سخنان نسنجیده پزشکیان: ما حاضریم تمام سلاحامون رو زمین بذاریم به شرط اینکه اسرائیل هم زمین بذاره
الان ارتش سوریه سلاحاش رو زمین گذاشت و بلافاصله آمریکا و اسرائیل تمامی زیر ساختای مهم این کشور رو با موشک نابود کردن و در حال غصب خاکش هستن
روزنامه نگار انگلیسی
منطقه خاورمیانه در حال رویش جدیدی است ،در چند روز گذشته اتفاقات سوریه قابل تامل است اما تنها کسی که سکوت کرده واز نزدیک شاهد میدان است رهبر ایران است دلیل این سکوت فقط یک چیز میتواند باشد ایشان همیشه مدبرانه حرف اخر را خواهد زد
ده_نکته پیرامون بیانات امروز رهبری
در خصوص بیانات بسیار مهم امروز مقام معظم رهبری چند نکته حائز اهمیت به نظر میرسد:
1_آقا بسیار صریح و صادقانه با مردم و جهان اسلام صحبت کردند. در کمال صداقت و انصاف و بسیار عمیق شرایط سوریه و منطقه را تحلیل کردند.
2_آقا نامی از تروریستهای تحریرالشام نبردند و فقط به داعش اشاره کردند. یعنی اینها همان داعشیهای تروریست مزدور هستند. به علاوه تلویحا اشاره کردند داعشی که بسیار بسیار بزرگتر از این گروهکها بود، برچیده و نابود شدند و سرنوشت داعش نیز در انتظار این گروهکهای تروریستی است.
3_آقا به این شبهه وابهام مهم که ایران هیچ تلاشی برای حفظ بشار اسد نکرد، پاسخ دادند. از اطلاع دادن چندباره و چند ماه قبل توسط دستگاههای اطلاعاتی تا تلاش برای اعزام نیرو. بهعلاوه به نحوه کمکهای مستشاری سابق را توضیح دادند.
4_آقا بجای ورود یا تشدید گسلهای مذهبی، یا گسلهای قومیتی پان ترکیسم و پان عربیسم و غیره، جهان اسلام را یکپارچه در مقابل جهان استکبار تعریف کردند. درواقع صحنه نبرد و درگیری واقعی را جبهه یکپارچه جهان اسلام در مقابل استکبار جهانی ترسیم کردند و همگان را به فعالیت در این جبهه دعوت کردند. عملاً تروریستها و حامیانشان را خلع سلاح کردند.
5_آقا برخلاف القائات دشمنان و یا تحلیلهای نادرست خودیها، اطمینانبخشی کردند که مقاومت نهتنها ضعیفتر نخواهد شد بلکه قویتر و گستردهتر از گذشته ادامه خواهد یافت. بدین معنی که مقاومت اساساً فردمحور یا دولتمحور نیست بلکه یک مکتب و تفکر مبارزه با ظلم و استکبارست لذا با رفتن اشخاص تضعیف یا نابود نمیشود.
6_آقا برخلاف همه تحلیلهای ناامید کننده، افقهای روشن مقاومت را ترسیم کرده و وعده پیروزی دادند. تحلیل بینشی آن بسیار دقیق بود.
7_آقا وعده آزادی سوریه بدست جوانان سوری را دادند. این تحلیل علاوه بر وعده آزادی، دارای مرزبندی است. مرزبندی واقعیت جوانان سوری با مزدوران تروریست کف خیابان.
8_آقا چهار انذار مهم دادند: عدم غفلت از دشمن، پرهیز از کوچک انگاری دشمن، غرور در پیروزیها و نهایتا انفعال در شکستهای ظاهری.
9_آقا به یکی از مولفههای فروپاشی حکومت سوریه اشاره کردند که کمتر به آن دقت شده بود؛ صرف نظر کردن مسئولان نظامی سوریه از دفاع مردمی [بسیج] و گروههای مردمی سوری که در مقابل داعش جنگیدند و یکی از پایههای موفقیت سوریه در برهه بحران قبلی بودند.
10_آقا در عین اینکه به برخی از نقطههای ضعف جدی حکومت سوریه اشاره کردند اما مانند گذشته و با جزئیات جدید سابقه کمک حکومت سوریه به ایران در زمان جنگ تحمیلی را ذکر کردند. در حقیقت تبیین فرمودند روابط ما و سوریه متقابل و مبتنی بر منافع ملی دوطرف بوده است.
11_آقا در ترسیم و تبیین حوادث سوریه، به نکته خیلی مهم و راهبردی اشاره کردند و آن تاکید ایشان بر ماهیت جبهه مقاومت بود. بعد معنوی و فکری (در مقابل سخت افزاری )، بعد مردمی (در مقابل حاکمیتی و یا فرقهای) بعد عقلانیت (برای کنش و عدم کنش برای حضور و عدم حضور دلیل داریم) مورد تاکید ایشان قرار گرفت.
سالروز شهادت سومین شهید محراب حضرت آیتالله سیدعبدالحسین دستغیب
پیام امام خمینی بهمناسبت شهادت شهید دستغیب:
«امروز روز جمعه و نماز و عبادت، دست جنایتکار آمریکائیان، یک شخص ارزشمند که مربی بزرگ و عالمی عامل که گناهش فقط تعهد به اسلام بود، از دست ملت ایران و اهالی محترم فارس گرفت و حوزههای علمیه و اهالی ایران را به سوگ نشاند.»
شهید_دستغیب
هشدارهای قابل تامل و بیسابقه رئیس دستگاه قضایی نسبت به ایجاد فتنه
محسنی اژهای: امکان دارد در روزهای پیشرو شیطنتها بیشتر شود. ممکن است بدخواهان در کشور ما بخواهند با دروغ و عملیات روانی که به جامعه پمپاژ میکنند به دنبال اقداماتی در کشور باشند.
همه همکاران، قضات، دادستانها و دادستان کل کشور با هماهنگی با سایر مسئولین در سازمانهای اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی مسائل را به روز و به لحظه رصد کنند و در صورت لزوم اقدام متناسب انجام شود
مرکز دیده بان حقوق بشر سازمان ملل متحد:
نزدیک به 600 شخصیت سوری توسط تروریست های ناشناخته (وابسته به موساد) و دست اندرکاران آنها ترور شدند.
دانشمندان، مهندسان، مدیران برنامه های استراتژیک نظامی و غیرنظامی، خلبانان و مربیان همگی درحال کشته شدن و ترور هستند. فقط بیش از 5 دانشمند فیزیک و نجوم که رتبه های جهانی داشتند ترور شدند
۲۱ آذرماه سال ۱۳۲۵ ، یک روز بسیار مهم و تاثیرگذار در تاریخ معاصر ایران به شمار می رود.
در این روز ارتش ایران پس از برتری بر فرقه جدایی طلب دموکرات به رهبری پیشه وری ، وارد تبریز شد ، و آذربایجان را به خاک وطن بازگردانید.
اگرچه حکومت سابق از این روز همواره بهره برداری می نمود، اما این نکته را نباید فراموش کرد که از شهریور ۱۳۲۰ تا ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ ، محمدرضا پهلوی یک پادشاه مشروطه بود و قدرت اندکی در عرصه سیاسی داشت و مجالس و نخست وزیران آن دوره را باید تاثیرگذارترین متغیرها در شکل دهی تحولات دانست.
ریشه بحران به شکل گیری فرقه دموکرات آذربایجان در تیرماه ماه سال ۱۳۲۴ بازمی گشت؛ پانزدهم تیر سال ۱۳۲۴ ، فرمان حزب کمونیست شوروی، برای "اقدام به تشکیل یک حرکت تجزیه طلبانه در آذربایجان و دیگر استانهای ایران شمالی" ابلاغ و به امضای رهبر وقت آن رسید.
در پی این فرمان، میرجعفر باقروف رئیس جمهور آذربایجان شوروی با پیشه وری دیدار کرده و مقدمات شکل گیری فرقه دموکرات را فراهم نمود .
نکته جالب اینجاست که جعفر پیشه وری از جمله ایرانیان وطن پرستی بود که با نشریه "آذربایجان جزء لاینفک ایران" همکاری جدی داشت و اکثرا به زبان پارسی مطلب می نوشت؛ اما پس از حوادثی چون رد اعتبارنامه اش در مجلس چهاردهم توسط هواداران سید ضیاءالدین طباطبایی و برخی توده ای ها ، وی که فردی به شدت قدرت طلب ، توانمند و البته باهوش بود تحت تاثیر باقروف قرار گرفت و رهبری فرقه جدایی طلب دموکرات را پذیرفت و در شهریور ۱۳۲۴ این دولت وابسته به همسایه شمالی رسما آغاز به کار کرد .
البته از جمله علل دیگر گرایش پیشه وری به روسها را می توان اعتقاد قلبی به آرمان کمونیسم و شخص استالین دانست و اینگونه بود که او کورکورانه دستورات کرملین را اجرا می کرد .
در آبان ۱۳۲۴ ، شبه نظامیان فرقه دموکرات به فرماندهی غلام یحیی دانشیان با حمایت ارتش شوروی (که بعد از اشغال شمال ایران در شهریور۲۰ هنوز نیروهایش را خارج نکرده بود ) در سراسر مناطق آذربایجان پراکنده شدند و پادگان های ارتش و مراکز حکومتی را به تصرف درآوردند و تا زنجان پیش رفتند .
مردم آذربایجان اما با فرقه پیشه وری همراهی نداشتند که ۲ دلیل عمده داشت ؛ اول علاقه آنان به ایران و هویت ایرانی خود و دوم گرایشات شدید مذهبی و شیعی و داشتن این اعتقاد که کمونیست ها کافرند و همکاری با آنان حرام.
محمدرضا پهلوی که در تنگنا قرار گرفته بود و می دانست نمی تواند بحران را مدیریت کند ، در بهمن ماه ۱۳۲۴ دولت را به مخالف دیرینه اش احمد قوام السلطنه سپرد و او نیز سعی در حل مسئله آذربایجان از طریق کیاست و اقدامات دیپلماتیک نمود .
نخست وزیر جدید در اولین فرصت در یک اقدام تاکتیکی برخی وزارت خانه ها را به افراد توده ای سپرد تا اعتماد مسکو را جلب کند و پس از آن به دیدار استالین رفت.
قوام در دیدار با رهبر شوروی وعده امتیاز نفت شمال را در برابر خروج نیروهای ارتش سرخ از خاک ایران مطرح ساخت که البته استالین به طورجدی با آن موافقت نکرد اما پس از فشارهای آمریکا ، سادچیکف سفیر شوروی در فروردین ماه ۱۳۲۵ ، قراردادی را با قوام السلطنه امضا کرد و پذیرفت نیروهای کشور متبوعش در قبال امتیاز مهم نفت شمال از مناطق آذربایجان و کردستان خارج شوند.
نیروهای شوروی با وعده آغاز به کار مجلس پانزدهم و تصویب امتیاز نفت شمال توسط طرفداران قوام ، چندی بعد از خاک ایران خارج شدند و ارتش نیز در اول آذرماه همان سال حمله به نقاط اشغالی و مراکز فرقه دموکرات را آغاز کرد .
در اوایل کار ، فدائیان و مسلحین تحت فرمان غلام یحیی دانشیان به سختی مقاومت کردند اما جنگ اصلی در ۱۸ آذرماه در قافلانکوه اتفاق افتاد .
پس از یک روز درگیری شدید ، ارتش ایران فاتحانه این نبرد را به سود خود خاتمه داد و در نتیجه کمر نیروهای نظامی تجزیه طلب شکسته شد و در ۱۹ آذرماه پیشه وری و حامیانش دانستند که کار آنان تمام شده است.
در نتیجه به همراه ۳۰ هزار نفر از طرفداران فرقه به باکو و دولت باقروف پناه بردند .
ارتش ایران در ۲۱ آذرماه با اقتدار و استقبال دهها هزار نفر از مردم مذهبی و وطن پرست تبریز وارد این شهر شد و رسما آذربایجان به خاک ایران بازگشت.
عاقبت کار پیشه وری اما تلخ بود زیرا وی در سانحه ای رانندگی که توسط میرجعفر باقروف طراحی گردیده بود ، مجروح و در بیمارستان کشته شد.
اما چرخ روزگار به ضرر باقروف طراح تجزیه آذربایجان از ایران نیز چرخید و پس از مرگ استالین و روی کار آمدن خروشچف ، او نیز به دلیل جنایاتش و دخالت در قتل ۷۰ هزار نفر ، اعدام شد .
نمودار درختی بیانات رهبر انقلاب.pdf
1.43M
✏️ #نقشه_راه | نمودار درختی بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف مردم درباره تحولات منطقه. ۱۴۰۳/۹/۲۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
اولین نکته جالبی که رهبری عزیز بیان فرمودند، و تقریبا هیچ رسانه ای اشاره مستقیم نداشتند:
فرمودند: من " تحلیل " نمی کنم
من می خواهم "تبیین" و " ترسیم " کنم وقایع اخیر را
تبیین: یعنی بیان نکات و حقایقی که از دیده ها پنهان مانده یا کسانی بعمد پنهان نموده اند؛
ترسیم: نشان دادن و اشاره کردن بصورت مستقیم و ایجاد تصور درست در مورد یک موضوع،،،در ذهن
دبیرکل سازمان ملل: از انتقال قدرت در سوریه حمایت میکنیم
گوترش: سازمان ملل به انتقال آرام قدرت در سوریه از طریق یک فرآیند سیاسی جامع و رعایت حقوق اقلیتها، کاملا متعهد است.
ما شاهد تغییر شکل خاورمیانه با تغییرات توازن قوا بین بازیگران اصلی منطقه هستیم.