لینک ورود به آزمون نهایی مسابقه تفسیر سوره انسان 👇👇👇👇
https://b2n.ir/ensa
#هر_روز_با_قرآن_کریم
بسم الله الرحمن الرحیم
دو واژه (رحمان) و (رحیم) دارای دو معنای مختلف است. رحمان بر وزن فعلان و برای مبالغه است و وزن فعلان بر فراوانی و سرشار بودن دلالت دارد. پس رحمان مبداء سرشار از رحمت است که همه ممکنات را فرا گرفته و این رحمت فراگیر، که شامل حال عموم موجودات و انسان های مومن و کافر می شود، اما رحیم بر وزن فعیل صفت مشبهه است که بر ثبات و بقا دلالت دارد به ویژه بندگان مطیع و صالح و فرمانبردار است:
«وَکانَ بِالمُؤمِنِینَ رَحِیما». پس خدای رحمان، یعنی خداوند کثیرالرحمه ، و رحیم یعنی خداوند دائم الرحمه است و این رحمت در عالمی اضافه می گردد که فناپذیر است و آن، عالم آخرت است.
کسب مطالب بیشتر در این موضوع با رجوع به کتاب تدبر در معارف قرآن کریم
#معارف_قرآن_کریم
#هر_روز_با_قرآن_کریم
🆔 @twonoor
حکمت ۱
💠 روش برخورد با فتنه ها
قال علیه السلام: کن فی الفتنه کابن اللبون؛ لا ظهر فیرکب، ولا ضرع فیحلب
ترجمه : امام علی علیه السلام فرمودند: در زمان فتنه و تباهکاری مانند بچه شتر نر دو ساله باش که نه پشت توانایی دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند.
🔶 باید در شرایط و موقعیت ویژه که حقایق مبهم است مواظب باشیم تا در گرداب فتنه گرفتار نشویم و به نفع فتنهگران اقدام نکنیم امام علیه السلام می فرمایند در این گونه موارد همچون بچه شتر نر دو ساله باش که نه به کسی سواری میدهد،چون قدرت و توانایی آن را ندارد و نه پستانی دارد که از شیرش استفاده کنند، در واقع امام علیه السلام، پیروان خود را به هوشیاری و زیرکی فرا خوانده وبه همکاری نکردن با فتنه گران امر فرموده تا بدین وسیله، فتنه تضعیف شود و از بین برود.
📌گزیده ای از کتاب برگزیده راه روشن
#هر_روز_با_نهج_البلاغه
🆔 @twonoor
الحمدلله رب العالمین
حمد و مدح نظیر یکدیگر به معنی سپاس و ستایش در برابر هر کار نیک است،خواه در برابر نعمت باشد یا غیر نعمت،ولی شکر مخصوص سپاس در برابر نعمت است.
حمد تنها، ستایش با زبان است، ولی شکر سپاس با قلب و زبان و دیگر اعضاست. از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده است که فرمودند: الحمد راس الشکر
اساس شکر حمد است. معنای این سخن این است که یادآوری نعمت با زبان، دلالتش بر جایگاه و اهمیت نعمت، از ستایش با قلب و دیگر اعضا روشنتر است.
الحمدلله یعنی همه حمد ها و ستایش ها برای خداست و به تعبیر امام خمینی رحمت الله، هرچه ستایش شود، ستایش اوست و این جلوه خداست که همه ثناها را به خودش جذب میکند و هیچ ثنایی به غیر او واقع نمی شود؛ چون هرچه هست از اوست و بشر بر اثر حب به نفس و خود پرستی دچار غرور بیجا می شود و به خودستایی می پردازد.
برای کسب مطالب بیشتر در این موضوع به کتاب تدبر در معارف قرآن کریم مراجعه نمایید.
#هر_روز_با_قرآن_کریم
🆔 @twonoor
#جمعه_های_انتظار
میرسد روزی به پایان نوبت بحران او
میشود آخر نمایان طلعت رخشان او
میرسد روزی به دوران فصل زیبای ظهور
میرود ایام غیبت می رسد دوران او
🆔 @twonoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #كليپ_تصویری
🎙🌸حضرت استادآيت الله مشکینی (ره)
🔵 موضوع: جبران گناهان
🆔 @twonoor
هر روز با قرآن کریم
(مالک یوم الدین)
واژه ملک به معنای پادشاه و فرمانروا آمده و مالک کسی است که توانایی تصرف در دارایی خویش را دارد و کسی نمی تواند از تصرفات شایسته و بایسته او جلوگیری کنند.
دین در زبان عربی معانی مختلفی دارد مانند شریعت، انتقام، جزا، اطاعت، سیاست و خضوع، ولی در آیه مورد بحث دین به معنای جزا است، و یوم الدین یعنی روز قیامت که روز جزا دادن به نیکوکاران و بدکاران است. روشن است که در این جا منظور از یوم بخشی از زمان است نه روز در برابر شب.
علامه طباطبایی مینویسد مالک به معنی صاحب مال و حکومت است و در آیه شریفه مالک یوم الدین به معنی صاحب حکومت است زیرا مناسب بایوم حکومت و تصرف است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این موضوع به کتاب تدبر در معارف قرآن کریم مراجعه نمایید.
🆔 @twonoor