مرکز دیده بان حقوق بشر سازمان ملل متحد:
نزدیک به 600 شخصیت سوری توسط تروریست های ناشناخته (وابسته به موساد) و دست اندرکاران آنها ترور شدند.
دانشمندان، مهندسان، مدیران برنامه های استراتژیک نظامی و غیرنظامی، خلبانان و مربیان همگی درحال کشته شدن و ترور هستند. فقط بیش از 5 دانشمند فیزیک و نجوم که رتبه های جهانی داشتند ترور شدند
۲۱ آذرماه سال ۱۳۲۵ ، یک روز بسیار مهم و تاثیرگذار در تاریخ معاصر ایران به شمار می رود.
در این روز ارتش ایران پس از برتری بر فرقه جدایی طلب دموکرات به رهبری پیشه وری ، وارد تبریز شد ، و آذربایجان را به خاک وطن بازگردانید.
اگرچه حکومت سابق از این روز همواره بهره برداری می نمود، اما این نکته را نباید فراموش کرد که از شهریور ۱۳۲۰ تا ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ ، محمدرضا پهلوی یک پادشاه مشروطه بود و قدرت اندکی در عرصه سیاسی داشت و مجالس و نخست وزیران آن دوره را باید تاثیرگذارترین متغیرها در شکل دهی تحولات دانست.
ریشه بحران به شکل گیری فرقه دموکرات آذربایجان در تیرماه ماه سال ۱۳۲۴ بازمی گشت؛ پانزدهم تیر سال ۱۳۲۴ ، فرمان حزب کمونیست شوروی، برای "اقدام به تشکیل یک حرکت تجزیه طلبانه در آذربایجان و دیگر استانهای ایران شمالی" ابلاغ و به امضای رهبر وقت آن رسید.
در پی این فرمان، میرجعفر باقروف رئیس جمهور آذربایجان شوروی با پیشه وری دیدار کرده و مقدمات شکل گیری فرقه دموکرات را فراهم نمود .
نکته جالب اینجاست که جعفر پیشه وری از جمله ایرانیان وطن پرستی بود که با نشریه "آذربایجان جزء لاینفک ایران" همکاری جدی داشت و اکثرا به زبان پارسی مطلب می نوشت؛ اما پس از حوادثی چون رد اعتبارنامه اش در مجلس چهاردهم توسط هواداران سید ضیاءالدین طباطبایی و برخی توده ای ها ، وی که فردی به شدت قدرت طلب ، توانمند و البته باهوش بود تحت تاثیر باقروف قرار گرفت و رهبری فرقه جدایی طلب دموکرات را پذیرفت و در شهریور ۱۳۲۴ این دولت وابسته به همسایه شمالی رسما آغاز به کار کرد .
البته از جمله علل دیگر گرایش پیشه وری به روسها را می توان اعتقاد قلبی به آرمان کمونیسم و شخص استالین دانست و اینگونه بود که او کورکورانه دستورات کرملین را اجرا می کرد .
در آبان ۱۳۲۴ ، شبه نظامیان فرقه دموکرات به فرماندهی غلام یحیی دانشیان با حمایت ارتش شوروی (که بعد از اشغال شمال ایران در شهریور۲۰ هنوز نیروهایش را خارج نکرده بود ) در سراسر مناطق آذربایجان پراکنده شدند و پادگان های ارتش و مراکز حکومتی را به تصرف درآوردند و تا زنجان پیش رفتند .
مردم آذربایجان اما با فرقه پیشه وری همراهی نداشتند که ۲ دلیل عمده داشت ؛ اول علاقه آنان به ایران و هویت ایرانی خود و دوم گرایشات شدید مذهبی و شیعی و داشتن این اعتقاد که کمونیست ها کافرند و همکاری با آنان حرام.
محمدرضا پهلوی که در تنگنا قرار گرفته بود و می دانست نمی تواند بحران را مدیریت کند ، در بهمن ماه ۱۳۲۴ دولت را به مخالف دیرینه اش احمد قوام السلطنه سپرد و او نیز سعی در حل مسئله آذربایجان از طریق کیاست و اقدامات دیپلماتیک نمود .
نخست وزیر جدید در اولین فرصت در یک اقدام تاکتیکی برخی وزارت خانه ها را به افراد توده ای سپرد تا اعتماد مسکو را جلب کند و پس از آن به دیدار استالین رفت.
قوام در دیدار با رهبر شوروی وعده امتیاز نفت شمال را در برابر خروج نیروهای ارتش سرخ از خاک ایران مطرح ساخت که البته استالین به طورجدی با آن موافقت نکرد اما پس از فشارهای آمریکا ، سادچیکف سفیر شوروی در فروردین ماه ۱۳۲۵ ، قراردادی را با قوام السلطنه امضا کرد و پذیرفت نیروهای کشور متبوعش در قبال امتیاز مهم نفت شمال از مناطق آذربایجان و کردستان خارج شوند.
نیروهای شوروی با وعده آغاز به کار مجلس پانزدهم و تصویب امتیاز نفت شمال توسط طرفداران قوام ، چندی بعد از خاک ایران خارج شدند و ارتش نیز در اول آذرماه همان سال حمله به نقاط اشغالی و مراکز فرقه دموکرات را آغاز کرد .
در اوایل کار ، فدائیان و مسلحین تحت فرمان غلام یحیی دانشیان به سختی مقاومت کردند اما جنگ اصلی در ۱۸ آذرماه در قافلانکوه اتفاق افتاد .
پس از یک روز درگیری شدید ، ارتش ایران فاتحانه این نبرد را به سود خود خاتمه داد و در نتیجه کمر نیروهای نظامی تجزیه طلب شکسته شد و در ۱۹ آذرماه پیشه وری و حامیانش دانستند که کار آنان تمام شده است.
در نتیجه به همراه ۳۰ هزار نفر از طرفداران فرقه به باکو و دولت باقروف پناه بردند .
ارتش ایران در ۲۱ آذرماه با اقتدار و استقبال دهها هزار نفر از مردم مذهبی و وطن پرست تبریز وارد این شهر شد و رسما آذربایجان به خاک ایران بازگشت.
عاقبت کار پیشه وری اما تلخ بود زیرا وی در سانحه ای رانندگی که توسط میرجعفر باقروف طراحی گردیده بود ، مجروح و در بیمارستان کشته شد.
اما چرخ روزگار به ضرر باقروف طراح تجزیه آذربایجان از ایران نیز چرخید و پس از مرگ استالین و روی کار آمدن خروشچف ، او نیز به دلیل جنایاتش و دخالت در قتل ۷۰ هزار نفر ، اعدام شد .
نمودار درختی بیانات رهبر انقلاب.pdf
1.43M
✏️ #نقشه_راه | نمودار درختی بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف مردم درباره تحولات منطقه. ۱۴۰۳/۹/۲۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
اولین نکته جالبی که رهبری عزیز بیان فرمودند، و تقریبا هیچ رسانه ای اشاره مستقیم نداشتند:
فرمودند: من " تحلیل " نمی کنم
من می خواهم "تبیین" و " ترسیم " کنم وقایع اخیر را
تبیین: یعنی بیان نکات و حقایقی که از دیده ها پنهان مانده یا کسانی بعمد پنهان نموده اند؛
ترسیم: نشان دادن و اشاره کردن بصورت مستقیم و ایجاد تصور درست در مورد یک موضوع،،،در ذهن
دبیرکل سازمان ملل: از انتقال قدرت در سوریه حمایت میکنیم
گوترش: سازمان ملل به انتقال آرام قدرت در سوریه از طریق یک فرآیند سیاسی جامع و رعایت حقوق اقلیتها، کاملا متعهد است.
ما شاهد تغییر شکل خاورمیانه با تغییرات توازن قوا بین بازیگران اصلی منطقه هستیم.
روایت دکتر مرندی
از عوامل مهم سقوط سریع سوریه
سید محمد مرندی تحلیلگر سیاسی:
دولت سوریه خواستار نزدیکی به کشورهای عربی شد از جمله عربستان سعودی و امارات، سوریها به همین خاطر از ایران فاصله گرفتند.
پس از اینکه دهها هزار جنگجوی خارجی توسط اردوغان و آژانسهای اطلاعاتی غربی و با کمک حکام مستبد کشورهای خلیج فارس وارد سوریه شدند، ایرانیها آماده بودند اما ایران بدون حمایت رئیس جمهور و دولت سوریه نمیتوانست به آنجا برود و به تنهایی بجنگد.
یک ژنرال در ارتش سوریه ماهانه ۴۰ دلار درآمد داشت تروریستهای القاعده تا ۲ هزار دلار در ماه درآمد داشتند، بنابراین وقتی اقتصاد آنها خالی شد، ارتش ضعیف شد و قادر به دفاع از خود نبود.
نترسید و نترسیم و نترسانیم
بهترین پایه تحلیل برای این روزها همان بشارت ماندگار سردار دلها حاج قاسم سلیمانی عزیز است که:
«من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحران ها وجود دارد، در خود فرصت ها نیست. اما شرط آن این است که: نترسید و نترسیم و نترسانیم.»
و چه زیبا فرمود امام راحل عظیم الشان ما:
«چه کوته نظرند آنهایی که خیال میکنند چون ما در جبهه به آرمان نهایی نرسیدهایم، پس شهادت و رشادت و ایثار و از خودگذشتگی و صلابت بیفایده است،
ما در جنگ برای یک لحظه هم نادم و پشیمان از عملکرد خود نیستیم.
راستی مگر فراموش کردهایم که ما برای ادای تکلیف جنگیدهایم و نتیجه فرع آن بوده است.
ملت ما تا آن روز که احساس کرد که توان و تکلیف جنگ دارد به وظیفه خود عمل نمود. و خوشا به حال آنان که تا لحظه آخر هم تردید ننمودند.»
نماینده ایران در سازمان ملل:
هرگونه تجاوز و تهاجم رژیم صهیونیستی به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را به شدت محکوم می کنیم.
حقیقتا آخرش نفهمیدم این محکوم کردن و اظهار نگرانی کردن در سازمان ملل یعنی چی؟
بعدش چی میشه...؟
شما حزبالله لبنان را نگاه کنید، ببینید، حماس را ببینید، جهاد را ببینید، نیروهای مبارز فلسطینی را ببینید؛ اینهمه روی اینها فشار آمد. مصیبتی که بر حزبالله وارد شد، شوخی بود؟ حزبالله کسی مثل سیّدحسن نصرالله را از دست داد؛ این چیز کمی بود؟ حملات حزبالله، قدرت حزبالله، مشت محکم حزبالله بعد از این، بیشتر از قبل شد؛ این را دشمن هم فهمید و قبول کرد. آنها خیال کردند حالا که ضربه زدند، میتوانند وارد سرزمین لبنان بشوند، حزبالله را عقب بزنند مثلاً تا نهر لیتانی، و جلو بیایند؛ نتوانستند بیایند. حزبالله با کمال قدرت ایستاد؛ کاری کرد که خود آنها آمدند گفتند: آتشبس! مقاومت این است| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
مشاور سابق پنتاگون و افسر عملیاتی سابق سیا:
مردمی که سقوط اسد را جشن می گیرند باید هوشیار باشند. آن سوریهای که می دانیم از بین رفته است. بایدن اشتباه می کند که اکنون قول حمایت می دهد. این خلاء توسط تروریست ها و جنگجویان با برنامه های بیش از کمی نگران کننده، در حال پر شدن است. نقش هایی که قطر و ترکیه بازی می کنند هم بسیار نگران کننده است.