سخنان امام حسین در منا خطاب به علمای مسلمان:
اي بزرگان عبرت بگيريد از موعظهاي که خداوند به دوستان خود در قرآن ميفرمايد؛ اگر شما خود را اولياي خدا ميدانيد، و اگر دينداريد و مخاطب قرآن هستيد پس "بيتفاوت نمانيد و احساس تکليف کنيد." آيا نديدهايد که خداوند چند بار در قرآن به روحانيون مسيحي و يهودي به شدت حمله فرموده و آنها را توبيخ کرده است که چرا مردان خدا در جامعه و حکومت بيعدالتي و فساد ديدند و سکوت کردند؟ چرا اعتراض و انتقاد نکردند؟ و فرياد نکشيدند؟ و نيز فرمود: نفرين بر کساني از بني اسرائيل که کافر شدند. آنها که امر به معروف و نهي از منکر نکردند، و چه بد عمل کردند
.
🔹آيا سورهي توبه را نخواندهايد که زنان و مردان مومن نسبت به يکديگر ولايت اجتماعي دارند و حق دارند در کار يکديگر دخالت بکنند. به اين اندازه که يکديگر را امر به معروف و نهي از منکر کنند. خداوند اين حق و اجازه را داده است که شما نسبت به يکديگر بيتفاوت نباشيد بلکه حساس باشيد
.🔸شما ای نخبگان دینی و اجتماعی کاری کردید که هیبت جامعه شکسته شد و بازی را باختید. همه چیز در اختیار حکومت قرار گرفته و دین را طوری که میخواهد ارائه میدهد.
اعتبارتان را از دست ندادید جز به خاطر اختلافتان در حق و سنت پیامبر که موجب گم شدن سیره و راه درست شد.
جامعه توانش را از دست داد و تبدیل به مستضعفانی شد که در برابر اربابان مطیعند و بخاطر نان شب، کمر خم کردند.
🔹"مجراي حکومت و مديريت و رهبري جامعه بايد به دست علماي الهي باشد که امين بر حلال و حرام خداوند هستند"، اما شما کاري کرديد که اين مقام را از آنها گرفتند و موفق شدند حکومت را منحرف کنند، زيرا شما زير پرچم حق متحد نشديد و پراکنده و متفرق شديد و در سنت الهي اختلاف کرديد با اين که همه چيز روشن بود. اگر حاضر بوديد زير بار شکنجه و توهين، مخالفت کنيد و در راه خدا رنج ببريد، حکومت در دست صالحان بود، اما شما در برابر بيعدالتي و ستمگران، تمکين و امور الهي و حکومت را به اينان تسليم کرديد...بدانید اگر شهید نشوید در آخر میمیرید.
❇️طرف امربه معروف ونهی از منکر فقط طبقه ی عامه ی مردم نیستند، حتی اگر در سطوح بالا هم هستند، شما باید به او امر کنید؛ نه اینکه از او خواهش کنید، باید بگویید:#آقا_نکن! این کار یا این حرف درست نیست! امر و نهی باید #با_حالت_استعلا باشد. البته این استعلا معنایش این نیست که آمران، حتما باید بالاتر از مأموران، و ناهیان بالاتر از منهیان باشند، نه! روح و مدل امر به معروف، مدل امر و نهی است؛ مدل خواهش و تقاضا و تضرع نیست. نمیشود گفت که خواهش میکنم شما این اشتباه را نکنید، نه. باید گفت: آقا! این اشتباه را نکن؛ چرا اشتباه میکنی؟ طرف، هر کسی هست، از "بنده" هم مهم تر باشد، او هم مخاطب امر به معروف و نهی از منکر قرار میگیرد.
رهبر انقلاب ۱۹/۴/۷۹
💠 وقتی که امر به معروف و نهی از منکر در جامعه رایج شد، این موجب میشود که #گناه در نظر مردم همیشه #گناه_بماند و تبدیل به ثواب و کار نیک نشود.
رهبر انقلاب ۱۳۷۹/۰۹/۲۵
🔴 دو تا فحش هم به خاطر خدا بخورید‼️
«من همین امر به معروف و نهی از منکر زبانی را - ولو به شکل خیلی راحت و آرام و بدون هیچ خشونت و دعوایی - واقعاً یکی از معجزات اسلام میدانم.
مثلاً يك نفر کار خلافی میکند، میگویند آقا شما این کار را نباید میکردی! این مطلب را بگو و برو.
میگوید او بر میگردد دو تا فحش به من میدهد. خیلی خوب؛ حالا دو تا فحش هم به شما بدهد؛ برای خاطر امر خدا تحمّل کنید.
💯اگر نفر دوم هم بگوید آقا شما باید این کار را نمی کردی؛ بدانید اگر دعوا هم بکند، دعوایش کمتر از آنی است که با نفر اوّل کرده است. نفر سوم و نفر دهم و نفر بیستم هم همین طور .
⭕️بنابراین، اگر نهی از منکر باب شد و تا نفر بیستم رسید، شما خیال میکنید آن آدم دیگر آن کار را تکرار خواهد کرد؟
رهبر انقلاب ۱۳۷۷/۱۲/۴
✅بزرگترین امر به معروف
📍بعضی تصور میکنند که امر به معروف و نهی از منکر منحصر میشود به اینکه انسان به فلان زنی یا فلان مردی که یک فرع دینی را رعایت نمیکند انسان تذکر بدهد ، البته اینها امر به معروف و نهی از منکر هست اما مهمترین قلم امر به معروف و نهی از منکر اینها نیست
📍مهمترین قلم امر به معروف و نهی از منکر عبارت است از امر به بزرگترین معروفها و نهی از بزرگترین منکرها. بزرگترین معروفها در درجهی اوّل عبارت است از ایجاد نظام اسلامی و حفظ نظام اسلامی؛ این امر به معروف است. معروفی بالاتر از ایجاد نظام اسلامی و حفظ نظام اسلامی نداریم؛ هر کسی که در این راه تلاش کند، آمر به معروف است؛ حفظ عزّت و آبروی ملّت ایران، بزرگترین معروف است.
🔺 رهبر انقلاب - ۱۳۹۴/۰۱/۰۱
#امر_به_معروف
#نهی_از_منکر
💌 نامهای از شهید علی خلیلی خطاب به رهبر انقلاب :
😔«آقاجان! به خدا دردهایی که میکشم به اندازه این درد که نکند کاری بر خلاف رضایت شما انجام داده باشم مرا اذیت نمیکند. مگر خودتان بارها علت قیام امام حسین(ع) را امر به معروف و نهی از منکر تشریح نفرمودید؟ مگر خودتان بارها نفرمودید که بهترین راه اصلاح جامعه تذکر لسانی است؟ یعنی تمام کسانی که مرا توبیخ کردند و ادعای انقلابیگری دارند حرف شما را نمی فهمند؟»
#شهید_علی_خلیلی
• میشود دست از این امر به معروفها برداریم؟
▫️میدانید چرا این رفیق حتی از موعظه و اندرز تو گریزان و فراری است؟ برای اینکه در زیر نقاب این موعظه و اندرز، زیادتطلبی و برتریطلبی تو جلوهگر میشود. میخواهی بگویی «من»؛ این منم که شعورم اینقدر میرسد که تو را وعظ و اندرز میکنم. میدانی چرا از آن نهی از منکر تو بیزار است؟ فطرت اوست؟ نه! میگوید میدانی چرا او از نهی از منکر من بدش میآید؟میدانی این مردم چرا از من بدشان میآید؟
این تویی، این منم، این ماییم که طرز برخوردمان با انسان سهلانگار در وظیفه، با انسان معتاد به گناه، طرز برخوردی غیرسازنده است. ایکاش فقط غیرسازنده بود، طرز برخوردی اشمئزارآور، متنفرکننده و نفرتانگیز است.
خودت و طرز برخوردت را اصلاح کن! آنچه تو میکنی امر به معروف نیست، نهی از منکر نیست، دعوت به خیر نیست، همه اینها پیشکش! میشود دست از این دعوت به خیر و امر به معروف و نهی از منکر برداریم؟ امر به معروف و نهی از منکر و دعوت به خیر راه دارد، شیوه اصیل طبیعی دارد، شیوه فطرتپسند دارد، شیوه سازنده دارد.
📚در مکتب قرآن، ج۴،شهیدبهشتی،صص۳۹۲-۳۹۳
🔻آیتالله نوریهمدانی در دیدار حجت الاسلام دکتر خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
❇️◻️ حکم وجوب حجاب مشخص است و ما مسئولیت داریم این پوششی را که اسلام لازم دانسته رعایت کنیم، اما باید توجه داشت حجاب و عفاف دو مقوله متفاوت هستند و نباید این دو با یکدیگر خلط و اشتباه گرفته شود، چرا که خیلیها شاید به جهت بیاطلاعی حجاب نداشته باشند، اما عفاف دارند. باید توجه داشت ترویج فرهنگ حجاب با آگاهی بخشی و بیان صحیح همراه باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اظهارات آندو، شهروند ژاپنی - ساکن ایران درباره حقایق پنهان ژاپن = کشور افسرده ها :
🔹رفاه افراد، لزوما مساوی نیست با شاد بودنشان. در ژاپن مردم با وجود رفاه اقتصادی، اکثرا حال خوبی ندارند، و ژاپن مثل یک مرغ داری ست!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دزدی نمایندۀ پارلمان نروژ از یک فروشگاه!
🔹پایگاه پولیتیکو: در پی انتشار تصاویر دوربین مداربستۀ یک فروشگاه از لحظۀ سرقت یک عینک آفتابی توسط بیورنار موکسنس، رهبر حزب کمونیستی پارلمان نروژ، او مجبور به استعفا شد.
@Farsna
این متن را یک پزشک آمریکایی به نام دکتر فردریک کوان نوشته...
« من به عنوان رئیس بخشی از بیمارستانی در نیویورک، شاهد بدبختی بسیاری از انسانها هستم. این بدبختی نه تنها در بیماران روانی که برای درمان مراجعه می کنند، بلکه در کارکنان به ظاهر سالم و معمولی که عهده دار درمان بیماران هستند نیز مشاهده می شود. همین ناخشنودی را می توان در افراد بسیار فعال و نسبتا موفقی هم که بطور خصوصی به من مراجعه می کنند دید. این احساس درد و بدبختی در بیشتر مواقع ضرورت ندارد و سرانجام همین که فرد بر افکار، احساسات و اعمال خود مسلط شود و بتواند تغییری در جریان زندگی خود ایجاد کند از میان می رود. متاسفانه در اکثر موارد، افراد چنین نمی کنند، بلکه صبر می کنند و آنگاه می کوشند تا نتاج بدی را که به دست آورده اند تغییر دهند و غالبا میل شدیدی به ناله و شکایت درباره زندگی بی سامان خود پیدا می کنند و یا به عبارتی مایلند که فرد دیگری کار آنها را اصلاح کند.
این اشخاص نمی دانند که دستاوردهای آنان، حاصل تصمیم های خودشان است و لذا تقویت روحیه و نیرومند گردانیدن این افراد همیشه ساده نیست، بلکه در واقع کاری دشوار و معمولا طاقت فرساست...»
به چند دلیل این متن برایم مهم بود:
۱. این یک پزشک در ایران نیست در آمریکاست. پس نشان می دهد که در آمریکا هم این آدمها با این مشخصات و مشکلات وجود دارند.
۲. در آمریکاست. جایی که تصور برخی این است که بی نقص و مشکل است و مردم همه با حال خوب در حال زندگی هستند.
۳. پزشک کاملا منطقی مشکل را متوجه فرد می کند و دقیق مشخص می کند که ریشه مشکلاتش درونی است و اسمی از نظام و حکومت و شرایط بیرونی نمی آورد. کاری که به عادت غلط بسیار از پزشکان و اساتید ایران انجام می دهند. متاثر از آنچه در رسانه بمباران افکار و گفتار منفی می شوند و شاید هرگز متوجه تاثیر نابخشیدنی حرف ها و نصایح، ناله ها و ابراز تاسف های غلط خودشان را بر افراد، نباشند. همین می شود که همیشه فرد عوامل بدبختی خود را بیرونی و متوجه حکومت و دین و دیگران بداند. افسرده و ناامید بشود و خود را مسئول وضعیت موجود خود نداند و لذا تلاش مثمرثمری نکند.
۴. راهکار کلیدی برای تغییر خیلی ها در همین متن کوتاه موجود است. هم باور به اینکه همه جای دنیا سختی و مشکلات هست و تصور نکند جای دیگری رود معجزه می شود و هم اینکه بسیاری از بحران ها روحی است و نه واقعی و از خود فرد نشات می گیرد و هم اینکه قابل حل هست.
۵. توانمندان و آنها که حالشان خوب است باید کمک کنند که بسیاری از مردمی که فقط میل به ناله و شکایت درباره زندگی بی سامان خود دارند به خود بیایند، غر زدن را کنار بگذارند و برای تغییر اراده کنند و به سمت آموزش بروند...
متن پزشک برگرفته از کتاب بسوی کامیابی (جلددوم)
🚩🏴 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سناتور آمریکایی برنی سندرز:
من با افزایش بودجهٔ دفاعی مخالفم. همه میدانند که کشور ما با بحرانهای عظیمی مواجه است. سیستم مراقبتهای بهداشتی ما ناکارآمد است. امید به زندگی ما در حال کاهش است. سیستم آموزشی ما در حال فروپاشی است. اوضاع مسکن ما کاملاً نامساعد است. اینها تنها بخشی از بحرانهایی است که کشور ما با آن مواجه است.
#غرب
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥قدیمی ترین صدای ضبط شده از نوحه خوانی و تصاویر مراسم عزاداری در زمان قاجار
🔹چندین صدای ضبط شده به دوره ناصری و مظفرالدین شاه منسوب هستند که نوحه «جبرئیل» هم از آن جمله است.
🔹شعر نوحه «جبرئیل» منسوب به ناصرالدین شاه قاجار بوده و خواننده آن نامشخص است.
🔻 #روح_کوچک به دنبال خواهشهای تن می رود، هرچه را که تن فرمان بدهد اطاعت می کند. روح کوچک به دنبال لقمه برای بدن می رود اگر چه از راه دریوزگی و تملّق و چاپلوسی باشد. روح کوچک تن به هر ذلت و بدبختی می دهد برای اینکه می خواهد در خانه اش فرش یا مبل داشته باشد، آسایش داشته باشد، خواب راحت داشته باشد.
🔻متنبی می گوید:وقتی که #روح_بزرگ شد جسم و تن چاره ای ندارد جز آنکه به دنبال روح بیاید، به زحمت بیفتد و ناراحت شود. حسین بن علی ع یک روح بزرگ و یک روح مقدس است. اساساً روح که بزرگ شد تن به زحمت می افتد. روح بزرگ آرزو می کند که در راه هدفهای الهی و هدفهای بزرگ خودش کشته شود؛ فرقش شکافته می شود، خدا را شکر می کند روح وقتی که بزرگ شد، خواه ناخواه باید در روز عاشورا سیصد زخم به بدنش وارد شود.
🔻آن تنی که در زیر سم اسبها لگدمال می شود، جریمه یک روحیه بزرگ را می دهد، جریمه یک حماسه را می دهد، جریمه حق پرستی را می دهد، جریمه روح شهید را می دهد.
استاد مطهری
⚫️امام حسین و پرنده کوکَر
◾️«قَطا» که در زبان فارسی به آن «کوکَر» یا «سنگخوارک» میگویند پرندهای از خانواده کوکران است. در ویژگیهای این پرنده گفتهاند: چشمانی تیزبین دارد به گونهای که از ارتفاع بسیار بالا و از فاصلههای بسیار دور وجود آب را تشخیص میدهد؛ در شناخت آبها و چشمهسارها و راهها مهارت دارد. دهها کیلومتر به سراغ آب میرود و بدون آنکه مسیر را اشتباه کند مجددا به آشیانه خود بازمیگردد. در قدیم کاروانها با صدای کوکر متوجه وجود آب و چشمه میشدند. گفته میشود که از خوف صیادان آرامش ندارد و فقط اواخر شب میخوابد. و برای خوابیدن سر خود را در سوراخی میکند و این بدان دلیل است که صیادان از طریق چهره و صدایش او را میشناسند.
◾️روز عاشورا در آخرین وداع وقتی سکینه از #امام_حسین خواست که آنان را به مدینه باز گرداند آن حضرت فرمود: «هَيْهَاتَ لَوْ تُرِكَ الْقَطَا لَنَامَ؛ افسوس! اگر پرنده قطا را وامىگذاشتند، در آشیانه خویش مىآرمید.».
◾️استفاده امام از این ضرب المثل و تشبیه خود به پرنده کوکر، معانی و دلالتهای فراوانی دارد. حسین چراغ هدایت است و حسینیان هرگز راه را با چاه اشتباه نمیگیرند. اهل ظلمت گمان میکردند با شهادت حسین، هدایتگری و بصیرت حسینی را هم از میان میبرند! در حالی که به تعبیر زیبای یکی از نویسندگان: «یزید «بووود»، اما حسین «مااااند»
احمدحسین شریفی
مردان و زنان، به دو گروه فاتحان تاریخی و فاتحان تاریخ، تقسیم می شوند؛ نخستین گروه، کسانی هستند که قلمروها گشوده اند و سرزمین ها گرفته اند. آنان «فاتحان تاریخی» اند. گروه دوم، کسانی هستند که به جای سرزمین، دل و دفترها را گشوده اند و از خویش، نامی نیک به جای نهاده اند. آنان «فاتحان تاریخ» و راهبر تاریخ اند و در سرزمین قلب ها و قلم ها جاویدند. امام حسین بن علی و یزید بن معاویه، دو نمونه شاخص از این دوگانگی تاریخی به شمار می روند. بی گمان، امام حسین و بسیاری از یارانش به ظاهر شکست خوردند، اما دل و دفتر تاریخ به گونه ای دیگر رقم خورد و از او «فاتحِ تاریخ» ساخت و عاشورا برای همیشه، الگوی «پیروزی خون بر شمشیر» شد. شواهدی پرشمار، این فتح بی مانند را تأیید می کنند؛ از جمله: «ادبیات شعر عاشورایی»، «ادبیات تاریخی» و «سوگ جاوید و اشک جاری در شهادت او».
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حسن زورق، پژوهشگر جهان اسلام: امام حسین شهادت را بهعنوان یک رسانه انتخاب کرد
بزرگترین اثر حادثه کربلا این بود که پرده نفاق را درید و حساب سلطنت عملًا از حساب دین جدا شد؛ و اگر حادثه کربلا نبود، امویین به نام دین بر مردم حکومت میکردند و البته این چسبیدن آنها به دین، در نظر عدهای آنها را تبرئه میکرد و در نظر عده بیشتری دین را ملوّث مینمود.
حداقل اثر قیام حسینی این بود که میان خلفا و دین برای همیشه تفکیک شد.
(استاد مطهری، حماسهحسینی، ج۲، ص۱۴۱)
◼️ شدت ظلم و مصیبت بر اهل بیت علیهمالسلام
📝 امام سجاد علیه السلام:
به خدا قسم اگر پیامبر خدا آن طور که به این مردم دربارهٔ ما سفارش کرده بود، راجع به قتل ما سفارش میکرد اینان بیش از این به ما ظلم نمیکردند !
📌وَ اَللَّهِ لَوْ أَنَّ اَلنَّبِيَّ تَقَدَّمَ إِلَيْهِمْ فِي قِتَالِنَا كَمَا تَقَدَّمَ إِلَيْهِمْ فِي اَلْوِصَايَةِ بِنَا لَمَا زَادُوا عَلَى مَا فَعَلُوا بِنَا.
📚 اللهوف ج۱ ص۱۹۶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ ثبت نام بیش از 300 هزار دانشجوی دختر کانادایی برای تنفروشی!
🔻 یکی از سایتهای تنفروشی در کانادا اعلام کرده است که بیش از 300 هزار عضو دختر دانشجو دارد که این تعداد تقریبا 30 درصد کل دانشجویان دختر در کانادا میشود.
🔻در این سایتها، دخترها در ازای دریافت پول، دوست دختر مردان میانسال و یا پیر می شوند.
🔻بسیاری از این دختران برای تامین هزینه های دانشگاهی وارد چنین مراوداتی می شوند.
رضاشاه: "حیف که ما را وحشی مینامند!"
«اسدالله علم» معتمد «محمدرضا پهلوی» در خاطراتش مینویسد: "سر شام رفتم. صحبتهای مختلف شد، ولی دو قسمت بسیار مهم پیش آمد. یکی صحبت ۱۷ دی (۱۳۱۴) و آزادی بانوان که علیاحضرت ملکه پهلوی تعریف کردند روزی که رضاشاه مرا از اندرون برداشتند و بدون حجاب با خود به دانشسرای عالی بردند، در بین راه در اتومبیل به من گفتند: «من امروز مرگ را بر این زندگی ترجیح میدادم که زنم را سر برهنه پیش اغیار ببرم، ولی چه کنم کاری است که برای کشور لازم است و گرنه (غربیها) ما را وحشی و عقبافتاده مینامند(!!)»"
📚 منبع: خاطرات علم، جلد چهارم، ص ۲۹۸ (۷ دی ۱۳۵۳)
________________________
ظاهر امر بر این است که به علت گرمای شدید هوا، مصرف برق در کشور ما بالاتر رفت تا جایی که ممکن بود چند نیروگاه از چرخه خارج شوند و تعطیلی چهارشنبه و پنجشنبه در این شرایط یک مسکن موقت به نیروگاهها بود ...
این اتفاقی است که در هر کشوری ممکن است بیفتد. فقط فرقش این است که اینجا با تدبیر تعطیلی دو روزه مانع از این شدیم که تعداد بسیار بیشتری با خطر گرمازدگی مواجه شوند.
حمید_کثیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔞 هنوز هم هستند مردمانی در جهان که از جهالت رنج میبرند و در گمراهی مطلق دست و پا می زنند
آداب و رسوم هندوهای بت پرست برای جلب توجه خدایانشان
جالبتر این که این جنایتها و انحرافات و خرافات برای مجامع جهانی و سیاستمداران و مجامع حقوق بشری کوچکترین اهمیتی ندارد !
حقوق بشر
کودک آزاری
.
آمار عجیب قربانیان
زمستان سخت و تابستان داغ اروپا
♦️زمستان گذشته، ۶۸ هزار اروپایی به خاطر سهمیهبندی برق یا ناتوانی در پرداخت هزینههای گرمایش، جان خود را از دست دادند. بیشتر از تلفاتِ ۵۹ هزار نفر کرونا در اروپا. این، گزارش نشریه Economist چاپ لندن بود.
🔹نشریه اکونومیست همچنین اواخر آذر پارسال، طرح «اروپای یخ زده» را بر صفحه اول خود نشانده و نوشت: «دنیا چگونه پشت اروپا را خالی کرد؟ آمریکا، اروپا را قربانی منافع خود کرد».
♦️در همین حال، گزارش شبکه CNN آمریکا حاکی از این است که تابستان سال گذشته،۶۲ هزار نفر در اروپا در اثر گرما جان باخته اند؛ باز هم افزون تر از آمار قربانیان کرونا در این قاره.
🔹"زمستان سخت" و "تابستان داغ اروپا" طی سال گذشته، مجموعا ۱۳۰ هزار نفر قربانی بر جای گذاشت. یعنی بیش از یک سوم شمار کشته های اوکراین، در جنگ ۱۷ ماهه با روسیه!
ناعالمانی که از گفتن «نمیدانم» ابا میکنند، مبادا به منزلت آنان نزد مردم لطمه بخورد
🔹گفت: «همه چيز را همگان دانند». چه كسى مىتواند ادعا كند كه هرچه مىتوانيد از مسائل دينى از من بپرسيد تا جواب همه را به شما بدهم؟ بله، پيغمبر(ص) مىتواند ادعا كند، على(ع) مىتواند بگويد: «سَلونى قَبْلَ انْ تَفْقِدونى».
🔸غير على(ع) هر كه مىخواهد باشد، توقع از او بیجاست. پس من بايد حد خودم را بشناسم. من فلان مسائل از مسائل دينى را ممكن است بدانم. خوب، آنچه را كه مىدانم همان را به مردم ابلاغ كنم. چيزى را كه نمىدانم، از من مىپرسند، باز مىخواهم به زور آن را بگويم. خوب، چيزى را كه نمىدانى چگونه مىتوانى به ديگران بفهمانى؟!
🔹ابن الجوزى يكى از وعاظ معروف است. رفته بود بالاى منبرى كه سه پله داشت. داشت براى مردم صحبت مىكرد. زنى از پاى منبر بلند شد مسئلهاى از او پرسيد. او گفت: نمىدانم. زن، پررو بود، گفت: تو كه نمىدانى چرا سه پله از ديگران بالاتر نشستهاى؟ گفت: اين سه پله را كه من بالاتر نشستهام به آن اندازهاى است كه من مىدانم و شما نمىدانيد. به اندازه معلوماتم بالا رفتهام. اگر به اندازه مجهولاتم مىخواستم بالا بروم بايد منبرى درست مىكردند كه تا فلک الافلاک بالا مىرفت.
🔸درباره شيخ انصارى مىگويند وقتى چيزى از او مىپرسيدند، اگر نمىدانست تعمد داشت بگويد نمىدانم، مىگفت: ندانُم ندانُم ندانُم. اين را مىگفت كه شاگردها ياد بگيرند كه اگر چيزى را نمىدانند ننگشان نشود، بگويند نمىدانم.
📙 استاد مطهری، سیری در سیره نبوی، ص۱۷۶