واکنش وزارت خارجه ارمنستان به اظهارات نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در باره سخنان علیف:
وزارت امور خارجه جمهوری ارمنستان در مورد بیانیه 30 ماه مه متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص اظهارات الهام علیف در بردزور اشغالی،اینگونه اظهار نظر کرد:
طرف ارمنی همواره از تلاش های ایالات متحده در روند برقراری صلح، ثبات و امنیت در قفقاز جنوبی استقبال کرده است.
نمی توان متوجه شد که کجای اظهارات رئیس جمهور باکو در 28 مه که نه تنها راه حل های شایسته ای برای مشکلات فوق ارائه نکرد، بلکه حاوی تهدید آشکاری برای حاکمیت و استقلال جمهوری ارمنستان و حق مردم بود،مثبت و سازنده است.
ایروان معتقد است که ایالات متحده بر اساس ارزش های دموکراسی خود و حمایت از حقوق بشر و همچنین تعهد و مشارکت در برقراری صلح بلندمدت در منطقه، باید به اندازه کافی به این اظهارات خصمانه وسیاست توسعه طلبانه رهبری باکو در قبال سرزمین مستقل جمهوری ارمنستان و آرمان های پاکسازی قومی در قراباغ کوهستانی واکنش نشان دهد تا مانع از وقوع جنگ شود.
وستانیوز
🔸جمهوری ارمنستان در حال تبدیل شدن به یک نقطه روشن در منطقه است.کریستینا کویین سفیر آمریکا در ارمنستان
من میخواهم از مردم ارمنستان به خاطر تعهد تزلزل ناپذیرشان به عرصه دموکراسی علیرغم مشکلات امنیتی تبریک بگویم.
وستانیوز
🔸وزارت خارجه آرتساخ در مورد اظهارات نماینده رسمی وزارت خارجه آمریکا اظهار نظر کرد:
وزارت امور خارجه آرتساخ در مورد بیانیه نماینده رسمی وزارت خارجه آمریکا که در آن از اظهارات اخیر رئیس جمهور باکو در مورد آمادگی وی برای بررسی موضوع به اصطلاح "عفو مقامات آرتساخ" استقبال کرده بود، اظهار نظر کرد.
در این سخنان رئیس جمهور باکو که تماماً مبتنی بر سیاه نمایی و زورگویی آشکار است، چگونه می توان یک عنصر مثبت در خور تشویق یافت؟
بدیهی است که پیام اصلی بیانیه رئیس جمهور باکو این بود که بدکو از گفت و گوی برابر با مقامات منتخب دموکراتیک جمهوری آرتساخ امتناع می ورزد و تنها با میل به تحمیل قدرت خود به مردم آرتساخ قدم بر میدارد."
وستانیوز
🔸تاجیکستان و ایالات متحده آمریکا: استراتژی آمریکا در آسیای مرکزی چیست؟
سایت روسی زبان sevastopol، در مطلبی با اشاره به تحرکات فزاینده آمریکا در آسیای مرکزی، در مورد استراتژی جدید آمریکا در قبال این منطقه پس از خروج از افغانستان، اینگونه نوشت:
دوشنبه از اطلاعات مربوط به بازداشت های دسته جمعی شهروندان تاجیک در روسیه نگران است. مسئله مهاجرت یکی از ابزارهای اصلی سیاست روسیه در آسیای مرکزی است. اما اکنون فدراسیون روسیه تنها بازیگر منطقه نیست و تاجیکستان در حال حاضر مظهر استراتژی جدید ایالات متحده در آسیای مرکزی می باشد.
بهار گذشته، گلبدین حکمتیار، فرمانده مشهور میدانی افغان، دوشنبه را متهم کرد که به مخالفان جنبش طالبان پناه می دهد. او با این کار نقطه تنش خاصی را در منطقه ایجاد کرد و در واقع نوعی مبنای تقابل را اعلام کرد.
این اظهارات خصمانه با واکنش آمریکا همراه شد و شروع به تشویق دولت تاجیکستان کرد.
در اواسط ماه مه، سفیر ایالات متحده در دوشنبه اعلام کرد که کشورش پیشنهاد ایجاد یک پاسگاه مرزی در مرز تاجیکستان و افغانستان و همچنین ارائه کمک نظامی به تاجیکستان در دو سال آینده تا سقف 60 میلیون دلار را دارد. . علاوه بر این، وعده عرضه پهپادهای پوما به دوشنبه به مبلغ حدود 20 میلیون دلار داده شد.
پس از آن، تعدادی از میهمانان بلندپایه از ایالات متحده به رهبری دونالد لو، دستیار وزیر امور خارجه، از دوشنبه بازدید کردند. او در مورد مسئله افغانستان با سیاستمداران محلی و مشخصاً با نمایندگان جامعه مدنی گفتگو کرد. در اوایل تابستان، فرستاده ویژه واشنگتن در امور افغانستان نیز با رئیس تاجیکستان دیدار کرد. اندکی بعد، ژنرال مایکل اریک کوریلا با رئیس جمهور امامعلی رحمان ملاقات کرد.
تاجیکستان در حال تبدیل شدن به ویترین استراتژی جدید نفوذ آمریکا در آسیای مرکزی است. ایالات متحده به دنبال بازسازی وجهه خود است که پس از خروج آشفته دو سال پیش از افغانستان، آسیب دیده است. اگر آمریکا نتواند جای پای نظامی خود را در منطقه بازگرداند، ممکن است دچار مشکل بزرگی شود.
یادآوری می کنم که ایالات متحده قبلاً در قرشی خان آباد ازبکستان (تا سال 2005) و ماناس قرقیزستان (تا سال 2014) پایگاه داشت. اکنون واشنگتن سرسختانه بر همکاری ضد تروریستی با کشورهای آسیای مرکزی متمرکز شده است. به عنوان مثال، با تاجیکستان در ماه اوت سال گذشته مانورهای نظامی در چارچوب همکاری های منطقه ای برگزار کرد که نیروهای مسلح قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان نیز در آن شرکت داشتند.
دلایل علاقه آمریکا به تاجیکستان چیست؟
تاجیکستان تنها کشور در آسیای مرکزی است که موضع خصمانه آشکاری نسبت به دولت طالبان دارد که به خودی خود عامل مهمی برای ایالات متحده و به طور کلی غرب است.
واشنگتن به طور سنتی روابط نزدیک تری با دوشنبه دارد، زیرا تاجیکستان طولانی ترین مرز را با افغانستان در منطقه (به غیر از پاکستان) دارد.
واشنگتن در تلاش است تا از نظر تامین امنیت منطقه ای برای کشورهای عضو CSTO (سازمان پیمان امنیت جمعی) در سطح منطقه، در رقابت با مسکو قرار گیرد. برای این امر، گزینه اول تاجیکستان است که در قلمرو آن بزرگترین پایگاه نظامی فدراسیون روسیه در خارج از کشور وجود دارد. برای آمریکایی ها این یک حرکت نمادین از نظر سیاست خارجی آنهاست. آمریکا هرگز وارد تقابل مستقیم با روسیه در منطقه نشده است. اما آنها عجله دارند تا از یک خلاء امنیتی خاص در منطقه برای اجرای استراتژی خود استفاده کنند.
هدف اصلی آمریکا، بازگرداندن نفوذ خود در آسیای مرکزی است. ابتدا بوسیله ارتش بوده و اکنون از طریق امنیت منطقه وارد می شوند. سوال: فدراسیون روسیه چگونه پاسخ خواهد داد؟
وستانیوز
🔸دومین نشست آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا در یکسال گذشته
به نقل از الشرق الاوسط، چارلز میشل، رئیس شورای اروپا روز جمعه برای شرکت در اجلاس سران "اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی" که دومین نشست در کمتر از یک سال گذشته است، به قرقیزستان سفر می کند. این نشست در زمانی اتفاق می افتد که به گفته بروکسل، اتحادیه اروپا و غرب به دنبال مقابله با نفوذ روسیه هستند.
دفتر ریاست جمهوری قرقیزستان اعلام کرد که "دومین اجلاس سران کشورهای آسیای میانه با رئیس شورای اروپا" در 2 ژوئن در شهر چولپان آتا در قرقیزستان برگزار می شود.
سخنگوی چارلز میشل پس از اجلاس افتتاحیه در اواخر اکتبر در قزاقستان به خبرگزاری فرانسه گفت: هدف اصلی، تقویت روابط بین آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا است.
تا کنون روسای جمهور قزاقستان و قرقیزستان حضور خود در این اجلاس را تایید کرده اند و قرار است روسای ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان به آن بپیوندند.
سفر میشل دو هفته پس از نشست بیسابقه سران پنج کشور آسیای مرکزی و رئیسجمهور چین، شی جین پینگ، انجام میشود که آسیای مرکزی را در مرکز برنامه اقتصادی عظیم خود موسوم به جادههای ابریشم جدید قرار داد.
علاوه بر میشل و شی جین پینگ، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در ماه های اخیر با آسیای مرکزی رایزنی های مهمی را انجام داده اند.
در آسیای مرکزی، روسیه هنوز به عنوان قدرت اصلی منطقه است، چین به دنبال تقویت حضور خود می باشد، در همین حال ترکیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا به طور فعال روابط خود را با کشورهای منطقه تقویت می کنند، از سویی هند و ایران نیز روابط خود را توسعه می دهند، اما به میزان کمتر.
روی آوردن کشورها به آسیای مرکزی، به کشورهای این منطقه اجازه می دهد تا مشارکت های اقتصادی خود را تنوع بخشیده و سرمایه گذاری را به این منطقه غنی از منابع طبیعی جذب کنند و منطقه خود را به پلی برای تجارت بین اروپا و آسیا تبدیل کنند.
وستانیوز
🔸نشست پنج جانبه رئیس جمهور آذربایجان، نخست وزیر ارمنستان، رئیس جمهور فرانسه، صدر اعظم آلمان و رئیس شورای اتحادیه اروپا، قرار است امروز در کیشینو، پایتخت مولداوی در چارچوب دومین اجلاس اتحادیه سیاسی اروپا برگزار شود
وستانیوز
🔸روزنامه لبنانی الاخبار: اخیراً به طور بی سابقه ای تهدید ها و هشدارها در اسرائیل به حزب الله، ایران و نیروهای مختلف محور مقاومت به حدی رسیده که گویی که جنگ پشت در است.
روشن است که عملیات مجدو که رژیم صهیونسیتی، حزب الله را مسئول آن میداند، هنوز ذهن رهبران نظامی و امنیتی این رژیم را مشغول کرده است.
آنها عملیات مجدو را آغازی عملی برای مسیر متفاوتی میدانند که توسط حزب آغاز شده است.
مسیری با عنوان انجام عملیات در داخل یا در مرزهای اسرائیل، که چالش را برای رژیم صهیونسیتی به سطح بیسابقهای از زمان جنگ ۳۳ روزه در جولای ۲۰۰۶ افزایش میدهد.
وستانیوز
🔸جزئیات افتتاح بانک روسی در ایران
رحمت الله خرمالی، مدیرکل آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت:
مقرر شده مضاف بر انتقالات پولی از ظرفیت ارزهای ملی و محلی دو کشور نیز استفاده شود.
در حوزه تجارت خارجی در کنار الزاماتی مانند رعایت مقررات بهداشتی، استاندارد و… دو موضوع شامل تکمیل زیرساختها و سهولت نقل و انتقال پول نیز مطرح است.
در مورد روابط بانکی بین ایران و روسیه با پی گیریهایی که سازمان توسعه تجارت و بانک مرکزی انجام دادند این مهم اتفاق افتاد و نماینده دومین بانک بزرگ روسیه (VTB) به ایران معرفی شد و این نمایندگی به زودی در ایران افتتاح خواهد شد
وستانیوز
🔸پیام وزارت دفاع ارمنستان:
وزارت دفاع آذربایجان اطلاعات نادرست دیگری منتشر کرده است.
نیروهای مسلح جمهوری ارمنستان به سمت مواضع آذربایجان واقع در شمال شرق منطقه مرزی شلیک نکردند.
وستانیوز
پ🔸رایزنی سفیر رژیم صهیونیستی با مقام وزارتخارجه ازبکستان
زهاویت بن هیلل، سفیر رژیم صهیونیستی در ازبکستان و تاجیکستان، در صفحه شخصی توئیتری خود از دیدار و گفتگو با معاون وزیر امور خارجه ازبکستان خبر داد:
با تشکر از، بهرامجان اعلایف، معاون وزیر امور خارجه ازبکستان برای جلسه پربار و عمل گرایانه امروز
ما در مورد رایزنی سیاسی آتی که در اواخر سال جاری در اسرائیل برگزار می شود، و مجموعه ای از بازدیدها و پروژه هایی که قصد داریم با هم گسترش دهیم، از فناوری کشاورزی گرفته تا فناوری آب، همچنین بسیاری از مسائل دیگر بین اسرائیل و ازبکستان، گفتگو کردیم.
سفیر رژیم صهیونیستی همچنین از دیدار خود با رئیس مرکز احیای دریاچه آرال، تحت نظر ریاست جمهوری ازبکستان خبر داد.
در نتیجه دیدار مذکور، زهاویت بن هیلل ابراز اطمینان کرد که دانش فنی و راه حل های نوآورانه اسرائیل در حوزه مدیریت آب، بیابان زدایی و دیگر مسائل، به ازبکستان و مخصوصا منطقه قراقالپاقستان منتقل خواهد گردید.
وستانیوز
🔸رایزنی سفیر رژیم صهیونیستی با مقام وزارتخارجه ازبکستان
زهاویت بن هیلل، سفیر رژیم صهیونیستی در ازبکستان و تاجیکستان، در صفحه شخصی توئیتری خود از دیدار و گفتگو با معاون وزیر امور خارجه ازبکستان خبر داد:
با تشکر از، بهرامجان اعلایف، معاون وزیر امور خارجه ازبکستان برای جلسه پربار و عمل گرایانه امروز
ما در مورد رایزنی سیاسی آتی که در اواخر سال جاری در اسرائیل برگزار می شود، و مجموعه ای از بازدیدها و پروژه هایی که قصد داریم با هم گسترش دهیم، از فناوری کشاورزی گرفته تا فناوری آب، همچنین بسیاری از مسائل دیگر بین اسرائیل و ازبکستان، گفتگو کردیم.
سفیر رژیم صهیونیستی همچنین از دیدار خود با رئیس مرکز احیای دریاچه آرال، تحت نظر ریاست جمهوری ازبکستان خبر داد.
در نتیجه دیدار مذکور، زهاویت بن هیلل ابراز اطمینان کرد که دانش فنی و راه حل های نوآورانه اسرائیل در حوزه مدیریت آب، بیابان زدایی و دیگر مسائل، به ازبکستان و مخصوصا منطقه قراقالپاقستان منتقل خواهد گردید
وستانیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان، شارل میشل رئیس شورای اروپا، الهام علیف حاکم باکو، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و اولاف شولز صدراعظم آلمان نشست پنج جانبه خود را در کیشینوف به پایان رساندند.
ساعت 18:00 به وقت ایروان، نشست سه جانبه ای با حضور نیکول پاشینیان، چارلز میشل و الهام علیف در کیشینو آغاز شد که 10 دقیقه به طول انجامید.
این نشست بیش از 1 ساعت دیرتر از زمان مقرر آغاز شد، زیرا مراسم افتتاحیه رسمی حدود 1 ساعت دیرتر به پایان رسیده بود.
دیدار پنج جانبه نیز حدود یک ساعت و نیم به طول انجامید.
وستانیوز
🔸دیدار وزیر امور خارجه با سفیر آمریکا
امروز 1 ژوئن 2023، وزیر امور خارجه جمهوری تاجیکستان سراجالدین مهرالدین، با سفیر تام الاختیار ایالات متحده آمریکا در جمهوری تاجیکستان مانوئل میکالر ملاقات کرد.
قابل ذکر است، در طول سه ماه از زمان آغاز فعالیت سفیر جدید آمریکا در تاجیکستان تاکنون، این سومین دیدار مانوئل میکالر با وزیر امور خارجه تاجیکستان می باشد.
در این دیدار، طرفین در مورد وضعیت کنونی و چشم انداز توسعه روابط دوجانبه بین تاجیکستان و آمریکا و سایر موضوعات مورد علاقه دوجانبه تبادل نظر کردند.
وستانیوز
🔴 رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و خانه فرهنگ شهریار در باکو بسته شدند.
🔹بسته شدن رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همچنین خانه فرهنگ شهریار در باکو پس از اخراج رایزن فرهنگی ، در ادامه بهانه جوییهای دولت جمهوری آذربایجان به دلیل مخالفت تهران با طرح های فتنه انگیز ژئوپلیتیکی و قومی الهام علی اف صورت گرفته است .
🔹 این اقدام باکو یک روز پس از سفر هرتزوک رئیس رژیم کودک کش صهیونیستی به باکو و برای نمایش اوج خوشخدمتی خاندان علی اف به این رژیم صورت گرفته است.
🔹 دولت باکو پیش از این نمایندگی صداوسیما در باکو را نیز تعطیل و مدیر آن را اخراج و همچنین در فعالیت نمایندگی شعبه بانک ملی در باکو اخلال ایجاد کرده بود .
🔹علیرغم توافق ضدایرانی علی اف و هرتزوک در باکو، و ادامه اقدامات ضد شیعی خاندان علی اف ، لابی های وابسته باکو که از طیف های قومی و حتی مقدس مآب نیز هستند و در برخی نهادهای تصمیم گیری نفوذ دارند، تلاش دارند با وارونه سازی تحولات، مانع اقدامات قاطعانه تهران دربرابر سیاست های خصومت آمیز خاندان علی اف شوند.
وستانیوز
🔸فعالیت های عربستان سعودی در تاجیکستان
ولید بن عبدالرحمن الرشیدان، سفیر سعودی در تاجیکستان را می توان فعال ترین دیپلمات خارجی در این کشور بشمار آورد.
الرشیدان امروز با حضور در آکادمی ملی علوم تاجیکستان، با رئیس آکادمی فرهاد رحیمی دیدار کرده و علاوه بر دریافت گزارشی موجز از فعالیت های این نهاد، درباره مسائل و افق های همکاری دو جانبه به گفتگو پرداخت.
همچنین حدود 4 روز قبل، این سفیر از نائب رئیس مجلس علمای ولایت سغد تاجیکستان نیز در دفتر کاری خود میزبانی کرد. بنابر اطلاع رسانی صفحه شخصی او در توئیتر، این دیدار به منظور قدردانی از این شخص برای ترجمه قرآن کردیم به خط سریلیک انجام شده و در گفتگو ها وعده همکاری و ... نیز داده شده است.
علاوه بر این دو دیدار که در راستای تعمیق روابط در حوزه فرهنگی و دینی صورت گرفت، فعالیت های دیگری نیز صورت گرفت که اشاره می گردد:
سفیر سعودی روز گذشته در دفتر کاری خود جلسه ای با مدیر دفتر یونیسف در تاجیکستان داشت که به مناسبت پایان دوره ماموریت او و تودیع و قدردانی از وی صورت گرفت.
یک روز پیش از آن، ولید بن عبدالرحمن الرشیدان در نمایشگاه سفارت آذربایجان که به مناسبت بزرگداشت حیدر علیف در دوشنبه برگزار شد، حضور یافته و با مسئولین آذربایجانی حاضر به گفتگو و رایزنی در مورد فعالیت های مشترک در تاجیکستان پرداخت.
علاوه بر موارد فوق، در همین روزها، این سفیر با رایزنی های متراکم خود، میزبان هیئتی از صندوق توسعه عربستان سعودی بود که به منظور بررسی زمینه های سرمایه گذاری وارد تاجیکستان شدند.
وستانیوز
🔸برگزاری سمینار "افزایش همکاری NGO ها و نهادهای دولتی تاجیکستان" با حمایت سفارت بریتانیا
۳۱ می سال جاری، سمیناری با حضور دهها نماینده از دولت تاجیکستان و نمایندگان سازمان های غیر دولتی مقیم این کشور (NGO)، توسط دفتر سازمان ملل و با حمایت سفارت بریتانیا در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد.
هدف این سمینار بحث و گفتگو در مورد نتیجه تحقیقاتی بود که پیش از این با همین عنوان انجام شده بود (روش های همکاری NGO ها و نهادهای دولتی) و در ادامه به طور راهبردی و تطبیقی روش های مشخص شده و روش های گذشته را واکاوی نمودند.
پاولو بیالیک مشاور دفتر حقوق بشر، در سخنان خود خطاب به مقامات تاجیکستان از اهمیت و تقویت کانال های مشارکت جامعه مدنی با دولت به منظور تاثیر در فرآیند سیاستگذاری و تصمیمگیری از طریق ایجاد همکاری های مبتنی بر اعتماد سخن گفت. در ادامه نیز نمایندگان دولت و سازمان های غیر دولتی مقیم تاجیکستان به بحث و گفتگو در مورد روش ها و مدل های نوین ارتباط و همکاری گفتگو کردند.
در این سمینار نمایندگانی از مجلس، دیوان عالی، وزارت امور خارجه، دادگستری، وزارت امور داخله، وزارت فرهنگ، وزارت بهداشت، درمان و حمایت اجتماعی، وزارت کار و مهاجرت و اشتغال و کمیته امور زنان و خانواده تاجیکستان حضور داشتند.
وستانیوز
🔸وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان از شهروندان آذربایجانی خواست از سفر به ایران خودداری کنند
وستانیوز
🔸رسانه باکویی:ارمنستان در حال عقب نشینی از قره باغ است
رسانه باکویی در گزارشی نوشت که با آغاز درگیری اوکراین و تمرکز روسیه بر این درگیری،آمریکا و غرب در تلاش هستند تا ارمنستان از قره باغ عقب نشینی کند.
به گفته این رسانه،طرف های غربی فشار بسیار زیادی بر پاشینیان اعمال کردند تا توافق نامه صلح بین ارمنستان و جمهوری باکو که در واقع عقب نشینی ارمنستان از قره باغ است را بپذیرد.
این رسانه در ادامه می افزاید:البته به نظر می رسد پاشینیان این توافق را پذیرفته و فقط در مورد مسائل کوچک مانند زبان مردم قره باغ و رعایت حقوق شهروندی آنها توسط جمهوری باکو،بحث و گفتگو در جریان است
وستانیوز
مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
🔸تاکید سران کشورهای آسیای مرکزی و شورای اروپا بر ایجاد دولت فراگیر در افغانستان سران کشورهای آسیای
برگزاری دومین نشست مشترک اتحادیه اروپا-آسیای مرکزی در قرقیزستان
سرویس مطبوعاتی ریاست جمهوری قرقیزستان اعلام کرد، در روزهای 2-3 ژوئیه دومین نشست مشترک "اتحادیه اروپا-آسیای مرکزی" در بیشکک پایتخت قرقیزستان با حضور روسای جمهور قرقیزستان، قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان و رئیس شورای اروپا برگزار می گردد.
قرار است در این نشست موضوعات همکاری های سیاسی، تجاری-اقتصادی، فرهنگی بین آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گیرد.
وس
🔸تحلیلگر اسرائیلی:جنگی بین ایران و آذربایجان یا ایران و ترکیه رخ نخواهد داد
زِف هانین، تحلیلگر امور سیاسی، استاد دانشگاه آریل و کارشناس ارشد وزارت جذب و مهاجرت اسرائیل در مصاحبه ای در مورد بحران ایجاد شده بین ایران و آذربایجان اظهار داشت: این نکته درست است که بحران های متعددی در مرزهای ایران، از جمله مرز با افغانستان، عراق، پاکستان و اخیرا در مرز با آذربایجان و ترکیه، ایجاد شده است و علاوه بر آن مساله اختلاف های قومیتی بیش از پیش در ایران فعال شده و مقامات این کشور توجه بیشتری به این مساله دارند، اما وقوع یک جنگ یا درگیری بین ایران و آذربایجان یا ترکیه بسیار بعید است.
وی در ادامه تاکید کرد: اقوام ترک بخش قابل توجهی از جمعیت ایران را تشکیل میدهند، اما این تصور که جنگ در مرزهای ایران و آذربایجان رخ دهد و ایران سقوط کند چندان درست نیست، پیامدهای جنگ برای همه خواهد بود، از این رو جنگی بین ایران با آذربایجان و یا ترکیه رخ نخواهد داد.
وستانیوز
🔸آمریکا ۱۲ میلیون دلار برای مبارزه با رسانه های روسی در تاجیکستان هزینه خواهد کرد
به گزارش اسپوتنیک در ۳۰ می ۲۰۲۳، آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده (USAID) 12 میلیون دلار برای پروژه ای با هدف "تقویت فرهنگ دموکراتیک" در کشورهای آسیای مرکزی و افزایش انعطاف پذیری در برابر "اطلاعات نادرست" اختصاص می دهد.
در متن این کمک مالی آمده است: در این منطقه، کانالهای خبری روسیه در شهرها بیشتر از مناطق روستایی تماشا میشوند؛ در مناطق روستایی، مردم شبکههای تلویزیونی ملی را تماشا میکنند.
کارشناسان معتقدند اشاره USAID به گستره مخاطبان رسانه هایی روسی در آسیای مرکزی در این پیام، نشانگر تمرکز این پروژه بر رسانه های روسی بوده و مصداق "روایت های نادرست" در نظر آنها، روایت های روسیه می باشد.
به عنوان بخشی از این پروژه، قرار است با رسانههای مستقل و اینفلوئنسرها همکاری شود و از نظر مالی تأمین شوند و کمپینهایی برای مقابله با «روایتهای نادرست» اجرا شود.
این پروژه عمدتا بر روی تاجیکستان، ازبکستان و قزاقستان تمرکز خواهد داشت؛ اما به طور کلی، این مکانیسم برای هر 5 کشور منطقه اجرا خواهد شد.
وستانیوز
🔸روسیه: تاجیکستان برای منطقه نقش پاسگاه را ایفا می کند
۱ ژوئن در جشن هشتادمین سالگرد استقرار پایگاه نظامی ۲۰۱ روسیه در تاجیکستان، سمیون گریگوریف، سفیر روسیه در تاجیکستان با اشاره به جایگاه و اهمیت این پایگاه در منطقه اظهار داشت که با توجه به وضعیت امنیتی افغانستان، تاجیکستان مانند پاسگاهی برای امنیت کشورهای مستقل مشترکالمنافع ایفای نقش میکند.
در ادامه افزود: پایگاه 201 نظامی روسیه در تاجیکستان برای حفاظت از مرز کشورهای مستقل مشترکالمنافع آماده است و نیروهای مستقر در این پایگاه به حفاظت از مرز کشورهای منطقه ادامه خواهند داد.
وی همچنین به نقش این پایگاه در حمایت از دولت مستقر تاجیکستان در جنگ داخلی این کشور اشاره کرد.
پایگاه موسوم به 201 روسیه در تاجیکستان، یکی از بزرگترین مراکز نظامی روسیه در خارج از این کشور است. روسیه در دو سال گذشته تجهیزات نظامی جدیدی را در این پایگاه مستقر نموده و در آخرین مورد 30 تانک به آن تحویل داده است.
قابل ذکر است که روسیه و تاجیکستان مدعی حضور و گسترش داعش در شمال افغانستان و نزدیک به مرز های تاجیکستان هستند.
وستانیوز
🔸دیدار پاشینیان و علی اف در کاخ ریاست جمهوری اردوغان
وستانیوز