اید. کاری کرده اید که باید گروهی از دانشمندان آن را انجام دهند. چطور شما توانسته اید به تنهایی این کار را بکنید؟
عادل غضبان مدير مجله مصری «الكتاب» در مقدمه جلد سوم الغدير میگويد: «اين كتاب، منطق شيعه را روشن میكند و اهل سنت میتوانند به وسيله اين كتاب شيعه را به طور صحيح بشناسنند. شناسايی صحيح شيعه سبب میشود كه آراء شيعه و سنی به يكديگر نزديك شود ، و مجموعا صف واحدی تشكيل دهند.»
یک عالم سنّی دیگر مینویسد:
"بنده با مطالعه کتاب پراهمیت الغدیر که جناب عالی معرفی فرموده بودید دانستم که تا به امروز عمر خود را بر سر یک مشت مطالب خرافی و پوچ گذراندهام و بیجهت شیعیان پاک و موحّد را مشرک و کافر دانستهام..."
اگرچه هدف اصلى و اولیه مؤلف، اثبات حديث غدير و تواتر آن بوده، ولى در عين حال هر آن چه را كه براى امت اسلامى حائز اهميت مىدانسته، در اين كتاب جمعآورى نموده است.
علاوه بر بررسی عالمانه صحت حدیث غدیر، بحث مفصّلی در مفاد این حدیث، تحقیق واژگان، شواهد لفظی و معنوی منطبق بر مدعای شیعه و نیز برخی از مباحث مورد اختلاف شیعه و دیگران ـ مانند ایمان ابوطالب، مسأله زیارت، علم امام، جعل حدیث و... ـ از مباحث طرح شده در الغدیر است.
علامه امینی در اين كتاب سعى بلغ در دفاع از حريم تشيع و دفع اتهامات وارده پيرامون اين مكتب و پيروان آن دارد، به طورى كه همواره و در موارد متعدد به نقد كتبى كه خواسته و يا ناخواسته عقائد حقه شیعه را مورد هجمه خود قرار داده و بهتانهاى ناروا بر آن وارد ساختهاند، مىپردازد و با استدلالهاى محكم آن را رد مىسازد.
منابع و مصادر مورد استناد الغدیر به جهت رعایت قواعد منطقی جدل، احتجاج و مناظره، همه از منابع عالمان اهل سنت است. این ویژگی کتاب همراه با اجتناب مؤلف از تعصب و یکسونگری، موجب شهرت جهانی الغدیر شده است.
به گفته یکی از بزرگان، زمانی که علامه از سفر علمی و تحقیقی چندماههاش به هندوستان بازگشت، از وی پرسیدند هنگام اقامتتان در هند، با گرمای آن کشور چه میکردید؟ اندکی تامل کرد و سپس گفت: اصلا متوجه گرمای آنجا نشدم!
سال 1324 چاپ اول كتاب الغدير در نجف آغاز مى شود و تا نُه جلد آن به طبع رسيده و در سراسر ممالك اسلامى و غير آن منتشر مى گردد. با انتشار كتاب گرانمايه "الغدير" سيل نامهها و ستايشها به دانشمند فرزانه و علامه خبير ارسال مى شود. اين تقريظها گاه از دانشمندان بزرگ شيعه و اهل سنت است و گاه از پادشاهان كشورهاى اسلامى .
خود آن بزرگوار میگوید: "هرگاه پشت میز مینشستم که الغدیر را بنویسم مثل اینکه حضرت علی(ع) را در کنار میز میدیدم که مطالب را به من دیکته میفرمود".
یک سخنی از علامه امینی نقل کردند، که انسان را منقلب می کند
بعد از نوشتن الغدیر گفته بود: «روز قیامت با دشمنان امیرالمؤمنین مخاصمه خواهم کرد! همان طور که آنها وقت آقا را گرفتند، وقت مرا هم گرفتند؛ و گرنه من میخواستم معارف امیرالمؤمنین را گسترش بدهم؛ اینها آمدند مرا وادار کردند که من در اثبات امامتش کتاب بنویسم!»
وقتی می گویند: اول مظلوم عالم؛ بی جهت نیست! حضرت چقدر مظلوم باشد که بعد از قرنها، تازه در اثبات امامتش کتاب بنویسند!
بيش از پنجاه سال است كه از تدوين كتاب الغدير میگذرد و با اطمينان میتوان گفت كه جامعه محققين اعم از شيعه و سنی با نام الغدير و با نوشتههای علمی و عميق و محققانه و پر احساس علامه امينی آشنا هستند. اما در طول اين زمان هنوز كسی نتوانسته برای الغدير حتی صفحهای ردّيه و يا نقدی كه قابل اعتنا باشد، بنويسد و اين خود نشانگر استحكام و متقن بودن مطالب اين كتاب است كه حتی مخالفين شيعه نيز نتوانستهاند اشكالی بر آن وارد نمايند.
تکمله الغدیر
«تکملة الغدیر فی الکتاب و السنة و الادب: ثمرات الاسفار الی الاقطار»، عنوان کتابی چهار جلدی است که پس از درگذشت نویسنده الغدیر، بر اساس دستنوشتههای وی چاپ شده است. دستنوشتهها دو بخش بوده است:
یادداشتهای علامه امینی در سفر به سرزمین هند در سال ۱۳۸۰ق/۱۹۶۰م که چهار ماه را در آنجا گذرانده و نسخههای خطی و چاپی کتابخانههای آنجا را مطالعه و از آنها یادداشتبرداری کرده است.
یادداشتهای علامه امینی در سفر به سوریه در سال ۱۳۸۴ق/۱۹۶۴م که کتابهای خطی کتابخانههای آنجا را مطالعه و از آنها یادداشتبرداری کرده است.
قصد نویسنده این بوده است که این دو جزء، منبعی برای ادامه مجلدات الغدیر باشد.
موسوعة شعراء الغدیر
«موسوعة شعراء الغدیر: المستدرک علی کتاب الغدیر للشیخ الامینی»، عنوان کتابی هفت جلدی است که در سال ۱۴۳۱ق/۲۰۱۰م در نجف توسط انتشارات حرم امام علی (ع) منتشر شده است. نویسندگان این مجموعه، در جلد نخست، اشعاری مرتبط با غدیر را ذکر کردهاند که متعلق به قبل از قرن ۱۳ قمری بوده و به ادعای آنها، از نظر علامه امینی دور مانده است. همچنین در جلدهای بعدی، غدیریههای قرن ۱۳ تا ۱۵ قمری ذکر شده است.
💔 مظلومیت❗️
👈به جرج جرداق صاحب کتاب (الامام علی صوة العدالة الانسانیة) گفتند:
شما یک مسیحی هستی و خیلی هم مذهبی نیستی چه شد که در مورد حضرت علی علیهالسلام کتاب نوشتی؟
💥به گریه افتاد و گفت:
مرحوم علامه امینی هنگامی که کتاب (الغدیر) را نوشت چند جلد از کتاب را برای من فرستاد. یک نامه هم نوشت و گفت آقای جورج جرداق! شما یک حقوقدان و وکیل دادگستری هستی، نه شیعه هستی و نه سنی که بگوییم طرفداری میکنی. کار تو دفاع از مظلوم است .
ما با اهل سنت بر سر علی بحث داریم ما می گوییم حق با علی است آنها قبول ندارند ، حالا این چند جلد کتاب( الغدیر) را به عنوان پرونده مطالعه کنید. تمام مدارک هم از اهل سنت است.
من از شیعه چیزی در آن ننوشته ام. شما هم در حد یک وکیل دادگستری قضاوت خود را برای من بنویسید.
👈میگوید: من دیدم وقتی انسانی مرا به عنوان یک وکیل دادگستری مخاطب قرار داده و از من کمک خواسته بی انصافی است اگر کمک نکنم بنابراین پذیرفتم.
💥وقتی کتاب ها را دقیق خواندم دیدم در تاریخ از علی مظلوم تر نمی شناسم و لذا تصمیم گرفتم به اقتضای شغلم که وکیل دادگستری می باشم از این مظلوم دفاع کنم و کتاب (الامام علی صوة العدالة الانسانیة) را نوشتم❗️
کتاب «نقش غدیر در کمال انسان ها» نوشته دکتر محمد اسدی گرمارودی
*┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄*
*اقیانوس آسمان*
در سالگشت شمسی رحلت علامه مظلوم ؛ عالم بی نظیر مرحوم حاج شیخ عبدالحسین امینی اسکنه الله فی فرادیس جناته؛ که عالم اسلام بی شک مرهون و مدیون زحمات و تلاش های آن عالم عارف وارسته است که بحر اقیانوسی به وسعت آسمان هاست.
۱. جناب علامه شیخ عبدالحسین فرزند شیخ احمد امینی در سال ۱۲۸۱ه. ش در روستای سردها شهرستان سراب و در خانوادهای روحانی و معروف به دنیا آمد و جد وی جناب امینالشرع از روحانیون مشهور تبریز بود.
۲. با این که به شدت معطوف و مشغول به تحقیق و پژوهش و تالیف بود اما بسیار مقید به عبادت واجب و مستحب با آداب تمام بود تا جایی که بزرگان درباره ایشان فرموده اند:علامه امینی به عبادت و راز و نیاز، نمازهای مستحبی و قرآن خواندن، بسیار مشتاق بود؛ نماز شب میخواند و پس از نماز صبح، حداقل یک جزء کامل قرآن را با تدبر تلاوت میکرد.
فرزند ایشان می گوید : با این که پدرم سرطان ستون فقرات داشت ؛ اما از عبادت خسته نمی شد!!!
یک شب در حرم امام رضا علیه السلام بعد از نماز عشاء تا اذان صبح مرتب نماز خواند ! به ایشان گفتم : خسته نشدید؟
فرمود مگر ماهی از آب خسته می شود که امینی از بندگی خسته شود !!!
۳. زهد و تقوای آن عالم بی تکرار زبانزد خاص و عام بود ؛ ایشان با آن که ۴۰ سال در نجف ساکن بود، خانه شخصی نداشت؛یک بار هم که صاحب خانه شد ؛ برای چاپ کتاب بی نظیر 《 الغدیر》 مجبور شد آن را بفروشد!!!
۴.در ادب و اخلاق ایشان گفته اند:بسیار مراقب زبان خود بودند و هیچ گاه کسی حرف رکیکی از ایشان نشنید.
۵.ایشان مدافع محکم مرحوم شهید نواب صفوی بودند و اسراری را از ولایت حضرت زهرا سلام الله علیها به مرحوم نواب صفوی تعلیم می دادند .
مرحوم نواب صفوی نقل نمود: در یک عید غدیر علامه به من فرمود: سید ! می دانی حقیقت این جمله که پیامبر صلوات الله علیه و آله فرمود سینه فاطمه سلام الله بوی بهشت می دهد یعنی چه؟
👈یعنی بهشت بوی عطر فاطمه سلام الله را دارد .
۶. علامه امینی از برخی مجالس مذهبی خشنود نبود و نقدهایی بر این مجالس مطرح میکرد. مهمترین نقد او بیاطلاعی و ناآگاهی بسیاری از گویندگان از حدیث و معارف دینی بود و به سخنان نامستند و نامناسب اهل منبر و برخی از روضهخوانان، ایراد داشت و می فرمود: «در یکی از مجالس عمده تهران، در ایام عزاداری شرکت کرده بودم، در وسط منبر، با این که کاری زننده بود، برخاستم و بیرون آمدم، چون نشستن و گوش دادن به آن حرفها را حرام دانستم».
۷.مرحوم علامه مخالف انتشار کتابهای سطحی و ضعیف درباره مسائل دینی بود؛ کتابهایی که از مأخذ موثق استفاده نمیکردند، یا آن که بر اساس اجتهاد و استنتاج صحیح نوشته نشدهاند.
وی درباره برخی از کتابهای دینی منتشر شده فرمود: کتابهایی را که در این سالها در شرح حال ائمه در زبان فارسی نوشته شده، باید به دریا ریخت.
۸.اینجانب در درس ؛ از زبان مرحوم آیت الله مشکینی رحمت الله علیه شنیدم که فرمودند: در یک سفر به مصر علامه امینی بیش از ۴۰۰ نفر از اندیشمندان حاضر در مصر که برای یک همایش آمده بودند را به مذهب حقه شیعه رهنمون نمود.
همچنین نقل کردند: نوجوانی سنی به ایشان مراجعه کرد و گفت مادرم دارد می میرد به " علی " بگو معجزه کند و مادرم را شفاء دهد!
علامه روی کاغذی مطلبی نوشت و به نوجوان گفت روی سر مادرت بگذار ! اما هرگز کاغذ را باز نکن و نخوان !
نوجوان کاغذ را گرفت و رفت !
ساعتی نگذشته بود علامه امینی دید جماعتی دارند می آیند.
زن جوان گفت می خواهم شیعه شوم !
علامه خندید فرمود چه شده ؟
گفت حضرت علی علیه السلام آمد و به من گفت : به احترام عبدالحسین و دست خط او از خدا خواستیم عمری دوباره پیدا کنی و شفاء یابی .
علامه فرمود: پس کاغذ را باز کن و بخوان !
وقتی کاغذ باز شد دیدند چنین نوشته شده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
از عبدالحسین امینی به مولایش امیرالمومنین علیه السلام اگر امینی پیش تو آبرو دارد ؛ این مادر را شفاء بدهید ؛ والسلام!!!
۹. مرحوم آیت الله خوئی رضوان الله تعالی فرمودند : ثواب زیارت علامه امینی از درس خواندن بالاتر است و «مطمئن باشید ثواب زیارت ایشان از ثواب همه این درسها بیشتر است».
۱۰. علامه امینی در ظهر روز جمعه ۱۲ تیر ماه ۱۳۴۹ه. ش (۲۸ ربیعالثانی ۱۳۹۰ه. ق) پس از ۶۸ سال تلاش علمی در تهران درگذشت و پیکر او پس از تشییعی انبوه در تهران و شهرهای بغداد، کاظمین، کربلا و نجف به کتابخانهای در نجف (کتابخانه امیرالمؤمنین) که خود بنیانگذارش بود انتقال و به خاک سپرده شد.
۱۱.هنگام احتضار لبهایی ایشان را با تربت مرطوب ساختند و آخرین کلامش این بود:"اللهم هذه سکرات الموت قد حلّت فاقبل الیّ بوجهک الکریم، و اعنّی علی نفسی بما تعین به الصالحین علی انفسهم ... "
سید حسین خادمیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مظلومیت امیرالمومنین
علامه امینی
الغدیر
@ggg1400
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نامه علامه امینی به امیرالمؤمنین
وشفای دختر سنی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ولایت امیرالمؤمنین ناموس شیعیان است
از زبان علامه امینی بشنوید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 هرکس بخواهد خودش را بفهمد چه اندازه #تشیع دارد، غیرتش را بسنجد، شجاعتش را بسنجد، سخاوتش را بسنجد
شیعه بخیل نمیشود
شیعه نمیترسد
شیعه بیغیرت نمیشود
💬 حضرت علامه امینی اعلی الله مقامه
🔹ما اهل منطق و استدلالیم. شما ببینید درباره مباحث مربوط به شیعه، چه کتب استدلالىِ قویای نوشته شده است! کتابهای مرحوم «شرفالدّین» و نیز «#الغدیر» مرحوم «علاّمه امینی» در زمان ما، سرتاپا استدلال، بتونآرمه و مستحکم است.
🔹تشیّع این است یا مطالب و موضوعاتی که نه فقط استدلال ندارد، بلکه «اشبه شیء بالخرافه» است؟! چرا اینها را وارد میکنند؟! این خطر بزرگی است که در عالم دین و معارف دینی، مرزداران عقیده باید متوجّهش باشند.
🔹عرض کردم: عدّهای وقتی این حرف را بشنوند، مطمئناً از روی دلسوزی خواهند گفت «خوب بود فلانی این حرف را امروز نمیزد.» نه؛ من بایستی این حرف را میزدم. من باید این حرف را بزنم. بنده مسؤولیتم بیشتر از دیگران است. البته آقایان هم باید این حرف را بزنند. شما آقایان هم باید بگویید.
🎙مقام معظم #رهبری
۱۳۷۳/۰۳/۱۷
💢 ماجرای شنیده نشده از تألیف کتاب «الغدیر»
🔹از سیدعبدالعزیز طباطبایی شنیدم که از قول علامه امینی میگفت: اصل، اردوبادی است و من فرع او هستم، اردوبادی بابت ویرایشی که بر«الغدیر» انجام داد هیچ پولی نگرفت و حتی اسمش هم چندان در محافل مطرح نمیشود، او به واقع گمنام زیست. کتاب «الغدیر» با چنین نیتهای خالصی بود که «الغدیر» شد.
آیت الله یوسفی غروی
📖🌐 http://yon.ir/83a3B
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 بی حجابی بهانه است، بی دینی نشانه است
✋
بنگاههای املاک ۱.۸ برابر نانواییها!
🔹رغبت به فعالیت در بنگاههای املاک به عنوان شغلی پردرآمد و بی زحمت آنچنان زیاد شده است که اکنون بیش از مشاغل ضروری همچون نانوایی، تولید پوشاک و غیره در کشور بنگاه املاک داریم!
🔹این حجم از بنگاه املاک یکی از دلایل بینظمی در بازار مسکن به ویژه اجارهبها است. به گونهای که بنگاهداران برای دریافت کمیسیون بیشتر از هر ترفندی برای افزایش قیمت ملک و اجاره استفاده میکنند.
📌نکته:
این اقتصاد بیمار است
اقتصادی که بنگاه های املاک آن بیشتر از مشاغل مولد است.
باید مالیات را در بنگاه داری افزایش و در مشاغل مولد کاهش داد تا وزنه ترازوی مشاغل به نفع تولید سنگینی کند
نه به نفع دلالی و دلالیسم
♨️ جشن تولد به سبک تاج یا عمامه؟!
_________________________
💢 رهبر انقلاب پس از شنیدن خبر جشن گرفتن برای #تولد برایشان در ۲۴تیر ۸۶ به شدت از این اقدام گلایه کردند: «این کار غلط است، این تولد و امثال آن هیچ جشنی ندارد، برگزارکنندگان مسئول وقت و عمر و اموالی هستند که در این کار صرف و ضایع میشود. من از کسی که برای تولد من جشن میگیرد به هیچ وجه متشکر نمیشوم و او را مسئول زیانهای این کار هم میشناسم.»
📚 منبع تصویر: تاریخ ۲۰ساله ایران، حسین مکی، نماینده مجلس در دوران رضاشاه، ج۵، ص۱۵۱
#حدیث_غدیر در کتب اهلسنت در میان سه نوع واکنش بزرگان اهل سنت به #حدیث _غدیر یعنی :
1. پذیرش و ذکر حدیث غدیر (با تعبیر شخصی که متفاوت از شیعه است )
2.بسنده کردن به ذکر حدیث غدیر به شکل جزئی
3.سکوت مطلق یا انکار
-----------❀❀✿❀❀---------
📌 مورخانی از اهل سنت که به گوشههایی از آنچه با غدیر خم مرتبط است، اشاره کردهاند.
👌این تاریخنگاران، به ذکر حدیث «مَن کُنتُ مَولاه فعَلی مَولاه»، یا احتجاج و مناشدة حضرت علی علیه السلام با برخی صحابه در خصوص واقع شدن غدیر خم و مواردی از این دست، بسنده کردهاند، که عبارتند از:
🔺1.- ابن قُتَیبه (ف276ق) در کتاب المعارف، در فصل ذکر کسانی که به بیماری بَرَص (پیسی) مبتلا شدهاند، به احتجاج و مناشدة علی علیه السلام با انَس بن مالک اشاره میکند و میگوید: «در چهرة انس بن مالک، بیماری برص(پیسی) نمایان بود. گروهی گفتند: علی (علیه السلام) دربارة این کلام رسول خدا صل الله علیه و آله و سلم: (اللهم والِ مَن والاه وعادِ مَن عاداه)از او سؤال کرد. او [که شاهد بر این سخن در غدیر بود] گفت: من پیر شدم و این سخن را بهخاطر نمیآورم. علی فرمود: اگر دروغ گفته باشی، خداوند تو را به بیماری برص مبتلا کند که دستار (عِمامه) آن را پنهان نکند».
📕(ابن قتیبه، 1992م، ص580).
🔺2.ابن عَبدالبَر قُرطُبی(ف465ق) در الاستیعاب فی معرفة الاصحاب از چند طریق (بُرَیده، ابوهُرَیره، جابر، بَراءبن عازِب و زیدبنارقَم) فقط به حدیث غدیر اشاره کرده و آورده است که :
حضرت نبی اکرم (صل الله علیه و آله و سلم)در روز غدیرخم فرمود: مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلِی مَوْلاهُ، اللهم وَالِ مَنْ وَالاهُ وَعَادِ مَنْ عَادَاهُ. وی در ادامه میگوید: برخی از این صحابه بر جملة «مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلِی مَوْلاهُ» چیزی نیفزودهاند.
📕 (ر.ک: ابن عبدالبر، 1992، ج3، ص1099)
همچنین پس از ذکر احادیث مؤاخات (برادری) و رایت (پرچم) و غدیر، دربارة اعتبار آنها می گوید: «تمام این روایات، اثارى ثابت شدهاند»
📕⬆️(همان، ج3، ص 1100)
👇👇👇👇👇
👆👆👆👆👆
🔺3.ابن الشیخ بَلوِى مالکی(متوفاى حدود 605ق) در📕 کتاب الف باء، غدیریة امام علی علیه السلام را روایت کرده و در جلد اول، صفحة 439 مینویسد: «اما على(علیه السلام) جایگاهش بلند و شرفش عالی است. او نخستین کسى است که اسلام را پذیرفت و همسر فاطمه :دختر پیغمبر است؛ و هنگامیکه بعضى از دشمنانش بر او فخر فروختند، با سرایش ابیاتى، مفاخر خود را بیان کرد و به حمزه، عموى خود، و جعفر، برادرش، افتخار نمود و سرود: محمدٌ النبی اخِى و صِنْوِى [...]». ابن الشیخ پس از ذکر بیتی که به موضوع ولایت و داستان غدیر اشاره دارد (فاوْجَبَ لِی وِلایَتَه عَلَیکُم * رَسُولُ اللهِ یَومَ غَدِیرِ خُم)، میگوید: «مراد از این شعر، سخن پیامبر است که فرمود: مَن کُنتُ مَولاه فعَلى مَولاه، اللهم والِ مَن وَالاه و عَادِ مَن عَاداه».
(ر.ک: امینی، 1977م، ج2، ص27)
🔺4- یاقوت حموی (ف626ق) که بر امیرمؤمنان على( علیه السلام) سخت متعصب بوده، در 📕مُعجَم الادَباء، جلد 18، صفحة84 چاپ اخیر، حدیث غدیرخم را آورده است.
🔺5-ابن ابیالحَدید(ف656ق) در بخشهای تاریخی شرح نهجالبلاغه، که حادثة غدیر را از منظر شیعیان بیان کرده است، 📕(ر.ک: ابن ابیالحدید، 1959م، ج2، ص59 و ج5، ص8) به نقل از صحابة پیامبر صل الله علیه و آله وسلم فقط به ذکر حدیث «مَن کُنتُ مَولاه فهَذا عَلی مَولاهُ» بسنده کرده (ر.ک: همان، ج3، ص208) و دربارة داستان احتجاج علی علیه السلام با طلحه و زبیر و عایشه در جنگ جمل سخن گفته است.
📕(ر.ک: همان، ج17، ص174) ابن ابیالحدید دربارة داستان رَحْبه و گواهی دادن تنی چند از صحابه نسبت به صدور حدیث غدیر از پیامبر صل الله علیه و آله و سلم و امتناع انس بن مالک و زیدبنارقم از اعتراف به آن، مطالبی آورده است. (ر.ک: همان، ج2، ص288 و 289 و ج4، ص74 و ج19، ص217)
🔺6. یافِعی (ف768ق) در کتاب مِراة الجِنان وعَبْرة الیَقْظان فی معرفة ما یُعتَبَر مِن حوادث الزمان، وقتی از سال چهلم هجری سخن میگوید، به وفات(شهادت) حضرت علی علیه السلام در این سال اشاره میکند و ضمن بیان مناقب و فضایل بی بدیل آن حضرت، فقط حدیث «مَن کُنتُ مَولاه فعَلی مَولاه، اللهم والِ مَن والاه، وعَادِ مَن عاداه» را ذکر مینماید.
📕(ر.ک: یافعی، 1997م، ج1، ص90)
-----------❀❀✿❀❀---------
🖇#پی نوشت
📍1. در احصاء روایت های موجود در #کتب اهل سنت باید گفت تعداد آن ها در هر نوع بیش از موارد اشاره شده است که فقط جهت آشنایی با شمای کلی آن ها به برخی اشاره شده است.
📍متأسفانه باید گفت: در چاپهای مصری کتاب، کلماتی که از ابومحمد ابن قتیبه نیست و در متن کتاب او وجود نداشته، بر آن افزوده شده است و پس از ذکر عبارت بالا، این جمله را گنجاندهاند: «ابومحمد [ابن قتیبه] گوید: برای این حکایت، اصلی نیست و آن حقیقت ندارد». (همان) البته علامه امینی در الغدیر، با استدلالات صائب خود، از ساختگی بودن عبارت اخیرِ کتاب، پرده برداشته و آن را رد کرده است. (ر.ک: امینی، 1977م، ج1، ص192-195)
📍لازم به ذکر است، هرچند افرادی در صحت انتساب کتاب الامامة و السیاسة به ابن قتیبه تردید دارند، (ر.ک: على بهرامیان، «الامامة و السیاسة»، دائرة المعارف بزرگ اسلامی، جلد10، شمارة: 3918) که محققان دیگری به این سوال پاسخ داده اند اما فارغ از نویسنده این کتاب ، محقق علامه ی امینی با استناد به آن، به ذکر موضوع غدیر و بیعت نکردن برخی طوایف با ابوبکر، به دلیل پایبندیشان به بیعت با امام علی علیه السلام در روز غدیر، اشاره می کنند. (امینی، 1977م، ج1، ص 6 و 201)
تنظیم: سرکار خانم زهرا سادات حسینی
📌برنی سندرز، سناتور ترقیخواه ایالت ورمانت:
🔹همهی ما در ردیف اول تلاشهای میلیاردرها برای به دست آوردن ثروت و قدرت بیشتر در آمریکا قرار داریم.
🔹آنها روزنامهها را میخرند؛ اتحادیهها را متلاشی میکنند؛ قیمتها را بالا میبرند؛ از مالیات طفره میروند و برای انتخاب سیاستمدارانی که به خواستههایشان عمل میکنند، هزینههای کلان میکنند.
🔺@barahoot_TV1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 فریادهای یک عالم سنی که به برکت غدیر، شیعه شد!
🔰 سخنرانی طوفانی شیخ طارق یوسف المصری در گلایه از اهل تسنن:
1⃣ شما ۸۰ سال عمر میکنید ولی یکبار هم در مساجد سنیها حدیث غدیر را نمیشنوید! (غالبا)
2⃣ به خدا قسم، ما مردمانی هستیم که در تنها گذاشتن حضرت علی بن ابیطالب (ع) متخصصیم!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 یک ادعای جنجالی درباره غدیر + پاسخ
👈 مولوی گرگیج (امام جمعه آزادشهر در استان گلستان): هر کس از مولویهای سنی که به مراسم روز غدیر بیاید و به شیعیان تبریک بگوید، منافق است!
🔰 پاسخ:
طبق منابع مهم اهل تسنن، خلیفه دوم در غدیر خم به مولا امیرالمومنین (ع) تبریک گفته که اسناد آن، در فیلم بالا و نیز در همین لینک آمده است.