کار و کارآفرینی در سیره و سخن امام صادق ع.pdf
حجم:
275.7K
کار و کارآفرینی در سیره و سخن امام صادق علیه السلام
سیره اقتصادی امام صادق علیه السلام.pdf
حجم:
735.7K
مکتب اقتصادی امام صادق (علیه السلام)
امام صادق(ع):
سه چیز است که همه مردم به آن نیازمندند؛ امنیت، عدالت و رفاه.
این ها نیازهای عمومی برای همه جوامع است، اعم از این که چه دین و نژادی داشته باشند و در کدام قاره زندگی کنند. میشود از این سه به عنوان نیازهای اولیه و پایه ای تعبیر کرد که بدون تحقق آن ها جوامع نمیتوانند به نیازهای دیگرشان بپردازند.
اینها نیازهای بنیادین جامعه هستند و تا وقتی نیازهای اولیه جامعه تحقق پیدا نکند نمیشود به مسائل دیگر پرداخت.
جامعه بی امنیت، جامعهای بدون آینده است که نمیتواند طعم رفاه را بچشد.
جامعهای که در آن عدالت نباشد، فرصت ها برابر نباشد و از تمرکز ثروت در جامعه پرهیز نشود، سرمایه اجتماعی ندارد و مردم به همدیگر و حاکمیت اعتماد ندارند.
جامعهای که رفاه نداشته باشد مردم درگیر معیشت روزانه هستند و دیگر دغدغههای دینی و فرهنگی نخواهند داشت.
پ.ن:
☑️ امام صادق ع: العَدلُ أحلى مِنَ الماءِ يُصيبُهُ الظَّمآنُ، ما أوسَعَ العَدلَ إذا عُدِلَ فيهِ و إن قَلَّ! .
عدالت، از آبى كه انسانِ تشنه به آن مى رسد شيرين تر است . چقدر [دامنه] عدالت گسترده است اگر در كار عدالت ورزند، هر چند آن كار اندك باشد. (الكافي ج۲ص۱۴۶)
🔻۱:آب مایه حیات( وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاء كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ) و حیات عامل حرکت و رشد است
🔻۲: در لغت عرب به انسان ندار فقیر گفته میشود چون ستون فقراتش آسیب دیده و نمیتواند حرکت کند. جامعه فقیر جامعه ای است که به سکون و قعود مبتلا شده و امکان قیام و حرکت ندارد.
🔻۳: عطش فرد را از پا در می آورد و بی آبی شهر و روستاها(جامعه) را به هلاکت میرساند. در این روایت امام ع فقر و تبعیض را از جنس عطش دانسته اند و عدالت را به چونان آبی تشبیه کردند که حتی اندکش فرد و جامعه را سیراب و موجبات قیام و حرکت را فراهم میکند
🔻۴: عدالت و در نقطه مقابل آن فقر و تبعیض علاوه بر وضعیت سبب نیز هست؛ عدالت در منابع موجب عدالت در درآمدها میشود و... در سمت مقابل فقر و تبعیض نیز مجددا فقر و جهل خلق میکند و این موجب ناعادلانه تر شدن جامعه و در نتیجه مرگ تدریجی جامعه میشود!
🔸در این مورد پادکست "چرا فقیرها فقیرتر میشوند؟"و "فقر احمق میکند" را گوش کنید
محمدامین_رضایی
b2n.ir/u13761
b2n.ir/d75352
16.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 👈 اگر ابوبکر انسان بدی بوده، چرا امام صادق علیهالسلام از نسل اوست؟
⭕️ https://www.adyannet.com/fa/news/42019
✅سیره اقتصادی امام صادق (ع)
♦️ رفتار خنثی کننده بحران اقتصادی
❇️ امام صادق (ع) در هنگام بروز بحران اقتصادی قحطی مدینه به پیشکارش دستور می دهد گندم های موجود در خانه را در بازار عرضه کند و روزانه ترکیبی از گندم و جو برای پخت نان خریداری کند. این رفتار مخالف منطق حداکثر سازی سود و مطلوبیت در ادبیات اقتصادی است.
♦️عدم پذیرش سود غیرمنصفانه
✳️ مصادف سرمایه هزار دیناری امام صادق را در سفر تجاری به مصر دوبرابر کرد. امام هنگامی که متوجه شد این سود حاصل تبانی و گرانفروشی گروه تجاری بوده، تنها اصل سرمایه اش را پذیرفت.
♨️ حضرت با ناراحتی فرمودند: سبحان الله! به زیان مردمی مسلمان باهم، هم قسم شدهاید که متاع خویش را جزء دو برابر قیمت خرید نفروشید؟
🔸 آن گاه یکی از دو کیسه را برداشت و فرمودند: این سرمایه من، و ما را به چنین سودی نیاز نیست. سپس فرمودند: برخورد شمشیرها در هنگام کارزار و جهاد راحت تر از به دست آوردن مال حلال است. (یَامُصادَف مجاهده السُیُوفِ اَهونُ مِن طَلَبِ الحَلال)
📚 بحارالانوار، ج47، ص59.
♦️ سادهزیستی و پرکاری دولتمردان
‼️روزی معلي بن خنيس به امام صادق (ع) میگوید: با دیدن امکانات فراوان در دست بني عباس با خودم گفتم: اگر اين امکانات در دست شما بود، ما هم با شما به عيش و خوشي میرسیدیم
‼️ امام(ع) پاسخ داد: هيهات، اي معلي اگر ما به حکومت میرسیدیم، بهرهمندی ما جز #بیداری_و_تدبیر_شبانه، #تلاش_سخت_روزانه، #پوشیدن_لباس_زبر_و_خشن و #خوردن_خوراك_ساده، چیز دیگری نبود
(اصول کافی، ج ۱, ص ۴۱۰)
3.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👌 صدها کشیش مسیحی دسته جمعی در یک کلیسا مسلمان شدند و شهادتین را به عربی و انگلیسی قرائت کردند.ولی اصلا خبرش جهانی نشد.؟!
3.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ کسی فقیر نمیشود مگر با ثروتاندوزی سرمایهداران!
🎙 اگر در جامعه اقشاری میبینید که هرچه کار و زحمت میکشند باز هم گرسنه هستند بدانید #سرمایهداران آن جامعه حق اینها را خوردهاند.
🔹 عین عبارت امام صادق (ع) این است: کسی که بیش از نیازش دارد مصرف میکند، چیزی را میخورد که مال او نیست.
27اردیبهشت۱۳۳۰ - سفیر انگلستان با تسلیم یادداشت تذکری به دولت ایران قانون ملیشدن صنعت نفت را خلاف قوانین بینالمللی اعلام کرد
12.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👓 از ۲۵۰۰سال پیش تا کنون هیچ وقت ایران این #اقتدار_دریایی را نداشته!
❗️پ.ن: شب هوا طوفانی شد صبح از مؤسسات گوناگون بازدید به عمل آوردیم و به موقع برای رژه در ساعت ده رسیدیم به دلیل هوای بد برای ما امکان نداشت که از کشتی سلطنتی که در کیش لنگر انداخته بود مانور را تماشا کنیم
در عوض از یک برج مراقبت دریایی بالا رفتیم در میان میهمانان نوه امپراطور اتیوپی هم حضور داشت که فرمانده نیروی دریایی کشور خودش است. ۲۹ کشتی و یک ناوگان کامل قایقهای اژدرافکن رژه رفتند و به هنگام عبور از جلوی جایگاه ما توپهایی به علامت احترام شلیک کردند. در پشت آنها تعدادی هلیکوپتر و شانزده هاور کرافت رد شدند در همان لحظه شاه درخواست کرد که چند تا از کشتی های مجهز به موشک به هدفی که دیروز هلیکوپترها با آن دقت هدف گیری کرده بودند تیراندازی کنند دو تا از کشتیها برای این منظور انتخاب شدند.
اولی به کلی هدف را ندید؛ و دومی حتی نتوانست موشک را از سکوی پرتاب شلیک کند. افتضاح غریبی بود، و بیشتر به خاطر حضور میهمان اتیوپی ناراحت کننده تر بود از شدت عصبانیت دچار چنان سردردی شدم که لاجرم به بیش از یک لیوان وُدکا متوسل شدم. شاه از خشم می لرزید ولی آرامش ظاهری اش را حفظ کرده بود، ناهار در حال و هوایی پرتنش و عصبی صرف شد آهسته به وزیر دارایی اشاره کردم، اگر هدف گیریها بر طبق برنامه پیش رفته بود حالا چه مدح و ستایشی دربارۀ نیروی دریایی میشنیدیم، و چه صحبت هایی در مورد تسلط بر خلیج فارس و تمام اقیانوس هند گفته میشد. تنها موضوع سالم برای گفت و گو انواع ماهیهایی بود که در آبهای کناره خلیج فارس وجود دارد.
کتاب خاطرات علم
ج۱ ص ۳۹۵
✅75 سال پس از روز نکبت؛ چه چیزی در اسرائیل تغییر یافته است؟
🔹بنا به اعلام سازمان مرکزی آمار، جمعیت اسرائیل در آوریل سال 2023 میلادی به 9.73 میلیون نفر رسیده است که 7.14 میلیون نفر آن، یهودی و 2.08 میلیون نفر هم عرب (شامل ساکنان بیت المقدس اشغالی) و 530 هزار نفر نیز بر اساس دین دستهبندی نشدهاند. این در حالی است که جمعیت اسرائیل به هنگام برپایی حدود 800 هزار نفر بود که نزدیک به 150 هزار نفر آن، شهروندان عرب بودند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از العربی الجدید، اطلاعات سازمان مرکزی آمار اسرائیل نشان میدهد 43.1 درصد از ساکنان یهودی خود را سکولار معرفی میکنند، این امر در حالی است که در سال 2016 میلادی 45 درصد و در سال 2000 میلادی 50 درصد از یهودیان خود را سکولار معرفی میکردند همچنین 21.1 درصد یهودیان خود را محافظهکار و دینباور معرفی میکنند، 11.3 درصد هم خود را متدین و 10.1 درصد هم خود را حریدی (متدین و متعصب) معرفی میکنند
https://fa.shafaqna.com/?p=1575160