🔺مجسمه زن چادری روگرفته
👈 سالها قبل از میلاد حضرت مسیح (ع)
▫️جنس: سفال | محل کشف: گفته میشود متعلق به معبد «آرتِمیس پارالیا» در شهر «کیتیون» در کشور «قبرس» است.
👇👇👇👇
حجاب
زن
https://tabnakbato.ir/fa/news/199074/
⭕️ شاهزادگان تاریخ باستان به حجاب افتخار میکردند
👈 بنا به تصریح شاهنامه فردوسی، منیژه دختر مشهور افراسیاب و شاهزاده باستانی، وقتی میخواست به جایگاه خود ببالد و افتخار کند، به حجاب خویش افتخار میکرد:
منیژه منم دخت افراسیاب
برهنه ندیده تنم آفتاب
🔹همچنین در داستان بیژن و منیژه از او به عنوان زیبارویی یاد شده که پوشیده روی است:
منیژه کجا دخت افراسیاب
درفشان کند باغ چون آفتاب
همه دخت توران پوشیدهروی
همه سرو بالا همه مشک موی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓اگر #حجاب آزاد باشد، مسائل جنسی عادی و کم میشود؟!!
📈گزارش چند وقت پیش شبکه یورونیوز از آمار گسترده #آزار_جنسی_زنان در #اروپا
⭕️ ۱۲۰۰۰ طلاق نتیجه کشف حجاب رضاخان
👈 فقط در همان ماه اول، تنها در تهران!
🔰 از یک منبع بیطرف بشنوید + عکس
🔹پس از اینکه رضاخان پروژه کشف حجاب را اجرا کرد، دیری نپایید که آثار خانمانسوز آن مثل فروپاشی نظام خانواده و کاهش عفت عمومی آشکار شد. در این زمینه کافی است، نگاهی به کتاب «تاریخ اجتماعی تهران در قرن سیزدهم» اثر جعفر شهری بیندازیم که با تأسف فراوان مینویسد: به محض اجرای کشف حجاب، نسبت طلاق به ازدواج، ۶۰۰ به ۱۰۰ فزونی گرفت، به صورتی که:
🔹 "در برج اول اعلام آزادی زنان، بیش از ۱۲ هزار زن، تنها در تهران از شوهرانشان جدا شده و راهی خیابانها گردیدند"... خلاصه، "از آزادی زن چیزی که عاید شد اینکه میزان فروش پودر، ماتیک و لوازم توالت و البسه بدننما و اسباب قر و فر به مقدار قابل توجهی سیر صعودی در پیش گرفت و مردانی که راه خیانت و ناراستی و دزدی و تقلب آوردند"... (ر. ک: تاریخ اجتماعی تهران در قرن سیزدهم، جعفر شهری، ج ۱، مؤسسه خدمات فرهنگی رسا، چ ۳، تهران ۱۳۷۸، ص ۵۸۸ - ۵۸۹.) شگفتی ماجرا زمانی روشن میشود که این آمار را نه با وضعیت امروز تهران، بلکه با جمعیت کم تهران در آن روزگار محاسبه کنیم که به گفته برخی منابع جمعیت آن روز تهران به ۳۰۰ هزار نفر نمیرسید.
دیده اید زنهایی که کشف حجاب کرده اند با چه افتخاری قدم برمیدارند؟ انگار دانشمند هسته ای هستند!
کاش میدانستند از زمان برده داری تا همین صد سال قبل، فقط زن های آزاد حجاب داشتند و حجاب برای کنیز ممنوع بود چون به عنوان وسیله و ابزار شهوترانی مردان بودند و جایگاه اجتماعی نداشتند‼️
از همان ابتدا، حجاب نماد عزت بوده و بی حجابی نماد ذلت، نه افتخار.
📌گزارشی درباره حجاب زنان دربار قاجار
در دوره ناصري، که برخي زنان متجدد بالاي شهر بهجاي #روبند، #نقاب بر چهره ميزدند، به شدت در قسمتهاي پايين شهر، مورد #توهين و #استهزا قرار ميگرفتند؛ زيرا مردم آن را #حجاب کاملي براي صورت زن نميدانستند.
📚مونسالدوله، خاطرات مونسالدوله، نديمه حرمسراي ناصرالدينشاه، ص۱۲۷.
روز جهانی حجاب (به انگلیسی: World Hijab Day) هر ساله در ۱ فوریه (۱۲ بهمن) در ۲۷۶ کشور جهان برگزار میشود. این روز به ابتکار نظمه خان (Nazma Khan)، یک زن مسلمان آمریکایی، و پس از واکنشهای اسلام هراسانۀ پس از رویداد ۱۱ سپتامبر پیشنهاد شد. در «روز جهانی حجاب» زنان غیر مسلمان از ادیان مختلف یک روز را با حجاب گذرانده و تجربه خود از حجاب را بیان میکنند.
زنان غیر مسلمانی که در این پویش شرکت دارند عکس خود را با حجاب در رسانه ها منتشر می کنند.
27.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نگاه پسران کرهای در مورد زنان با حجاب
⭕️ ببینید چقدر عاشق خودشون هستند‼️
👌چقدر اعتماد به نفس دارند‼️
👌من نسبت به اسلام خیلی بیاطلاع بودم‼️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حتما ببینید👆
این قطعه فیلم، نحوه لباس پوشیدن زنان در شمال انگلستان را نشان می دهد
فقط کمی بیش از 100 سال پیش!! (123 سال پیش)
این فیلم که به صورت رنگی درآمده، زنانی کارگر را نشان می دهد که از کارخانه کتان آلفرد باترورث خارج می شوند در نزدیکی شهر منچستر در سال 1901م
چیزی که اعجاب برانگیز است این است که موهای دختران تماما پوشیده است!
پس زنان موهای بلندشان را نشان نمی دهند.
شما زنانی را می بینید که شال ها آنها را به طور کامل پوشانیده!
و شما اصلا مو را نمی بینید و فقط چهره ها را می بینید!
حالا در ارتباط با حجاب و پوشاندن موها توسط زنان خیلی بحث است و ما فراموش کرده ایم
که ما حجاب را در فرهنگ مان به فراموشی سپرده ایم!
اینکه 100 سال پیش شما با موهای بیرون ریخته در خیابان های لنکشایر راه نمی رفتید!
پس حجاب، بخشی از فرهنگ بریتانیایی بوده است!
✍️حجاب سنتی رائج و کهن در همه ملت ها و ادیان بوده است
📌 فرهنگ برهنگی بیماری عصر جدید و ساخته افکار و اذهان بیمار دنیاپرستان ماتریالیست است.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
یوشیدا ماساهارو.mp3
1.6M
✅یوشیدا ماساهارو اولین سفیر ژاپن در ایران، از وضعیت حجاب در عهد قاجار میگوید!
🎙#امید_محمدی_سروش
👓 حجاب کمتر= آزار و اذیت بیشتر
✍خانم جسیکا ولفندیل استاد فلسفه دانشگاه کیس وسترن آمریکا در مقاله ای تحت عنوان لباس تحریک آمیز و مسئولیت جنسی می گوید : مطالعات متعدد نشان داده است زنی که لباس آشکار و باز به تن دارد بیشتر از زن پوشیده مورد حمله و آزار جنسی قرار میگیرد
🔻Over the last twenty years, studies in the United States and elsewhere have found that psychiatrists, judges, jurors...
⬅️در طول بیست سال گذشته، مطالعات در ایالات متحده و جاهای دیگر نشان داده است که روانپزشکان، قضات، هیئت منصفه ودانشجویان کالج بر این باورند که زنی که لباس آشکار به تن دارد بیشتر از زنی که لباس پوشیده و متواضعانه دارد مورد حمله یا آزار جنسی قرار می گیرد
و اگر مورد حمله قرار گیرد، تا حدی مسئول حمله اوست و مهاجم او کمتر مقصر است.
منبع :
https://philarchive.org/rec/WOLPDA-3
#غرب
14.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ زنان و دختران با حجاب چادری یهودی (لِو طاهور Lev Tahor یعنی قلب پاک) در کانادا
آنطونیوس حنانیا ، متفکر مسیحی و استاد جامعه شناسی و روانشناسی که سالهای طولانی عمرش را در اروپا به تحقیق پرداخته است ،در گفتگو با روزنامه الوفاق:
🔺در قرن های گذشته دختران پاک و عفیف مسیحی را فریب دادند و حجاب را به اسم آزادی از سرشان برداشتند. سالها گذشت تا امروز اروپایی ها فهمیدند حجاب محافظ نجابت آنها بود.
💢تاریخ اروپا را بخوانید و از کسانی که کمی سنشان بالاتر است بپرسید که هنوز یادشان می آید. در سالهای دور اگر در اروپا زن یا مردی ناپاک یود انگشت نمای مردم می شد و مردم به دلیل آنکه او فردی بی اخلاق بود او را طرد می کردند، ولی امروز بلایی بر سر کشورهای اروپایی آورده اند که بیمارستان هایشان از فرزندان بدون پدر و مادر پر شده است و این نتیجه سیاست های استعماری صهیونیست هاست.
🔺به برادران و خواهران مسلمانم توصیه می کنم نگذارید لابی پنهان صهیونیستی بلایی که بر سر اروپا آوردند و جامعه ای مریض تربیت کردند بر سر جامعه شما نیز بیاورند. هر چه دنیا بی حیاتر باشد به کام صهیونیست هاست.
👈لباس حجاب، نشانه پاکی همه زنان پاکدامن تاریخ از مریم (س) تا فاطمه (س) است.
🔥چرا در «کن» آره، ایران نه ؟!
#حتما_بخوانید
🔻یکی از مفاهیم بین المللی که برای تبیین پوشش و حجاب برای برخی از جوانان می تواند بسیار مفید باشد مفهوم #Dress_Code است.
🔻مفهوم Dress Code یکی از مفاهیم مشترک بین انسانهاست که معنای #پوششی_رسمی است که در یک محیط اجتماعی بر اساس فرهنگ و یا قوانین نوشته یا نانوشته، استفاده از آن ضروری است.
🔻اما نکته جالب اینجاست که این مفهوم که در جهان امروز کاربرد بسیار زیادی هم دارد به صورت عجیبی توسط غربگرایان سانسور می شود!
🔻کدام مدرسه یا دانشگاه در دنیا وجود دارد که پوشش رسمی یا Dress Code متناسب با فرهنگ خود را نداشته باشد که برخی غربگرایان این انتظار را از محیط های آموزشی ایران که اتفاقا دارای فرهنگ عمیق و ریشه دار است، دارند؟
🔻چطور بعضی از این دوستان وقتی که برای تحصیل به خارج از کشور می روند، تمام ضوابط آنجا در حوزه پوشش را مو به مو اجرا می کنند اما به دانشگاههای ایران که می آیند با بی فرهنگی تمام قوانین ملی پوشش را زیر پا می گذارند و با سر و وضع شدیدا ناهنجار سر کلاس حاضر می شوند؟
🔻جشنواره کن Dress Code مخصوص دارد، چطور برخی هنرمندان ما که در آن شرکت می کنند قوانین پوشش رسمی جشنواره کن را رعایت می کنند ولی به ایران که می آیند شلنگ تخته می اندازند و با خنجر زهرآگین عریانی به جان فرهنگ پاک ملی می افتند؟
🔻لازم نیست انقلابی باشی، حتی لازم نیست مسلمان باشی، همین که انسان باشی، همین که یک وطن پرست باشی هرگز حاضر نخواهی شد با عریانی و عیاشی نسل های فعلی و آتی در مرداب آلوده نابودی غرق کنی.
#حجاب
✍حمیدرضا ابراهیمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 صحنهای نادر از افرادی که برای اولین بار دوربین فلیمبرداری را در سال 1901 در منچستر انگلیس مشاهده میکنند.
📌 به حجاب خانمها دقت کنید! و ببینید چطور بعد ۱۲۰ سال بنیان خانواده در انگلیس از هم پاشیده شده است.
آمریکاییها که یک برنامه عمومی برای فاسد کردن همه دنیا دارند برنامهشان همین است: فحشا را زیاد کنید، دیگر خیالتان از ناحیه مردم راحت باشد.
میگویند مدیر یکی از مجلات به نام «این هفته» گفته است:
«کاری خواهم کرد که تا ده سال دیگر یک دختر ده سال به بالای باکره در تهران پیدا نشود.»
اینها روی برنامه و حساب است.
اسلام که در مسئله عفاف این همه تأکید میکند برای چیست؟
(استاد مطهری، آشناییباقرآن، ج۴، ص۵۴)
✅ایران قوی و اقتصاد بازدارنده
هفت ماه پیش رییسجمهور #چین در بیانیه مشترکی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس تمامیت ارضی کشورمان (در مورد #سه_جزیره_ایرانی) را زیر سوال برد؛این امر تعجب بسیاری را برانگیخت؛ صحبت از بی وفایی چینی ها و به اصطلاح خنجر از پشت زدن شد؛
♦️در روزهای اخیر شاهد اقدام مشابه از سوی #روسیه-هم پیمان دیگرمان در نشست پایانی شورای همکاری خلیج فارس مبنی بر حمایت از ادعای مالکیت امارات بر جزایر سه گانه بودیم.
در قاموس عالم سیاست مادی و سودمحور حاکم بر دنیای کنونی؛دوستی، هم پیمانی و وفای به عهد بین کشورها تا زمانی پا برجاست که سود بالاتری از روابط با کشور یا کشورهای ثالث مطرح نباشد وگرنه واژگان دوستی،هم پیمانی و وفای به عهد بی معنی خواهد بود.
رفتار روسیه به عنوان شاهد دیگری از سیاست ماکیاولی محور جاری در جهان سیاست رخ داد.
اینگونه موضع گیری ها اقتدار حاکمیت در کنش گری ها را با چالش روبه رو می کند.
⁉️چه باید کرد؟
💡 علاوه بر واکنش مرسوم وزارت خارجه و اعتراض محکم به دولت روسیه و درخواست موکد جبران با صدور بیانیه رسمی مبنی بر تایید تعلق سه جزیره به ایران و محترم شمردن تمامیت ارضی کشورمان در کوتاه مدت؛ در بلندمدت «باید قوی شد». همچنان که در عرصه معادلات سیاسی و نظامی منطقه جایگاه برتر را داریم؛ باید در اقتصاد نیز به قدری توانمند و قوی باشیم که سیاست کشورهایی مانند چین و روسیه در منطقه به نفع ما بچرخد.یا حداقل به ضرر ما نچرخد.
وقتی رهبر معظم انقلاب «ایران قوی » و «اقتصاد باز دارنده» را مطرح می کنند یعنی همین. به امید آنکه آن روز هرچه زودتر فرا برسد.
محمدعلی متفکر آزاد
⚡️انتخاب رهبر معظم انقلاب به عنوان قدرتمندترین فرد جهان از دیدگاه نشریه فوربس
🔹آیت الله العظمی سید علی خامنه ای رهبر معنوی، سیاستمدار و رهبر تاثیرگذار در جهان اسلام توسط نشریه فوربز به عنوان قدرتمند ترین فرد جهان در سال ۲۰۲۳ انتخاب شد.
🔸براساس شاخصه های این نشریه معروف، چهره های شاخص این لیست عموما بر اساس میزان نفوذ منابع انسانی، قدرت مدیریت مالی و همچنین میزان نفوذ آنها بر تحولات جهانی رتبهبندی میشوند.
🔹در سال ۲۰۲۰ نام شی جین پینگ ریاست جمهوری خلق چین در صدر این لیست قرار داشت. در چهار سال متوالی ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ پوتین رئیسجمهور روسیه در صدر این لیست بود که رکورددار فوربس تاکنون بوده است.
🔰ورود متقلبان کنکور به دانشگاه
❇️ ‼️محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، دو روز پیش گفته بود با «یک هزار نفری» که درباره آنها شائبه تخلف در آزمون سراسری [رتبههای مشکوک یا شبههدار کنکور ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به دانشگاه به خصوص در رشتههای پرطرفدار تجربی و پزشکی] وجود دارد، نمیتوان برخورد و آنها را از تحصیل منع کرد و استفساریه مجلس «حکم کرد که چون این افراد دانشجو شدند و دیگر داوطلب نیستند و باید سر کلاس درس حاضر شده و ادامه تحصیل دهند».
❗️وزیر علوم در صحبتهای چند روز پیش خود گفته بود که وقتی فردی به عنوان دانشجو در کلاس درس حاضر میشود، احضار و اخراج برای او «آثار اجتماعی و روحی-روانی» دارد.
پ.ن:
اگر به فکر آثار روحی و روانی ۱۰۰۰ متخلف و متقلب در کنکور هستند، صدها هزار داوطلب کنکور، خانوادههاشون و افکار عمومی اگر ضربه روحی و روانی بخورند که در روز روشن حقشون خورده شده مهم نیست! مهم اون کسی هست که تقلب کرده، الآنم در بهترین دانشگاههای کشور دانشجو شده و کاملاً هم مشخصه بعد از پایان درسش ایران میمونه و میره در مناطق محروم به مردم خدمت میکنه! 😏
رئیس کمیسیون اصل نود: وزارت علوم نظر مجلس در مورد متقلبان کنکور را اشتباه متوجه شده
🔹نظر مجلس در استفساریۀ قانون این بوده که از افرادی که نتیجۀ کنکورشان شبههدار است قبل از دانشجوشدن امتحان مجدد گرفته شود یا دانشجوشدنِ این افراد تا تعیینتکلیف وضعیتشان یک ترم معلق شود تا آزمون مجدد بدهند.
🔹اگر متقلبی اکنون در حال تحصیل است وزارت علوم باید پاسخگو باشد که چرا قبل از رفع ابهام، به او اجازۀ دانشجوشدن داده. این کار تخلف است و رسیدگی خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ به گزارش سیانان، ۶۲ هزار اروپایی سال گذشته از گرما مُردن، چون قیمت انرژی در اروپا بالاست و خانهها کولر و پنکه ندارن.
تاریخ تفکر تمدن
✅ به گزارش سیانان، ۶۲ هزار اروپایی سال گذشته از گرما مُردن، چون قیمت انرژی در اروپا بالاست و خانه
ما باید بگیم... انقدر بگیم که بقیه هم که نمیگن بگن...
همیشه همه یه فامیلی در خارج دارند که میاد و میگه همه چی اونجا عالیه... کجا؟ خارج از ایران...
اما متاسفانه واقعیت در اکثر موارد چیز دیگس.
خیلی ها واقعیت های زندگیشون در خارج را به دوست و فامیل و خانوانده نمی گن، چرا؟ چون اگر اون فرد فامیل مشکلی هم داشته باشه، هرگز نمیاد به فامیلاش به خانوادش بگه من چه سختی هایی دارم می کشم. دلایل هم مختلف هست. یا ممکنه نخواد والدینش رو نگران کنه. یا ممکن است که با سرو صدا و بد و بیراه به کشورش رفته باشه و حالا خیلی سخت باشه بگه اینجا هم تعریفی نداره و همه چیز خیلی هم سخت تره... باز هم چرا؟ چون یا فامیل بخاطر پیش فرض های غلط باور نمی کنند. یا میگن تو همیشه همه جا ناراضی هستی، خلاصه توهم توست، یا جمله معروفِ اگر ناراحتی برگرد...
از جمله تجارب آزار دهنده ما به شکل جدی دریافت خدمات در اروپا بوده. هم در فرانسه این تجربه را داریم هم در هلند. این تجربه هم فقط برای ما رخ نداده مثلا برای خود هلندی ها هم صادق هست. و وقتی ازشون می پرسیم چه طور تحمل می کنید، میگن ما دیگه عادت کردیم مگه جای دیگه غیر اینه؟؟
خاطرم هست تابستانی که در فرانسه بودم به قدری هوا گرم شده بود که تنگی نفس گرفته بودم. اما خونه ها کولر آبی یا گازی نداشتند که بتونی روشن کنی و خودت را خنک کنی. روزهای سختی را گذراندیم تا شدت گرما کم شود. زمستان هم که تا جای ممکن دیر سیستم گرمایشی مرکزی را روشن می کردند، چون میگن انرژی گران هست و تا جای ممکن که میشه زنده موند و تحمل کرد، لباس بپوش. اونهایی که تجربه دارند می دونن غالبا همیشه قبل از داستان کرونا همه سرما خورده و دستمال به دست بودند...
خاطرم هست در فرانسه که مردم از شدت گرما و دمی که در خانه ها بود از خانه ها بیرون می زدند و زیر سایه درخت ها می نشستند یا به فروشگاه ها می رفتند یا محیط های کاری که آنجا سیستم خنک کننده دارد.
همان سال خاطرم هست آمار عجیبی از میزان مرگ و میر فرانسوی ها به دلیل شدت گرما دادند... اما باز خبری از خرید کولر و تعبیه آن در خانه ها نبوده. چرا؟ چون گران است. هزینه بردار است...
در هلند هم هر دو سال ما تجربه سنگین گرما را داشتیم. همین چند وقت پیش یخچال های یکی از فروشگاه های زنجیره ای هلند (آلبرت هاین) به دلیل گرما دچار مشکل شد و کلی غذاها فاسد شد و همه را دور ریختند...
حالا این مساله یه طرف، مسئله دیگر هم کنار آن سختی کار را چند چندان کرده. مثلا پارسال بود که دوست هلندی مان گفت دیگر تحملش تمام شده و تصمیم گرفته کولر گازی بخرد. کولر را خریده و برای نصب با شرکت مرتبط تماس گرفته. آن ها هم گفتند وقت ندارند و سال دیگه امکان حضور برای نصب دارند! می دانم که باور نمی کنید...
ظرفشویی منزل ما خراب شد و بیش از چند ماه که نزدیک به یکسال شد زمان برد تا فردی برای تعمیرش مراجعه کند. کاری که وقتی آمد کمتر از ده دقیقه زمان برد...
سقف منزل ما نم داده و پوسته های رنگ در حال ریزش هست هرچه تماس و ایمیل و پیگیری انجام دادیم که بیایند و این مشکل را حل کنند در پاسخ گفته اند که منتظر باشیم تا برای ما وقت تعیین کنند... یعنی هنوز وقت هم نداده اند که مثلا چند ماه دیگه میان! دست ما به صاحبخانه هم نمی رسد! چون صاحبخانه ها منازل خود را به دست شرکت ها می سپارند و مستاجرها با این شرکت ها مرتبط هستند که همه چیز از طریق ایمیل و ربات انجام می شود.
ایران که بودم پکیج گازی خراب شد. زمستان بود. با شماره روی پکیج تماس گرفتم که میشه لطفا امشب بیایید؟ واقعا منزل سرد است و سیستم گرمایشی دیگری جز شوفاژ نداریم. آقایی که مستقیم پاسخ داد بسیار صدای خسته ای داشت. آخرین منزلی هم که رفته بود فاصله زیادی با ما داشت. باز طاقت نیاورد. تماس گرفت و گفت میام... اما کمی دیر شاید ۱۱ شب برسم. آمد. کار را به نحو احسن انجام داد. فرزندش زنگ زد که بابا کجایی. گفت کار یه بنده خدا زمین مونده بود. الان میام بابا جان...
حالا در غرب، خواهش می کنم، تقاضا می کنم، شرایطم را درک کنید... اصلا معنی ندارد... حتی دیگر انسان با انسان هم صحبت نمی کند. همه چیز با ایمیلی و ثبت اینترنتی و ربات و ماشین انجام می شود. نظم قشنگی است؟ نظمی که تحت مدیریت آن انسان ها میمیرند، رنج می کشند و با سختی زندگی را پیش می برند اما طبق یک نظم دقیق و شیک این اتفاق می افتد... هیچ جای اعتراض و اصرار هم وجود ندارد. چون همه چیز دست سیستم است... سیستم تعیین وقت می کند. سیستم فردی که قرار است بیاید تعیین می کند. سیستم اگر آن فرد به هر دلیل نتواند بیاید مجدد ایمیل می زند که قرار لغو و به قرار بعدی منتقل شد. سیستم که انسان نیست که بتوانی با او صحبت یا بحث کنی. این یعنی اینکه هیچ کس چاره ای جز صبر اجباری ندارد...
✍🏻 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
💢بررسی تاریخچه قمه زنی
قبل از صفویه، چیزی به نام قمه زنی در مذهب تشیع وجود نداشت.
در مورد منشأ اصلی و اولی قمه زنی، اقوال مختلفی وجود دارد؛ اما آنچه که بیشتر از همه مستند و قابل اثبات است، این است که تیغ زنی و قمه زنی رسومی عاریتی اند که از جانب ترک های آذربایجان به فارس ها و اعراب منتقل شده اند.
ابراهیم الحیدری، جامعه شناس، محقق و نویسنده ی عراقی الاصل کتاب تراژدی کربلا نیز براین عقیده است که مراسم هایی از قبیل قمه زنی، قبل از قرن نوزدهم در عراق مرسوم نبوده و به تدریج از اواخر این قرن در آن کشور رواج یافته است. بنابراین مراسم قمه زنی و … از خارج عراق به آن کشور وارد شده و ریشه ی عربی ندارد.
عرب های عراق تا آغاز قرن بیستم در این گونه مراسم ها شرکت نمی کردند؛ این اعمال در ابتدا در میان ترک های عراق، فرق #صوفیه وکردهای غرب ایران مرسوم بود.
گزارشی از مقامات بریتانیایی درباره مراسم عاشورای 1919م. در نجف نیز حاکی است که گروهی صد نفره از شیعیان ترک در آن سال به قمه زنی پرداخته بودند.
✅ ورود قمه زنی به ایران در زمان صفویان و جریان فداییان
پیتر دلاواله، سیاح ایتالیایی، از عزاداری شیعیان در اصفهان عصر صفوی سال 1037 قمری چنین گزارش می دهد:
تشریفات و مراسم عزاداری عاشورا به این قرار است که همه غمگین و مغموم به نظر می رسند و لباس عزاداری به رنگ سیاه – یعنی رنگی که در مواقع دیگر هیچ وقت مورد استعمال قرار نمی گیرد- بر تن می کنند. هیچ کس سر و ریش خود را نمی تراشد و به حمام نمی رود. به علاوه نه تنها از ارتکاب هر گناه پرهیز می کنند، بلکه خود را از هرگونه تفریح و خوشی محروم می سازد.
جمعی در میدان ها و کوچه های مختلف و جلوی خانه های مردم، برهنه و عریان در حالی که فقط با پارچه ی سیاه یا کیسه ی تیره رنگی ستر عورت کرده و سر تا پای خود را با ماده ای سیاه و براق … رنگ زده اند، حرکت می کنند… به همراه این افراد، عده ای برهنه نیز راه می روند که تمام بدن خود را به رنگ قرمز در آورده اند؛ تا نشانی از خون هایی که به زمین ریخته و اعمال زشتی که در آن روز [عاشورا] نسبت به حسین انجام گرفته است، باشد. همه با هم، آهنگ های غم انگیز در وصف حسین و مصائب وارد بر او می خوانند و دو قطعه چوب یا استخوانی را که در دست دارند، به هم می کوبند و از آن صدای حزن انگیزی به وجود می آورند و به علاوه حرکتی به سر و تن خود می دهند که علامتی از اندوه بی پایان آن ها است و بیشتر به رقص شباهت دارد …
📚عبدالله مستوفی، شرح زندگانی من با تاریخ اجتماعی و اداری ایران
جلد3
ابراهیم الحیدری، تراژدی کربلا، ترجمه ی علی معموری، ص 475.
سفرنامه پیتردلاواله، ترجمه شجاع الدین شفا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینجا اسپانیا است؛ اندلس اسلامی که روزگاری حکومت اسلامی داشت ولی الان به اینجا رسیده است، آنها هم از دوتا تارمو شروع کردند و با انفعال خودشان به اینجا رسیدند. آزموده را آزمودن خطاست و مسیر آزادی پوشش در غرب به اینجا ختم شده است.
دگر باشان جنسی در مادرید با کفش های پاشنه بلند زنانه به مسابقه پرداختند و لخت دوچرخه سواری میکنند.
نسخه پیچان شعار #زن_زندگی_آزادی به دنبال برپایی چنین تفریحاتی در ایران هستند . فعلی که فارغ از هر دین و مذهب و حاکمیت سیاسی هیچ جایگاهی در فرهنگ چند هزار ساله ملت ایران ندارد.