11.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#خودتحقیری
📝سرانهی مطالعه ایرانیان و کشورهای به اصطلاح پیشرفته
تاریخ تفکر تمدن
#خودتحقیری 📝سرانهی مطالعه ایرانیان و کشورهای به اصطلاح پیشرفته
⚛ایرانیان امروز نسبت به گذشته فرهیختهترند
محمدرضا کلاهی دکترای جامعهشناسی فرهنگی و استادیار پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی:
✅ ایدهای در ایران وجود دارد که میگوید ایرانیها کتاب نمیخوانند و سرانه مطالعه پایین است. با این گزاره عدهای موافق و عدهای مخالف هستند و عدهای میگویند خواندن، فقط مخصوص کتاب نیست و محصولات فرهنگی و شبکههای اجتماعی و دیگر پلتفرمها به اندازه کافی فضا برای مطالعه به مردم میدهد. معتقدم این سخنان در یک پارادایم خاصی مطرح میشود که ساختن جامعه را معادل با ساختن تکتک افراد در نظر میگیرد.
✅ جامعه معادل جمع جبری افراد است و اگر بخواهیم جامعه بسازیم باید این افراد پرورش پیدا کنند و این پرورش نیز از طریق مطالعه انجام میشود و به نوعی پرورشی ذهنی است. من با همه این پیشفرضها موافق نبودم و فکر نمیکنم جامعه تنها به پرورش ذهنی احتیاج داشته باشد.
✅ اگر فرد بخواهد پرورش پیدا کند خواندن و مخاطب اثر فرهنگی بودن، میتواند کتاب، فیلم، نقاشی یا هر اثر دیگری باشد. نگاه تقاضا برای خواندن به معنای عام هدف نهاییاش پرورش افراد است. منتها پرورش افراد درون روابط اجتماعی ممکن میشود بنابراین اگر به توصیه بخواهیم برسیم، باید از افراد بخواهیم که در روابط اجتماعی و شبکهسازی درگیر شده و رابطه برقرار کنند.
✅ به جای اینکه بگوییم بخوان و مطالعه کن، میگوییم رابطه برقرار کن. اجتماع بساز. انواع اجتماعات وجود دارد. راه حل اصلی این است که با همشغلها و همصنفهای خود رابطه برقرار کند و مسائل را در یک بستر جمعی حل کند آنگاه کسب مهارت هم جای خودش را پیدا میکند.
✅ اکثر نویسندهها کانال دارند. بنابراین یک مطالعه فراوانی وجود دارد که در آمار نمیآید. حوزه کتاب دو سویه دارد؛ یک سویه تقاضا و دیگری عرضه. همه ایرادات و انتقادات به سویه تقاضا است و گویا تقاضا وجود ندارد.
✅ قبل از اینکه به سویه تقاضا نگاه کنیم و خواننده و مردم را متهم کنیم که نمیخوانند و بیسوادند، اگر به شاخص فرهنگ عمومی نگاه کنیم، میبینیم که مردمان امروز نسبت به صد سال پیش خیلی فرهیختهتر و پراطلاعاتتر هستند.
🔴 پاپ فرانسیس: نباید حیوانات، جانشین فرزند شوند / زنی برای من یک سگ را به جای فرزندش معرفی کرد
⬅️ پاپ فرانسیس هشدار داد که نباید حیواناتُ، جانشین فرزندان شوند.
به گزارش شفقنا، رهبر واتیکان روز جمعه در یک کنفرانس در ایتالیا که به موضوع کاهش جمعیت در این کشور اختصاص داشت، با اعلام این هشدار افزود: که تشکیل خانواده در ایتالیا به یک «اقدام پر هزینه و فوق تصور» تبدیل شده است که فقط ثروتمندان می توانند از عهده آن برآیند.
⬅️ پاپ در سخنرانی خود در رم یادآور شد که کاهش نرخ زاد و ولد نشان دهنده فقدان امید به آینده است و نسل جوان تحت تاثیر احساس عدم اطمینان، شکنندگی و بی ثباتی شرایط قرار دارند.
او افزود: یافتن و حفظ شغل ثابت، مسکن و اجاره بهای بالا و دستمزد ناکافی از مشکلات واقعی جوانان است.
⬅️ پاپ با هشدار به اینکه حیوانات خانگی جایگزین کودکان در برخی از خانواده ها می شوند، با بیان خاطره ای گفت چند هفته قبل یک زن کیف خود را باز کرده و از او خواسته است که برای نوزادش دعا کند. اما در حقیقت آن یک بچه نبوده، بلکه یک سگ کوچک بوده است.
پاپ فرانسیس ادامه داد: حوصله ام را از دست دادم و به او گفتم: کودکان زیادی هستند که گرسنه اند و تو برای من یک سگ آورده ای؟
⬅️ یادآور می شود، ایتالیا یکی از پایینترین نرخهای باروری را در اتحادیه اروپا دارد و میزان موالید در سال گذشته به زیر 400000 کاهش یافت.
ارزش کار و کارآفرینی در سیره و سخن امام صادق ع.pdf
181.3K
ارزش کار و کار آفرینی در سیره و سخن امام صادق علیهالسلام
کار و کارآفرینی در سیره و سخن امام صادق ع.pdf
275.7K
کار و کارآفرینی در سیره و سخن امام صادق علیه السلام
سیره اقتصادی امام صادق علیه السلام.pdf
735.7K
مکتب اقتصادی امام صادق (علیه السلام)
امام صادق(ع):
سه چیز است که همه مردم به آن نیازمندند؛ امنیت، عدالت و رفاه.
این ها نیازهای عمومی برای همه جوامع است، اعم از این که چه دین و نژادی داشته باشند و در کدام قاره زندگی کنند. میشود از این سه به عنوان نیازهای اولیه و پایه ای تعبیر کرد که بدون تحقق آن ها جوامع نمیتوانند به نیازهای دیگرشان بپردازند.
اینها نیازهای بنیادین جامعه هستند و تا وقتی نیازهای اولیه جامعه تحقق پیدا نکند نمیشود به مسائل دیگر پرداخت.
جامعه بی امنیت، جامعهای بدون آینده است که نمیتواند طعم رفاه را بچشد.
جامعهای که در آن عدالت نباشد، فرصت ها برابر نباشد و از تمرکز ثروت در جامعه پرهیز نشود، سرمایه اجتماعی ندارد و مردم به همدیگر و حاکمیت اعتماد ندارند.
جامعهای که رفاه نداشته باشد مردم درگیر معیشت روزانه هستند و دیگر دغدغههای دینی و فرهنگی نخواهند داشت.
پ.ن:
☑️ امام صادق ع: العَدلُ أحلى مِنَ الماءِ يُصيبُهُ الظَّمآنُ، ما أوسَعَ العَدلَ إذا عُدِلَ فيهِ و إن قَلَّ! .
عدالت، از آبى كه انسانِ تشنه به آن مى رسد شيرين تر است . چقدر [دامنه] عدالت گسترده است اگر در كار عدالت ورزند، هر چند آن كار اندك باشد. (الكافي ج۲ص۱۴۶)
🔻۱:آب مایه حیات( وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاء كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ) و حیات عامل حرکت و رشد است
🔻۲: در لغت عرب به انسان ندار فقیر گفته میشود چون ستون فقراتش آسیب دیده و نمیتواند حرکت کند. جامعه فقیر جامعه ای است که به سکون و قعود مبتلا شده و امکان قیام و حرکت ندارد.
🔻۳: عطش فرد را از پا در می آورد و بی آبی شهر و روستاها(جامعه) را به هلاکت میرساند. در این روایت امام ع فقر و تبعیض را از جنس عطش دانسته اند و عدالت را به چونان آبی تشبیه کردند که حتی اندکش فرد و جامعه را سیراب و موجبات قیام و حرکت را فراهم میکند
🔻۴: عدالت و در نقطه مقابل آن فقر و تبعیض علاوه بر وضعیت سبب نیز هست؛ عدالت در منابع موجب عدالت در درآمدها میشود و... در سمت مقابل فقر و تبعیض نیز مجددا فقر و جهل خلق میکند و این موجب ناعادلانه تر شدن جامعه و در نتیجه مرگ تدریجی جامعه میشود!
🔸در این مورد پادکست "چرا فقیرها فقیرتر میشوند؟"و "فقر احمق میکند" را گوش کنید
محمدامین_رضایی
b2n.ir/u13761
b2n.ir/d75352
16.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 👈 اگر ابوبکر انسان بدی بوده، چرا امام صادق علیهالسلام از نسل اوست؟
⭕️ https://www.adyannet.com/fa/news/42019